Diy-stol

En stol fick sig lite kärlek :) Ut och iväg

Igår (klockan är efter tolv) var det lördag, jag och maken tyckte vi skulle göra något annat än fixa lokalen eller dega hemma. Så vi bestämde oss för att åka på ikea, ungefär en gång per år gör vi detta, kör bil i mer än två timmar enkel väg för att komma till ett varuhus som egentligen inte ens är roligt. Vi handlade några småsaker, mest bara för att vi kunde. Stod i kö i ungefär två liv, det var ju nämligen löningshelg, villet jag inte tänkte på. Nåja, ut och iväg var vi. 

Nästa vecka jobbar jag sex dagar, känns som att jag skulle behöva sova tre veckor istället. Undrar om det är okej för chefen?! 
-" Hej det är Johanna, jag är trött och lite småless att stiga upp på morgonen. Är det okej om jag tar en sovmorgon i tre veckor eller kanske sju år?" 

Förresten, ställ fram klockan nu inatt så ni inte kommer försent till vad ni nu kan tänkas ha för viktigt att göra en söndag. 

Halleluja!

Fredag och jag har slutat jobbet för i veckan, helleluja! I helgen ska vi göra lite roliga saker, bla hålla på i lokalen och fixa till. Skönt att det är målat därnere nu så nu blir det att göra lite roligare saker. 

Fixade upp en lampa för någon sag sedan, köpte den för 20kr på second hand. Tyget var fult och smutsigt och foten var missfärgad. Röven full

Hela denna vecka jobbar jag, som alltid! Det där med heltid och kvällar/helger är lite tyngre än vad det låter. Men det går det med.

När jobbet är över så förvandlas jag från behandlingsassisten till fru och mamma. När den minsta i familjen somnat förvandlas jag till otålig-kvinna-som-väntar-på-momsregisterering, vilket innebär en kvinna med röven full av papper, leverantörer och allt annat. Efteråt, så är jag fru igen i en liten stund innan ögonen faller igen av trötthet. Visst är det fantastiskt när det är fullt upp?! Bara jag får mina papper nångång så blir jag nöjd. 

Snö

Idag har hela familjen varit ute, den fyrbenta lurviga har gått lös på isbitar, den yngsta i familjen har provat det här med snödykningar. Det är nämligen inte så enkelt att gå i snö med full mundering, mamma och pappa har skottat lite snö och kollat vad vintern gjort för skador på sommargrejerna. Hur mycket som helst!

Visst är det underbart med lediga helger! Jag har hunnit göra så otroligt mycket i helgen så det är inte sant! 

Här är några exempel på vad som blivit gjort i pysselväg. 
Diy - klocka

Ikväll har vi fått massor gjort! Målat ett av rummen i lokalen ett första varv, målat ett andra varv på mitt skåp, pysslat ihop lite småsaker. Bland annat denna klocka gjorde jag ikväll. Köpte en ful klocka på second hand, demolerade den och satte urtavlan på en lp-skiva. Peppar, peppar..

Stunden som vi alla väntat på (trumvirvel) är kommen! Lilly har för första gången i sitt liv somnat klockan åtta på kvällen flera dagar i rad och sovit hela nätterna. Vi här hemma är så exalterade över detta så vi vet inte vad vi ska ta oss till! Nu har vi helt plötsligt en massa tid till att göra ingenting i tystnad (eller panikpyssla, planera företag, duscha, städa, tvätta). Men ändå, det är otroligt! Bara för att jag nu nämnt detta så kommer det att upphöra inom kort, men det får jag ta den dagen.
Måla porslin

Jag har snöat in mig på att måla porslin, jag vet inte vad jag ska ha allt till. Men det är ett senare problem. Alldeles för fort

Söndag! Varför går mina lediga helger alldeles för fort? Jag skulle behöva mer ledig tid till att fixa alla papper, leverantörer och allt annat. Men det löser sig, det gör det alltid. 

Förresten så hämtade jag hem en ny möbel igår som ska få sig lite kärlek. Lite färg och tapet så blir det nog bra. 


Den där spindeln

Den där imse vimse spindeln har klättrat några mil i detta hushåll, förmodligen även slagit ett världsrekord. Medans jag har seglat som en tok förutan vind, jag har även rott utan åror som en annan galning.. Jullåtar funkar året om, så även låtarna som sjöngs när jag tog examen i fyran. 

