Mollsan

Imorgon är det dags för bvc, 8-månaders kontroll står på schemat. Ska bli intressant att se hur mycket Molly har växt. Våran älsklingsbebis. Tänk att vi har två fantastiska flickor. 

Fullt upp

Det är full gas nu, vm veckan är här. Så många timmar jag lagt ner för att bidra till en kul vecka för älvsbyn. Så himla många möten och fixande. Då jag suttit i två grupper så har det varit full fart för att få allt att klaffa, men det har varit himla kul. Så många nya kontakter jag skaffat och så mycket jag lärt mig. Verkligen superkul och utvecklande, men såklart även jobbigt stundvis då jag även har två  små tjejer, en karl, ett hem och ett företag. 

Det är verkligen roligt att göra något annorlunda och känna att man behövs, att man bidrar med något. Låter kanske fjantigt, men det känns bra. Det har varit två tunga månader i butiken, det skjuter jag inte under stolen. Januari och februari är oftast inga roliga månader och det är tack vare Andreas som jag inte gett upp vissa dagar. Sen är det inte alltid en dans på rosor att få ihop familjelivet då man har en bebis, en karl som jobbar och företaget. Den stora är ju på förskolan, men den lilla får följa med dit man ska. Låter kanske gulligt, men det är det inte alltid. 
Ja det är inte alltid lätt här i livet men jag tror hela familjen tycker det ska bli skönt när mamma inte har möten flera timmar i veckan. 


Onsdag

Så var det onsdagkväll. Den här dagen har mest bestått av möten, både på dagen och kvällen. Hade så tur att Andreas var ledig idag så han kunde rycka in i butiken och jobba ett tag. Imorgon ska jag till sjukgymnasten för att kolla upp armen, men vad tror ni har hänt?! Såklart har den blivit bättre bara för att jag ska dit imorgon. För några dagar sedan kunde jag knappt röra den och nu har jag ont men kan använda den. Nåja, ska dit iaf för att se om dom vet vad det kan vara. Skulle gissa på inföammation i nån muskel eller något. 


Lilly var så fin idag i en av sina nya klänningar som hon shoppade i söndags. Våran stora tjej! 

Pyssel

Har gjort lite halsband av träknappar, träkulor och flirtkulor..

Tjejdag

Idag har vi en tjejdag då pappan i huset jobbar. Vi har varit en sväng till Luleå med bästa vännen, Lilly är helnöjd. Hon fick sig tre nya klänningar då hon var så besviken att hon bara hade två klänningar och båda var i tvätten idag, även en ny mjukisdress fick hon sig. Så roligt när hon själv börjat säga vad hon tycker är fint, dock tror jag inte att det är lika roligt om några år då hon kommer på alla kläder hon villhöver ;) 

Just nu så väntar vi på att färgen till vårat påskpyssel ska torka. 

Utveckling

Idag blir Molly 8 månader, tiden verkligen springer iväg. 


Hon har storlek 80/86. 
När hon var 6mån vägde hon ca 10kg. Vi ska på bvc i slutet av mars så det blir intressant att se hur mycket hon växt. Hon har iaf inte gått ner i vikt. 

Hon är ganska bekväm av sig, sitta själv hr hon kunnat ett bra tag nu men att röra sig på golvet, det skippar hon gärna. Hon gillar inte att rulla runt och gör det väääldigt sällan. Att försöka ta sig framåt är hon inte det minsta intresserad utav. Men det är ju klart, enklare om någon bär och håller i en. 
I gåstolen kan hon gärna sitta och leka, men tänker inte gå framåt, nä nån måtta får det väl lov att vara. Hon tycker nog det räcker med att hon faktiskt sitter där. 

Hon äter mat och älskar det. Men ingen skit som mamma gjort själv, nä burkmat ska det vara. Ammar gör vi också, men inte lika ofta. På kvällen/nätterna ammar vi också nångång på dagen sådär. Har ingen brådska att sluta utan tänker att det får fasas ut med tiden.

Inga ord eller liknande ännu. Hon smackar och ger nån typ av slängpuss och skakar på huvudet och skriker määääääää. 

Utveckling

I år blir du fem år, något du gärna berättar för alla. Lilla stora du!


Lilly har börjar intressera sig väldigt mycket för bokstäver och ser överallt att hennes bokstav (L) och Mollys (M) finns skrivet. Hon skriver sitt namn och är väldigt intresserad av alla bokstäver. 

Hon älskar verkligen sin lillasyster och leker med henne varje dag, tröstar henne när hon är ledsen och ger henne kramar och pussar. Ska bli roligt att se hur det blir när Molly börjar ta sig framåt och stör henne när hon är upptagen och tjuvar hennes saker. 

I slutet av mars ska vi och kolla synen, när vi var på 4-års kontroll så visade det sig att synen var lite dålig. Nu. Så nu har vi fått kallelse till ögonmottagningen och ska se om hon behöver glasögon. 

Storlek 110/116 på kläder och har börjat få kläm på vad hon tycker är fint. Vilka färger hon föredrar och vad hon gillar. 

Räkna gör hon gärna. Ibland glöms nr3 men det är ibte så viktigt tycker hon. Färger kan hon men ibland så säger hon färgerna på engelska, speciellt yellow. För att inte tala om att sjunga, som hon sjunger. Dag ut och dag ib, favoriten är bä bä son gick på restaurang. 

Våran fina tjej. 

Fullt upp

Denna vecka har det varit fullt upp. Både jag och Andreas har jobbat hela veckan, det har varit möten, pysselträff, jobb och familjeliv. Nästa vecka blir lite lugnare, det ska bli skönt. Dessutom är Andreas ledig så då blir det inte lika stressigt för mig. 


Har dragit på mig nån muskelinflammation eller något i armen, har haft ont sedan början av februari men nu har det blivit värrw. Att bära är ingen hit då det gör ont i armen, att då bära omkring på Molly är ingen lek då hon börjar bli väääldigt tung. 

Idag efter jobbet tog jag flickorna och gick ut, Molly åkte vagn och Lilly tog sparken. Inte set bästa sparkvädert då mätaren visade 4 plusgrader. Men hon kämpade tappert. 


Onsdag

Idag väntar möte, sedan butiken och slutligen pysselkväll! Blir intressant att se hur det går, börjar vara ett tag sedan. Har gått igenom alla saker men det är garanterat något jag glömt, som alltid.. 

RSS 2.0