Lilly

Det är jobbigt att fira nyår om man frågar Lilly :)

LAMAZE Space Symphony babygym

Babygymet vi köpte är superfint och går på batteri om man så vill. Sätter man i batterier och slår igång den så rör sig bågarna.
 
Lamaze Space Symphony baby gym har en hel värld för bebisen att upptäcka. Bebisen kan använda synen, känseln och hörsel med 10 utvecklande funktioner, såsom:
- 15 minuters musik och rörelse
- 6 leksaker och 6 stjärnlänkar
- Mjuka rörelser stimulerar visuell spårning
- Bågarna gungar sakta när musik spelas

"God morgon"

Vi började denna morgon med en väldigt ledsen bebis, med ny torr blöja och nyäten så grät hon konstant i två timmar och vad jag än gjorde så lät det likadant. Kan meddela att efter många om och men så sover hon nu. I slutet grät till och med Baltazar.

Alla ni som hört ett barn skrika/gråta i flera timmar förstår vad jag menar då jag säger att det tillslut skär igenom huvudet. Man hör knappt skriket utan hjärnan håller bara på att explodera. Men förhoppningsvis så har vi en pigg och glad tjej när hon behagar att vakna igen:)

Babysittern

Lilly gillar sin babysitter, så pass mycket så hon bajsade igenom kläderna och rakt på babysittern. Så nu måste mamman i huset tvätta ;)

Citat

Söndag

Det är bara december månad och jag då less vinter och att skotta snö. Igår hade vi -25 grader ute och nu plusgrader, helt otroligt vad det vänder fort. Idag är egentligen en perfelt dag att gå ut på våran första promenad med vagnet, men jag vet inte om jag orkar då det är blöt tung snö efter vägarna.

Förresten så blev jag informerad om att det är nyårsafton imorgon, nånting jag helt och hållet hade glömt bort. Tycker tiden har gått så otroligt fort så jag tycker det fortfarande känns som november stundvis.

Vad ska ni göra nyår?

Akta Graco Mirage

Vi köpte som sagt en till vagn. En enkel och smidig vagn att ha när man far in till stan och liknande. anledningen till att vi köpte den nu är för att vi kan koppla på bilbarnstolen på den, vilket är helt suveränt. Då slipper vi börja ta upp Lilly och kanske råka väcka henne när vi ska ut och in ur bilen. Nu tar vi hela bilbarnstolen och bara klickar fast den på vagnen, enkelt, smidigt och smart.
Sen är vagnen är hur enkel som helst att fälla ihop, väger bara sju kilo och tar lite plats i bilen.
 
Extra smidig och lätthanterlig sulky. Barnet sitter säkert med fempunktssele och ryggstödet är justerbart i tre lägen (inklusive liggläge). Den rejäla varukorgen är praktisk. Fast ditt barn uppskattar antagligen lekbrickan mest. Du fäller snabbt ihop sulkyn med en hand.

• Tvättbar sits.
• Lekbricka.
• TravelSystem*.
• Fempunktssele.

* Med TravelSystem gör du snabba ärenden utan att störa ditt spädbarn. Lyft ut babyskyddet Logico S eller DuoLogic med barnet i och klicka fast på vagnen så är ni klara.
VIKT
7 kg.

Ny klänning

Då var det lördag, jag och Lilly har sovit hela förmiddagen då den lilla damen valde att vara vaken inatt. Men hon har faktiskt blivit bättre och skriiker inte lika mycket på kvällarna (peppar, peppar). Hon skriker fortfarande men det är betydligt mindre än tidigare då hon hållt igång i flera timmar.
 
Och just nu ligger hon och sover i sin babysitter och jag är fortfarande helt övertygad om att det måste vara en gåva från högre makterna. Förr har hon inte kunnat ligga nånstans när hon varit vaken då hon bara skrikigt och varit arg, men i babysitter trivs hon sålänge någon gungar den.
 
Lilly fick sig en Lundhmyr of sweden klänning av sin farbror och Linda i julklapp. 

Shopping

Igår fick Lilly bland annat ett par nya tights som jag först tänkte beställa men fanns då inte inne i små storlekar. hon fick sig även dom söta tofflorna jag har spanat in hos Lindex och sedan lite fler sockar då hon bara kan ha newbies än så länge. (I bakgrunden ser ni även hennes fårskinn som hon fick i julklapp av gammelfarmor & gammelfarfar)
 

Fisher-Price Babysitter

När vi skulle köpa babysitterna så stod vi och tittade, klämde, gungade, kände och övervägde. Tillslut bestämde vi oss för en Fischer Price och än så länge är vi supernöjda och när jag säger vi menar jag även Lilly. hon invigde den med att somna, kanske är babysittern en gåva från dom högre makterna till småbarnföräldrar.
Lite info:
Detta är babysittern som växer med barnet. 3 olika lägen. Linkadoos vaggstol för det nyfödda till det äldre barnet. Denna vagga, med två lägen, kan lätt göras om till en gungstol för det lite äldre barnet. Stolen har även en avtagbar leksaksbåge som barnet kan aktivera sig med. Lugnande vibrationer lugnar bebisen. Designad med bondgårdstema och klarar upp till 18 kg.

