Fly fältet

Idag ska jag och Lilly fly från vårat hem, mannen ska ha grabbkväll och vi vill helst inte vara med. Så ikväll åker vi bort till två av Lillys kusiner och hänger där hela kvällen, men vi kommer ju hem sent ikväll då vi ska sova..

Just i detta nu håller vi på städa här hemma, blir fort stökigt och smutsigt när man har en långhårig hund som älskar vatten och allt som fastnar i pälsen.

Fredag

Ja då var det fredag, vi sitter ute vid elden och Lilly sover. Hon har blivit lite förkyld, första gången hon är sjuk. Så som den hönsmamma man är måste man kolla till henne några extra gånger bara för att.. Förresten så är bilderna klara som Caroline tog för någon dag sedan, har bara inte hunnit hämta dom ännu. Så jag bjuder på en bild jag tog på hjärtat tidigare i veckan.

Tatuering!

Idag var vi och tatuerade oss, den femte tatueringen för mig och tusende (på ett ungefär) för mannen. Vi fick tatueringarna i bröllopspresent av min mamma med sambo. Vi hade länge pratat om att tatuera in Lillys namn på samma ställe på kroppen, men då har jag ju ammat så vi har varit tvugna att vänta. Men nu är det gjort och vi båda är supernöjda!

Imorgon!

Då var det onsdag, imorgon ska vi tatuera oss! Under tiden ska Lilly vara hos sin mormor, kommer nog gå superbra. Ska bli spännande att se hur våran tatuering är uppskissad, är så längesedan jag låg under nålen så det ska bli spännande!
 
 
 
 

Mina två favoriter ♥
 
 

SommarLilly

Tidigare ikväll tog jag fram kameran och fotade Lilly lite. Bäst att passa på medans det är lite varmare och ljust ute, blir så mycket bättre bilder utomhus än inomhus.
 
 
 

Dockskåpet

Har börjat renovera dockskåpet jag köpte för ganska längesen. Mycket jobb och pillrigt, men kul! Tapetserade två rum igår när Lilly somnat..

Fotografering

Idag har fotografen vi hade till bröllopet varit här och tagit kort på Lilly. Ska bli kul att se när dom är färdiga :)

SockdragarLilly

Lilly tycker det är så roligt att dra av sig sina sockar, hela tiden, överallt och för att sedan kasta iväg dom. Vilket resulterar i att mamman alltid bara hittar en socka, aldrig den andra.. Ska börja köpa alla likadana, då behöver jag inte tackla detta problem. Ibland är jag helt övertygad om att Lilly är en terrorist (och värre lär det bli) som kommer på saker att göra som gör mig gråhårig i förtid. Inte nu för att 711 omaka sockar är något jättestort problem, men ändå.
 
Såhär kan det se ut när hon är i full gång att dra av dom, behöver jag säga att hon är bra på att dra ut sockarna så att dom blir någon storlekar större?! Hon måste tänka på mamma och pappas börs, drar hon ut dom till fem storlekar större, ja då behöver vi ju inte köpa några nya på flera år, det kompenserar kanske att hon kastar bort en av dom sådära sju gånger per dag.
 
 

Familjeregler

En av våra bröllopspresenter var den här fina tavlan som vi fick av pappa och sambo.

Semester

Vi har ju som sagt varit på en liten semster jag, mannen och Lilly. Vi lånade min farmor och farfars husbil och åkte iväg. Första dagen så besökte vi Lycksele djurpark, Lilly var inte imoponerad av djuren utan gillade mest att se alla människor och barn. Jag är väl heller inte egentligen så imopnerad då dom bara har nordiska djur och efter att ha växt upp på en djurpark så har jag lite mer krav än älgar. Men det var mysigt att gå där vi tre och ha det trevligt.
 
 
Efteråt åkte vi neråt, besökte Östersund, Västerås, Sundsvall och körde 200mil genom Sverige. Riktigt mysigt och roligt. Skulle utan problem kunna äga en husbil, tänk att kunna göra små utflykter ofta och efter att ha haft en husbil drygt en vecka så har jag insett att jag hellre vill ha en husbil än en husvagn.
 
