Längtan

Vi har nu varit här i femton dagar, vilket också innebär att det är femton dagar sedan jag ringde in på förlossningen pga minskade fosterörelser och femton dagar sedan det blev akutsnitt och vi fick träffa Lilly för första gången.. Tiden har gått rätt så fort, samtidigt som den går riktigt sakta.

Jag längtar så oerhört tills vi får åka hem allihopa och jag längtar så mycket efter Baltazar, det har bara hänt en gång på snart fem år att jag varit ifrån honom såhär länge och det känns så hemskt att inte vara med honom!

Avtryck

För några dagar sedan så gjorde personalen hand och fotavtryck på Lilly, ska bli roligt att jämföra sen när hon blir större :)

Fredag

Inatt bestämde Lilly att vi skulle vara vakna mellan tolv och fyra. Så när personalen kom in klockan åtta så kändes det i ögonlocken. Lilla damen står stilla på vågen idag, inte så konstigt med tanke på all energi som gick åt inatt när hon kämpade med att vara vaken.

Skorpionen

om Lilly hade tittat ut när hon var beräknad så hade hennes stjärntecken blivit skytten, men nu kom hon ju 15;e November och blev då skorpion.
Såhär står det om skorpionen
Skorpionen lämnar ingen oberörd. En kraftfull personlighet med ett rikt inre liv. Skorpionen har en tendens att gå till ytterligheter, svart eller vitt, antingen eller. Skorpionen är ett vattentecken. Det betyder att det finns mycket känslor bakom ytan. En samlad, behärskad fasad men ett stormigt, passionerat inre. I relationer och samarbete är Skorpionen tydlig och viljestark. En målmedveten natur som inte glömmer vare sig en väntjänst eller en oförrätt.

Skorpionen stimuleras av utmaningar och är djärv och strategisk. Spänning och dramatik lockar denna hemlighetsfulla natur. God organisationsförmåga hör till bilden och kapacitet att metodiskt genomföra sina planer. Skorpionen är utforskande och analytisk, ofta en god människokännare. Omgivningen behöver inte berätta så mycket, Skorpionen vet ändå och kan stundtals ana sig fram genom tillvaron. Få ting undgår Skorpionens skarpa blick. Ett intresse för psykologi och existentiella frågor hör till bilden, likaså finns en stor potential på det kreativa området. Alla former av problemlösning fascinerar Skorpionen.
 
 

Sova med mamma och pappa

Inatt var andra natten som Lilly sov med oss, dom andra nätterna har personalen tagit henne för att dom velat hålla uppsikt. Men nu när hon är stabil så får hon sova med oss och sköterskorna är bara in två gånger per natt för matens skull. Så inatt firade Lilly att hon blivit två veckor och fått börja sova med mamma och pappa genom att hålla oss vakna, men efter en och en halv timmas tjorv så somnade hon:) Det märks så väl på henne att hon börjat gå upp i vikt och få mer kraft för förut så grät hon knappt, nu är det lite mera fart i damen.

Lilly vill ha

Lilly har nästan bara tråkiga sängkläder då vi inte visste om det var en tjej eller kille som gömde sig i magen. Men nu har jag hittat några söta påslakanset hos H&M.se som Lilly önskar sig och självklart är det rosa :)
 

Två veckor!

Idag blir våran Lilly två veckor gammal. Tänk att nu är det två veckor sedan vi åkte in, två veckor sedan vi fick se dig för första gången och jag kan inte förstå vad vi gjorde innan du kom till världen.

Lilla Lilly Vanilly, du är det bästa och vackraste vi har!

Sovstil

Nu vet jag vart Lilly fått sin sovstil ifrån. Hon och Andreas låg och vilade på sängen och märk väl, dom ligger likadant med armarna ;)

Fikadags

Medans Lilly låg och sov kring lunch idag så gick jag och mannen ner till restaurangen och tog en fika. Känns skönt att göra något annat än stirra på varandra i vårat rum, men när vi åkt ut på stan tidigare så får jag sådan ångest och stress för att Lilly är kvar på sjukhuset, fastän jag vet att hon har det bra och personalen bett oss åka ut för att göra något annat ett tag så stressar jag och vill bara tillbaka..

Onsdag

Idag så är det ingenting på schemat, inga provtagningar eller läkarsamtal. Känns riktigt skönt! Lilly har även gått upp 40gram sedan igår, vilket är den största viktökningen hittils. (Hon vägs ju nämligen varje morgon.)

Jag och Lilly har legat och sovit i princip hela förmiddagen, förutom då vi har ätit och pumpat;) Annars händer inte mycket, vi löser korsord och ser film när Lilly sover och när hon är vaken ligger vi ofta i sängen allihopa och känner oss som en lycklig familj med hopp om att snart få börja åka hem.

Jumpsuit

Hos Kappahl har dom fått in en supersöt jumpsuit som finns från storlek 50 :)
Är ju bara så tråkigt att köpa kläder som är så himla stora än så länge, jag vill ju köpa kläder som hon kan ha nu.

Ctg och Ultraljud

Nu har vi haft läkarsamtal, gjort ctg och ultraljud på hjärtat, med andra ord har det varit fullt upp på förmiddagen och vi har haft en sur liten fröken, varje gång hon somnat så kommer någon och väcker henne för att det är dags för prover. Hon har nog ärvt mitt morgonhumör.

Ctg och ultraljudet på hjärtat visade att det börjat växa igen och blåsljudet mindre, det kommer bli uppföljningar men det går åt rätt håll iallafall. Vi fick också veta att när hon gått upp ca 400gram till och om allt ser bra ut så får vi nog åka hem på våran första permis över dagen. Men det är ju ett tag kvar och vi fick även order om att när vi kommer hem så ska inte små barn eller folk som känner sig lite krasslig komma och hälsa på då Lilly är så liten, så inga barn eller snuviga får hälsa på den närmsta tiden, vilket faktiskt känns skönt att kunna säga. Jag vill inte att små barn ska vara nära Lilly, speciellt med tanke på hur mycket som sprids på dagis.

