hela långa helgen

Fredag då, har just varit med anna en sväng, hämtat mina kläder för imorgon och sånt :) har faktiskt ingen som helst aning om vad man skulle ha gjort idag, vara nykter är det enda jag vet.. Kanske städa lite hemma ?! det behövs, men jag orkar inte, inte en fredag..


Ska iallafall vara nykter heeela långa helgen och köra bil, ni vet jag är skötsam jag ;)

gonatt !

Livet är som ett pokerspel,

har man inte tur i par så får man hoppas man har en bra hand ;)

städning !

ja och jag har varit på middag, även ut på byn en sväng och hade tänkt ta tag i min lägenhet nu och städa lite, det behövs faktiskt.. Ingen som känner sig sugen på att diska ?! ;)

nåväl, annars händer inget, som vanligt .. måste färga mitt hår, det ser mest bara äckligt ut just nu, är ganska sugen på ljust, men samtidigt mörkt. ja vi får väl se, har ändå inte råd just nu såå.

jag blir så förbannad !!

Ja och så har man hunnit vara och sola, duscha och dammsugit lite.. Ska snart bege mig till A, ska bara ut med Baltazar och lite annat först..

Och sen, jag blir så förbannad så snart kastar jag ut kamerajäveln genom fönstret, det ju nog jävla värdelöst att jag inte har någon liten digitalkamera, men nu har min laddare till systemkameran varit borta flera veckor och jag hittar den inte, jag blir knäpp och snart kastar jag kamerajäveln åt helvete, det jävlas ändå bara hela tiden !!


Nu ska jag och B ut !

you are my sunshine

Torsdag då, har just varit och hämtat Baltazar som varit hos mamma några dagar.. Ska hoppa in i duschen alldeles snart och sen dammsuga lite här hemma, klockan fyra skulle vi tydligen på middag så det är väl bara att se till att man är klar då..

nåväl, annars händer inte mycke, på lördag blir det halloweenfest fast i nyktert tillstånd, blir roligt att se vad alla ska klä ut sig till ;)

nåja, nu duschen !

Men yees :)

tisdag då, började dagen med att ligga och dra mig i sängen ett bra tag, sedan iväg på jobbet, jobbade till tolv och tjugo i ett besiktade jag den flygande draken, och vet ni vad ?! Den gick igenom UTAN ANMÄRKNINGAR! :) Sen efter det glada beskedet blev det arbetsintervju och där var det väldigt possitivt, får lite mer svar på frågor nästa vecka..

Nu ligger A här bredvid och spelar ett av sina nya spel och jag hade väl en tanke på att kanske lägga mig och titta på, men vi får väl se..

Imorgon ska jag förbi farmor och farfar, för han ska kolla på min vackra flygande drake, den går ju inte riktigt som den ska nämligen, men ett är då säkert, jag tror fan den är odödlig :)

gonatt då

och så var det kväll, snart midnatt.. Vi ska lägga oss och slå på en film, har nämligen full upp imorgon.. Först jobba till tolv, sen halv ett besiktning, sen ett arbetsintervju, sen piteå.. nåväl nåväl..

Har varit och lämnat Baltazar hos mamma, mycket bättre att han får vara där imorgon när jag har så mycket att göra så slipper han vara själv hemma.

Var iallafall till luleå idag med flickorna då, köpte mig inget av värde men trevligt att fara ut en sväng iallafall :)

otroligt händelserikt

jag har som inget vettigt att skriva, ska till Luleå nu med Anna, Malin och Daniel en svängom.. Sen blir det att vara med A, mitt liv är inte så händelserikt för tillfället..
Imorgon ska Mum;en besiktas (håll tummarna) och efter det ska jag på arbetsintervju, vi får väl se hur det går .. nåväl, nu ska jag ut med hunden och sen ska jag fara..

söndag

jag har faktiskt ingenting vettigt att skriva, jag känner inte för att skriva, men jag hade tänkt försöka mig på några rader..


Igår lämnade en människa jorden, en människa jag bara haft i mitt liv i ett halvår drygt och jag kan inte förstå hur det känns för dom som haft henne runt om sig hela livet, dom som är hennes barn, make eller närstående.. Jag kan bara känna själv hur det känns och det är så konstigt hur fort allting går och hur orättvist livet verkligen är..
Jag tror att hon har det bra där hon är, jag tror att hon tittar ner på sin familj, sin man och sin tre barn och jag tror att hon alltid kommer finnas bredvid dom, fastän dom inte ser.. Det är ingen tröst för dom kanske, men det finns inte mycket annat att tro..
Man kan undra i hundra år, spekulera vad man hade kunnat göra annorlunda, men det löser inga problem och hon kommer inte tillbaka, man hade säkert kunna göra många saker annorlunda men det spelar ingen roll..
det som spelar roll nu tror jag, det är att dom finns där för varandra, som den familj dom verkligen är..

...det här kommer ta tid, men då får det göra det.

lördag

Lördag, det har snöat ute igår, inte så värst mycket men det har iallafall snöat..
idag får vi se vad som händer, vet faktiskt inte rikigt, just nu är jag mest bara trött så.




nä vet ni, nu har jag ingenting vettigt att skriva, ska göra lite nytta, hade tänkt åka och sola..








(väx upp nångång)

christmasmjuuusik

idag kommer det nog inte bli mycke vettigt gjort skulle jag tro, känns inte som det.. är trött, det är jag ju iof jämt, sen vintern började krypa på har jag blivit mer och mer trött, jag hatar att det är mörkt och kallt hela jäkla tiden !

