Prova på

För ganska längesedan fick jag tag i bokstäver och siffor som man använder när man stansar smycken. Men jag har aldrig tagit mig i kragen och köpt tags att prova stansa på. Men nu är det beställt så till veckan borde det komma. Så ska jag prova stansa mina egna smycken, om jag klarar av det och det inte är allt för svårt. Perfekta julklappar och presenter :)
 
Vad är erat favoritpyssel?

Förresten så har julgranen åkt fram nu! 


 

Lillys Dress

 Har fått frågor om vart Lillys rosa dress med stjärnor på kommer ifrån. Den fick hon av min farmor och farfar i födelsedagspresent och jag anar att den är köpt här i byn :) 

Supermjuk och så himla fin!
 

För tidigt

04.45 slog Lilly upp ögonen och bestämde sig för att det var morgon. Kan väl inte påstå att vi delade den åsikten, men tyvärr är det svårt att övertala en ettåring som bara svarar ",dääär, titta". Att säga att mamma haft tandvärk hela natten och inte kunnat sova var hon heller inte så förstående till.. Nåja, bara gilla läget och stiga upp. 

Ett tecken på att vi stigit upp alldeles för tidigt är att det enda som finns att se på tv är tv-shop och någon serie från 90-talet.

Tänk om jag fick ligga och sova med en sovandes bebis i famnen den här tiden istället för att gåträna fram och tillbaka genom huset. 


Att Jobba

Den här veckan känns som att den går riktigt riktigt sakta. Kanske för att jag jobbar och vill bara att tiden ska gå. Känns kul att komma ut och jobba, mycket för att man inte blir miljonär på att vara mammaledig, i och för sig så blir man inte det på att jobba som vikarie inom handikappomsorgen heller. Men det är tråkigt att lämna Lilly hemma, man är ständigt orolig fastän hon är med människor som jag litar på. Men jag har ju faktiskt varit hemma med henne ett helt år så det är nog inte så konstigt att jag känner så.
 
Våran lilla bustjej ♥
I hennes body med Luleå hockey på som hon fick av morfar och Ulrica i present :)
 

Full fart frammåt

Jag tänkte skriva onsdag, men tyvärr är det bara tisdagnatt än. Allting flyter på som vanligt, jag jobbar, maken är hemma med Lilly. Jobbar hela veckan förutom söndag..
 
För Lillys del så är det som vanligt, hon klättrar på allt i sin väg, ställer sig upp mot allting som hon kommer över och upptäcker världen på en ny nivå. Numera har hon fått väldigt långa armar som når det mesta, även en riktigt bra syn måste hon ha då hon ser allt skräp i sin väg.
 
 
 

Ny vecka

Ny vecka, nya tag! I veckan jobbar jag dom flesta dagarna. Om nu min medicindelegering blir klar vill säga. Maken är hemma med Lilly och får prova på att vara "hemmafru". Förutom jobb så är det lite beställningar som ska göras klara. 

Lilly har fortfarande problem att somna på kvällarna. Vi har provat allt utan resultat. Hon somnar kring 00-01, somnar hon före det så vaknar hon efter bara en liten stund, för att sedan oftast vara missnöjd tills hon somnar för natten.. Jag hoppas det här vänder snart, har varit såhär länge och det känns i kroppen. Man hinner aldrig varva ner när hon somnar samtidigt som en själv. 


Full dag

Då var det lördagnatt, idag har det varit fullt upp som vanligt och Lilly har vägrat att sova, även det som vanligt. 

Och vet ni? På några timmar kommer maken hem, jag ska jobba hela nästa vecka så han har fått ta ut föräldraledigt, nyttigt för honom och Lilly, kul för mig att få gå ut och jobba lite. 

Ikväll eller snarare inatt har jag gjort klart några beställningar och provat göra nytt julgodis, i helgen har jag gjort 17ljus med bilder, påbörjat 12 julkorgar som jag har fått beställning på och lite annat smått och gott. Som sagt, fullt upp. Tur Lilly oftast trivs att vara med när jag pysslar. 


Älskade lilla vän

Ibland slår tanken mig, att det faktiskt är ett helt år sedan Lilly kom till världen. Det här året har varit väldigt omtumlande och jag funderar ibland på hur det hade varit om vi hade fått en "normal" start. Oroa sig det tror jag alla föräldrar gör, men att få en prematur är något ännu mera än bara lite oro.. Jag kan titta tillbaka och tänka att vi är riktigt starka jag och maken, vi har klarat det här och vi har en frisk tjej med ett himla humör.
 