Dom säger att om man gör något 9000 timmar så blir man svinbra på det (ja något i den stilen har ja hört) det innebär att jag borde vara superbra på sjunga... Det är jag inte. Men Lilly är nöjd :)

Äta majskrokar och korv!

Fredag, tackar gudarna för lite ledig tid i helgen och hoppas att blåsten avtar. Imorse vaknade blöjmonstret en timma före min väckarklocka skulle ringa, vaknade utav att någon satte sig på mitt ansikte (det var inte maken som tur var). Mutade barnet med att hon skulle få en skoter bara hon somnade om, vilket hon gjorde och jag ljög. Inte ska hon få någon skoter, då får hon ta det med sin far och mor-föräldrar.. 

När klockan väl ringde hade jag ångest, ångest över att jag skulle blåsa bort ute, jag fortfarande hade 8timmar kvar innan helg och att det var betydligt varmare under täcket än utanför. Men på jobbet kom jag, i tid och maken brukar förundras över hur jag hinner då jag stiger upp i sista sekund och ändå är i tid, sista sekund är precis vad det låter.. Sista sekund, tio, max 20 minuter före jag börjar stiger jag upp, klär på mig, borstar tänderna och åker. Ingen frukost, ibland vet jag inte om jag ens tittat mig i spegeln. Kläder lägger jag fram kvällen före för att spara tid, min dyrbara tid. 

I helgen ska jag mysa med den här tjejen och hennes pappa. Även åka tåg, sjunga imse vimse spindel och äta majskrokar och korv! 


Fulla dagar

Det är mycket nu. Jobba heltid, familjeliv och planering av en gansk stor grej som förhoppningsvis kommer att hända snart. Så på kvällarna är jag så otroligt trött, fast inte lila trött som när klockan ringer på morgonen.. 

Imorgon är sista jobbdagen den här veckan, på min lunch ska jag på ett möte där jag förhoppningsvis får svar på lite frågor och funderingar. Sedan är det en ledig helg, papper ska fyllas i och det ska räknas, även spendera tid med blöjninjan och hennes far hade jag tänkt göra. 

Påtal om ingenting, jag måste tipsa er om detta sköljmedel. Luktar otroligt gott!


Dagen i siffror12 är antalet timmar hela familjen sov. Alla somnade halv nio, jag såg framför mig hur jag skulle hinna få massor gjort om Lilly somnade. Vi somnade allihopa istället. 


0 antalet sekunder Lilly sitter still i vaket tillstånd. 


6283929 är antalet gånger jag säger "nej, inte röra, ajaj" per dag. 


120 sekundmeter har det blåst idag. 

5 antalet samtal jag inte ringde men skulle.. 

Full fart!

Helt otroligt hur effektiv jag varit ikväll, nästan så att jag tror att jag sugit upp all Lillys energi. Slutade jobbet halv tio, väl hemma var Lilly vaken i vanlig ordning och som alla andra kvällar så förväntade jag mig inte att hon skulle somna före 00.00. Men precis som med en trisslott, plötsligt händer det och hon somnar före midnatt. Jag blev så till mig så jag visste varken ut eller in. En massa tid över att göra vuxensaker innan jag måste sova för att orka jobba imorgon. Så jag gjorde som alla andra när man får vuxentid (kanske inte det ni tänker) jag pimpade krukor och insåg att jag i sex månader dragit på att plantera om dom där satans blommorna. Så jag gav alla blommor ny jord, spillde jord över hela köket vilket ledde till att jag städade hela köket, sedan blev kläderna smutsiga så jag tvättade, väl i tvättstugan såg jag berget med ren tvätt och städade Lillys garderob. Efteråt öpnnade jag kylen och insåg att imorgon måste vi handla, vilket ledde till en handlingslista och jag gick igenom kyl, frys och skafferi, vilket slutade med att jag städade frysen och kylen.. 

Som man brukar säga.. Det ena ledde till det andra. Nu är klockan efter midnatt och jag ska upp och jobba, jag avslutar detta inlägg med ett konstaterande... Dygnet har för få timmar eller så jobbar jag för långa jobbpass.  

Ny jord till alla blommor! Där skymtar ni även mina nypimpade krukor. (Har jag sagt att jag gillar dekorplast?)

