Armband

I helgen är jag ledig, så helgen kommer att spendera med make och dotter. Ska bli riktigt skönt! Blir det varmare väder så kan vi kanske åka till stugan och vara utomhus. 

Har gjort mig några armband, inte alls svårt och väldigt avkopplande. Dock är delarna till dom inte så himla billiga. 


Smycken

Har snöat in mig på smycken och provar mig fram med olika saker. Dom senaste dagarna har jag ägnat mig åt personliga berlocker. En unik och rolig present :) 



Tre favoriter

Tre favoriter från H&M. Om det har undgått någon som ligger färgen gul mig väldigt varmt om hjärtat ♥
 
 
 

Intervju, pyssel och jobb

Idag var jag på arbetsintervju, lika spännande varje gång! Nu återstår det bara att vänta. 

Annars så jobbar jag, för det mesta och jämt. Mycket långa pass nu med nätter, kvällar och dagar. Men det är roligt när lönen trillar in.. 

Har även börjat fundera på att plugga (igen), jag skulle vilja bli skötare inom psykiatri, kanske lägga på en inriktning mot akutsjukvården också, men jag vet inte om motivationen finns där just nu. Har pluggat så många år så jag känner inte att det är just det jag vill nu. Nåja, det tåls att fundera på. Har även en annan framtidsdröm, men som med det mesta är det svårt att ta det sista steget och bestämma sig.. 

Hur som helst, vad ska jag göra av denna? Betvivlar att jag rymmer den men jag hade lite för mycket tid över och pysselfingrarna kliade :)


Nytt pencillin

Igår var vi in på akuten med Lilly för att hennes feber inte gått ner trots pencillinet. Sex dagar med feber över 39. Väl där visade det sig att hon hade öroninflammation, något som hälsocentralen inte kunde se i torsdags för att det var vax i öronen?! Med andra ord, i torsdags fick vi pencillin till Lilly, men ingen vet för vad. Och inga journalanteckningar fanns från i torsdags.. 

Nu har vi fått nytt pencillin som ska ätas i tio dagar, förhoppningsvis blir det bättre nu. 



Läkarkontroll

Då har vi varit till farbror doktorn. Blöjninjan blev galen direkt hon såg honom, hon är inte alls imponerad av folk i sjukhuskläder. Tur för dom att hon inte kommer minnas alla sjukhusbesök när hon blir äldre, då hade personalen legat risit till.. 

Om jag nångång läser om en skottlossning på ett sjukhus så är jag helt övertygad att det är av någon som varit mycket till läkare som barn och vill ge igen för alla gånger den blivit tvingad att gapa, kolla öronen och ta stick i fingret. 

Hur som helst, dom berättade inget vi inte redan visste, hade inte förväntat mig annat heller. Däremot fick vi pencillin och hostmedicin utskrivet. Så nu är det krig sex gånger per dag då avkomman inte alls gillar det. Otroligt att från att vara en trött och hängig tjej som bara vill sova så blir hon hulken när det ska tas medicin, det är som att brottas med en fullvuxen karl. Men oftast så vinner jag... Oftast.. 

Torsdag

Blöjninjan är sjuk, istället för att det blir bättre blir det sämre. Febern är lika, alltså åt helvete för hög, sedan har hon drabbats av nästäppa, rinnande ögon och hostan 2.0. Inatt har det alltså varit en varm, snorandes, blind (pga av rinnande ögon) blöjninja som säger "nej nej nej nej" med hes men bestämd röst  när man erbjuder vätska. Jag försöker sälja in vätskan som en telefonförsäljare men hon blänger bara argt. 

Ringde bvc på morgonen och fick en tid hos en läkare idag, ninjan kommer bli överlycklig och utföra mer än ett av sina moves när han vill lyssna och känna. Men sånt är livet och jag hoppas nu denna läkare förstår problemen och inte bara ger oss en alvedon med ordination gå hem och vila. 

Stansa

Ikväll gör jag lite smycken och tränar på det här med att stansa. Betydligt svårare än vad jag trodde, krävs endel träning för att få det rakt och jämnt, men skam den som ger sig.. 

Har ni något tips? 


Lampa!

Lilly är fortfarande sjuk, febern har gått ner lite men då har förkylningen brytit ut ännu mera. Känns så hemskt när hon är så himla trött och hängig, men tyvärr kan vi inte göra mera än vad vi redan gör..
 
Ikväll har jag hunnit pyssla lite medans Lilly sov hos sin pappa i soffan. Provade mig på att göra en lampa utav lp-skålarna som jag brukar göra.. Annorlunda och kul ide :)
Ni får ustäkta den dåliga bilden, men jag orkar inte ladda min kamera just nu för att ta kort..
 

