Duschen

Nu ska jag lägga mig i våran fatboy i sovrummet och speeeela :)

Har just duschat Baltazar, som ni kanske ser så är det inte det minsta roligt. Men han är ändå duktig och sitter snällt och fint i duschen.


Haha han är inte direkt lik sig när han är blöt, världens största skalle. Men han är söt ändå:)

Torsdag

Tänka sig att imorgon är det nyårsafton, då är det hära året slut. När man tänker efter så har det gått fruktansvärt fort faktiaskt, fastän det inte känts som det ibland..

Nu iallafall har jag städat undan julen, bara julgranen och julgardinen i köket och stjänan i köket kvar och det får vara kvar ett tag, men alla tomtar och sånt är bortplockat. Julen har ju varit så varför ska jag ha kvar det? För att det är tradition och annars kommer julpolisen och tar mig ?!
Nä skulle inte tro det.

Nu ska jag lägga mig i sovrummet och spela, köpte mig ju två nya spel igår till Playstationet och Andreas köpte Sims3 till mig så jag har mycke att spela:)
Köpte mig faktiskt ett eget BC2, så nu har jag egen gubbe och egen inloggning, ska bara se till att bli bättre än Andreas och Johan så jag spöar dom i det;)

Snart så

18mil kvar hem, sedan igår morse har vi än så länge kört 92mil, inte illa pinkat.. Iaf så har de blivit endel shopping både idag och igår:) har även köpt mig två ps3 spel idag som jag ska spela nu när vi kommer hem .. Angående filmen vi såg på bio igår, tron, den var snyggt gjord men hade i princip inge 3D alls, kändes bara töntigt med glasögonen då det var så pass lite 3D effekter, men den var bra ändå, fastän man lika gärna kunnat se den i 2D..

Varmt och skönt

Idag har vi varit på stan, tänka sig att vi faktiskt hittade dit. Köpte mig en kofta, halsduk, tröja, morgonrock och armband på rean. Var faktiskt rätt så mycke rea. Nu ligger vi på hotellrummet, halv tio ska vi se bio. Det blir tron legacy i 3d :) känns bra att det är i samma byggnad så vi slipper köra bil nånstans.. Imorgon ska vi på birsta och shoppalös och efter det blir det hemfärd till älskade baltazar :)

Framme

Nu är vi i sundsvall på hotellet. Vi ska försöka hitta ett centrum hade vi tänkt och sen ikväll ska vi se bio som är i samma hus som hotellet. Nåja, nu vet ni att vi är på plats och här är de ungefär 10grader:) skönt jämfört med hemma där de är 30 ..

godmorgon

Sådära, nu far jag och Andreas iväg till sundsvall :)

För övrigt är det sex månader till jag fyller år idag, haha.

Julklappar

Alltså jag kommer inte ens ihåg allting jag fick i julklapp. Men jag kan ju berätta dom saker jag kommer ihåg!

♥ Överkast
♥ Bed Head schampoo & Balsam
♥ Parfym
♥ Smink
♥ Drömfångare
♥ Kakfat x2
♥ Sällskapsspel x2
♥ Pengar
♥ Kläder
♥ Medicinlåda & Tvättmedelburk
♥ Ölglas
♥ Snygga röda mattor till min bil
♥ Drinkpump
♥ Svart tunna till hundmat (fast det var egentligen Baltazar som fick den)
♥ Hårfön

Och en massa mer, tyvärr är inte mitt minne sådära superbra bara.
Och ja! jag vet att ni vill veta vad jag fick i julklapp ;)

det var tanken

Jag skulle färga håret rött, men..

En liten semester

Måndag idag, ska ringa mamma och fråga om baltazar får vara hos henne annars kanske lillebror kan ha honom så vi kan fara på semester en snabbis :)

Söndag

Det har varit lite halvdålig uppdatering såhär under juletider, men de är jag inte ensammen om så:)
Nu iallafall är julen över och jag fick massor med fina och bra julklappar, nångång kanske jag berättar vad jag fått!

Nu iallafall ska jag snart börja uppsöka kudden, Anna har varit här ikväll och umgåtts också var Johan och Sara förbi och vi spelade lite spel som jag hade fått i julklapp.

Citat





Because, sometimes, you have to step outside of the person you've been. And remember the person you were meant to be. The person you wanted to be. The person you are.
- Mouth

Godmorgon ♥

Godmorgon Julafton!

Jag har just färgat mitt hår och nu sitter jag och väntar på att det ska torka, vågar inte slå igång hårfönen då Andreas fortfarande ligger och sover. Ska snrt rota igenom min garderob och se vad jag hittar att ha på mig idag, det brukar sluta med att alla kläder ligger på golvet och Andrea suckar djupt, "går det bra för dig?".

Om håret inte ser förjävligt ut när det är torrt så kanske ni får en bild senare, men som det just nu ser ut så betvivlar jag att ni får någon bild.

god jul

klockan är nu halv tre på natten och det är julafton, vi ligger och ser NHL på tv och har packat ner alla julklappar så vi får med oss dom imorgon och så dom hittar till rätt hem.
ska alldeles snart gå och sova så jag orkar kliva upp före åtta, då jag måste färga håret, duscha, fixa mig, packa in allt i bilen och bege oss för att fira jul.

Torsdag

Då var det inte många timmar till julafton och jag håller på att baka dumlekakor och sockerkaka med choklad. På några timmar får vi främmande som ska komma hit och fika, umgås och bara önska en trevlig jul. Sen ikväll kommer Anna hem och förhoppningsvis hinner jag träffa henne också :)

Minnen

it´s all about memories.

För 5 år sedan...
för fem år sedan var jag 16, året var 05 och jag kan inte riktigt minnas vad jag gjorde då. förutom levde som en tonårsrevolt ungefär. jag saknar att vara tonåring och det inte var dom där kraven på en, man levde på ett helt annat sätt men det förstod man inte förrens det var försent.

För 3 år sedan...
då var jag 18år, 18 hela år och det var mycke som hände det året, året 2007. Det känns som att jag minns varje andetag jag tog det året, allting hände, allting! Jag fyllde 18, blev dumpad, sårad och ännu mer sårad, tappa en bästa vän, hittade nya vänner, flyttade i hus....

För 1 år sedan...
För ett år sedan, förra året december hände ingenting känns det som, förra året dock träffade jag andreas och flyttade i min första egna lägenhet.

För 3 månader sedan...
Jag vet inte om det blir september eller oktober, men det var iallafall då vi flyttade in i våran lägenhet och Anna fyllde år ♥
Igår...

Imorgon...
är det julafton !

Om ett år...
har jag förhoppningsvis ett fast jobb med ganska bra lön och lever ett lyckligt liv med andreas :)

Jag utmanar:
SaraPeeh, Ponani, Liinda, Bella, Johanna Johansson, Evelina..

Imorgon

Nu är klockan efter tolv, vilket innebär att de är julafton imorgon:) som jag längtar! Pluuus att världens bästa Anna kommer hem idag och stannar hemma länge:)

För övrigt så fick vi sötaste julkoret från Ella, Johanna och Jonas idag:) såjäkla söt den där ungen är, helt otroligt!

Dag 15

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?

Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick



Det går lite tugnt med den här listan, för att många gånger är det bara dumma saker man ska skriva. men jag gör ett försöka iallafall..