Lilla gos!

Lilly har börjat att kramas, alltså medvetet. När jag har jobbat en hel dag och vill bara lägga mig ner och dö i några timmar så kommer hon ofta fram, lutar sig mot benen och lägger armarna runt om en. Sånna stunder smälter ens hjärta och tårarna ligger och trycker bakom ögonlocken. För visst är det så, hur tung dag man än haft så krävs det bara något litet från ens barn så känns allt som bortblåst. 

Men efter sol komme regn, hon har även blivit en riktig klippa på att nypas, hon gillar nämligen att stryka på folk, gärna i ansiktet eller på armen. Jättegulligt och mysigt, men låt inte skenet bedra. Helt plötsligt byter hon skepnad och nyper en, med dom där små sylvassa naglarna och det känns som att någon kör in en sånål i näsan. Ja för roligast är det ju att nypas i näsan. 

söndag

I helgen jobbar jag, hela långa helgen.. Så det händer inte så mycket förutom det, imorgon är det bara halvdag och tisdag är jag ledig. Då ska vi fara på en liten utflykt hela familjen. 

Imorgon ska jag även ringa lite samtal, försöka bli klokare och kolla upp lite saker. Förhoppningsvis får jag bra besked och kan bestämma mig för vad som komma skall.. 

Nåja, nu har jag pratat nog i gåtor. 

Lite tidig

Idag jobbar jag, eller inte ännu men snart.. Trodde jag började tio som alla andra dagar vi jobbar kväll, det gjorde jag inte. Jag började ett, visade sig när jag kom på jobbet klockan tio. Då var det bara vända om och gå hem igen. Passade på att stansa lite smycken då resten av familjen inte var hemma..

Bjuder på en bild på lillhjärtat från igår.


Bild

En tjej här i byn är superduktig på måla bilder. Så jag beställde en bild av Lilly, äntligen har jag köpt en ram till den så den får komma upp. 

Bakgrunden valde jag så det passar resten av hemmet :)Lite smycken

Idag är jag ledig och imorgon väntas jobb. Känns skönt att vara frisk igen och jobba fre-mån. Idag passar jag på att göra smycken, stansa, knyta och pillra på :) 
Oj va kul!

Onsdag! Natten till igår åkte jag på magsjuka, så himla kul! Att ligga och spy är verkligen något jag tycker är underhållande, inte.. Nåja, nu känner jag mig frisk och snart har det gått 48timmar. Så fredag blir det jobb igen, imorgon är jag ledig då jag jobbar helgen.. 

Nu har även pärlförrådet fyllts på så jag kan fortsätta med mina smycken. 


Nåja

När jag kom hem möttes jag av en utslagen tjej som snarkade, det är tufft att vara med pappa hela dagarna. 

Och jag hade längtat efter henne, men när hon väl vaknade så ville hon inte vara med mig. Hur rolig är jag?! Jag erbjöd henne pengar, korv och majskrokar. Hon tog det sistnämnda och gick sin väg. Muttrade något om hejdå, vinkade och tog sin rosa filt och gick.

Pappa är tydligen bättre än mamma i veckan, nåja. Tur hon varierar sig så hon inte tröttnar på oss. 


Leksaker

Igår köpte vi ett lekbord med bollar åt Lilly och ett tåg som man kan köra, antingen kör vi det med en handkontroll eller så kan hon köra det själv. Det följde även med en räls till det, vill hon så kan hon köra tåget med bara fötterna också.. Blir roligt till sommaren att bygga rälsen ute på altanen. 
Första gången

Idag (igår) var vi på en shoppingtur, som vanligt blev det mest saker till Lilly. Ska visa hennes söta tåg senare.

När vi kom hem så blev de så att Lilly för första gången sov borta. Känns i mammahjärtat, men jag vet att hon har det bra. När hon hade åkt så tittade jag och maken på varandra "vad gör man nu då?". Det slutade med att vi gick ut en sväng, bara vi två på krogen. Det är som kul att bara gå ut jag och han, dricka en god drink och dansa lite. Händer inte så många gånger nu för tiden så det var kul, men ack så skönt att komma hem och imorgon kommer lillhjärtat hem igen! 

Jag har ju för övrigt färgat mitt hår!


RSS 2.0