Ikeatripp

Igår var vi på ikea, köpte en byrå så bebisen har nånstans att ha sina kläder, ja även lite annat fick följa med hem. 

Lilly skötte sig exemplariskt och åkte mest i kundvagnen. 


Sovrum

Det tar sig i sovrummet. Blev så fint med nytt golv, tapeter och lister. 


Porslinspenna

Målat lite tallrikar idag med en porslinspenna, tog sin tid men kul är det. 


Snart klart

Här hemma så håller Andreas på med det sista i sovrummet innan vi kan börja flytta in möblerna. Ska bli kul att få inreda därinne! Tror förresten att jag kände bebisen sparka ikväll, jag har trottt det ett tag nu men de är så svårt att veta i början tycker jag. Man vet inte om det är magen eller bebisen, blir lättare när man kan börja känna det utanpå. 

Har gårt lös med sprayburkarna, här är några utav sakerna som ska få flytta in i sovrummet. 


Nytt golv

Det tar sig i sovrummet, golvet är i princip klart så imorgon ska det listas och sedan kan jag äntligen börja inreda, det absolut roligaste! Så himla kul att inreda ett tomt rum. 


Lilly frågade mig idag och bebisen har armar och kommer kunna leka affär med henne, mycket funderingar nu. 

Söndag

Det är så roligt att Lilly är så pass stor att hon förstår det här med bebis i magen. Vi håller på att renovera sovrummet så vi sover alla i vardagsrummet och igårkväll låg jag och Lilly på madrassen, innan Lilly somnade sa hon att hon vill lyssna vad bebisen gör i magen. Så hon lyssnade och tydligen åt den välling och skulle snart sova. Det är så mysigt att kunna dela graviditeten med henne och hennes pappa. Nu brukar dom ligga båda två och prata med magen medans dom disskuterar vad bebisen gör därinne. 

Många funderingar

Lilly funderar mycket på bebisen, varför kommer den inte nu, kommer den ha en snopp, ska den ha tutte, ikväll sa hon att hon hoppas den blir snäll och inte tar hennes leksaker. Det är väldigt mycke frågor, men Lilly har bestämt att dom ska hoppa studsmatta i sommar, försökte förklara att bebisen är nog lite för liten för det men det brydde hon sig inte det minsta om. Onsdag

Onsdag och kylan håller i sig stadigt där kring 25-30, det märks såklart i butiken när det är såhär kallt. Mindre folk i rörelse. Så jag passar på att bygga på hemsidan, börjar vara måttligt less. Kanske mest för att jag är hungrig egentligen. Försöker mig på att ta produktbilder men det går mindre bra. Har lånat en kamera då min är utan laddare och det är inte det enklaste att ha någon annans.. 

Sen har jag även ändrat lite på mina öppettider. Minskat dom en aning för att orka med dom med min foglossning. Så nu stänger vi 17.30 istället för 18 och har bara öppet måndag-fredag. Men som plåster på såren för kunderna så kommer ju faktiskt en webshop inom kort. Dock kommer vi inte ha alla produkter i den till en början, men endel iaf. 

Bjuder på en vacker bild såhär en kall och tråkig eftermiddag. 


Gnäll

I veckan skulle vi egentligen åka på formex, mässan vi brukar åka på två och spana in årets nyheter till butiken, samtidigt som man får semester en dag. Nu blev det inte så att vi åkte den här gången, i augusti åker vi inte heller då vi kommer ha en bebis då. Men kanske nästa år vi kan åka iväg. Istället fick vi ombesiktning på bilen idag, känns bra att veta att det alltid finns hål att stoppa dom där kronorna i. Så trött på alla dessa utgifter på bilar, trasig avfuktare och allt annat härligt.. Jag behöver semester.. 

Hur som helst så ska vi tapetsera om sovrummet istället, inget jag ser framemot då det är så otroligt tråkigt att tapetsera, dessutom är det strukturtapet från djävulens tid. Har bara dragit ut på det här ett år nu, ja det är faktiskt ett år sedan jag köpte tapeterna dit in, så de kommer ju inte kosta något direkt förutom en massa energi och dåligt humör av tapetrivning.  Men det känns som en sak jag vill göra bort innan jag är höggravid och klumpig. 