Har iallafall varit och kollar när A har tatuerat sig, efter det blev jag bjuden på lunch, dock inte av A utan av någon annan, just nu ligger jag hemma i min nybäddade säng och funderar på om man verkligen ska orka göra nånting vettigt eller om man bara ska vara hemma.. Jo just ja, inte att glömma! jag lyssnar på julmusik också! <3 Det är faktiskt inte länge kvar nu, imorgon är det två månader och imorgon har jag haft körkortet i två år ;)

Fredag

Ja och så var det fredag, veckorna går helt sjukt fort! Ska gå ut med baltazar på ett litet tag, hade en tanke på att kanske fara ner till stugan så han får springa tills han inte orkar mer, nog för att det aldrig skulle hända, han har alldeles för mycke energi för sånt..

och sen har jag även ringt om jobb, ska på arbetsintervju på tisdag, får väl se hur det går ..

igår var jag duktigt, eller duktig och duktig vet jag väl inte, men det hände mycke, jag var förbi pappa, mamma, farmor och farfar, mormor och morfar, J, var till piteå en sväng, städade lite här hemma och sånt dära trams ..

Idag har jag då faktiskt ingen aning om vad man skulle ha gjort, Anna kommer hem så man kanske är med henne, imorgon däremot lutar det mot grillning hos patrik som fyller år ..

Julpynta

Torsdag då, hade tänkt gå ner två trappor och hälsa på mormor och morfar strax, först bara skriva några rader..


kalla mig knäpp, men jag vill julpynta, det blir så himla mysigt då, julpynta, julpyssla och lyssna på julmusik, det är så himla mysigt.. kommer bara kännas konstigt att julpynta lägenheten när jag är van att julpynta J;s hus och stå i köket hela dagarna och baka julfika .. men det ska nog gå bra ändå.
när brukar ni börjar julpynta ? :)

nåja, här får ni en jullåt så kanske ni också börjar känna likadant ?!:)


det är ganska mycket nostalgi över den här låten, jag tänker ganska mycke på julbordet i gymnasiet faktiskt.

Hemma från moster

ja och så var det tisdag, har varit hos moster nästan hela dagen med mamma, ronja och agnes..
Fick mgi ett överkast och lite annat så det blir att packa upp det alldeles strax, har även hunnit vara och sola för ett litet tag sedan ..

nåja, nu ska jag hålla på här hemma och sortera alla mina tyger jag har fått och se vad jag ska sy av vad :)

bakning

och jag har just bakat små prinsesstårtor :) kommer väl bilder på det senare, dock mobilbilder för jag hittar inte laddaren till min systemkamera.. typsikt !

jo just det jag, är det bara jag som får halvt panik av att sola solarium?! jag får nån sorts klaustrofi-känsla, det känns som att jag ligger instängd och snart inte kommer kunna andas, lite obehagligt, men det ska väl gå att vänja bort..


nåja, nu ska jag på nya äventyr, ner till tvättstugan !


hemma då

Ja och så var det kväll, har just tömt tvättmaskinerna och slagit igång nya.. Har även varit och solat idag, hör och häpna, Johanna Stenvall har solat, det är fan inte ofta, en gång tidigare i mitt liv har jag solat för att vara exakt.. sen har jag även varit på gymmet en svängom, träffade stora lillebror där också : )

Nu hade jag en tanke på att baka faktiskt, är himla sugen på att baka nånting roligt ! :)

Halloween

jaha och så var det tisdag, dagarna bara springer iväg och snart är det jul. men först är det halloween och vad ska man klä ut sig till då ? tips någon ? Jag kan inte vara bolibompadraken för det var jag när jag fyllde år och förra halloween var jag troll och året före det ängel..

håller på att tvätta, sjukt tråkigt men det måste göras, hade en tanke på att gå till gymmet en sväng och göra lite nytta, men det var bara en tanke så vi får väl se.. kanske far dit ikväll istället och efter det går och kollar på syrrans träning ..


Här har ni mig som drake, bolibompadraken :) (när jag fyllde 20)


Och här har ni mig förra halloween :P



Och här halloween 2007 !



Och här är halloween för längesen, jag och malin på alcatraz :) jag undrar om det inte var 2004

videoklipp

Såklart måste jag ju dela med mig av lite filmklipp :)


Här har ni när Jim fyllde 20år i vintras, dom leker `hela havet stormar`och det är jim, johan och nicklas i final.. Jag bara älskar när Nicklas ramlar i slowmotion, jag skrattar så jag faktiskt håller på att dö ! :)




& här har ni peder, några år sedan och jävligt dålig kvalla, men här har ni han i egen hög person när han ger järnet på scenen i storforsen <3




Och här har ni pojkarna som ger järnet påväg till Boden Alive !

handling

Jaa och så har man varit och handlat lite, inte mycke alls men nog drar det iväg likt förbannat!
jag handlade
♦ En mjölkliter
♦ tvåpack hundben 26kr
♦ disktrasor 10kr
♦ Lök 4kr
♦ risgrynsgröt 8kr
♦ bananer 11 kr
♦ skivade champinjoner 8kr
♦ två presenter till Ronja 20 kr
♦ tandpetare 10kr
♦ päronjuice 3.50 kr
♦ Ost 31kr

Ja många bäckar små, räkna på det där så får ni se att det är inte gratis och leva, och ingenting var dyrt, allting var faktiskt jättebilligt, tillochmed osten var ju billig, men det blir dyrt i längden!

Nu ska jag göra mig lite mat, köttgryta och ris hade jag tänkt mig, sen måste jag se till Att stora lillebror skjuter en älg så jag får mig lite kött ;) eller älgjakten är kanske slut ?! jag har faktiskt ingen aning..

nåväl, nu till köket och leka hemmafru

duktiga jag !

Ja och så håller man på städa, duktigt av mig, har just dammsugit och jag kan lova att det märks att jag har hund, oj oj ! Ska gå och brottas med disken alldeles snart, sen blir det att göra mat, funderar på baconlindad kycklig, men jag får se, vindarna vänder fort.. Ska iallafall baka lite hade jag tänkt, har grädde och sånt som snart går ut så det är bäst att använda den..

Men först ska jag och handla, inte nånting märkvärdigt men bara lite frukt och grönt! börsen tillåter inte mycke mer.

Här ni mig i lördags med mina lysande örhängen ! :)
inköpta på dollasrtore för 10kr

måndag

och så var det måndag, har just varit nere hos mormor och suttit dära med hon och hennes bekanta, bjudit på fika och bara småpratat, har även bokat en tvättid så imorgon blir det att tvätta.. Annars har inte dagen så mycke att erbjuda, ska städa lite här hemma, vilket verkligen behövs !