Mina drömmar. Oj jag har många drömmar, endel av dom kommer jag inte dela med mig av för jag behöver inte människor som berätar för mig att det aldrig kommer att gå. Men jag drömmer väl om ett bra liv, en egen familj, stort vackert hus, ett roligt och välbetalt jobb där jag kan klättra i karriären.
Jag drömmer om att bli något, bli någon..

vafan världen

…För det är så mycket lättare att bygga granater
än vad det är att konstruera hjärtan…


lista mitt liv


Barndom
1. Hade du en svår uppväxt? Kan jag inte påstå
2. Har någon nära och kär lämnat dig från barndomen? tyvärr ja
3. Vilken var din första kompis? sara
4. Är ni fortfarande kompisar? nä det är många år sedan nu
5. Hade du något husdjur? en massa :)
6. Isåfall vad? - jag orkar inte räkna upp alla, men typ minigris, kaniner, marsvin, chincilla, sköldpaddor (nämnde jag att min mamma hade ett helt zoo?)
7. När föddes du? 28 juni
8. Var föddes du? Boden BB
9. Vad döptes du till? Eva Johanna Stenvall

Vänner
1. Har du någon gång lämnat en vän? jo
2. Har du många vänner just nu? tillräckligt

Hatad
1. Hatar du någon? Hata är ett starkt ord
2. hatat någon? to many times
3. Har du sagt till någon någon gång att du hatar den? det har jag
4. Och menat det? absolut!


Kärlek
1. Är du kär? jo
2. har du varit kär? det har jag
3. Isåfall hur länge sen var det? jag är ju kär nu

Lycka
1. Är du lycklig just nu? Jo, vissa saker saknas väl i livet, men man måste kämpa för dom, men jag är lycklig med Andreas och Baltazar.
2. vad gör dig lycklig? kärlek, när saker går som man tänkt sig och att lyckas
3. vet du någon som är mindre lycklig än dig just nu? absolut


onsdag

Då var det onsdag och bara imorgon kvar sen är det julafton.. Snart ringer vårdcentralen och berättar när jag får fara dit med min lillebror, sen ska jag och hämta Andreas i piteå.

Men nu medans jag väntar ska jag plocka ihop lite här hemma och städa bort alla inslagningssaker till julklapparna.

Nej jag ska inte spränga mig själv på stockholms gator

Jag funderar om jag ska köpa en stor fet laddning med sprängmedel och nej jag har inte tänkt spränga mig själv mitt på stockholms gator. Jag har tänkt spränga tvättmaskinen på älvsbyns gator.

För någon dag sedan när jag tvättade började den dumma fan (tvättmaskin heter det på ren svenska) att blinka och skrika E20, som att jag skulle veta vad det betyder?! Det är lika lätt att förstå som när en arbetskollega från ett annat land säger att dom har dagis i frysen...
Men efter många om och fruktansvärt många svordomar så ringer jag hyresvärden som också är min pappa och han suckar i telefon och säger "johanna du har väl rengjort filtret i tvättmaskinen" jo det har jag, eller mest nej! Jag tar mitt sunda förnuft till fånga och ska rengöra skiten och när jag öppnar luckan där filtret är så sprutar det ut vatten, alltså det rinner inte vatten, det sprutar vatten och luktar ren skit!
Jag utrymmer toaletten på alla saker som finns där inne som kan bli blött eller förstört och rengör skiten, håller på spy och tillslut är jag klart. Startar tvättmaskinen och YES! den funkar, jag är överlycklig för att jag klarade det själv och trallar iväg vidare medans jag nynnar på den där skitelåten som Anna fått mig att börja nynna på.
När jag ska tvätta nästa gång, vad tror ni händer?!
Maskinjävel står och blinkar och skriker E20, E20, E20 som att jag skulle förstå bättre denna gång vad den pratade om. Nu måste jag ju upp med det där locket igen och bli nersprutad med äckelvatten och har jag berättat hur mycke jag älskar att vara vuxen och göra allt skitjobb själv ?!

Ett SWAT-team skulle sitta fint

Jag är världsbäst på att tappa bort saker och allt jag äger ligger överallt, kanske därför mina föräldrar alltid påpekat att jag inte har någon ordning alls, men saken är den att jag har ordning tills jag städar för då hamnar sakerna på så urbota korkade ställen (varför klagar dom flesta föräldrar på ens ordning? det är jag ju jag som måste leva i skiten). Jag har haft min kameraladdare borta ett bra tag och nu funderar jag på att ta hit ett SWAT-team för att söka igenom lägenheten åt mig och jag lovar att dom hittar den direkt på ett smart ställe där man kan tänkas ha en kameraladdare.

Andreas klagar på att jag "tappar" saker, som när jag tex tar av mig en tröja, då hamnar tröjan där jag står, det kan vara på soffan, sängen eller till och med golvet. Men! det finns ett men, det finns det alltid, jag plockar alltid upp efter mig och anledningen till att jag inte lägger tröjan där den borde vara från början är för att jag har en massa andra planer och ideer i mitt huvud som jag måste göra nu nu nu och inte senare om ett tag. Eller så är det för att jag är lat, för jag är riktigt jävla lat ibland också ska ni veta :)

i love christmas

kanske man ska gå och sova snart, fast jag behöver inte stiga upp tidigt imorgon så jag kan vara vaken ett liv till:) nåja, måste då ut med hunden och ringa lillebror och fråga om han ska sova hos mig ikväll.


Jag vet inte med er, men jag hoppas jag får hundra julklappar på julafton, hundra saker jag vill ha och behöver, vem vill inte ha det lixom ?! :)

Julklappar

Jag har just städat under våran julgran för att försöka rymma alla julklappar, det är ganska många julklappar, eller det är sjukt många.

Tror ni vi har några julklappar? :)



Det blir endel julklappar med tanke på att jag har 5syskon, Andreas har 3 och 2 syskonbarn. vi har 5föräldrar, jag har 4 mor/far-föräldrar och några till.. och jag har traditionen att köpa julklappar till alla, mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, syster, bror, systerbarn, syskons partner, bästa vän osv osv och jag trivs med det, jag älskar att ge julklappar (kanske syns?) och jag älskar att få julklappar :) alla familjer har ju olika traditioner, men jag har den här !

Men efter mitt städande iallafall så insåg jag att det vart ändå ganska trångt under granen, så hälften liggere utanför granen

Julklappsinslagning

nu ska jag slå in Annas julklappar, har inte gjort det ännu och snart är det ju jul för tusan!

SnyggBaltazar kämpar med att övervinna rädslan för bollen;)

Citat




At this moment there are six billion, five hundred and two million, eight hundred and sixty seven thousand, one hundred and twenty people in the world, give or take a few and sometimes all you need is one. For better or for worse.
- Lucas Scott

Baltazar och Bollen

Idag när jag var till piteå köpte jag en boll som blinkar, spelar och studsar. När jag kom hem slog jag igång den och Baltazar gillade den inte alls, han blev riktigt rädd för den och vågade inte ens ta i den när den var avstängd. Men han är ganska söt kille ändå ;)

Här är bollen igångslagen och Baltazar är ganska skeptisk



inte ens när bollen är avslagen vill han röra den;) Jag älskade den här videon för man ser verkligen hur sugen han är på bollen men han vågar inte riktigt.

Home

Ja nu är jag hemma från piteå, har även skottat snö runt hela lägenheten så att det kanske isolerar lite..
Nu måste jag städa här hemma för imorgon kommer Andreas hem, ska visa er ett gulligt klipp på Baltazar lite senare hade jag tänkt.

Godmorgon

Nu ska jag väcka lillebror, starta bilen och fara till mamma. Vi ska ju till stan idag, hon ska köpa klart julklappar och jag följer bara med :)

True story

Haha, så sant!

Jag är kanske ingen kock direkt

Nu ska jag sova, slå på tv och sova!

Gjorde mat för ett tag sedan och det blev så salt att jag inte kunde äta upp allt, jag blev riktigt illamående av det, så bra kock är jag. jase jase.

Nåja, nu sova, imorgon ska jag till stan med mamma för hon skulle köpa dom sista julklapparna.

blöt hund är en mindre trevlig hund

Jag och Baltazar har just varit ute i snön, kastat lite boll och svammlat på. Men problemet är att han har lång päls, vilket innebär att den blir full i snö och då blir det vatten här hemma, överallt..


