Onsdag

Idag har jag haft butiken öppen, flyttat om lite saker och hållt på. Efteråt så blev det lite nytta gjord hemma och nu ligger jag och dör en smula i soffan. Fantastiskt skönt! 

Annonsen i tidningen kom igår, kul med min första annons. 


Dåtid/nutid

Dåtid: Vi ska inte låta våra barn sova i våran säng på nätterna. Dom ska sova i sin egen. 

Nutid: 30cm säng över till mamma, blöjninjan 100cm och pappan 30cm. Lilly bäddar inte direkt för några syskon.


Dåtid: Våra barn ska minsann äta allt och få ordentlig mat. 

Nutid: Dagens middag, rån, korv och ett mjölkglas. Kanske på sin höjd en ostskiva. (Har jag sagt att Lilly älskar korv?) i och för sig så är hon himla duktig på äta och äter i princip allt uton ägg.. När hon själv vill. 


Dåtid: när vi får barn ska dom somna i tid på kvällarna. 

Nutid: 23.30, snälla Lilly, sov! Mamma ska upp och jobba.


En av få saker vi faktiskt håller fast vid är att Lilly inte får dricka läsk, festis på sin höjd, inte äta kakor, godis eller något annat slisk och hon dricker mjölk till maten. Just den söta biten känns bara sjuk, när barn på drygt ett år sitter och dricker cola, äter massor utav fika och i princip får en egen godispåse. Nä det hinner dom med, ju senare desto bättre och än vet hon inte vad det är, så hon saknar det inte. Får Lilly en korvbit eller ett smörgåsrån så är hon nöjd. Glass får hon smaka i sommar, men definitivt ingen cola, det är mammas! 

Tisdag

Då var det tisdagkväll, hela huset sover och jag slötittar på tv. Tyst som i graven eller som jag antar att det är i en grav. 

Imorgon är butiken öppen 12-18, så även torsdag och fredag. Efter stägning så hoppas jag att mitt golv blir klart så jag får göra klart ute i trädgården. Bästa maken håller nämligen på att bygga ett trallgolv åt mig. 

Lilly har fått sötaste kepsen, tyvärr är den lite stor ännu men det överlever vi. "Nu har hon nå att växa i", som dom alltid sa när jag var liten och fick skor som var sju storlekar för stora. (Typ) 


Shopping

Igår var vi pch köpte nya utemöbler, blommor och staket att sätta runt dammen. Det stoppar då upp Lilly om hon skulle hinna dit. Som tur är så gjorde jag bara dammen 20-25cm djup då jag förstod att det en dag kommer att vara små ben som springer omkring här hemma. Facebook

Facebookgrupper Lilly skulle gå med i om hon haft en facebook. 

"Hoppa i soffan"

"Vi som alltid springer åt motsatt håll"

"Kan själv"

"Vi som bara vill äta falukorv"


Semester

Om ni undrar varför det regnat idag så har jag svaret. Igår gick jag på två veckors semester från heltidsjobbet. Så nu kommer de vara såligt väder ett tag. Kanske att det är bra på dagarna då jag har butiken extraöppet. 

Annonsen kommer på tisdag i annonsbladet.


Ett och ett halvt år. lilla vän, bli inte stor så fort..
 

Äntligen!

Idag kom betongfigurerna, så nu har alla trädgårdsfigurer kommit. För den här gången. Ikväll har butiken varit öppen, härliga kunder har varit in, till veckan får jag två veckors semester från mitt ena hobb, så då kommer jag ha extraöppet i butiken. Det kommer även att annonseras till veckan. Så kul!

Här är några utav betongfigurerna.
Lilla hjärtat ♥

På torsdag ska vi på bvc för 18 månaderskontroll. Spännande att se hur hennes kurvor ser ut. Vikten har hon tagit ikapp, men det där med längden ligger hon nog efter med. När man tittar på Lilly idag kan man aldrig tro att hon en gång var en liten groda som vägde mindre än två mjölkpaket. Hon gav knappt ifrån sig ett ljud dom första veckorna på sjulhuset och idag kan man inte ungdå att märka vart hon är. Det pratas (på lillyspråket), det klättras, skriks, skrattas och allt som en liten blöjninja kan göra. Lilla LillyVanilly, vi är så stolta att vara dina föräldrar och kommer göra allt i våran makt för att du ska få ett så bra liv som det bara går. Men väx inte upp så fort.. Vuxen hinner du vara resten av ditt liv, men barn är du bara en kort stund..
 
Mamma ska bara bli miljonär så att jag kan vara hemma med dig
hela dagarna och inte behöver jobba kvällar och helger.
 

Söndagkväll

Klockan är snart midnatt och jag sitter i soffan. Hör att det är någon dålig film i bakgrunden och resten av huset sover. Jag kämpar på med min bokföring, försöker minnas allt jag en gång lärde mig för snart tre år sedan, kämpar på och försöker att inte göra fel. Det borde finnas livlinor när man jobbar med bokföring, "ring en vän, fråga publiken, få en revisor gratis".
 
