Socker!

Sockerunge, du trotsar och gör oss galna. Men du är det bästa som finns! Däremot den där trotsen är mindre rolig. 

Tänk att snart blir du tre år, du har berättat alla saker du önskar dig och det viktigaste är tårta. Som du självklart ska få! 
Tjejkväll!Överfullt!

Nu jäklar börjar maskeradavdelningen svämma över! Linser, smink, peruker, dräkter, ja det mesta man behöver till halloween. Lilly

Jag måste säga att det är ganska fashinerande hur mycket Lilly pratar. Från morgon till kväll, lär sig nya ord varje dag och pratar fulla meningar. Ibland undrar jag vart hon får allting ifrån. 

Varje gång man gör något kul säger hon alltid "en gång till, en sista gång, snääääälla". Den där sista gången är många gånger om man frågar henne.. 

Hon har även börjat berätta "Lilly önskar sig, fylla år". (Hon pratar alltid om sig själv i tredje person.) 
Hon berättar att hon önskar en egen morgonrock, dockor och lego. Men det kan ändras fort beroende på humör. 

Säger man att något är slut, då ska hon alltid se själv. Spelar ingen roll om det handlar om mjölk, mat eller lördagsgodis. Hon ska alltid ha bekräftat att det är slut genom att se efter själv. 

Sen är det mycke bajs, man är en bajs när man förargar henne, det är bajs när hon ska vara rolig och det är bajs mest hela tiden.. För att inte tala om trotsåldern, allting trotsas. Förr var hon en dröm inne på butikerna, rörde ingenting och tittade sig bara omkring med stora ögon. Det gör hon inte nu, det är mer än en gång jag plockat upp en galen unge och gått ut från affären. Som tur är orkar vi stålsätta oss och inte ge henne de hon vill ha när hon börjar skrika och tjura. Jag vet att i längden lönar det sig att inte ge med sig, fastän det ibland känns lättare för stunden att bara ge med sig.. Men förhoppningsvis inser även hon ganska snart att det är lönlöst att bråka inne på affärer.. 
Att borsta tänderna är jordens undergång och mamma och pappa är bajs. Att äta mat är inte sådär jättekul och att sova verkligen suger. 

Ledig!

Söndag, vilket innebär ledig dag! För det mesta den bästa dagen på hela veckan med andra ord. Idag ska vi ut på en utflykt hela lilla familjen, vi får passa på när både jag och Andreas är lediga samtidigt. 

Lägger in en bild från tidigare i veckan. Inser att jag inte tagit så mycket kort på senaste förutom i butiken och Lilly har börjat vägra att vara med på bild så man får smygta på henne. Det hade kunnat vara vi

Ingen har nog missat bilden på den lilla pojken som spolats upp på en strand i Turkiet, död. Han var i jämnålder med min egen dotter och det gör ont i min själ. Så många barn som dör, så många familjer som splittras och sån rädsla dessa människor måste känna.. 

Dom säljer inte allt dom har, köper biljett, sätter sig 12st i en gummibåt anpassad för 3 och ger sig ut på havet för att dom vill. Dom gör det för att dom har inget val, dom gör det för att rädda sina barn för att vattnet är säkrare än land. Skulle inte du gjort samma sak? Jag vet att jag skulle det. 

När jag ser dessa bilder med föräldrar som flyr för sitt liv med barnen fastklamrade runt halsen, det är då jag förstår hur bra jag har det, hur bra VI har det. Dessa barn är ärrade för livet, dessa barn kommer aldrig bli sig själva igen och överallt hör jag hur vi inte har plats. Vi har alltså inte plats för dessa trasiga barn som tappat allt dom äger, som just nu ligger utsvultna, många utan familj, på någon gata eller strand. Vi har alltså inte plats för dessa barn som kommer dö om ingen hjälper dom? Hur kan man sova om nätterna när man vet att det här pågår? Just nu i världen, år 2015. Har vi inte tagit oss längre i utvecklingen än det här? 

Det var inte invandrarna som sänkte våran pension, som sålde allt statligt ägt, det var inte dessa barn som är påväg att dö som höjde bensinskatten och drog in på sjukvården.. Men det var dom här barnen som dog, i vattnet, på gatan och i någons famn medans vi var självupptagna och kastade all skit Sverige gjort på invandringen.. 

Bilden på pojken måste spridas, vi måste se det för att förstå.. Förstå att detta sker just nu och det hade kunnat vara din son som låg där, år 2015..

Istället för pojken så delar jag en bild på min dotter, överlycklig på en strand med sand mellan tårna och glädjeskrik över livet. Såhär ska det se ut världen, såhär ska alla barn få känna sig. Ingen ska behöva vara rädd, ensam och vilsen. Inget barn ska behöva dö! 


Pyssel - Lampa

Köpte den här lampan begagnat nånstans för ganska längesedan. Den har legat i garget en lång tid och väntat på att få lite kärlek, men nu äntligen har jag fixat upp den. Frågan är bara vart jag ska rymma den, har gjort om så många lampor så jag rymmer dom inte längre. Helgen

I helgen har jag och Lilly varit på miniracingtävling då pappan i huset har jobbat. 
Hade med oss lite saker från butiken och Lilly hittade sig flera kompisar att leka med medans mamman jobbade. Så kul nu när hon börjat bli större och vågar gå iväg och leka med andra barn. RSS 2.0