För när vi kom hem från sjukhuset så var det inte bara att komma hem till en rosa liten bubbla, det var kaos. Vilket säkert väldigt få förstår som aldrig haft ett barn som varit sjukt eller prematur. Inte nog med att man var livrädd att hon skulle dö när som helst när inga apparater vakade över henne så var det denna ständiga oro hela tiden. Kommer sondslangen åka ut, måste hon operera blåsljudet, visar hennes värden bra, ger jag henne det hon behöver, kommer hon att ha gått upp nog i vikt så vi inte behöver åka in igen, varje vecka, flera gånger i veckan var vi till sjukhuset för kontroller och varje gång var man lika rädd att det skulle visa något dåligt och vi hade då "misslyckats" med vårat uppdrag. Första månaderna var Lilly mer mitt uppdrag än min dotter, jag följde varje regel jag fått av alla läkare, jag oroade mig för hennes vikt, värden, har jag kommit ihåg alla hennes droppar och allt annat vi fick hålla på med. Jag har så många gånger kännt mig som världens absolut sämsta mamma, när Lilly hade kolik och skrek i princip dygnet runt i fem månader så trodde jag att jag skulle gå in i väggen, maken och jag avlöste varandra och gick omkring som zombies här hemma. Så många gånger jag kände att jag skulle kunna lämna bort Lilly bara jag får sova mer än 20minuter åt gången, jag kände mig helt enkelt som världens sämsta mamma. Sen alla påtryckningar från alla runt omkring, gör si, gör så och det här är rätt, sluta överdriva och sluta svammla. Nu idag, ett år seanre har jag lärt mig att inte bry mig om vad folk tycker och tänker. Vi uppfostrar våran dotter på det sätt vi tror är bäst för henne och oss. Jag är inte någon mirkakelmamma, heller inte världens bästa mamma..
 
....Men jag vet att när Lilly är ledsen så vill hon sitta tätt intill oss med en filt över sig och lyssna när man sjunger imse vimse spindel. Jag vet också att när hon är trött så kliar hon sig i nacken och drar i örat och hon älskar att få somna i famnen. Jag vet hon älskar att titta på våran digitala fotoram samtidigt som hon skriker där varje gång det kommer en bild på henne, jag vet att Lilly gärna åker bil och älskar att åka vagn, jag vet att när hon förkyld så vill hon sova sittandes i våra famnar i soffan.. Jag är inte världens bästa mamma, men jag vet att jag älskar min dotter över allt på denna jord och gör allting för att hon ska få en så bra uppväxt som möjligt.
 
 
 

Bvc

Imorse var vi som sagt till bvc, 9,3kg tung och 70cm lver havet mäter nu lillhjärtat. Även två sprutor fick hon, inte alls populärt och nu på eftermiddagen märker man verkligen av dom där sprutorna. En gnällig och trött tjej här hemma, jobbigt bara att maken är iväg på jobb men sånt är livet. 

Däremot så har maken fått ta ut pappledigt hela nästa vecka för att vara hemma med Lilly. Jobbar nämligen måndag-lördag till veckan. Och nej det hade inte löst sig omän vi hade haft henne på förskola för jag jobbar när dom har stängt och vi har gemensamt beslutat att inte skola in henne ännu då vi tycker hon är alldeles för liten. 


Full vecka och kakfat

Torsdagkväll, nu har jag jobbat klart för veckan! Nästa vecka har jag två nya introduktioner, fyra dagar på två ställen.. Imorgon väntas bvc för Lilly, ettårskontroll med spruta, vikt, längd och läkarträff. Påtal om det så borde vi snart få en tid hos sunderbyn för uppföljning, vi skulle nämligen dit när hon blev ett. Ska bli spännande att se vad dom säger, dom har ju lite mer koll på prematurer än vad bvc har. 

Påtal om något helt annat så har jag gjort våningskakfat ikväll, med lite hjälp. 


