Onsdag

Då var det onsdag, snart får mannen sin efterlängtade semester! I eftermiddag får vi även besök av Lillys mormor och sambo. Dom ska hjälpa oss att byta sista vindskivorna och tillåter vädret ska jag försöka måla det sista på huset. Känns skönt att det snart börjar bli färdigt så vi slipper hålla på med det när A får semester.

Här hemma är Lillyi gåstolen, hob går mest bara bakåt och Baltazar är bredvid med livet som insats, det är inte bara en gång han har blivit överkörd.

Plötsligt händer det

Imorse hände det jag aldrig trodde skulle hända, företaget som satte upp våra stuprännor (och gjorde fel) var här och åtgärdade felet, två veckor senare än sagt men ändå. Undrar om jag ska köra samma taktik som dom när räkningen kommer, jag låter dom vänta en månad, sen betalar jag fel summa och låter det gå några veckor för att slutligen göra nästan rätt.

Sen är jag rätt övertygad att Lilly har muterat till en galning, hon har hittat högsta tonläget i världshistorien som hon gärna använder både till glädjetjut och tvärtom. Allting som kommer inom räckhåll kastas med en väldig fart, gärna mot mammans ansikte. Att hon dessutom bestämt sig för att ingenting är roligt förutom när någon bär henne och denna någon får inte vara vem som helst för då åker underläppen ut och det blir ett tjut som inte är av glädje. Jag skulle haft fler armar, gärna åttatio stycken. Eller så skulle dom där babblarna kanske prova släppa en ny låt, jag lovar att det skulle bli en succe och jag skulle vara dom evigt tacksam att slippa höra "vi sjunger ett och två, stompa på..." Den måste snart få en guldbagge eller något annat pris, "motiveringen lyder, denna låt har gjort arga barn glada och trötta föräldrar självmordsbenägna."
Jag hatar den inte, jag är bara fruktansvärt less den, speciellt med tanke på att det är det enda lugnande som finns i barnformat. Som valium för en vuxen är babblarna för ett barn.

Mat

Ikväll har jag gjort barnmat och lite efterrätter så nu har Lilly för ett litet tag iallafall. Blev kyckling med grönsaker och potatis, äppelmos, päronpure, blåbär & äppelpure, hallon & mangopure. Hon smakade av det och allt fick godkänt, kycklingen verkade inte vara någon större smakupplevelse men det gick ner. I och för sig så äter Lilly allt man ger henne och hon verkligen älskar mat.

Söndag

Igår var vi en sväng på pdol på dagen. Åt festivalmat och kom ut lite. Lilly satt i vagnet och inga sura miner på hela dagen, var nog spännande att se lite folk. Dock kändes det skönt att sedan åka hem, vädret var med oss hela dagen eller egentligen hela veckan har vi haft fint väder.

Förresten, imorgon ska jag klippa mig. Sist jag klippte mig var precis innan jag blev gravid, så det kan behövas. Nog för att jag nästan tappat allt hår från graviditet, amning och nu är det någon som tycker det är jättekul att slita i det. Ska dock bara ta bort det nötta och fixa pannluggen, på bröllopet hade jag tänkt sätta i löshår så att jag kan locka det.

Dockskåpet

Här hemma så har jag som vanligt en massa projekt pågång. Ett är dockskåpet jag köpte i våras som var i riktigt dåligt skick. Nu håller jag på att måla en av delarna vita för att det var i så dåligt skick så den tidigare färgen ska vi inte ens tala om..

