Hemma!

I helgen har jag och maken besökt huvudstaden. Formex har stått på schemat! 
Torsdagkväll efter att jag stängt butiken så tog vi tåget ner mot stockholm. Väl där (fredag morgon) så åkte vi på mässan. Var där hela dagen, träffa leverantörer, både gamla och nya. Beställde lite saker till butiken, började förbereda oss för halloween och hade det trevligt. 
Lördag gick vi på stan, besökte gamla stan och såg lite utav stockholm. Jag har aldrig sett stockholm innan så det var trevligt. 

Men nu är vi hemma, i lugnet tillsammans med Lilly. Kan inte påstå att hon var så överlycklig när vi kom imorse till mormor där hon spenderat helgen. Hon hade nog gärna varit utan oss några dagar till. 

Lillys Utveckling

Det var längesedan jag uppdaterade om Lillys utveckling. Så jag tänkte göra de nu för det kan vara kul att läsa om i framtiden.
2år och 9månader. 
Jag vet ärligt talat in vad Lilly väger då det är superlängesedan hon vägdes, men minst 15,3kg iaf.

Storlek 98/104 på kläder.

Pratar oavbrutet och har blivit en hejjare på meningsbyggnader.. Ibland är dom roligare än annars, ett typiskt exempel är "sluta börja regna nu mamma". (När det slutat regna).

Hon äter bra ibland, det där med mat är inte lika kul nu som förr. 

Använder fortfarande blöja då hon har väldiga problem att göra nummer 2. 

Kan räkna, ibland till tio och ibland till fem. 

Vi kämpar på med färger men än sitter det inte riktigt, grön, rosa, gul, lila, blå är färgerna det pratas om mest men ibland är det lite svårt att skilja på dom. 

Har ett helt otroligt minne och vet vart alla har lagt sina saker, vad dom lovat och allt annat som är egentligen helt meningslöst att faktiskt minnas.

Är i en härlig trotsålder, blivit en huligan på affärer (tidigare var hon en dröm), vägrar göra allt man måste göra och strtar ett världskrig varje dag när vi ska borsta tänderna. 

Leker mycket med dockor och lagar mycket låtsasmat. Dockorna ska ha blöja, följa med överallt, sitta fastspända i bilen annars kommer "liiiisen" (polisen).

Ja det var allt jag kom på för nu. 

Älskade butik!

Mitt täcke!

Lilly sover med oss i våran säng, det har hon alltid gjort. I början kämpade vi med att hon skulle sova själv, men med tanke på hennes kolik (sova tio minuter, skrika 60 minuter) så gav vi upp, vi testade allt men gav upp och lät henne sova i våran säng, enda sättet att få henne att sova en stund i alla fall. Det har aldrig varit ett problem att sova tre och alla i familjen trivs bra med det. Jag och Andreas är så vana att ha en virvelvind mellan oss så nu reagerar man inte när någon sparkar en i ansiktet mitt i natten.. 

Det enda problemet jag har är att vi har ett dubbeltäcke, alltså ett superstort täcke som hela familjen sover under. Jag älskar verkligen detta täcke och trivs med att alla sover tätt intill varandra under samma täcke. Lilly däremot delar inte den känslan, hon vill gärna sova utan täcke, alltid! Hon somnar med täcket högt uppdraget och när hon väl sover sparkar hon av sig det och ligger på täcket istället. Vilket resulterar i att jag blir utan täcke. Men tjurig som jag är så lyfter jag bort henne från täcket och sedan fortsätter denna procedur tills jag ger upp. Dessutom vägrar jag att byta ut täcket till ett vanligt. Hur kan man sova utan täcke? Fick vi med oss rätt barn från bb? Omän det är 30 grader varmt måste man ha täcke! Lilly skulle dock inte ha det om så temperaturmätaren skulle visa minus 20 grader. 


Nyhet!

Förra veckan landade dom här otroligt fina nattlamporna från djeco i butiken. Jag är kär i dom allihopa!
Helgen

I helgen har jag varit "barnvakt" åt dom två yngsta systrarna (12&13år). Andreas har jobbat helg så jag och tjejerna har myst på. Lilly verkar nöjd som fått vara med sina mostrar. Har hunnit med lite saker och skrattat så jag gråtit. Kul med lite egentid med dom, tiden går så fort och dom börjar bli vuxna. Känns som att det bar nyss dom var i Lillys ålder.


Vi har varit på shoppingtur, doppat fötterna i vatten, ätit mat fastän dom säger att dom inte fått någon mat, svammlat och haft trevligt. Men idag går vi tillbaka till ordningen, jag har även butiken extraöppen idag då vi ska ha loppis utanför kl 12-16 :) Trots!