Här får ni en bild på mig och Anna från i helgen ! : )

bowling

och nu har man tagit sig upp på rikigt :P ska gå ner två trappor och hämta dom två små systrarna på snart åtta år och sex år, ska nämligen och bowla, återstår väl att se hur det går..
nåväl, dags att gå så vi hinner dit, är ju ändå 50 meter att gå så ;)

har även lagt upp bilder nu sen igår på min pixbox; www.johannaastenvall.pixbox.se

Grymt !

Söndag, ligger i soffan och har just ätit lite mat: ) mår ändå oväntat bra idag..
Men igår, alltså, ni som inte var med, ni missade verkligen nånting ! sjukt roligt var det, en rolig fest med roligt folk, det kan inte bli bättre ! Mycke skratt och svammel, riktigt mycket och riktigt trevligt, längesen det var en sån rolig hemmafest faktsikt..


det kommer bilder senare, men just nu måste jag först hitta min laddare till kameran..

nåväl, mer detaljer senare nångång, nu på upptäcksfärd

vi ses !

Och så var man klar, sminket på plats, kläderna på och örhängen lyser! Ska ringa Anna och höra om hon är långt bort och sen bege mig till henne ! :) Har packat partyväskan, inget riktigt födselsedagskalas utan ballonger ;)

Hoppas ni får en trevlig kväll, för det tror jag nämligen vi får.

vi kanske ses i dimman;)

lördag

Ja och så var det lördag, ska ut på byn och in på glasbanken en sväng snart.. Ska ju nämligen fira Anna ikväll! Kommer nog att bli trevligt ..

Igår firades även anna, men då var jag ett nyktert svin hemma hos SaraP, mycket trevligt med trevligt folk.. tyvärr så har jag ju ingen kamera så det blev inga bilder för min del, men för alla andras del blev det :P


Men ni ska få lite bilder från i onsdags då Anna fyllde år på riktigt !

dålig uppdatering

och så var det fredag. har varit kass uppdatering från min sida, men sånt är livet.. Ni ska iallafall få lite bilder från när anna fyllde år, men inte nu.. Dom finns om inte annat på min pixbox..

nåväl, ikväll blir det lugnt, hade först tänkt följa anna och alla dom ut, men har inte råd så det blir att bara ta de lugnt istället..

nåja, nu ska ja hem och duscha ..

Grattis !

Snart bär det av, vet ni vars ? ;)
Jo till världens bästa Anna som faktiskt fyller 18år idag !




Morotskaka

Jag bakade ju morotskaka för ett tag sedan, blev sjukt goda (om man frågar mig iallfall,) men jag glömde ju ge er receptet, så det ska ni få nu..

Har även gjort en ny kategori här till höger, `johanna bakar`, där kommer alla recept och sånt finnas ..



5ägg
5dl socker
200g smält margarin
6dl riven morot (ca 5 morötter)
5dl vetemjöl
3tsk bakpulver
3tsk bikarbonat
3tsk vaniljsocker
kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret och morötterna. Blanda de torra ingredienserna för sig, och blanda sedan ner dem i smeten. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna. Sikta kanel över kakan och sätt in i ugnen. Grädda i 20min.

Glasyr
200g philadelfia ost
4dl florsocker
2tsk vaniljsocker
100g smält smör

Vispa ihop till en slät glasyr och bred sedan över kakan när den svalnat.
Strö ev. coccos på glasyren.

home again

Ja och så var man hemma, har varit på byn, ätit lunch med Anna, handlat lite mat, värktalbletter och ljus ! :)
Har även hunnit duscha min sambo baltazar, inte farligt nöjd hund jag har för tillfället som ligger i hallen, är blöt och tjurar.. Men även han måste in i duschen ibland..

Hade tänkt baka nånting, men jag vet inte vad så jag ska gå och leta efter insperation i mina bakböcker, sen får vi se vad det blir ..

det ni ;)

Tisdag och hemma från jobbet då, ska hoppa in i duschen på ett litet tag :) Ska bara skriva några rader hära först..

Vet ni vad som händer imorgon ? :)
Världens bästa AnnaK fyller 18 !!!!!
Så ni kan ju spekulera kring vad som händer i helgen, det blir då inte en hemmasittarkväll med film och popcorn iallafall ! :)
Måste slå in hennes paket senare idag, har inte hunnit slå in alla än..

men nu blir det duschen

home from work

måndag, kom hem från jobbet för ett litet tag sen, har hunnit vara ute med B och nu ska jag gå och duscha och sånt dära :)
har ont i mitt huvud, vilket jag har haft i mer än vecka nu, men nångång ska det väl gå över hoppas jag..

ikväll blir det lugnt, väldigt lugnt , ska ju jobba imorgon också.

hemma igen

Ja och så var klockan snart åtta.. Har varit hos mamma ikväll ett ganska bra tag, mamma och lennart håller på att bygga ett tak så jag matade barnen och duschade dom minsta och spelade lite Lotto, färgade även lilla lillebros hår och lite sånt.. Sen tvättade mamma min jacka, som jag dock nyss hade tvättat, men när jag och anna var och grillade hade jag ju den så dum så jag är en den stank ju grillrök .. Tur jag har mamma som fixade det åt mig :)
Ja annars ikväll händer det i princip ingenting, är rikigt jäkla trött så det blir sjukt tidigt kväll och är det ju jobb imorgon som gäller..

nåväl, nu ska jag nog se johan falk !

Awesome !

Söndag då och inte farligt sliten idag :)
Det var himla trevligt igår, tjejmiddag med en massa svammel och sen begav vi oss upp till storforsen och dansade, träffade folk och hade allmänt trevligt !  Hoppas nästa helg blir minst lika trevlig, men det tror jag för då är ju Anna med också : )

Idag har jag inte tänkt göra allt för mycket nytta, det är ju faktsitk söndag och jag jobbar imorgon, så det blir väl en tidig kväll så man orkar upp..
Hade nästan tänkt fara förbi mamma och allihopa en sväng och se hur dom har det .