 
 
 

Spraymåla

På semestern så köpte jag tre ljusstakar till riktigt bra pris. Tyvärr var dom gröna och passade inte in i köket, men det löste jag med lite sprayfärg.

Bröllopet

Våran Bröllopsdag
 
Dagen började tidigt, klockan sex steg jag upp för att börja göra mig klar medans resten av huset sov. Elva väntade tid för fotografering och då skulle allting vara klart. Blommorna skulle hämtas ut innan detta också.
Så vi skyndade iväg och hämtade buketten som var otroligt vacker, precis som jag ville ha den och lite till.
 
När vi hämtat ut buketten + Andreas ros så åker vi mot fotograferingen som sker vid kyrkan. Lilly är med en stund för att sedan åka hem med sin mormor och göra sig klara.. När vi fotograferat klart och ska hoppa in i bilen ser vi att mina strumpbyxor gått sönder. Så vi springer in på en affär här i byn i full bröllopsmundering och köper nya, då börjar lösnaglar lossna, vi måste åka hem för att hämta lim och limma fast dom. Efter lite strul så kommer vi äntligen fram till kyrkan där prästen möter oss..
 
Kan meddela att nerverna började göra sig påminda medans vi satt där och väntade. Hur skulle vi gå, när skulle vi vända oss om, när skulle vi göra vad? Men vi tog oss igenom det, ingen ramlade och ingen sa fel.
 
 
 
När allting var över så kändes det som en sten hade lyft från hjärtat. All nervositet var borta och vi var nu man och hustru. Efteråt åkte vi hem till oss, åt tårta och hade det trevligt för att sedan på kvällen ha en lite bröllopsfest.
 
 
 

Libero mugghållare/väska till barnvagn

Vi använder oss av Liberos blöjor då vi tycker dom funkat bäst, för varje paket blöjor eller andra saker man köper från libero så kan man lägga in koderna på deras hemsida. När man samlat nog många poäng så kan man köpa olika saker i deras poängshop. Det kostar ingenting och är fraktfritt, man betalar bara med sina poäng som man tjänat ihop.
 
Jag hade mer än 2000 poäng så jag tänkte att nu var det dags att klicka hem något och då hittade jag denna väska till barnvagnen som man hänger på handtaget, perfekt att ha mobilen i det lilla facket och flaskan i någon av mugghållarna. Så inom tre veckor borde den komma med posten, ska bli intressant att se om det är något att ha.
 

Ny bilbarnstol!

Lilly har som sagt fått sig en ny bilbarnstol, vi har väntat på det här ögonblicket länge då vi inte alls varit nöjda med den hon haft. Vi åkte på barnens hus, klämde, kände och Lilly fick provsitta. Vi köpte en maxi cosi mobi xp (nyversionen av maxi cosi mobi), hittils är vi riktigt nöjda, en bra stol som är lätt att ändra vinkel när hon sitter så att hon sitter mer lutad eller mer rak, det är enkelt att ändra läget på bältet och huvudkudden. Det kostar ju därefter också, men det är viktigt med en bra stol och denna kommer hon att ha några år.
 
 

Lilly Talar!

Lindex har väldigt mycket fint när det kommer till barnkläder, speciellt deras littlephant serie. Jag gillar knalliga färger på barnkläder, gärna så att det i princip lyser om dom.Lilly har ganska mycket kläder från littlephant, men det är mycket hon inte har som jag skulle vilja ha. Men man kan inte köpa hur mycket kläder som helst, hon ska hinna använda allting också plus att hon växer så det knakar och är det inte det så lyckas hon alltid förstöra dom finaste kläder med att smutsa ner dom så dom inte går att få rena. men kläderna är ju då till för att användas. Sen är varken jag eller min make miljonärer så det fungerar inte riktigt att köpa allting man vill bara för att det är gulligt.
 
Hittade Lilly sittandes vid datorn (klart hon kan surfa på en dator, hon är ju faktiskt mer än nio månader). Hon satt och gjorde ett kollage med lite kläder hon ville ha från lindex. Tänka sig så duktig tjej vi har ;)
 
 
 

Sockerunge!