Läkarsamtal

Idag ska vi ha ett samtal med läkare, få svar på frågor och planera vad som komma skall.. Dock kan jag inte komma på några frågor förutom "när får vi åka hem", vilket han inte kan svara på. Men det känns iallafall bra att prata med läkaren, få höra lite om hur blåsljudet på hjärtat ska följas upp och hur alla prover ser ut nu.
Så ni får veta mer i eftermiddag när vi haft mötet, kanske blir vi lite klokare :)
 

Ny overall

Vi måste köpa en ny overall till Lilly då den vi har är i storlek 56 och är alldeles för stor som ni säkert kan förstå då storlek 44 är för stort.. Dock är det väldigt svårt att hitta en liten overall och jag funderar om storlek 50 funkar att ha, det gör ju inget om den är lite stor för hon ska ju ha kläder under.. Kanske man köper en i storlek 50 och provar, annars får vi väl lämna tillbaka den.
Har ni något tips på en overall som är liten i storlek?!
 

Måndag

Åh vad jag längtar hem till våra saker, dagarna här på barnintensiven går rätt så fort och vi får ju som tur är vara tillsammans alla tre, men det ska bli skönt den dagen vi får komma hem. Hem till våra egna saker och inte behöva ha allt man äger i en väska..

Nu är dom flesta prover bra och det vi mest väntar på nu är att Lilly ska öka i vikt och börja kunna amma, hon har inte riktigt orken ännu men kämpar tappert!

Igår var första dagen utan några slangar (förutom sondslangen), det firades genom att hon tog sitt första bad, det var med blandade känslor från hennes sida ;)

Blöja och Sockar

Nu har vi kollat på barnens hus och andra ställen, men den minsta storleken är 44 överallt. Så Lilly får nog ha blöja och sockar ett tag till, tur hon har mysiga filtar ;) Jag måste prova overallen och se om den ens går att ha, annars får vi köpa en mindre för overall måste hon ha nu när det är vinter..

Hennes två yngsta mostrar och mormor har varit och hälsat på idag, Lilly fick sig en mössa och en rosa kompis av mellersta moster:)

Alldeles för stort

Vi provade bodyn vi köpte i fredags. Den var alldeles för stor, så storlek 44 får vänta ett bra tag och jag får leta efter något mindre så att Lilly har iallafall något klädesplagg :) Även sockarna som är dom minsta jag hittat är lite stora.

Lilla Lilly vanilly

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att du är vår, vår lilla vackra dotter. Att du ska förgylla vårat liv, att vi ska se dig växa upp, lära dig rätt och fel, få höra dina första ord, trösta dig när du är ledsen. Du är våran alldeles egna lilla Lilly.

Jag längtar till den dagen vi får åka hem och bli en familj på riktigt, då vi får gå ut med vagnen, lägga dig i din säng och visa dig världen.

Bara en kvar!

Idag har Lillys morfar, plastmormor, Plastmorbror, gammelfarmor och gammelfarfar varit och hälsat på. Lilly fick supersöta kläder av gammelfarmor och gammelfarfar, alltid roligt med flickkläder och i lite mindre storlek:)

Vi fick även veta av doktorn att Lilly ska sluta med antibiotikan ikväll, så då kommer det bara vara en slang kvar och det är till sondmatningen.

Lördag

Då var det lördag , den här veckan har faktiskt gått fort med tanke på att vi är på sjukhus. Fastän vi inte gör mycket annat än matar, pumpar, äter och sover. Lilly äter varannan timma, så det känns som att vi inte gör mycket annat än ger henne mat.

Idag får vi mest troligt besök, känns kul med lite andra ansikten ett tag. Ska även visa er en bild senare på en jättesöt body som Lilly fick av Erik, Ida och Elias igår :)

Men nu får ni en bild från igår när jag och hon låg och vilade:)

Frammåt

Det känns så skönt att Lillys värden börjar bli bättre och bättre. Förklaringen till att dom flesta prover inte varit så bra är att hon varit liten, dom hittar ingen annan förklaring. Men huvudsaken är att det blir bättre och bättre.

Hon har även börjat öka i vikt, inte i racerfart men ändå. Snart är hon uppe i födelsevikten, som var 1720gram.

Sen måste jag bara få dela av med mig av denna underbara bild, det kittlar nog i magen för henne :)

Shopping

Idag så åkte vi och handlade mat så vi klarar oss i helgen. Passade även på att springa in på Lindex och Kappahl, dock hade dom bara tråkiga kläder på lindex och på kappahl så hittade vi en body, sparkdräkt och sockar i storlek 44, så nu har hon något att ha på sig iallafall:)

Lilla vän

Tänk att något så litet kan ta så stor plats i hjärtat.
 

Det går åt rätt håll ♥

Vi har nu fått ta bort droppet då sockret har blivit stabilare. Så nu är det bara sonden och kanylen i handen kvar. Men inga sladdar som hänger och maskiner som måste följa med överallt, vilket verkligen känns som en befrielse. Nu kan vi lyfta upp henne själva utan att vara rädd att vi ska dra i en massa sladdar, känns hur skönt som helst att kunna ta upp henne från sängen utan att kalla på personalen och be om hjälp.
 
Det ger en verkligen hopp när det går frammåt, kanske får vi komma hem innan jul :)
 
Älskade barn, du är det vackraste vi har ♥
 

Prematurkläder

I helgen ska vi åka ut på stan en sväng, jag måste köpa en amningsbh och lite andra saker.. Självklart kommer det att följa med något till Lilly, det ska bli så roligt att handla kläder nu när man vet könet :)
Självklart så måste vi köpa hennes första klänning.
 
Nu är frågan bara vart dom säljer kläder i storlekar under 50, hon är ju nämligen bara 44cm lång så storlek 50 är för stort för henne än så länge..Hade inte tänkt beställa kläder utan vill köpa dom ute i handeln då jag vill se och känna på dom innan:)
Har ni något tips på vart man kan köpa små kläder?

Lilla Lilly

"Jag är inte så mycket större än mammas hand.."

