Vad vore livet utan dig

Älskade du, i tre månader har du funnits i våra liv.
Du kom som en storm och har sedan dag ett varit en kämpe, du växer för varje dag som går och du klarade dig förbi alla hinder och idag kan jag inte förstå att du en gång bara vägde 1720gram och låg kopplad till slangar, jag kan inte förstå att den lilla tjejen vi då höll i våran famn idag ligger och pratar i vagnen här hemma.
Jag kommer alltid hålla din hand och älska dig mer än livet själv. Hur kan nånting så litet, ge så mycket kärlek ♥

Ny kofta

När vi var in till Luleå och köpte delarna till bilen så var jag in på Lindex, köpte en till zebrabody åt Lilly och råkade snubblade över den här koftan som var på rea, den är verkligen superfin och jag har tittat på den förut men då har den varit slut i hennes storlek. Nu fanns det bara en kvar och den var i storlek 56, så det var ju perfekt. Lite stor ännu men snart har hon växt i den! Dom hade även ett erbjudande att man köpte två reavaror och fick den ena på köpet så jag köpte även en vit mjuk jacka i storlek 56 som hon kan ha när hon åker bil och det inte är så kallt ute.
 

Kaoset

Då var det torsdag och fortfarande plusgrader ute, jag och Lilly ska ta vagnen ut på en promenad på en stund hade jag tänkt. Men först har jag lite saker att göra, så som att städa mitt pysselrum. Ser verkligen ut som att det varit krig därinne. Men det blir väl så när man har lite för många ideer och för lite tid, tur att jag har ett eget rum i alla fall, då slipper alla andra se mitt kaos :)
 
Igår fick vi en kallelse till sjukhuset, så på några veckor ska vi dit och träffa läkare och handen på hjärtat så har jag ingen aning om vad vi ska göra dära mer än träffa en läkare. Det är då inte förrens Lilly är sex månader som vi ska på en efterkontroll av hennes blåsljud på hjärtat så det blir något annat den här gången.
 
Jag har fått en masa frågor vilket program jag gjorde namntavlan i. Självklart så kan ni få veta det :)
Jag använder mig av Picasa 3, alltid! Enkelt och har alla funktioner jag behöver till att redigera bilder, sen är det gratis också. Dock till tavlan så använde jag Picasa och paint då jag gjorde rutorna i paint och sedan allt annat i picasa.
 

Framsteg

Man ser verkligen för varje dag som går hur Lilly gör framsteg och hur hon växer. Sedan en tid tillbaka har hon upptäckt sina händer, så nu har hon dom alltid i ansiktet och petar eller har dom knäppta och stryker sig själv på händerna. Det ser då gulligt ut och ibland ser man verkligen att hon inte vet vad hon ska göra med dom, men hon måste göra nånting :)
 
Lilly har nånting viktigt att säga, hon skulle vilja ja ha en rosa klänning ;)

LillyVanilly

Älskade barn ♥

Onsdag

Idag har jag och Lilly varit utomhus några timmar. Man får passa på då det är så fint väder. Nu ikväll ska jag och mannen ut och skotta snö medans Lilly ska få sova i vagnet.

Men just nu ligger hon och myser i babysitter med sin kanin :)

Shopping

Idag var vi och köpte lite saker till bilen. Börjar vara måttligt less att det varje månad är det nånting med den.. Lilly fick sig lite nytt, eller hela familjen fick det. Köpte ny bädd, reflexväxt, klotång och koppel till Baltazar, mannen hittade lite saker och jag köpte mig äntligen en ny kamera! I fem år har jag velat ha en ny och äntligen, så nu blir det nog att pensionera min systemkamera.

Tisdag

Inatt är det inte bara Lilly som sovit dåligt utan även Baltazar. Det har rasat snö från taket så han har varit livrädd.

Skulle ut med honom imorse och möttes av snö i massor. Det är dagar som denna som jag undrar varför vi bor där vi bor, älskade norrbotten. Vinter största delen av året..
Här ser ni före snöras och efter, tyvärr har inte all snö rasat ännu så det kommer mera.

Snö snö snö

När man tittar ut genom köksfönstret så möts man av denna syn. Vi har redan skottat en gång idag och snart blir det en gång till.. Usch för vinter! Skönt att det börjar gå mot vår i alla fall.

Utedag

Mätaren visar plusgrader även idag och inatt har det rasat snö från taket. Så jag ska packa ner Lilly i vagnen och gå ut och skotta lite snö hade jag tänkt. Är perfekt att ha Lilly sovandes i vagnen när det är såhär fint väder ute, sen behöver mamman all motion hon kan få då det fortfarande är kilon kvar att gå ner.
 

Måndag

Då var det måndag, idag får vi lite besök och förhoppningsvis får jag hjälp med att klippa Baltazars klor så det också blir gjort. Det går nämligen inte att klippa hans klor själv och vi hittar inte våran klotång så vi ska få låna en.
Annars händer inte mycket alls, Lilly sover relativt bra på nätterna, däremot sover mamman lite sämre då hon har en bebis fastklistrad mot huden, men det går det med.
 
Köpte mig nya muggar för ett tag sedan, 2 för 15kr på coop extra. Alltid roligt med något nytt, speciellt när det inte är så dyrt, nog för att vi har muggar så det räcker och blir över. Men en färgklick skadar ingen :)

Klänning

Lilly hade på sig sin jeansklänning för någon dag. Den är så himla fin, tycker i och för sig att newbie bara har fina kläder! Dock insåg jag att vi inte äger en enda vit body, men som tur var så hittade jag en ljusrosa som hon kunde ha under. Mamman borde kanske köpa i alla fall en vit basbody som hon kan ha under sina klänningar :)
 
 

Söndag

Idag visade mätaren plusgrader så vi packade in hela familjen och åkte till stugan. Baltazar var som alltid överlycklig och Lilly sov i vagnet. Skönt att vara ute ett tag och få lite frisk luft!