Lilla hjärtat!

Idag fick Lilly feber, ganska hög feber.  Så från att vara en ninjablöja som river hela haket till en mystjej som bara legat i famnen och sovit. Första gången hon är såhär sjuk och det är jobbigt för hela familjen. Usch! Att se henne så hängig och snorig är riktigt jobbigt och jag är himla glad att jag har varit ledig hela dagen. 





Kallt!

-34 grader ute, kan inte påstå att det är så trevlig att springa utomhus på jobbet idag. Imorgon är jag ledig, dock blir det ett tandläkarbesök på morgonen så jag får inte sovmorgon då heller. Men det ska bli skönt att vara ledig en dag efter den här jobbarveckan, känns både i kropp och själ att man jobbat massor. Sen har jag knappt hunnit träffa familjen heller, så det ska bli skönt att få vara hemma med Lilly och maken imorgon. 



Fredag

Idag så jobbade jag morgon, kom hem kring tolv och hann inte mer än handla saker till att göra en tårta åt maken så ringde dom och ville att jag skulle jobba kväll. Sagt och gjort då blev det så. I måndags var jag uppbokad på 8 timmars jobb den här veckan. Nu är det 61 timmar bara den här veckan, lite skillnad! Men ack så roligt när lönen kommer :)
 
nåja, nu kan ni alla njuta av att det är helg, själv jobbar jag både natt och dag i helgen. Sen fyller även maken år imorgon, blir en ännu äldre gubbe ;)
 
Bjuder på en bild från vardagsrummet.
 

En ny säng kanske?

I höstas (Eller var det somras?) skrev jag om trademax.se. Dom hade en massa fina saker jag ville ha, bland annat deras utemöbler! I sommar måste vi köpa nya utemöbler, jag avskyr våra gamla fula plastmöbler. Jag har bland annat köpt vårat dubbeltäck från trademax, även lite andra saker kommer därifrån..
 
Maken här hemma pratar om en ny säng nångång i framtiden och trademax verkar ha riktigt fina sängar. Dom ser iallafall väldigt sköna ut och bra priser dessutom! Så då vet ni det, har ni några nollor för mycket på kontot så tar vi gärna emot en säng.
 
 
 
 

Förlänga

Torsdag, min jobbtur blev förlängd idag. Så istället för att sluta 11.45 slutade jag 16.30. Fick även förlänga min jobbhelg så det blev ett nattpass plus dagspassen. 

På lördag fyller maken år, tur jag har fika i frysen för jag hade nog inte hunnit baka. Dock tänkte jag försöka hinna göra en tårta men fantasin är verkligen på noll! Jag är mest bara trött när jag kommer hem från jobbet. 

Dock måste jag visa vad jag gjorde igår. Perfekta presenten till någon man tycker om. 


Hon kan ju!

Idag tog lilly sina första steg på egen hand, på sin 14månadersdag! Dock så föredrar hon att krypa, men hon kan om hon vill! Våran duktiga tjej! 

Bara därför så bjuder jag på en bild då hon sover på golvet ;) 


Förvaringslådor!

Tänk vad lite tapet kan göra skillnad. Man behöver inte använda bara tapet när man ska klä om lådor, man kan använda annat papper men ta då gärna ett som är lite tjockare. Oftast blir det bäst..
På dom här lådorna så har jag bara målat locken, tyckte det skulle bli för mycket att klä in dom också.
 
 

Första natten

Då var det tisdagkväll och jag började jobba 16.00, jobbar till 07.30. Det här är första gången jag sover utan Lilly, känns verkligen i mammahjärtat! Men hon har det bra hemma med sin pappa, men det känns jättekonstigt att inte natta henne och ge henne en nattpuss. Tur jag inte jobbar natt jämt!
 


Ferm Living

Tänk om jag varit miljonär, okej miljonär är kanske att ta i. Men tänk om mitt konto inte hade skrattat åt mig varje gång jag kollar mitt saldo, då hade jag handlat av ferm living tills kortet brann, alltså på riktigt. Tills kortet glödde av allt dragande hit och dit. Meeen nu var inte fallet så, istället drömmer jag mig bort efter fler siffror på kontot och fortsätter att göra mina egna lösningar.
 
Men visst har dom underbara saker?
 

Hela veckan!

Då var det färdigjobbat för idag, nu är jag ledig till imorgon, dom ringde nyss och gav mig kvällen och natten imorgon, vilket är 16-07.30. Fick även veta idag att jag jobbar torsdag-söndag också. Så från att bara ska ha jobbat måndag så blev det hela veckan

Inatt startade jag ett hobbyföretag, ja alltså i drömmen. Tanken slog mig när jag vaknade. Nångång i framtiden kanske man kan göra det, göra det på hobbynivå och ändå jobba med något annat. Jag har ju faktiskt läst bokföring, företagsekonomi och en massa andra kurser. Dock hur mycket jag minns av debit, kredit och allt annat är ju en annan femma.. 