Present

Idag har bästa vännen varit här och träffat Lilly, hon fick sig även en present. En supersöt filt från Lundmyr of sweden, kommer passa perfekt att ha i vagnen:)

 

En vecka

Idag är det torsdag, vilket innebär att våran tjej blir en hel vecka gammal! Snart är hon väl femton och drar hem killar;)

Idag är det lite provtagning på schemat, vilket det är varje dag.. Vi ska även se hur hennes socker ser ut, kanske får hon ta bort droppet, bara hålla tummar och tår. Annars flyter det på som vanligt, vi håller ingen koll på dagar och äter, pumpar och sover.

Onsdag

Idag har varit en rätt så lugn dag, vi har pratat med läkaren som gjorde kejsarsnittet och fått lite information om hur det blev såhär, varför vet man inte men man vet att flödet i navelsträngen var försämrat..

Vi fick också veta att när Lilly ska få ett syskon så kommer dom hålla ett extra öga och vi kommer få gå på fler kontroller och ultraljud, vilket känns himla skönt då man kommer vara extra orolig.

Present

Igår så fick Lilly sig en present av farbror och Linda :) Bodyn är i storlek 50, såg ganska lustigt ut då den såg gigantiskt ut bredvid Lilly.

Baltazar

Jag saknar Baltazar, han har det bra hos Lillys mormor men det är nu sex dagar sedan jag träffade honom sist och det känns i mattehjärtat, vad jag minns så har jag bara varit borta från honom såhär länge tre gånger på fem år, när vi var utomlands och när jag var i Halmstad. Ska bli så himla roligt när vi får komma hem och jag får träffa honom:)

Ska bli intressant att se vad han säger när det flyttar in en ny liten tjej hos oss, han brukar inte gilla när små bebisar gråter. Det blir jobbigt för honom när han inte vet vad det är och då börjar han också gråta/pipa.

Sprängfullt

Klockan är mitt i natten och det är fortfarande nytt för mig att vakna upp efter nån timmas sömn med bröst som känns som stenar. Så det var bara att stiga upp och pumpa för att sedan försöka somna om.

Igår gjorde Lilly CTG och ett ultraljud på hjärtat, hon har som jag nämt tidigare blåsljud på hjärtat, vilket inte är helt ovanligt med prematurbebisar ( prematur=född innan vecka 37). För att försöka förklara på ett sätt som dom flesta förstår så är det en "dörr" som ska stängas när barnet föds där blod passerar i hjärtat, den här dörren har inte stängts, men kan göra det med tiden, men den kan också välja att inte göra det och då måste dom operera Lilly.. Som ni förstår så är det tusen saker och prover att försöka hålla reda på och jag och mannen tar en dag i taget. Idag hoppas vi hon har jämn sockernivå så att det inte dröjer så länge tills vi får ta bort droppet :)

Att amma

En sak som kan göra mig ledsen är när människor inte kan ha empati och förståelse eller helt enkelt uttrycker sig klumpigt.

Personalen här är hur bra och gulliga som helst, dom förklarar det man inte förstår, hjälper med det man ber om och är väldigt förstående att Lilly är vårat första barn som dessutom är född för tidigt och vi går igenom en massa saker hela dagarna. Det är prover, provsvar, blåsljud på hjärtat, koldioxidhalten i blodet, sockernivån, blodplättar, utslag och listan kan göras lång. Det är tusen saker att oroa sig för, samtidigt som alla hormoner sprutar tillsammans med bröstmjölk och tappra försök för både mig och Lilly att lära oss att amma. För det är inte så enkelt, mjölk finns det så det räcker och blir över, men Lilly är fortfarande så liten så hon har det kämpigt med amningen ännu, men hon är duktig och jag vet ju inte hur man gör och behöver hjälp och stöd, så vi kämpar på så gott det går och pappan hejjar på oss. Dock så finns det endel människor som inte förstår detta, dom uttrycker sig klumpigt så som "sådär kan du inte hålla, men hon kan ju inte ligga så.." Jag är verkligen öppen för hjälp och tar emot alla råd jag får, men när folk fräser eller får det att låta som att jag är dum i huvudet, då blir jag ledsen..

Det var en gång när jag skulle försöka amma Lilly samtidigt som Andreas matade henne genom sonden.. Jag fick inte upp henne i rätt höjd till bröstet, vilket jag kan tycka är lite svårt då hon är så himla liten.. Då kommer en av dom som jobbar och säger med bestämd ton "men inte kan du ju ha hon sådär förstår du väl" och sliter tag i både Lilly och mitt bröst. Tanken är säkert god från hennes sida, men jag tycker hon uttrycker sig fel. Jag vet knappt hur man ammar, jag har bara varit mamma i fem dagar och var inte påläst eller förberedd att börja amma nu, men jag försöker och det enda jag vill är att få hjälp med det och tid att lära mig. Det här låter säkert som en skitsak för er, men det var det inte för mig och det förstörde hela min dag. Jag blev såklart ledsen och rädd att nästa gång jag ska amma så gör jag fel och någon blir irriterad..

Det går frammåt

Jag måste bara säga att alla ni läsare är helt underbara och tack för alla fina kommentarer, fastän jag inte hunnit svara på alla så läser jag varenda en och blir så himla glad!

Kan även berätta att Lillys socker har börjat stabilisera sig och fortsätter det såhär så får vi snart ta bort droppet. Syresättningen har den också blivit bra och hon har nu ingen slang till näsan, känns så himla skönt att det går åt rätt håll! Vikten har också börjat öka och snart är vi uppe i födelsevikten.

Här är hon med sin "sollucka" i pannan, den har hon när hon solar för att hon var lite gul :)

Älskade Lilly

Varje dag så tar dom nya prover på Lilly, för att kolla sockret som har åkt lite upp och ner, syresättningen i blodet och lite andra saker och det skär verkligen i hjärtat när dom sticker henne i huvudet, det är självklart nödvändigt och jag är så tacksam till alla underbara skäterskor och barnmorskor på denna avdelning.
 
Lilly har slutat med syrgas sedan två dagar tillbaka, hennes socker har även blivit bättre och gulsoten verkar vara borta. Hon sondmatas fortfarande men är en stark tjej som suger på tutte och bröst, men hon är fortfarande så liten så orken är inte så stor och hon blir fort trött..
 