Fredag

Här hemma är det varmt ute, det var verkligen på tiden att vi fick oss lite sommarväder. Det enda som är jobbigt med denna värme är att ha Lilly ute, vill inte ha henne i solen och i skuggan är det nästan för varmt, så varmaste timmarna håller vi oss inomhus.
Har lite saker som ska göras här hemma, så som måla och rensa ogräs, men de får vänta, är svårt att få något gjort med en 8 månaders bebis som ska med överallt :)

Förresten, imorgon är det två veckor kvar till bröllopet, det närmar sig :)

Heeeej

Lilly pratar hela dagarna på sitt alldeles egna språk, men mest när hon är hemma. Men för några dagar sedan började vi uppmärksamma att hon säger hej, det är inte allt för ofta men ibland hör man hon säger hej. Första gångerna trodde ja det bara var slumpen, men hon säger verkligen hej. Oftast är det bara när pappan pratar med henne, men idag när vi var ute och gick sa hon vid två tillfällen hej. Tänk snart surrar hon för fulla muggar:)

Gungan

Igår så fick Lilly en gunga av min moster,
så den invgide vi på kvällen ute på altanen och den fick väl godkänt :)
 
 

Äventyr

Igår var vi ut på en liten utflykt när pappan kom hem från jobbet. Vi åkte till vackra fällforsen, grillade och hade det mysigt. Ibland är det sådana små saker som blir stora, det är sådana saker man minns. Ska bli så roligt när Lilly blir lite större och börjar förstå lite mera då man åker iväg och ser olika saker.
 
 
 
 

Frukt-/matnapp

Idag kom nappen som jag köpt åt Lilly. Det är en mat och fruktnapp som jag skrev om tidigare (Läs här). Hon älskar den och det är perfekt att hon inte kan få lös några bitar så att hon sätter i halsen. Vi provade stoppa i en liten bit vattenmelon och det var riktigt sura miner när hon tappade den. Så den fick väl godkänt!
 
 

Sitta själv

Åh vad jag vill åka på semester, vi har som tradition att varje år åka på bilsemester och förhoppningsvis blir det av när Andreas får semester och bröllopet är över. Skulle vara så skönt att åka bort bara några dagar, ingen stress och inget mål. Vi brukar bara ta bilen och åka, se vart vi hamnar. Är så skönt att slippa stressa mot alla möjliga destinationer och ta dagen som den kommer. Men vi får väl se, vi vill helst ha hunnit köpa en ny bil innan vi åker då våran börjat se sina bättre dagar och vi inte riktigt litar på den.

Förresten så vet jag inte om jag berättat det men Lilly sitter numera själv, ibland så händer att hon tippar när leksakerna försvinner för långt bort, men våran duktiga tjej sitter i just detta nu på golvet nedanför mig och leker, ser så gulligt ut att när hon sitter med sina 63cm, hon ser så himla liten ut.

Irritation

Jag blir så irriterad på skitföretaget som vi anlitade för att sätta upp nya stuprännor hos oss. Som jag nämnde tidigare så har dom satt dom fel så att när det regnar mer än duggregn så rinner vattnet utanför istället för i stuprännorna. Jag ringde och förklarade detta för dom och dom kom hit, tittade och förstod problemet. Dom sa då att dom skulle fixa det så fort som möjligt, nästa vecka. Den där nästa vecka var veckan som var och har dom varit hit och fixat det? Nej! Har dom hört av sig? Nej! Jag kommer ringa deras chef och fråga vad dom egentligen håller på med. Vi beställde dom i Maj och det är fortfarande inte klart.. Usch så irriterad jag blir!
 
Men för att tala om något roligare, jag är så himla nöjd med våran nya vita vattenslang. Den var värd varenda krona! Passar superbra till huset nu när det är svartmålat.
 

Ogräs

Ikväll har mannen fixat lite på huset, jag och Lilly har rensat ogräs. Hon har suttit ute i bumbostolen och tittat på. Men det är då ingen värme, det har kännts som höst nästan hela sommaren, regn och kallt. Här för någon dag sedan var det 9 grader. Usch!

Söndag

Söndag.. Idag ska jag göra matlådor till mannen, var några år sedan sist då han dom senaste åren jobbat på bortaplan. Det känns bra att han numera kommer komma hem varje kväll och för honom måste det kännas ännu bättre. Han missar så mycket i Lillys utveckling när han är borta två veckor i stöten, men nu får han vara med varje dag!
Påtal om Lilly så fick vi kallelse till sjukhuset i augusti för att följa upp hennes blåsljud på hjärtat. Läkarna hör inget blåsljud längre, men det ska ändå följas upp efter ca sex månader. Så det känns bra att vi äntligen fått en tid och ska få det bortgjort så slipper man fundera mer på det.

