Fredag

Idag har vi haft Lillys mormor och yngsta moster på besök, vilket innebär att jag hunnit göra lite nytta medans mormorn var med Lilly. Möblerat om bland mina pallkragar så nu är det smultron på ett ställe och jordgubbar på ett. Däremot såg jag att jag behöver köpa fler jordgubbsplantor, så det ska jag göra till veckan när mannen kommer hem :)

Nu har jag lagt Lilly i sin säng i hopp om att hon somnar för natten. Det är då tyst så antingen sover hon eller äter på sin filt.

solglasögon

Tidigare i veckan när vi var på shoppingtur så hittade jag äntligen ett par solglasögon åt Lilly som inte var för stora. Dock har hon kommit på hur man tar av sig dom så dom brukar inte få sitta på så länge.
 

Händerna

Nu för tiden så befinner sig händerna i munnen för det mesta. Tänk om dom var lika goda som dom ser ut att vara.

Det går så fort

Alltså tiden går verkligen fort sedan man fick barn. Hon är redan sex och en halv månad och snart är det juni. Jag hinner verkligen inte med, kan någon stoppa tiden?!
Jag hoppas på en bra sommar i år, om jag inte missminner mig så var förra årets sommar inte alls så bra och så även hösten. Nåja, det blir som det blir och viktigast är att våran lilla familj får vara tillsammans och vara friska :)
 
Hur som helst, när mannen kommer hem så åker vi och köper lite saker till huset. bland annat nya stuprännor + stuprör. Förhoppningsvis så börjar vi också måla huset så att vi får det gjort innan det blir alldeles för varmt ute. och påtal om att köpa,
Vad tror ni om mitt nya skal till telefonen ;)

Från ersättning till välling?

Det är en sak jag undrar över och självklart är det väldigt olika från barn till barn, men jag tänkte höra med er hur ni gjort.. Ni som gett era barn ersättning, när övergick ni till välling? Lilly är ju sex och en halv månad och äter bland annat ersättning och jag funderar på att prova ge henne välling nångång framöver istället för ersättningen. Har sett att det finns en massa vällingar från sex månader så då borde ju inte det vara något problem att pröva. När bytte ni till välling och vilken välling? Får för mig att det mättar bättre inför natten, kanske har jag fel ?!

Vackeröga

Och så less jag kan bli

Även idag är det sommarväder, helt otroligt hur varmt det är isolen. Så jag och Lilly håller oss mestadels inomhus, har varit på en kortare promenad, men det var så himla varmt så vi gick hem igen..

Och åter till detta med solskyddsfaktor, fick några kommentarer (mest anonyma som vanligt), där dom berättar vackert för mig att det finns kemikalier i solskyddsfaktorer och man ska in ge det till barn under ett år och vissan kan göras lång. Med lite sunt förnuft tar man sig ganska långt enligt mig, för det första så är det inte sol 365dagar per år, speciellt inte här i norrbotten. Dom få gånger jag vistas ute i solen och har Lilly i vagnet så väljer jag att smörja in henne och ha henne i skuggan, tar jag på henne långärmat så svettas hon ihjäl och jag garderar mig hellre och smörjer in hennes armar och ben IFALL dom kommer i solen. Jag gör inte detta varje dag, inte ens varje vecka. Utan när jag misstänker att hon kan utsättas för sol. Precis som jag skrev innan så skullejag aldrig utsätta Lilly för solens strålar med mening, men ibland är det oundvikligt och jag talar nog för dom flesta föräldrar när jag säger att ingen vill vara inomhus varje dag. Som sagt, sunt förnuft funkar för det mesta och måtta med allting. och angående vad bvc säger så kan jag säga att efter mina sex månader som förälder så vet bvc i princip ingenting om nånting och då spelar det ingen roll om jag har ett prematurbarn eller inte. Dom kan i princip aldrig ge mina frågor ett svar.. Så jag bryr mig oftast inte om bvc utan frågar våran läkare på sunderbyns sjukhus om det är något jag undrar över, för varje gång bvc gnällt på något så säger våran läkare helt tvärtom. Men det finns säkert bvc som är väldigt kunniga i sina områden också, men jag litar mer på en barnläkare än en bvc sköterska..