Måste visa er den här bilden från när vi var på semester, råkade ha blixten igång. Hur kan man inte älska denna underbara unge?! ♥
 

För att jag älskar dig

 
 

Fredag

Idag har vi städat ur husbilen och ska lämna tillbaka den imorgon. Har även städat huset eller jag håller på. Tog en paus och gick ut med mannen till eldstaden. Så nu sitter vi vid elden och grillar korv. Lilly sover sedan ett bra tag tillbaka. Ska visa er senare lite av vad som följde med hem från semestern.

Semester!

Nu är vi hemma! Har inte berättat det men vi har varit på semester, vi valde att inte berätta det någonstans då det finns så mycket idioter här i världen och det är som att be inbrottstjuvar komma och göra inbrott..

Har varit och kört husbil 200mil genom sverige, en liten smekmånad med lilla familjen. Lilly har varit superduktig och vi har haft riktigt trevligt. Mer om detta senare, kom just hem och nu ska vi bädda ner oss i sängen, den yngsta i familjen sover redan.

Det finns folk till allt

Amning är något alla pratar om men ändå inte. Kan du inte amma eller inte vill så blir du ifrågasatt, ammar du inte nog länge blir du ifrågasatt och ammar du för länge blir du ifrågasatt. Så hur du än gör kommer någon att störa sig på det, så är det med allt men rör det barn, amning och jämnställdhet så kommer människor alltid ha en extra stark åsikt. Jag ammade Lilly, i fem månader helammade jag, sedan ammades hon och fick tillägg efter varje mål för att öka bättre i vikt. Vid sex månader slutade jag, hon började äta mat och jag kände att det räckte för oss båda. Jag är nöjd över min insats och kan erkänna att det var mysigt men skönt att sluta. Det är egentligen inget man får säga för då verkar man vara en dålig mamma, men de är skönt att inte vakna flera gånger per natt för att mata, håva fram brösten i tid och otid lite överallt, ha bröstmjölk överallt och hela tiden leva i oron att hon äter för lite, mjölken sinar och så vidare..

Jag fick för ett tag sedan en kommentar av en äldre kvinna när jag stod och blandade en välling till Lilly (vi har med oss varnvatten + pulver när vi åker bort). Hon tittade på mig, flaskan, Lilly, flaskan och sa med en väldigt snäsig ton "jahaaaa ammar man inte sina barn nu för tiden," sen minns jag inte det sista hon muttrade för jag blev så ställd där jag stod och skulle ge min dotter hennes välling så hon skulle få vila i vagnet. För det första så har hon absolut ingenting med min amning att göra och sen att vilt främmande människor kan uttrycka sig så gör mig chockad. Tänk om jag inte kunnat amma? Tänk om jag har bröstcancer och tar cellgifter och inte kan amma, tänk om jag HAR ammat men slutade vid sex månaders ålder, tänk om Lilly inte kunde amma. Altenativen är många och jag blev så irriterad så jag gick. Egentligen borde jag ha sagt något, inte något elakt utan något som skulle gett henne en tankeställare, kanske bara frågat vad hon har med det att göra, vad hon har med mitt privatliv att göra. Jag frågar ju inte henne när hon fick ligga senast. Jag har tänkt på det där mycket efter att det hände, något så litet kan verkligen såra en människa. Jag såg framför mig hur hon sa så till en nybliven mamma som inte fått amningen att fungera, hur skulle det känts för henne?

Dålig uppdatering

Av någon märklig anledning så har inte min app till bloggen viljat fungera och just i detta nu har jag ingen tillgång till en dator med internet. Men jag återkommer så snart jag kan och har endel roligt att berätta.

Buketten

Har fått några frågor angående min brudbukett. Det är en rundbunden bukett med rosa rosor i två olika nyanser. Liten, enkel men så himla fin! Kunde inte vara nöjdare och den blev över min förväntan.. Att köpa en liknande bukett kostar mellan 500-800kr, beroende på hur stor man vill ha. Vi köpte ju även en ros till Andreas också som han hade på kostymen.
 
 

Lördag

Idag öser regnet ner, jag lovar att det är bara för att jag skulle klippa gräsmattan idag. Nåja, går inte att göra mycket åt.

