Slut med tuttar

Lilly slutade somsagt med tutte kring jul. Först hade vi tänkt lämna över dom till tomten, men då Lilly inte gillar tomten så valde vi att slå in dom i ett paket och skriva en lapp att det var till tomten, sedan la vi paketet på bron så kom tomten och hämtade det på natten när Lilly sov. Så på julaftonsmorgon sprang hon och tittade på bron om tomten hämtat paketet, vilket han hade gjort och en julklapp hade han lämnat som tack. En gång sedan dess har Lilly frågat om tutten, så det går väldigt bra. Ser dock att fingrarna åker ofta in i munnen när hon är trött istället nu när inte tutten finns att tillgå, men än sålänge så somnar hon då utan både tutte och fingrar.  

Dock är hon inte dum, hon såg en julfilm häromdagen och såg små tomtenissar och undrade då varför tomtens små bebisar inte hade tuttarna hon hade skickat. Fick förklara att det var jättesmå bebisar som fått hennes tuttar och dom låg nog och sov. 

Snart nytt år

Nu är julen över, hela familjen har fått så fina julklappar och Lilly visar glatt upp allt fint som hon fått. 


Imorgon öppnar butiken igen, men vi har bara öppet måndag och tisdag, sen tar jag ledigt och umgås med Lilly medans pappan jobbar. På onsdag ska vi åka buss som jag lovat henne så länge. 

Måndag

Det är nu bara två arbetsdagar kvar innan det är jul! Idag har vi haft öppet till 21, vilket känns i kroppen men det är så kul med alla glada kunder. 

Läste nånstans att 7 av 10 väljer att köpa sin julklappar på nätet. Själv så gillar jag att gå omkring i butiker och titta. 
Men det många nog inte tänker på är att dom dödar fysiska butiker genom att bara handla på internet, jag förstår att det är enkelt och smidigt. Men vill ni inte behålla byn/kommunen levande? 
Jag förstår också att ibland är det inte ekonomiskt hållbart om det skiljer mycket i pris, men många gånger skiljer det nästan ingenting i pris. Dessutom får du bättre service och lättare att byta en vara om du handlar i en butik. 
Så försök att handla lokalt, det stängs butiker hela tiden nu pga av att människor väljer att handla på andra ställen så som nätet.
Bara en tankeställare såhär en måndagkväll :) 

I badet

Detta utspelade sig för några dagar sedan. 

"MAMMA får jag kissa i vattnet"

"Nej, du får gå på toan och kissa" 

"Pappa har lovat att jag får det"


(Kan meddela att pappan var på jobbet)
Lilly har börjat hitta på väldigt mycket, speciellt att någon har lovat henne nånting. Igår hade Morran (guldhamster) lovat att hon skulle få äta glass. 

Tack!

Gud giv mig styrka! Jag vill aldrig bli tonårsförälder känner jag. Tack gud eller vem du nu är att min dotter bara är tre år och får utbrott för att hon inte får glass till frukost. Även tack till att hon är så pass lätt att jag faktiskt orkar bära henne fastän hon sparkar och skriker. 

Jag vet att hon kommer bli tonåring, men det är ett tag kvar och kanske har jag laddat mentalt fram tills dess. 

Julgranskula

Vi har superfina julgranskulor i butiken som man kan sätta in en bild inuti eller egentligen kan man sätta in två bilder, en på varje sida. 
Tisdag

Det närmar sig julen med stormsteg och jag tror att jag köpt klart alla julklappar, jag måste bara slå in alltihopa och leta fram dom från mina gömmor. Men det gör jag sen, har ju mer n en vecka kvar. 

Lilly disskuterar tomten, att han inte alls behöver komma då hon inte gillar honom. Men julklappar vill hon ha, tuttarna har vi tänkt lämna till tomten, osett ännu då den lilla avkomman vägrar i sten. Kanske tomten istället hämtar dom på natten och ger till sina små tomtebebisar. Ser verkligen inte framemot hysterin som kommer infinna sig när någon inser att det är slut med användningen utav tutte/napp. Kan man skicka dom på behandlingshem för nappavvänjning? 
(Det sista var ett skämt för er som inte förstod). 

Snart jul!

Det närmar sig jul med stormsteg och jag hinner inte med! Mindre än tre veckor kvar och jag borde gå igenom julklapparna och slå in dom för att se vad som fattas. 

I butiken är det fullt upp, det bara rasar in nya saker och Lilly hjälper till att packa upp. RSS 2.0