Dessa telefonköer

Idag skulle jag ringa till kommunal för att höra om det är jag som har slarvat bort räkningen eller om dom glömt att skicka ut den, det har hänt mer än en gång om jag så säger.. Men serisöst! 40 minuter fick jag sitta i telefonkö, hur många handläggare har dom? En halv? Kan inte påstå att jag tyckte det var sådära superroligt, inte Lilly heller för den delen som passade på att hålla lite extra låda just när jag försökte få reda på om jag skulle få komma fram detta år. Sen till råga på allt som berättar dom inte i vilken plats man befinner sig i denna gigantiska kö, så man vet aldrig om man kommer komma fram nu eller om två år..
 
Fick för ett tag sedan en klocka av min mamma. Passar mig perfekt! Ännu en mustasch till hemmet :)
 
 
 

Måndag

Det är verkligen höst ute, fem grader visar mätaren. Så jag och Lilly håller oss inomhus idag och städar lite. Eller Lilly river ut saker tillsammans med Baltazar och jag städar. Hon har även kommit på att våra högtalare till tv;n är intressanta, så ikväll måste pappa antingen sätta fast dom eller ta bort dom innan det händer en olycka.
 
Tog för ett tag sedan några fler höstbilder som jag helt hade glömt bort tills jag tömde kameran imorse.
 

<3

Älskade barn! Snart blir du ett helt år, jag hinner inte med!Att skaffa barn

I mer än tio månader har vårat lilla monster i blöjstorlek 4 varit endel av vårat liv. Att skaffa barn var det mest omtumlande (okej inte just själva akten då hon blev till), men när den lilla varelsen kom till världen. Hur kan man få skaffa barn utan en utbildning på minst några hundra högskolepoäng? Allting annat som man ska göra är det så viktigt att utbilda sig i, barnaskaffandet får man en enkel liten kurs (som vi inte hann gå) i hur man andas igenom en förlossning och sånna småsaker. Men sen då? Hur gör du när du kommer hem med en äta-sova-bajsa sak som du inte har någon aning om hur den fungerar?! Man känner sig verkligen vilse, har dom ont? Är det här normalt? 

Kanske talar jag bara för mig själv men det låter osannolikt. Är det bara jag som i efterhand kan säga att den första tiden som folk säger man ska ta så jävla bra hand om inte var sådär rosa bubblig som alla sa. När det lilla barnet skriker 23timmar per dygn och du lever på luft, då är det svårt att njuta. När du ammar som aldrig förr så bröstena håller på ramla av och psyket låter som en bra viloplats för några dagar, då frågar man sig inte bara en gång om man är lämplig som förälder. Man tittar sig i spegeln och undrar vad som hände, bröstmjölk och bebisbajs överallt. Eller alla gånger man gråtit, pga av utmattning, sorg över att man känner sig som världens sämsta mamma, alla hormoner blandat med första tiden med en bebis är en farlig kombo. 

Ingen berätta någonsin baksidan av att skaffa barn, vilket jag kan tycka är viktigt. För du är ingen dålig förälder för att du nångång känner att du vill bara att ditt barn ska vara tyst i alla fall 20 minuter så du får byta underkläder, gå på toa och kasta i dig en smörgås. När man sedan får höra att det kommer gå över så känns det ungefär lika långt bort som det gör att vinna en storvinst på lotto.. Ja nångång går de över, kanske när hon är 25 och flyttar hemifrån. 

Det är inte förrens i sommar, när vårat lilla monster blivit lite äldre som jag kan säga att jag har tid att njuta sådär på riktigt. Nu skriker hon inte dygnet runt, i alla fall inte för att hon är arg och ledsen. Nu kan jag och Andreas kanske lyckas äta en måltid ihop, om inte annat ha samma sovrutiner och slippa gå skiftgång. Jag förstår varför endel människor separerar första bebisåret, det är ett tungt år och antingen klarar man sig igenom det och blir starkare, eller så går man skilda vägar för att det knäcker en.. När ett barn skriker i princip konstant första månaderna så är det inte konstigt att det intima förhållandena läggs på is ett tag, det är inte direkt sexigt med nedspydda kläder, stygn, diverse krämpor från förlossning, blodspränga ögon och framförallt ett barn som skriker dig medvetslös. Nu får inte alla barn kolik, men Lilly fick det och det önskar jag inte ens min värsta fiende, jag skulle hellre ge dom en brevbomb än ett kolikbarn. 

Så till alla er blivande föräldrar, det kommer vara tungt stundvis och ni kommer vara dränkta i spya och bajs, men det blir bättre (men glöm inte alla trotsåldrar som väntar). Och kom ihåg, ni är inga dåliga föräldrar för att ni känner att ni ibland inte egentligen orkar eller tappar tålamodet. Så känner dom flesta nångång och lyssna inte så mycket på alla runtomkring, för ni kommer få tips och åsikter tills öronen trillar av och det är lätt att säga vad andra ska och inte ska göra.. 