Och att prata om kemikalier är nog inte helt rätt heller, titta bara vad alla våtservetter, salvor och allt annat vi utsätter våra barn för innehåller. Inte för att tala om alla avgaser och liknande.. Jag tänker inte ta upp detta mer då det inte finns något att disskutera, jag gör som jag känner är bäst i våran situation och andra gör som dom känner är rätt. Många andra föräldrar gör val som jag inte skulle gjort. Så är det, har alltid varit och kommer alltid vara..

Snart snart :)

Nu är det inte så jättelänge tills pappan i huset kommer hem, som vi längtar! Påtal om det så fick vi bra nyheter tidigare i veckan angående sommaren. Så nu håller vi bara tummarna att dom bygger fort som attans dom här sista tornen.
 
Annars så rullar allting på som vanligt här hemma. Jag pysslar på utomhus med mina blommor och på kvällarna så målar jag mitt skåp som ni ska få se när det är klart.
 
Förresten så säger Lilly att hon vill ha en egen iphone ♥

Ligga på mage

Att ligga på mage är inte det roligaste Lilly vet och nu när hon börjat vända sig så blir hon så arg när hon hamnar på mage, tänk om hon förstod att istället för att bli arg så kan man vända sig tillbaka till rygg. Att träna på mage har aldrig varit roligt, men det går lite bättre och hon får ligga på amningskudden, fast då ska gärna någon underhålla henne varje sekund :)
 
Gillar era barn att ligga på mage?
 
Bilden är från när Andreas hade sin ledigvecka..

Solskyddsfaktor

Nu när solen äntligen börjat visa sig och vi faktiskt har riktigt varma dagar så var jag tvungen att gå till apoteket och köpa solskyddsfaktor till Lilly. Detta jag gjorde och möttes av en kvinna (som jobbar på apoteket) som berättade för mig att hon får inte rekomendera solskyddsfaktor till barn under två år. Varför inte det undrade såklart jag och hon svarade för att man inte ska ha dom i solen.
Jag vet inte, men jag föddes inte på månen och har bott under en sten i 24år. Även jag förstår att små bebisar inte ska vara i solen. Jag tar inte med mig Lilly och lägger mig och solar på gräsmattan, men många gånger går det inte att undvika att dom utsätts för sol. Som när hon åker vagn exempelvis, ibland händer det att en hand eller fot sticker fram och träffas av solen. Då anser jag att det är bättre att jag har smörjt in henne, istället för att ta en risk att hon bränner sig..
Men jaa... Det finns nu folk till allt.

Effektiv

Ikväll efter att Lilly hade somnade så tog jag babyvakten och gick ut. Hann göra en massa nytta, så som plantera lite blommor, städa upp lite, börja med lekhörnan (klart vi ska ha en lekhörna!) och så in gräsmattan. Efteråt tog jag mig en varmt och långt bad för att slutligen hamna här i sängen.
 
Ska visa er bilder senare då det börjar bli klart alla mina hundra projekt, tills dess så får ni bilder på Lilly :)
 
 

Våran dag

Idag har vi varit till stugan, Baltazar har badat och åter badat.. Jag och Lilly provade vagnet jag köpte begagnat som vi ska ha här nere så jag slipper dea med mig det vi har hemma. Fick väl godkänt av oss båda :) Som nikanske ser på en av bilderna så har jag en riktigt smutsig hund, så är det när man älskar vatten, sand och skog.

Shopping

Igår var jag och Lilly till stan en sväng. Hade tänkt köpa mig lite nya kläder men som vanligt hittade jag inget till mig själv, bara till Lilly. Nåja, det är roligare att köpa kläder åt henne än en själv.
Hittade dom här supersöta shortsen på h&m åt henne, på rea dessutom!
 
 
Även lite annat smått och gott fick följa med, bland annat två linne bodysar och en söt klänning.

Dessa människor

Det är verkligen otroligt med människor! Jag kommer aldrig någonsin att sluta förvånas över vilka märkliga människor det finns i denna värld. Dom tror sig veta bäst när det gäller ens barn "hon är hungrig", Jasså är hon, intressant att du vet det men inte jag..
 