Förstoring

Nu har förstoringen (30x40) fått komma upp i vardagsrummet :)

&-Tecken

Idag var vi på loppis, en av dom roligaste sakerna! Billiga fynd, precis i min smak;) Hittade faktiskt endel saker, sex plagg till Lilly för 30kr, superfina rosa dressar. Bara tvätta upp det så blir det bra. Köpte även några andra småsaker, där ibland ett &-tecken för 10kr som jag funderar på att måla. Men först så använde jag mig den som mall och gjorde ett &-tecken i dekorplast till tvättstugan.

TIPS!

Såg på en blogg jag läser att Lundmyr of sweden nu har öppnat en outlet online, så jag tänkte att jag måste tipsa er om detta. Dom hade en massa fint (såklart). Synd bara att man inte blir miljonär på att vara mammaledig, eller egentligen kanske det är tur ;)
För att komma dit kan ni klicka HÄR!
 
 

Lilly vill ha

Idag har pappan varit på äventyr så jag och Lilly tog bilen och åkte ut en sväng. Köpte en söt rosa burk till hennes rum och hittade en riktigt söt klänning på happy åt Lilly, dock köpte jag den inte då den kostade lite för mycket för börsen. Men titta kostar ju ingenting ;)

Lilly berättade för mig att hon vill ha den här klänningen fastän den inte är rosa. Orange är ju faktiskt en fin färg det med. Tänk att hon bara är tre månader och redan pratar och berättar vad hon vill ha. Dock pratar hon bara med mig ;)

Trädet!

Nu är trädet som jag gjorde uppe, Andreas fixade fästen och satte fast det åt mig:)

En gråtandes bebis

Lilly har alltid varit en bebis som gråter mycket, förutom första levnadsveckorna på sjukhuset då hon inte gjorde ifrån sig ett enda ljud. Från och till så gråter hon lugnare och ibland mer hysteriskt. Kanske är det så det ska vara, jag vet ärligt talat inte. Folk frågar oss ofta "sover hon på nätterna nu då?" Ja sover gör hon, hon kan till och med sova fem timmar i sträck på nätterna. Men det är då i min famn, vilket innebär att jag halvsitter och sover. Så ja hon sover, men ingen annan. Jag har försökt med alla trix och knep som jag har läst och hört, men tyvärr fungerar ingenting, förutom då just om hon får sova i famnen eller ibland ligga vid bröstet och amma tills hon somnar, enda problemet då är att man kan inte ta upp henne för att rapa, heller inte flytta mig en centimer för då vaknar hon, precis som ett larm. Många gånger så har hon ont i magen och därför är hon ledsen, andra gånger så vet jag faktiskt inte då hon är mätt, har ny blöja, får närhet och hela den listan. En bov i dramat kan vara hennes järndroppar som hon får morgon och kväll, något som alla prematurbarn får fram tills dom är sex månader gamla.
 
Jag älskar henne över allt annat och skulle inte för allt i världen vilja byta bort en enda sekund med henne fastän jag ibland vill slita av sig håret för att jag känner sig otillräcklig och tycker fruktansvärt synd om henne, det är ju faktiskt hon som har ont i magen omän det är jag som får höra hennes gråt, men att inte kunna trösta sitt barn är en av dom största sorgerna jag känner för tillfället.
 
Jag tycker det är så tråkigt att det ska vara sån skam att kunna erkänna att "ja mitt barn gråter, gärna oavbrutet i några timmar och jag blir otroligt trött i huvudet". Jag menar vi är inte mer än människor, vi är inga stålmän och man blir trött ibland och allting är inte alltid rosa och fluffigt. När jag läser bloggar om mammor som säger att dom tycker det är gulligt när deras barn gråter och att dom sover hela nätter vid en månads ålder så kan jag inte låta bli att undra om det är sant eller om dom bara är rädda för att säga sanningen för att låta som en dålig mamma. Är det sant så lyllos dom, jag skulle gärna ha det så också.
 
Jag vet att många går igenom samma sak som oss och därför tänkte jag ge lite tips, som tyvärr inte funkat för oss men kanske fungerar för någon annan.
 
Semperdroppar & minifom - Jag tyckte inte det hjälpte ett dugg, men jag har hört många andra som tyckt att det hjälper.
Magmassage - Detta också tyvärr utan resultat
Sluta med mjölk - Det hjälpte faktiskt lite eller så kanske jag bara önskar det så mycket att jag inbillar mig. Jag slutade med mjölkprodukter och laktosfria produkter då jag äter bara sojaprodukter. Vilket innebär inget smör, mjölk, yoghurt, grädde eller andra saker som kommer från kor.
Bädda in - Linda in i filt, bulla upp med kuddar och alla andra hundra sätt man kan bädda in ett barn så det blir trångt och mysigt.
Windi pysventil - Har bebisen mycket gaser och ont i magen kan denna hjälpa, det gjorde den fram tills när Lilly var ca 1.5månad. Den finns att köpa på apoteket.
Köra barnvagnen över allting som gör att det guppar, vilket har verkligen varit allting här hemma. Lister, mattor och allting som legat på golvet.
Rapa efter matning
Åka bil - En av få saker som faktiskt hjälper, bäddar man ner Lilly i stolen och far ut med bilen så sover hon. Hon sover som aldrig förr! Dock är det lite jobbigt att köra hela nätter och man får tyvärr ingen sömn själv av detta.
 