Idag satt jag och maken ute vid elden när Lilly hade somnat, är så mysigt nu när det börjat bli mörkt på kvällarna. Tyvärr är de också ett tecken på att det snart är en meter snö och 25 grader kallt..

Sjukhusbesök

Idag var vi till sjukhuset med Lilly för en uppföljning av hennes blåsljud hon hade när hon föddes. EKG, ultraljud på hjärtat, vikt och längd stod på dagens schema. Lilly skötte sig exemplariskt, jag hade sett framför mig hur hon sliter lös alla kablar dom kopplar på kroppen, ålar sig och skriker. Men icket! Hon satt lugn och tyst i mitt knä, tittade på kablarna, petade på en och sedan bara tittade, när det var dags för ultraljudet låg hon stilla i famnen, pratade lite med läkaren och tog det bara lugn. Helt otroligt! Blåsljudet hade vuxit igen och vi behöver inte åka dit mer pågrund av det, nu ska vi dit nästa gång när hon är ett år för att träffa läkaren och se hur det ligger med hennes utveckling.

Vikten hade inte ökat så mycket sedan hon var åtta månader, hon vägde 7260gram om jag minns rätt och var 64cm över havet. Lillastora tjejen våran. Huvudsaken är då att hon går upp i vikt och äter bra, vilket hon gör.

Bjuder på en bild från bröllopet, här är hon med sin yngsta moster:)

♥ ♥ ♥

Vad vore jag utan er?
 

Lilly Nio Månader

Idag blir Lilly nio månader (!). Så då är det på sin plats för lite uppdatering, imorgon ska vi till sjukhuset för att kolla vikt, längt, ekg och ultraljud på hjärtat. Så jag återkommer mer angående vikten då.
 
Egentligen vet jag inte om det hänt så mycket sedan sist, hon sitter, jollrar, äter allting som kommer i hennes väg och verkligen älskar mat. Fick hon bestämma skulle hon nog inte göra nnat än att äta dagarna långa. Största favoriten är helt klart gröt, (efter efterrätt och majskrokar)
 
Hon har storlek 62 & 68 på kläder.
 
Storlek 4 på blöjor
 
Allting rullar på som vanligt och man ser verkligen hur hon har börjar uppmärksamma världen omkring och allting är intressant. Gömmer du något under en filt så ger hon sig inte förrens hon får tag i det, ser hon något hon vill ha så är hon snabb på att berätta det..
 
 

Tack!

Sitter och knåpar ihop tackkort, lättare sagt än gjort. Känns som att det är något vi vill skicka ut till alla som gjorde våran dag perfekt på ett eller annat sätt. Mannen fick en fotoskrivare i julklapp så den kom till användning, perfekt att slippa vänta på att framkalla någon bild. Blir väldigt enkla kort då det ändå tar nog med tid..

Fotografier

Har fått lite foton från olika människor som fotograferade på bröllopet, fick även bilderna vi tog med fotografen Caroline innan själva vigseln. Superfina! Synd bara att vi inte vägde något kilo mindre;)
Så ikväll har jag gått igenom alla bilder, bestämt vad som ska framkallas, vad vi vågar förstora upp till våra föräldrar och vad som får ligga och bli glömt ;)

Drömmer!

Jag sitter och drömmer mig bort, en liten resa skulle inte sitta helt fel, komma bort från renovering och vardag.. Vi behöver inte lämna sverige och vi behöver inte vara borta så länge. Men då är det de här med bilen, vi vill inte åka iväg med bilen då vi inte riktigt litar på den, helst skulle vi haft typ en husbil, tänk så enkelt när man har Lilly med sig! :) men nångång ska vi väl ta oss iväg, mest troligt blir det inget i år, men kanske nästa! Än lever hoppet, om jag har tur kanske jag i alla fall tar mig på ikea i höst..

Bröllopspresenter

Idag bokade vi tid för ännu en tatuering, en av våra bröllopspresenter var varsin tatuering som vi länge pratat om att göra. Vi ska nämligen tatuera in Lillys namn, mer om detta berättar jag när den är gjord, vilket är om ca två veckor. En annan av bröllopspresenterna var en ny spis, välbehövligt! Den vi hade var från tidigt 1800-tal och två av plattorna var så dåliga att det skulle gått fortare att värma över öppen eld. Vi fick även andra presenter, men dom visar jag i ett annat inlägg.

