Pyssel

Ikväll har jag kopierat ultraljudsbilderna och klistra in i min bebisbok. Köpte förresten boken nio månader för ett tag sen och är himla nöjd med den, bra variation och söta bilder :)

Stash Organizer

Jag låg och tittade runt på intenet på inredning till barnrum, mest för att få lite ideer och tips. Då råkade jag falla över denna förvaring som skulle passa perfekt vid skötbordet. Där rymmer man en massa saker som den är snygg. Den finns att köpa hos shop.alltforforaldrar.se för 199;-
 
Någonstans måste ju alla barnens saker ta vägen. Därför är det viktigt att ha en bra förvaring för alla prylar. Ännu bättre blir det om denna är dessutom både snygg och praktisk i form av öppna svarta cylindrar i olika höjder, som kan ställas på bord eller fästas på en vägg.

Spjälsäng

Snart åker jag och häntar hem en spjälsäng som vi köpt. Väntar bara på att släpet jag ska låna blir ledigt:) Det blev en mammut, känns bra att ha det klart fastän vi bara gått halva tiden :)

Sjukgymnasten

Idag var jag till sjukgymnasten igen, om jag blev klokare betvivlar jag. Men nu har jag då varit där och ska fortsätta hålla på med mina övningar för ryggen. Rätt så intressant hur man vänjer sig vid smärta, jag har ont i ryggen varje dag men har vant mig vid det. Så länge jag inte lyfter eller står för länge så går det bra, ont men bra.

Hjärtat

Nu har jag skjutsat Andreas på jobbet, två veckor innan han kommer hem igen. Känns alltid så tomt när han åker, fastän jag vet att dom där två veckorna brukar gå ganska fort. Sen jag blev gravid så har det blivit tråkigare och jobbigare att han åker och jobbar, det beror nog mest bara på alla hormoner tror jag.. Så nu får jag och magen sova själva ett tag, ingen som stryker den eller vilar huvudet på den.

Bloggtips

Har ni något tips på gravidbloggar eller är du gravid och bloggar? :) Det är som roligt att läsa om andra gravida och följa dom.

Söndag

Då var det söndag och imorgon åker Andreas och jobbar igen. Men nu har han bara dom här två jobbveckorna kvar, sedan har han semester :) Idag händer inte mycket alls, min rygg behöver vila och jag lika så, så det blir en lugn och skön söndag.

Shopping - Skötbädd

Pappan i huset har köpt en skötbädd för några dagar sedan.
Vi har bestämt oss för att inte ha något skötbord och istället göra klart i tvättstugan så att man ska kunna byta på bebisen där :) Så vi behövde bara en skötbädd och det fick bli en grå med Laban på från barnens hus.
 

Baltazar

Idag har vi hunnit endel, så som köpa lite virke till altanen och varit ett bra tag i stugan med Baltazar. Det är så skönt att åka dit med honom så han får springa lös, bada och svammla på. Hans absoluta favorit var också där, nämligen min pappa. Han blir helt galen när han träffar honom och springer gärna ett steg bakom överallt. Det är nog för att han vet att han får uppmärksamhet av honom och att det finns en risk att dom far ut i skogen med fyrhjulingen.

En fråga

Jag har en fråga till er mammor där ute (ja även pappor), hur låg hjärtljudena hos era bebisar när ni var gravida och vad blev det för kön? Det sägs att högt då är det flicka och lågt pojke, självklart förstår även jag att detta inte alltid stämmer, men jag tänkte att det kunde vara roligt att se hur det var för er andra, så dela gärna med er :)
 

Utomhus

Här hemma så har vi inte längre någon gräsmatta, men vi har däremot sex plintar i backen istället :) som tur är så är det ingen förlust att gräsmattan nu mera ligger under ett jordlager då den ändå var så ful och behövde fixas till. Men jag kan meddela att det blir några kilo sand och jord inomhus, helt sjukt hur mycket vi och Baltazar drar in.