Men nu gällde detta en annan sak och det är vårat cityvagn. I vintras köpte vi ett vagn som vi har med oss när vi åker till stan för att det tar liten plats, är lätt att packa ihop och väger ytterst lite. Egentligen köpte vi det mest för att vi kan klicka fast våran bilbarnstol på det och slipper då ta ur Lilly ur den om hon sover..
Men ibland sover hon inte och nu när hon blivit så pass gammal så lägger jag henne i vagnet istället, detta för att jag tror det är bekvämare för henne. Men för några dagar sedan fick jag berättat för mig (av en vilt främmande kvinna) att man ska minsann inte ha barnet vänt ifrån sig när man är ute och går med vagnet. Bara saken att hon faktiskt kommenterade detta gjorde mig riktigt irriterad.
1. Det har hon absolut ingenting att göra med.
2. Ser mitt barn ut att fara illa av att vara felvänd i dryga 20minuter medans jag handlar i en av byns affärer?
3. Även jag har läst att man ska helst ha barnen vända mot sig i vagnet, för att dom inte kan ta in alla intryck runt omkring och mår bäst av att se den som kör vagnen (jag i detta fall).
Men min fråga är nu, vad ger människor rätten att tillrättavisa mig angående en sådan sak, en person som denne inte ens känner.. åh jag kan bli så irriterad på människor, har dom så lite att göra så att dom måste kommentera vad en främmande människor gör för rätt och fel?!
 
Här är för övrigt vagnet.

Mammas Dag

Igår var jag och Lilly på promenad, gick förbi en loppis och hittade en sparkdräkt till Lilly och sedan promenerade vi på ett bra tag. Är så skönt nu när man känner att sommaren verkligen är så gott som här och solen värmer. Efter åkte vi till stugan med Baltazar, sedan en sväng upp på graven. Men när vi kom hem var både jag och Lilly riktigt trötta, så vi somnade båda där kring åtta. Jag vaknade dock efter en timma och gjorde lite nytta för att sedan somna om.
 
Idag är det morsdag, jag fick ju min morsdagspresent i fredags med blombud :) Min mamma får sin morsdagspresent någon dag framöver då vi träffas, hade tänkt tillbringa denna dag hemma och göra lite tråkigt vuxengöra, så som städa och tvätta..
 
Förresten, är det någon som provat detta och kan ge ett utlåtande?

Sommar!

Älskade sommar, det är så underbart när träden börjat bli gröna och solen värmer.
åh vad jag saknat dig sommaren!
 
Nästa sommar har vi nog en dam som går här hemma och upptäcker världen.
 

Mysbebis ♥

Vilken man jag har!

Då var det fredagkväll, Lilly ligger i sin säng och sover. Jag har just kommit in efter att ha gjort lite nytta ute på gården, så nu hade jag tänkt krypa ner i sängen och få lite sömn innan lilla damen vaknar för mat.

Idag fick jag ett blombud, en otroligt vacker morsdagsbukett som mannen skickat.
Vilken man jag har!

Det vackraste jag vet

Lillhjärtat ♥

Dagen

Idag var vi som sagt till sjukhuset för en läkarkontroll. Lilly fick godkänt och ska inte tillbaka förrens när hon är ett år. Så fram tills dess ska vi bara gå på bvc som vanligt. Hon är sex månader och en vecka gammal, men är korrigerad fyra och en halv månad. Dom korrigerar utifrån barn till barn och inte alltid när dom är födda och egentligen skulle vara det.

Efter läkarbesöket åkte vi förbi h&m, köpte tre par shorts och en klänning åt Lilly då hon inte har så mycket somriga kläder.

Förnyelse

Fick en skänk(?) eller vad man kallar det av min moster. Den var nånstans mellan blå och grön laserad, inte riktigt min smak. Så jag grundmålade den vit och sedan gul. En färgklick i hemmet! Känns kul med färg på en möbel då det mesta i möbelväg annars är svart och vitt hemma hemma hos oss.. Nu är bara frågan vart jag ska ha den någonstans.

Sjukhuset

Fick ett samtal från sjukhuset idag, ska till läkaren på sunderbyns sjukhus imorgon med Lilly. Blir intressant att höra vad dom säger. Angående den andra tiden (ekg & ultraljud på hjärtat) som vi väntar på så är det ett tag bort då dom ligger efter i väntelistan (förvånad?). Så det skulle nog inte bli förrens i juli. Nåja, det är ju bara en uppföljning för att hon hade blåsljud på hjärtat när hon föddes.