Full dag

Då var denna dagen slut och jag har bäddat ner mig. Har varit väldigt givande och intressant, har besökt två olika jobb. Har intro imorgon också. Fick även ett till bra besked idag. Ytterligare ett ställe vill ha mig som vikarie, känns kul att jag inte varit tillgänglig ens en vecka och tre ställen vill att jag jobbar hos dom. Man blir verkligen mer motiverad! Jobben är inom handikappomsorgen och som personlig assistent, handikappomsorg är något jag alltid velat prova på. Äldreomsorgen har jag provat och det är ingenting för mig, mina tre och ett halvt år inom det räcker. Känner att jag vill prova något nytt, jag vet ju faktiskt inte vad jag vill bli när jag blir stor ännu. Eller det finns flera saker jag skulle vilja bli, men det är ganska svårt att ta sig dit, men kanske nångång. Fram tills dess så provar jag mig fram.
 
Det känns i mammahjärtat att vara ifrån denna underbara varelse. Men pengar måste man ha och det är betydligt värre för pappan i huset som är borta två veckor åt gången, det hade jag aldrig klarat av.
 
 
 

Spännande!

Då var det onsdag, idag väntar möte mitt på dagen och sedan åker jag för att ha introduktion ikväll. Spännande att jobba då det var mer än ett år sedan sist. Påtal om jobb så såg jag ett jobb jag nog måste söka, annars kommer jag ångra mig.
 
Önska mig lycka till idag! :)

Med hjärtat i halsgropen

Lilly har börjat ställa sig upp mot allting i sin väg. Så det är mer än en gång per dag jag har hjärtat i halsgropen då hon balanserar och är lite väl tuff. Nåja, alla ska vi väl klättra och skrämma ihjäl våra föräldrar..
 
 

Varsel, jobb och kanindräkt

Idag har det varit fullt upp från det att vi öppnade ögonen. Möten och allt vad det innebär. Mitt möte gick bra idag, mannens inte fullt lika bra, hans företag har beslutat att lägga ner hela installationssidan, vilket innebär att 43st tappar jobbet.. Så även han. Han kommer inte tappa jobbet i år utan början på nästa, men ändå. Medans han fick veta att dom blir varslade så blev jag erbjuden att jobba som vikarier hos två olika ställen, så kul när dom ringer mig och inte jag dom.
Så onsdag och torsdag har jag introduktion på ett nytt ställe inom ett nytt område som jag aldrig jobbat inom. Känns roligt då det är 15 månader sedan jag jobbade sist.

Senare på kvällen åkte Andreas iväg för en ny två veckorsperiod med jobb och vi tjejer här hemma stupade i säng. Somnade samtidigt som Lilly och vaknade efter någon timma för att hunden ville ut.
Idag var jag på stan medans maken var på sitt möte, då hittade jag bland annat denna söta dress(?) till Lilly.
 


Möten

Idag ska jag på möte angående att jobba som vikarie på ett ställe, efteråt ska maken även han på ett möte med sitt jobb. Sedan ikväll åker han iväg på jobb, hans värdelösa schema har börjat om så nu är han borta två veckor för att sedan vara hemma en. Usch!
 
Annars rullar allting på som vanligt, jag slår in julklappar till insamlingen och jag tror vi börjar närma oss 300st snart. Kan meddela att jag är så less på julpapper och att slå in paket, men snart är vi i mål! Håller även på med lite olika beställningar jag fått på bla ljus, så det är fullt upp här hemma som vanligt. Folk brukar fråga mig vart jag får min energi ifrån och min tid. Det undrar faktiskt jag med..
 
 
 

Inuti Tårtan

Jag har fått förfrågan om att berätta hur jag gjorde dumlefluffet och hallonfluffet som jag hade i Lillys tårta. Tyvärr har jag ingen bild på detta då jag är alldeles för tankspridd för att minnas att ta fram kameran. Men jag ska försöka förklara ändå.
 
Dumlefluff
3dl grädde
ca 80gram dumle
 
Häll grädden i en kastrull och lägg i dumlen, dela den gärna så går det fortfare för den att smälta.. Sedan ska du bara smälta ner dumlen i grädden tills det blir slätt. Grädden får inte börja koka så tänk på att ha på låg värme. När du gjort detta ska det stå i kylen ca 6timmar (gör gärna detta kvällen innan). Sedan är det bara ta ut den och vispa, så var det klart!
 
 
 
Hallonfluff
3dl grädde
ca 500gram hallon
lite vaniljsocker
 
Kan man göra på exakt samma sätt som ovan, men jag valde att göra en variant som går lite fortare. Jag visapde grädden tjock, tillsatte sedan ca 500gram hallon (tinade) och sist lite vaniljsocker. Rörde samman detta och vips så var det klart!
 