Pyssel

Den mesta dekorationen som vi hade hemma på bröllopsfesten hade vi fixat själva. Billigt och unikt, denna girlang gjorde jag bara av papper i rosa, vitt och lila som jag stansade ut. Hur enkelt som helst och kostar inte alls många kronor.
 
 

Lilly

När vi tog våra bröllopsbilder så fick Lilly vara med på några av dom, sedan åkte hon iväg med sin mormor för att göra sig klar. Fotografen skickade mig denna bild idag. Hon är himla duktig och vi har bestämt att även be henne ta kort på Lilly. Är så kul att ha lite finare bilder som man kan förstora och ge bort.

...för att jag älskar dig

Nu är jag din, och nu kan jag andas.
Här blir jag kvar, för här vill jag stanna.
Se på oss nu, livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få.
 
 
 
 
 

Solo

Låten som vi valde att ha som solo på bröllopet var kärleksvisan med . Väldigt vacker text som passar så bra in. Det är svårt att hålla tårarna tillbaka när man hör låten.
 
 

Ser framemot

Ska bli så kul när fotografen är klar med våra bilder, ser framemot att få se dom. Bara en blev bra och utan mina 14 dubbelhakor så är jag nöjd :)

För att jag älskar dig

Klockan är mitt i natten och jag tänkte bara kika in och berätta att vi lever. Jag är numera en hustru, gift och fru, det låter stort. Att gifta sig, skaffa barn och bilda en egen familj har alltid varit en dröm som legat långt fram i tiden. Men nu är jag där, jag är någons hustru, jag är mamma och jag vill inte leva mitt liv på något annat sätt än tillsammans med Andreas och Lilly, här i vårat eget hus. Jag trodde inte man kunde vara såhär lycklig, jag trodde inte man kunde älska människor som jag gör. Det är svårt att förklara, kärleken och känslan är oändlig och jag vet att jag klarade mig 19år utan denna man i mitt liv, men idag vill jag inte vara utan honom en enda sekund. Det låter klyschigt, men det är äkta. Jag önskar man kunde dela med sig av känslan, så att ni skulle förstå..

Att veta att en annan människa vill leva hela livet med en, älska en i dom bra stunderna och dom dåliga. Den känslan önskar jag att alla fick uppleva!

 

Man och hustru

Buketten

Aug. 10, 2013

Nu är det nära! Har varit vaken ett bra tag, funderat över vad jag ska säga i kyrkan och insett att jag kommer glömma det, fastän det är en mening plus ja! Funderat över om vi kommer gå för fort eller sakta på in-marschen, funderat över mitt hår, mina skor och ja allting man kan fundera över. Har faktiskt inte varit nervös, men nu gör sig nerverna påminda.. Sen kommer jag att gråta när musikern börjar sjunga låten vi valt (kärleksvisan). Ja vilka problem!

Lilly sover fortfarande och ska få fortsätta med det i princip så länge hon vill, nog för att hon vaknar snart när det kommer folk. Mamma ska vara med Lilly på morgonen och sedan i kyrkan, så hon och resten av familjen kommer strax hit för att göra sig klara här. Och förresten, klockan elva ska vi fotograferas och innan det ska jag hämta upp min bukett, spännande att se hur den ser ut då jag gav ganska fria händer. Det enda jag sagt är rundbunden med rosa och lila rosor.

Tårta

Nu är nog det mesta gjort, tror jag och hoppas.. Jag är helt slut i kropp och själ, känns att vi varit igång hela dagen.

Gjorde tårtan ikväll, superfin blev den inte men den duger. Har aldrig gjort våningstårta och har heller aldrig använt sugarpaste. Bröllopsparet som är på tårtan är 36 år gammalt, min farmor och farfar hade dom på sin tårta när dom gifte sig.

Färgtema

Vårat färgtema är rosa, lila och vitt. Vilket kanske framgår.