Men vi alla ser varje dag hur hon blir bättre och starkare.
Våran alldeles egna prinsessa ♥
 
Vi vet inte varför hon var så liten som hon var, enligt proverna så verkar det inte finnas något svar på den frågan heller.. Läkaren säger att om några veckor ska jag åka och ta prover för att se om det kan vara något med mig som gör att hon växde så dåligt, känns hemskt att inte veta varför det blev som det blev. Jag har alltid trott att våran bebis ska vara rätt så stor då både jag och Andreas var ganska stora.  

Jag vann! :)

Åh hur glad tror ni inte jag blev när jag loggade in här och började läsa alla kommentarer och får se att jag har vunnit en bloggtävling hos Agneslauedberg och det kom verkligen passande då jag vann ett valfritt amningsplagg från zos.se. Självklart började jag gråta, det är en standard nu för tiden att gråta över allting.
 
 

Header

Nu är hon ju här, så självklart var jag tvungen att snabbt slänga ihop en ny header :)
Uppdatera sidan för att se den nya headern.
 

Älskade älskade du ♥

Här är hon, våran alldeles egna Lilly ♥
1720gram & 44cm lång
Två dagar gammal är hon här
 
 
 

Together we make a family

 

Hur Lilly kom till världen

Jag tänkte försöka mig på att skriva en förlossningsberättelse av något slag.

Låt oss börja onsdag den 14;e november då jag på kvällen ligger i soffan i vanlig ordning och pratar med Andreas och säger att nu har det rört sig lite i magen tycker jag, vilket jag tyckt mig känna i två dagar men tror även att jag inbillar mig. Jag har känt såhär tidigare, men min barnmorska har ju sagt att det inte varit något att oroa sig över. Jag bestämmer mig iallafall för att om det inte bli bättre efter jag har vilat så ringer jag barnmorskan eller förlossningen..
 
Sagt och gjort, jag ringer förlossningen och dom ber mig komma in, bättre en gång för mycket än för lite tycker dom och jag väcker Andreas, klockan är nu kring nio på morgonen torsdag 15;e november. Det hela måste ha sett ganska roligt ut om man stått och tittat på, jag går in i sovrummet, tänder lampan och säger "vi ska in på förlossningen", gissa om han vaknar till liv. Dock förklarar jag att det är ingen brådska och vi ska äta fruskost först. Så åker vi in och får veta att vi ska göra en CTG-kurva och sedan ett ultraljud, vilket är standard när man har känt minskade fosterrörelser, dom berättar även att nästan jämt så är det ingenting, utan bebisen kan bara ha vänt sig innåt och man känner inte rörselerna på samma sätt. Konstigt nog är jag inte det minsta nervös eller rädd, det är ju inget fel på bebis det är bara jag som inbillar mig tror jag. Jag lämnar urinprov och lägger mig med CTG;n, tar blodtrycket och det 160/120, jag som brukar ligga på 110/70, blodtrycket sjunker lite men är fortfarande högt och sköterskor/barnmorskor kommer in, tar blodprover och ger mig stark söt saft för att försöka få "igång bebisen" som dom uttrycker sig.. Det kommer in en sköterska och sätter in en kanyl i handen på mig "ifall att det skulle vara något" och berättar att det är bättre att göra såhär för man ska ju alltid vara förberedd . Redan där tror jag att  dom vet mer än vad jag vet, men jag känner ändå ett inre lugnt, jag ser ju på CTG att hjärtat slår. Efter ca 40minuter kommer en läkare som ska göra ultraljudet, sagt och gjort. Hon tittar, hummar, mäter och säger sedan från ingenstans, "ni kommer bli föräldrar inom några dagar". VA? Stopp här nu! jag ska inte ha barn förrens 20 December och ska på föräldrautbildning idag, jag blir helt nollställt men tänker i mitt stilla sinne att jag hinner ju då iallafall hem till Baltazar, ordna hundvakt, packa klart BB-väskan och förbereda mig.

Läkaren börjar prata om att bebisen i magen är liten, för liten. Tillväxthämmad som hon förklara det, bebisen ska väga iallafall 2500gram i den vecka vi är i (34+6), hon säger att våran bebis väger nånstans mellan 1500-1700gram, flödet i navelsträngen ser inte så bra ut och det är lite fostervatten, bebisen visar tydligen även på CTG att den inte mår bra inne i magen..

Vi ska få gå och fortsätta CTG;n berättar hon och hänvisar oss att sitta ner i fåtöljer och vänta, hon berättar även att jag inte ska få åka hem och måste stanna för observation. Då börjar jag genast att få lite panik, vadå jag har inte med mig några saker förutom mobiltelefon och börs, jag ska ju inte ha barn idag. tusen tankar snurrar och jag börjar tänka att grädden i kylen kommer bli gammal, soporna i köket kommer börja lukta och det enda jag egentligen tänker är saker som inte alls är relevanta. Jag ringer iallafall till mamma, har ett väldigt kort samtal där jag säger något i stil med, "du måste hämta Baltazar, vi är på BB och jag får inte åka hem".

Sen går allting i ultrasnabb fart, en sköterska kommer och hämtar oss, vi går in i ett rum där ytterligare två sköterskor/barnmorskor står och den ena säger till mig "klä av dig naken och lägg dig här, du ska få en kateter". Jag förstår ingenting men gör självklart som hon säger och i samma ögonblick kommer min läkare in och säger "vi ska ta ut bebisen nu, så gör er i ordning". Då brister det, jag inser allvaret, dom ska snitta mig. Jag börjar gråta och skaka, Andreas sitter helt tom i blicken och tittar på mig, han blir ombedd att byta om och sköterskorna försöker förklara för honom vad som nu ska hända. själv ligger jag på sängen, livrädd och är helt övertygad om att jag kommer att dö, dom försöker förklara för mig vad som ska hända men ingenting går in, jag hyperventilerar, skakar och gråter och dom, dom ger mig dropp och en flaska med något som jag ska dricka. sedan rullar dom in mig i operationssalen. Där är det mellan 10-15 personer, alla pratar och förklara, drar, lyfter och klämmer. Jag var så rädd och detta är det värsta jag varit med om i hela mitt liv, dom berättar att jag ska få ryggmärgsbedövning, det enda jag sagt jag inte vill ha. Så jag ligger och kutar som en katt och får den jävulska spruta och efter ett litet tag känner jag hur halva kroppen domnat bort. Andreas sitter hela tiden bredvid mitt huvud och stryker på mig och jag skakar nått så fruktansvärt..