- Vagga med 2 lägen
- Lugnande vibrationer
- Klarar upp till 18 kg
- För både små och större
- Leksaksbåge
 

Shopping

Idag var vi som sagt till sjukhuset och lämnade tillbaka lite saker. Vi var även in till stan och köpte lite saker till Lilly. En vagn, babysitter, babygym, pyjamaser och lite annat smått och gott. Jag ska visa senare vad det blev :) just nu sitter lilla fröken i babysittern och tittar på när mannen i huset drar om kablar i vardagsrummet och jag ska packa upp alla påsar.

Älskade du

Besök hos Bvc

Idag har vi som sagt varit hos bvc, vägning och mätning stod på schemat, blir att åka tillbaka dit nästa vecka för att göra samma sak. Hon vägde 2450 och var 48cm lång om jag inte minns helst fel.
Sedan fick jag låna en bröstpump därifrån då jag ska lämna tillbaka den jag lånade av sunderbyn, men när jag kommer hem och packar upp den visar det sig att den är glapp i kontakten, så jag måste ringa dit imorgon och be om en ny för jag tänker inte sitta och pumpa samtidigt som jag måste hålla i kabeln då den annars slår av.
 
Lilly fick jättesöt body och byxa i julklapp av hennes faster m familj.

Julklappar

Lilly fick en sparbössa och skallra från pumpkin och bitleksaker i julklapp.
Pumpkin har så himla söta saker, ska helt klart spana in några andra saker från den serien.
 

Onsdag

Då var det onsdag, imorgon ska vi till bvc. Antar att vi ska väga och mäta, men jag vet faktiskt inte. Vägde då Lilly idag och hon vägde 2450gram, så snart har hon gått upp ett helt kilo (hon vägde ju 1720 vid födseln).
 
På fredag ska vi åka och titta på en babysitter åt Lilly om vädret tillåter, jag har dock inte bestämt vilken sort jag vill ha ännu men har fått en massa bra tips så jag vet i alla fall vilka jag inte ska köpa :) Ska även kolla på ett babygym åt lilla damen. Sen ska mamman köpa nått nytt klädesplagg, dom flesta av mina kläder är ju nämligen för små då det är ett x antal kilo kvar att gå ner innan jag är där jag var när jag blev gravid, sen behöver jag någon mera amningströja.
 

Tomtetjejen

Såhär såg LIlly ut på julafton, världens sötaste tomtetjej :)
 

Hemma hos oss - Vardagsrum

Snart åker julpyntet ut, nog för att i år så hade vi inte särskilt mycket pynt framme. Men jag måste erkänna att jag kommer att sakna granen.
 
 

5 veckor & 4 dagar

Jag glömde berätta att igår så vägde vi Lilly (vi har ju fått låna en våg av bvc), hon vägde 2390, så snart är hon uppe i viktklassen som en nyfödd "normalstor" bebis :)

Kolik?

Igår firades jul, hela familjen fick en massa fina julklappar. Jag tänkte visa det lite senare, dock lite utspritt:)

Idag däremot händer inte mycket alls, jag och Lilly ligger i soffan och ser tv. Hon har varit på gråt och skrik humör hela förmiddagen, så även igårkväll när vi kom hem från julfirandet.. Varje kväll/natt så skrikgråter hon och det enda som hjälper är om hon får ligga vid bröstet.. Är de det man kallar kolik?

God Jul

Lilly önskar en God Jul! ♥
 
Julgranskulorna är nästan lika stora som henne ♥

Kläder !

Lilly börjar ha lite kläder nu, det här är kläder i storlek 50 och 56, även några plagg i 44.. Damen badar i kläder och mamman älskar det såklart :) Dock måste jag köpa några pyjamaser då hon bara har en, samma sak gäller strumpbyxor. Som ni ser så finns det endel dubletter bland kläderna, det är en i storlek 50 och en i 56.
 
Kanske fylls garderoben på ikväll efter att hon öpnnat sina julklappar ;)
 
 

Julafton

Då var det julafton och alla klappar är inslagna och klara för att levereras till två adresser.. Det blir många julklappar när vi har flera familjer och ganska många syskon och syskonbarn :)
 
Sen har jag försökt göra det mesta klart till imorgon så jag inte ska glömma något, har nämligen gått och blivit dement sedan jag började amma, min hjärna har blivit som en stor skål med gröt när jag både ammar och ger Lilly bröstmjölk i flaska, känns som att man göra inte annat. Men kameran är satt på laddning, skötväskan packad och kläder framlagt till Lilly.
 