Nära

Taket är dekorerat och resten är pågång. Det är nära nu! Imorgon den här tiden är jag gift, förutsatt att vi säger ja:)

Fredag

Klockan halv åtta imorse vaknade jag och kunde inte somna om. Hade alldeles för mycket att tänka på, är nog nerverna som spökar.. Resten av huset sover fortfarande, men snart börjar nog Lilly vakna också. Imorgon den här tiden är vi i full gång med att göra oss redo för fotografering och sedan vigsel och ett lätt kaos lär befinna sig i vårat hus..

Idag är det en massa saker som ska göras, baka, städa, göra klart dekorering, sy om skjorta, prova frisyr, klippa gräs och listan kan göras lång. Allting ska vara klart idag så vi bara behöver fokusera på oss imorgon..

Det går frammåt

Idag och ikväll har det stått bröllopsfix på schemat hela dagen. Har även insett hur bra vi är på planera och ikväll har vi kommit på en massa saker vi inte tänkt på, men vi löste det ändå :) Har även ringt musikern och fixat musiken.

Tänk att på två dagar är vi man och hustru! Här får ni ett smakprov av allt som har blivit gjort idag. Tänker inte avslöja allt för mycket ännu då inget är klart. Servettringarna har jag gjort av tapet som blev över från Lillys rum.

Som vanligt..

... är klockan är mitt i natten igen, Lilly somnade kring ett efter mycket bök och stök. Hon somnade bredvid hennes 10åriga moster som sover över här inatt. Själv har jag just rullat upp håret med tantrullar efter duschen och ska strax försöka sova så gott det går med dom här på huvudet. Hade tänkt se hur lockarna blir då jag inte blir riktigt nöjd med lockar från en locktång och vill gärna ha lite lockar i håret på lördag.

Förresten så har vi nog kommit på låtarna till på lördag, ska ringa musikern imorgon och höra vad hon tycker.

Bröllopsmusik

Idag har vi varit till kyrkan för att gå igenom allting med prästen. Dock vet vi fortfarande inte vad vi ska ha för musik, måste fundera lite över det.. Vad hade ni när ni gifte er?
Vi ska ha mendelsson när vi går in, det är den som dom flesta bröllop har, men utmarschen och solo har vi ingen aning. Bra planering! ;) tre dagar kvar och vi vet inte ännu. Det löser sig, men när vi försöker komma på nånting så spårar vi bara iväg. Slutar väl med att vi har the final countdown typ, haha!

Bröllopuppdatering

Då var det tisdagkväll, Lilly har precis somnat så nu ska jag kolla lite bröllopsfrisyrer på datorn och prova klänningen inför lördag. Kommer nog bli en väldigt enkel frisyr, då det mesta med min utstyrsel är väldigt enkelt. Oc nu borde allting till mig själv vara klar, eller nästan i alla fall. Skor har jag inte riktigt kollat upp ännu och jag vet inte vilka örhängen.
 
Klänning
skor
halsband
örhängen
strumpbyxor
axelbandslös bh
ring
 
Imorgon ska vi även åka och träffa prästen, dom sa dom skulle höra av sig redan i Juli. Det gjorde dom såklart inte med våran tur så jag fick ringa och efterlysa henne idag. Så imorgon mitt på dagen åker vi till kyrkan för att gå igenom allting inför lördagen.
 
Sen tror jag även det mesta annat är fixat, vi ska handla lite mat och sådant någon dag. Vi måste även räkna platser så vi rymmer våra gäster, skönt med inte allt för många gäster!
och påtal om gäster så har vi också tagit beslutet att meddela dom med barn som ska komma till kyrkan (dom vi vet ska komma) att antingen lämna barnen hemma eller se till att barnen sitter på sin plats och inte skriker. Det är ett beslut som är lite känsligt i endel människor ögon och vi har inte tagit beslutet för att vi inte gillar barn utan för att det handlar om ca 30mintuer i kyrkan på våran dag. Då vill vi inte ha tjuriga barn som sitter och skriker, vi vill ha en fin cermoni som vi ska minnas hela livet.

