Familjen

Söndag till måndag sov vi på hotell, Lilly var överlycklig och jag kom på. Molly är inte ens sju månader och har sovit på hotell tre gånger. Vi som aldrig brukar sova på hotell men på senaste har vi haft lite presentkort som behövde användas :) 

Lördag

Idag när jag stängt butiken så åkte vi till stugan och grillade. Molly tyckte väl inte det var sådär superspännande, men vi andra var nöjda och blev mätta. Lilly längtar tills det blir påsk så alla andra också är där och hon får sova i husvagnen. Jag personligen längtar tills det blir sommar så då vi stundvis bor därnere. 

Hylla

Behövde en hylla till butiken där jag kunde sätta alla runda förpackningar. Hittade ingen så jag byggde en egen. 

Grattis i hundhimlen

Idag skulle du fyllt 9år, denna födelsedag firar du i hundhimlen, förhoppningsvis med fyrhjulingsrace, korvtårta, hundben och ett svalkande bad. Jag kommer förbi dig ikväll och tänder ett ljus min vän ❤

Lilly pratar ofta om dig, att när hon blir stor ska hon köpa en Baltazar, att du kanske nångång kommer hem. Det där med döden är svårt, det är svårt att förstå när man inte vet vad som händer men jag hoppas du har det bra och är frisk. 

Blommor

Jag och flickorna köpte blommor och fika till pappan i huset tidigare i veckan. När han kom hem från jobbet hade han köpt blommor och fika, vad är oddsen? Vi som knappt köper blommor, kanske två gånger per år om det är något speciellt. 

Trötta mornar

Det här med förskola är skoj, men att stiga upp tidigt på morgonen är inte det. /Lilly

Lillys Rum

Lite bilder från Lillys rum. Vi gillar färg och gillar inte att bädda sängar :) 

Skriv inläggstext 

Batmanlampa

Lillys batmanlampa jag gjorde av en maskroslampa från ikea. 

Mollsan

Tänk att i mer än 6 månader har du funnits hos oss och förgyllt våra dagar, ja även hållt mig vaken på nätterna. Ska bli så roligt att se om du blir lik din storasyster i sättet eller helt tvärtemot. 

Skriv inläggstext 

Pysselkväll

I mars kommer vi köra en pysselkväll hos kaniskrogen. Ska bli kul! Var ju ett tag sedan sist. 

Lillys Pysselrum

Nu börjar Lillys pysselhylla ta form och allting är sorterat. Så nu kan hon enkelt pyssla hur mycket hon vill 😃

Luftballong

Gjorde några luftballonger tidigare :) 

Pysselförvaring

Lilly har börjat gilla att pyssla, så nu har vi tagit fram hennes pyssel och håller på att sortera det och ska ha det framme i rummet så det är lättillgängligt. 

Bvc

Tidigare i veckan var Molly på 6-månaderskontroll. 9960gram och 65cm lång, lite mer än vad Lilly vägde då hon var ett år. Allting såg bra ut men båda flickorna är sjuka, hosta har dom både och febern kommer och går. Förhoppningsvis blir dom bättre snart. 



Lilly

Våran fina tjej, världens bästa storasyster. Varje dag berättar hur för Molly att hon älskar henne och att när Molly blir stor ska hon lära henne en massa saker. Hon är så klok våran fyraåring, hon har funderingar som ibland är så djupa att det nästan är skrämmande, hon principfast, omtänksam och självsäker. Hon kommer ta sig långt här i livet. Hon älskar att busa och att krypa upp i famnen. Humöret är hon ärvt av både mamma och pappa, alla dagar är det kanske inte så bra kombination men hon ber alltid om förlåtelse när hon varit sådäe extra arg på mamma och pappa som ibland inte fattar nånting och att hon faktiskt är stor nu. Våran tjej som hade en tuff start med många turer fram och tillbaka till sjukhuset. Tänk att vi ska få följa dig genom livet, se dig växa upp och vi ska göra allt vi kan för att du ska bli det du helst av allt vill bli, att du ska vara självsäker, trygg och kärleksfull. Älskade Lilly Vanilly, våran lilla stora tjej. 



Fyller år!

Idag fyller Andreas år, såklart ska det firas. Efter jobbet åker jag och hämtar tårtan jag beställt. Present har han redan fått, jag och Lilly kunde inte hålla oss och gav han den i förväg. Så typiskt mig men det är ju så kul att ge presenter! Våran bästa pappa/make, tänk att nu är du närmare 40 än 30, men du är ju som en whisky, bättre för varje år och mer och mer värdefull. Vad skulle vi göra utan dig, som passar upp oss tjejer, hjälper mig med alla tokigheter och projekt. Lyssnar, finns där och fixar. Våran favoritkille nr1. ❤ 



Lilla gos

Mollys förkylning håller i sig, men hon äter bra och är ändå ganska pigg. Men den där jäkla hostan vill inte släppa och snorig är hon. Lillys hosta har blivit bättre och hon är inte snorig längre. Dessa sjukdomar och det här är väl bara början. Nu när Lilly börjat förskolan så kommer hon nog dra hem med både det ena och det andra. 

Hyllor

Nya hyllor har fått flytta in i köket. Dessa säljs i trepack, så vi har satt upp två stycken 3-pack på rad. Självklart köpta hos Johannas Hem & Hobby. (Finns även i webbshopen). 