Nåja, går det åt helvete.. Ja då lär jag märka det. Förstår inte varför det ska vara så svårt, jag vet egentligen grundprinciperna. Men allting är skrivet i så "vuxen skrift" och jag är helt tom i huvudet.
 
För att inte fastna i detta bokföringsträsk så måste jag få visa sockerhjärtat från tidigare idag. Vi hade riktigt fint väder med sol och värme. Lilla hjärta, vad vore jag utan dig och din pappa ♥
 
 

Äntligen!

Äntligen har trädgårdsfigurerna i plast kommit, drygt 40st! Till veckan kommer betongfigurerna och jag har ingen aning om hur jag ska rymma dom, men det löser sig :)

Jag bjuder på lite dåliga mobilbilder. Ledig dag!

Fredag och jag är ledig från båda mina jobb! Helt fantastiskt med en ledig idag. Skulle få sovmorgon imorse, vaknade halv nio och kunde inte sova mera, maken har jobbat natt så han sover och Lilly är med mormor på äventyr. Så jag åkte två vändor på soptippen med skräp från butiken, såolade av infarten och fixade lite här hemma. Allt detta redan innan klockan slagit tolv. Hur ofta händer det i min värld? 

Nu har jag satt mig i soffan, jagar telefonnummer och försöker komma fram till vart mina betongfigurer befinner sig. Lättare sagt än gjort. 

Igår försökte jag mig på bokföringen, efter x antal timmar, några hundra svordomar så gav jag uppför kvällen. Det är inte meningen att saker ska vara logiska blev min slutsats. 


Spel

Idag trillade det in en massa roliga sällskapsspel! Kul med lite andra än dom man kan köpa på leksaksaffärer. Hobbyrummet

Min butik består av två rum, jag kallar dom hobbyrummet och hemrummet. Här är en del utav hobbyrummet. 
Suck

Dessa trädgårdsfigurer... Nu är det fjärde gången det blir ändring i leveransen. Dom här figurerna gör mig gråhårig. I helgen kommer plasten, fråga mig inte när, var eller hur och betongen är skickad (?) med dhl. Vilket dom kunde ha gjort för flera veckor sedan.. Men jag försöker hålla hoppet uppe. Har trots allt bara extraöppey i helgen för att figurerna ska komma. Vilket jag inte vet om dom gör.

Nåja, bara några timmar kvar som behandlingsassisten och sedan är jag ledig tre dagar och ska vara i butiken :) 

Det rullar på

Allting rullar på, butiken är öppen kvällstid och helger, mitt andra jobb fyller upp mina dagar. Imorgob eller fredag ska trädgårdsfigurerna komma, förhoppningsvis. 

Har haft en massa söta kunder dom här tre dagarna jag hunnit ha öppet. Är superkul att möta alla dessa människor, få beröm och ge dom inspiration.

Så det är fullt upp, men kul är det! 


Öppning

Idag öppnade jag, gick bättre än förväntat. Varken kassan eller kortläsaren tjorvade och det kom en massa söta kunder :) 

Imorgon är det samma tid och samma plats! Nu är jag trött och ger upp för idag. 


Imorgon!

Imorgon öppnar jag! Kan ni förstå? Imorgon slår jag upp dörrarna till något jag kämpat med och drömt om väldigt länge. Fastän figurerna är försenade och det blir lite tomrum så hoppas jag på en bra helg. Får jag bara en kund så är jag nöjd, okej kanske två. Men jag förväntar mig inte så mycket men hoppas att dom som besöker mig gärna vill komma tillbaka. Jag har försökt skapa en unik butik, inte en vit och stel utan en mysig liten butik som man kommer att minnas.
Att jag dessutom satsas på hela familjen och inte bara pysselsugna, det känns extra bra. Det finns något för alla, barn, kvinnor och män. Här är ett exempel på vad som trillade in igår. En elbil, redo för att köras, med allt man behöver. 


Ps. Jag bjuder på fika hela helgen! 

Fan!

Idag kom käftsmällen jag väntat på. Min största leverans kommer inte i veckan. Fastän det var det som var sagt. Jag blir så arg, så jävla arg! Jag har redan flyttat öppningsdatumet en gång pga av den här leveransen. 
Detta innebär att jag har en halvtom butik, öppning på tre dagar och mina figurer är 150mil härifrån. 
Min absolut största fasa var det här, att stå med en butiken som har tomma hyllor på öppningsdagen. Vad ger det för intryck? Det tragiska är att jag överdriver inte ens när jag säger att den är halvtom.. Suck.. Jag måste lösa det på något sätt, omän jag inte kan trolla hit figurerna så måste jag fylla hyllorna med något. Andra delen av rummet där dom stora figurerna ska stå får jag väl sätta upp en lapp på där det står att leveransjäveln är försenad. 

Och nästa person som säger att det löser sig skriker jag åt. 

Figurerna kommer inte förrens slutet av nästa vecka. Om dom ens kommer, jag har tappat tron på det där.. 

Ledig

Idag har jag varit ledig, så jag och Lilly har spenderat hela dagen tillsammans. Pappan har jobbat. 