Det finns fler saker, men min hjärna är överfull och jag kan inte komma på något mera för tillfället.
Har ni några tips som ni vill dela med er av ?

På språng

Idag så var som sagt två av mina yngre systrar på besök, vi gjorde mustascher och pysslade på för att sedan åka vidare mot mamma. Väl där åt vi mat och umgicks. Hann även vara in på några affärer och bland annat köpa en ram till en förstoring jag gjort på Lilly. Vet dock bara inte vart jag ska ha den ännu, men det löser sig alltid ;)

Mina favoriter

Fredag

Nu är jag och hämtar dom två yngsta systrarna på skolan. Sedan blir det hem en sväng innan dom åker till mamma.

Kan meddela att ute snöar det och jag är så less vinter, vi har redan alldeles nog med snö.

DINO - En designklassiker

Åh har ni sett det här "lekdjuret" som finns på familyroom.se, så himla cool! Dock är prislappen lite för hög kan jag tycka 1495 för ett djur man kan leka med är ganska mycket pengar.
 
Info:
Dino är en saurus med len hud och mjuka tår. Det är en säker leksak för barn, men ger även glädje och färg i vuxnas liv.  Kul att sitta på för de små barnen och leka med för de lite äldre. Hela 1,3 meter lång.
Dino är tillverkad av helt återvinningsbar plast och finns i flera färger.
Materialet är hållbart, helt återvinningsbart och enkelt att hålla rent.

MÅTT: 130 x 32 x 40 cm
FÄRGER: GRÖN, RÖD, VIT, SVART, ROSA, GUL
 

Nackträning

Tidigare ikväll så hade Lilly ett träningspass med nacken. Hon börjar bli himla stark, fast än får man vara på sin vakt då det är lite ryckigt ibland.

Pysselrum

Andreas och Lilly låg och vilade middag tidigare idag så då passade jag på att stänga in mig i mitt pysselrum. Ska visa er senare vad jag gjorde, lite småsaker till tvättstugan. Ideer finns det verkligen gott om, skulle bara haft mer tid och mer pengar.

Städardag

Torsdag och idag har jag hållt igång sedan morgon. Håller på att storstäda huset rum för rum. Känns skönt att ha det fint speciellt nu när vi går mot vår. Man blir så glad av lite solljus.

Såhär chockad och glad blev Lilly när jag berättade att jag skulle storstäda ;)

Little owl

Igår hittade jag mattan little owl, fastän jag inte är frälst i ugglor som många andra så kan jag inte låta bli att älska denna matta. Otroligt snyggt! Den skulle verkligen göra sig bra i Lillys rum. Tyvärr så hittar jag den inte på någon svensk sida.
 

Arbete

Jag och Lilly har satt pappan i arbete, han håller på att bygga en liten husgarderob till Lillys rum medans vi tjejer sitter i soffan och myser.

Bvc besök, tre månader

Idag var vi som sagt på bvc, Lilly fick tremånaders sprutan och det var inte populärt. Sedan stod vägning och mätning på schemat. Vilket vi gjort var tredje vecka, förut var det en gång i veckan men nu har hon gått upp så bra så de blir först om en månad igen. Förra gången vägde hon 3505gram och var 51,5cm lång och idag visade vågen 3915gram och 53cm lång. Vilket betyder att hon gått upp himla bra!

Man blir trött av att få sprutor.

Shopping

Någon dag då jag orkar så hade jag tänkt åka in till stan och kolla på lite kläder till Lilly. Har insett att hon bara har en kofta i storlek 50 och ingen i 56 (vilket jag säket har berättat redan). Så det ska inhandlas, hittade några söta på lindex och hm så jag ska se om dom finns kvar i hennes stolek. Tyvärr så finns dom inte på deras hemsidor så jag kan inte visa er, heller inte beställa dom.
Däremot kan jag visa den här söta jackan som dom fått in på kappahl, 199kr ligger prislappen på.

Rosor

Mina rosor här hemma började se så ledsna ut, så jag klippte ner några av dom och satte dom i en vas.
Så då får dom leva en dag till i alla fall :)

Respektlöshet

Detta har inte hänt mig då Lilly inte fått prova vanlig mat ännu, men jag har läst att det hänt många och vet även endel människor i min närhet som blivit utsatta för detta..
 
Det är när barnen börjar med mat, saft och allting annat som vi vuxna stoppar i oss. Då tar folk för givet att dom får ge andras barn vad som helst, exempelvis godis, dricka och kakor. Det är många föräldrar där ute som ger sina barn det vid en tidig ålder, men det är även många som låter bli (vilket är bäst enligt mitt tycke, så länge man kan undvika det, desto bättre). Det är upp till var och en hur dom vill göra, men när människor inte kan acceptera detta och ger andras barn exempelvis ett glas cola, fastän föräldrarna sagt att barnen inte ska dricka kolsyra och drycker fulla i socker.. 
Usch, jag tycker det är så respektlöst att inte acceptera föräldrars val. Om detta kommer hända när Lilly blir äldre så kommer jag att bli riktigt arg. Självklart kommer det en dag då hon kommer äta godis och liknande, men desto äldre hon blir, desto bättre. Så länge hon inte vet vad godis och dricka är, så kommer hon inte sakna det eller vilja ha det. Då är det mycket bättre att ge dom något annat, exempelvis frukt. Nyttigare och bättre för tänderna.
Hur tänker man om man bara ignoerar och skiter i vad föräldrarna tycker och ger barnen saker som dom "inte får" äta. Jag personligen skulle aldrig göra det.
 
Vad tycker ni?
 