Stan!

Idag var vi in till stan för att köpa sotarsaker till kaminen. Annars blev det inte så många fynd, Lilly fick sig lite kläder i storlek 74 som hon börjat växa in i. Bland annat detta. Det jag behöver!

Underbara liv! Mannen har helg och bortsett från att Lilly totalvägrar att sova på kvällarna så måste jag säga att det blir nog inte mycket bättre än såhär. Här sitter jag i soffan, i ett hem som jag trivs i, vårat hem! Har en underbar dotter och en man som jag ska dela mitt liv med, i nöd och lust.. Jag har det jag behöver, förutom mer pengar på kontot och ett drömjobb. Men det kanske kommer det med. Man kan väl inte få allt här i världen har jag hört. Torsdag

Idag är det torsdag, snart har mannen helg! Vilket vi alla ser framemot.
Ikväll är det tjejkväll här i byn, egentligen inget märkvärdigt med det men är vädret inte allt för dåligt så kanske vi tar oss ut. Men just nu känns det inte så lockande med tre grader ute.
 
 

Full dag!

Vilken dag! Fullt upp hela långa dagen, gjort klart i mitt pysselrum, städat och hämtat ett nytt skrivbord hos svärfar. Nu hade jag tänkt bädda ner mig i sängen med maken och mr grey. Sara var räddaren i nöden och lånade ut dom två andra böckerna då den första är utläst alldeles snart.  Äntligen!

Nu är det färdigmålat! Hejdå äckelrött och hej svart/vit. Nu går hela rummet i svart och vitt! Imorgon när allt är riktigt torrt blir det att ställa iordning allting
Godnatt! 


Tisdag

Idag var jag till tandläkaren. Jag är alldeles för trött för att ens utveckla det mera. Jag kan då säga att det är ju bra dom lyssnar på en.. eller nånting.

Annars så håller jag på att måla ena halva av mitt pysselrum och är snart i mål. Lite småmålning kvar sen är det klart! Då ska ni få se bilder, tror det kommer bli himla bra. Kan i alla fall inte bli sämre än dom rödflammiga väggarna som var där. 

Måndag

Imorse vaknade Lilly 06.20, skjut mig! Det går verkligen inte att övertala henne att fortsätta sova om hon bestämt sig för att vara vaken. Så efter lite babblarna, slita i mammas hår och peta ur ögonen på en trött mamma så gav jag upp.. Nu däremot ligger hon och vilar, tror väl jag det att mab är trött om man vaknar alldeles för tidigt i jämförelse med när man brukar stiga upp.. 
Imorgon ska jag till tandläkaren, efter en veckas tandvärk kan jag meddela att det ska bli skönt. Tandvärk och en bebis som inte sover som hon brukar tar på humöret, känns som jag har blivit överkörd av något stort och tungt. För övrigt så är det första gången någonsin jag ska laga ett hål, jag har klarat mig från det i 24 år, men nu är det dags och bankkontot ropar hurra! Typ... 


Söndag

Söndag, veckorna går så fort! Snart är det oktober och snart är det vinter (äckelvinter). Det enda roliga med vinter är att det är jul, då får man julpynta, julbaka och lyssna på julmusik. Men det är det enda possitiva, annars hatar jag allt som har med den att göra. Kylan, snö, fem lager kläder, mörkt jämt, skrapa bilrutor, skotta snö, plogkarmar och så kan jag fortsätta i all oändlighet.. 

Annars händer inte mycket här hemma. Lillys gammelfarmor har varit här, hon fick sig en body (Lilly alltså), vi fikade och snart åker vi till svärfar för att äta. Vi skulle vara där fyra (vilket är om två minuter) men Lilly sover fortfarande och jag tänker inte väcka henne och få en sur bebis hela eftermiddagen. Det är som vanligt med små barb, man kan aldrig riktigt planera. 

Har förresten glömt att visa Lillys vikt och längdkurva. Hon följer ju då sin egen kurva bra och är snart ikapp! Nattpromenad

Jag har kommit på varför Lilly börjat bråka i sådär sex timmar varje kväll. För att vi har en massa som egentligen borde göras! Det måste vara därför. Ikväll fick jag lov att gå ut och gå för att hon skulle få ro att sova. Kände mig jättehäftig som var ute med barnvagnen mitt i natten, men vad ska man göra? Varje gång jag numera ser en människa vara ute och gå med sitt barnvagn mitt i natten så kommer jag tycka synd om den personen.. Man är inte ute och går med en baby mitt i natten för att man har lite att göra, i vintras när Lilly hade kolik kunde jag vara ute halv fem på morgonen och gå med vagnen bara för att hon skulle sova en liten stund i alla fall. 