& som ni vet har jag ingen kamera förutom systemkameran och den tar jag inte med på fest så det blir inga bilder.. Eller ni kan få nån dålig mobilbild ^^, bättre än inget iallafall .

vinet på kylning

Lördag då, har just gjort mig klar för kvällen.. Malin kommer hit på ett tag och hämtar upp mig också far vi och handlar med dom andra tjejerna och sen till korsträsk för att dricka alkohol och äta middag :)

Idag har det inte hänt mycke, varit ute med Baltazar, kastat boll, duschat och allt sånt dära ..
blev en sen kväll igår så jag sov ganska så länge idag, somnade inte förrens kring halv sex imorse, men det gör mig faktiskt ingenting..

Ska gå ut med Baltazar alldeles snart så han får springa av sig lite..



reatardporr !

ja och så var man hemma, har varit med Anna och haft himla trevligt faktiskt ! :) jävligt många skratt har det blivit, haha ! nånting mycket mera tänker jag inte berätta faktiskt :)

nåja, nu ska jag göra nånting annat.

ut och göra byn osäker !

Ja och så har man sovit, ganska länge men det var skönt och nu har huvudvärken försvunnit, har haft ont i huvudet i snart en vecka i sträck, håller på bli galen och jag tror jag har det för att jag spänner mig hela tiden, har börjat om att gnissla tänder också känner jag för jag har så jäkla ont i tänderna varje gång jag vaknar.. nåväl, det som inte dödar det härdar..

Hade väntat mig främmande, men tydligen inte..

Nu ska jag ut med B en sväng sen ska jag bege mig till Anna och sen därifrån och träffa lite folk som ska grilla och göra byn osäker.. Låter väldigt fint i mina öron :)

jag har hört

& nu har jag handlat, gick med racerfart! var inte så mycke folk faktiskt, men jag har hört att det är en fördel att ta med sig lappen där det står vad man ska handla så man då vet det, men jag gjorde ju såklart inte det, min lapp hängde kvar på kylen kom jag på när jag väl står inne på konsum , men men.. jag handlade då nästan allt jag behövde så .

Nu ska jag göra ingenting ett tag, bara ligga här och göra ingenting och fundera över livets stora gåta.

nu så

nu har jag diskat och sånt dära trams, ska fara och handla lite, måste blandannat köpa hundmat så Baltazar inte blir utan.. usch!, det är så dyrt att handla och ändå ska jag bara handla hundmat, ägg, fil, mjölk, vetemjöl, hundben, skurmedel och bröd! Men välkommen till vuxenlivet Johanna, såhär är det..
Tur jag bara har mig och Baltazar att försörja iallafall..

nåja, nu ska jag fara så jag tar mig hem nångång också..

wöhööw

Ja och så var klockan halv fyra, tiden går fort fastän jag steg upp tidigt imorse, men efter jag hade varit ute med hunden så kröp jag ner i soffan och såg på tv4 nyhetsmorgon i typ två timmar innan jag orkade göra nånting annat..
Har varit med Anna en sväng på byn också, INTE ATT GLÖMMA !  köpte några svinbra cp-skivor till Mum;en, 10kr, vilket fynd ! Annars gjorde vi inte mycke, spionerade lite och svammlade på ; )

näväl, nu ska jag göra lite nytta !

uppe med tuppen !

klockan sex öppnade jag min vackra bruna ögon och bestämde mig för att inte sova mera, för vaknar man på morgonen och känner sig pigg så är det lika bra att stiga upp.. Då kanske jag hinner få ut mycket av den här dagen..
ska ut med B alldeles snart, ska bara klä på mig och sånt först, lite senare ska jag även på gymmet, skönast att vara dära mitt på dagen eller förmiddagen för då är det minst folk ..

Sen idag är det lite andra saker som ska göras, men det tar jag då !
nu ska jag ut med baltazar

vet ni vad jag gjort ?

klart ni inte vet, men snart kommer ni veta för då kommer jag berätta det !

just nu ser jag inlåst, faktiskt himla bra program, tummen upp sverige, nog för att dom har garanterat snott idén från nått annat land, finns det nånting som sverige har kommit på själv ? jag menar hål i väggen, talang, idol, lyxfällan och allt skit har dom ju tagit från andra länder..

nåväl, nu ska jag berätta mina läsare, jag har klippt mig, ganska kort !
bilder kommer senare, nu får jag främmande strax och ska se klart det här på tv såå.

våga stå upp för dina ord då !

Ja och så har farmor och farfar varit hära, farmor har torkat fönstrena åt mig fastän hon inte behövde och farfar har satt upp lampor och vet ni vad !? dom var så söta och hade köpt en vardagsrumslampa åt mig :) så nu har jag lämpor överallt och kan see !

ska måla lite mera i hallen snart, tror färgen har torkat så jag kan måla på ett varv till :) håller  fortfarande på med min schablon.. Sen blir det att fortsätta måla i köket, men det blir nog till veckan för imorgon ska jag göra lite ärenden och träna och lördag är det tjejmiddag :)


nåväl, nu ska jag ringa mamma !






We are a family !

vi är en liten, men mycket kärleksfull familj :)

Glasbanken

Farmor ringde nyss och berättade att dom hade tänkt komma och hälsa på :) mkt trevligt och då får jag upp min lampa i hallen, då är det bara en lampa i vardagsrummet som saknas !
Ska städa till lite här hemma innan dom kommer hit, måste diska, sammsuga och bädda rent i sängen sen baltazars incident !

Också har jag varit på systemet Malin, så jag är laddad ;)

Sen när dom varit här ska jag nog upp till mamma och färga hennes hår en vända till, skulle borda träna också men det beror på om jag hinner, annars får jag göra det imorgon ..

Världens bästa !

här får ni världens bästa Nomy !






Nomy!