Klädproblem

Jag har inte riktigt förstått ännu att min mage har växt och att mina tröjor inte passar som förr. Varje gång jag tar på mig en kofta så uppstår samma problem, jag får inte igen den för att magen är ivägen. Dock så tänker jag oftast inte på detta förrens jag farit hemifrån och ska stänga koftan, vilket resulterar i att det inte går och jag får istället frysa.

Det tar sig

Här hemma händer det verkligen saker och snart är det dags att börja bygga golvet på altanen. Själv så jobbar jag på i min egna takt med hushållsgöra, så som tvätta, städa och förse arbetarna med mat. Tänka sig att det faktiskt finns ett slut i tunneln och vi kommer att ha en rak altan inom en snar framtid. Dock blir det bara golvet i år, men ändå:)

Väggdekor

Två nya väggdekorer har kommit upp i lekrummet:)

Ipad

Andreas har köpt en iPad, vilket gör det hela lite roligare, kanske är det bara för stunden då den är ny men det är mycket roligare att sitta på en iPad än på iphonen.. Hur som helst så har jag sorterat alla barnkläder, sorterat storlekar och satt i kartonger och hängt fram det som är i rätt storlek till en nyfödd bevis , kom då även fram till att det enda som verkar saknas i klädväg är en overall och kanske en till pyjamas, sedan har vi alla kläder för ett tag framöver. Men jag känner mig själv och min sambo så bra så jag vet att vi inte kommer kunna låta bli att köpa något mera.

Godnatt

Nu går jag, magen och mina killar och sover ;)

Altanbygget

Idag har det verkligen hänt saker här hemma, altanbygget har kommit igång och tanken är att alla pelare ska vara nere i backen ikväll. Känns bra att det börjar ta fart. Har även varit till bm idag, var bara ett snabbt besök med lite surr och tips mot ryggen. Lyssnade även på hjärtljudet som låg på 148, hittils har det alltid legat mellan 145-152 slag/minut.

Foglossning

Då var det söndag och jag är helt slut i kroppen. Jag har nämligen fått foglossningar, jag som trodde att man fick det senare i graviditeten, men det visade sig att man kunde få det rätt så tidigt. Att jag ska gå omkring med det fram till December känns inte det minsta roligt, det gör verkligen sjukt ont. Nåja, det är bara härda ut och se glad ut.

Sparkbil

Jag älskar vekligen dessa sparkbilar, gammeldags och riktigt häftiga. Mycket coolare än en bobby car ;) Dom finns i en massa olika utföranden och färger.
Priset ligger på 700-1200
 
 

Pappa betalar

Finally

Nu har jag fått hjälp med barnvagnen så den ser ut som den ska. Nu ska jag bara tvätta upp den och pumpa däckena, men jag har ju några veckor på mig så det kan vänta :) Men för tillfället tänker jag bara titta på den och försöka förstå att våran bebis ska ligga där i på några månader.

Kläder

Jag har legat på golvet och sorterat alla kläder till bejbisen. En tredjedel av kläderna har vi fått ärva och från när jag var liten, dom resterande kläderna har vi köpt. Man hinner samla på sig endel, vi har också köpt i blandade storlekar, allt från 56-86 så det blir endel :)

Barnvagn

Att sätta ihop en barnvagn är lättare sagt än gjort. Vi har en barnvagn som svärmor köpte innan hon gick bort och jag och Andreas bestämde oss för att ta den. Dels för att den är fräsch och vi slipper lägga ut den utgiften, men mest för att det betyder mycket för Andreas då det var hans mamma som köpt den. Den har stått i vårat förråd i två år och jag bestämde att efter ultraljudet ska jag plocka fram den, men nu får jag inte till hur liggdelen ska vara, har varit tvungen att ringa efter hjälp, någon som har lite mer koll på barnvagnar än mig :)

En annan bra sak med barnvagnen är att allt följer med, myggnät, regnskydd, liggdel och sittdel :)

Älskade B

 
 

Vecka 19

Vi befinner oss ju faktiskt i vecka 19 idag (18+0). Känns skönt att ha lite mer koll på veckorna nu, nog för att det var den vecka som vi trodde.
 