Det är tur dom bra sidorna väger upp, för ibland vill jag bara slita av mig håret. 


En liten gubbe

Resväskan jag visade för ett tag sedan som jag piffade upp har fått en ny baksida. En söt liten gubbe, självklart är han gjord i dekorplast som allt annat i vårat hem. NinjaLilly

Klockan är halv fyra på natten, familjen sover och jag ska göra desamma. Har varit en lång dag, men förhoppningsvis har vissa saker fått en början på en bra framtid. Ingenting jag tänker gå in på då det inte handlar om mig själv eller oss här hemma. 

Lilly har fortfarande krigarkvällar där hon blir en argsint ninja. Hon somnar som vanligt på kvällen för att vakna efter en stund, hysterisk och somnar om efter några tålamodsprövande timmar. Tror jag sjungit imse vimse spindel fem miljarder gånger ikväll. Men tillslut somnar hon, i famnen eller bredvid oss i sängen. Typ såhär. Ni ser ju själva, hon somnade mitt i ett ninjamove. Tur hon är underbar, det väger upp det mesta här i livet. Spindelkastaren

Jag måste berätta om en episod ur familjen Stenvalls liv, (ungefär samma kvalite på humorn och dramat som våra bästa år). När vi var på våran smekmånad (smekdagar) med husbil sissådär dryga 200mil genom Sverige så sov vi i dubbelsängen som fanns där. Lilly, Jag, Andreas. Just i den ordningen faktiskt.
 
En kväll ligger vi alla tre i sängen, ser något dåligt skit på mannens ipad eller kanske var vi pedagogiska föräldrar som hade gett barnet en leksak och själv låg och spelade på våra mobiltelefoner. Hur som haver, till min skräck upptäcker jag en spinder i taket, vilket inte alls var särskilt långt ifrån mitt ansikte i en trång husbil. Jag vrålar (även detta väldigt pedagogiskt) något till mannen i stil med "SPINDEL! DÖDA DEN, DÖDA DEN NU!" Mannen som heller inte är sådära jättekaxig när han ser en spindel går motvilligt och hämtar ett papper, ett jävla papper från en toarulle och det är här dramat kommer in. Han försöker nypa fast spindeln med pappret och på så sätt döda den, det resulterar i att spindel lägger i högsta växeln och springer fortare än en ford GT. Jag får panik medans jag har en nio månader bebis bredvid mig, helt ovetandes om att vi alldeles snart kommer dö pågrund av denna varelse på 15m (ungefär) som springer i ilfart mot oss.. Mannen blir lite nervös när jag ryter till "ATT NU FÅR DU FAN DÖDA DEN". Han slår till den och just i det ögonblicket hinner jag uppfatta att spindeln ramlar ner på mig, jag har aldrig i mitt 24åriga liv varit så vig, snabb och framförallt ninja som i det ögonblicket. Jag flög upp ur sängen, skriker rakt ut, inte en tanke på att rädda barnet som ligger och leker. Vrålar något åt mannen som försvara sig med att det inte var meningen, vilket jag är helt övertygad om det var, numera kallar jag honom spindelkastaren..
 
Kan berätta att efter att ha skrämt ihjäl min egen dotter, kastat runt alla sängkläder, försäkrat mig 150 gånger att spindeln inte ligger i sängen. skakat av mig och kontrollerat mina kläder. Nu faktiskt har förlåtit min make för detta misstag. Det blev ingen skilsmässa på smekdagarna, inget smek heller för den delen..
 
Min fråga är bara, hur i hela fridens namn kan man vara rädd för något som mäter ca 1cm, inte är farlig, heller inte arg, otrevlig, egoistisk eller något annat ?
 
Detta är för övrigt brottsplatsen. och nej, Lilly är inte berusad. Bara lite känslig för blixt :)
 

Klä om

För några dagar sedan när jag var i pysslartagen så passade jag på att klä om en bricka. Börjar bli några brickor nu, men det är så enkelt och så roligt! Hade man kunnat injicera dekorplast så hade jag nog gjort det för att sedan dö dekorplastdöden.  
 

Gagnam style på repeat

Här hemma är det fullt upp som vanligt. Idag fick vi hem ved som ska travas i helgen och igår påbörjade jag min andra del av pysselrummet som ska få ny färg på väggarna. Samma som den andra delen, svart och vitt. Dock insåg vi att det var inte vitt vi köpt, utan varm vit. Vilket är beige/grå, men sånt är livet som småbarnsföräldrar.. 

Sen har Lilly fått för sig att inte sova på kvällarna, hon är arg och ledsen fram till 00-01 för att sedan somna. Förmodligen är det bara en fas, men att höra ett brandlarm x antal timmar varje kväll är till och med värre än att lyssna på gagnam style på repeat. 