Bröstoperation

Igår somnade jag och Lilly i soffan, vaknade halv sex imorse på samma ställe och var helt övertygad om att jag genomgått en bröstoperation under natten. Det visade sig att så var inte fallet. Jag hade bara sovit sedan tio med en bebis på magen och ingen som vaknat för att äta. Fick lov att väcka Lilly innan jag exploderade och blev en milkshake. Hon brydde sig inte alls att mammans bröst höll på explodera och var stenhårda, hon åt en frukost och sedan somnade hon om i hennes favoritställning, tvärs över mammas mage, benen sticker ut på en sida och huvudet vilandes på mammas arm. Svårt att förstå att det är skönt, men det är mycket jag inte förstår när det gäller bebisar. Det som egentligen är mest otroligt med det hela är inte mina fejk silikonbröst utan att hon för första gången någonsin sovit så länge utan att bråka. Och jag vet varför, för att hon får sova på mig, inte bredvid utan på. Då kan hon sova hur länge som helst. Bara hoppas det gått över innan hon är tonåring och väger mer än tre och ett halvt kilo.

Lilly idag

Måndag

Måndag och ny vecka igen, tidigare idag var vi hos min farmor och farfar där vi fick oss lunch och en semla, Lilly sov sig igenom större delen av besöket. Ikväll ska jag åka och hämta ett paket som kommit, en liten sak till Andreas.

På onsdag ska vi till bvc, väga, mäta och tre månaders vaccin står på schemat. Ska bli roligt att se om hon växt något på dom här tre veckorna. Sist vägde hon 3500 och var 51,5cm lång.

Mysbebid

Igår låg Lilly och mös med hennes kanin :)

Uggla

Tidigare i veckan köpte jag en söt liten uggla till Lillys rum.
Dom fanns i fler färger och jag tror jag måste köpa dom också :)

Pojke eller flicka?

Söndag och även idag har det varit mildare ute. Så vi gjorde lunch över öppen eld medans Lilly sov i vagnet. Är så himla skönt att hon gillar att åka både vagn och bil. Har hört om barn som bara skrikit när dom legat i vagnen.

Igår när vi var och handlade så stanna en kvinna å frågade om Lilly var en pojke eller flicka, jag trodde hon skojade till en början men insåg snabbt att hon var seriös. Alla som känner oss och har sett Lilly vet att det går inte att missta. Allting Lilly äger är i princip rosa, filtar, kläder och saker. Igår hade hon dock en turkos mössa som moster Ronja köpt, men allt annat var rosa, så även filten hon hade.. Kanske tänkte kvinnan att vi är föräldrar som klär pojkar i rosa, men nej!

Heldag

Efter snöskottningen hemma så åkte vi till stugan. Packade in hund, barn, barnvagn och oss själv i bilen. Där sken solen och Lilly sov igenom hela vistelsen. Baltazar var galen som vanligt och gjorde av med lite energi.

Ikväll blir det att äta tacos och bara vara med varandra. Känns i kroppen att vi varit ute hela dagen.

Lördag

Idag är hela familjen ute. Vi har skottat fram grillstaden och gjort upp en eld, Lilly ligger i vagnen och sover gott i det fina vädret. Man får ta vara på dagarna då det helt plötsligt kan bli -30 igen.

Tre månader

Idag är det den 15;onde, vilket innebär att Lilly blir tre månader (1mån 3v korrigerat). Tänk att idag är det tre månader sedan jag låg på operationsbordet och var livrädd, men ut kom hon med sina 1720gram. Jag tänkte försöka skriva varje månad vad som hånder med Lilly, vad hon gör för framsteg och sådant. Mest för att det kan vara roligt att titta tillbaka på senare och jämföra med hennes syskon som hon nångång i framtiden ska få.

Tre månader gammal
♥ Nu är hon himla stark i nacken, än håller hon inte upp huvudet själv helt, men långa stunder och man får verkligen vara på sin vakt då det kan fara lite som det vill ibland.
♥ Hon har också börjat följa riktigt bra med blicken, hon ligger i vagnen och tittar på leksakerna samtidigt som hon lite smått har börjat prata på sitt egna lilla språk.
♥ Hon sover också bättre, omän det är mycket gråt så är det betydligt mindre än för någon vecka sedan. Får hon sova i famnen kan hon sova 4-5 timmar i sträck, däremot om hon sover i vagnet så sover hon oftast bara 20minuter.
♥ Hon har fortfarande storlek 50 på kläderna då 56 är alldeles för stort.

Det är säkert något mera, men min amningshjärna är så slut så den kommer inte på något för tillfället.

Fredag

Igår somnade hela familjen i soffan redan innan klockan slagit tio. Dock kan jag väl inte säga att jag kände mig så utvilad för det då Lilly bestämde sig för att tjorva inatt tills hon somnade gott mellan oss och tog upp halva sängen.
Idag har vi följt med pappan till Piteå, han hade lite jobbärenden och sen åkte vi förbi mamma/mormor och hälsade på.

Ny tröja

Min farmor, alltså Lillys gammelfarmor har stickat en tröja till henne, rosa och fin:) Så den fick hon ha under overallen idag när vi åkte och hämta hem pappan.

Dagens Lilly

Såhär ser Lilly ut idag, den nya klänningen och tajts från samma serie:)

Snart så

 Snart kommer mannen hem, vilket hela familjen ser fram emot. då bilr det att åka och handla och sedan bara vara hemma och rå om varandra. Han har ju inte sett Lilly på mer än en vecka så det blir nog endel pussar för hennes del :)
 
Just nu sitter vi i soffan och myser i väntan på tåget som pappan kommer hem med.