Ikväll kom bästa mamma/mormor med sambo hit och var med Lilly medans jag målade en grej och fixade med fontänen. Är verkligen guld värt att få lite avlastning när man är själv, speciellt idag då Lilly varit på riktigt dåligt humör och det enda som hjälpt är babblarna.

Här sitter Lilly i sin mormors knä och myser :)

Bygger om

Här hemma håller jag på att bygga om lite till fontänen. Har gjort ett vattenfall och rengjort fontänen. Har lite småsaker kvar att göra, men det blir nog bra när det är färdigt.

Ett par flygande mammabröst

Jag kan inte förstå denna debatt som är kring amning. Vad finns det att disskutera?

Menar folk på allvar att dom äcklas av amning så behöver dom väl inte titta?! Denna debatt skulle aldrig existera kring andra människgrupper, exemplevis invandring för då är man rasist eller kring överklassen för då är man avundsjuk..

"Jag tycker inte människor i fula kläder ska få vistas offentligt och ännu mindre på restauranger, cafe och andra ställen där jag ska vara för dom äcklar mig, måste dom ut så kan dom väl vara där ingen ser.." Ja ni hör ju själva hur det låter. Jag tar hänsyn till människor i min omgivning när jag ammar, jag slänger inte upp bröstet på bordet och ropar "nu ska vi äta Lilly", jag lägger en filt över och försöker ge mitt barn mat, som denne behöver minst lika mycket som dig och mig. Det är en av dom mest naturliga sakerna som finns och människosläktet skulle inte funnits om det inte varit för detta.

Jag kan inte förstå.. Tror folk att jag njuter av att amma mitt barn offentligt med en massa dräpande blickar runt omkring? Jag ammar för att mitt barn behöver mat, inte för att visa upp mig eller för att det är så roligt att amma. Dom som yttrar sig negativt angående amning kan aldrig ha ammat sitt barn och veta hur det är när ens barn blir hungrig.

Jag stör mig på människor som smackar när dom äter, det ger ändå inte mig rätten att säga att dom ska, sluta smacka, äta inne på toaletten eller helt enkelt stanna hemma. Det är något jag helt enkelt får acceptera. Vissa ammar, andra smackar och endel har ful frisyr. Har vi det så förbannat bra i sverige så vi måste föra heta debatter kring amning offentligt istället för att bry oss om det som egentligen är relevant?!

Lilla landet lagom, här får man inte sticka ut, ej heller vara som alla andra. Alla är så unika och går sin egen väg, samma väg som alla andra..
Jag kommer amma när det behövs, jag kommer ta hänsyn till omgivningen så pass mycket så att dom slipper se ett par hängiga mammabröst flyga förbi när dom avnjuter sitt årgångsvin, men jag kommer aldrig vänta med att ge mitt hungriga barn mat för att det stör någon..

Snabba på!

Dagarna går sakta när mannen är och jobbar, vill bara att dom här två veckorna ska rusa förbi så han kommer hem på ledigvecka. Men det är bara göra det bästa av det och försöka underhålla sig så att dagarna går fort.. Tur jag har Lilly som håller mig sällskap.
 
Köpte mig en söt liten fågelholk för någon dag sedan som fick flytta till mitt avskalade träd :)

Onsdag

Då var det onsdag, har just startat vattenspridaren utepå gården och Lilly äter frukost. Igår hamnade vi och hjälpte en vän så det blev inget stenplockande, får bli idag istället:)

Lite tidigt

Godmorgon! Nog för att jag hade tänkt fortsätta sova ett tag till bara den här damen också bestämmer sig för det. Att stiga upp klockan fem är inte riktigt min melodi.
Idag ska jag åka och plocka mera stenar till fontänen, behövs ganska många men som tur är så har jag mina ställen där jag vet att det finns gott om sten :) Annars vet jag inte vad dagen har att erbjuda, kan hända jag tar med mig hunden så han får springa av sig lite energi medans jag plockar sten och Lilly tittar på.
 
Är så himla nöjd att vi hann sätta rasskydd och grus utmed altanen och jorden på gräsmattan. Nu är det bara vattna och åter vattna som gäller så att det blir en gräsmatta nångång :)

Ombyggnad

Idag har jag och Lilly varit och flängt lite överallt. Varit förbi min mormor & morfar för att sedan åka vidare mot min moster där jag hämtade lite trädgårdsfigurer och lite annat. Efteråt åkte vi förbi min farmor & farfar en sväng och sedan hem. Hade en väldigt trött dam som somnade i sin säng kring åtta, så då passade jag på att gå ut och börja bygga om min fontän. Hann inte klart ikväll så jag får fortsätta imorgon när tid ges.
 