Kroppen:Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Egna Tankar: Magen känns så spänd varje dag så jag undrar om den snart kommer att spricka, det sparkar också mer och mer för varje dag och det känns tryggt att veta att det är liv där inne.. Illamåendet har blivit lite bättre och jag spyr inte varje dag, dock är ryggen helt slut och den verkar inte vilja bli bättre alls.

Bulle i ugnen

Jag måste bara få dela med mig av denna bild. Magen har varit riktigt hård och spänd hela dagen i princip och när ja la mig på soffan så såg jag detta. Ser lite roligt ut;)

Älskade Du!

Nu är det bara den här natten och en till kvar tills Andreas kommer hem på ledigvecka, det ska bli helt underbart att ha honom här hemma. Dels för att det är roligare att ha honom här och han kan hjälpa mig när jag har ont i ryggen, men mest för att han är helt underbar. Han bryr sig verkligen om hur jag mår, han stryker på magen varje kväll och pratar med bejbisen. Han hjälper mig med allt han bara kan och han vill mer än gärna följa till MVC och läsa på så han förstår vad det är som händer med mig och min kropp.. För det är verkligen en massa som förändras när man är gravid och det känns oerhört tryggt och skönt att ha en partner som verkligen engagerar sig i graviditeten och bryr sig.
 

Klättra

Det finns verkligen hur mycket som helst att göra här hemma, men det finns ytterst lite att göra när jag har ont i ryggen. Till alla mina projekt måste jag använda ryggen, antingen sitta eller lyfta och det funkar tyvärr inte. Så jag funderar vad jag egentligen ska göra, hade jag kunnat virka så hade jag gjort det. Men vi vet ju alla hur det sett ut tidigare då jag försökt. Så nu försöker jag komma på vad jag kan göra innan jag börjar klättra på väggarna.

Kommentarer

Jag ber om ursäkt att jag inte svarat på alla era kommentarer, men det är mycket lättare att göra det när jag sitter vid en dator och inte mobilen. Jag ska göra det någon dag då jag tar fram datorn :)

Ultraljud

Nu har jag varit och sett vårat hjärta. Den 20 december är det beräknat att den ska komma ut :) vilket betyder att vi är i vecka 17+5 idag.

Bästa!

Världens bästa killar!

Fest där inne

Vaknade upp kallsvettig inatt, jag drömde att det var tvillingar i magen och jag fick bara välja en utav dom när jag var på ultraljudet.. Helt otroligt vad hjärnan spelar en spratt när man sover. Förresten så har den lilla krabaten börjat sparka mer och mer, speciellt när man lägger sig för att sova så kommer h*n på att den ska ha fest därinne;) Jag kan ju inte klaga då det är rätt så mysigt och tryggt att veta att h*n lever.

Sovdax

Nu är det dags för mig och Baltazar att slå igen ögonen. Baltazar har varit ute hela dagen lång och själv har jag legat hela kvällen. Imorgon väntar ultraljud, blir spännande att se vårat hjärta. Tyvärr så kan Andreas inte följa då han är och jobbar, så mamma ska följa med mig.

Utan resultat

Jag och Baltazar har förflyttat oss till stugan, spelar ju ingen roll för mig om jag ligger och vilar här eller hemma, också tar det bara fem minuter att köra hit. Nåväl, nu ska jag lägga mig i soffan och vila, Baltazar är ute och leker. Är så skönt att kunna ha honom lös här och slippa vara rädd att han sticker.

En dag kvar

Tisdag och imorgon gäller det, då är det dags för ultraljud :) Nu ska jag ringa och se om jag får tag i någon läkare så att dom får titta på min rygg..
 