Nytt i garderoben

Idag var vi som sagt till farmor & farfar, sedan när vi kom hem så somnade både jag och Lilly. Skönt att få vila ett tag, tyyvärr så försvann inte huvudvärken. Men man kan ju inte få allt här i världen.
 
Idag kom Lillys nya klänningar med posten. Båda är storlek 56, men den blåa är betydligt större än den vita. Har tvättat upp dom och tänkte Lilly kanske får ha den vita imorgon då pappan kommer hem.
 

Lilla hjärtat

Hon höll med

Idag blev vi bjudna på mat hos min farmor och farfar, så vi ska snart packa ihop oss. Skönt att det bara tar fem minuter att gå dit.
Sen borde vi handla så vi har någon god mat imorgon då pappan kommer hem, men det får bli ett senare projekt. Måste ändå ut och göra lite andra saker.

Såhär glad var Lilly imorse när vi satt och hade en diskussion om vilka kläder hon skulle ha.
Jag sa rosa och hon höll med;)

Alla Hjärtans Dag

Då var det onsdag och imorgon kommer mannen hem. Ska bli så himla skönt! Sen att det är alla hjärtans dag gör ju saken bara bättre, nog för att jag tycker man ska visa uppskattning och kärlek mer än bara på alla hjärtans dag. Vi ska egentligen inte göra något speciellt, bara vara hemma hela familjen, äta god mat och mysa. Det bästa man kan göra :) Har beställt en liten present till Andreas, men den verkar inte hinna komma tills imorgon, så han får den senare.

Vad ska ni göra imorgon?

Nackträning

Lilly körde ett pass nackträning och sedan somnade hon. Hon har börjat kunna sova i vagnen, inte så långa stunder men ändå ett tag, förr har hon bara sovit om man burit henne. Alla steg i rätt riktning är bra, omän dom är små:)
Hon har fortfarande ont i magen, men inte alls som förr då hon bara skrek. Så det går också åt rätt håll.

Tisdag

Då var det tisdag, bara idag och imorgon kvar sedan kommer pappan i huset hem. Ska bli skönt att få hem honom och ha honom hemma hela nästa vecka. Sen är han även hemma på alla hjärtans dag, vilken nog aldrig hänt. Han har alltid varit borta på jobb när den dagen har inträffat, men inte i år:)


Påtal om något helt annat, imorse hittade jag Baltazar sovandes upp mot väggen;)

Promenad

Igår var jag och Lilly ut på promenad, skönt med lite frisk luft. Dock kan jag inte gå fort så långa sträckor då jag känner av snittet när jag anstränger mig, samma sak är det om jag bär något tyngre.

Vi passade på att handla lite mat så vi klarar oss tills när pappan i huset kommer hem. Skönt att veta att man inte behöver fara ut om man inte orkar och vill. Måste då säga det att jag inte sörjer att vara hemma i princip jämt. Det är så skönt att bara vara hemma och hålla på med det jag känner för och inte ha en massa folk omkring mig. Det enda tråkiga nu är att Andreas är borta på jobb, men när han är hemma så behöver jag inte gå utanför dörren, jag har någon att prata med som svarar tillbaka mer än ett gallskrik eller ett skall och någon att krypa upp i famnen på, allting jag behöver :) Har aldrig varit någon som vill vara med människor dygnet runt utan trivs väldigt bra i hemmets lugna vrå.

Lekrum

Jag har inte bestämt mig om jag ska ha trädet på väggen bredvid garderoben eller några söta krokar där. Vilka i-landsproblem ;)

Kläder !

Satt och kikade runt lite på olika sidor och hamnade hos Lindex.se där dom hade lite saker som jag inte skulle tacka nej till, eller Lilly inte skulle tacka nej till menade jag ju ;)
 

Måndag

Idag visar mätaren -10, alltså mycket mildare. Håller det i sig så hade jag tänkt bädda ner Lilly och gå på promenad, måste ändå förbi apoteket så det blir perfekt. Men först ska jag städa lite om Lilly tror sig att ligga i vagnet ett tag. Baltazar löser hår som aldrig förr så jag måste då dammsuga idag igen.

Jag kan bli så less

Jag finner det ganska lustigt att folk faktiskt inte förstår att vi väljer att för det mesta hålla oss hemma och rynkar på näsan när vi säger att dom får hälsa på men får lämna barnen hemma. Det går influensa så det bara sjunger om det, så även andra sjukdomar så som magsjuka. Vi har en prematurbebis hemma som snart är tre månader okorrigerat men är lika stor som en nyfödd.
 
För mig är det en självklarhet att inte vistas bland andra små barn, speciellt dom som går på dagis.. För tänk om Lilly skulle bli sjuk och få exempelvis RS-virus pågrund av att vi varit bland dagisbarn som smittat henne, tänk om vi skulle hamna på sjukhus igen. usch, nä det är ingenting jag skulle utsätta henne för i onödan. Hon har inte ut något av att träffa andra små barn, hon är trots allt bara tre månader gammal så det är ingen förlust för henne..
 
Jag har tänkt hålla henne isolerad från andra små barn hela februari, mest troligt hela mars också och efter det brukar influensan minska och man behöver inte vara lika rädd. Då har hon även blivit lite äldre, men det innebär inte att vi kommer vara bland snoriga dagisbarn ändå. Dom kommer jag undvika så länge som det bara går och det bekommer mig inte om andra föräldrar tycker att jag är överbeskyddande, tycker dom det så har dom aldrig sett sitt barn ligga kopplad med slangar och man har bara hoppats att allting kommer gå bra och att man får komma hem och vara en familj. För det är så det är, efter att ha sett Lilly på sjukhuset med alla slangar, dåliga provsvar och blivit stucken tiotal gånger varje dag, då är man extra försiktig och bryr sig bara om vad som är bäst för henne, Det spelar ingen roll om jag håller på att klättra på väggarna hemma för att jag ibland knappt är utanför dörren, det är det värt så länge hon får vara frisk.
 