Du har faktiskt ingenting med det här att göra


Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta längre, jag tror jag skrattar, det är roligare än att gråta! :)
Jag har då bestämt mig för en sak,
Nu är det färdiglekt!
vi får väl se vart allt det här slutar, i soptunnan kanske, lika bra vore kanske det för det verkar ju inte gå att ha och göra med endel människor.. Det var väl kanske ingen nyhet egentligen men ändå, jag borde ha slutat bli förvånad vid det här laget men jag har inte blivit det, för varje gång händer det saker som jag inte trodde skulle hända, varje dag beter sig folk som att dom hade 20% hjärnkapacitet och jag trodde verkligen bättre om dom, men det var fel av mig, jävligt fel av mig !

Nåväl, det är sol ute men inte det minsta varmt och halkigt som jag vet då fan it .. jag är redan less vintern och den har knappt börjat, usch! och veta att det kommer bara bli kallare och kallre och ska vara såhär i flera månader är inte direkt peppande kan jag lova!




lilla älskade vän, du ska nog ta reda på en hel historia innan du öppnar gapet och börjar kasta omkring dig små fula ord.. Det här handlar inte om vem som älskar vem, klart man vill vara med människor man älskar, det handlar inte om det, det handlar om nånting helt annat...



Tänk att det ska vara så svårt att ta saker med personen i fråga, du har ju inte ens hört hela historien..
så dra inga förhastade slutsatser,
men det är klart..
du törs väl it fråga själv hur det ligger till,
om jag nu är så jävla korkad,
säg det åt mig direkt

Blod i sängen !

Ja och så var det torsdag, visst har jag rätt ?!
har just varit ute med min sambo, vilket slutade i lite smått kaos, han gjorde nämligen illa sig, inget allvarligt men det blödde ganska kraftigt, han hade lyckats skära upp en trampdyna lite, det såg betydligt värre ut än vad det var så nu har vi lekt läkare här hemma och rengjort..
Men såklart så hann han lägga sig i sängen, vilket reuslterade i att jag nu har blod i sängen och måste byta mina sängkläder som jag bytte för bara någon dag sedan, men så är det at ha hund.. Ibland är det som att ha ett barn.

Idag har jag faktiskt ingen aning om vad som händer, ska väl bara vara hemma och hålla på som vanligt, dammsög igår men idag är det då hundhår lite här och där..

Och just ja, igårkväll var jag ju med världens bästa annakå, vi drog en ragg, några kanske.. Sen lärde vi mig sladda med framhjulsdriven bil, hahha vilken syn ! men ingen krock och ingen dog så det måste ju ha gått rätt så bra iallafall..

alltså mina vänner, vad händer i helgen ?

morotskaka !

Och nu har jag bakat min morotskaka, ska bara vänta på att den ska kallna sen ska jag smaka om den går att äta, hade nämligen nån som var sugen på fika och mjölk som kanske kommer förbi ;)
ni får receptet sen om kakan bli god ;)

nåväl, annars händer det inte mycke, var och köpte mig nå ljus och ett ljusfat idag till köket, hade tänkt ha grönt där inne, då blir det rött&svart i sovrummet, rosa, vitt och svart i vardagsrummet och grönt&vitt i köket :)
det är som roligt när man har lite färger..
Ska ta och plocka ihop lite här hemma och flytta om i garderoberna så jag får in mina färgburkar ..

Men men, nu måste jag ut med min sambo som ligger i hallen och tittar på mig med sina hundögon ..











....att du kommer hit på kvällen och far tidigt på morgonen, det är inte bevis på kärlek, det är bevis på att du är rädd för ensamhet !

baktajm !

sådära nu har jag städat i sovrummet och slagit in lite paket, var ju tvungen att slå in dom jag fick idag så ingen hinnet se dom, sen har jag även slagit in paket till anna som fyller år nästa vecka ;)

Men nu hade jag ut med hunden och sen fara på Ica och handla lite philadelfia ost så jag kan baka min morotskaka ! har tänkt göra det jättelänge nu men det har inte blivit av, men nu jäklar ! Dock är jag lite tveksam om jag verkligen rymmer det i frysen, den är överfull för tillfället med mat, men det ordnar nog sig : )



duktiga jag !

& så har jag varit och hämtat min fåtölj och fått mina hyllor sågade så nu ska jag sätta in dom i garderoben och städa i sovrummet så att fåtöljen ryms..
Har även varit och hämtat ut mitt paket med fönsterlampan och en julklapp och en födelsedagspresent åt stora lillebror..

nåväl, nu ska jag städa i sovrummet !

just det ja !

jag lovade ju en gång att visa mitt vardagsrum, så varsågoda !

Snöö !

Och imorse när jag tittade ut genom fönstret vräkte det ner snö, usch fy och blä! det är fan i mig ingen lek att gå ut med hunden nu med låga dc-skor, det är så himla mycke slaska på vägarna så man blir sjukt blöt ! Få se om det här  fryser på, då blir det ingen lek att vara ute eller att köra bil, det är då ett som är säkert.. det är många idag som har kört av vägen, tur jag hade tänkt hålla mig inne då, annars blir jag väl en av dom..

nåväl, jag ska vika in min tvätt i garderoberna, ringa pappa och höra om min fåtölj som jag ska ha i sovrummet (den är i hans förråd) också ska jag fixa lite här hemma, måste diska och plocka ihop lite saker, det är helt otroligt hur stökigt det kan bli fastän man lever ensam med en hund, men jag lovar att B är ganska bra på att stöka ner och riva sönder sina mjukisdjur, oftast ligger det bollar och grejer lite överallt här hemma, senaste inatt trampade jag på en tennisboll, vilket slutade i att jag höll på att slå ihjäl mig, men men, så är det att ha hund, synd bara att han inte kan lära sig att plocka när han lekt klart..

mys med ljus *

& nu har jag tömt tvättmaskinerna, ska väl lägga mig och se en film för att sedan somna hade jag tänkt.. B har redan gått och lagt sig, förjäkla söt är han, när han sover...