Lilly har haft sitt första riktiga utbrott på en affär. Annars har hon accepterat ett nej, visst läppen har hängt lite extra långt ner vissa dagar när mamma och pappa sagt att idag ska vi inte köpa godis/leksak/glass. Men för några dagar sedan flippade hon ut, övertrött och galen stod hon och skrek inne på ica över ett par läsglasögon(!), sedan blev det krig över i princip allting och tillslut förklarade jag att om man skriker och gormar sådär får man inte följa med och handla, "och?" Tyckte Lilly. Får man ändå inte det man vill ha så skit på dig mamma. 
Slutade med hot, hot och mutor funkar bäst på små barn har jag hört. Sa att "om du inte slutar skrika så bär jag ut dig i bilen också handlar vi ingenting". Pffft... Tror ni hon brydde sig mycket? Men så plötsligt var det något annan som lockade hennes intresse och hon glömde bort hur otroligt arg hon just varit. 

Första gången.. Säkert inte sista, men det är bara stålsätta sig och inte ge med sig fastän man står där och kallsvettas med en korg full i mat i ena handen och galen ninja i andra och inser hur enkelt det vore att ge med sig. Men icket, då blir det bara värre nästa gång. 

Sockerhjärta


Blöjtårtor

Hela veckan har det varit ganska fullt upp i butiken stundvis. Dessutom har vi (som vanligt) jobbat på övertid då vi möblerat om där. I helgen hämtar vi även lite nya möbler för att rymma alla nyheter som är påväg in.. 

Idag fyllde jag även på blöjtårtorna då dom nästan var slut.. Dock under uppbyggnad fortfarande på bilden. Trots, ett helt liv av trots

Lilly befinner sig mitt i en trotsålder, dom där j-vla trotsåldrarna löser ju bara av varandra och pågår hela livet. Får hon inte en glass så blir hon arg, får hon en glass så blir hon arg ändå för då är det något annat som inte stämmer.. 

Låt mig dra ett exempel, Lilly vill gå på ok och köpa glass, jag säger nej och förklarar så pedagogiskt jag bara kan att man inte kan äta glass varje dag. Som att hon bryr sig?! Klart att man kan äta glass varje dag, jag är snart 26år så jag förstår att man kan, men man bör inte.. Lilly skriker ut sin frustation för att hon har en sån bajsdålig mamma, när mamma sa att det blir ingen glass idag så var Lilly tvungen att stampa och hoppa samtidigt som hon skrek högre än dom där hemska leksakerna man kan köpa utomlands som spelar 5000decibell. Omän hon hade fått en glass så hade hon varit arg, på att hennes socka är fel färg, att jag sitter på fel stol, att tröjan inte sitter rätt.. 

1235678910, andas djupt... Djuuupt... Det går snart över och då kommer nästa trots... 

Tur att denna lilla människa kan vara hur gullig och söt som helst, för när hon kryper upp i famnen och viskar mamma så är allting bortblåst.. 

Jag önskar att alla människor fick känna lycka

Idag har vi varit gifta två år, i juni hade vi varit förlovade i fyra och i maj hade vi varit tillsammans i sex år. Vi är alltså inne på vårat sjunde år tillsammans. 

När jag tänker tillbaka så känns det som ett annat liv, där när jag träffade dig och allting var så pirrigt och nytt. Idag bor vi i hus och har en blöjninja som fyller tre år i höst. På nått sätt så känns det som att det alltid varit såhär, samtidigt som det ibland känns som att det var alldeles nyss vi träffades. 


Åren går så himla fort.. Ibland kan jag få lite panik över hur fort tiden verkligen går, att vi bara har det här livet på lån. Jag tänker ofta på hur tacksam jag är att alla mina nära och kära finns kvar på jorden, att alla är friska och att vi är födda i just det land vi är. Vi har tak över huvudet, vi kan uppfylla våra drömmar och vi behöver inte vara rädda.. 

Visst är livet inte alltid lätt, ibland vet man inte vem man är eller vad man vill. Men med tiden brukar det ge med sig och man landar nånstans. Har man en dröm så är man den enda som kan se till att förverkliga den, vill man vara lycklig så är det ens egen uppgift att se till så att man blir det. Man kan inte sitta hela livet och vänta på att något ska hända. 

Jag är otroligt tacksam över människorna jag har i min omgivning, min man, dotter, bästa vän, föräldrar, mor&far-föräldrar. Det är människor som hjälper mig, människor som tror på mig och hoppas att jag lyckas i livet.. Jag önskar alla fick ha en vän som min bästa vän, en vän som du kan ringa när som helst, dela dina tankar med i både skratt och gråt. Jag önskar att alla fick träffa en man som min, som ställer upp, tror på en och finns där.. 
Jag önskar alla hade så snälla föräldrar som mina, som hjälper mig, tror på mig och vägleder mig.. 

Jag önskar att alla människor fick känna lycka.. 

Husvagnen

Nu har skåpluckorna fått bli vita i husvagnen. 


Två veckor!

Vi har varit och invigt våran husvagn, i två veckor har vi sovit där hela familjen. Väldigt mysigt och skönt att komma hemifrån ett tag. 

Nu ligger jag hemma i soffan, Andreas har åkt iväg för att jobba natt och Lilly är med sin mormor en sväng. 

Under dom här två veckorna så har vi (förutom jobbat) grillat, träffat ankor, varit/jobbat på miniracingtävling, badat och gjort en massa andra trevligheter. Husvagnspyssel

RSS 2.0