 
Jag har hört alla versioner nu tror jag
"det är bra att utsätta dom för lite bakterier", låt mig förklara att hon utsätts för bakterier varje dag, hon är trots allt bland vuxna människor, hon följer med mig och handlar, varför ska jag medvetet utsätta hon för ännu mer saker som kan vara en fara för henne när hon inte behöver?
"Hon kommer ju bli sjuk förr eller senare", ja desto senare, desto bättre. 
Det finns hur många saker som jag fått höra, det finns verkligen människor som inte kan förstå vårat val. Vi har gjort valet av en anledning, inte för att jävlas med folk.

Trötter

Nu har jag haft ont i huvudet i flera dagar, kanske har det att göra med min kära visdomstand och brist på ihopsammanhängande sömn. När Lilly gråter så ilar det i huvudet, så för att slippa det så bär jag henne fram och tillbaka här hemma. Det kommer bli en stig i vårat golv med tanke på hur många mil vi gått fram och tillbaka sedan Lilly föddes :)

Annars idag har det inte hänt mycket, Lilly sov själv i vagnen 20 minuter så jag målade trädet till hennes rum ett varv och dammsög. Sen har jag sovit i soffan med henne i famnen nu på eftermiddagen.

L

Lilly har fått sig ett L som ska upp på väggen i hennes rum :) Klädde om det till en lite roligare färg.

Söndag

Då var det söndag, en dag närmare tills Andreas kommer hem och har ledigvecka. Ska bli skönt när han kommer hem.

Idag händer ingenting, ska äta frukost alldeles snart, men Lilly ligger och sover i famnen och jag har inte hjärta att väcka henne så det får vänta ett tag:)

Rosa

Idag så kör vi på rosa. Kanske inte så ovanligt ;) Tänk att snart blir hon tre månader, hon har fortfarande storlek 50 på kläderna, men har bytt till storlek 2 på blöjor och väger kring 3500gram. Känns som att hon börjar bli så himla stor, tills jag ser andra bebisar och inser att många nyfödda är den här storleken.

Fråga

Fick en fråga om vart Lillys overall kommer ifrån.
Den har Lilly fått av sin gammelfarmor och gammelfarfar,
men den är av märket pippi och finns lite överallt:)
 

Ge mig sommar!

Idag är ännu en dag då jag frågar mig varför vi bor där vi bor. När det är så kallt att hunden inte vill ut, ja då är det för kallt. Imorse när jag steg upp med Lilly var det 27.9 grader ute, så idag blir en innedag. Men nu är det "bara" februari, mars och april kvar, sen kanske vi får lite värme.

Cocoppa

Inatt när Lilly låg och sov på mig så fixade jag mina appar på telefonen. Dock får jag inte till telefonboken och några till. Någon som kan? :)

Sömntutor

Idag efter tandläkaren så sov jag och Lilly, vi har inte gjort mycket annat än sova och äta. Har varit så himla trött och haft ont i huvudet så det var otroligt skönt att ligga och vila, hade så tur att Lilly tyckte detsamma och sov i famnen i några timmar.

Ikväll så hade jag en mätt och glad tjej här hemma. Hon har börjat bjuda på leenden mer och mer, sitter man och pratar med henne så får man oftast ett stort leende:)

Lillys rum

Här är några fler bilder på Lillys rum. Kojan byggde jag för ca ett år sedan då vi rev bort panelen i hallen. Så den är ett återvinningsprojekt, billigt och bra:)

Dagens Lilly

Nåja

Imorse var jag till tandläkaren och fick domen, jag måste dra ut min visdomstand så jag ska tillbaka i mars. Usch så arg jag blir när jag går till tandläkaren, hur kan det vara så dyrt?

Nåja, det är bara tacka och betala, tur man blir miljonär av att vara mammaledig, eller inte!

Nu ska jag låsa dörren och bara vara hemma med Lilly, jag är trött och sur över tanden, så förhoppningsvis vill Lilly lägga sig och sova med mig ett tag.

Sova & äta

Idag har vi sovit, ätit och sovit. Natten som var så sov inte Lilly så många minuter. Så den här dagen har vi tilöbringat i soffan.

Imorgon ska jag till tandläkaren och förhoppningsvis få tanden fixad. Under tiden ska Lillys mormor vara här och det känns i hjärtat att lämna bort henne omän det bara är för en liten stund, den enda jag lämnat henne med är Andreas då jag varit och handlat en snabbis. Men det kommer gå bra:)

Overall

LIlly har ju världens sötaste och skönaste overall, rosa och fin :) Men den börjar bli lite liten. Det är en storlek 56 och när hon har sin fleecedress på sig under den så är det himla tajt. Så jag måste börja fundera på att köpa en ny, men då är frågan om jag ska köpa en likadan då den är så fin den hon har eller om jag ska köpa en annan.
 

Hoodtröja

 Den här hoodtröjan av märket Maxomorra är så himla fin, Lilly berättade för mig att hon ville ha den, så även bodyn som är i samma mönster ;)
 

Nacken

Då var det torsdag, jag och Lilly ligger i soffan och saknar pappan i huset. Det är så tomt när man hunnit vänja sig att ha honom hemma så mycket.

Lilly har blivit jätteduktig med nacken, än får man vara på sin vakt då huvudet kan fara lite som det vill, men det går frammåt. Hon är två och en halv månad, men när det gäller utvecklingen så räknas hon som en och en halv. Dom räknar hon nämligen från datumet hon skulle varit född (20dec), så man räknar fem veckor bakåt.