Ungefär såhär känns det som att han ser ut.

Spela spel med Baltazar

Mysjävl Ernst är på tv och oj vad glad man blir, eller så inte, han är mest bara obehaglig. Lilla lillebror ska sova här inatt, blir bra med lite sällskap här hemma när Andreas är och jobbar. Funderar faktiskt på att baka pepparkakshus, bara för att det aldrig någonsin blir gjort och pepparkaksdegen får väl snart ben och går ut från kylen.

Men först ska jag och Baltazar spela hans spel som jag köpt till honom för ett tag sedan.

Men man måste

Nu ligger vi på sängen, jag pluggar och försöker bli klar med det här jäkla struntet. Känns som att det aldrig tar slut och jag har egentligen ingen energi att göra det här, men tyvärr så måste jag. Ska nog ringa Malin och fråga om hon har gjort det här tramset.

How dirty is your mind?

Haha!

Tre prov

Nu har jag varit på skolan, gjort tre prov och det känns förjäkla bra nu!
Nu ska jag prata med Anna i telefon och sen slå in hennes julklappar:)

Johanna


Död åt facebook

Visste ni att det är några hundra varje år som dör pågrund av facebook ?! pågrund av att deras partner är svartsjuk och det mina vänner, det är helt jävla sjukt, sinnesjukt!

Söta ringar

Här får ni ett tips på söta ringar att ge till mamma/pappa eller köpa till sig själv om man är mamma eller pappa:)



EN PAPPA ÄR EGENTLIGEN BARA EN POJKE SOM HAR RÅKAT BLI STOR



EN MAMMA ÄR EGENTLIGEN BARA EN FLICKA SOM HAR RÅKAT BLI STOR

Måndag

klockan är nu sju på morgonen och jag kom just hem från piteå, har skjutsat Andreas till jobbet. Nu hade jag tänkt sätta mig ner och skissa på lite ideer kring endel saker, sen fara ut på byn och på skolan.

Får väl bara hoppas att saker och ting går vägen!

Förövrigt vet ni om att dom har börjar med P-avgift i lilla skitälvsbyn?! ja varför blir jag inte förvånad och det är ju säkert jättemånga som kommer att parkera där .

dag 11

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick


Jag har fem syskon, alla påpekar jämt för mig "ni är väl bara halvsyskon", som att det skulle spela någon roll, dom är mina syskon, jag älskar dom över allt annat och då hade det inte spelat någon roll omän vi inte hade haft samma föräldrar men levt ihop ett helt liv..

Äldst är Emil, sjutton år och jag har fortfarande svårt att förstå att han håller på att bli vuxen, han är mogen, fruktansvärt mogen och har alltid varit, han är smart, snäll, omtänksam och jag vet att han alltid stället upp, han hjälper alltid mig när jag behöver hjälp och jag älskar honom för det.

Sen har vi Emma, hon är 15, snart 16 och tyvärr har vi inte så bra kontakt, jag vet egentligen hur det blivit så, tyvärr har det bara blivit så och jag är 21år och mycke är kanske mitt fel. Men hon är en underbar människa, hon har ett underbart skratt och lika dålig humor som mig. Kanske är vi inte så lika, förutom när det gäller handboll, hon spelar handboll, hon är duktig, riktigt duktig och jag hoppas att hon inte göra som mig och slutar, jag hoppas hon fortsätter och blir nånting när hon blir vuxen.

Jens, han är också 15, han är den där snälla killen, omtänksam och precis lika pratglad som mig. Han ställer också alltid upp när jag behöver hjälp, han är helt olik sin bror men på nått sätt är dom ändå så lika varandra. Dom har lärt sig av mamma att man ska hjälpa varandra och det gör dom. Han är ofta hos mig, flera gånger i veckan och det är lika roligt varje gång att se en solstråle komma in genom dörren, det känns skönt att veta att han hälsar på och trivs att vara hära.

Sen är det Ronja, som blev 9år för bara några dagar sedan, jag har svårt att förstå att hon håller på att bli stor, hon har varit liten hela mitt liv. Hon är smart, duktig i skolan och en underbar person. Hon är snäll och tänker ofta ett steg längre, hon räknar ut det mesta precis som den minsta i syskonskaran.

Agnes, sju hela år och det känns som att det var igår hon var nyfödd och låg där och såg oskyldig ut, jag var trots allt 14år när hon föddes så jag har varit med hela hennes uppväxt på ett annat sätt jämfört med dom äldre syskonen. Hon är underbar, precis som alla andra syskon och hon glömmer aldrig att ge en kram innan man far och hon är smart, hon är duktig på skriva och räkna fastän hon bara är sjur år..

Jag älskar alla mina syskon, alla är otroligt olika varandra, men samtidigt lika. Jag har även tre bonussykon som jag faktiskt inte känner så bra, det är nog för att pappa träffade den tjejen när jag var så pass gammal att jag inte bodde hemma så jag har aldrig haft tillfälle att lära känna dom sådära jättebra.

Det känns skönt att veta att dom vänder sig till mig om det är något, att dom kan prata med mig och Andreas om saker, att dom känner en trygghet hos mig,.. Det känns skönt att veta att dom vågar fråga mig om allting man undrar över, att dom vågar prata om kärlekproblem, skolan och alla andra saker man ibland kan ha problem med eller funderar över..
Jag tror det är viktigt för mig att vara den personen för jag minns själv hur det var, för att jag själv hade velat ha en storasyster eller storebror att vända mig till ibland när jag var tonåring.

hjärtat



i love you !

lista mitt liv

Min kvinnliga sida:
[x] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[x] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ?
[x] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[ ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
Totalt: 20 poäng

Min manliga sida:
[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[x] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[x] Skött grillen under en grillfest?
[x] Läst en bok av Jan Guillou?
[x] Läst ett nummer av slitz?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[x] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[x] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[X] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[x] Tävlat i att dricka öl?
Totalt: 15 poäng.



Fyllesvin

Jag hatar fulla människor när man själv är nykter, fom har ingen koll på tid, blir egoistiska och för det mesta dumma i huvudet.. Att vara med fulla människor när man sjäkv är nykter är hur tråkigt och värdelöst som helst. Ett tag är hundra år, dom tänker aldrig på andra människor utan bara sig själva och jag vill bara spy på dom.

jasså det säger du ?!

det här kallar jag humor !

Det jämnar ut sig, sa mannen som sket i sadeln.

Det reder sig, sa han som sket i såsen.

Det löser sig, sa flickan som sket i vasken.

Det löser sig, sa syramördaren.

Det sprider sig sa mannen som sket i fläkten.

Det tar sig, sa kärringen när hon satt eld på skithuset, och försökte släcka med fotogen!

Det tar sig, sa mordbrännaren.

Det var en annan femma, sa käringen och skrev en åtta.

Det var grymt, sa grisen när han åt upp sin egen skinka.

Det var roligt så länge det varade, sa läkaren.

Det var rörande, sa käringen som sålde slevar.

Det är klumpar i mjölken, sa den blinde när han drack ur den lungsjukes spottkopp.
Då var det ingen glädje med den sorgen, sa käringen som grät vid fel grav.

Där ser man, sa den blinde till den döve när den lame skulle cykla.

En i taget grabbar, sa pigan som vaknade upp under kon.

Jag bara drog på smilbanden, och de brast i skratt, sa muntergöken.

Kors i aschlet, sa bonden och satte sig på lien.

Lägg dig inte i, sa han som sket i sängen.

Nu skall vi se, sa den blinde och tog sin yxa och såg..

Nu skall vi se, sa mannen som skar av sig ögonlocken.

Nu sticker jag sa myggan och stack.