Inget för mig

Igår var vi som sagt ut för första gången sedan Lilly föddes.. Och innan jag skriver något mera så ska jag säga att det här är min åsikt, ingen behöver dela den och alla är vi olika.

Vi var som sagt ut, jag var nykter och Andreas drack bara någon öl. Som tur är så är vi likadana båda två och väljer gärna hemmalivet framför utelivet.

Men det jag ville komma till är att jag finner det inte roligt, för sex år sedan när jag var 18 var det kul att gå ut. Nu idag blir jag bara spyless alla fulla människor och får verkligen avsmak för allt som heter alkohol. När man står där och blickar ut över folkmassorna som dansar, dricker, bråkar, spyr och skriker så längtar jag bara hem till min dotter i hemmets lugna vrå. Jag har inget behov av att "komma ut och träffa folk", som det många andra har. Jag ser inte tjusningen i det. Är det de här alla pratar om när dom vill ha egentid? Egentid är något vi själva har hittat på, jag har egentid när Lilly sover, min egentid är dom få timmar hon sover och jag själv är vaken. För mig är det inte nyttigt att komma ut bland folk, fastän många verkar tro det. Det är säkert nyttigt för endel, men inte för mig. Jag trivs hemma i mina mjukisbyxor, blöjbyten och att kunna pyssla med huset. Det är livet för mig, inte att fara ut och drälla för att sedan ragla hem. Nä hemma med man och dotter är det enda jag behöver. Vill jag träffa folk kan jag gå på konsum eller ringa en vän, vill jag ha egentid så sätter jag mig i pysselrummet när Lilly sover..
Jag säger inte att det är fel att någon gång gå ut och roa sig som förälder om det är det man gillar, men i mina ögon är det fel att vara ute och drälla fler helger än man är hemma med sina barn. Tyvärr finns det många som har barnvakt på helgerna oftare än vad dom inte har det och det kan göra mig lite ledsen, vill dom inte vara med sina barn? Är det verkligen så viktigt för oss föräldrar att ha våran egentid, kan man inte ta med sig barnen och göra något roligt?

Som sagt, jag dömmer inte människor som ibland är ute och roar sig, men det är inget för mig. Jag har gjort bort mitt och känner verkligen inget behob att gå ut eller lämna bort mitt barn..

Första gången

Då var det lördag, ikväll ska vi för första gången sedan Lilly föddes gå ut. Jag kommer dock vara nykter och min mamma ska sitta hemma hos oss med Lilly, känns lite i hjärtat. Hon är ju ändå bara åtta månader. Men det kommer att gå bra och jag får ju sova med henne:) Lilla sockerhjärtat!

Shopping till Lilly

Igår shoppade jag som sagt lite nya kläder till Lilly då det mesta börja bli lite smått. Den gröna klänningen och solhatten har var så himla gulligt, är så sött när det matchar. Sen att det dessutom var på halva reapriset gjorde mig inte mindre besviken.
Köpte även fler halksockar då hon annars bara halkar omkring när hon är i gåstolen. Dock tycker jag inte att dom från H&M är så bra, halkduttarna under sockarna blir fort dåliga men tyvärr hittade jag inga andra än dessa.
 
 

Klänning -.check

Tidigare idag åkte vi in till stan för att hämta ut min ring och köpa ett par skor till Andreas som han ska ha på bröllopet, tanken var även att se efter en klänning åt mig och uppgradera Lillys garderob då hon växt ur det mesta.. Vi lyckades med allt, Andreas hittade skor, jag hittade en klänning som jag länge funderat på att köpa, en enkel sådan och inte alls dyr. Men varje gång jag hittat den så har den varit slut i min storlek, nu fanns den i min storlek, dessutom med 70% rabatt så den kostade mig ynka 150kr. Det kallar jag klipp!
Köpte mig även ett par rosa byxor och gult linne på rea, 120kr för båda två, även lite matchande smycken fick följa med hem. Ska visa i ett annat inlägg vad som fick följa med hem till Lilly.
 