Julklapp

Den här ska jag helt klart hänga upp ovanför spjälsängen ;) Fick den i julklapp av mamma. Fick även lite andra saker, bland annat en superfin ram där jag ska sätta in en bild på mig, Andreas och Lilly :)

Julklappar

Igår firade vi våran första jul i år med Lillys mormor, hennes sambo och Lillys två mostrar. Hon fick massa julklappar, så även mamman och pappan :) Vi åt mat, öppnade paket och spelade spel, med andra ord hade vi en mysig kväll.

Lilly fick bland annat en superfin ram som jag ska sätta in bilder i någon kväll:)

Babysitter

Vi ska köpa en babysitter till Lilly (om hon inte får en i julklapp vill säga).
Så jag tänkte fråga om ni har något tips, någon som är bra, mindre bra, prisvärd ?!
 

Shopping

Nelly har börjat med sin rea. Så jag klickade hem ett paket med lite saker till Lilly och en till amningsbh till mig själv. Det kanske syns att mamman gillar rosa och så länge Lilly inte kan prata så kommer hon att få ha det;)
 

Julklänning

Idag så har vi provat klännigen jag köpte till Lilly, köpte den begagnad av en tjej som var så snäll och sydde om den lite åt mig så den skulle passa våran lilla tjej.
 

Tummetott

Lilly har vid flera tillfällen fått tag i sin tumme, senast idag så låg hon och sög på tummen. Jag börjar tro att det inte bara är slumpen, jag sög också på tummen när jag var liten så jag vet ju för ett faktum hur god den är;)

Bvc besök

Imorse var som sagt bvc på hembesök, vi fick låna oss en våg och hon pratade endel om vad som kommer att hända nu när vi är utskrivna och att vi kommer gå lite oftare till bvc än vad man brukar.

Sen åkte vi och köpte klart julklapparna, jag tror i alla fall att vi är klara och skulle vi inte vara det så får det vara ödet..

Sömntuta

Bara några dagar kvar

Imorgon kommer bvc på hembesök, då ska vi även få låna hem en våg så att vi kan väga Lilly hemma nu under juletider. Annars händer inte så mycket, Lilly är arg /ledsen största delen av den vakna tiden, mest troligt är det magen som ställer till det, hon har ju som sagt börjat med sina järndroppar och dom kunde ge lite magont, men det är bara bita ihop och hoppas att det blir bättre, Minifomet hjälper inte det minsta så jag ska höra med bvc imorgon om det finns något annat dom tycker vi ska ge.
 
Sen närmar det sig jul, jag har så svårt att förstå att det bara är några dagar kvar tills det är julafton. Har verkligen inte hunnit med i år. Vi har inte ens köpt klart alla julklappar, jag som alltid brukar vara klar innan det hunnit bli december. Nåja, det vi inte hinner, det hinner vi helt enkelt inte.
 

Torsdag

Då var det torsdag, här hemma är det lugna gatan. Hela familjen låg i sängen hela förmiddagen och nu i eftermiddag händer inte mycket. Jag ska åka och hämta en tomteklänning som jag köpt åt Lilly, förhoppningsvis så passar den också :)

Lilly har även börjat sova i egen säng, men det duger bara om hon får ha lite lutning under sig och inte behöver ligga rakt i sängen.

Äntligen!

Idag var vi som sagt till sjukhuset, tog prover som alla visade bra, gjorde en grundlig kontroll hos läkaren och plockade ut Lillys tand. Jag vet inte om jag beeättade det men hon hade en tand när hon föddes, dock fyller den ingen funktion och hade dom inte tagit ut den så hade den lossnat då den satt löst. Dom ville dra ut den så hon inte skulle svälja ner den..
 
Och sen till det bästa, vi är nu utskriva från sjukhuset!
Vi ska till neo i januari för att ta nya prover, annars så ska vi bara gå till BVC som vanligt.

Lillys Önskelista (uppdaterad)

Jag har fått frågor vad Lilly önskar sig i julklapp.Det är säkert en massa andra saker också, men med mitt minne så är detta det jag kommer på just nu..
 
Kläder i storlek 50 och uppåt (pyjamas, klänningar, byxor, långärmade bodys...)
Babygym
Babysitter
Blöjor (storlek 1)
Täcke (vi har bara ett nu och det känns smart att ha iallafall två)
Blöjförvaring (Finns Här)
Tripp Trapp Stol (som jag har tänkt köpa hur länge som helst, men det har aldrig blivit)
Dreggellappar
Sängmobil
Gåstol
Dinglisar till vagnen
Lakan till spjälsängen
Bitleksaker
 

Morgontrött

Det är bara mamman och hunden som är pigg i det här hushållet för tillfället. Lilly tycker tydligen vi ska fortsätta sova, men tyvärr inte då vi snart ska åka mot sunderby sjukhus.

Sovdax

Nu säger vi god natt och hoppas på en bra natt. Imorgon ska vi till sjukhuset, vägning och provtagning står på schemat.