Är det inte det ena så är det andra, sa flickan som blödde näsblod.

rött, fast mest orange

Såhära ser jag ut idag.


som flickjäveln sa

Andreas har snöat in sig på citatet "som flickan sa", vad man än säger lyckas han få in det efteråt.

Jag: oj vad stor den var.
Han: som flickan sa

Jag: kommer du nångång eller?
Han: som flickan sa

Jag: det börjar dra ihop sig nu
Han: som flickan sa

Jag: Nu är jag ritkigt less
Han: Som flickan sa

Jag: Här var det trångt
Han: Som flickan sa

Jag: Nää så söööt
Han: Som flickan sa

Med andra ord, det spelar ingen roll vad jag säger så lägger han in "som flickan sa", typiskt pojkar att aldrig trönna på meningar som har med snusk att göra.

och allt blev blött

Här hemma dunkar jag musik så jag tror snart grannarna blir döva, men det är ju lördag, vilket innebär att jag städar också, har blivit en vanesak att göra på lördagar.

Sen fick jag mig en härligt överraskning på toan, våran varmvattenberedare har läkt vatten, vilket innebär att det var vatten på golvet och allt som låg på golvet var ju såklart blött, jättehärligt!
Men det var tydligen inget farligt med det, för jag hade sån tur att hyresvärden precis var här utanför och skottade snö.

Castle Walls

Den här låten är bra, riktigt bra och spelas för fullt här hemma :)

what to do, what to do

Just nu ligger jag på sängen, lilla lillebror är här och sitter i soffan och spelar. Måste gå och tömma tvättmaskinen alldeles snart och kanske fara och handla lite så man får mat i magen. Annars vet jag inte riktigt vad som händer, det är lördag men dagarna ser för det mesta likadana ut, jag borde plugga lite för det är endel saker som måste göras fastän jag inte behöver fara på skolan mera.

Nåja, nu tvätten och sedan ut med Baltazar

& snart kommer världens bästa Anna hem ♥

Lördag

Ja frågan är vad man ska göra ikväll, Andreas ska på firmafest och jag har fått den stooooora äran att hämta honom.. nåja nåja, någon måste ju göra det och jag har ju gått och blivit svarttaxi åt Andreas.

Nu iallafall ska jag göra lite nytta, eller så skiter jag i det och gör ingen nytta alls :)

Dag 09

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick


Min tro?!
Jag vet inte om jag tror på nånting, jag tror inte på jesus, buddah eller någon annan märklig figur som sägs ha gjort stora under, jag tror inte på dom speciellt när jag inte har träffat dom. Jag tror heller inte på jultomten, jag tror inte att det finns en riktigt gubbe som är snälla med alla jäkla ungar på denna jord, tyvärr men nej..
Jag tror dock på karma, jag tror att gör man nånting bra, händer nånting bra och så vidare jada jada jada.
Jag tror inte på kärlek eller liv efter döden, men jag hoppas, jag hoppas att det inte blir svart, att det finns nånting på andra sidan och jag hoppas på att man kan hitta den äkta kärleken som man lever hela sitt liv med, inte för att man måste eller känner sig tvingad, utan för att man verkligen älskar människan och vill det..
nog om detta svammel..

Dessa karlar

Nu har jag städat lite här hemma och väntar på en gubbe som ska komma hit och fixa lite saker åt oss, men det kan ju ta en timma innan han kommer eller fyra, man vet aldrig med människor som ska komma och hjälpa en..
Kanske ska slå in julklappar medans jag väntar, råkade ju köpa några igår;) Måste iallafall slå in Andreas så han inte hinner se dom, nog för att han är blind när det gäller julklappar för jag satt nedanför honom på golvet när han spelade ps3 för ett tag sedan och slog in julklappar, han missade helt att jag även slog in julklappar till honom, dessa karlar.

Haha justja, det har jag glömt att berätta. När jag jobbade på piteå havsbad hade jag fruktansvärt ont i tårna och fötterna från skorna, det var inget mer med det.. men jag har haft ont i en tå ändå sedan dess och för någon dag sedan såg jag att jag har ju för fasiken fått en blånagel, det är första gången i mitt liv det händer och speciellt för att jag haft för dåliga skor när jag jobbat.


Ser ni vad röd jag är i ögat ?! Jag råkade peta mig i ögat , haha!
Och mitt hår är inte ens rött längre, det är orange.. härligt

Fredag

Nu har jag varit på skolan och skrivit det där jäkla provet. Har just varit ute och skottat snö, jäklar vad snö det kommit! Okej att det är mysigt men de är ett helvete när man ska köra bil i snöstorm.
Ska städa lite här hemma innan jag ska fara och hämta hem Andreas och ikväll har han lovat att vi ska göra pepparkakshuset, det har bara tagit sådär en månad att få det gjort.

snart

 

Tänka sig att idag är det bara en vecka till Jul!

och jag längtar som ett litet barn :)

i miss you

snart är du hemma älskling♥

Godmorgon ♥

Godmorgon, eller kan man kalla det här morgon när klockan är fem på morgonen? Jo det borde man kunna göra. somnade fruktansvärt tidigt igår, skamligt tidigt egentligen. Vaknade nyss för att jag kom på att jag har prov idag, jag hade sån ångest för att jag inte tror jag kommer att klara det så jag måste plugga ihjäl mig nu fram till klockan tio. Det här är sista dagen jag är på skolan, sista dagen på min utbildning till undersköterska, har några saker som ska in nästa vecka, men det blir inget mer på skolan. Det är bara min fyra veckors praktik sedan.

men slå bara av !

♣ Människor som inte kan slå av sin mobiltelefon när man ska göra det, typ på lektioner?!?!?! Jag har läst på komvux i ett års tid nu och det ringer jämt på nåns mobil, kan ni slå på ljudlöst?! det är så irriterande och det är så irriterande med människor som inte kan följa dom oskriva reglerna, slå av mobiltelefon eller på ljudlöst på lektion, möte och liknande..

Sparbössa


Kolla in den här sparbössan, varför står den inte hemma hos mig ?

Dag 08

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick


Svårt, mycke svårt. Jag har hundra ögonblick jag skulle kunna skriva ner hära, men jag vet inte vilket av dom jag ska välja.. Kanske ska jag välja dagen jag träffade Andreas som ni hört om tusen miljoner gånger, eller så väljer jag dagen jag skaffade baltazar för att alla andra väljer när deras barn föddes.
jag väljer när jag skaffade Baltazar, det var i april (?!) om jag inte minns fel, kanske var det mars också.
hur som helst så for jag och jim och hämtade honom i sorsele och han satt i baksätet och grät hela vägen hem (baltazar alltså, inte jim).
Jag minns att han var så liten, fem hela kilo tung istället för 23 som han väger idag. Han var livrädd för allting och fösta natten fick jag sova med honom på golvet för att han bara satt och pep och var rädd..
Det var ett ögonblick :)

Det här är Baltazar på hans första dag i mitt liv :)

i love you ♥

Vad heter ni? Johanna och Andreas

Hur träffades ni?
Första gången var när den andra maj.

Är ni förlovade? Nej inte ännu, men förhoppningsvis kommer vi förlova oss i framtiden.

Bor ni ihop? Ja

Har ni barn? Nej, bara baltazar och det räcker just nu.

Har båda körkort? Ja.

Isåfall, vem kör bäst?
Vi kör bra både två, lugnt och försiktigt, (förutom när jag är med Anna)

Vem är äldst? Andreas är sju år äldre än mig

Vilka stjärntecken är ni?
Kräfta och stenbock

Vem fyller först på året?
Andreas

Vem är längst?
Andreas, två centimeter sådära ungefär

Kände ni varann innan ni blev ihop? Kan jag inte påstå

Har ni varit utomlands tillammans? bara i Finland, men vi ska försöka ta oss utomlands till våren

Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Ser film eller spelar tv-spel

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? 140 Mil, så ja!

Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer.

Brukar nån av er prata i sömnen?
Andreas mumlar ibland och han påståar att jag pratar i sömnen ibland;)

Klockan är åtta, det här är ekot

Godmorgon!

Klockan är åtta och det här är ekot, har just duschat och varit ute med hunden och det snöar ute och är skönt väder känns som att det kommer bli en bra dag. För visst blir man glad av bra väder ?!
Synd bara att det inte var vår också så vi får se solen lite mer, men man kan inte få allting.
Jag tror jag ska gå och göra mig frukost, jag Johanna Stenvall är vaken före fan och ska äta frukost, det är inte varje dag det händer kan jag lova! det är inte ens en gång i månaden.

vi önskar oss alla härifrån, vart vi än befinner oss

Ibland tror jag vi är för upptagna med att försöka bli lyckliga, för att egentligen se att vi har allting vi någonsin velat ha. Det har bara blivit en vana i livet så man reflekterar inte över det. Det är nog som dom säger att det är inte förrens de är försent som vi inser vad vi verkligen hade, men det är också så att det är inte förrens det kommer in i vårat liv som i insåg att vi saknade det.

Jag tror även alla människor ibland känner att dom vill fly, packa sina väskor, lämna staden och börja om från början och jag tror det är nyttigt, att fly, pröva leva utanför ramarna och skapa nya kontakter, leva livet man drömt om för att kanske en dag återvända.
Jag erkänner mig skyldig, jag känner mig ibland instängd här, som att jag ska kvävas i den här lilla byn där det knappt finns jobb och du är redan placerad i ett fack, hur mycket man än vill förändra sig själv och allting runt omkring kan man inte för att alla har redan satt en i det där facket och där stannar man.

Människor kan nog inte förändras. jag har aldrig varit med om en människa som har förändrats till något bättre. Jag vet människor som varit elaka så länge jag känt dom, kanske inte elaka med mening, men elaka på så sätt att dom gjort andra illa genom att bete sig klumpigt, visst har vi alla det, men endel gör det gång på gång och dom människorna kan inte förändras, jag tror verkligen inte det. Men det är människor som egentligen inte har någon bästa vän, någon bra vän utan byter vänner jämt för att människor tillslut märker vad dom håller på med. Det är tråkigt, jag känner medlidande med sånna människor, som inte kan ha bästa vänner mer än tre veckor för att dom sumpar det hela tiden med att sprida hemligheter vidare och prata illa om människor som dom säger sig vara deras bästa vän.
Jag tycker ärligt talat synd om dom människorna, för att dom kommer inte förändras, dom kan inte förändras.



då har han hela burken kvar

Nu hade jag tänkt gå och sova alldeles alldeles snart hade jag tänkt, är fruktansvärt trött, borde kanske bara kolla igenom lite papper innan jag somnar inför proven som väntar på mig på fredag.




(Nalle puh älskar inte
stunden mest när han äter honung
utan den stunden precis innan,
för då vet han att han
ska,
och har en hel honungsburk kvar)

Candle Bags



Dom här skulle jag vilja ha, riktigt häftigt och snyggt på samma gång :)


World of warcraft

Till alla er söta nördar där ute som gillar, hmm?!
Wow kanske ?;)

Energidrycker



39:-





39:-

en, eller två eller egentligen fyra

Nu har knut farit hem till sig och kvar är jag och Baltazar, har just beställt en sak eller egentligen två, eller egentligen är det fyra, till andreas fast dom hinner nog inte komma innan jul så han får dom nog när han fyller år i januari istället :)

Nu hade jag faktiskt tänkt göra lite nytta här hemma och städa lite och sånt, för imorgon hinner jag nog inte det för jag måste plugga som en gris och så ska jag göra lite annat också;)

Rödtott

I år på jul kommer jag vara rödhårig,
det var jag förra julen också.

kanske, kanske inte

ja då var klockan ett, jag funderar på att fara på skolan en sväng och göra ett prov, nog för att jag ligger bra på sängen och hundarna ligger bra på golvet med leksakerna.

Det är kallt ute, fortfarande. Men enligt Yr.no så ska det blir värmare imorgon och snöa torsdag, fredag och lördag. Jag hoppas verkligen på det..

Dag 07

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick



Jag har ganska många vänner som jag vill kalla mina bättre vänner, men den bästa är som ni säkert vet Anna♥ Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva hära, vi har alltid kul, fastän vi egentligen inte göra nånting märkvärdigt alls förutom då när vi har våra galna ideer om allt möjligt. Med henne sitter det aldrig fast, vi kan göra vad som helst och det slutar alltid i skrattattacker och skrik :)
i love you ponani ♥

morgon

Nu far jag och skjutsar Andreas till jobbet. jag verkligen hatar att stiga upp tidigt på morgonen, hatar, hatar, hatar!

Men först måste dom två fyrbenta ut.

i love you ♥




du är en keeper älskling

Gonatt världen

Nu mina vänner ska jag ta dom tre karlar och gå och sova. Ska ju faktiskt skjutsa Andreas klockan fem på morgonen så det är bäst att få sig lite sömn. Sen skulle jag borde fara till stan och kolla lite julklappar imorgon, men då måste jag sälja mig på gatan för att ha råd, så jag skiter nog i det..

Hur som helst, nu ska jag slå igång OTH och sova.

Sömntutor

baltazar och knut ligger och sover på varsitt håll, men snart smäller det för då ställer jag mig upp och jag lovar att det tar inte ens en sekund så jag har två hundar bakom mig som följer varje steg jag tar.



Jag vet att det är en dålig bild av Knut, men jag måste bara få fråga, är det inte jobbigt att sova med ett ben i luften?

Trötta hjältar

Mitt främmade for för ett tag sedan, men kvar blev Knut. så nu ligger han och Baltazar och sover på golvet, det är så lugnt och tyst här hemma.


Antingen så ska jag slå på en film med Andreas eller så baka pepparkakshus, det har inte blivit av ännu fastän vi sagt i flera veckor att vi ska baka det.

Dag 06

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick



Och vad har hänt idag ?!
jag vaknade, gjorde ingenting, var ut med hunden, for på skolan, kom hem, fick främmande, gick ut med hundarna och nu sitter jag i soffan, ska strax gå ut med Knut och Baltazar.
så kul har min dag varit

Främmande

Just nu har jag främmande av Ronja, Agnes och Knut! Baltazar och knut ligger på golvet och det låter som att det är krig här hemma.. Ronja och Anges sitter och äter kakor som aldrig förr .

nåja, nu ska jag återgå till dom här !

Tisdag

Tisdag idag, om lite mer än en timma ska jag på skolan och gå igenom inför provet vi ska ha på fredag, sen kommer Andreas hem och då skulle vi krypa ner i soffan och se film lovade han :)

Jag skulle borde komma mig iväg utanför älvsbyn och titta på en julklapp, jag har kvar en julklapp att köpa och det är den svåraste av dom alla. Jag har en sak som jag vet att jag ska köpa, men det vore ju som trevligt om hon fick nånting mera än bara en sak för under femtiolappen.  Nåja, vi får väl se om det löser sig eller inte.

Snälla tomten :)



i want this ♥

Dag 05

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick


Det finns en massa olika sorters kärlek, kärlek till sin familj, vänner pojk/flickvän, barn, djur, ja det mesta.. kärlek för mig är nånting som gör en glad, lycklig och att man vill vara med människan i fråga..
Man behöver inte göra nånting speciellt för att det ska vara speciellt.
Jag kan tjata på om det här hur länge som helst, men det är ändå ingen som bryr sig så jag avslutar här punkt

två prov avklarade

Ja då var klockan kvar över ett och jag har inte somnat ännu, kom hem från skolan för ett tag sedan, har varit och gjort bort två prov så nu har jag bara fyra kvar att göra, haha!