Söndag

Då har pappan i huset åkt iväg igen för två veckors jobb, känns himla tråkigt! Men till något roligare eller egentligen mest förvånande. Lilly har ju som sagt somnat själv nu i några dagar, allt mellan 22-01, men så ikväll när pappan hade åkt var hon trött och ledsen. Så jag lade ner henne i sängen och 07.40 somnade hon och sover ännu,. Det har aldrig förr hänt! Blir intressant att se vilken tid damen vaknar och anser att det är morgon.
 
Köpte för övrigt ett barnvagn idag, begagnat till ett riktigt bra pris, (200kr) och på köpet fick jag en babysitter. Vagnet och babysittern ska jag ha i stugan, perfekt att slippa släpa med sig alla saker varje gång jag åker dit. förresten så tyckte jag inte alls att det var något fel på vagnet, inte babysittern heller för den delen. Fina saker som passar att ha som extra.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på att det går fort tills mannens ledigvecka är här.

Sprattel

Lilly har fått för sig att när hon ska sova så måste hon ha benen spretandes åt olika håll, spelar ingen roll om hon ligger i vagnet eller sängen. I sängen lägger hon in ett ben mellan spjälorna och man får inte ta bort det. Samma sak gäller med hennes mysfilt som följer med överallt, den ska ligga mot ansiktet när hon ska sova och i sängen har hon filten på en sida och hennes hund hon fick av sin morfar när hon föddes på andra sidan.
 

Hennes ögon ♥

Lilly har nu vid ett flertal tillfällen vänd sig från rygg till mage (6 månader),
dock är armen lite ivägen ännu men det tar sig ♥
Från mage till rygg vänder hon sig ibland och har gjort det ett tag.
 
Hur kan man inte älska denna lilla tjej
och inte för att tala om hennes ögon.

Fullt upp

Här hemma så arbetar vi mest hela dagarna. Idag har vi plattat jorden och sått in den, så nu vattnas det för fullt! Har verkligen varit superbra väder idag, Lilly har för det mesta fått vara inomhus eller så i skuggan då det blir så himla varmt för henne, försöker få i henne så mycket vätska som det bara går men vatten är inte sådära jättepopulärt.
 

Arbetsdag

Idag har vi varit ute hela dagen, fixat klart med rasskydden och fått hem ett litet gruslass. Lillys mormor har varit här även idag och hjälpt oss, verkligen guld värt!
Nu sover Lilly i sin säng för femte kvällen i rad (!) och vi har tagit plats i soffan. Är helt slut efter två dagar med mycket jobb och riktigt sommarväder.

Bvc besök

Igår var vi som sagt till bvc för en sex månaderskontroll. Hon fick godkänt på läkarundersökningen och kunde allting som en fyra och en halv månaders bebis ska kunna (hennes korrigerade ålder), hon greppade leksaken och åt på den när läkaren gav henne, hon letade även med blicken vart den tog vägen när hon tappade den, rullade från mage till rygg (hon har ännu inte kommit på knepet med att rulla från rygg till mage) och allt annat gick jättebra.

Hon vägde 5940gram, var 60cm lång och 41cm i huvudomfång. Så nu är det två månader tills nästa bvc besök, men innan dess har vi två besök på sunderbyns sjukhus.

Äntligen!

Det tog fem timmar (med matpaus & vilopauser inräknat) men nu är dom där tio kubiken ute på gräsmattan på både framsidan och baksidan. Vi hade sådan tur att mamma och Tobbe kom och hjälpte oss, utan dom hade vi aldrig fixat det! Att ta jorden i skottkärra och sedan kratta ut det kommer jag aldrig mera göra om, helt fruktansvärt vilket jobb! Enligt mina beräkningar borde vi landat kring 150 lass med skottkärret. Nåja, nu är det gjort och jag är riktigt nöjd.
Nu ska vi bara beställa mera grus och fixa till grusgången.

Jord

Det här roar vi oss med idag, 10kubik jord till gräsmattan. Vi vet då vad vi gör ett tag.