Nåja, dessa två läckerbitar flyttade hem till oss idag, lite som plåster på såren. Skitdålig bild, men fortfarande en bild. Bättre bilder kommer när dom är på plats, om inte min hjärna sprängts av överhettning först. När en dörr stängs

In till mitt pysselrum är det två dörrar, detta för att det en gång varit två rum. Nu är frågan, ska vi bygga igen en dörr som inte används eller ska vi låta båda vara kvar om vi nångång vill dela rummet som det en gång var. Ska vi vara svensson-smart (för det är bra ifall att) eller ska vi skita i praktiskt och göra det snyggt.. Förstå vilka problem jag har! Nästan så jag måste ringa aftonbladet och be dom stoppa pressarna. 

Jag hade tagit bort dörren och byggt en vägg igår om jag hade kunnat göra det själv, men i och med att jag inte kan fixa det med dekorplast och washitejp så överlåter jag det till någon annan :) Tio månader

Nu när Lilly blivit tio månader (8 korrigerat) så är det väl på sin plats att skriva ner lite saker som hänt på senaste. Tyvärr är mitt minne lika bra som en fotbollmatch (alltså värdelöst). 
Men...

Hon har strl 4 på blöjor

Storlek 68 på kläder 

Har börjat snurra hit och dit i sängen, förr låg hon på rygg, blixt stilla. Det enda som kunde röras var armarna och benen. Numera är hon en ninja, både när hon sover och är vaken. 

Tar sig frammåt, fast bakåt på golvet. Hon har inte riktigt kommit på ännu hur man lägger i ettans växel utan kör på backen, nog för att hon ändå tar sig överallt och trivs bra i tv-bänken när hon backar in där. 

Det har blivit lite bättre med sovrutiner, nu somnar hon allt mellan åtta och elva beroende på humör och hur mycket hon sovit på dagen. 

Hon äter 1-2 gånger per natt 

Väger 8125g och är 66.5cm lång. En viktökning på 1,2kg på två månader
Bildproblem

Vi ska framkalla bilder, från bröllopet och bilder på Lilly. Tanken är att endel av bilderna ska förstoras upp, men hur ska jag kunna välja bland alla tusen bilder på Lilly?! Jag kan ju inte framkalla alla, då kommer lyxfällan och tar mig. Och vad skulle jag göra med tusen förstoringar? Bilderna från bröllopet är inte så svåra att bestämma, den där vi ser minst tjocka ut. Vilket är typ två ;) Men Lilly, har bilder som Caroline har tagit, massor som jag har tagit.. Vilka problem jag har.. Dö tanddöden

Klockan är mitt i natten, jag ligger i sängen och funderar om det värsta sättet att dö på är av tandvärk, kanske ryggskott är värre. Det är helt klart dom två värsta smärtorna har någonsin varit med om. Då har jag ju iof aldrig tryckt ut en unge, men blivit akutsnittad, brytit båda handlederna och fått slag över näsan (i handboll är det väl bäst att understryka). Ryggskottsdöden är nog värre än tandvärksdöden, nu kan jag i alla fall sätta mig upp, andas och gå på toa själv. 

Känns bra att inte kunna sova pågrund av smärta och veta att odjuret vaknar på bara någon timma.. Kan meddela att klockan sju är det nog jag som ringer tandläkaren med gråten i halsen, dels för kostnaden och dels för tandläkarskräcken.. Det är inte meningen att en vanlig mammaledig ska gå till tandläkaren, därför gick jag inte dit efter jag dragit min tand i våras, för jag blev ruinerad.. Tur det inte behöver köpas julklappar ännu, om inte annat så kan jag ju måla teckningar att ge bort som när man var liten. 

Nä usch, hade det inte varit så jävla dyrt kanske jag hade sluppit få en akuttid (& betala extra för det). Varför är det inte som att gå till en läkare, båda hör ju till landstinget?! Detta måste jag googla på, jag känner att jag behöver ett svar.. 

Tandvärk & Pizza

Idag har bästa vännen varit hit och bjudit på pizza. Hur bra vän är inte det? 

Själv har jag fått tandvärk, skjut mig! Det värsta är att jag kan inte ens säga exakt vart för hela käken värker och jag lovar att det är den där visdomstanden som tandläkaren tyckte jag skulle dra ut, men efter upplevelsen med den förra visdomstanden så avstår jag gärna så länge det går.. En annan sak när jag ändå är inne på ämnet, hur kan det vara lika dyrt att gå till tandläkaren som att flyga till månen? När man precis betalat klart förra omgången hos tandläkaren, ja då är det dags igen! Och med mammapenning som inkomst kan jag inte riktigt påstå att jag skrattar när räkningen på flera tusen för att dra ut en tand eller laga ett hål kommer. Om det inte framgick så hatar jag tandläkaren. Söndag!