Nu iallafall ska jag lägga mig i soffan och se lite OTH hade jag tänkt, orkar som inte göra så mycke mera med tanke på att jag inte sovit nånting inatt. men hade tänkt försöka vara vaken tills ikväll och lägga mig tidigt istället.

Tänka sig, jag dog inte

Klockan är alldeles snart halv sju på morgonen och många av er börjar öppna sina små ögon och börja dagen.. Själv har jag inte sovit en sekund inatt, jag har suttit på samma ställe och pluggat hela långa natten. Men! nu är jag klar, jag är klar med hela kursen och jag klarade den på mindre än 12timmar.. Nu blöder mina ögon och hjärnan är helt slut men jag hade inte täntk sova ännu. Andreas vaknade just och ska fara på jobbet så jag ska äta frukost med honom och sen fixa lite annat till skolan och sen ska jag sova och den som väcker mig sätter jag dödsstraff på.

måste även förbi skolan så jag funderar på att fara dit klockan åtta så att jag inte somnar och sover hela skoldagen, har lite saker som måste göras och göra två prov hade jag tänkt. usch jag är så less skolan att jag bara vill spy på den.

Fyfan så sjukt !

Jag sitter fortfarande och pluggar här i min ensamhet i soffan, andreas och baltazar sover sedan ett bra tag tillbaka och jag har gjort mer än hälften. Om jag blir klar snart har jag gjort en hel kurs på en kväll/natt, alltså från början till slut på en kväll.

Jag håller som sagt på med kursen  "människan socialt och kulturellt" och snubblade över könsstympning på kvinnor/flickor och blev rent ut sagt förbannad. usch så hemskt!
så jag varnar känsliga läsare, det är ganska hemskt.
Jag tycker sjukt synd om kvinnorna som måste göra detta.

Det finns olika typer av kvinnlig könsstympning. Ofta handlar det om att skada klitoris, till exempel genom att bränna eller pricka organet med ett vasst föremål. Den vanligaste formen av stympning är att man skär bort toppen av klitoris och även delar av eller hela de inre blygdläpparna. I vissa fall syr man även ihop blygdläpparna och lämnar endast en liten öppning för menstruationsblod och urin. Det kallas för en faraonisk omskärelse, eller infibulation. Den lilla öppningen sitter ofta långt bak, i närheten av ändtarmsöppningen. Det innebär att när kvinnan kissar rinner urinen bakåt, innanför de ihopsydda blygdläpparna, för att sedan komma ut genom öppningen. Denna typ av könsstympning medför risk för infektioner och andra komplikationer, till exempel urinläckage.

Könsstympning utförs oftast på flickor som är mellan fyra och åtta år gamla, men även på yngre barn eller vuxna kvinnor i samband med förlossning.

Omedelbara komplikationer i samband med könsstympning:

  • smärta och smärtchock
  • blödning och blödningschock
  • svårigheter att kissa
  • skador på urinröret eller andra närliggande organ
  • infektioner och blodförgiftning
  • psykisk chock.

Långsiktiga komplikationer efter könsstympning:

  • smärta och värk i underlivet
  • klåda
  • ärrbildningar
  • cystor
  • infektioner
  • svårigheter att kissa
  • urinläckage
  • besvärliga menstruationer
  • svårigheter att bli gravid
  • problem vid förlossning
  • smärta och svårighet att njuta av sex
  • psykiska problem.

pluggning på hög nivå

Klockan är ett på natten och jag pluggar som aldrig förr och det är många många timmar kvar innan jag är klart med det hära..

Jag har ju letat min "människan socialt och kulturellt"- bok i flera månader utan att hitta den, jag har letat mig blind och arg men så ikväll grävde jag igenom hela förrådet i en och en halv timma, precis när jag skulle släcka lampan och ge upp såg jag en påse under min skoteroverall precis innanför dörren och där låg boken såklart. Som vanligt är det på sista stället man letar..
Jag hade först tänkt läsa den här kursen till våren då jag inte hittat boken och fått chansen att plugga på distans nu i höst, men nu när jag hittat boken så ska jag göra klart det här arbetet på drygt två dagar, vilket är sex hela sidor med frågor och analyser som ska in, så nu sitter jag snällt här i soffan och har just gjort klart en studieenhet, vilket är fyra A4-sidor och nu ska jag börja studieenhet 2, känns väldigt roligt!

dumma jäkla papper !

åh vad jag blir less att saker försvinner och man hittar dom aldrig..
När vi flyttade från den gamla lägenheten till den nya (alltså den vi bor i nu) så packade jag ner alla mina skolböcker och nu finns dom ingenstans. jag har letat dom i flera månader men jag hittar dom inte och nu har jag lycktas tappa bort ett viktigt papper till skolan också, BRA GJORT JOHANNA! jag har letat det som  en himla tok här hemma, men det finns ingenstans och jag vet att jag någonstans i detta hem har det.
åh så irriterande sånt är !

Mätta och nöjda!

Nu har vi varit och ätit köttsoppa och det satt verkligen där det skulle, har även varit och hälsat på Ninnie och Robert med alla barnen och nu sitter jag i soffan. ska hämta mina skolböcker och plugga ihjäl mig hade jag tänkt.

Men innan jag pluggar ihjäl mig måste jag bara visa det här bordet med griffeltavla, då kan barnen sitta och rita där utan papper, dock måste man nog lära barnen att det är bara det här bordet man får rita på så att dom inte börjar rita på alla bord ;) Bordet finns på den här sidan!



Söta kuddfodral

kolla in dom här söta kuddfodralen! Jag skulle vilja ha allihopa.



dom finns att köpa på den här sidan!

Söndag

Ja då var det söndag, vi ska snart och äta mat hos farmor och farfar. Sen ska vi göra lite ärenden och när vi kommer hem måste jag fortsätta med mitt pluggande, skolan är ju snart slut för det här året och det är endel saker som ska göras klart..

Dag 04 – Det här åt jag idag

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick


Jag skulle kunna svara mat bara för att jag inte orkar ta kort på allt jag äter och lägga upp hära. men jag kan faktiskt gå så djupt in i det här och säga att jag åt smörgås och rökt lax på! :)

Mobilblogg

Klockan är ungefär fyra på natten och jag sitter i en bil nånstans mellan luleå och älvsbyn. Jag och andreas följde med johan som skulle hämta sara. En sak vet jag då, när jag kommer hem ska jag sova. Oj vad jag ska sova !

Dumma Mig / Despicable me

Den här såg vi tidigare ikväll, helt okej film faktiskt och inte ett öga torrt. Som vanligt så gråter jag till film, det verkar inte finnas en film som jag inte gråter till..

Transformers: The Dark of the Moon


Snart kommer Transformers: the dark of the moon, den kommer jag att se på bio! Jag har aldrig varit direkt imponerad av filmer som är som transformers, men dom andra transformersfilmerna är faktiskt himla bra.
så har ni inte sett dom, så rekomenderar jag att se dom.


Lördag

Då var det lördagkväll och vi har just varit och handlat, så nu sitter jag i soffan och äter clementiner och kiwi! :) Vi ska alldels snart slå igång en film och lägga oss och mysa framför tv;n.

Igår bjöd vi som sagt på middag, det blev baconlindad fläskfile med fetaostfyllning, mycke gott om du frågar mig. Jag tror även det var uppskattat om man frågar våra tre middagsgäster det för det blev då tomma fat.

hur som helst, nu ska vi mysa !

Dag - 03

Dag 03 – Mina föräldrar



Mina föräldrar heter Amelie och Ulf, dom skiljde sig när jag var liten, så liten att jag själv inte minns att dom ens bott ihop och jag kan berätta att jag har inte mått det minsta dåligt utav det. Jag har trivs bra med det och det var superbra när man var liten för då fick man dubbla julklappar och hade kompisar hos både mamma och pappa och blev aldrig less..