Present

 Den här har lilla fröken på sig idag, dock har jag inte fått någon bra bild på henne i den då hon valt att vara sur hela eftermiddagen.. Det är en storlek 50, men det går bra så länge man viker upp ärmar och ben en aning:)
 
Ännu en present från gammelfarmor och gammelfarfar :)

baby all i want for christmas, is a new spis ;)

Mamma har alltid sagt att man får önska sig vad man vill, sen om man får det eller inte är en helt annan sak. Så därför tänkte jag updatera min önskelista. Och ja, jag har varit extra snäll i år.
 
1. Nikon, i flera år har jag tänkt köpa mig en ny systemkamera, men det har aldrig blivit av då dom kostar endel.
2. En ny spis, våran är från tidigt 1700-tal ungefär och två plattor är helt värdelösa samtidigt som ugnen gräddar som den vill, vilket betyder väldigt ojämnt..
3. En ny diskmaskin.våran diskar rätt så bra, varannan gång ungefär.
 
Sen skulle jag inte tacka nej till ett nytt badrum, ny termostat till duschen (eller vad det nu heter),  en plastmatta med stora prickar på, nya tapeter till sovrummet, rasskydd (har för mig att dom heter så, dom man har på taket menar jag i alla fall).

Beräknad

Tänk att på torsdag är det den 20:onde och Lilly var beräknad att komma då, istället så firar vi att damen blir fem veckor:)

Lilla Lilly

Det är ganska lustigt hur man vänjer sig. Jag tycker Lilly har blivit stor nu, hon väger ju 2235 och som lägst vägde hon 1600, så hon har ju växt. Men tittar jag på kort så inser jag ju att hon inte alls är så stor som jag uppfattar henne. Förresten så passar storlek 44 perfekt nu, samtidigt som 40 också passar perfekt, beror så mycket på märket på kläderna..

Pippi Overall

Jag har fått frågor vad det är för märke på en av Lillys overaller och vart den kommer ifrån.
Hon har fått den av sin gammelfarmor och gammelfarfar, dom har köpt den på en nyöppnad butik här i byn, men den finns även att köpa på internet.. Märket är pippi och den är verkligen helt underbar, mjuk och riktigt fin i färgen, den finns även i andra färger om ni skulle vilja ha det:)
 

Kanske vi slipper

Idag var vi som sagt på BVC och kollade vikt, damen hade inte fått upp särskilt mycket (2235) men dom på sunderbyn trodde att det berodde på att hon är vaken alla mål nu, vilket hon inte varit tidigare plus att vi minskat tillägget (alltså mängden hon får i flaskan).. Så vi ska åka till Sunderbyn på onsdag istället för imorgon och det låter som att vi kommer slippa sondslangen, vilket känns riktigt skönt!
 
Annars har vi inte gjort mycket idag. Jag och Lilly har sovit hela eftermiddagen då vi vaknade så tidigt imorse och bara fick dryga två timmars sömn inatt.
 
En bild från när vi låg inne på avdelning 56

Måndag

Den här dagen började med att Lilly vaknade halv sex, en halvtimma innan matdags. Det första jag tänkte var att jag försovit mig för hon brukar aldrig vara vaken frivilligt den tiden, men tydligen idag :)

Nu har lilla damen ätit, pappan i huset sover fortfarande och jag väntar på att få ringa bvc och åka dit för att kolla en vikt, håll nu tummarna att hon gått upp bra så vi slipper sondslangen imorgon när vi åker till sjukhuset. Annars idag så har vi inget på schemat eller det kan vi ha men jag kommer bara inte ihåg det, har nämligen blivit så tankspridd så det är konstigt att jag kommer ihåg nånting alls..

Lilly vill ha

Så länge Lilly är så liten att hon inte kan framföra sin åsikt om kläder så kommer jag att bestämma (ja mannen i huset får väl också bestämma). Det jag vill komma fram till är iallafall att hon kommer vara klädd i "flickliga" färgerna som så rosa och lila. Hon kommer även bada i klänningar den dagen hon växt till sig, för just nu finns det knappt några klänningar i hennes storlek :)
 
Här är lite saker som hon (mamman) önskar sig i julklapp från Lindex :)

Classe

En affär jag sällan tänker på, men som faktiskt har endel saker som jag skulle behöva är clasohlson. Finns en massa saker jag inte skulle tacka nej till där, så jag tänkte ge er ett litet collage med några saker.
 

Önskar Baltazar

Baltazar ska tydligen ge bort sitt hundben till någon,
han har bara glömt att skriva vem som ska få det :)

Söndag

Idag har jag och Lilly inte gjort annat än ätit och sovit. Men det är ju söndag och då behöver man inte göra så mycket nytta:)

Våran alldeles egna tomtegumma

 

Lördagkväll

Lördagkväll och vi ligger i soffan, Lilly knorrar i sin vagn och Baltazar har flytt fältet och ligger i sin bädd. Idag är det den 15 december, så den här damen blir fyra veckor gammal. Tycker tiden har gått så himla fort, fyra hela veckor redan!
 
Imorgon står ingenting på schemat och på måndag åker vi tillbaka till sunderbyn, blir intressant att höra om dom kommer sätta tilbaka sondslangen eller om vi ska fortsätta amma och sedan ge flaska, jag hoppas på det sistnämnda då hon jämt är och drar i den där slangen och den är ivägen hela tiden.
 