Måndag

Och det är kallt ute, usch så less jag är denna kyla.
Lilly vill ju åka sin nya pulka som hon fick i julklapp, men nej inte i -25grader. Hon har dock börjat vägra att vara ute, mycket för att hon fryser och fastän vi köpt allt enligt konstens alla regler så blir hon kall.. .Det blir ju lätt så när man inte gör så mycket utan mest sitter stilla i en bob eller på en pulka.
Vi hoppas på lite mildare väder så hon får gå ut och åka på sina skidor och sin pulka som hon är så himla nöjd med.
 
 

Onsdag

Jag är väldigt tacksam att Lilly kommer vara mer än 3,5år när hon får ett syskon. Annars vet jag inte hur jag skulle orka, nu kan hon prata och berätta om det är något, gå själv och faktiskt klara sig själv en stund om jag kommer vara tvungen att byta blöja, amma osv, men just nu är hon i en fantastisk trotsålder där ingenting är bra. Att dessutom ha en mamma som har ont av foglossning dygnets alla timmar och hormoner som spretar gör väl inte saken bättre.. 
Ja jag är då tacksam att jag inte är riktigt lika trött nu som för någon vecka sedan. Då somnade jag halv sju när jag kom hem från jobbet och sov utan problem till 11 då de var dags för jobb. Nu orkar jag vara vaken en liten stund på kvällen iaf. Däremot finns det inte så mycket ork till att göra något så jag vilar mest och Andreas drar de tyngst lasset med att tvätta, städa osv. 


Extra kontroller

I och med att Lilly höll på att dö i magen så kommer jag att få på extrakontroller denna graviditet. Jag har börjat äta trombyl (blodförtunnande), började äta det i vecka 8 då jag var till spec mödra och även fick se bebisen på ultraljud. Allting såg bra ut tydligt, själv så såg jag inte så mycket. Men hjärtat pickade på och enligt läkaren så såg de bra ut. 


Sedan från v24 ska jag gå på ett ultraljud i månaden så dom kan hålla koll på fostervatten, så den växer som den ska och flöden. Känns bra att veta att man får extra kontroller, annars skulle jag gå omkring och vara livrädd att det blir samma sak som det blev med Lilly. 

Tillökning

I början utav juli är det beräknat att komma ett syskon till Lilly. Hon är helt övertygad att det är en lillebror hon ska få, så vi får väl se. 
 
Mådde väldigt illa första veckorna, nu äntligen har det gått över men då har foglossning kommit som ett brev på posten.

Lördag

Lördag idag, bästa dagen enligt Lilly. Pratade med mannen i telefon idag när jag jobbade och han frågade Lilly vad man gör på lördagar och hon skriker "äter godis och skiter ner sig". Ja skratta får man då göra iaf. 

När jag kommer hem ska jag mäta och räkna, är sugen på att flytta sovrummet men jag vet inte om det går. Har tänkt på det där i två dagar nu så jag måste mäta och se.. Sen borde jag städa, ser ut som ett krigsdrabbat land i vissa delar utav huset. Får se om jag orkar, annars gör jag det en annan sag helt enkelt. Julen har iallafall flugit ut och in i förrådet, så nu är det några månader innan den är tillbaka igen. Lilla stora du

Förra veckan tog jag som sagt ledigt för att åka buss med Lilly till stan. Sagt och gjort, hon var imponerad av bussen tills det blev tröttsamt och hon somnade. 
Hon fick sig nya kläder, fick välja fritt vad hon ville köpa för sin julklappspeng hon hade fått och det bästa, fikade och åt upp min kladdkaka (se bild). 

Lilla stora fantastiska barn, vad skulle jag göra utan dig? När du kryper upp i famnen på en så blir man så otroligt varm i hjärtat. När man ligger bredvid henne på kvällen och pratar om allt möjligt och man ser det tindra i hennes ögon så blir man löjligt stolt. 
Hon är så nyfiken på allt och så många funderingar, igår undrade hon vart snön kommer ifrån och när jag förklarar att det kommer från himlen så frågar hon om det är farmor Evas snö för hon bor ju i himlen. Lilla kloka tjej, mamma och pappas ögonsten. Full fart

I lördags var vi på miniracingtävling. Kring 05.00 ringde klockan, en heldag där vi var hemma kring åtta på kvällen. Självklart följde Lilly med och skötte sig riktigt bra, hon börjar vara ganska van att vi åker iväg på olika upptåg. Hon packade sin väska som hon lekte med under dagen. RSS 2.0