Pappa gillar motorer och handboll, sport överhuvudtaget egentligen, han har även varit min tränare på den tiden jag spelade handboll och nu tränar han min syster, handen på hjärtat så var det tack vare honom som jag började spela handboll och det är bland det bästa jag har gjort i mitt liv. Han har eget företag och bor med sin flickvän och är min bästaste pappa!

Mamma har haft djur hela mitt liv, nu pratar vi inte hästar eller kaniner utan strutsar, kameler, zebror, apor, känguru och en massa exotiska djur, hon och hennes make hade en djurpark när jag var liten som jag älskade, det är därifrån jag fått mitt stora intresse för djur och ja! dom hade en djurpark och jag ljuger inte, jag har fått höra det hela livet att jag bara ljuger när jag berättade vad vi hade för djur, men det är sant vi hade nästan hundra djur och massor med exotiska djur..
Mamma är en människa som vill alla väl, hjälper alla fastän hon inte orkar eller har tid så säger hon aldrig nej om någon behöver hjälp, hon är en underbar människa ♥

Iallafall, mina föräldrar är ju såklart dom bästa som finns, men jag får inte glömma att jag har en bonuspappa som jag haft i princip hela mitt långa liv som är precis som en biologisk förälder till mig.
Jag älskar båda mina familjer fruktansvärt mycke och dom har hjälp mig otroligt mycke genom mina 21år, utan dom hade jag inte stått där jag står nu.

Dag 02

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick


Jag har funderat lite på det där nu, första kärlek då menar jag riktig kärlek, alltså på riktigt och jag måste nog säga att det var jim, först tänkte jag skriva Johan men jag och Johan var bara ihop för att känns det som. jag var 14 och han var äldre, de var coolt och jag var cool, ja ni vet hela det där.
Iallafall, jim var min första riktiga kärlek, mycke mer har jag nog inte att säga. jag menar vi bodde i hus, var förlovade och hela kittet, men nu idag lever jag ett lyckligt liv med mannen i mitt liv Andreas och Jim lever tillsammans med kvinnan i hans liv och dom väntar barn, kul för mig, kul för han och vi blev nog båda två några erfarenheter rikare efter alla dom där åren och stunderna..

rödtott

nu har vi varit och handlat, jag ska städa lite här hemma så jag inte skrämmer iväg gästerna som ska komma klockan fem och sedan ska jag börja med maten..

men först tänkte jag meddela att jag är rödhårig och här får ni en bild på mig och baltazar från igår när vi skulle sova.

Fredag

Då var det fredag!

Vi ska alldeles snart fara och handla till middagen ikväll, jag vet dock inte vad jag ska laga ännu men det löser sig som kärringen sa som sket i vasken.

Sen måste jag dammsuga här hemma, det är hundhår lite överallt, riktigt mysigt att ha en långhårig hund ibland måste jag säga.

Lista mitt liv

jag verkligen älskar att vara soom alla andra, så därför ska jag också försöka mig på den här listan som är på i princip varenda blogg, men jag finner det ganska intressant att läsa andras svar, så därför gör jag det själv.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick



Jag heter Johanna Stenvall, eller Eva Johanna Stenvall om rätt ska vara rätt, 21år och bor i ungefär världens minsta by (ibland känns det så iallafall). Här bor jag med min sambo Andreas och våran hund Baltazar som jag snart haft i tre år.
Jag är en färgstark och galen tjej som älskar att få människor att skratta och går min egna lilla väg , jag är också snäll och omtänksam när det gäller människor jag tycker om, men jag har även ett himla humör och ingen sätter sig någonsin på mig. Jag är morgontrött, jag hatar att stiga upp på morgonen och pratar inte med någon den första timmen jag är vaken för att jag är så trött och muttrar bara.. som tur är har jag hittat en sambo som har lärt sig leva med mitt morgonhumör och andra brister jag har, föör såklart har jag brister, precis som alla andra! Jag har lätt till tårar, men lika lätt till skratt. Jag kan heller inte vara tyst, det är helt underbart att prata dagarna i ända och jag förstår inte att andreas inte blir less mitt surr, men de blir han otroligt nog inte.

jag pluggar just nu till undersköterska, gick HR på gymnasiet och har jobbat med lite alltmöjligt, som servitris, vårdbiträde, kassabiträde och en massa svammel.. Just nu jobbar jag med lite ströjobb här och där men det är skolan som tar upp mest tid.

Jag har fem yngre syskon och tre bonussykon, en mamma, en pappa och bonusföräldrar. Det finns hundra tusen saker jag älskar och älskar att göra, jag älskar djur, heminredning, pyssel, att baka, vara med vänner och familjer, göra knäppa saker med Anna, fota, handboll..

Nyårsklänningar

Jag är kär, i varenda en. Jag vill ha allihopa ! ♥

Det var egentligen inte det jag ville komma fram till, men jag blev så kär upp över öronen i dom här klänningarna. Hur som helst, här har ni tips på några riktigt snygga klänningar. Kanske till jul och nyår ? ;)
SEN! så är dom inte alls dyra heller, kan det bli bättre ?!



Ni hittar dom på den här sidan

Johanna Hissar & Dissar


Juletider! den är mysig, det är ljus överallt, julklappar, förväntansfulla barn och jag kan inte annat än älska juletider!

Ledighet! Alltså jag måste bara få påpeka hur underbart det har varit när Andreas har varit ledig dom här veckorna, att ha honom hemma mer än bara några dagar, att få göra saker tillsammans, vakna upp tillsammans, jag bara älskar ledighet.





Vinter! Jag har sagt det förr, jag säger det igen för jag kan inte säga det nog många gånger. Jag hatar vinter, det är kallt, mörkt och sa jag kallt ?! Visst är det mysigt med första snön, men bara någon dag sen är jag spyless.. Usch jag bor verkligen på fel ställe här i världen. Jag hade nog inte hatat vintern lika mycket om den inte hade varit så otroligt låååång.

Facebook! åh så less jag är facebook och jag funderat faktiskt på att inaktivera mitt konto, när man pratar med folk får man bara höra "jo jag vet, jag såg det på facebook", men behöver inte höra av sig till folk nu för tiden, du kan istället Gilla deras status, eller varför inte puffa dom?! nä jag tycker facebook har börjat gå överstyr faktiskt.

H&M

Jag älskar H&M, dom har snygga kläder till bra priser!

inkletat

Nu är vi hemma, eller det är ganska längesen vi kom hem från mamma.. vi var där ett ganska bra tag för en av systrarna fyller år imorgon så vi uppvaktade henne idag för imorgon hinner vi nog inte då vi ska bjuda på middag och hela faderrullan.

Just nu sitter jag med en hårfärg inkletat i håret och väntar på att få skölja ur det, det är Andreas som har valt färg.. han hade några färger att välja mellan, så vi får väl se hur resultatet blir :)

hundfest

Nu ska vi hälsa på hos mamma/mormor och alla barn och hundar som finns där, Baltazar får träffa sin två bästa vänner Affe och Knut ♥

Snöodjuret


Nu ska jag och Baltazar gå ut på baksidan och kasta lite boll hade jag tänkt, jag vet ingen som älskar snö och vinter som det han gör, han blir hel galen när det är massor med snö. Och skotrar, han älskar skotrar, helt sjukt han blir när det kommer en skoter för då vet han att han får springa bredvid.

jag hittar några gamla vinterbilder på honom, för än har det inte kommit så mycke snö här.