Den här bilden är tagen före hon drog ut sondslangen..

Lista

 
När fick du reda på att du var gravid? Påskhelgen.
Var bebisen planerad? Japp
Mådde du illa mycket? Jo fram till vecka 19 ungefär, då försvann det och foglossningarna kom istället
Hur blev ditt hår? Smutsigt direkt
Hade du mycket halsbränna? Kan man verkligen säga
Vad tyckte du inte om för mat? Det var olika från vecka till vecka
Vad gillade du för mat? Allt som vanligt. 
När kände du bebisens första sparkar? i vecka 16.
När började dina förvärkar? kommer inte ihåg men runt v 32 kanske.
Var du ofta orolig? Jo, tror inte det går att undvika.
Samlade du på gravidtidningar och böcker? Några tidningar. 
Sparkade bebisen mycket? Ja från och till.
När började du läcka bröstmjölk? i vecka 20. 
Fick du bristningar? En enda, i svanken av alla ställen ;)
Hur kommer det sig att du behöll bebisen? Vad är det för jäkla fråga? För att vi ville ha barn och hade planerat det ?!
Blödde du nångång? Inte det
Levde du på som vanligt? Ja typ,
Hur gammal va du när du blev gravid? 22
Hur tog dina föräldrar det? Dom blev superglada :)
Hur tog din partner det? Han blev överlycklig!
Vart bodde ni? Samma som idag, i vårat hus♥
Hur ofta gick du till MVC? som vanligt. 
Vad var ditt sista SF mått? Minns inte, men tror det var 29 i vecka 33.
Hur många ggr åkte du in till förlossningen? En
Hur många UL gjorde du? Ett, plus det som gjordes fem minuter innan dom plockade ut Lilly
Hur började din förlossning? Minskade fosterrörelser
Hur många timmar tog din förlossning? från att vi kom in och gjorde CTG-kurvan och till att hon var ute så ungefär en och en halv timma..
Födde du vaginalt eller kejsarsnitt? Kejsarsnitt
Hur mkt var du öppen när du åkte in? noll
Vilken smärtlindring tog du? Fick spinalbedövning
Hade ni förberett BB-Väskan? Ja, den var nästan klar
Hur var din partner under förlossningen? Helt underbar och chockad..
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Som sagt så blev det akutsnitt
Blev det komplikationer? Beror väl på hur vi ser det.
Fick du sy? Ja i och med att det blev snitt
Hur var vikt och längd? 1720gram och 44cm
Ögonfärg? Mörkblå tror jag.
Hårfärg? Blond/brunt.
Ammade du? Ja.
Ammar du? Ja.
Hur gammal är bebisen nu? fyra veckor
Vad tyckte du om förlossningen? Det värsta jag någonsin gjort
Vill du ha en till? Jodå :)
Planerar ni en till? inte i dagarna, men vi har planerat att skaffa en till när tiden känns rätt :)
När kommer andra barnet? Bra fråga..
Hur är ert förhållande? Top notch!
Hur mkt gick du upp under graviditeten? Oj, tillräcklig och lite mer. Drygt 24kg
Vilken vecka födde du i? 34+6
 

Sondslangen

Igårkväll så slet Lilly ut sin sondslang, vilket innebär att vi måste åka in till sjukhuset (ca 7mil enkelväg) för att få den ditsatt igen, så jag ringde in till avdelningen och frågade om vi skulle komma in. Dom tyckte att vi kunde prova att maten hon får i sonden får hon i flaska istället. Så sagt och gjort, det går över förväntningarna, det enda problemet är att nu måste hon vara vaken vid alla måltider och har ni nångång försökt väcka en fyra veckor gammal bebis. Det är näst intill omöjligt att få henne att vakna, om hon vaknar så somnar hon om direkt man ska amma henne eller ge henne flaskan.

Pappafritt

Ikväll är mannen i huset på firmrafest med jobbet, han lär dock inte bli så långvarig om jag känner honom rätt då kan är nykter på en sådan tillställning med en massa andra fyllon.
 
Jag och Lilly ska sova ikväll, fast det beror ju på om damen vill. Mamman i huset är så trött som jag vet inte vad, sov inte många minuter natten som var då Lilly bestämde sig för att vara vaken och arg, förutom när hon fick ligga vid bröstet, då var hon tyst som en mus och varje gång hon somnade så försökte jag flytta henne till vagnen då jag helst inte vill sova bredvid henne, är så rädd att jag ska råka göra illa henne i sömnen.
Ibland är det synd att mannen i huset inte har bröst fulla i mjölk så han också kan amma, nog för att jag inte skulle vilja byta ut det för något i världen. Nu när amningen börjar komma igång och hon har lite mer ork så är det himla mysigt :)
 
Baltazar är lite skeptiskt till vad det egentligen är vi dragit med oss hem, en sak som låter och luktar märkligt. Varje gång hon gråter eller knorrar så kommer han och kollar läget, bara för att... Börjar hon skrikgråta så blir han nervös och vet inte hur han ska få tyst på henne så han springer iväg i ett annat rum eller går runt, runt. Det tar ett tag att vänja sig även för honom :)

Läkarbesök

Idag var vi som sagt till Sunderbyn. EKG, ultraljud på hjärtat, vägning, mätning och huvudomfång stod på schemat idag. Det blir inget mer ultraljud på hjärtat förrens hon är sex månader gammal, detta för att allt såg bra ut och blåsljudet är borta och det har växt igen som det ska.