Söndag! Visst är det fantastiskt hur mycket man egentligen har att göra och allting är tråkigt.. Nä tacka vet jag att bara göra roliga saker, vilket genast tar mig tillbaka till barndomen då dom vuxna sa "du måste ha tråkigt ibland för att kunna ha roligt". Vad är det för skitsnack, jag kan väl ha roligt jämt? Nu kommer jag inte på så många saker som är roliga så att jag skulle kunna göra det hela tiden, men ändå! 

Idag blir Lilly 10 månader! 
Sockerbarn! Vad gjorde jag innan du kom till världen? (Förutom sov länge & var vaken långt in på natten)Tavla

Lördag... Idag ska mannen i huset se hockey, inte vi damer kan jag meddela. Antingen så åker vi upp till min moster och spanar in lite saker eller så har vi en tjejkväll hemma. Lilly sover middag för tillfället och jag passar på att fixa upp resväskan jag köpte. Medans jag väntar på att den ska torka så provar jag att pyssla ihop en tavla. Det där med att le

Visst är det fantastiskt med barn. Hur dom kan skrika, kasta leksaker i ögat på en, kladda ner hela köket med mat (fastän Lilly inte ens kan gå än), peta en i ögat halv fyra på morgonen och man kan bli gråhårig för mindre. Många gånger vara nära på att tappa förståndet också pang! Så ler det lilla vildjuret, då är allting bortglömt. Varje gång hon tittar en i ögonen och ler så kan jag inte för allt i världen förstå varför jag var smått irriterad när hon ville göra morgon halv fyra på morgonen och började dagen med att bajsa igenom alla kläder, på sängen och även mamman. Visst är det otroligt?
 
Jag kan säga att jag älskar min man, fruktansvärt mycket. Men hade han väckt mig halv fyra en morgon, bajsat igenom sina kläder, i sängen och på mig. Då hade det inte hjälpt att titta mig i ögonen och le.
 
Det är något speciellt med dessa små underbara varelser.
 
 
En av bilderna som Caroline tagit.
 
 

Så nöjd!

Nu har den fått ta plats i vardagsrummet.
Det tog sin lilla tid, men det gör inget då jag blev så himla nöjd över den!
 
 

Underbara Fredag

Fredag! underbara fredag. Mannen är ledig idag så vi hade tänkt göra en massa nytta. Jätteroliga saker, vuxensaker. Nu tänker ni direkt att vi ska ligga inne hela dagen i sängen och ägna sig åt sådant som vuxna gör, men nej vi ska städa, fara med skräp på soptippen, klippa gräset och måla. Ungefär lika upphetsande och roligt..
 
Lilly ska inte alls göra sådana saker, hon ska äta majskrokar, backa runt hela huset (hon har inte kommit på hur man tar sig frammåt ännu), fira att hon på söndag blir tvåsiffrigt och äta mat! Det bästa som finns, förutom att slita i mammas glasögon, hår och dubbelhakor.
 
 

Rusta levererar!

Nästa gång jag åker in till en stad som har rusta så ska jag spana in den här mattan, riktigt bra pris! (199:-). Skulle nog passa bra i köket, byta ut den vi har nu som har börjat se sina bättre dagar.
 
 

Klart

Nu är fåtöljen klar, nästan.. Mannen ska få hjälpa mig med lite småsaker, så som foten. Annars är den klar, mamma hjälpte mig med det sista. 
Kan inte påstå att den blev superbra, men med tanke på att det var första gången så duger det. det går undan!

Tänk att snart är hon tio månader gammal, två månader så är hon ett helt år!
Det går så himla fort, känns som att det var nyss vi låg inn på avdelning 56 med en ilten groda på 1600gram..
 
Älskade du ♥

Städartagen

Ikväll när Lilly hade somnat så städade jag mitt pysselrum, välbehövligt kan jag meddela! Klädde även lite saker med dekorplast, går ju så snabbt och blir det dåligt är det bara ta bort. Förresten till alla er, jag har ju en instagram som alla andra. 
Johannaastenvall

Mattor

Har ni sett att Ellos har fått in två snygga plastmattor?
Varför bor dom inte hemma hos oss?
 
 

Höstbilder

Idag efter att Lilly hade ätit sitt mellanmål gick vi ut och tog lite höstbilder. Lilly var mer imponerad av att smaka på alla löv och göra allting i sin makt för att inte titta in i kameran, kan bara tänka mig hur "enkelt" det kommer vara nästa år att ta bilder på henne. Men av alla 450 bilder som blev tagna så fick jag några där hon inte håller på att stoppa ett löv i munnen, tittar bort eller är påväg att sticka iväg.
 