Så många gånger jag har frågat mig själv vad man gjorde innan du kom till världen, i 23 år levde jag utan dig och nu vill jag inte vara utan dig för en endaste sekund. Jag kan offra allt sålänge du & din pappa är vid min sida ♥
 

En prematurmammas tankar

Ibland så tittar jag tillbaka på dom här åtta månaderna som Lilly har funnits här ibland oss. Första tiden var en jobbig och svår tid, det är ingenting jag kan neka. Jag undrar ibland hur det är att få barn "så som det är tänkt", inte med akutsnitt och en tillväxthämmad liten liten tjej.
 
För många så är det inget mera, "hon var för tidigt född". Men för mig (oss) var det så mycket mera. Jag hade som så många andra sett framför mig hur jag skriker och stönar mig igenom en tung förlossning och får upp ett spädbarn på mitt bröst, mitt spädbarn (som jag trodde skulle väga 4kg). Men så blev inte fallet, jag är otroligt tacksam att hon blev utplockat för annars hade hon inte funnit här ibland oss, men ändå så kan jag inte låta bli att undra hur det är att få en bebis som man känner är ens egna från början.
 
 
Efter att jag hade akutsnittats och dom gått iväg med Lilly så låg jag bara där på operationsbordet, hörde läkarna prata medans dom sydde ihop mig och jag undrade för mig själv, "är jag mamma nu?" Var det här allt?, kommer bebisen att dö nu?
Första gången jag såg Lilly tittade jag knappt på henne, det hade inte slagit mig att det här var mitt barn, hon var min och det var hon som hade bott i min mage i 35veckor, jag var så slut efter snittet och omtumlad att jag kunde inte förstå att denna lilla människa som låg där med slangar kopplade överallt var våran, det var den personen som vi längtat efter i flera år, hon var äntligen här.. !
 
Hon låg där i sängen, uppkopplad till vad som då kändes som tusen slangar. Jag såg inte hennes ansikte dom första dagarna och jag kunde inte ta på henne, jag kunde inte hålla henne utan att sköterskorna fick komma in och lyfta upp henne, ta med sladdarna och lägga henne mot mitt bröst. Till en början hade jag väldigt svårt att ta in att hon var min, mycket pågrund av att jag inte kunde behandla henne som jag skulle ha behandlat mitt barn. Jag bestämde inte när jag skulle hålla, när jag skulle amma, när jag skulle kolla blöja, det gjorde sköterskorna. Vad vi än skulle göra fick vi frågade sköterskorna om lov, det var så många gånger man frågade "kan jag få hålla henne, kan du hjälpa mig med alla slangar". Jag hade drömt om att ha henne i min famn, vagga och sjunga, gå omkring och visa upp henne, istället fick jag hålla i fåtöljen inne i vårat rum, inte gå någonstans, inte fytta omkring på henne då hon hade alla slangar. Det tog mig ungefär tre dagar att ta in att denna lilla varelse var min dotter, ingen annans.
 
 
Apparaterna pep om vartannat och varje gång hade man hjärtat i halsgropen, håller hon på dö? För varje bra provresultat, så kom något negativt. Dom tog blodprover från huvudet hennes flera gånger per dag, händer, tår och armar var blåa från alla stick dom var tvugna att ta för att kontrollera hennes socker. Jag och Andreas tittade ofta på varandra med tomma blickar, skulle vi klara det här? Skulle vi få åka hem med våran dotter? Tankarna om att hon faktiskt kanske inte skulle överleva fanns ofta där, hon var trots allt liten och skör, skulle hon sluta andas, kanske skulle inte apparaterna märka det?
 