Ny tapet

Äntligen kom tapeten upp i köket. Är det något som kan få mig på riktigt dåligt humör så är det att tapetsera, det är så otroligt tråkigt och jag hatar det. Förarbete, såtta upp, mönsterpassa, få det rakt, bla bla bla. Den här tapeten hade som tur var ingen mönsterpassning och skulle bara sättas upp på en vägg så det gick snabbt. Hela familjen var delaktig på ett eller annat sätt, Lilly och Andreas hjälpte mig att riva bort den gamla tapeten som inte satt något vidare bra visade det dig. Molly hon hjälpte till genom hennes röstresurser och berättade sitt missnöje, om det var för att hon inte gillade den nya tapeten, ansåg att mjölkfabriken (dvs jag) skulle ägna all min tid åt henne iatället för tapeten  eller om det bara var för att få vara arg på sin pappa, ja det kan jag inte svara på. Men nu är tapeten uppe och rummet blev genast "lugnare" och inte lika"plottrigt". 


Sex månader!

Idag blir Molly sex månader. Ja tänk vad tiden springer iväg. På bilden nedan är Lilly ca 6 månader och Molly ca 6 månader.

Förskolan

Torsdag...

Lillys inskolning gick snabbt, ja riktigt snabbt! Hon är numera själv på förskolan, både idag och igår och hon trivs bra. Det viktigaste såklart! Det är bara 3h/dag hon är och det enda negativa med det är att hon ska vara på förskolan 7.45 och jag måste slita upp hennes lillasyster som gärna sover längre på morgonen. Men det är bara när Andreas jobbar. 

Lilly har anpassat sig väldigt bra och är säker på sig själv. Säger till när hon inte förstår och när hon anser att något är fel. Känns bra att det går så bra för henne och att hon gillar att vara där. 

Måndag

Måndagkväll, barnen sover och jag ligger här mellan dom. A jobbar och jag ska alldeles strax slå igen mina ögon. Imorgon ska jag och Lilly på besök på förskolan, ska bli kul! Sedan är det butiken som står på schemat. Förresten så har jag köpt tapeter till fondväggen i köket, efter fem år med våra prickar så är jag less. Den är superfin, men passar inte längre in. Så när tillfälle ges ska jag tapetsera om därinne, går fort då det bara är några våder men det är så otroligt tråkigt att tapetsera! 


Ny Säng

Barnen hade bara feber en dag, men som ett brev på posten så har dom nu fått hosta. Båda två.. på tisdag börjar Lilly på förskolan och då kommer hon förmodligen dra hem alla världens baciller så det där med sjukdomar lär vara ett tag nu. 


I fredags håmtade vi hem våran nya säng, så nu slipper vi trängas. Den gamla vi hade var 160cm bred och det hade en tendens till att bli trångt då Molly sover med oss och tar ganska stor plats då man inte vill ligga så nära henne på nätterna och Lilly kommer över till våran säng i princip varje natt. Så vi blev less på trångas och att någon av oss var tvungen att förflytta oss till soffan eller Lillys rum så vi köpte en som var 210cm. Helt fantastiskt att kunna ligga på rygg utan att någon trillar ur sängen. 

Feber

Då var det torsdag och trettondagsafton. Idag skulle vi haft butiken öppen men då åkte båda flickorna på feber inatt så Andreas är på jobbet och jag är hemma med flickorna och har stängt butiken. Lika bra det då mätaren visar drygt -30 grader ute. Halv fem imorse steg vi upp då ingen av dom kunde sova, så Molly fick febernedsättande och Lilly åt glass. Hon tyckte det var väldigt märkligt att hon fick äta glass på natten. 

Nu ligger båda och sover i soffan, jag hade tänkt göra detsamma då molly bara sovit en timma inatt. 

Köket

Köket har fått sig en uppfräshning, eller det håller på. Det är inte klart ännt. 

Klädhängare

Jag behöver byrålådor till ett projekt jag tänkt prova på. Så jag fick tag i en byrå som skulle kastas, när jag tagit lådorna så står jag och begrundar stommen och får en snilleblixt. Jag gör den till en klädhängare till Mollys kläder (ja endel av dom). Sagt och gjort, går inte så fort att få saker gjorda nu för tiden då man har någon liten som vägrar sova. Men efter några kvällar så är den nästan klar. Ska bara fixa ett golv till den när jag får möjlighet. 

Lilla Gosbebis

Tänka sig att snart är du sex månader gammal. 

Nytt år

Ja så var det nytt år. Vi firade in det nya året med några familjer och barn. Lilly var supernöjd över dagen och fick sig en massa nya vänner, när vi skulle åka hem mitt i natten så hade hon gärna stannat. 


Annars då, ja idag åkte jag, Lilly och Molly buss till piteå. Var ett år sedan vi åkte buss sist och jag avskyr det men Lilly älskar det så då är det bara bita ihop. Molly hon sov mestadels och var inte så imponerad av en bussresa. Vi gick på stan en sväng och när Andreas slutade jobba så åkte vi och tittade på sängar, hittade dock ingen som föll oss i smaken så det blir nog att köpa den vi hittade på Antnäs Möbler för en ny säng behöver vi verkligen. 



RSS 2.0