Torsdag

Då var det natt igen.. Ikväll har vi rest tältet inför helgen marknad som kommer pågå i tre dagar. Känns dock inte så kul när vädret visar på snöstorm, men det går tyvärr inte att påverka. 

Efter vi rest tältet så städade jag hemma, inte hela huset men endel utav det. Nog för att hela huset skulle behöva städas, men det orkar jag verkligen inte ikväll. Orkade egentligen ibte städa alls men det såg ut som en soptipp här hemma med leksaker överallt, tvätthög högre än alperna och disken behöver vi inte ens prata om. 


VM.

Det känns som att någon kört över mig. Helt slut i kroppen och hjärnan. Steg upp 06.00, packade upp allting 08.00, stod rätt upp och ner utan att sitta fram tills fem då vi packade ihop och tävlingen var slut. Att stå ute i blåst, slask, snö och nån minus är roligare än det låter. Men jag överlevde och rymde allt(!) i bilen när jag skulle hem. Tält, två bord, hylla och alla saker plus uppblåsta ballonger och såklart lillasyster. Jag borde också ha vunnit en vm-medalj idag för packningen.. Har även konstaterat att tältet kan man ta ner på egen hand, inget jag rekomenderar för psyket, men det går!  
Nåja, detta var ju en försmak inför nästa helg då jag kommer göra detta i tre dagar. Tur jag älskar mitt företag. 


Då var det dags

Hur jag har lyckats packa in all saker i bilen är för mig ett under. Två bord, alla rc saker, leksaker, inredning, pyssel och en tvårring. Det går inte in en endaste sak till i bilen. När jag kör rymde jag inte handväskan någonstans så den fick jag ha i knäet. Nu ska jag byta blöjninjan mot en tonåring (mellersta syster) och sedan åka mot vm. Lillasyster ringde igår och frågade om jag ville att hon skulle följa, ja hon behövde inte fråga två gånger kan jag säga. Fantastiskt med hjälp! 
Tältet reste vi igår, efter lite tjorv och buntband från andra världskriget så fick vi till det. Nu hoppas jag bara vid gudarna att tältet står kvar och inte har blåst bort. Ser framför mig hur det har lättat 20m från marken, gjort en volt och sedan ligger i en vacker hög.. Trasigt.. Med min logo högst upp. 


Däremot, tror ni jag var populär imorse när jag väckte Lilly eller snarare godzilla. Vansinnig för att hon inte fick fortsätta sova så skrek hon med all kraft "GÅÅÅÅÅ MAMMA", synd bara att mamma är starkare och ihjälstressad så vi kom oss iväg tillslut ändå. Livet som mamma och egenföretagare är inte alltid en jättehärligt kombination för varken hjärtat eller hjärnan.. Lilly mjuknade till lite senare efter att ha disskuterat vilka byxor vi ska ha, hur mycket mat hunden ska få, vilken tröja som ska på och hur många tuttar man får ta med sig till mormor.. 

Andas... 123456789.. Nu kör vi, hoppas på en bra dag men förväntar mig skit. Varför vara glad i onödan?! Bättre att tro på dåligt också blir det bra.. Har sagt till maken att säljer jag ingenting så är det lika bra att skjuta sig efter allt slit (ja med en gnutta humor sagt). Han däremot försöker få allting att låta så himla possitivt "men tänk Johanna, det är ju bra att komma ut och synas omän du säljer dåligt". 
Han är säkert en sån som "spelar för att det är kul och inte för att vinna". Karljävel, komma här och försöka vara positiv.. 

Spännande!

Så spännande, snart är det dags för vm. Alldeles strax åker vi och reser tältet inför imorgon. Tältet har för övrigt kommit! Dock är det fortfarande på posten för våran fantastiska post har bara öppet 15-16. Men jag fick som tur var tag i ett likadant tält som det jag köpt. Tur det finns snällamänniskor som lånar ut sina saker. 

Känns lite nervöst inför imorgon, jag ska dit på morgonen själv och börja packa upp allting. Sen ska jag stå där hela dagen själv, hade känts lite bättre om mannen hade varit med och hjälpt mig, men nu jobbar han hela dagen imorgon. Nåja, jag har klarat värre saker än detta så det ska nog gå bra. 

Nyheter!

Tur vi ska flytta butiken till större lokal för nu ryms vi inte längre. Det trillar in nyheter hela tiden!


