Älskade ni ❤️

Torsdag

I tisdags var vi på bvc, Molly vägde 4640gram. Vilket innebär att hon har gått upp till över födelsevikten. Känns bra att veta att hon får i sig tillräckligt med mat, en grej jag alltid oroar mig för när man ammar och inte ser hur mycket dom äter som med flaskmatning.

Annars rullar allting på bra, butiken har varit öppen onsdag och torsdag, hela familjen har varit där och hjälpt till.

Baltazar har fått sig en krage, han har lite bekymmer så vi fick besöka veterinären idag. Förhoppningsvis blir det bättre nu.

Äventyr

Igår varvi på piteå havsbad, Lilly fick åka karuseller, bada i havet och äta glass. En väldigt nöjd tjej och även Molly skötte sig bra och gled omkring i vagnen i den här supervärmen. Helt fantastiskt att vara ledig hela familjen och få umgås allihopa. Har ju bara butiken öppen onsdagar och torsdagar nu i sommar för att få mer tid med familjen och för att jag har en liten bebis som ammar mest hela tiden.

Likhet

Finns viss likhet mellan systrarna. Med mössan är Lilly då hon var liten och andra bilden är Molly.

Måndag

Imorgon blir Molly en vecka, idag är första dagen jag känner att jag orkar mer än bara ligga ner pga av smärta. Fastän jag fortfarande har ont så kan jag gå en stund och vara uppe. Annars rullar allting på, amningen har kommit igång och imorgon kommer bvc på hembesök.

Lilly håller på att vänja sig att dela uppmärksamheten med en liten individ här hemma som mest bara äter, sover, bajsar och skriker. Idag tog hon på sig hörselkåporna för hon "var less på gnället". Stundvis går det superbra och ibland kommer hon på att den dår lilla varelsen ska stanna hos oss föralltid. Så det tar nog ett tag att vänja sig för henne, men hon är så mysig och duktig med lillasyster och stryker henne gärna på kinden när hon är ledsen och berättar för omgivningen att det är hennes bebis.

Nu är hon här

Nu är hon här, igår kring 04.00 på morgon kom hon äntligen ut efter 49timmar med värkar. Det absolut värsta jag gjort i hela mitt liv och att hon vägde 4565gram kändes. Men vi mår alla bra efter omständigheterna.

Snart så!

Haft värkar sedan 03 på söndagmorgon. Kring 02 måndagnatt åkte vi in på förlossningen då värkar tog så otroligt ont och kom med ca 5min mellanrum. Väl där var jag inte öppen mer än 1cm, låg uppkopplad i ctg och låg där till typ 06. Efter att ha varit vaken 27timmat med värkar så bestämde dom att jag skulle få en sovdos för jag var så trött så jag somnade mellan värkarna som kom med typ 3min mellanrum. Den där sovdosen kan vara det bästa jag varit med om och jag fick sova på patienthotellet eller ja vi fick. Andreas är ju såklart med.

Nu hoppas jag verkligen att den här vill ut inom kort för jag är så trött och värkarna gör så jäkla ont!

Dagen D

Bm-besök

Idag var jag som sagt till barnmorskan, där hände det inte mycket. Kollade blodtrycket, lyssnade på hjärtljudet och mätte magen som var 38 om jag inte missminner mig.
Imorgon är det bf, men ingen bebis i sikte ännu. Få se när den behagar att komma ut, kan ju gå så illa att jag måste gå tre veckor till för dom sätter inte igång det förrens v43 om det nu inte skulle hända något. Nåja, det är bara se till att ha något att göra om dagarna så tiden går lite fortare och man inte behöver tänka så mycket på det. Ja hur lätt det nu är med tanke på att man har en mage som är ivägen och ett flås som en sjöko.

Lilly är övertygad om att bebisen har en tv därinne, kanske därför den inte vill komma ut?! Ligger säkert och ser någon bra tv-serie :)

Ingen bebis

Ännu ingen bebis, imorgon (ja det är ju torsdag nu) så är vi beräknade. Har ju förväntat mig att gå över tiden så det är inget märkligt med det här. Ska till barnmorskan idag, få se om hon kollar hur det ser ut och om jag är öppen något. Har börjat ha himla mycket sammandragningar och förvärkar, mer för varje dag men det kan man ju gå omkring med i ett halvt liv innan det händer något.
Jobbade i butiken igår, Andreas bytte av mig efter ett tag så jag fick vila pga av sammandragningar.

Vänner

Dom här två, ena sekunden så leks det och kastas bollar. Nästa är hon rädd att han ska äta upp hennes cykel :)

RSS 2.0