Sova själv

Nu har Lilly somnat själv i sin egen säng tre dagar i rad. Det har aldrig förr hänt, första två dagarna var det lite tråkigt och jobbigt för henne. Men nu tredje gången låg hon och svammla en stund sen somnade hon. Våran lilla tjej börjar bli stor! Tänk för bara två månader sedan så skrek hon nätterna igenom och vi gick skiftgång här hemma, nu känns det som att det var hundra år sedan.

Bjuder på några bilder från tidigare ikväll.

Sex Månader !

Idag så blev Lilly ett halvår gammal, tänka sig att det redan gått sex månader sedan vi fick träffa henne för första gången. Idag är hon en glad liten tjej som är frisk och har ett himla humör.
 
♥ Nu har hon storlek 62 på kläder, men använder också endel kläder i 56 men inte så länge till.
♥ Hon pratar och skrattar varje dag, mest hela tiden.
♥ Greppar leksaker och leker gärna med allting som kommer ivägen.
♥ Har somnat själv i sin säng två gånger. Skam den som ger sig!
♥ Äter ett mål gröt varje dag och gillar det mesta hon smakat,
förutom plommonpure, men vem gillar det?
♥ Har storlek 3 på blöjor.
 
Tänk att den här lilla tjejen som inte ens vägde som två mjölkpaket här, idag är en stor tjej som väger 5940gram, är 60cm lång och har 41cm i huvudomfång

Arbeta

Ikväll har vi roat oss med att arbeta ute på gården, sätter rasskydd så snart kan vi beställa jord och få oss en gräsmatta som inte består av lera. Har även krattat, fixat med min lilla trädgård och jobbat på. Lillyhon sov största delen i vagnen och var inte så imponerad av att se mamma och pappa arbeta.

Storm

Då var det onsdag, trodde vi skulle på bvc idag. Men det visade sig vara imorgon, nåja det spelar ju ingen roll.
Utomhus blåser det storm, bara för att jag tänkte kratta det sista. Men det får bli en annan dag. Vi har hur mycket som helst som ska göras ute på gården,en det hinner vi förhoppningsvis någon annan dag:) Vädret visar att det ska bli superbra väder resten av veckan, så det är bara hålla tummarna!

Nestle

Idag fick Lilly ett paket i posten från nestle med lite smakportioner, så dom måste vi ju smaka någon dag framöver. Gröt är ju den stora favoriten här hemma (förutom banan och mango) så dom där kommer hon nog att gilla.

Tisdag

Både idag och igårhar vi varit och tittatefter en ny bil, dock utan resultat. Däremot följde en ny telefon med hem, en iphone 5. Kommer nog aldrig att byta från iphone då jag gillar den väldigt mycket och har haft det i flera år.

Imorgon väntas bvc, blir intressant attse vad lilla damen väger, vid fem månader vägde hon ju 5100gram och var 58cm lång.

Äventyr

Då var det måndag, pappan i huset kom hem igår. Vilket känns himla skönt! Så idag åker vi ut på äventyr hela lilla familjen, får väl se vad vi kommer hem med, om vi kommer hem med något.

Annars händer inte mycket, på onsdag blir Lilly sex månader (!) och då har vi även ett besök hos bvc där det står läkarkontroll, vägning och mätning på schemat. Väntar också på två kallelser från sunderby sjukhus men dom vekar inte vilja komma..

Lördag

Idag har vi haft en heldag i stugan, Baltazar har fått springa bort lite energi medans jag och Lilly har umgåtts med moster, morfar, gammelfarmor och gammelfarfar. Men nu är vi hemma sedan ett tag tillbaka och ska snart bädda ner oss för att sova, imorgon kommer pappan i huset hem efter två veckors jobb på bortaplan :)
 
Hittade den här bilden på datorn, här är Lilly drygt två månader gammal :)

Shopping

Var in på h&ms hemsida för att se om dom hade något intressant till mig då jag inte köpt kläder på mer än ett år (förutom två par mammabyxor & amningsbh). Men jag hittade ingenting, men såklart  blev det en beställning i alla fall, till Lilly. Surprise!
Köpte bara tre basplagg då vi knappt har några sådana och dom är superbra under hennes klänningar. Två söta filtar fick även följa med då det är hur bra som helst att ha. Det går alltid åt, i vagnet, bilen, sängen och det är alltid någon i tvätten.
 