Lilly väger nu 2220gram och är 45cm lång om jag minns rätt.

Tavla

När vi låg på sjukhuset så kom en vän vid namn Johanna och hälsade på oss, med sig hade hon en supersöt klänning till Lilly och en jättefin tavla som hon hade gjort.
Den pryder nu Lillys rum, dock ska den upp på en hylla då jag vill ha den så långt ifrån små barnhänder som möjligt..
 

Kort

Idag trillade det ner tre paket med 270kort som jag framkallat, drygt 200 av dom är på Lilly så nu har jag det jag gör med att sätta in i fotoalbum:) väntar på ett fjärde paket där det är några förstoringar som ska få pryda en av våra väggar i vardagsrummet.

Imorgon

Imorgon ska vi tillbaka till sunderbyn för att göra ett EKG och förmodligen ett ultraljud på hjärtat.. Dom följer ju som sagt upp Lillys blåsljud. Ska även väga och mäta damen, blir intressant att se om hon blivit något större seadn i måndags :)
 

Mera presenter

Våra söta grannar var förbi oss en sväng igår med ett paket till Lilly :) Byxorna är hur underbara som helst, vi har sedan tidigare ett par i en mindre storlek så det passade ju perfekt att hon fick ett par i 56 nu.
Vi har verkligen blivit bortskämda med presenter åt denna lilla fröken, men som man brukar säga "dom är bara små en gång".
 

Tomteluvan

Igår så köpte jag en tomteluva till Lilly, den var ju såklart för stor så jag fick sy in den en aning. Men det gick bra det med! Dock att ta en bild på damen med luvan där hon ligger stilla eller inte har händerna i ansiktet var ingen lek kan jag meddela.
 
Bilden talar ju för sig själv, såhär kul är det att bli fotograferad med en dum tomteluva på huvudet.

Lilla Lilly ♥

Lilla Älskade Du ♥
Om man räknar på veckor så blir Lilly en månad idag för att det är torsdag,
men går man efter datum så blir hon en månad på lördag..
Våran alldeles egna lilla groda, fyra veckor gammal..

Jul i vårt hus

Nu är julgranen uppe och ska väl ge oss lite julkänslor iallafall, har så svårt att förstå att det är mindre än två veckor kvar till jul. Nu brukar jag ha alla julklappar klara och stå och storbaka i köket, men inte i år. Varken något storbak eller alla julklappar klara, nu pumpar jag bröstmjölk, byter blöjor och myser med min familj, tänk så saker och ting förändras på bara ett år ♥

Onsdag

Inatt har Lilly sovit, vilket även jag och mannen gjort.. Känns konstigt att få sova mer än 20minuter åt gången, enda gångerna man måste upp är när damen ska sondmatas..

Idag så skulle vi och väga hos bvc, men att få tag i bvc är betydligt lättare sagt än gjort..

Tunga tjejen

Den här damen väger nu 2130gram, hon börjar bli tunga tjejen ;)

På tavellisten

Julkänslor

Snart är det jul och jag har verkligen noll julkänslor, kan ha och göra med att vi ar varit på sjukhuset så länge och det inte är förrens nu som snön har kommit på riktigt. Igår var det två veckor till jul och jag trodde det var minst en månad kvar, jag erkänner att jag inte har sådära jättebra koll på vad det är för datum och dag nu för tiden då alla dagar ser likadana ut :)
 
I år vet jag inte ens vad jag önskar mig i julklapp, annars brukar jag alltid ha en massa saker jag vill ha men nu kommer jag inte på något förutom en ny systemkamera (en Nikon).
Presentkort skulle i och för sig vara bra att få, då kan jag köpa lite nya kläder. Det senaste köpet i klädväg jag gjorde var mina gravidbyxor som jag köpte i sommar, så det börjar vara på tiden att köpa lite nya kläder..
 
 
 
 

Tisdag

Då var det tisdag och igår var vi tillbaka på sunderbyn för att ta prover, kolla vikt och även göra en rötgen på huvudet, allting såg bra ut och vi fick åke hem och fortsätta våran permis. Så nu ska vi inte tillbaka dit förrens på fredag då dom ska följa upp Lillys blåsljud på hjärtat och även kolla vikt, ser allting bra ut även då så kommer vi få komma hem igen och såhär ska vi hålla på fram tills hon blir utskriven. Men jag kör gärna till sjukhuset två gånger i veckan för att kolla prover och annat och sedan få komma hem..
 