Kräftskiva

Då var det måndag, bara några dagar tills bröllopet och jag har ingen aning om vilken frisyr jag ska ha. Nåja, det löser sig alltid.

Idag har vi besök av min mamma, syster och mammas sambo. Männen håller på med huset, mamman är med Lilly och jag pysslar på med allt möjligt. Ikväll väntas kräftskiva, så underbart när alla är lediga och vi kan ha det en måndag bara för att vi vill.

Gonatt

Då var det lördagnatt, jag och mannen har lagt oss i soffan och ska se film. Lilly ligger i sin säng och har inte somnat ännu, men kanske snart. Jag hör hur hon ligger och pratar med nappen.
Imorgon får vi hjälp här hemma med att göra klart vindskivorna och kanske ta ner ett träd om tiden finns, bara hoppas det blir lika fint väder som det varit i helgen.
 
 

Lördag

Idag har vi fått finväder, ingenting vi blivit bortskämda med i sommar. Mannen är ute och fixar på huset medans jag och Lilly håller oss i skuggan. Ikväll åker vi till sambons bror med familj för att grilla och umgås, känns så himla skönt att mannen äntligen fått sin semester!

Idag är det bara en vecka kvar till bröllopet, måste prova min klänning någon dag och se så allting passar. Måste även prova göra en frisyr så jag inte står där på lördagsmorgonen med för liten klänning och spretigt hår. Satte i löshåret för någon dag sedan så det ska klippas till också.

Måste man älska sin kropp?

Innan jag blev gravid, medans jag var gravid och efter jag fått barn så har jag för det mesta bara hört en massa solskenshistorier om graviditeter och allt som hör småbarnlivet till, någon få gång har jag fått höra att förlossningen är ett rent helvete och att det gör ont så man vill dö, men det är sällan även det.
 
Kanske har endel det väldigt lätt och inte haft några problem alls, om ni hör dit så GRATTIS! Jag har aldrig hört en mamma/gravid prata om hemorrojder, åderbråck eller något annat trevligt som faktiskt är väldigt vanligt. Det är nog en skam, en skam att berätta hur det bränner som att ha en chili uppkörd i baken när man ska sitta, ligga eller försöka leva. Eller hur underbart det att titta sig i spegeln efter att man fått barn, flera månader och år efter man fått barn. Det enda jag hör och läser är dom som har gått ner alla gravidkilon och stolt visar upp sin kropp. Hade nog jag också gjort om jag hade tappat alla mina mammakilon och älskat min kropp, luktar jag på en bullpåse så har jag automatiskt gått upp fem kilo (ungefär). Det är inte bara det att det är svårt att gå ner i vikt, jag ska ha tiden också. Vilket jag inte alls har, som tur är så har jag en man som älskar mig ändå, fastän kroppen är totalt förändrad efter en graviditet, man står och tittar i spegeln och undrar vart dom där hängbröstena kommer ifrån, drar in magen och minns knappt hur det kändes på den tiden då det inte hängde mage över byxorna och man faktiskt kände sig snygg. Men det är lite skam över att prata om mammakroppen efter en graviditet, man ska vara nöjd och glad, man har faktiskt burit ett barn och fått det vackraste som finns. Men det hör inte hit, bara för att jag burit ett barn och fått bristningar, celluliter, hängbröst och lagt på mig alldeles för många kilo, måste jag älska min kropp för att jag fått Lilly, ska man automatiskt acceptera allting?! Kroppen blir aldrig som den var och jag talar nog för alla föräldrar när jag säger att det var helt klart värt det, men jag är ändå inte nöjd över min kropp. 
Det är i princip samma sak som att jag ska älska min kropp om jag anser mig själv vara tjock bara för att jag fick ju faktiskt äta den fantastiskt goda tårtan och den där goda chipspåsen... Ni förstår kanske vart jag vill komma, jag tycker alla mammor ute i världen har rätt att tycka illa om sina bristningar och överflödiga kilon fastän dom fått ett underverk och jag tycker vi borde prata mer om saker som anses vara pinsamt, för då lär vi oss att det drabbar fler än vad vi tror. Man är inte ensam om att sakna sin kropp innan graviditeten, man är heller inte ensam om att se reklamen om hemorrojder på tv, rodna och lägga produkten på minnet. Man är inte ensam över att stolt säga att man ammat sitt barn för att sedan tänka på hur otroligt vackert det är med bröst som hänger en halvmeter (på ett ungefär sådär).. Jag är stolt och glad över att jag kunnat amma Lilly fastän jag nu har slutat, jag gjorde det för hennes skull och det var helt klart värt det. Men jag är inte automatiskt nöjd över mina nya bröst bara för att jag har ammat mitt barn.. Värt? Helt klart! Nöjd över resultat? Kan jag inte påstå..
 