 
 

Tipsa!

Alla ni som läser min blog, har en egen och anser att eran är intressant får gärna lämna en kommentar. Eller tipsa om någon rolig. För nu har jag tappat alla jag följde och minns inte adresserna :( 

Den där fåtöljen

Igår började jag med projekt "klä om en fåtölj som mest troligt djävulen skapat". Klädde av den, klippte, skar och sprättade lös alla delar för att få ut måtten, haha trodde jag att det skulle gå bra? Kan inte förstå hur min syslöjdslärare kunde påstå att jag var duktig på att sy, hela kvällen ekade hennes "kanten på pressarfoten följer kanten på tyget" och jag kände mig lite farlig när jag körde alldeles för fort och kände "living on the edge, fan va bra det här blir", nu kan jag säga att det var inte så coolt och jag var inte lika kaxig när jag insåg att det ser förjävligt ut. Men skam den som ger sig, ikväll ska jag göra allt i min makt för att få det att se bra ut. 
 
Jag måste nog skaffa en helig sax som syslöjdsläraren hade, jag minns hon hade den i ett snöre runt halsen och INGEN fick låna den, det är den som hör att man lyckas. Jag är helt övertygad! 
 Nä efter igår så kom jag ihåg varför jag ställt symaskinen längst in i garderoben och låtit den damma igen. 
 


 
 

Det bara råkade bli så

Idag var jag och Lilly ute med barnvagnen, gick och köpte tyg till en fåtölj som vi ska klä om. Kommer bli så snyggt! (hoppas jag) vet däremot inte om vi ska våga klä om den själva och spara lite pengar eller lämna in den. Tyget var nog dyrt så det skulle kännas bra för börsen om vi klarade det själva. 

Nåja, efter tygköpet gick vi en sväng som den superhurtiga mamman jag är, (berättade jag att det var spindelnät på vagnet när vi gick ut, så ofta används det vagnet!) Råkade hamna i en secondhand affär, sånt råkar jag göra ganska ofta och lika ofta råkar jag köpa något supernödvändigt som vi verkligen behöver. Det är sant! Fråga maken, han är lika imponerad av mina köp varje gång "jahaaa, vad ska du göra med den där då?" Till mitt försvar använder jag samma taktik som dom flesta andra kvinnor, antingen var det billigt eller så har jag sett någon som gjort något och jag har tänkt göra samma sak. I det här fallet handlar det om en resväska, en gammal sådan som faktiskt bara kostade 30kr och såg väldigt ensam ut. Kan också meddela att maken ännu inte sett den och gett ett utlåtande. 


Glöm vad jag sa

Glöm vad jag skrev i det förra inlägget ang blogg.se appen. Den är uppdaterat, snyggare och bättre på många sätt. MEN! Vart är alla mina favoriter jag hade sparat? Vart är alla dom bloggarna jag följde varje dag genom funktionen som dom hade? Känner jag börjar bli irriterad att dom ska ha nå sommarjobbare som fixar uppdateringen av appen. Skit i krigen och svälten, jag har tappat bort alla favoritbloggar! Det här är ett fall för kalla fakta, csi och säpo. Leta reda på alla mina bloggar som jag inte längre kan läsa.. Och nej ja tänker inte använda bloglovin för det är alldeles för jobbigt för en förvirrad mamma. 

Tisdag

Tänka sig att blogg.se äntligen uppdaterat sin mobilapp till något possitivt! Det var verkligen på tiden.. 

Idag är det tisdag, denna dag skiljer sig inte från mängden, Lilly ligger i sängen men sover inte. Jag hade hoppats att hon skulle vila en stund så hinner jag hoppa in i duschen, istället ligger hon och drar flaskan genom spjälorna. Fram och tillbaka, precis som en fånge i en amerikansk film (fast dom drar kanske inte nappflaskan). 

Jag har i alla fall hunnit att säkra alla våra eluttag här hemma, det kommer göra mig vansinnig när jag väl ska använda dom, men de är ett senare problem. Nu kan inte några småfingrar vara där, vilket är det viktigaste. 

Lilla sockerhjärta! 