Nä nu ska jag krypa ner i soffan och se på tv.
såhär mysigt har jag och min sambo det ikväll ! :)

långpromenad

Kom just hem, vi har  varit ute på en långpromenad, himla skönt när man klär på sig ordentligt, folk måste ju ha trott att jag tror de är mitt i vintern, vinterjacka, täckbyxor, mössa, halsduk & vantar, bara skoterskorna som saknades :) men hellre att dom tror det än att jag går omkring och fryser..
Var iallafall förbi på graven, tog ett tag innan jag hittade rätt men tillslut så, tände två ljus och kände tystnaden..

Ska ta och gå ner i tvättstugan och se om tvättmaskinen är klar, den var då inte det nyss när jag var ner såå.. Den har varit igång mer än två och en halv timma nu så jag tycker väl att snart sååå...

home

Ja och så var vi hemma då, har varit hos mamma och färgat hennes hår och sånt dära..
Jag håller fortfarande på att tvätta, dom där tvättmaskinerna är inte dom snabbaste jag mött direkt, men men, det blir ju rent och det är ju det som är huvudsaken..
B ligger på mina fötter och äter på sitt hundben, verkar vara jättegott eller så är det bara brist på annat, jaa huvudsaken är då att han är sysselsatt för ett tag så jag slipper ha han i knäet..

Men nu ska jag gå och fixa lite saker i sovrummet..

tvättning

Ja och så var man hemma, har varit på gymmet i 1½ timma, himla skönt när man väl tagit sig dit.. håller på att tvätta också, ska tvätta upp alla vinterkläder för det börjar bli dax för dom nu, känns fräschare att tvätta upp dom när dom legat nerpackade ett bra tag..
Ska ut på byn en sväng också, ska på tygaffären och kolla om nå sytråd och textillim till mamma, jag hade tänkt sy mig nya kuddar till vardagsrummet, fick ju tag i tyg igår så, men de är ju en fördel att ha nån tråd först som passar.. .senare ikväll blir det att skjutsa hem stora lillebror som är på gymmet nu och sen färga mammas hår..

nåväl, nu ska jag gå ner till tvättstugan och se hur det går för min tvätt !

jag vill jag vill jag vill !!

Ska fara ut på byn en sväng tror jag, blir knäpp av att bara sitta här hemma.. Sen blir det gymmet,.
åh vad jag vill klippa mig, det går inte göra nånting med mitt hår nu när jag tagit ut löshåret, det bara hänger och ser äckligt ut.. men nångång ska jag väl få råd att göra det också..
nåväl, måste handla lite mat idag, så jävla tråkigt men det måste göras ..

nä nu ska jag ut !

det går ju it prata med dig !

Och så var det tisdag, har ont i nacken som nån annan onvalid stackare.. Ska nog måla lite här hemma, men det blir lite senare ikväll, just nu ska jag plocka ihop lite och dammsuga, alltså jag kan ska förklarar för er, det är inte det att jag är knäpp eller ljuger, utan jag dammsuger nästan varje dag, har ni sett min hund kanske ni förstår. han löser ganska mycke hår och är det inte hår så är det löv eller nånting annat som har fastnat i pälsen..
Så det blir att dammsuga idag med, som vanligt.. Jag börjar bli van att aldrig ställa bort dammsugaren utan den får stå framme hela tiden..

sen hade jag tänkt ta mig på gymmet också, men det blir lite senare, först städa och sånt dära trams ..

bortbjuden

Ja och så var det kväll igen, dagarna går så himla fort och det känns som att jag aldrig hinner göra nån nytta.. men det kommer väl det med, ska ta min röda drake och fara vidare, har nämligen blivit bjuden på mat, så de är ju bara tacka och ta emot ;)

imorgon kommer det bilder, kameran ville inte rikigt idag, som alla andra dagar vill säga, men inte deppa ihop över det nu..

nåväl, nu ska jag och min sambo åka vidare !

FinePix Real 3D W1

Nu har jag varit hos mamma och bytt till vinterdäck, eller stora lillebror har, det blir säkrast så ;) nog för att jag kan faktiskt göra det själv, jag har gjort det förr !
Men men, har städat lite här hemma, ska väl fortsätta imorgon för just nu orkar jag inget mera, ska istället slå in några julklappar jag har köpt och presenter.. Ni vet det närmare sig till julafton ;)

& sen har jag hittat digitalkameran jag vill vill vill vill ha ! det vore så jäkla coolt och jag vet ingen annan som har en, men nu när jag sagt sådär kommer väl folk köpa en bara för att, speciellt mytomanen som alltid verkar ska vara som mig, färgar jag håret gör denne person det, klipper jag mig gör den också det, sätter jag i löshår gör den också det, så jävla trög! (nog för att det visste alla redan att denne person var)
nåval! nog om det, här har ni kameran jag vill haaaa !
det är en 3D KAMERA !
hade jag haft råd hade jag lätt köpt den ! den släpps nu i oktober i sverige och kommer då kosta mellan 5500-6500kr, lite väl saftigt för mig, men lugn bara lugn mina läsare, snart kommer alla märken göra 3d kameror och då går dom ner i pris och då jäklar köper jag en !



Världens första 3D-digitalkamerasystem som inte kräver specialglasögon

Världens första 3D-digitalkamerasystem som inte kräver specialglasögon är här. Med den banbrytande bildteknologin FinePix Real 3D System lanseras nu 3D-kameran FinePix Real 3D W1 och bildramen FinePix Real 3D V1.

3D-fotografering
För att få fram en 3D-bild läggs två bilder samman. FinePix Real 3D W1 består därför av två Fujinon-objektiv, kända för sin höga upplösning och utsökta återgivning. De två bilderna läggs samman och synkroniserar fokus, ljusstyrka och nyanser. Informationen blandas till en symmetrisk bild, vare sig det är stillbild eller film.

För att skydda de bägge objektiven är FinePix Real 3D W1 kamerahus i robust aluminium.

