Torsdag

Nu närmar det sig halloween! Bara tre dagar kvar, känns ganska skönt att det snart är över då man hunnit bli ganska less det i butiken då vi haft det sedan september. Ikväll är det kvällsöppet till 20 i butiken, så vi hoppas på en trdvlig dag :) 

Sminkat mig och Andreas för ett tag sedan. 


Husvagnen

I helgen har vi varit i husvagnen. Tog med mig symaskinen så nu har vi gardiner i förtältet. Blev lite mer ombonat och mysigt nu. 


Sminkningar

Halloween närmar sig och jag har påbörjat årets sminkning, dels som inspiration till våra kunder och dels för att de är fantastiskt kul! 


Nyheter

Just nu är det väldigt mycket halloween i butiken, det kommer nog fortsätta i ungefär en veckan till. Idag är dessutom sista dagen för mina två praktikanter som jag haft i två veckor, ska bjuda dom på lunch idag tänkte jag. Kommer faktiskt sakna dom på måndag då dom inte är där. 

Men lite annat än bara halloween har ju faktiskt trillat in. Bla dessa hyllor och glasunderlägg. Sovning

Lilly sover med oss, det har hon alltid gjort. Hon är en hårding som aldrig har gillat det där med sömn särskilt mycket. Som bebis skrek hon betydligt mer än hon sov, så när hon väl somnade på oss eller mellan oss så fick hon såklart fortsätta sova. Det är samma sak nu, det där med att vila middag har aldrig varit särskilt intressant, ibland händer det och ibland inte. I bilen sover hon gärna. 

Jag hör hela tiden tusen tips på hur man ska döva och hur man inte ska, det vi nog glömmer är att alla är olika. Lilly blir tre år nu i november och hon älskar att krypa upp i famnen och somna hos en. Självklart känner vi ibland att det är lite jobbigt, men ingen utav oss i familjen mår bra utav dessa metoder som finns vid läggning. Vi har provat flera. 
Lilly somnar gärna tätt intill, gärna medans man stryker henne på ryggen eller armen, det gillar hon och det funkar för oss. Hon vill ha närhet, så självklart får hon det. Ibland vill hon prova sova i sin säng, ja då får hon göra det och ibland vill hon sova i ens famn och då får hon såklart göra det. 
Jag tror att sålänge hon får den kärlek och närhet hon behöver så löser sig det mesta eftersom. Alla barn är som sagt olika. 

Pyssel

Tillverkat lite berlocker :) 
Fullt upp

I veckan är det fullt upp, har rensat, kastat och sorterat grejer från 18 då jag kommit hem från jobbet till mitt i natten. Dessutom försöker jag planera in pysselkvällar med jultema för kunder och hinna göra lite halloweensminkningar som visningsexempel och familjen.. Ja det är tur min man är van vid alla mina järn i elden och vet att jag har lite fullt upp vissa stunder. 

Men jag trivs, ibland blir det lite mycket men då flyr jag med familjen till husvagnen, andas, umgås och slutar jobba för några timmar.. Det är otroligt skönt att kunna fly dit ibland. 

Dessutom har jag två praktikanter den här veckan och nästa, jättekul men helt klart lite mer jobb. 

För att inte tala om Lillys trotsålder, är hon såhär tjurig när hon blir tonåring så behöver vi nog inte oroa oss för några killar och kärleksproblem, med den där viljan kan hon gå långt i livet. Själv känner jag att jag vet inte om jag är vid livet när hon blir tonåring och hon fortsätter såhär då det känns som att jag åldras tjugo år varje vecka. Ingenting är bra och skulle det mot förmodan vara bra, ja då är det inte bra det heller.. Giv mig styrka! Eller ett helrör.. 
Skämtåsido, det kan göra vem som helst galen ibland.. Tur hon har fina stunder, ikväll satt vi alla i soffan och hon säger,
- pappa ids du blunda
- ja hur länge? 
- 10år. 
Ja nu blundar dom båda två i sängen, jag och hunden är igång och rensar, städar och försöker få fram det som en gång var ett golv i vårat hem. 
Stora tjejen