 
Och människor frågade oss när vi fick komma hem, det enda jag ville var att min dotter skulle överleva. Men det är svårt att förstå hur det är när man inte varit där själv. Att få ett prematurbarn är inget jag önskar någon, det är en kamp med många sömnlösa nätter. Jag älskar min dotter över allting som existerar på denna jord, jag är fruktansvärt tacksam att det idag inte är något fel på henne och att hon följer sin utveckling räknat från när hon egentligen skulle varit född, men jag då önskade jag att hon hade fått bo kvar i magen och må bra därinne ett tag till. Förr tyckte jag det var jobbigt när människor trodde Lilly var nyfödd fastän hon var fyra månader, jag tyckte även det var jobbigt att försöka berätta hur allting är. Idag är jag stolt, jag är en stolt prematurmamma som gärna berättar hur det är att ha ett prematurbarn, ett underverk med en vilja av stål..
 
 
 
Det finns många därute som haft mycket värre och jobbigare neoresor än oss,
till alla er vill jag ge en stor styrkekram ♥
Sist men inte minst vill jag bara tillägga att minskade fosterrörelser är aldrig normalt. Hade jag inte åkt in pågrund av just detta så hade Lilly inte överlevt i magen, så därför råder jag er gravid där ute, åk in en gång för mycket istället för en för lite.
Godnatt! ♥

Älskade Barn

älskade underbara du!
Visst matchar vi bra ;)
 

Bröllop

Det börjar närma sig vårat bröllop, kansle börjar vara på tiden att jag hittar mig en klänning. Men det är så svårt, inte så dyr, inte så mycket glitter och glamour och jag vill helst inte se ut som en överviktig åsna i den. Nåja, kanske de hinner fixa sig, har ju ändå drygt tre veckor på mig. Klipptid har jag bokat, ringar har vi beställt, Andreas kläder är klara (bara skor kvar), Lillys klänning ska vi titta på idag för hon ska nog låna en som hennes tremänning haft på bröllop. Farmor gör smörgåstårta och jaa, sen minns jag inget mer. Jo papprena har vi fått från skatteverket och prästen borde ringa snart..
Ja säger då det, tur vi bara ska ha ett pyttelitet bröllop!

Yoghurtglass

Fick frågan om vad jag har gjort Lillys yoghurtglass utav. Jag köpte yoghurt från 6månader som finns att köpas det det säljs barnmatsburkar. Frös ner den och vips är den kall och skön för dom kommande tänderna.
 
 

Projekt

Jag har hundra olika projekt pågång, mem det är roligt. Har alltid något att göra och mycket är saker som jag aldrig provat på förut. För visst är det kul med en massa pyssel och projekt? :) gjorde några saker ikväll som jag får se hur det blir imorgon. Hoppas det inte blir misslyckat.

Vikt & Längd

Idag var vi som sagt till bvc, 6920gram och 63cm lång visade det idag. Ett kilo har hon gått upp på två månader, däremot längden ökar hon inte så fort på, men släktar hon på sin pappas sida så är det inte konstigt om hon är kort. Hon följer utvecklingen enligt hennes korrigerade ålder. Så det känns ju bra, när sköterskan frågade om hon börjat prata något slog det mig att hon är inte så liten längre och snart börjar hon nog prata för fullt. Men än så länge är det bara joller och höga toner, när hon är arg och less skriker hon mmmmaaaaa mmmmmmaaaa mmmmmaaa och om de betyder "det här är tråkigt" eller om det betyder mamma. Det är det ingen förutom hon som vet ;)

Men nu har vi nått första sträcket på viktkurvan!

Åtta månader!

Då var det måndag, den 15;omde juli och Lilly blir åtta månader (sex och en halv månad korrigerat). Tänk att på fyra månader blir hon ett helt år! Helt sjukt vad tiden springer iväg och snart är hon ingen bebis längre. Hon har börjat bli lite skeptisk till människor hon inte träffar så ofta, men så länge man sitter bredvid så brukar det gå ganska bra. Men hon gillar inte när okända är för nära, då åker underläppen ut.

Hon har strl 62, nått plagg i 68 har hon börjat kunna ha.

Första tanden har tittat fram, vass och liten i nedre käken längst fram.

Hon äter alla mål mat/gröt och ibland en flaska efteråt. Vatten är inte det minsta gott och hon blir arg som ett bi när man försöker få i henne det. Gröt är favoriten här hemma, hon blir galen när det går för sakta för maten att komma till munnen.