Man får smaka av lite allt eftersom när det gäller både dessa fluff, vill man ha dumlen jättesöt så ska man tillsätta mycket dumle, jag ville göra en lite mildare smak så jag satte inte 80gram dumle som jag läst att man ska ha.

Julpynt

Precis som jag sa att jag skulle julpynta när Lilly fyllt år, så gjorde jag det. Ikväll har jag ägnat mig åt julpynt, även kommit fram till att i år blir julen lite mera "vi", mer silver och glitter än julrött. Känns bra och jag längtar tills våran vita gran kommer fram! Jag skulle inte vilja ha något annat än en vit gran, däremot tycker jag det är jättefint hos andra med riktiga granar. Men det är inget för mig. Tur vi alla är olika! 
Endel julpyntar nu (tro mig jag är verkligen inte först) och endel håller stenhårt på att inte börja förrens första advent. Nåja, jag börjar nu så man hinner njuta av det mysiga ett tag. Dock ryker pyntet en max en vecka efter jul för då är julen över och jag är less :) 


Tårtan

Lillys tårta som jag gjorde igår innehöll hallonfluff, banan och dumlefluff. En riktigt god kombination där sött möter det lite surare. På tårtan satte jag grädde och gjorde ett hjärta av dumlefluffet som blev över. 


Snöbygge

Då var det lördag, igår firade vi Lilly. Hon fick en massa fina presenter som jag tänkte visa senare. Just nu är vi ute på äventyr, maken är och får hjälp med att fixa våran bil som jämt går sönder, är så himla less! 

Själv har jag byggt i snön med mina två yngre systrar, man blir aldrig för gammal för att leka i snö. Bjuder på en dålig mobilbild. Lilly 1år

Tänk att idag för ett år sedan så kom du till världen. Liten och skör med akutsnitt, du stormade våra hjärtan. Det är ett helt år sedan vi såg dit första gången och du har lärt oss så mycket på det här året.
 
Från att vara en liten groda på 1710gram så är du nu en stor tjej med egen vilja. Varje dag lär du dig nya saker och nu har det verkligen börjat gå undan. Du ställer dig upp mot allting som kommer i din väg, du säger ord som "där, titta, äta, mamma, pappa". Du vet hur vovven låter och vart lampan är. På golvet går det undan och du kryper ifrån både mamma och pappa.. Lilla älskade du, det bästa vi har ♥
 
 
 

Tjorv

Inatt skulle jag göra klart två ljusbeställningar till imorgon. Tror ni inte att skrivaren börjar leva sitt egna liv då? Jag har varit så arg så jag har tänkt kasta skrivaren i backen och sedan köra över den med bilen femtiosju gånger. Nu gjorde jag inte det, men det var riktigt nära. Jag hatar när elektronik ska tjorva, saker som jag inte förstår någonting om. Tur jag har en make som kan mycket om sådana saker, för annars hade det mesta här hemma åkt genom fönstret.
 
Nåja, nu är klockan halv ett, ljusen är gjorda med nöd och näppe. Jag ska göra Lillys tårta och sedan sova så jag orkar med morgondagen.
 
Lilla sockerhjärta, ett helt år!
 

Torsdag

Här hemma är det fullt upp med beställningar, slå in julklappar till insamlingen och allt annat. Imorgon fyller ju även Lilly år! Ett helt år! Jag säger det igen, jag hinner inte med.. 

Igår bakade jag till kalaset, så nu finns det lite fika. Ska väl även göra en tårta, förhoppningsvis räcken en tårta för jag orkar inte göra fler. Cookies in a jar

Då var det onsdag, bara två dagar kvar tills den lilla damen i huset blir ett år. Kanske börjar vara dags att fundera vad jag ska göra för tårta åt henne. Har ni något tips på goda tårtor/fyllningar? :)
 
Idag har jag hunnit göra lite saker och nu på kvällen har jag gjort klart en presenkorg åt en tjej.. Lite smått och gott, bland annat cookis in a jar.
 
 

LIte pyssel hinner man alltid

Här hemma är det fullt upp, som vanligt. Jag gör lite beställningar, slår in paket, är mamma och tar hand om ett hem. Ikväll har jag hunnit göra fler ljus i kopp och doftvax till aromalampor. Tänk att det är så roligt att pyssla! :)
 
 

Jul!