Nu var det egentligen något annat jag hade tänkt ta upp här i bloggen och det var mina rabarber. Jag (läs vi) har en massa rabarber och jag funderar vad jag ska göra med dom, antingen koka saft eller göra kräm. Men jag har aldrig gjort något utav det och det kändes som att det var svårare att göra kräm än saft.
Har ni något tips ?

Hair

Jag saknar att ha lite längre hår. Som när jag hade hårförlängning, inte för långt, utan rätt så uppklippt. Så som jag hade i våras.

Alldeles för tidigt

Måndag morgon och jag vaknade alldeles för tidigt idag, vaknade med ont i ryggen och var tvungen att gå upp och gå en sväng i huset innan jag kunde lägga mig igen. Till och med Baltazar tittade snett på mig där han låg i sin hundbädd. Senare idag är det dags för ytterligare ett besök hos sjukgymnasten, så vi får väl se vad han säger och om jag blir något klokare. Än så länge så har då ryggen inte blivit bättre utan tvärtom.

Magen

Det växer så det knakar ;) fast nu kan det lugna ner sig lite så jag inte sprängs i slutet, det är ju faktiskt inte halvvägs riktigt ännu ;)

Söndag

Då var det söndag och den här helgen är snart slut.. En bra sak med att det går fort är ju att det inte tar så långt tid innan Andreas kommer hem på ledigvecka. Förresten så regnar det mest här hemma, men det verkar inte min sallad eller jordgubbar ha något emot då dom både växt. Salladen börjar vara dax att äta utav och jordgubbarna är gröna.

Sparkar

Då var det lördagkväll och jag ligger i soffan, våran granne har 30års fest och vi tänkte fara dit, vilket vi gjorde men efter bara nån minut så kände jag att det var ohållbart för ryggen och gick hem. Det verkar inte vilja bli bättre och jag kan ju inte direkt äta några värktabletter. Nåväl, nu till något roligare. Andreas har för första gången känt en spark, vilket han blev imponerad av :) och vi har även införskaffat så vi kan lyssna på hjärtljud, så nu har han fått höra det också :)

Stödstrumpor

Jag har tänkt köpa stödstrumpar på ett tag, mycket för att försöka undvika åderbråck, många i min släkt har fått det vid graviditet och jag vill gärna undvika det eller iallafall lindra det..
 
Men jag vill inte ha fula stödstrumpor, utan dom ska ju vara söta eller coola.
Typ som dom här, hur coola är inte dom?
 

Tips

Tänkte tipsa er om några gravid-appar till iphone :) Namnkällan är dock ett program där man får en massa tips på namn, som i vårat fall till bebisen. Om vi får en flicka så har vi ett namn som ligger oss varmt om hjärtat, får vi däremot en pojke så kommer det bli svårare att välja då vi inte riktigt är så överens där.

Torsdag

Jag vaknade idag och så var denna dag förstörd. Jag har ryggvärk som påminner om ryggskottet jag hade i vintras, får jag ryggskott igen så vet jag då inte vad jag tar mig till, speciellt med tanke på att Andreas inte är hemma och kan hjälpa mig. Har iallafall ringt sjukgymnastiken och ska åka dit på ett tag för att se om jag blir något klokare. Men först sova ett tag till, äta frukost och ut med Baltazar.

Bm besök

Idag så var jag som sagt till Bm för att kolla lite värden och få svar på lite frågor. Klokare blev jag väl, men än så länge ingen lösning. Men men, vi får väl se hur länge till jag ska orka jobba såhär, det tar fruktansvärt på kroppen att jobba sena kvällar hela tiden och på helgerna jobba 12timmar/dag. Skulle haft ett jobb med lite normala arbetstider när man är gravid. 
 
Jag fick iallafall höra hjärtljuden idag och dom låg på 148, det var full fart där inne och det sparkades för fullt så det känns då bra iallafall. 