Hon sover inte middag längre än en kvart, förutom om vi åker bil då hon oftast kan sova ganska länge.

Hon kan sitta en stund själv så länge det finns något roligt att leka med. Och någon ska gärna sitta bredvid och underhålla.

Hon står stadigt och är gärna i gåstolen, dock har hon inte riktigt kommit på hur man förflyttar sig i den och hoppar mest bakåt.

Tutten plockar hon ut ur munnen och stoppar in själv numera, omän inte tutten alltid hamnar åt rätt håll, men oftast.

Uppdaterat
Vikten står på 6920gram och längden 63cm. Ett kilo på två månader och tre centimeter.

Bilbarnstol

Då var denna helg snart över, skönt att veckan som kommer har mannen ledigvecka! På tisdag ska vi även till bvc med Lilly för vägning och mätning, blir roligt att se vad vågen visar då det var två månader sedan sist. Sen började jag fundera på en sak, imorgon blir Lilly åtta månader (!), men hon är ju mindre än genomsnittet. När ska man börja byta bilbarnstol? Hon hatar den vi har nu, hon vill gärna sitta rätt upp och inte halvligga som det hon gör i den här. När bytte ni pch vilken stol har ni? Kan ni rekomendera någon?
(Bilden är från i våras).

Grattis!

Då var det lördag, idag fyller svärfar 60år så vi ska fira honom hela dagen. Mamma med sambo var här igår, vi bakade fika, gjorde ca 70 bitar smörgåstårta, två vanliga tårtor och senare mot natten åkte vi och satte upp ett partytält hos svärfar medans han sov. Så nu har vi gjort det vi kunnat för att göra hans dag så perfekt som möjligt! :)

Fredag

Idag har dom varit här och kollat våra misslyckade stuprännor, så nästa vecka ska dom åtgärda det, massor med extrajobb för dom, men så länge det blir bra för oss så är jag nöjd! Inte mitt fel att dom klantat sig.
Just nu inväntar vi Lillys mormor och bonusmorfar som ska komma hit, vi ska äta surströmming och baka till svärfar som fyller 60år imorgon. Ska göras två stora smörgåstårtor, två vanliga tårtor och lite fika. Sen får vi se om det räcker, tar de slut så gör det.

Förresten så gjorde jag glass för någon dag sedan av yoghurt, satte yoghurten i frysen och hips vips har vi "glass" som även Lilly får äta :) perfekt när man har tänder som håller på att komma fram.

Tänder!

Jag har en längre tid sett ett sträck i Lillys nedre käke (längst fram) men jag har trott det varit ett ärr från när dom drog tanden hon hade när hon föddes. Det visade sig vara fel, idag kände jag tydligt något vasst. Så hennes första tand är påväg upp! Lagomt till när hon blir åtta månader (på tisdag). Men att få en bild på det är helt omöjligt, så ni får en bild på hela henne istället :)

Underbara sommar!

Idag har vi toppenväder här, solen skiner och jag har på mig alldeles för mycket kläder. Lilly tar en taktikvila i vagnet så jag har passat på att vattna alla blommor. När mannen kommer hem från jobbet ikväll ska jag rensa ogräs.

Jag blir så arg!

Då var det onsdag, mannen i huset kom hem idag! Flera dagar tidigare, vilken tur för oss. Dock blev det mindre glada miner när vi kom hem, i helgen hade vi ett företag här hemma som satte upp nya hängrännor + stuprör. Först och främst tog det längre tid än dom sagt innan dom kom, sen när vi kom hem ser mannen att hängrännorna sitter fel (!), ingen vatten rinner i dom utan allt far utanför, det innebär att det är som att vara utan hängrännor.. Åh så arg och less jag blir!! Fruktansvärt missnöjda är vi och det kommer jag berätta för dom. Alla rännor runt hela huset måste sättas om och vi får väl se hur många liv det tar innan dom fixar det, har pratat med dom och det låter som att dom ska komma nästa vecka och åtgärda problemet, men de är osett ännu..