På fredag fyller ju Lilly år, efter det har jag tänkt börja julpynta här hemma. Som sagt så är jag alltid tidig, varje år! dock kommer jag aldrig kunna slå min svärmor som alltid var klar med allting i början av november/slutet av oktober. Jag har redan tagit fram mina kartonger med julsaker och gått igenom dom, har haft så mycket tomtar som jag aldrig plockar fram så dom har jag sålt. Bättre att ta dom pengarna till att köpa nya tomtar som jag hellre ställer fram :)
 
Julgranen däremot den kommer inte fram förrens närmare jul, om vi kommer kunna ha någon julgran i år eller om det är en liten huligan här hemma som kommer klättra i den. Min älskade vita gran! Jag gillar modern jul mer än gammeldags, nog för att det är fint hos folk när dom har en stor grön äkta julgran. Men inte hemma hos oss, här ska det vara vitt! :)
 
 
 
 

Full dag

Idag har jag haft fullt upp, jagat kartonger, lämnat papper, ringt samtal, grattat pappa och svärfar på fars dag i efterhand och ikväll har jag bakat. Lilly somnade som vanligt för kvällen så jag började baka, efter bara några minuter så vaknade hon även det som vanligt. Så hon fick hjälpa till med bakningen :) 

Bakade lite fika till kalaset, provade även på att baka lite olika julgodisar som jag ska använda till mina julkorgar. Men först är jag ju tvungen att provbaka för att se om det går att äta. Nämen :)

åh titta vad H&M Home har fått in, precis i min smak! :)
Oväntat?
 

Jobb & dagis

Igår sökte jag två jobb, tanken är att ¨Lilly ska vara hemma tills hösten 2014, ett beslut vi tagit här hemma som känns väldigt bra. Jag vill att hon ska vara lite självständig innan hon börjat på något dagis, hon ska åtminstone kunna gå och göra sig lite förstådd. Många måste skola in sina barn på dagis när dom är ett år, vilket Lilly blir på fredag och jag är glad att vi inte behöver göra det.. Jag tror inte heller att barn vid den ålder får ut så mycket av dagis, jag gick aldrig på dagis och det blev människa av mig med.
 
Hur som helst, min tanke har hela tiden varit att börja om att ströjobba nu i vinter och på samma gång vara hemma med Lilly. Hon har ju även en pappa som kan vara hemma med henne om jag skulle jobba mer, så även släkt som kan ställa upp och ta hand om henne några timmar på dagarna.. Jobbet jag sökte var en heltid, inget jag har planerat att jobba med just nu men när jag fick nys om detta jobb så kändes det rätt att söka. Skulle jag få det så får Andreas vara hemma, för jobbet tror jag är något jag skulle trivas med. Men som sagt, den som lever får se och om inte annat så tänker jag söka lite andra ströjobb för att komma ut lite och tjäna någon extra krona för föräldrapenningen blir jag verkligen inte miljonär på.
 
Bara tanken på dagis ger mig ångest, att någon okänd ska ta hand om mitt barn och trösta henne. Tur det än är ett tag kvar.
 
Lilly nästan två veckor gammal, lilla hjärtat! Tänk att på fredag blir du ett helt år ♥
 
 

Söndag

Ikväll har jag suttit och pysslat i mitt rum, gjort klart några beställningar som jag fått och även provat på att göra garnluvor. Imorgon ska jag och uppvakta min pappa såhära lite försent till farsdag, idag har jag haft så fullt upp och främmande så jag hann faktiskt inte. Men han dör nog inte utav det. Imorgon måste jag även ut och jaga fler kartonger till julklappsinsamlingen då kartongerna är slut för längesedan men inte leksakerna.
 
 Stora problem

Ikväll somnade Lilly tidigigt (21.30), tidigt i jämförelse med vad vi är vana vid. Så jag såg mitt tillfälle att göra något riktigt roligt! Alltså låsa in mig i mitt pysselrum och pysslaihjäl mig. Nu blev det inte riktigt så för när jag satte mig vid mitt skrivbord så stod det bara stilla i huvudet. Vad ska jag göra? Vad ska jag pyssla? Jag har två ikeapåsar fulla med lp-skålar, jag har ljus till en hel arme, jag har slut tvålmassa och listan kan göras lång på vad jag redan gjort. Julklappar orkar jag inte slå in ikväll, det ska jag försöka få en av mina systrar att hjälpa mig med imorgon. Så vad ska jag göra? Har gått igenom alla mina ispirationsmappar på datorn som innehåller mer än tusen bilder, men inget kommer jag på att göra.
 