Så börjar dom skära, det gör inte ont men känslan att bli skuren i när man är bedövad men vaken går inte att förklara för någon som aldrig varit med om det.. Det känns som att tio mannar står och sliter ut magen på mig allt dom orkar, jag hör hur dom pratar och känner hur dom sliter och så hör jag ett litet ynkligt skrik, hon var ute.. Jag ser hon aldrig utan dom tar med sig henne (Lilly) och Andreas och försvinner. Själv ligger jag där jag ligger och ska bli igensydd, jag har ingen aning om hur länge jag ligger där, men det känns som ett liv, dom syr igen mig och Andreas kommer in tillsammans med en sköterska och visar upp Lilly en snabbis och berättar att det blev en flicka och sedan skickas jag vidare till uppvaket där jag ligger och skakar, inte så konstigt visade det sig när jag hade 35.5grader i temp och 90/60 i blodtryck. Efter en lång väntan så kommer Andreas, han berättar att det har gått jättebra för Lilly och att hon vägde 1720gram, han visar även bilder han har tagit av henne..


Nu blev det här säkert jättejobbigt och tjorvigt att läsa och jag missade säkert en massa saker.
Men är det något ni undrar över så får ni fråga :)
 

Lilla grodan

Ikväll så kommer mannen med lite saker hemifrån, blandannat min dator så då ska jag försöka knåpa ihop en förlossningsberättelse så ni får nog läsa den imorgon :)

Annars är det inget nytt som händer, lite nya prover ska tas ikväll och just nu ligger våran lilla groda och sover.

Provtagning och Flytt

Jag har nu blivit utskriven från bb och vi har fått flytta in på neo hos Lilly, så nu bor vi alla tre i ett rum här. Känns bra att ha henne nära hela tiden, jag känner mig lite lugnare när och har lättare att vila när hon är bredvid.

Idag har dom tagit prover och hon har provat att ligga vid bröstet, vilket gick bra:) Alla proverna har vi inte fått svar på, men vi fick iallafall veta att hon var på gränsen till gulsot så nu ligger hon med "solbrillor" och solar under en lampa, något hon mest troligt ska göra hela kvällen och imorgon tar dom nya prover för att se hur det ser ut.

Att gråta över spilld mjölk..

Jag har länge hört att man blir extra känslig när man fått barn. Jag trodde att det räckte med hur man är när man är gravid, för jag grät verkligen för alla möjliga saker som gravid. När brödet var slut en kväll så började tårarna strömma, när bh;n gick sönder, mannen åkte och jobbade och en massa andra konstiga och dumma saker. Men nu som nybliven mamma så är det ännu värre (om möjligt) och många gånger försöker jag dölja att ögonen vattnas då jag egentligen tycker det är fruktansvärt jobbigt att gråta för i princip ingenting. Varje gång jag ser Lilly och alla slangar och apparater så börjar det komma tårar, dels för att jag bär på en oro över min dotter, men också för att det ser hemskt ut och detta är ju en reaktion som är helt naturlig. Men då kommer det stunder när jag gråter för helt orelevanta och ibland sjuka saker, som igår när jag satt och pumpade så började jag gråta, för att pumpmaskinen ser ful ut, samma sak när Andreas var hos Lilly och jag skulle försöka vila ett tag, då började jag gråta för att jag inte ens hunnit städa och tvätta hemma. Inatt låg jag och tittade på Andreas som sov och började gråta, för att han måste sova på en obehaglig säng och jag tyckte synd om han, själv ligger jag på en obehaglig säng, snittad, öm och trött, men det tänker jag inte på. Tänk hur hjärnan spelar en spratt ibland.

Men livet är fantastiskt, här ligger jag i sjukhussängen med världens bästa man i mitt liv, en underbar dotter och bästa Baltazar som är hos sin mormor. Jag begär inget mer och hoppas bara att Lilly växer så det knakar och vi får åka hem och vara en familj :)

Lördag

Klockan är halv fyra på natten, mannen ligger och andas tungt bredvid mig och jag kan inte somna om. Lilly ligger på avdelningen bredvid och idag eller imorgon blir jag utskriven från sjukhuset och vi får flytta över till hennes avdelning, vilket kommer kännas väldig skönt då vi får ha henne med oss på rummet då. Just nu ligger hon i en värmebädd (heter det så?) och har slangar kopplad till sig för både mat och lite annat. Men det ser värre ut än vad det är och vi tar en dag i taget..

Igår skulle vi egentligen gått in i vecka 36 (35+0), men istället fick vi en liten docka. Hon har faktiskt även hår, ni ska få se bilder på henne senare, men just nu är det så mycket slangar och saker så inte ens jag har sett hennes ansikte ordentligt, förutom i två sekunder när jag låg på operationsbordet och dom plockade ut henne.

Mannen ska nog åka hem en sväng i helgen och packa med lite mer saker, så som mer kläder då vi bara hade packat för typ två dagar, min dator så vi kan roa oss med något och lite annat. Själv är jag alldeles för öm för att sätta mig i en bil i flera mil, mitt mål är att när jag blir utskriven från avdelningen ska jag gå ut och andas frisk luft, sen är jag nöjd.

Och jag vill tacka alla underbara läsare för eran omtanke :)

Tanken slog mig

Då var det fredag och Lilly är nu lite mer än ett dygn gammal. Natten och dagen har flytit på bra, jag har vilat endel då snittet gör att det känns att man lever. Då Lilly är så liten så sondmatas hon, vilket gör att jag inte kan amma och pumpar då istället, vilket inte var sådära superskönt, känns konstigt att sitta här och vara förälder helt plötsligt och pumpa bröstmjölk. Ja hela situationen är väldigt omtumlande och tidigare idag när jag satt och höll Lilly så slog tanken mig, jag är mamma nu. Det tog nästan ett dygn att förstå, men den där lilla människan är min dotter, vår dotter. Det är hon som legat därinne i min mage.