Annars rullar allting på som vanligt, Lilly sover och äter för det mesta och är arg och vaken på nätterna. Förutom inatt då hon faktiskt överraskade sin mamma och pappa och sov nästan hela natten..
 

Lilla Vän

 

Älskade lilla du
Så varmt välkommen
Med dina ögon och din lilla röst
Och du är så otroligt vacker
Då du vilar vid mitt bröst
Så svårt att förstå att du kommit för att stanna
Att någon som jag fick äran att bli din mamma

Nattugglan

Lilla damen här hemma har fortfarande sin rytm att vi är vakna på natten och sover på dagen, kanske hon nångång väljer att vända på dygnet, men fram tills dess så kommer mamman se ut som sju svåra år :)
 
På måndag åker vi tillbaka till sjukhuset, jag har ingen aning om vi kommer att stanna dära eller får åka hem igen och fortsätta ha permis.. Dom ska iallafall väga henne och ta lite provet på måndag, så det beror väl på hur resultaten ser ut.
 
Jag måste få visa den här bilden som Andreas tog när jag och Lilly låg och sov en dag på sjukhuset.

Kejsarsnitt

Jag har fått lite frågor angående kejsarsnittet, så därför tänkte jag dela lite tankar och upplevelser. Kan bli rätt så långt och tråkigt inlägg.
 
En av dom jobbigaste sakerna med kejsarsnittet är att jag hade ingen aning under operationen eller efteråt vad som hände, jag hade inte läst på något alls om kejsarsnitt, dels för att det var några veckor kvar innan jag skulle föda och tänkte att jag skulle få veta endel på föräldrautbildningen (som vi nu aldrig hann gå) och dels för att det händer ju inte mig. Jag hade ingen aning om hur det är att återhämta sig efteråt, hur såret ser ut, hur man lever under läkningstiden och jag kan berätta att detta inte är något lek.

Smärtan man känner efter snittet är allt annat än behaglig (känns rätt så uppenbart), snittet är precis i byxkanten och det känns väldigt ofta som att jag ska spräcka upp hela såret för att jag sätter mig upp eller rör mig fel. Samma sak när man går, ibland går jag till och med värre än när jag hade som mest med foglossning. Bara en sådan enkel sak som att börja om att gå på toa, jag kan bara föreställa mig hur det är för dom som fött vaginalt just när det kommer till den här punkten. För tänker man tanken på att hosta, skratta eller spänna magen för att göra sina behov så uppstår en smärta svår att beskriva, detta blev ganska fort bättre kan jag tycka, men första tiden är verkligen superjobbig.

Har fått ordinerat av läkaren att inte lyfta något som väger mer än 4-5kg första veckorna och sedan känna efter själv och ta det väldigt lugnt. Hon berättade att det kan ta allt från 4 till 12 veckor innan jag börjar känna mig lite återställd, men det kan även ta upp till ett halvår innan det känns bra. Det man kanske inte tänker på i det här fallet är att i och med att man inte får lyfta så kan man ju inte göra något själv i princip. Vilket jag har väldiga problem med när jag är en tjurskalle som gärna fixar allting själv, men nu måste jag be Andreas om hjälp hela tiden med att bära saker och plocka upp saker från golvet och råkar det vara så att Andreas inte är med så måste jag sätta mig ner på golvet för att plocka upp något därifrån då jag inte kan böja mig ner särskilt långt.
 

Att nysa kan vara en av dom värsta sakerna jag gör, det känns som att man gör det med livet som insats, dels för att det inte går att kontrollera och dels för att det känns som att någon sliter upp hela såret jag har på magen.

Så av egen erfarenhet så vill jag be alla er gravida därute att läsa på mer än vad jag gjorde, för om det händer så är det bra att vara lite förberedd på vad som komma skall och kom ihåg. Känner ni att något inte står rätt till, ta kontakt med förlossningen eller eran barnmoska, bättre en gång för mycket än en gång för lite, det kan rädda liv.

Älskade älskade du ♥

 
...Den vackraste stunden i livet var den när du kom

Familjekväll

Då var det fredagkväll och hela familjen ligger samlade framför tv;n, Baltazar på golvet och vi andra i soffan. Lilly sover och laddar förmodligen batterierna för att orka vara vaken hela natten i vanlig ordning. Annars rullar allting på som vanligt, var och vägde Lilly idag på BVC och hon hade ökat i vikt med 60gram. Dock vet jag inte hur mycket man kan lita på det då inte är samma våg som hon vägdes på tidigare..
 

Presenter!

Lilly har fått en massa fina presenter av sin gammelfarmor och gammelfarfar, jag tänkte börja att visa några av sakerna. Alla dessa är från Lundmyr-serien, en åkpåse, haklapp, klänning, byxor och sockar.
Tror föräldrarna är nöjdare än Lilly;)

Nattuggla

Första natten hemma avklarad. Natten har varit precis som på sjukhuset, en tjej som gärna är vaken mellan tolv och fem, inatt var inget undantag.