Sovandes familj

Hela huset sover och jag njuter! Det är tyst, stilla och jag kan läsa bloggar, fundera över vad jag borde göra men inte kommer göra och njuta av tysnaden (sa jag det, det är tyst?) Den lilla avkomman ligger 50 cm ifrån mig, men i sin egen säng. Nu när hennes säng är sänkt så ser jag henne när jag ligger ner. Jag har legat och tittat på henne och ställt mig samma fråga som dom flesta andra föräldrar "hur kan jag vara arg/irriterad på dig ibland?" Jag vet att jag kommer få äta upp det på några timmar då det är gasen i botten med skrik och ninjamoves, men fram tills dess.. Så ligger jag och njuter av min lugna (sovandes) familj. Alla gånger ögonen har blivit utklösta, trumhinnorna i princip spräckta, bajsa-ner-sig-mitt-i-natten, se babblarna 414gånger på en timma och det är det enda som duger, alla dom gångerna blir som bortblåsta.. För visst är det något fantasiskt med att titta på sitt alldeles egna barn, veta att du är något vi skapat, du är våran och vi kommer följa dig hela vårat liv. Och vi kommer göra ditt liv till ett helvete ibland, vi kommer jaga dig när du smiter ut, säga nej fler gånger än USA varit i krig, tjata på dig, skrika "smäll inte i dörrarna", be dig städa ditt rum, sänka ljudet på stereon, berätta att så länge du bor under mitt tak och skämma ut dig för dina vänner. Men du förstår, vi har alla varit där och jag kommer säga precis som min mamma sa (& hennes mamma & hennes mamma osv) "du kommer förstå när du får egna barn".

Saker jag hatar..

Saker som gör mig galen.

Svarta möbler! Jag är helt övertygad om att det samlas mer damm på svarta saker, inte bara att det ser så ut, det gör det!

Dammsugarpåsar. Hur många sorter finns det och varför är dom jämt slut när man behöver dom? Och varför köper jag fel 8 av 10 gånger, borde jag inte lärt mig efter sex år med samma dammsugare?

Våran toalett, skjut mig! Fulare får ni leta. Inte nog med att den är ful, den som satte upp våtrumstapeten fick uppenbarligen slut på tapet och började skarva ihop små bitar istället för att köpa nån meter till..

Tassavtryck på golvet, alltid, jämt och föralltid! Spelar ingen roll hur mycket man än skurar.. Råkar en lampa lysa eller solen skina så är det avtryck Ö.V.E.R.A.L.L.T! (Se bild)

Pysseltips!

Ikväll när Lilly hade somnat, vilket inte var så roligt som det låter. I alla fall, när hon somnat så passade jag på att sätta mig i mitt pysselrum och svammla. Förnyade lite saker med papper och tejp. Enkelt, billigt och blir man less är det inga problem att byta tillbaka!

Namnsdag

Igår hade Lilly namnsdag, visst ni inte om det? Jag kan göra er lugna med att säga att det visste inte Lillys föräldrar heller. Jag brukar ha koll på födelsedagar, namnsdagar och allt vad man kan hålla reda på. Sedan Lilly kom till världen så ska jag vara glad om jag vet när det är jul, om det är morgon eller kväll och om det är sommar eller vinter. Hjärnan är lika kaosartad som våran låda där vi kastat ner alla kablar vi inte använder.
 
Vi satt på altanen igår när grannarna kommer över för att säga hej (trodde jag) dom tittar på mig och säger grattis på namnsdagen. Jag tänkte direkt att nu måste jag läggas in någonstans, jag har ju namnsdag i Juli, är det inte september nu?! Eller är jag två månader fel i tiden. Det visade sig att det var våran avkomma som hade namnsdag, jag mumlade fram något i stil med "johoo, det har hon jaa.. host mummel".
Nåja, jag kan inte hålla reda på allt som sker här i världen.
 
Men grattis hjärtat, jag lovar att jag ska försöka komma ihåg din namnsdag nästa år. Men jag kan inte lova nånting.
 

Somna inte före niofilmen

Igår somnade jag samtidigt som det lilla yrvädret, det vill säga strax före filmen vi skulle se klockan nio började. Det var ungefär lika smart som att stanna och prata med comhems försäljare, alltså jag fick ångra det bittert..

00.30 vaknade jag upp i soffan av att den lilla avkomman som mäter lite mer än en halvmeter över havet var vaken. Pappan i huset var i full färd att göra välling, jag tassade in i sovrummet i hopp om att få fortsätta min skönhetssömn. Gick inte alls som planerat, blev lika besviken som yohio när han inte vann melodifestivalen. Avkomman somnade gott om, mannen med sin förkylning (som han fått av mig & Lilly) somnade gott, ja till och med hunden somnade gott! Jag själv fick ligga och lyssna på snoriga familjemedlemmar som snarkade och pratade i mun på varandra medans dom avnjöt en god natts sömn.

02.30 Lilly-Ninja-masken vaknar. Dags för en ny blöja innan pyjamasen blottnar upp. Försöker snabbt och pedagogiskt byta blöjan i mörker (allt för att hon ska vilja somna om smärtfritt). Lilly har kommit på att allt hon når.. Är hennes. Det flyger blöjor, salvor, korgar och pyjamaser medans hon blir en mask och försöker glida ur famnen. Tillslut ligger hon i sin säng, ingen plan på att sova, leker ninja med benen åt alla håll samtidigt som hon drar vällingsflaskan mellan spjälorna. Detta sker i samband med makens snarkorkester. Nånstans här tappar jag förståndet och Lilly vann! Hon fick sova i våran säng. Dock är mamman fortfarande lite smartare och lyfter tillbaka henne när hon lagt igen sina blå.