 

Fredag

Igår kom Lillys mormor och hälsade på och stannade till idag, så mamman i huset har hunnit göra en massa nytta medans mormor och Lilly har roat sig. Tvättat, dammsugit, skurat och en massa andra roliga saker som måste göras. Så nu är det ganska städat i alla fall tills när pappan i huset kommer hem.
 
Men nu sover Lilly bredvid mig i soffan och jag funderar över middagen. Och påtal om middag så vet jag inte om jag visat er Lillys matstol som hon fick av min farmor och farfar, om inte annat så visar jag den igen :)

Snart

Igår var det en vecka tills den här damen blir hela sex månader.

Onsdag & Gonatt

Då var det onsdagkväll, Lilly har somnat här bredvid mig och jag hade snart tänkt slå igen mina ögon också. Imorgon har jag endel att göra, ska kratta färdigt och fixa lite ute på gården om vädret tillåter, Lillys mormor kommer nog även på besök :) Kanske hinner jag även färga håret, som jag tänkt göra i några dagar nu.
 
Jag minns inte om jag visat Lillys klänning jag köpt åt henne.
Dock vet jag inte när hon ska ha den då den men jag kunde inte låta bli :)

Sova

Usch den här dagen har inte varit det minsta rolig eller trevlig. Men vi får ta nya tag imorgon istället. Något bra är att sommaren verkar vara på ingående, både idag och igår har solen värmt riktigt bra.
Längtar tills mannen kommer hem från jobbet, bara några dagar kvar nu. Känner att min energireserv börjar ta slut och jag är så otroligt trött och slut i kroppen. Tur att Lilly börjat sova några timmar på nätterna så att man får lite ihopsammanhängande sömn. Förr älskade jag att sova och sov gärna hur länge som helst, nu idag är man glad om man får sova tre timmar i sträck, tiderna och livet förändras :)
Men jag kan inte klaga för att vakna upp bredvid en tjej som ligger och jollrar är bland det bästa som finns ♥
 
 
På matfronten (för Lilly) så går det bra. Nu äter vi gröt varje dag, dock inte en hel portion men rätt så mycket och hon verkar faktiskt tycka det är rätt så gott. Vi har även provat lite att äta lite andra saker, men inte lika populärt. Förutom när hon fick smaka mango, då blev hon galen när det tog slut. Säkert för att det är lite annorlunda och godare än potatis, gröt och majspure ;)

Stora tjejen

Jag minns att jag tyckte hon hade blivit så himla stor när hon var två månader och vägde ca 2.5kg. Nu idag väger hon lite mer än fem kilo och är en stor tjej som utvecklas för varje dag som går ♥

Fullt upp

Idag har det varit fullt upp från morgon till kväll. Varit på långpromenad, haft besök, tvättat bil och en massa saker. Så nu har vi lagt oss i soffan, är helt slut i kropp och själ. Hoppas den här lilla damen vill sova lika mycket som sin mamma.

Såhär cool var Lilly i sina solglasögon tidigare idag. Dock fick jag muta henne med flaskan, hon är nämligen inte så förtjust i glasögonen som även är lite stora ännu.

Sommar, sommar, sommar!

Åh vad jag längtar tills det är sommar, plusgrader dygnet runt, gröna träd och blommande blommor. Här hemma så har en låtsasblomma fått flytta ut på bordet på altanen tills dom riktiga klarar sig över natten.
 

Måndag

Nu är det en ny vecka, vilket innebär att pappan i huset faktiskt kommer hem denna vecka. Ska försöka komma ihåg att ringa ett samtal idag och boka tid, återkommer mer om detta senare. Annars ska vi inte göra mycket alls här hemma. Lilly ska få sig en portion gröt och sedan kanske sova i vagnet om damen känner för det.
 
Påtal om ingenting så måste jag ge alla ensamstående föräldrar därute en stor eloge, att ni klarar av det och orkar. Jag är själv två veckor, för att sedan ha pappan hemma en vecka och så rullar det på. Han har ett jobb där han jobbar borta ganska mycket periodvis och jag tänker ofta det när jag är själv med Lilly, alla ensamstående gör det verkligen bra för det är inte alltid så lätt att hinna ta hand om ett hus, hinna duscha och en så simpel sak som att äta när man har en liten bebis som hemskt gärna är med överallt.
Som sagt, ni gör det riktigt bra!
 