Maken sa för någon dag sedan att jag borde starta ett eget företag med allt mitt pyssel som fyller vårat hem. Hans förslag till namnet var "Jhannas valler" (nu förstår kanske inte alla vad valler innebär och det var ett skämt), mitt förslag var "Johanna fjant och trams". Ni kanske har något bättre tips :)
 
 
Kanske har ni något roligt pysseltips?
Sticka och virka går bort då det inte är något för mig.

Far, får får får? Får får lamm

Idag har vi inte fått mycket gjort här hemma. Har i alla fall grattat makens syster som fyller år och handlat mat.. Joo ikväll har jag även fixat present till farsdag från Lilly, däremot min egen fars present har jag inte fixat. Står nämligen helt stilla vad jag ska ge. Nåja, det löser sig alltid, om inte annat så har dom gott godis på ica för slips det använder han inte.
 
Vad ska ni ge era pappor?
 
 
Förresten, tänk att för ett år sedan ganska exakt på dagen så hade jag den här kulan. Som egenltigen inte alls var stor. Såg nånstans att i vecka 34 låg magmåttet på 31..
 

Inte som planerat

 Äntligen fredag! Inatt fick Lilly för sig att vakna kring två och ha party ett bra tag innan hon tillslut somnade om hos oss och tog upp 80% av sängen. Det kändes idag att natten inte blev som den brukar, men det tog jag och lilly igen när vi sov middag i soffan i två timmar.
Idag har det även kommit lite mera saker till insamlingen. Även sådant som jag inte kan slå in, så på måndag ska jag ringa hvb hemmen för ensamkommande flyktingbarn igen och fråga om dom vill ha mera saker. Dom var tidigare i veckan och hämtade en massa saker som dom tacksamt tog emot :)

Förresten så har jag glömt visa skålen jag håller på att måla, snart klar.


Lp-skålar

Ikväll har jag gjort skålar utav gamla Lp-skivor. Ett roligt och enkelt sätt att förnya dom, även en kul present. 
Ställ något i ugnen som tål värme, du ska använda denna som mall för skivan. Värm upp ugnen till 70-100 grader och lägg sedan skivan över formen. Efter bara en liten stund kommer skivan att börja vika sig, ta då ut skivan när ni tycker den fått en bra form. Vill ni så kan ni forma till den med handen medans den är varm. Men tänk på att använda grytlappar/handskar så att ni inte bränner er. Sedan är den klar! 
Vill man kan man sätta en tejp över hålet som är i skivan. 

Finns många varianter att gå efter när man gör skålar. Såhär gör jag och det är superenkelt! 

Tandläkaren

Torsdag! Idag har det varit fullt upp. Fick även ett glädjande samtal imorse att barn och familjeenheten ska hjälpa till att dela ut julklapparna. Jag har försökt få hjälp av dom i en månad, men när jag tillslut bad kommunalrådet om hjälp så löste det sig. 

Annars idag har jag och Lilly varit till tandläkaren, hennes andra besök! Hon träffade ju tandläkare när hon bara var några veckor gammal då dom drog hennes tand hon hade när hon föddes. Besöket gick bra och Lilly charmade in sig hos tandläkaren. 

Bjuder på några halvdåliga mobilbilder från veckan, har inte haft tid att ta fram vanliga kameran på ett tag. 


Radio, full upp, kommunalråd

Idag har jag suttit halva dagen i telefonen, ringt runt som en galning angående julklappsinsamlingen och fick även tag i vårat kommunalråd. Än vet jag inte så mycket mer än i morse, men det börjar hända saker och jag börjar få lite klarsida på vart alla julklappar kommer att ta vägen..
 
Lyssnade även på inspelningen från i måndags då jag var med i radio. gick att lyssna såhära i efterhand och kan konstatera att jag är förkyld och kommer från norrbotten. Pratar både brett och har egentligen ingen aning om vad jag ska svara på frågorna, men sånt är livet och jag har ju nått ut till några fler :)
 
För att lyssna så gå in HÄR! och klicka er in på inspelningen från måndag och spola fram till 02.42.30 :)

Full dag

Då var det tisdagnatt, idag har det varit fullt upp. Hämtat kartonger, julklappar, slagit in, sorterat och varit mamma. Det sistnämnda har tagit mest tid. Lilly har varit i sitt esse idag. Gasen i botten och hennes mål för dagen var att riva ut huset, vilket hon lyckades med ganska bra. 