Betong

Igår var jag och Lilly in till stan och hälsade även på mamma/mormor. Vi köpte oss en ny vaxdux och lite annat smått som ni får se senare då jag packat upp det. Har en liten dam som gärna är i famnen dygnet runt så det blir inte så mycket gjort medans hon är vaken, nu har hon även fått för sig att somna mitt i natten igen. Där en period (en kort sådan) så somnade hon mellan 19-21, men nu somnar hon oftast vid midnatt. nåja, det går över det också.  
Idag köpte jag också finbetong, så nu ska jag gjuta en platta! Eller nä det ska jag inte och det där var ett intern skämt, jag ska prova på att gjuta ett rabarberblad och lite andra saker. Har tänkt göra detta i flera år men det har bara runnit ut i sanden, men nu jäklar! Har ni kanske något tips på något roligt man kan gjuta och ha i trädgården?
 
Dom senaste kvällarna har Lilly somnat i min famn då ingenting annat gått, jag kan sitta hur länge som helst och beundra henne. Hur kan vi ha skapat något så vackert?
 

Fontän

För ett tag sedan köpte jag en liten fontänpump som går på solcell, perfekt att slippa dra en massa kablar överallt för att få ström. Den hamnade i ett stort fat i en av våra blombänkar. Det enda som är synd med den här solcellen är att den inte har något batteri så att den laddar upp och pumpar fastän det inte är sol. Men vad kan man begöra för dryga 50kr?!
 
 

Söndag

Då var det söndag, bara en vecka kvar nu tills pappan i huset kommer hem. Ska bli skönt att få hem honom och på hans ledigvecka ska vi nog även hinna klart huset nu när vi äntligen fått alla plåtar som vi väntat på i nästan en månad.
Annars händer inte mycket här hemma, Lilly gymmar och jag tittar på. Gräsmattan borde nog klippas igen men det är svårt att klippa gräset när Lilly är vaken så det får vänta.

<3

Lilly & min mormor
Bilden blev suddig, men vacker ändå
 

Kvällsprojekt

Det här är vad jag har sysslat med ikväll, vi har haft stubbar där och jag har inte vetat hur jag ska dölja dom. Gräva upp dom var inget altenativ då jag inte vill förstöra gräsmattan igen. Men det här blev faktiskt en helt okej lösning.
 
 
Dom svarta bollarna som ni ser på bilderna är glaskupor från våra gamla utelampor som vi skulle kasta. Spraymålade dom och hips vips blev dom svarta och fina.
 
 
 
 

Gården

Om Lilly bestämmer sig för att somna tidigare än mitt i natten ikväll så ska jag visa er lite saker som hänt här på gården. Bilderna är i kameran, så den måste tömmas. Men tills vidare får ni en försmak med lite mobilbilder.

Lördag

Då var det lördagmorgon och Lilly sover fortfarande. Just i detta nu har vi folk på våran gård, vi ska nämligen få (köpa) nya hängrännor och dom är här nu och ska sätta upp dom. Skarvfria med tio års garanti för i princip samma pris som om vi hade gjort det själva, det bästa med det är att vi slipper sätta upp dom själva och sen att dom är skarvfria är ett stort plus, då kan dom inte börja läka lika enkelt som vanliga.

Halsband

Idag fick jag mitt halsband som jag vann på en bloggtävling för ett tag sedan. Så himla fint! Lillys födelsedag och vårat bröllopsdatum. (Har en massa saker att visa som hänt i trädgården idag, visar senare.)

Dekorplast

Köpte mig en kruka på halva priset för ett tag sedan, den var vit och åter vit, så även den här fick smaka på dekorplast. Det är så roligt med dekorplast då det bara är fantasin som sätter stopp och det är inte dyrt heller.
 
 

Torsdag

Då var det torsdag, idag fyller Lillys äldsta kusin fyra år. Helt otroligt hur fort tiden går, han föddes sommaren jag och Andreas träffades och nu är han stora killen!
Väntar på att Lillys mormor ska komma hit, ska få hjälp att sätta upp vårat nya markistyg som äntligen kommit. Kommer nog bli snyggt, dock minns jag inte vilket vi beställde så det blir en överraskning.