Lilla Vän

Vi skulle åka på föräldrautbildning klockan ett, men istället blev vi föräldrar där omkring halv ett.. Känns fortfarande så konstigt, igår låg jag och mannen och pratade om vad det kunde vara för något som gömde sig därinne och sa även "vi måste köpa klart dom sista grejerna, tur vi har några veckor kvar" och nu är hon här, våran alldeles egna Lilly.

Lilly vägde 1720gram när hon tittade ut, så hon var inte en så stor tjej. Men hon är frisk och alla värden ser bra ut och vi kommer att bli kvar här några veckor tills hon lagt på sig lite.

En mer ingående förlossningsberättelse får ni senare då jag sitter vid datorn, just nu bloggar jag från mobilen och det blir så jobbigt att skriva ett längre inlägg.

Lilly

Nu är våran Lilly här, några veckor för tidigt och en väldigt liten tjej, men efter omständigheterna mår vi bra:)

Jag återkommer med mer info, det blev akutsnitt tidigare idag.

I love you

Tänk att snart är du här, det har alltid varit så långt borta men nu närmar det sig med stormsteg. Det känns lite skrämmande att nu när man sätter sig i bilen så är din bilbarnstol där, är det verkligen så nära?! Jag kommer nog inte förstå att vi är nära slutet förrens vi åker in på bb. Frågorna är hur många som helst, är det en liten kille eller tjej, hur kommer du se ut, kommer allting gå bra, kommer du vara frisk, har du hår. Ja listan kan göras lång och snart får vi svar på våra frågor. 

Trilla ner

Det känns som att magen har börjat trilla ner, kanske inbillar jag mig bara men det känns som det när jag ser den.

Baltazar

Idag händer det inte mycket här hemma, jag och Baltazar ligger och myser på golvet, eller försöker. Han har lite för mycket spring i benen för att ligga still mer än tre sekunder..

Förresten så börjar föräldrautbildningen imorgon, känns spännande:)

Godaste glassen !

Ikväll gör jag ingenting, vilket inte är helt ovanligt. Äter glass gör jag, allt som det finns socker i ligger risigt till i vårat hem. Därav min viktippgång kanske, haha;) men jag samtalde med bebisen i magen nyss och den tyckte vi skulle äta lite god hallonglass, jag kan ju inte neka mitt eget barn glass så självklart lassade vi upp en stor skål och hamnade framför tv;n.

Jag måste även tipsa om denna glass som mannen köpte, riktigt god!

Sexig under graviditeten

När jag sitter och läser om dom olika graviditetsveckorna och vad som händer med mamman och bebisen så kan jag inte låta bli att skratta för mig själv.. "du kan nu känna att sexlusten kommer tillbaka, du kan nu känns dig extra sexig.." är det en man som skrivit detta eller är det bara jag det är fel på?
 
Jag har svårt att förstå hur jag ska kunna känna mig sexig när jag vaggar fram och väger tresiffrigt, (jajjomen, efter en viktuppgång på sådära åt helvete för mycket så väger jag tresiffrigt), halsbrännan infinner sig direkt jag lägger mig ner och jag kan knappt flytta mina ben i soffan för jag har så mycket foglossningar.. Att ta på mig sexiga underkläder känns mer som ett skämt än något sexigt då jag inte ens skulle se dom för att magen är ivägen, men kanske är det bara jag.
 
Kan känna att det är rätt så avtändande att ha någon som sparkar en i revbenen och ger en sammandragningar, men som sagt, detta är kanske bara jag?! Ni som känner att eran graviditet är toppen av sexlivet, berätta hur ni gör, jag lyssnar mer än gärna..

Julfin

Om jag visste att våran bebis har hunnit komma till julafton så hade jag köpt någon av dessa. Men nu vet vi ju inte om bebisen har tänkt stanna någon extra dag och komma ut efter jul eller tänkt komma på beräknat datum och hinna fira jul med oss. Så jag får helt enkelt vänta och se :)
 
Dom finns iallafall att köpa på H&M.se
 
 
 

Måndag

Då var det måndag, inatt sov jag fruktansvärt dåligt. Bebisen har hittat en nerv som gör att det strålar på vänster sida hur jag än rör mig, spelar ingen roll om jag sitter, ligger eller står så börjar det göra ont. Detta har ju då resulterat i att jag legat och försökt vila hela dagen då jag varit så himla trött, nåja känns skönt att jag snart ser ett slut i detta och att det inte är så jättelänge kvar tills bebisen kommer.

BB-väskan snart klar

Jag har snart packat klart BB-väskan, börjar ju faktiskt vara på tiden då vi befinner oss i vecka 35 nu. Vissa saker går ju som inte att packa ner förrens det är dags att åka in, men det mesta andra är klart. Dock skulle jag vilja ha lite tips av er läsare. Många gav mig tipset om att packa ner något ätbart till pappan då han också kan bli hungrig, men vad kan man packa ner som håller fram tills förlossningen, jag kan ju inte packa ner "vanlig mat" då det blir gammal, då något enkelt som stoppar måste det ju vara?!
 
 
Till Bebisen:
♥ Bodys (fem)
♥ Byxor (två)
♥ Overall
♥ Mössa (tunnare och tjockare)
♥ Strumpor
♥ Vantar
♥ Pyjamas
♥ Filt (så man kan bädda ner bebis i bilbarnstolen)
Blöjor
 
Till Mig:
♥ Mjukisbyxor
♥ Linnen/T-shirtar
♥ Amningsbh
♥ Bindor
♥ Underkläder
♥ Nessesär
♥ Amningsinlägg
♥ Mjukt toapapper
♥ Tofflor
 
Till Andreas: (och sånt han får ansvara för)
♥ Ombyte kläder
♥ Nessesär
♥ Snus
♥ Ipad + laddare
♥ Kamera och Videokamera (+laddare)
♥ Plånbok (legitimation, småpengar...)
♥ Bilbarnstolen
♥ Mobil + Laddare
♥ Något ätbart ?!