Hela familjen är sjuk, förkylning.. Den minsta medlemmen av familjen är dock på bättringsvägen och den äldsta påväg mot det sämre. Nåja, det är som vanligt att alla bara löser av varandra. 

Ikväll har jag även flyttat alla julklapparna från mitt pysselrum till Lillys rum då dom inte längre rymdes hos mig. I Lillys rum är ju heller ingen så där passade dom bra. 


Lilly vill ha

Snart fyller lilla hjärtat ett helt år! Jag har tidigare skrivit om vad hon önskar sig. Så som leksaker som låter/blinkar och är jobbiga för hennes föräldrar. Även kläder i storlek 80 och uppåt. Här är lite kläder och annat som jag hittade på olika sidor som hon önskar sig, självklart har hon själv sagt att hon vill ha allt detta ;)
 
 
 
 
 

Batman

Innan Lilly föddes köpte jag denna bil, jag har visat den förr om jag inte missminner mig. Den var inte så fin i färgen då den var välanvänd, så jag tog saken i egna händer och målade upp den. Mannen hjälpte mig med batmanmärket :)
 
 

Radio, Förkyld och kartongbrist

Imorse var jag som sagt med i Sveriges radio p4 Norrbotten, kändes väl sådära då min förkylning blivit ännu värre och jag knappt kan prata utan en hostattack. Men det bjuder jag på! Att jag dessutom aldrig visste vad jag skulle svara gjorde inte saken så mycket bättre, haha.
 
Idag måste jag slå in ännu mera julklappar, har kommit in riktigt bra med saker dom senaste dagarna och direkt efter radio så ringde det några som också ska komma och lämna lite saker. Måste bara ut på byn och ragga ihop lite flera kartonger då många av sakerna verkligen kräver en kartong. Men jag har ingen bil förrens maken kommer hem från jobbet så det får vänta tills då.
 
 

Sjuklingar

Då var det söndagnatt, Lilly och maken sover och jag hade tänkt göra desamma alldeles snart. Jag och Lilly har blivit förkylda, natten mot lördag satt jag och sov med en sovandes bebis på mig för att det var så jobbigt för henne att andas. Inatt är det jag som har problem med det, har lagt mig i soffan för att inte väcka resten av huset när jag hostar.. Maken ska ju faktiskt upp och jobba på bara några timmar och Lilly har vägrat sova fram till för en liten stund sedan så henne vill jag absolut inte väcka och vara tvungen att gå ut och gå med vagnen igen i regnet.
 
Imorgon (idag) ringer radio, känns ju verkligen jättepassande när jag just blivit sjuk. Men sånt är livet och det känns jättekul att prata i radio när man är hes och hostar. Kommer låta som en avdankad alkis.
 
 

Halloween

Glad halloween! Här har ni mig ikväll. Skulle inte klä ut mig, men som alltid så blir det aldrig som planerat. Kastade ihop av lite vi hade hemma.

Bjuder på några dåliga mobilbilder.Det går undan!

Lilly har blivit så himla duktig på att krypa. Nu går det verkligen undan så man får lov att vara med i svängarna, annars kan det hända att det mesta i hennes väg blir utrivet på golvet. Det är nog inte alls så jättelänge kvar till hon börjar gå, redan nu går hon gärna när någon håller henne i händerna och har börjat förstå det hära med att ställa sig upp mot saker omän det är lite svårt ännu. Men träning ger färdighet!
Jag har köpt en lära-gå hjälm, kan vara bland det fulaste som finns. Men en bra sak så man i alla fall skyddar en liten del av huvudet för det är fort att man trillar omkull när man ska lära sig gå.
 
 

Radio

Då var det fredag, äntligen! Snart har maken helg och hela helgen är oplanerad, eller nästan i alla fall. Ska slå in julklappar som kom in igår och städa huset.

Imorse ringde Sveriges radio Norrbotten, dom hade sett artikeln på alvsbynews.se och ville ha en intervju på måndag i direktsändning. Jag kommer inte veta vad jag ska säga och börja stamma eller nånting, men det bjuder jag på. Var helt övertygad om att det var någon som drev med mig först när dom ringde, men tydligen inte.
 


RSS 2.0