Bara 60 kvar

Vi vet ju som sagt inte sådär jätteexakt vilken vecka vi är i, vilket ska bli skönt att få lite rätsida på då vi åker på ultraljudet. Hur som helst så är vi enligt senaste mensen vecka 20, vilket inte stämmer utan nånstans mellan 16 och 18. Så utgår vi från att vi är i vecka 17 så har vi gått dryga 40%, vilket jag tycker låter ganska mycket :) bara 60% kvar då!

Privat ultraljud

Jag (läs vi) har tänkt boka in ett till ultraljud privat, för att Andreas också ska få vara med. Han är nämligen och jobbar då jag ska på ultraljud och han har heller inte fått höra på hjärtljud då han varit borta. I och med att han jobbar på bortaplan och är borta två veckor i stöten så är det väldigt svårt för honom att ta ledigt, så vi tänkte boka ett privat. Men jag vet inte vart dom gör det så imorgon ska jag ringa runt och höra lite vart man kan göra det och vad prislappen ligger på. Kanske har ni något tips på vart dom gör privata ultraljud här uppe ?!
 
Förresten så tänkte jag höra med er om någon har tagit gravidkort hos Danioelphoto?!
Jag har en bekant som har varit där när hon fick sin flicka och bilderna är verkligen hur vackra som helst, så vi har funderat på att boka in en fotosession där man tar kort tre ggr och även boka in när man är gravid. Det är ganska dyrt, men värt pengarna. 
 
http://www.danielphoto.nu/
Klicka på länken för att komma till danielphoto

Tisdag

Ja då var det tisdag och jag befinner mig på jobbet och har stängning för ovanlighetensskull. Har det imorgon, tirsdag och fredag också.. Sen är jag ledig två dagar och efter det påbörjar jag en helvetesvecka.. 
 
Imorgon blir det ett besök hos barnmorskan för att kolla lite värden och sånt och sedan är det bara en vecka kvar till ultraljudet. Kommer bli spännande!
 

Migrän

Idag stod det jobb på schemat, men kring tolv idag började migrän komma krypandes och både hörsel och synen for. Så det var bara att stanna hemma och sova. Efter att ha sovit drygt sju timmar så är det lite bättre, men inte bra. Så nu har jag tänkt lägga mig och fortsätta sova och hoppas det är helt borta imorgon då det är jobbdags.

Illamående

Åh så less jag är detta illamående och nästa person som säger till mig "det går snart över" slår jag. Jag har hört det sen vecka sju nu och tror inte ett smack på det, sen att jag alltid måste uppsöka toaletten i samband med illamåendet gör inte saken något bättre. Funderar på att måla något fint i toastolen så jag har något att titta på när jag ändå är där. Nåja, i december när lill*n har kommit ut så går det väl över om inte annat:)

Lördag

Då var det lördag och jag är ledig, självklart så ska det regna bara därför.. Vi hade tänkt åka och fiska men det får nog bli en annan dag om vädret inte blir bättre.. Annars har jag min nya tidning och hårda godisar att underhålla mig med:)

Äntligen!

Speciellt

 
 
Jag tänkte bara höra med er om det är något speciellt ni vill läsa om ?
 
 

Torsdag

Idag står det jobb på schemat hela långa kvällen, helst av allt skulle jag vilja ligga hemma i sängen och tycka synd om mig själv. Har haft ont i huvudet i flera veckor nu och det går aldrig över.. Frågan är om det har med graviditet att göra eller något annat. Hur som helst så jobbar jag imorgon och sedan har jag två dagars ledighet, vilket känns riktigt bra!
 
 

Angel

Den här skulle jag inte tacka nej till :) Dock lite väl dyr om du frågar mig.
 
 
 
Baby Dan Angel Komplett Set innehåller vit babysäng med madrass och sufflett, vit babysitter med båge samt vit barnstol med båge och stolsdyna samt vit benställning som passar till samtliga delar.

Angel Nest är en babysäng som ditt barn kan sova tryggt i. Liften har bärhandtag och kan enkelt monteras av och på benställningen. Dessutom kan liften fällas ihop så att du enkelt kan ta den med dig på resan, smidigt och bekvämt. Levereras med madrass, dock ej kudde och täcke.