Nåväl, drömma går alltid. Nu åter till verkligheten, dammsuga och mata blöjmonstret. 

Lillys Utveckling

Söndagkväll, imorgon står det jobb på schemat för min del. Dock bara några timmar på dagen, men det är då alltid nånting och jag trivs så bra på jobbet :)
 
Tanken slog mig att det var längesedan jag uppdaterade angående Lillys utveckling. Så då gör jag det nu, på tre dagar så blir hon ju faktiskt 14månader gammal!
 
Hon har strl 80 på kläder.
Pratar mest och hela tiden, oftast på hennes egna lilla språk, det är inte så många ord som vi andra förstår ännu. Några saker hon säger är hej (oavbrutet från det hon vaknar tills hon somnar), där, titta, äta, mamma, pappa och sedan finns det lite ord som vi är osäkra på vad hon menar..
Hon förstår oerhört mycket, frågar man henne saker så förstår hon det mest. Alltså frågor som passar hennes nivå, hon vet kanske inte vad roten ur 3540 är.
Hon står stadigt, går längst saker och går med sin vagn. Men hon vill inte gå själv, hon står länge, tar ett litet steg och sätter sig sedan ner och kryper. Går väl fortare att krypa antar jag :)
 
 

Lördag

Nu har det börjat bli kallare ute. Mätaren visar -18 och jag påminns än en gång varför jag avskyr vinter. Hela familjen ligger nerbäddade i soffan framför elden och ser lite tv. Lilly passar på att vila så hon orkar hålla igång hela natten.
 
I brist på fantasi då får ni en bild från vardagsrummet :) 
 


Ge mig!

Ge mig sommar!
 
 
 

Nya lampor!

Torsdag! Idag håller jag på storstäda huset, rensar, kastar och svär. Hur mycket skit har man inte som "kan vara bra att ha". Maken har satt upp mina lampor i vardagsrummet, målade dom och han fixade resten. Min alldeles egna arga snickarn. 


Imorgon ska maken på jobbet, under tiden ska nog jag och Lilly gå på stan och se vad vi hittar :) 

Racerblöjan

Här hemma är det pyssel från morgon till kväll, förutom då det faktum att jag är mamma och pysslar fem minuter åt gången. Sedan börjar racerblöjan riva ut hela mitt pysselrum eller anser sig besitta några högre krafter och vara bättre än mamma på att pyssla. Igår rev hon sönder min mall som jag kämpat med, jag andades djupt tio gånger utan resultat, så jag gav upp och ansåg mig själv besegrad.. 

Sen att racerblöjan inte somnade förrens 02.30 gjorde väl kanske inte min dag. Jag var ingen supermamma när hon började klättra och sparka sina föräldrar i ögonen den tiden. Tur allting försvinner direkt hon somnar, hon ser alltid så lugn och fridfull ut då. 

Ett av gårdagens pyssel. Förnyade lite förvaring.


Frågor & Svar ang dekorplast

Jag får ofta frågor angående dekorplast (vinylplast, kontaktplast you name it). Jag tänkte försöka besvara det mesta i ett och samma inlägg, då blir det kanske enklast för er.
 
Jag köper min dekorplast på metervara, det är bäst enligt mig då får man så många meter man behöver och undviker skarvar. Jag köper för det mesta min dekorplast hos min lokala färghandlare, dom flesta färghandlare säljer dekorplast. Det finns även på internet, men för det mesta är det dyrare och många gånger på ark.
 
Det mesta går att klä i dekorplast, man ska dock ha i åtanke att alla möbler inte är lämpliga för dekorplast om man nångång vill ta bort det, då finns det risk att färgen under lossnar.. Ikeas möbler är ett typiskt exempel.
 
När man sätter fast dekorplast ska man göra det långsamt och vara noga med att få fort alla luftbubblor, antingen med händerna eller med en plastskrapa.
 
Jag har klätt om möbler, saker och gjort mönster med dekorplast utan några som helst problem. Men ska ni klä om möbler bör det inte vara utfräsningar och liknande då det kan bli problem att få plasten att sitta bra där. Här är ett exempel på en möbler jag klätt om.
 
Är det något annat ni funderar över så är det bara fråga!

Vardagsrum

Här hemma har det kommit upp lite möbler och försvunnit lite dom senaste dagarna. Ska ta fram kameran och fota nån dag, tills dess får ni mobilbilder. 