Shopping

Här en dag så var vi på barnens hus och köpte badtermometer, mam flaska och en spegel till bilen så att vi ser Lilly i baksätet medans vi kör bil:)

Hemgång

Nu är vi hemma på permis, otroligt skönt att komma hem efter tre veckor på sjukhus. Allting rullar hittils på bra, Lilly äter var tredje timma genom både amning och sonden, Baltazar var inte så intresserad och huset var städat när jag kom hem.

Här är Lillys outfit idag, storlek 40 och byxorna är än lite stora;)

Permis

Imorgon får vi åka hem på våran första permis, ska bli så himla skönt samtidigt som det är lite nervöst att ta med Lilly utanför sjukhusets väggar, utan tryggheten från personalen. Men det ska gå bra och dom är ju bara ett samtal bort.
 
Och jag ska få träffa Baltazar, tre veckor sedan sist.

Tunga tjejen

Idag är det onsdag 5 December och Lilly är 20 dagar gammal, det firar hon genom att spräcka 2000grams gränsen och väger numera 2024gram. Hon växer så det knakar;)

Såhär nöjd kan man vara då.

Sovdags

Lilly sover (peppar peppar), så det är bäst att skynda sig att vila för klockan tre står det matning på schemat igen. Sen nästa matning klockan sex tar personalen inatt, så då får jag sova till nio då det är dags för mat och den dagliga vägningen.. Har kanske glömt att säga det men inatt är jag ensam med Lilly då mannen är hemma och gör en massa hushållssysslor så som tvätta och städa, då vi har sju mil enkel väg från sjukhuset och hem så bestämde vi att inatt sover han hemma så han inte behöver köra bil så sent på kvällen. Han kommer ju tillbaka imorgon så jag och Lilly ska nog klara oss en natt :)

Mössa

Lilly har fått sig en ny mössa:) Den finns att köpa på åhlens.

Pyssel

Nu har jag handlat lite pyssel så att jag har något att göra när Lilly sover. Ska göra ett album åt henne, har ett till mig och Andreas så det är ju självklart Lilly ska få ett :) ska klistra in bilder och saker som har med henne att göra, himla kul att titta på när hon blivit större.

Vakennatt

Inatt har Lillys mage krånglat, vilket resulterat i att hon har varit vaken fram till halv fem imorse då vi somnade båda två i fåtöljen. Hon har ont i magen och direkt man lägger henne i sängen så vaknar hon och börjar gråtknorra, men får hon vara i famnen så är hon tyst som en mus och sover så gott :)

l

Tristess

Kan inte påstå att vi har sådära superkul här på avdelning 56 i Sunderbyn.

Ett steg närmare

Då var det måndag och dagarna här ser likadana ut. Lilly hade gjort en viktöking på drygt 45gram idag, vilket är superbra! Ett steg närmare våran första permis. Proverna dom tog igår såg bra ut, så det känns ju skönt.

Annars händer ingenting, finns inte sådär jättemycket att göra på ett sjukhus. Vi äter, sover, pumpar och matar.

Lite för stort

Storlek 40 är fortfarande stort på den här tjejen, men om man viker upp ärmarna och gillar slappa kläder så funkar det;)

Provtagning

Idag så står det lite provtagning på schemat, veckoprover och ett prov för att se om Lilly har någon infektion. Hon har blivit lite förkyld och även uppsvälld om magen, så hon ska få minifom så får vi se om det blir bättre och det kan även vara pågrund av magen som hon är vaken på nätterna. Tre nätter i rad har hon vaknat kring halv ett och varit vaken flera timmar och det enda som duger är att ligga i famnen, direkt man lägger henne i sängen så blir hon arg och ledsen.

Böcker

Böcker är något som är väldigt underskattat, inte mycket slår en riktigt bra bok men det är nu ett tag sedan jag läste en bra bok. Sist var för ett år sedan då jag läste Bingo Rimers självbiografi, väldigt underhållande bok som knappt gick att lägga ifrån sig. Nu har jag en massa böcker som jag skulle vilja ha i min ägo, så jag tänkte tipsa om några som jag gärna skulle vilja att tomten kom med :)
 

Snart permis!

Idag har vi fått deligerat att kontrollera sondslangen, nånting vi måste göra när vi åker hem på permis. Vilket för övrigt inte alls är långt borta. Idag hade Lilly gjort en viktökning på drygt 50gram, så nu behöver hon gå upp 150-250gram till innan vi får börja åka hem på permis:) åh så skönt det ska bli!

Och angående bilden i inlägget nedanför, på den bilden har hon ingen sondslang för att när dom skulle byta den fick hon vara utan ett tag:)

När vi får åka hem på permis så ska jag slå in julklappar, lyssna på julmusik och mysa med min lilla familj hemma i vårat hus!

Vilodax

Jag, mannen och den här tjejen har legat och vilat i princip hela förmiddagen :)

RSS 2.0