Angel Rest är en babysitter som ditt barn kan vila i eller få sin första gröt i. Sitthöjden är anpassad för att barnet säkert skall kunna sitta med vid matbordet utan risk att tippa. Dessutom kan man med ett enkelt handgrepp ändra babysittern mellan ett sitt och ett liggläge.


Angel Feast är den flexibla barnstolen där ditt barn sitter till bords med sina föräldrar och som växer med barnet. Sitsen kan enkelt vändas 180 grader beroende på om man vill använda fotstödet eller ej. Stolen kan därmed passa flera barn utan att behöva justeras med skruvar. Bygeln kan också enkelt tas av eller sättas på utan att behöva använda verktyg.

Two weeks

Tänkte bara meddela att idag är det två veckor kvar tills ultraljudet ♥

Full dag

Idag har vi varit till stan en sväng, jag var i behov av nya byxor då dom flesta har blivit för små och jag skulle vilja gå omkring i något annat än mjukisbyxor. Hittade iallafall tre par, så nu ska jag väl klara mig en stund.
Förresten så har det börjat hända saker här hemma, gången till huset är grävd och nu har det börjat grävas till altanen.
 
Ikväll åkte vi till stugan så Baltazar fick leka av sig, vilket var uppskattat och nu ligger han som en utslagen hjälte här hemma.

Pojke Eller Flicka

Vi har fått lite frågor om vad vi tror att det är som gömmer sig i magen och om vi ska kolla det när vi ska på ultraljud.. Och ja, vi ska kolla det om det är möjligt. jag är inte intresserad av att ha en debatt kring detta då endel tycker man ska kolla och andra inte. Vi vill kolla och då gör vi det om det går.

våran bm tror det är en flicka och det tror även det kinesiska testet trodde det. Så vi får väl se :)

 

Du kan själv göra testet HÄR!

Tar på krafterna

Det känns verkligen i kroppen att jag jobbat tre stängningar i rad och att helgerna är lite väl långa pass då dom är på 12timmar/dag. Även illamåendet tar på krafterna och jag vill helst av allt bara sova i hundra år nu och vila min rygg...

Jag har även börjat få ont i magen när jag lyfter saker, det behöver inte vara sådära jättetugnt för att det ska börja göra ont.. Bara hoppas det går över så jag klarar sommarschemat.

Bebiskläder

Vi har redan nästan alla kläder vi behöver till bebisen då vi köpt kläder väldigt länge. Vi började väl köpa på oss kläder och annat för ca två år sedan, så vi har redan bilbarnstol, vagn, babyvakt, kläder och sådana saker. 
Men jag var in på http://www.lager157.com och hittade lite söta kläder som jag funderar på att klicka hem, man kan ju aldrig ha för mycket kläder ;) Får väl köpa i olika storlekar så vi har. 
 

Felmärkning

Vi gjorde en lite rolig upptäckt idag på jobbet, 
salladen var felmärkt. Men förhoppningsvis förstår kunden att detta inte är någon baguett :)
 

Fixat!

Snart är den här jobbhelgen över, men inte jobbet i sig då jag jobbar stängning även imorgon. Det absolut värsta passet på hela dagen då jag är så otroligt trött kvällstid och mår illa konstans hela kvällarna. Helt sjukt hur mycket jag längtar tills detta illamående är över. 
 
Det är flera som har kommenterat och sagt att mina kategorier inte fungerar, men nu tror jag att jag har åtgärdat  det problemet. Så nu borde ni kunna fara runt bland alla kategorier utan några som helst problem. Skulle det vara någon som inte funkar är det bara säga till :)
 
 

Mammakläder

Jag hittade faktiskt en sida på internet som hade endel söta gravidkläder, annars brukar dom mestadels vara fula kan jag tycka. Men på den här sidan fanns det faktiskt endel som föll mig i smaken :)
 
 
kläderna finns på http://www.lovelymama.se
RSS 2.0