Behöver kanske inte berätta att jag föredrar vitt, svart och en annan kulör i min inredning. Även grafiska tryck och mönster är jag väldigt svag för. 



Äntligen!

Äntligen är den klar! 



Söndag

Söndag och nu har jag "helg", jobbade hela veckan förutom torsdag då jag var ledig och inhandlade skåpet, som dessutom snart är klart! 

Just i detta nu ligger jag i soffan, sympatiser hockey med maken. Kan inte påstå att det här med hockey riktigt är min grej, men såhär är det att vara gift antar jag. Jag ser hockey och maken blir tvingad att se mina "tjejserier". Lilly var inte heller imponerad över finniga småpojkar som glider omkring på isen, hon somnade. Inte så vidare bra att sova denna tid då hon snart kommer vakna. Men vad ska man göra? Nog för att det kvittar om hon vilar en stund nu eller inte, hon somnar ändå inte förrens mitt i natten. 



Bäst att sova

Ikväll eller inatt, natten är oftast enda tiden man hinner måla på då blöjmonstret annars är i full gång. Nåja, inatt målade jag ett varv på mitt skåp och tänkte i mitt stilla sinne att "åh så skönt att inte klockan ringer imorgon.". Tills jag kom på att jag jobbar hela helgen, fan! Ja då var det bara krypa till sängs, jag hade ju en ledig dag den här veckan och det var torsdag. 



Tips?

Ikväll har jag roat mig med att shoppa nya kuddfodral till kuddarna i soffan. Alltid lika roligt! Sen att maken tycker att vi har alldeles för många kuddar är en helt annan sak.. Men medans jag kollade runt på internet så kom jag fram till att jag inte vet några roliga webshopar som har heminredning.
 
Kanske vet ni några som ni kan tipsa om?
 

Ninjablöjan

Plötsligt händer det, ninjablöjan slet ner filten från soffan och somnade på golvet. Tydligen jobbigt att vara med pappa hela dagarna medans mamma jobbar.
 


Skåp

 Igår köpte jag mig ett skåp. Jag har långe velat ha ett högre skåp i vardagsrummet där jag kan förvara våra sällskapsspel, så idag hittade jag det och blev kär direkt! Har slipat det, tagit lös dörrarna och grundmålat så nu är det bara vänta på att färgen ska torka och sedan blir det att fortsätta.

Här får ni en förebild.
 
 


Valkampanj


Igår så kallade jag till familjemöte med tanke på årets val så skulle jag berätta lite om mina ståndpunkter. Jag bad alla kallade att komma i finkläder, Lilly kom i träningsoverall och med bara en socka, in kom hon krypandes och hade redan innan mötet väldigt mycket att lägga till, så som hej, mamma, äta och där.. Jag försökte förklara för henne att nu var det slut på att äta skräp från golvet, slita ner saker från bord och att tv-dosan får hon inneha när hon blir myndig.. Sova ska göras på nätterna och barn under 1m ska definitivt inte vara uppe när canal+ byter till "vuxentv", vid det här laget stod hon bredvid vägguttaget, hånskrattade åt sin mamma och var en rebell.. Hon sa även bappa däääää och petade sig i näsan, jag konstaterade att pappan i huset saknades vid mötet, nåja i detta hus är majoriteten tjejer så hans röst var inte relevant i detta fall, han får skicka in ett medborgarförslag om han vill göra sin röst hörd. 

Mötet fortsatte och nästa punkt på dagordningen handlade om Lillys utveckling. Förklarade att det var strängt förbjudet att ta sina första steg på egen hand utan att mamma och/eller pappa var med och hade filmkameran i högsta hugg. Lilly tog hennes lilla vagn, kastade tutten på golvet och gick iväg..

Kan inte påstå att jag fick särskilt bra respons och tror inte jag får många väljare i nästa valkampanj. Efter mötet så gick Lilly till sitt rum, för att påväg dit hinna äta dammtussar, titta i toastolen och slita av sig sin andra socka.. 
Härmed förklarar jag mötet avslutat! 

Nytt år

Då var det nytt år, jag startar det nya året med att jobba medans resten av familjen sover. Nyårsafton spenderades hemma, jobbade till 16 och sedan hade vi mamma med sambo och två yngsta systrarna på besök. Åt god mat och spelade spel, helt otroligt att jag faktiskt höll mig vaken till tolvslaget då jag redan vid nio satt och nickade i soffan.. 

Tror det här året blir bra, nog för att föregående år är väldigt svårt att slå då det innehöll bröllop och Lillys första sommar. 

Måste bara få visa den här bilden. Lilly fick en ny stor mjuk mysfilt av oss som hon gärna ligger och myser med på kvällarna. 


RSS 2.0