03.45 överväger jag att lägga mig i ett annat rum, men samvetet tar över. Råkas den lilla vakna vill jag inte mannen ska stiga upp med henne då hans klocka ringer alldeles nog tidigt och han ska åka på jobbet. Nog för att det känns som han förtjänar det med tanke på orkestern inatt.

04.30 jag funderar hur hårt man egentligen kan sova, efter att ha sparkat i mannen fler gånger än mikael persbrandt varit i aftonbladet så överväger jag att sätta en kudde över hans ansikte. Han borde väl vakna när han får slut luft? Och kanske vända på sig, sluta förkylningssnarka (den värsta sorten) och överlåta oljud nattetid till den yngsta i familjen. Men istället inser jag att detta är menlöst, går ut med hunden och äter en smörgås..

05.10 tittar jag på klockan sista gången och somnar..

05.50 vaknar avkomman, mannen åker på jobbet och jag undrar varför jag inte är miljonär och har en nanny som underhåller Lilly medans jag vilar bara.några.minuter.till. Lilly vann, igen.. Vi stiger upp men somnar om kring åtta.

Sedan dags för frukost, medans Lilly äter en portion gröt trycker jag en bilpåse som den bra förebilden jag är.

Älskade Mammaliv! :)

The force

Imorse när pappan åkte på jobbet där kring sex så kom Lilly på att hon inte skulle somna om efter vällingen.. Tro mig, jag försökte med alla medel jag hittade och önskade för en stund att jag kunde ringa Harry Potter och be han komma hit med en trollformel som gjorde att hon sov ett litet tag till.. Men som tur var så somnade hon lite senare och då passade mamman på att krypa ner i sängen igen. (Du underbara säng!) nu är mormorn här och underhåller Lilly, jag hade tänkt börja ta in alla trädsgårdstomtar och annat som pryder våran gård.

Måste visa den här bilden som Caroline har tagit, våran stora tjej ;)

Städa

Idag har jag städat, möblerat om lite och ikväll hr jag och mannen gjort plats i garaget för alla sommarsaker som snart ska in. Skönt att få lite nytta gjord. Nu ska jag sätta mig med dockskåpet och pyssla. Övredelen börjar ta form. På bilden nedan ser ni före och efter, har tagit några timmar men äntligen är tapeter och golv på plats!

Äntligen!

Igår blev den äntligen klar! Fyndade denna i våras för 50kr, den var i stort behov av kärlek och det fick den. Har tappat bort förebilderna så ni får bara se slutresultatet.

Full dag

Idag var vi till bvc för attkolla upp lite utslag Lilly fått. Vi fick en salva som vi ska smörja med morgon och kväll i tio dagar. Vi hann även förbi min mormor och morfar en sväng, hjälpte mormor lite och sedan gick jag och Lilly hem. Vi har nämligen ingen bil på dagarna då pappan i huset har den på jobbet.

När mannen kom hem från jobbet så gick vi ut och klippte häcken tillsammans med våra grannar som vi delar den med. Skönt att hagjort bort det för i år!

Lilly

Älskade älskade du, det vackrast som finns i min värld ♥
 
 
 

Gobitar

Bjuder på några gobitar från H&M.
 

Måndag

Då var det måndag, mannen har idag börjat om att jobba så jag är Lilly (& Baltazar) är hemma själva. Skönt i alla fall att han kommer hem varje dag och inte åker bort för två veckors jobb.. 
 
Idag gör vi inte många knyck här hemma, jag är förkyld och Lillys förkylning börjar bli bättre. Känns som att jag blivit överkörd av en lastbil. Men jag har hunnit måla några krukor jag köpt, så nu medans Lilly ligger och vilar så sitter jag och väntar på att det ska torka så jag får måla ett varv till innan hon vaknar.
 
Igår tittade vi igenom bilderna som Caroline hade tagit på Lilly och dom blev jättefina! Så nu ska vi framkalla lite förstoringar och grejer hade jag tänkt. Både från bröllopet och från fotograferingen av Lilly.
Här är en av bilderna hon tagit.
 

Rallycross

Idag är vi och tittar på rallycross och folkrace. Som liten spenderade jag många timmar på banan då pappa och hans dåvarande sambo körde folkrace, så jag kan inte påstå att det är så spännande. Men det är kul att höra något annat hela familjen.

Det är första gången för Lilly, hon är inte så imponerad så hon sover istället. Gick oväntat bra att ta på henne hörselkåporna, när vi testat dom hemma har det varit protester men inte nu :)

RSS 2.0