Tänk, snart tre år gammal! Söndag

Helgen är över, lika snabbt som den kom så var den förbi. Nåja, vi har hunnit göra en massa nytta. Husvagnet och förtältet är på plats, bara lite småfix kvar så är det klart. Imorgon får jag två praktikanter i butiken, om jag inte minns fel vecka. Nåja, jag märker om dom kommer. Har sparat lite leveranser som kommit så får dom packa upp, ja har faktiskt en hel lista med saker dom ska få göra. Lite halloweenpyssel, dekorera butiken och annat kul, ja även någon tråkig grej får dom nog göra då dom ska vara i två veckor hos mig. Men det ska bli kul, har bara haft praktikanter på kortare perioder förr :) 

Där står det och inväntar vintern. 


KöketHalloweendekoration

Fixade upp en gammal docka som skulle kastas, så nu passar hon bra in i halloweenrummet :) Pyssel - skål

Målade en gammal kupa till en lampa, så numera är det en skål istället för att ligga på soptippen. 


Lilly önskar sig

Fredag, ja logiskt sett är det fredag då klockan är efter 00.00. Bara två arbetsdagar kvar av denna vecka sedan är det ledigt en dag. I helgen ska vi göra klart allting till husvagnen så vi är redo för vintersäsongen, ska bli mysigt att kunna åka dit i vinter. 

Lilly sover, äntligen. Jag har städat här hemma, tvättat, plockat leksaker i det oändliga och städat Lillys rum. Lilly har egentligen inte så mycket leksaker, men hon har många stora saker och det är ju dom som tar plats. Annars har hon lego, dockskåp, dockor och tillbehör och kök med tillbehör. Saker hon inte längre leker med har jag plockat bort och lagt in i förrådet till senare då det kanske är roligt att leka med igen. 

Vi var på leksakaffären tidigare i veckan och då visade hon vad hon önskar sig. Hon önskar sig 
Dammsugare
Lera och annat pyssel (hon älskar klistermärken)
En baby born docka som hon kan mata och ge välling (hon har tjatat om det sedan hennes kusin fick en), 
Morgonrock
Plasttårta (hon har tjatat om den sedan den inkom till butiken)
Kläder (strl 104 och uppåt)
Ullsockar
Vantar
Mössor
Tjocksockar
Ja säkert en massa andra saker som jag inte kommer på. 

Lillys rum :) 


Pyssel - bricka

Lite dekorplast på en bricka ger verkligen nytt liv. Så kul när man kan förnya något med små medel. Före/Efter

Målade om Lillys leksakslåda som hon har hos sin mormor. Svart passade mycket bättre! Lilly

Klart Lilly ska ha likadan jacka som mamma och pappa :) Pyssel - dekorplast

Fixade till mammas bänkskivor med lite dekorplast. Marmorplasten gjorde hela köket lite ljusare. Ungdomsvakt

I en och en halv vecka har vi varit trebarns föräldrar. Vi har varit barnvakt åt mina två yngre systrar, tolv och tretton år gamla. Det har varit jättekul att rå om dom en längre tid, det har även varit prövande vissa stunder att ha två unga vuxna att styra in på rätt tankebanana och disskutera vardagsproblem med. Hormorn är en mindre rolig saknatt handskas med ibland. Men Lilly har varit nöjd, tänk själv att snart vara tre år och få vara med två av sina idoler och deras kompisar. För det är hennes mostrar faktiskt bra på, att låta Lilly vara med och att ta hand om henne. Så hon är nöjd, iaf över det. Resten av livet är hon inte så jättenöjd över just nu då den där trotsen sätter lite käppar i hjulet,
Hon är som en liten tonåring med hormoner, humöret ändrar snabbt och hon kan bli vansinnig för i princip ingenting. Men hur vore det om det alltid var lätt?! Självklart!

Det är väl klart att även Lilly ska ha butikens namn på jackan, precis som mamna och papp. RSS 2.0