Likheter

Jag och Andreas delar mycket, tycker lika i det mesta och blir mer och mer lika varandra. När vi träffades var vi inte alls så lika som vi är idag. Sen har vi våra brister men bär upp varandra ganska bra måste jag säga, jag kastar kläder omkring mig, gärna på golvet. Andreas han gillar att plocka kläder ifrån golvet (eller?).. Det intressanta är Lilly, hur hon tar efter saker man gör, mycket gör hon medvetet, andra saker omedvetet. Exempelvis så stryker hon fötterna mot varandra när hon är trött, vilket jag också gör. Hon rynkar näsan precis som hennes pappa, har lika kort stubin som mig (ja inte för att hennes pappas stubin är så mycket längre, men jag låter honom tro det). Hon gillar att ligga kvar i sängen länge när hon vaknat, helt klart ifrån mig som har som regel att dela ut dödsstraff om någon sliter upp mig från sängen om det inte är viktigt. Mannen däremot studsar upp från sängen innan han öppnat ögonen, äter frukost som att det vore hans sista måltid och ser inte tjusningen i att ligga kvar under ett varmt täcke. Jag och Lilly drar oss i sängen, äter helst inte frukost förrens vi varit vakna ett bra tag och har inga problem att somna om en halvtimma efter vi stigit upp för dagen. Däremot är min man experten av experterna på att reta upp oss tjejer i huset, är vi på halvtaskigt humör så måste han dit och retas, för att sedan få ett morrande tillbaka. Han ligger även väldigt nära en när man ska sova, vilket jag avskyr då jag måste kunna röra mig, Lilly är precis som sin far gällande detta. Hon ligger gärna på en om det är möjligt. Lyfter jag henne till andra sidan av sängen när hon sover så tar det bara någon sekund så är hon tillbaka igen, som en magnet.. För någon natt sedan hade jag båda mina familjemedlemmar på MIN sida av sängen, våran säng är 160cm bred och jag gissar att fyra av dom centimetrarna låg jag på. Tur jag tycker om min familj, annars hade jag flyttat ut till öknen så jag skulle få sova utan en fot i näsan och smackande från en tutte. 

Är era barn lika er? Gör dom saker omedvetet som ni också gör? 

Påskpyssel

Idag påskpysslar jag lite i butiken :) 

Tiddag

I helgen så var det jobb på schemat, utöver det så var vi i kanis på söndagen. Superfint väder och hela familjen lediga! 

Igår så ville Lilly så gärna åka till sina kusiner Maja och Anton. Så vi spendera kvällen där och Lilly var supernöjd efter att ha fått leka med Maja. 
Idag är det dags för jobb igen och det närmar sig lördag då det är dags för vm i skotercross, jag ska stå där med butiken och sälja grejer. Enda problemet just nu är att hela mitt tält inte kommit utan bara delar utav det. Men förhoppningsvis kommer det inom dom närmsta dagar. 

Insamling

Jag har startat en insamling till solvända. Dom forskar i plötslig spädbarnsdöd. Det var ett enkelt val. Min kusindotter gick nyligen bort i psd, så otroligt fruktansvärt! Ingen förälder ska behöva begrava sina barn, ingen ska behöva gå igenom det dom gör just nu. Jag kan inte sätta mig in i deras situation, hur fortsätter man kämpa? Hur överlever man en sådan förlust? Alla dessa föräldrar som har tappat sitt barn, i psd eller något annat, det är ena verkliga krigare. Som trots denna stora förlust stiger upp på morgonen, kämpar med livet och orkar fastän en sådan stor del av ens hjärta är borta. Jag önskar det fanns mer man kunde göra, alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. 

I butiken finns det armband man kan köpa där alla pengar går oavkortat till solvända. Det finns två varianter beroende på hur mycket man vill ge. Ett med text och ett utan, jag valde ordet sunrise till armbandet, som betyder soluppgång. Detta för att solen går ner alldeles för fort för flera hundra spädbarn varje år. 
Ska man köpa ett armband så måste man betala kontant eller via swish. Det går även bra att sätta in pengar direkt till insamlingen. (Se bild). Armbanden kan även skickas. 

Ny vecka!

Måndag och ny vecka, nästa helg ska vi på vm i skotercross. Ska bli riktigt spännade, vi ska stå med butiken. Eller jag ska, maken jobbar den helgen så jag får stå själv och helgen efter det står vi på en tre dagars lång marknad. Ska bli så himla kul att komma ut och träffa kunder. Jag längtar riktigt mycket faktiskt fastän det känns lite spännande då vi inte vet vad vi ska ta med oss när vi åker ut, tältet är inte klart och det är lite andra frågetecken. Men det kommer nog att lösa sig, jag brukar kunna fixa det mesta omän det ibland är i sista sekund..
 
Idag var jag ner till butiken och packa upp en leverans som kom. Lite filtar, inredning, ramar, ljus och liknande trillade in. Får dock packa upp det klart imorgon då vi hade med oss en liten dam som inte är sådära jättefrisk. Imorgon ska vi iallafall fara och träffa läkare och förhoppningsvis få någon bra hostmedicin så hon åtminstone kan sova på nätterna.
 
 

Sjukstuga

I veckan har det varit sjukstuga här hemma, det är egentligen fortfarande sjukstuga. Lilly har haft feber och förkylning, nu har hon även fått hosta. Jag har också åkt på en förkylning men den börjar ge med sig nu.
Veckan som kommer är mannen ledig så då får Lilly vara hemma med honom och krya på sig medans jag jobbar i butiken.

Möbel

Verkligen älskar våran nya möbel som vi målade upp! Tur jag har en man som gillar att måla då jag tröttande efter några varv och han fick ta över. Passar perfekt här hemma.
 
 

Pyssel - Dekorplast

Ett enkelt sätt att förnya saker är med dekorplast. Här har jag använt färdigskuren, superenkelt och riktigt kul. (Finns att köpa i butiken). Blir man less kan man bara ta bort det.
 
 
 
 
 
 

Tidningsställ

Ett enkelt sätt att göra egna tidiningshängare är att använda snöre och träkulor.
Enkelt och snyggt!
 

Batman

VI har gjort om lite här hemma och tagit bort lite av det grafiska och istället satt dit tv-spel/film-tema.. Riktigt kul och lite mera färg kommer in.
Älskar Batmanlampan jag köpte åt maken i julklapp.
 
 
RSS 2.0