Kreativa möjligheter
3D-kameran ger dig möjlighet att justera inställningarna beroende på vilket motiv som fotograferas. Du kan redigera 3D-bilderna, vilket är bra för bilder tagna med lång zoom eller med makro, där 3D-effekten kan bli för liten eller för stor.

2D-fotografering
Man ska inte glömma det faktum att denna kamera också medför nya möjligheter till 2D-fotografering. Du kan dra nytta av det faktum att detta faktiskt är två digitalkameror i ett. Du kan ta två bilder av samma motiv och i samma ögonblick men med olika inställningar, en med zoom och en med vidvinkel. Du kan också välja färg/svartvitt eller olika ljuskänslighet.

Rosa vardagsrum !

& så var man hemma, har varit på byn en sväng och handlat lite saker till mitt vardagsrum som har temat `svart och rosa`, handlat lite saker på röda korset, varför har jag aldrig tänkt på att dom har begangnde billiga saker ?
iallafall, jag handlade rosa tyg till sovrummet som ja ska sy ett draperi av hade jag tänkt, en röd lampa till sovrummet (mitt sovrum är rött), ett vitt bälte och tre ljushållare som var rosa, allt detta kostade mig femtio kronor!
Sen köpte jag mig en grön och rosa blomma, fråga mig inte vad den heter men den var söt och jag ska väl visa bilder senare..
Också handlade jag några små söta väggord som jag alldeles snart ska sätta upp. himlar vilken uppiffining det blir i min söta polack-lägenhet! :)

Men nu ska jag fortsätta hålla på och fixa lite här hemma, stora lillebror kommer hit snart och då ska vi fara till nybyn så jag får mig några vinterdäck för det har börjat bli halkigt ute !

Bankrån i lilla älvsbyn

Ja och så var det måndag, vaknade den här dagen av att jag fick veta att det just skett ett bankrån här på handelsbanken, oj så sjukt.. Hur ofta händer det att någon gör ett bankrån i lilla skitälvsbyn ?! Ja nångång ska det väl hända men som de verkar har dom ju tagit fast dom nu så dom misslyckades ju ganska stort ! hahaha

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=4914847

nåväl, nu måste jag ut med hunden och sen göra en massa ärenden !

för jag är så himla bra

Ja och så var den här dagen slut, har gjort mycke, eller egentligen kanske inte såå mycke men ändå.. jag har då gjort allt jag skulle, städat och sånt tjafs, har även bakat dajmrutor och varit förbi farmor och farfar, hämtade mina lakan jag hade fått av henne också fick jag nya skuvmejslar av farfar för jag hade ju inga och han tyckte jag behövde några, vilket jag verkligen gjorde ! Så nu kan jag skriva upp spegeln i hallen och ner med hyllorna i köket och upp med dom i sovrummet ! men det blir morgondagens projekt,
imorgon tänkte jag att det också skulle hända lite saker, jag ska nämligen

- hänga upp hyllor + ta ner hyllor
- hänga upp spegeln
- måla på min schablon i hallen
- måla i köket
- kolla handtag till köket
- arbetsförmedligen
- ringa ang. jobb
- gymmet
- fortsätta storstäda här hemma och gå igenom lite saker i förrådet
... och säkert nånting mera.

men.. nu ska jag lägga mig i soffan, tända ljus och se en film..

(6 dagar kvar)

snart kommer snön !

& jag kom just hem, ska städa lite här hemma och sen ska jag nog på gymmet, eller inte nog, jag ska på gymmet.. Men först måste jag verkligen städa här hemma så man inte får ångest när man kommer in genom dörren, ska nog även klippa B lite till, han blev jättesöt igår när jag klippte han, nu är han ganska korthårig : )
& imorgon åker vinterdäcken på, usch! de är minus nästan hela tiden och nu är det blött på vägen också, vilket kan resultera i att den `flygande draken` blir mos och det får ju verkligen inte hända !

men nu ska jag gå och brottas med denna jäkla dammsugare.

tre karlar i köket

jag lämnar två sovandes barn och tre pojkar hemma, far ner på byn och ska bara köpa glass, vilket tog max 30 minuter och när jag kommer hem står tre pojkar i köket och bakar, det kan ju inte sluta i annat än kaos och katastrof..

klippning

& så har man äntligen fått dom två minsta att landa i soffan, dom bråkar och ser barnprogram.. Dom två äldre ser man inte mycke av, den ena bor i garaget och den andra framför datorn..
Ska ta och klippa Baltazar lite hade jag tänkt och imorgon när jag kommer hem måste jag klippa klorna på honom, ska bli skönt faktiskt att komma hem imorgon och få pyssla på hemma, har saknat mitt hem och jag måste ju måla klart, städa och tvätt !

men nu till saxen .

Höstväder !

Var ute, men inte var det då länge.. Jag höll på frysa ihjäl, ändå hade jag halsduk, mössa och vinterjacka. nä usch och fyfan för vinter ! det är en massa frost ute och isen håller på lägga sig på alla sjöar, nä nu skulle jag hemskt gärna gräva ner mig och tina fram till våren.. Är det bara jag som inte gillar vintern ?

Ja ett är då säkert, B ogillar då ingen årstid, vintern är ju jättekul för då kan man ju leka i snön och bli full i snöklumpar som man sedan drar med sig in så det blir vatten överallt !
Här har ni snyggingen från när vi var ut nyss : )






Här har ni bevis på att det är frost ute !




jag är så jäkla dum !

Och så har vi ätit, poatismos och fiskpinnar, eller potatispinnar och fiskmos som jag nyss fick veta att det hette, haha ! Funderar på att gå ut med dom minsta nu innan barnprogrammen börjar, kanske ta nån snygg höstbild om dom inte är så tjuriga, har nyss varit storbråk här, jag är så himla dum! För jag menar varför ska man vara tvungen att ta på sig en massa kläder när det är nästan minusgrader ute ? haha jase

Tråkigt att jag inte har någon kamera som är normal, är så lite bilder på bloggen men detta beror ju på att min digitalkamera har gått sönder och systemkameran bara bråkar med datorn hela jäkla tiden och vägar lägga över bilderna och min mobil har så fruktansvärt dålig kamera så de är inte ens värt att ta bilder med den..