Newbie

Kappahl är en affär som jag aldrig gillat förrens jag skaffade barn. Dom har hur mycket fint som helst till bebisar, speciellt deras newbie kollektion. Nästa gång jag åker in till stan måste jag kolla in lite kläder som jag hittade på deras hemsida, där i bland den här söta klänningen.

Lillys Rum

Nån dag då Lilly behagar att sova själv ett tag så ska jag måla klart trädet som ska vara i hennes rum. Tror det kommer bli himla fint med en ljusslinga bakom :)
 
Här är en del av hennes rum, där ser ni även möblerna som jag målade om. Stolarna och soffan är i tre olika rosanyanser, vilket kanske inte framkommer sådära jättebra.
 
Och här har ni en förebild!

Glad tjej

Här hemma har jag en glad tjej :)

Onsdag

Idag var jag och Lilly ut på promenad, handlade lite mat och hälsade på min mormor och morfar.Blev ca en timmes promenad och det var välbehövligt för mamman som har mer än bara ett kilo kvar att gå ner.
När vi kom hem passade jag på att skotta lite snö då Lilly sov i vagnet, dock är det mer än hälften kvar då lilla damen vaknade och inte alls tyckte det var särskilt kul att ligga i en vagn som stod stilla..

Sen hamnade vi i soffan och somnade båda två, otroligt skönt!

Underbara du!

Jag måste få visa er en bild på Lilly. Vi satt i soffan och hon sitter mot mina knän och ler. Så trycker hon ner huvudet så kinderna trycks ut och samtidigt ler hon mot mig. Älskade underbara barn, jag skrattade så mycke så hon blev i chocktillstånd.

Vad vore livet utan dig? Jag minns inte ens vad vi gjorde innan vi fick dig.

Människor i vita rockar

En av mina visdomständer har gått sönder, inte så att det gör ont i den men den är vass och jag är öm i tandköttet. Kändes väl inte sådär jätteroligt att behöva gå till tandläkaren, dels för att det är så dyrt och man blir inte miljonär av att vara mammaledig och dels för att jag avskyr tandläkare, så även läkare. Jag kan inte sova om jag vet att jag ska till läkare av något slag, tror det beror på att jag förknippar det med smärta och sprutor. Hade en tid imorgon hos tandläkaren, men nu åkte Andreas och jobbade tidigare och jag var inte så sugen på att ta med Lilly om hon blir arg, så jag måste ringa och boka om den. Nåja, nog med gnäll från mig:)

Ikväll har Lilly sovit i vagnen, i sex minuter! Ja dom säger ju att man ska glädjas åt det lilla. Men nu har hon somnat om i famnen och lär bli kvar där hela natten. Tur hon är mysig :)

Ändrade planer

Idag var som sagt jag och Lilly hos hennes mormor och hälsade på, riktigt kul att få umgås med henne och säkert lika kul för henne att få rå om Lilly ett tag.
Ikväll åker Andreas och jobbar, han skulle åka på torsdag men det blev ändrat till idag. Så då blir han borta till nästa helg, ska bli intressant att se hur det går här hemma utan Andreas i en och en halv vecka. Hoppas bara att Lilly har tänkt sova lite längre stunder och inte skrika hela nätterna.

Annars händer inte mycket, ska isolera mig här hemma med Lilly och Baltazar. Bara vara hemma och vila upp oss, det känns i kropp och själ att det inte blivit några normala nätter dom senaste tre månaderna.

Dooky

En dooky barnvagnsgardin skulle jag vilja ha till Lilly. Då slipper man täcka för vagnen/bilbarnstolen med filtar. Ska se om dom finns på barnens hus, gillar inte att beställa saker då det tillkommer frakt och då blir jag snål;)

Gagnam style

Lilly har lärt sig dansa gagnam style dansen. Japp det är sant, hon kan den utan till nu och hälsar att hon ska starta en kurs och lära ut den till andra bebisar;)

Cupcake

Igår var vi och grattade min äldsta lillasyster som fyllde 18år. Väl där så fick Lilly en present som hennes bonusmormor hade gjort. En supersöt cupcake-mössa, supersöt och ingen annan har en likadan. Ska bli roligt till våren då hon växt i den. Och visst är det något speciellt att få något som man gjort själv :) Hon har ju även fått en supersöt filt av henne tidigare som hon virkat.

Idag åker vi med pappan som ska på jobbet, vi stannar hos mamma/mormor under tiden och påtal om jobb så åker Andreas utomlands för att jobba på torsdag. I vanliga fall är han borta två veckor och ledig en, men den här svängen blir dom "bara" borta en och en halv vecka.

Paket!

Idag fick jag hem mitt paket från makeandcreate.se, beställde hem pärlor och pärlplattor som är påbyggnadsbara. Andreas har nämligen laddat hem ett app åt mig där man kan göra om bilder så att det blir mönster till pärlplattor, så någon kväll framöver ska jag sätta mig och prova göra en bild med pärlor.
Dom små kartonhusena på bilden ska jag klä in i papper och sen ska dom få flytta in i Lillys rum.

Måndag

Idag står mätaren på -20 grader, så vi håller oss nog inomhus och fixar, Satt igår och sorterade alla Lillys kläder, hon har två kartonger kläder i storlek 62-68, vi har knappt köpt något av det själva då hon fått i present och fått ärva av sina kusiner :)
Imorgon åker jag och LIlly till mamma/mormor och hälsar på medans Andreas är på jobbet. Han åker ändå förbi henne påväg till jobbet så då tänkte jag att vi lika gärna kunde åka dit och hälsa på. Ska även åka in till stan och kolla om jag hittar någon matta till Lillys rum, har sett att dom har rosa runda mattor på rusta.
 