Netflix

Jag tänkte tipsa om en sak, är man som mig (höggravid, trött, har ont) så är det ganska skönt att ligga i soffan och vila. Vilket jag gör en stor del av dagarna nu för tiden då jag börjat få förvärkar och foglossningarna blir värre.
 
Jag tror jag har sett alla filmer som går på tv, så även serier. Men nu har mannen i huset fixat så att vi har netflix, vilket funkar på våran ipad, apple-tv och playstation, så var jag än befinner mig i huset kan jag se. Kan meddela att detta är helt perfekt för en sån som mig, man betalar 79kr (har jag för mig) i månaden och får se hur mycket film och serier man vill. Dom har faktiskt ett bra utbud också, så det finns en massa bra serier (SOA, Walking dead, survivors och massor massor mer) och även bra filmer att se, sedan får man en gratis månad också så det är ju perfekt!
 

Vi var två

Antar att ingen har missat att det är fars dag idag, jag ska åka till pappa på ett tag, där vi skulle bli bjudna på mat. Men första ska jag vila, vilket jag redan hunnit göra en gång idag..
Ibland tänker jag att Andreas måste ha världens tråkigaste sambo som ligger höggravid och knappt orkar göra något för då får jag så ont.. Idag vaknade vi, åt frukost, jag duschade sedan gick jag och vilade, kul tjej;) Dock så är det lika mycket hans fel då jag inte valt att bli gravid själv utan vi var två ;)

Hemmalördag

Lördag och ute är det plusgrader helt plötsligt. Verkar som att vädergudarna har svårt att bestämma sig då vi ena dagen har minus tolv grader och nästa plusgrader med regn.

Idag hade jag en tanke på att vara hemma, baka och julpynta, ute går det ju ändå inte att vara och jag måste städa lite här hemma.

Vecka 35

Fredag

Idag har vi varit och grattat mannens syster som fyller år och ikväll ska vi till hans bror och äta middag:) har dock insett att mitt hår måste få sig en omgång av både sax och färg, men det får jag ta nån dag då jag orkar, vilket kan vara väldigt långt bort.

Veckobyte

Då var det fredag, vilket innebär veckobyte. Så nu går vi in i vecka 35.
 
Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.
 
Egna Tankar: Det är väl egentligen samma lika som förra veckan, förvärkar, sammandragningar, halsbränna, foglossningar osv. Har fått mer förvärkar än förut och jag är otroligt trött för det mesta. Men som sagt, inte direkt någon förändring från förra veckan.

Vecka 34

Hormoner

Det är verkligen sjukt hur hormoner kan göra en knäpp ibland. Jag har haft två bh;ar som jag använt, dom enda två jag kunnat ha nu i slutet av gravidteten, har länge tänkt att jag ska köpa mig en amningsbh men har aldrig gjort det. Måste dock göra det inom en väldigt snart framtid, igår gick en av mina bh;ar sönder, vilket gjorde mig väldigt ledsen (japp, ja vet, ledsen över en bh) och idag när jag ska ta på mig den andra som var nytvättad så gick den sönder. Alltså förstå, två bh;ar på två dagar och jag började gråta, jag kände bara hur tårarna började trycka på och det var mest synd om mig i hela världen ungefär. Normalt sett hade jag dragit en ramsa med fula ord och sedan hade det varit ur världen, men istället så börjar jag gråta som ett litet barn, nu när jag skriver om det så känner jag att ögonen börjar vattnas.
Ibland så kommer det stunder då jag känner att tårarna kommer, av helt sjuka anledningar också. Förra veckan när Andreas var och jobbade så började jag gråta när jag åt fil och flingor, anledningen var att jag kände mig tjock och klumpig och det var såklart filets fel.
 
Nä usch, det blir skönt när hormonerna börjar lugna ner sig och sluta få mig att gråta för allting. Tur iallafall att jag inte blir arg (klart jag blir arg, men inte oftare än vanligt), jag gråter hellre inför sambon än skäller ut honom för ingenting..

Flaska

Jag tänkte publicera detta inlägg ännu en gång, bara för att få höra några fler åsikter angående flaska. Börjar verkligen vara på tiden att köpa en så att den finns hemma när bebisen kommer :)Förresten så tänkte jag fråga er, jag har tänkt amma om jag kan. Men det vet man ju aldrig, men förhoppningsvis så kommer det att gå. Men jag måste ju köpa en flaska, ifall det inte går att amma eller att pappan i huset ska mata bebis. Så nu är min fråga till er vad ni rekomenderar för flaska?!? Det finns verkligen hur många märken som helst, men vilken/vilka tycker ni är bra?

Julpynt

Här hemma så har jag börjat med julpyntet, dock får det vänta ett tag innan det kommer upp i fönstrena. Många börjar pynta nu och många väntar, är ju upp till var och en men jag tycker att man måste ju hinna ha julpyntet uppe ett tag och bara någon dag efter julafton så åker det bort hemma hos oss, då är julen över och jag vill inte se julpynt :)

Amningskudde

En sak som vi inte har köpt, men jag skulle vilja ha är en amningskudde. Förhoppningsvis så kommer jag att kunna amma och då passar det ju perfekt med en sådan kudde, men omän jag inte kan amma så är dom väldigt behagliga att använda när man flaskmatar.
 
Använde/Använder ni amninskudde och vilken är skönast?
Den som är mer rundad eller den andra?
 
 
 

För jag vann!

Jag har vunnit en bloggtävling hos inredningbloggen var dags rum. Jag brukar inte tävla då jag inte orkar länka tävlinga hit och dit, men den här bloggen läser jag väldigt ofta och den hade då en tävling som passade oss perfekt. Och så fick jag veta att jag vunnit, alltid lika roligt!
Så nu kommer jag få hem en snygg emajlskylt som vi ska ha på huset då vi inte har någon husskylt :)
 

Ferris Spice Rack

Det här kryddstället skulle jag gärna vilja ha i köket, häftigt och smart :)
 
 

Svajar

Då var det tisdag och jag har inte en tanke på att göra nånting idag. Helst skulle jag vilja sova bort hela dagen, är trött, gnällig och less. Foglossningar och halsbränna dygnet runt tar verkligen på krafterna och jag blir så less. Humöret svajar som en flaggstång och det bästa vore nog att låsa in mig från omvärlden. Hittils har mitt humör inte varit så farligt och många gånger bättre än innan jag blev gravid, men nu börjar det fara iväg och jag kan börja gråta i princip när som helst. Tur iallafall att jag inte blir arg lika lätt som jag gråter, eller det är väl tur för Andreas.