Men men, nu ut i kylan en sväng, termometern har skurit ihop så jag får inte veta hur kallt det egentligen är ..

i miss you

Jahaaa vad skulle man ha gjort.. Det är bara dom två minsta hemma, dom andra två är borta, en på älgjakt och en har jag faktiskt ingen aning om.. Ska göra nå mat snart hade jag tänkt, men tydligen är det ingen som är hungrig än så det får väl vänta ett tag nu, det är kallt ute, men solen skiner då iallafall än så länge och nu är dom här två ute och försöker flyga drake..
Var tal om att Anna skulle komma hit idag, men hon fick andra planer så jag ska nog bara se tv ikväll och göra ingenting, njuta av tystnaden eller nånting..

& just det ja, jag har tagit ut mitt löshår, det glömde jag ju berätta igår !


(nästa lördag är du hemma)

Burr *

Lördag och jag har ingen aning om vad man skulle ha gjort med dom hära idag, funderar på att ringa och höra om dom har någon tid på bowlingen, vilket jag betvivlar, men ändå.. Men dom öppnar inte förrens klockan två..
Det är ganska kallt ute, usch! igårmorse var det -9Grader när jag skickade dom på skolan, så snart kommer väl den här jävla snön också..

Men men, nu ska jag gå och se om dom här har slagit ihjäl varandra över osthyveln..

fan va less jag blir !

Fan vad less jag är folk som förtär alkohol, jag påstår inte att jag aldrig själv gör det, men när jag gör det säger jag iallafall inte saker som jag aldrig skulle kunna säga när jag är nykter..
Kan du inte säga det nykter, var tyst när du är full då !
fan va less jag blir


Jag är så less på att inte veta, att inte förstå..
jag är så less att vara denne någon.







-v-

jag vill ha er tillbaks
här å nu
jag lovar att ta hand om er
på bästa möjliga sätt


ni fick ju fan inte ens en chans...

småstjärnorna

Och så har man vilat en stund, dom små sitter och tittar på nån sorts småstjärnorna, det var pojken som var och han sjöng ganska bra faktiskt ..
Ska ut med B på ett tag och dom här ska väl inte vara vaken så jättelänge till och den äldsta for tidigare ikväll för att han skulle och jaga älg imorgon! ja vi är ganska olika alla fem syskon, En som jagar älg, skruvar i fordon och älskar att köra skoter osv, den andra älskar att sitta vid datorn och kläder (alltså mode, typ), själv vet ja egentligen inte vad jag gillar och dom två små gillar väl allt, än så länge..


Och sen.. jag skulle ju få mig en ny mobil, men så blir inte fallet, jaja, inget att göra åt..

Matdags

Och så var man hemma, har just hämtat dom minsta barnen och nu håller jag på göra mat.. Flickorna är ute och går med sina barn och barnvagnar här ute och leker nånting, ingen aning om vad faktiskt, ja är kanske för gammal för att förstå mig på det..

Idag händer ingenting, bara vara här och ta de lugnt, var tänkt att Anna skulle komma men så blev inte fallet, hon skulle hitta på annat ^^,

nåväl, har varit på gymmet idag, en och en halv timma, kändes himla skönt ! Tänkte träna på söndag med så det blir iallafall varannandag..

men men, nu ska jag gå och kolla maten..


Här får ni en bild på mig och dom två små flickorna..

Godmorgon !

Nu har jag två små flickor som sitter mittemot mig och ser otroligt trötta ut, frukost den här tiden är verkligen ingenting för mig kan jag lova, men dom här dom äter då.. Ska skicka dom på skolan, sen går jag och lägger mig ett tag igen och kring tio far jag på gymmet, det är sjukt kallt ute, hur kallt det vet jag inte men igårkväll var det då -4.2grader..

Bilder !

Nu har jag lagt upp lite bilder på pixbox (http://www.johannaastenvall.pixbox.se)..

Så här får ni några bilder från idag..



höstbilder

& så var man inne igen, har varit ute med R&A och tagit "höst"bilder, lite mer än 200 stycken så nån ska väl duga, ska gå igenom dom nu ;) mycket svammelbilder på två små tjejer som inte kan hålla masken eller låta bli att spåra ur ;) Ni får väl se några bilder senare..
Nu sitter dom iallafall i soffan och har något sorts rockband, jag försöker lyssna på The Fray, vilket misslyckas väldigt hårt när det är ett rockband i soffan med en väldigt ostämd gitarr..

här har ni mig idag, påväg ut att foto hösten !

barnvakt..

och så sitter man i nybyn, invätar alla barnen som ska komma hem från skolan.. Ska ju vara barnvakt fram till söndag, hade tänkt gå ut och ta lite höstbilder med Ronja och Agnes när dom kommer hem från skolan.. vi får väl se hur det går, dom har en tendens till att spåra ur och mest bara svammla ;)
men men, imorgon blir det jobb när dom här är på skolan, inte nå länge men ändå, hade tänkt fara på gymmet innan så man får röra på sig lite..

Men men, 9 dagar kvar!

(imissyou)

Big point in writing this crap when no one gives a shit about it.

Gonatt från oss2

(bilder från i sommar dock)

beställt !

nu är det natt, igen .. ska lägga mig och se på film och somna tänkte jag, så jag orkar med morgondagen, ska städa lite här hemma innan jag far och är barnvakt, känns roligare att komma hem till ett städat hem än ett stökigt !

Har beställt en t-shirt till stora lillebror, han fyller ju år snart och sen var snygg och på rea, sen beställde jag en annan kill-t-shirt, till vem är hemligt ;)
Och jag måste börja köpa julklappar, de är ju oktober nu och jag börjar alltid i oktober, så man har råd och hinner fundera ;) har ju två familjer och fyra syskon hos mamma och fyra hos pappa.. Åh de är så kul å köpa julklappar, är det bara jag som tycker det ? :)

Nä nu ska jag säga gonatt till hajna och sen sova..
RSS 2.0