Torsdag

Idag är det torsdag, om jag inte minns helt fel..
Imorgon är jag ledig från skolan men har däremot en massa saker som ska göras så ikväll måste jag nog plugga, men vi ska även göra vårat pepparkakshus ikväll. Alla gånger vi tänkt göra det hittils har det kommit en massa saker ivägen, men ikväll då jäklar!

jag måste också färga håret ikväll, eller Andreas ska få den stora äran :)
jag hjälpte även Anna igår med sitt hår och umgicks med henne, kändes mycke bra att vara ute och åka bil och lyssna på skitmusik och bara prata strunt!

Hjärtegull

Tänk att min snygging har varit såhär liten ♥



Och idag, nästan tre år senare är han stor och stark..

Världens Bästa

Ja då var jag hemma, idag har vi varit i piteå en snabbis för att Andreas har lite ärenden att göra så jag följde med.. Sen var jag på byn en sväng, var in på apoteket och köpte mig glykos, hade tänkt försöka baka nånting avancerat senare nån dag, vi får väl se om jag lyckas eller inte.

Nu iallafall ska jag ut med baltazar en sväng, packa upp lite saker och sen kommer världens bästa Anna hit !


godis

om ni inte visste de så kommer det att öppna en godisaffär här i älvsbyn inom väldigt kort, på tiden tycker jag!
tummen upp!

bloggen hittar ni HÄR!



(Den kommer ligga på Storgatan 2, bredvid Röda korset, högst upp på storgatan.)

Gonatt !

Nu ska jag och mina två karlar gå och sova.. Imorgon är hela långa dagen planerad, så de är bäst att vara lite utvilad.

Förövrigt trillade mitt nya schampoo ner i brevlådan idag

Mobilblogg

Kom just hem från skolan där vi haft venprovtagning.. Nu ska jag packa in hund och sambo och fara och handla och sen ner till dtugan, baltazar ska få springa och leka av sig, vi har dragit på de i flera dagar men nu äntligen tar vi oss iväg..

be yourself,everybody else is already taken

När vi växer upp så lär vi oss att den där personen som aldrig skulle svika oss, förmodligen ändå kommer göra det. Man får sitta hjärta krossat och man krossar andras. Man bråkar med sin bästa vän, eller kanske till och med blir kär i dom och man gråter för att tiden bara flyger iväg.
Så ta alldeles för många bilder på alla ögonblick du vill minnas, skratta alldeles för mycke, förlåt människor och älska som att du aldrig blivit sviken.

Livet har inga garantier, inga andra chanser eller time outs, man måste bara leva det fullt ut, berätta för dom som betyder nånting att dom verkligen gör det, dansa i det hårda regnet, hålla någons hand, krama om en vän, somna och se solen gå upp, stanna uppe länge, vara en flirt och le tills hela ansiktet gör ont.
Var inte rädd för att ta en chans, och framförallt att leva i nuet för varje sekund man spenderar arg eller ledsen är en sekund av nånting som hade kunnat vara lycka som man aldrig får tillbaka..


Måndag

det har varit dåligt med uppdatering för att jag jobbade fredag och lördag och när sedan söndagen kom så var jag bara förjävla trött och hade ont överallt..

Nu ligger jag i sängen, tjurar och ska plugga.

Julkalendern

Minns ni julkalendrarna från när vi/ni var små?





Some little things do matter.

Ja då var det torsdagnatt och jag ska slå igen min ögon alldeles snart för att orka med skola som börjar åtta och sen jobba hela kvällen och halva natten. Blev förfrågad om jag ville sova i piteå för att slippa köra hem, men nej tack! jag vill sova hemma, för att jag sover bäst hemma i min egna säng, plus att jag vill sova med Andreas, vara med Andreas och självklart Baltazar..
Jag vill vara med Andreas varje ledig sekund jag bara kan nu när han äntligen är hemma ♥

hur som helst kommer det nog bli lite kass uppdatering imorgon i och med att det är fullt upp hela långa dagen, men jag överlever, så även ni.

your friend in time /
johanna

Detta är humor !

Idag när vi var och handlade på Ica så fick jag se nånting jag aldrig sett förut.

Inte visste jag att dom förpackade sånna som mig ;) haha


Gissa vad ;)

Jag tog en paus i pluggandet och bakade lite istället. Gissa vad detta ska bli ? ;)



Julgranen

Jag älskar våran vita julgran med svarta och orange kulor!
Sen har jag matchat alla paket med svarta, vita och orange omslagspapper, att jag orkar, haha!


Plugga plugga och plugga lite till

Nu sitter jag i soffan, pluggar så att jag håller på att gå i taket, jag blir mest bara irriterad för att allting står på ett så komplicerat sätt så man förstår inte ens hälften.
Imorgon ska det in en uppgift som jag då inte ens hittar, jag vet att den ligger i boken, men vars är boken ? Jag blir inte klok på mig själv när jag hela tiden lägger saker på ställen som jag aldrig minns...

I helgen ska jag ju jobba både fredag och lördag, börjar 16.00 och kommer hem nångång mitt i natten så jag har ju inte tid att plugga då heller, så det är bäst att göra bort så mycke som möjligt nu ikväll då.

bra frågor, får inga svar

ja det kan man undra..

Jag undrar en sak

Vi har just varit och handlat lite mat och en tanke slog mig. Varför tar människor med sig egna plastpåsar när dom handlar, alltsåt inte tygpåsar utan plastpåsar, gamla ica och konsum påsar?!

Är det för att dom
1. Är förjävla snåla och inte kan betala dom där 1.50krk/st som dom kostar i affären.
2. Tänker på miljön (hahahaha de betvivlar jag, men man vet ju aldrig)
3. För att dom har så mycke påsar hemma att dom inte vill ha fler ?!

Alltså jag har tusen miljoner påsar här hemma, men inte tar jag med mig gamla påsar när jag ska handla för det, jag kan gott och väl köpa nya när jag är och handlar, då ser man inte ut som en snålis och ett pucko iallafall.. Jag brukar köpa papperspåsar ganska ofta, det känns som att det är bättre för miljön, nångång kan man ju faktiskt tänka på miljön också.

Vad tror ni är orsaken till att endel tar med sig egna påsar ?
Och gör ni det ?

true story

Saffranslängder mitt i natten

Nu kastar jag in handduken för ikväll/natt..
Ikväll har jag och Andreas bakat saffranslängder, det var faktiskt hans ide så det var bara passa på att göra det då, annars får jag alltid baka själv.. Men han var så duktig och dom blev himla goda!


världens bästa ♥


Så imorgon kanske vi bjuder på saffranslängder om någon vill komma och fika vill säga, det är hemskt sällan det passar för alla nu för tiden.

Baltazar ♥

Helt ärligt känner jag inte för att göra nånting ikväll, lägga mig och sova helst men det går jag inte för min sambo, han tycker inte jag ska sova redan.

Men nu måste jag iallafall ut med Baltazar, skönt att det inte var iskallt ute idag.

i love you ♥

Väggord !

Igår fick jag några av mina väggord, så jag satte två i vitrinskåpet och två ovanför soffan.

Vardagsrummet !

Nu hade jag tänkt visa er bilder på vardagsrummet. Det är dock lite småsaker kvar att göra, men såhär ser det ut iallafall.. Vi trivs bra och det är ju huvudsaken :)












Jag tror jag vet en dum kråka som kommer att härma mig med en orange julgran, skrattretande.

onsdag

Onsdag!

Idag vet jag inte riktigt vad man skulle hittat på, Andreas ska snart fara och åka skridskor och jag stannar gärna hemma, kan ju knappt stå på ett par skridskor, haha!

Jag kanske ska städa färdigt här hemma, sovrummet är i behov av städning också borde vi hälsa på svärfar, har lite frågor till honom ;)

jag funderar




Kuk och sjuk rimmar även på engelska sick och dick, jättekonstigt.
Även orden mus och hus rimmar på engelska mouse och house.
RSS 2.0