Vi har varit ute på promenad, lekt i lekparken och myst hemma. Sånna hära dagar uppskattar man lite extra nu när man jobbar så pass mycket.Trasiga leveranser

Ja nu närmar det sig med stormsteg och jag inväntar ett samtal om att min största leverans är på ingång. Det är lovat att lastbilen ska komma i veckan, så nu hoppas jag verkligen på det för på lördag öppnar jag. 

Ikväll har jag varit i butiken en sväng, packat upp, prismärkt och fixat. Tyvärr var halva leveransen med krukor trasig. Såklart, dhl är verkligen värdelöst, det här är inte första gången det händer.. Som tur är så var några krukor hela. Lillyvanilly

Tänk att snart är hon 18 månader, alltså ett och ett halvt år. Att tiden springer iväg när man får barn är sant. Det känns som att hon alltid bott här med oss, att hennes små fötter alltid har sprungit på vårat golv och att hennes skratt alltid har ekat mellan våra väggar. Men så är ju inte fallet, det är ganska nyligt allting detta har skett men ändå så längesedan. Jag säger samma sak som många andra föräldrar, vad gjorde man innan man skaffa barn. Jag skulle inte för allt i världen vilja byta bort en sekund av tiden jag har spenderat med Lilly, fastän hon ibland gör mig gråhårig och otroligt trött, så vill jag inget hellre än ha henne i mitt liv.
 
Fastän hon tar upp en hel säng och gärna ligger med halva kroppen över ens ansikte när hon sover så älskar jag henne ofattbart. Fastän hon klättrar i soffan, hoppar och gör mig galen, så vill jag inget hellre än vara hennes mamma. Fastän hon trotsar, skriker och har ett humör som mitt, så kan jag inte bli annat än varm i hjärtat när hon lägger armarna om en och säger mamma.. Att en så liten varelse, kan ge så mycket utan att själv veta om det. Det trodde inte jag var möjligt.
 
Tänk att nyss var du en liten pyttebebis ♥
 

Tankar

Lördagkväll, jag är död eller okej, död är jag väl inte men det känns lite som det. Jag har gjort klart lite saker till företaget ikväll när Lilly hade somnat. Mejlat lite folk, fixat klart kortläsaren och gjort lite annat. Det känns inte som att jag öppnar nästa helg, jag tror inte jag har förstått att jag faktiskt kommer öppna en butik, en egen liten butik där jag är min egen chef. Lite skrämmande faktiskt, för alltid annars har det funnits människor som har jobbat längre, är högre uppsatta och har mer koll som man kunnat fråga. Men nu är det bara jag, nu ska jag kunna allt det hära för jag har ingen som kan hjälpa mig om kassan tjorvar eller när leverantörer strular. Spännande och otroligt nervöst, ska jag verkligen klara det hära?
 
Jag hoppas det, jag tror det och jag försöker göra allting efter konstens alla regler. Jag har frågat mig själv så många gånger om jag verkligen ska göra detta. Men varför inte? det är något jag vill, jag lever bara en gång och gör jag det inte nu, när ska jag då göra det?!
 
Min största skräck är denna bokföring, jag förstår principen, jag har läst kurser men ändå är jag så jäkla rädd att det ska bli fel.. Varför är inte min man eller bästa vän revisor och varför är inte bokföringsprogram superenkla?!
 
 
 

Bara en vecka!

Idag är det lördag, det innebär (förutom jobbhelg) att det bara är en vecka kvar tills öppning. En vecka!! Fortfarande endel kvar att göras, min skylt hinner nog inte komma, kassan inväntar jag, trädgårdsfigurerna hoppas jag kommer i början utav veckan, kortläsaren är jag inte överens med ännu, ett till paket från makeandcreate väntas och lite andra småsaker. Men det här blir bra. Är ledig halva måndag och hela tisdag, då jag ska spendera tid med Lilly och vara i butiken. Förresten börjar maken på sitt nya jobb på måndag, spännande! 

Igår firade jag och maken 5år tillsammans.


Bokföring

Torsdag och idag är jag ledig då jag jobbar fredag-måndag. Lilly är galen, jag försöker läsa på om bokföringsprogram och kan inte påstå att jag blir mycket klokare.. Just för tillfället håller jag på att tappa förståndet, hur ska jag klara bokföringen? Varför minns jag inte allt jag lärde mig när jag läste alla dessa kurser och varför är Lilly alltid galen när jag ska göra något viktigt.. Skjut mig! 
Skam den som ger sig, i värsta fall får jag ringa en revisor och gråta. 

Har ni något tips på ett bra, enkelt och inte snordyrt bokföringsprogram? 

På lördag är det bara en vecka kvar tills öppning. Igår fick jag kortläsaren och såklart tjorvar det, att det dessutom inte går att ringa supporten för att det är röd dag, ja de kunde jag ju ge mig fan på.. Förhoppningsvis är kassan klar vilken dag som helst och min stora leverans på trädgårdsfigurer måste komma i början utav nästa vecka.. 

Om det är enkelt att starta eget? 
-tystnad-


RSS 2.0