Alla människor är vackra på sitt alldeles egna sätt, men det viktigaste är inte om någon annan tycker man är vacker, det viktigaste är att man själv tycker man är vacker och då spelar det egentligen inte roll om man fått barn eller inte, nu tog jag det som exempel bara för att kroppen oftast förändras väldigt mycket efter en graviditet..  och kom ihåg, jag talar inte för att mammor/blivande mammor. Jag talar utifrån mig själv och min erfarenhet.

Det närmar sig!

Imorgon är det bara en vecka kvar tills vi blir man och hustru. Tiden har verkligen gått fort och jag hoppas vi börjar ha allting klart. jag säger det igen, TUR vi ska ha ett litet bröllop, hur skulle jag annars hinna ordna allting?
 
Vi pratade redan förra sommaren om att gifta oss, men då skulle flera ur mannens släkt gifta sig och vi ville ha en egen sommar, inte gifta oss samtidigt som tre andra par. Nu gifte sig inte alla dom där paren av olika anledningar, men ändå. Så i år på alla hjärtans dag hade jag tänkt fria till honom, men vi hade då en liten bebis med kolik och den rätta tidpunken kom aldrig. Så på kvällen satt vi ute vid elden och grillade medans lillan tog en taktikvila i vagnet. Då berättar Andreas att han hade tänkt fria idag men att det inte kom något tillfälle, men det skulle ju jag göra säger jag. Det känns skönt att vi båda hade det i tankarna och att den ena inte säger ja bara för att, utan för att den verkligen vill..
 
Jag hade kunnat gifta mig mitt ute i skogen i mjukisbyxor, för mig spelar det inte så stor roll just när det kommer till bröllopet, huvudsaken är att jag får gifta mig med Andreas och att vi gör det för att vi vill dela resten av vårat liv tillsammans.. Alla pengar som ett stort bröllop kostar lägger jag hellre på familjen och huset, många resonerar annorlunda i och med att man oftast bara gifter sig en gång. Men jag lägger hellre pengarna på en resa eller som vi gjort i sommar, renovera och fixa på huset. Det är något bestående och något vi gillar..
 
Så länge man gifter sig av kärlek så spelar ingenting annat någon roll.
 

Tiden går så fort

Världens bästa tjej ♥
Tiden går verkligen superfort när man har fått barn, all utveckling går så fort och man hinner knappt med. Det var ju nyss hon var en liten liten bebis och nu sitter hon och leker på golvet för fullt.
 

Inköp

I eftermiddag åkte vi och köpte dom sista sakerna inför bröllopet. Vi har säkert glömt en massa, men ringar och hindersprövninig är klart och det är ju det viktigaste. Jag måste kolla mina skor, har ett par liggandes nånstans som jag hade på studenten för ungefär hundra år sedan, ser dom inte allt för hemska ut så hade jag tänkt ha dom på bröllopet också. Sen skulle prästen kontakta oss i juli men har inte gjort det så jag måste nog ringa och efterlysa henne så hon inte glömt oss :)

Nästa vecka!

Igår hade vi hjälp av mamma med sambo. Karlarna plockade ner dom gamla vindskivorna och började sätta upp nya. Själv så klippte jag gräset och sedan satte i löshår. Tar ett tag att limma fast alla slingor i håret när man gör det på sig själv, men tilöslut blev jag klar. Nu ska det bara få lägga sig och blandas med det riktiga håret så ska jag klippa det så jag inte ser ännu jävligare än i befintligt skick på bröllopet. Nästa vecka gifter vi ju oss!

RSS 2.0