Gröt är godast om man får leka med den ♥
Tur det finns tvättmaskin.

Benvärmare

Köpte för ett tag sedan benvärmare till Lilly, eller det var flera månader sedan, när hon var sådära pytteliten och hade storlek 40 på kläder. Men då var dom såklart för stora, men nu kan hon ha dom och det ser så himla gulligt ut på en liten bebis :)
 

Håret

Lillhjärtat ligger ute i vagnet och sover, själv så sitter jag med färg i håret och hoppas på att få bort mitt svarta. Har försökt flera gånger, men utan resultat. Det har verkligen suttit som berget, har nog att göra med amningen och graviditeten. Nåja, bästa vännen var snäll och köpte en avfärgsning åt mig och det ser ut att fungera :) Måste bra åka iväg senare och köpte en till färg så jag inte behöver vara orange/gul.
 
 

Saknar

Det är så tomt här hemma när pappan är och jobbar, fastän det varit såhär i flera år så vänjer man sig aldrig.. Bara hoppas dom här veckorna går fort så han är hemma snart igen :)
 
Mina två absoluta favoriter ♥

Gårdagen

Igår hann jag med att göra hur mycket som helst känns det som. Började dagen med att åka till stugan med hund och bebis, efter att ha spenderat dryga två timmar där så åkte vi hem. Fixade igång fontänen, krattade löv och städade upp lite här hemma. Sedan mot kvällen åkte saxen fram och Baltazar blev korthårig, är så less att han drar in sand och jord, så nu klippte jag ner honom medans Lilly låg i babygymet och tittade på.

En hård mage

Lilly har som sagt börjat med smakportioner och jag har nu ökat dom till någar teskedar varje gång. Hon är faktiskt inte lika skeptiskt nu och äter gröt (läs hälften utanför). Men detta märks även på hennes mage och bajsningen (för att inte tala om lukten). Hon har blivit håradre i magen, så jag köpte hem lite plommonpure som jag tänkte prova ge så att hon inte behöver ha lika mycket problem. Har ni några andra tips att ge mot en hård bebismage?

Godnatt

Nu har jag och lillhjärtat lagt oss i soffan för kvällen. Imorgon är det bara en vecka kvar tills pappan kommer hem för att vara hemma en vecka med oss, det ser vi framemot:)

Fredag

Idag var vi på föräldrautbildning på förmiddagen, pratade tänder och annat nödvändigt. Lilly fick sig en tandborste och tandkräm till dom kommande tänder.

När vi kom hem fick vi besök av stora moster och sedan somnade Lilly i vagnet. Sov flera timmar så jag hann städa förrådet och plantera lite blommor.

♥ ♥

Tänka sig att det snart är ett halvår sedan du tittade ut, några veckor för tidigt med dina 1720gram och 44cm. Det var några tuffa veckor med både bra och dåliga provsvar, men idag är du en stark och frisk tjej som utvecklas för varje dag som går. Jag kan inte minnas hur liten du verkligen var, hur du rymdes i handen. Vad gjorde vi innan du fanns i våra liv älskade Lilly ?! ♥
 

Den vackraste stunden i livet var den när du kom

Fyra år

Idag så har jag och den här mannen våran årsdag :) Fast han befinner sig mer än hundra mil bort så vi får fira det när han kommer hem.

Gult

Jag har verkligenfastnat för det där med gult i inredning. Tidigare idag åkte sprayfärgen fram och hips vips var mina bokstäver A och J lite roligare. Man blir så glad av färger :)

Äta gröt

Lilly har nu ätit gröt i några dagar, kan inte påstå att det verkar bli godare med tiden eller att hon heller finner det särskilt intressant. Första tuggan är intressant, tills hon inser att det inte är något gott. Samma sak är det egentligen med allt hon fått smaka. Nåja, kanske hon tillslut börjar tycka någonting är gott förutom bröstmjölk och ersättning. Varför byta ut ett koncept som funkar ? ;)
 

1:a Maj

Idag tänkte vi gå ut och titta på första maj tåget, men vädret var inte sådära superbra och jag orkade verkligen inte. Så istället packade jag ner Lilly i vagnet och gick ut en stund. Krattade lite löv och önskade att min fontän hade tinat fram färdigt så jag fick börja dära, men inte riktigt ännu.
 
RSS 2.0