Just nu har hon 50-56 i garderoben och den största delen av dom kläderna är också presenter och kläder hon fått ärva av sin kusin Maja. Det är bra att ha en kusin som bara är  ett år äldre ;)

Mysunge

Jag och Lilly ligger och myser i soffan och tittar på vampire diaries :)

Lillys rum

Nu är Lillys rum klart, eller inte helt. Ska upp med en tavellist, några klädkrokar, trädet jag bygger och ny matta, men annars är det som klart. Med tiden kommer det ju att förändras.

Hängde upp klänningarna som jag gjorde i fönstret, blev bättre än jag trodde. Ska ta mera bilder med vanliga kameran imorgon. Det blir så gryniga och tråkiga bilder med telefonen när det är mörkt.

Husgarderob

Nu är den äntligen klar, Lillys husgarderob! I framtiden har vi planer på att bygga fler bredvid denna, men det här räcker just nu. Alla hemnes kläder ryms där i:) Mannen har varit duktig och gjort det största jobbet, så som såga och skära ut fönstrena.

Fundersam

Lilly funderar om hon ska godkänna hennes rum ;)

Jag och soffan

Imorse gick jag och Lilly till sovrummet för att sova ett tag, vi hade nämligen sovit i soffan då hon somnade i min famn där och jag kunde inte flytta mig utan att väcka henne. Lilly hade ingen plan på att sova, så Andreas tog henne så jag fick några timmars sömn, dom kom in när det var dags för mat och sedan smög dom ut igen:) Kan lova att det var mycket värt att få sova i sängen raklång istället för sittandes i soffan, det känns i ryggen att jag och soffan tillbringat lite för många nätter ihop.

Idag ska jag vika in Lillys kläder klart i garderoben och försöka göra klart mitt träd. Andreas har en sak kvar som ska göras med våran nya garderob, sen ska ni få se så fin den blev :)

Sömnproblem

Det enda som duger för Lilly är att sova i famnen eller tätt bredvid. Aldrig själv, förutom när vi åker bil. Somnar hon i famnen så går det inte flytta henne för då vaknar hon och har ingen tanke på att somna om. Vet faktiskt inte hur jag ska lyckas få henne att sova själv, om så för bara ett tag. Nåja, det kommer väl det med. Det är bara så svårt att själv få någon sömn när man har en bebis i famnen. Och tro mig, jag har provat försökasöva henne i vagnen, spjälsängen, våran säng, soffan, ja överallt! Det har hänt typ tre gånger att hon somnat bredvid mig i soffan och jag har kunnat smyga mig upp utan att hon vaknat, tror hon har en inbyggd sensor som känner av när jag är mer än tre meter bort;) Ja det är tur hon är underbar iallafall, det kommer ju faktiskt en dag då hon inte vill sova med mamma och pappa längre så man får nog ta vara på den här tiden:)

Sover era små bebisar själva?

Sneakpeak

Träd

Det kändes dumt att kasta hela garderoben, återvinning är ju alltid roligt. Så jag håller på med ett träd till Lillys rum. Har precis sågat ut det och nu ska jag fila och måla det;)

En rosa liten dam :)

Lite senare idag ska jag fota Lillys rum, hade tänkt försöka göra det när det är ljust ute, kanske blir färgerna lite mer rättvisa då. Förhoppningsvis så blir garderoben klar idag så ska ni få se den också, grundmålade den igårkväll/natt så idag ska jag måla resten. Kan ni gissa vilken färg? ;) Rosa såklart!
 
Lilla älskade du ♥

Fixa & trixa

Igår var vi och hämtade bokhyllan, så idag blir den mest troligt klar, vi håller ju på att göra om den lite och blir det som jag tänkt så kommer det bli supersnyggt! :)

Håller även på att försöka såga mig ett träd, lättare sagt än gjort kan jag meddela, jag är inte riktigt gjord till att bli snickare. Men skam den som ger sig.

Rosa ram

Gjorde en tavla för någon dag sedan till Lillys rum.
Pappan i huset målade den åt mig i samma färg som våra rosa uttag:)

Ut med det gamla

Idag åker garderoben ut och in kommer en Billy bokhylla som jag köpt begagnat för en billig slant. Ska bygga om den och förhoppningsvis kommer det bli himla snyggt i Lillys rum. Garderoben som hon har i sitt rum just nu är alldeles för stor och rasar vilket ögonblick som helst. Den tar onödigt mycket plats och jag har länge velat ha en bokhylla om bygga om den till en garderob.. Så håll tummarna att det blir bra! :)
 
Just nu ligger Lilly och sover i min famn och jag väntar på att hon och pappan i huset ska vakna. Hon har sovit rätt så bra dom senaste dagarna och det känns verkligen i kropp och själ. Ont i magen har hon fortfarande men betydligt mindre än vad hon hade för ca en vecka sedan då hon kunde skrika åtta timmar i sträck.

Origamiklänningar

Har gjort klädlinor av klänningarna jag vek, har gjort fler men det får ni se senare.

Läkarkontroll

Snart är Lillys rum klart, imorgon åker garderoben på soptippen och vi ska bygga något eget. sen är det inte så mycket kvar att göra, ska köpa en ny matta men det blir senare då vi besöker en större stad.

Idag var vi som sagt på läkarkontroll, dom gjorde exakt samma sak som när vi var på sjukhuset i början av januari. Men nu är det gjort iallafall :)

RSS 2.0