45 dagar kvar!

Bm besök

Då var snart den här dagen slut, tack för det!
Fick lite reaktioner på att det skiljde så mycket mellan sista mensen och ultraljudet. Och som sagt, enligt min sista mens är bebisen beräknad 30Novmeber och enligt rutinultraljudet i vecka 18 så är den beräknad 20 December. Vi går också efter datumet vi fick på ultraljudet då det är mer pålitligt, men självklart har man i tankarna att enligt sista mens är det bara 25 dagar kvar.
 
 
Var som sagt till Barnmorskan idag, allt såg väl bra ut. Dock hade magen bara växt från 28 till 29, vilket jag tycker låter väldigt lite. Men enligt Bm så var det ingen fara.. Järnvärdet hade gått upp och blivit ännu bättre, nog för att det aldrig varit dåligt, annars var allting som vanligt. Fick även veta tiderna för föräldrautbildningen idag, vilket jag kan tycka var på tiden då vi faktiskt befinner oss i vecka 34 nu och utbildningen börjar inte förrens på drygt två veckor om jag inte minns helt fel. Bebisen låg även neråt med huvudet, men var inte fixerad ännu. Dock trodde bm att den inte kommer att vända sig utan att den kommer fixera sig när som helst, men dom har ju haft fel förr så vi får väl se.
 
Magen 29
Järvärde 133
Blodtryck 120/78 (har faktiskt gått up endel då jag i början låg på 110/70)
Hjärtljud 152 (som vanligt)
 
 

Måndag

Då var det måndag, vilket innebär att vi åker vidare till barnmoskan nu. Blir intressant att se om magen växer och hur alla värden är, känns lite skrämmande att bebisen därinne faktiskt börjar vara "färdig". Tänk att det faktiskt kan börja starta när som helst snart..
Enligt sista mensen så ska ju bebisen vara beräknad sista november, men vi blev flyttade till 20 December på ultraljud.
 
 

BB-väskan

Idag så påbörjade jag att packa BB-väskan. Känns skönt att ha börjat med det och se om det är något som fattas..
Jag skrev ju om bb-väskan tidigare och fick en massa bra tips på saker att ta med, är svårt att veta allting man behöver.

När började ni packa era väskor? :)

Lördag

Ikväll är dom flesta ute på olika sorters halloween-partaj, men inte jag och mannen, jag har så ont av mina foglossningar så jag ligger gärna i soffan hela kvällen.

Vi har just ätit middag och spelar lite nintendo 8-bitars som vi har dammat av:) Känns väldigt bra att bara vara hemma och göra ingenting.

Julpynt

Åh  nu är det snart dags att börja julpynta, det kliar i mina fingrar!  Jag hör till dom som börjar innan första advent, jag vill hinna njuta av allt julmys ett tag och nu när det har kommit snö så vill jag julpynta ännu mera :) Men nu börjar det närma sig.
 
När julpyntar ni?

Julklapp

Andreas fick sin julklapp idag, jag är verkligen värdelös på att hålla mig:) sen när han berättade idag att han tänkte köpa sig en iphone 5 så kunde jag inte hålla mig och var tvungen att ge honom den, så en vit iphone 5 fick han sig;)

Tre och ett halvt år älskling ♥
Jag längtar
efter dig
varje sekund
jag andas

Vecka 34

Idag är det fredag, vilket innebär veckorbyte för våran del. Så idag går vi in i vecka 34 och snart så räknas bebisen som "färdig". Känns väldigt skrämmande och spännande!
 
 
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter. Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.
 
Egna Tankar: Jag tycker magen står rätt så stilla, om den vuxit får vi veta på måndag då vi ska till bm. Bebisen har börjat sparka mera uppåt mot revbenen, sist vi var till bm så hade den inte fixerat sig, men kanske nu?! Vi får väl se på måndag. stundvis har jag förvärkar eller sammandragningar (jag har faktiskt ingen aning om vad skillnaden är), hur som helst är det obehagligt och jag måste ofta stanna upp och vänta tills det gått över, Böja mig ner har varit jobbigt länge, men nu tar det emot på riktigt, känns som att jag trycker ihop bebisen därinne om jag böjer mig ner efter något och jag måste stå väldigt bredbent. Bebisen har även blivit lite lugnare i magen, den sparkar inte lika mycket utan nu "rullar" det mest därinne.
Mina foglossningar har blivit ännu värre, vilket jag inte trodde kunde ske men tydligen. Nu har jag väldigt ont varje dag, förr var det olika från dag till dag men nu är det nära till tårar flera gånger per dag för att det är för jobbigt att röra sig och sitta ner en längre tid, vilket också leder till att jag inte orkar hälsa på folk som jag brukar då jag inte kan sitta ner och vara trevlig utan mest bara tänker att jag vill lägga mig ner och gråta. Det är trist, men det som är mest trist är att folk inte har förståelse för detta..

Snart, snart ;)

Oj vad effektiv jag varit idag! Kan bero på att mannen i huset kommer hem en dag tidigare, alltså imorgon. Har renbäddat sängen, varit på soptippen med skräp, städat kökslådor och fixat här hemma så det inte finns så mycket måsten att göra när han väl kommer hem.
Ska bli så skönt och mysigt att få hem mannen och i helgen ska vi bara mysa, tända ljus på gravarna och rå om varandra.
 
Den här bilden är från förra sommaren när vi bodde i parhus, tänk vad saker kan förändras på ett år. Nu sitter vi i hus och väntar på våran bebis som kommer på ca sju veckor ♥

Tröjproblem

Nu har dom flesta tröjor blivit för små och åker upp över magen hela tiden, efter att ha dragit ner dom 257gånger i minuten så slutar man bry sig tillslut. Tur ingen ser mig när jag går omkring här hemma med uppdragen tröja och vaggar fram:)

RSS 2.0