Förresten så verkar mina rosor ha muterat, dom ska vara vita men nu är hälften rosa.

Loppisdag!

Idag var jag och Lilly på loppis tillsammans med två av hennes mostrar, mestadels en av dom. Vi sålde saker, ganska mycket saker faktiskt. Enda problemet med mig är att det oftast kommer hem lika många saker, men det är ju så roligt att handla när det är billigt! Lilly fick sig lite kläder och leksaker, moster fick sig skor och kavaj som tack för hjälpen, mannen fick sig dvd filmer och jag en cola. Jag tror jag förstår hur en missbrukare känner när den får ett rus, för när jag är på loppis är jag som en som går på uppåttjack, jag spanar, letar, gräver och tillslut hittar jag något guldkorn. Lyckan när man ser att det kostar 20kr och är precis vad jag vill ha är obeskrivlig!
Förresten måste jag ge min dotter en eloge, fyra timmar på loppis och inte ett pip, hon lekte, sov, åt, hade bajskalas, men inte en tår eller en hängande läpp. Duktig tjej! Hon kanske älskar loppis lika mycket som sin mor?

Förresten så matchade vi varandra idag med randiga byxor. Ni får ursäkta att jag ser ut som en vätskefylld buffalo, det är en av biverkningarna av gravidkilon-ätanärbarnetsover(nattetid)-mannenälskarmigändå. Tur för mig att jag har mitt på det torra och han älskar mig fastän vågen visar lite för höga nummer.

Det går undan

Det går verkligen undan här hemma när det kommer till Lillys utveckling, man ser hela tiden nya saker som händer och nu rullar hon runt för fullt på golvet, tidigare har hon bara gjort det ibland men nu snurrar hon direkt hon läggs ner. Hennes fötter hittade hon även för ett tag sedan och nu är dom i ansiktet hela tiden, det slits och det dras.. Man ser verkligen hur fort det går och hur mycket hon är med, hon uppmärksammar allt och försöker få tag i allting som kommer i hennes väg.
Sakta men säkert så har Lilly börjat förstå att man kan ta sig framåt i gåstolen, filmade henne tidigare i veckan då hon kämpade på. Än har hon inte fått in det rätta stegen, men det tar sig. Ser så roligt ut när hon hoppar för att ta sig frammåt. Snart får man passa tårna och se till att ingenting ickebarnvänligt är i hennes höjd :)
 
Underbar barn! ♥
(7½ månad, korrigerat 6 månader)
 

Semifreddo med nutella

En av tårtorna jag gjorde till när jag fyllde år var en semifreddo med nutella. Fruktansvärt enkel och god, smakar som glassen nogger. Dock är den godast om man har färska bär till, vi hade jordgubbar och då blev den ännu godare. Den är väldigt söt så bär bryter av det söta en aning.

Nutella semifreddo
ca 10 port

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll.

 
 

Grillstaden

 
Målade som sagt grillen för ett tag sedan. Brädorna innan var inte behandlade med något, så det blev en riktig skillnad med lite färg.
 

Sova!

Måndagen sa bara swisch så var den förbi. Jag och Lilly låg länge i sängen på morgonen, vaknade utav en hand som petade mig i örat. Sedan fick vi besök av Lillys mormor och bonusmorfar, efteråt var det dags för kvällsmat och sova. Dock ansåg inte Lilly att vi skulle sova så tillslut lade jag mig med henne i sängen, där jag halvsov men inte hon, det var skratt, prat, spex och skrika så högt det bara går, inte för att hon var arg, utan för att hon kommit på att hon kan. Men tillslut somnade vi båda och jag vaknade nyss, mitt i natten.. Ska göra mig klar för att sova och hoppas att det slutat regna till imorgon då vi tänkte gå på marknad här i byn.

Tandlösa leende

Det har ännu inte dykt upp några tänder, (hon är nu 7½månad). Men det kommer så småningom, ska bli så gulligt när första tanden börjar sticka upp och man ser den då hon ler, älskade sockerhjärta!
 
Hur kan man inte älska detta tandlösa leende? ♥
 
RSS 2.0