Molly vs Lilly

Klänningen och mössan hade Lilly när hon var 1år och 7månader. Molly har det nu när hon är 7månader. Det är sådana gånger man förstår hur liten Lilly var och hur stor Molly är. Så olika men ändå så lika! 

Pyssel

Har gjort hållare för krukor av gamla lampskärmar. Dom ska ta plats i butiken och fyllas med penslar och dylikt. 

Vem står på tur?

Nu går dom på hyresvärdar också som redan gör eldeklarationer och ventilationskontroller. Försöker kommunen fylla sitt budgetunderskott kan man ju undra?! 

"– Det är mycket egenkontroll vi ska titta på där. Om de har bra rutiner för att lösa eventuella klagomål från hyresgäster och om de har koll på de tekniska detaljerna, säger miljöinspektören Erika Groth."

Rutiner för att lösa klagomål? Ja de beror väl på klagomålet vilket tillvägagångssätt hyresvärden har. Ska allting finnas nerskrivet? 
Ser det hela framför mig: 
"Birgit klagade på en glödlampa, då ska vi se i pärmen hur vi ska gå tillväga. Sverker klagade på sand i trappan, ja men de tror jag står under flik 436 hur vi ska åtgärda det problemet."

Sen att taxan inte sticker ut från övriga kommuner, DOM HAR JU MER KOMPETENT PERSONAL PÅ DOM HÄR POSTERNA! Det som är väsentligt är om dessa kommuner också tar 14h för en bränsledunk, 7h för en förpackning barnkosmetik. Gör dom inte det, nä då spelar det ingen roll om dom har lika hög timtaxa som Älvsbyn då det tar kortare tid vid en inspektion. 

Föreningar, företagare och hyresvärdar. Vem står på tur?! Erika säger att det är den sista stora gruppen som inte fått papper om inspektioner, men då kör dom väl över dom små grupperna efter detta. 
Dessutom ska ni inte tro och fantisera att alla företag som åkt på kontroller bara gör det en gång. Nej, du får besök med olika tiders mellanrum beroende på verksamhet men med säkerthet så kommer inspektörerna tillbaka. 
I mitt fall ska mitt bränsle granskas med 2-3års mellanrum och det är bara bränslet. Allting annat vet vi inte när dom kommer och vad kostanden blir. 
Heja Älvsbyn, Heja!! 

Helena du behöver inte fundera varför, om ni börjar se att antalet älvsbybor minskar, vem vill bo i en kommun där du blir motarbetad och inte får vägledning utan bara höga timtaxor och sanktionsavgifter?! 
Kör över oss alla, gör det. För vi företagare och föreningar ser till att hålla byn levande. Folk bor här mycket för att det finns föreningar där barn och vuxna kan utföra sin hobby, företag som driver butiker, hantverkare, byggfirmor osv. Vi hjälper er att dra in skatt till kommunen, vi hjälper er att få folk att vilja bo här. 
Vad händer när storgatan dör, vad händer när hyresvärdarna lägger ner, vad händer när föreningarna dör pga avgifter som är skyhöga?! 

Där har politikerna helgens gåta, klura på den ni.

Inte riktigt överens

Tomas Egmark (ordförande i nämnden för miljö & bygg) borde fundera över sitt utlåtande i gårdagens piteå tidning. 

– Taxan är tagen av fullmäktige utan diskusion. Det kanske slår hårt på några, det tror jag säkert. Men det är även en riskbaserad taxa, så visar det sig att de sköter sig så kommer de få en lägre taxa i framtiden, säger han.

Klart det inte blev nån disskution, ni får dra in pengar och alla hos er är nöjda och glada. 

Lägre taxor i framtiden, då har flera redan hunnit lägga ner! Hur tänkt han där? Lägre taxa hur? Vi ska fortfarande betala alla utbildningar, resor, kontorstid osv för inspektörerna. Och sen, missköter vi oss nu när vi har så höga taxor? Nädu Egmark, vi delar inte uppfattning om mycket. 

Sen att han drar 2015 taxor som jämförelse är för mig en gåta, året är 2017 nu. 2015 hade kommunen en taxa på 805, idag är den 970kr.  (Finns att läsa om i styrdokument 2015-01-26. Taxa enligt miljöbalken) 
Idag är både Piteå & Boden lägre än oss i fyrkanten och Luleå 5kr dyrare men då har dom folk som är specialiserade på dessa områden som inte behöver en utbildning inför varje granskning, vilket innebär att det blir lägre kostnad i slutändan för Luleå. 

Och ja, sanktionsavgifterna går till staten men timavgiften går till m&b på KOMMUNEN och  skl skriver "avgifterna ska täcka myndighetens kostnader enligt självkostnadsprincipen, vilket innebär att kommunens tillsynsverksamhet INTE får gå med vinst." 

Dessutom kommer den här taxan ta död på flera föreningar som inte kommer att ha råd att betala dessa taxor. Grattis igen Älvsbyns Kommun, GRATTIS! 

Hoppas ni hamnar sist på listan över företagsklimat så jag slipper läsa en till artikel där ni klappar er för bröstet!


Företagare rasar

Varit ett jäkla liv i tidningen i veckan. Vi småföretagare som krigar mot kommunen! "Dom vänjer sig med tiden..." 
Ingen liten företagare kommer vänja sig vid 970kr/h. 

"– Vi hade kunna göra samla till ett möte. Grejen är att vi inte har haft någon bra erfarenhet av sådana möten, för ingen kommer, säger Erika Groth." 
Nej men låt mig förklara för då att ni har heller aldrig gjort dessa kontroller på alla oss, så då kanske det är dags att samla till ett möte nu när det finns något relevant att ha möte om! 

– Det som företagen kanske blir lite sura på är ju på avgifterna de ska betala. Det är ett politiskt beslut. Anledningen till att vi finns är för att de finns, och då ska de stå för notan, säger hon."
Ja lite lätt förbannad för 970kr/h blir man, ja... 

Hon säger även i webbtv-inslaget att detta är något vi måste budgetera för. HUR FAN ska jag kunna budgetera för något som kan ta allt från 2-14timmar och vi vet aldrig när dom kommer, hur ofta, osv?!

I Johanna Stenvalls fall menar hon att det handlar om en rad olyckliga omständigheter.
– Vi fick ett ärende via Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB). Det gick att göra bomber av de där kemikalierna och då är det vissa regler som måste följas.
Sedan hamnade hon i Projekt barnkoll också – som fokuserar på smink som säljs till barn.
– Så att det blev två på samma år. Hon hade otur, sådana projekt är ju inget man ser så ofta. Nu kanske det tar tio år innan hon har någon mer tillsyn, säger Ingrid Karlsson.

Jävligt otur, dessutom måste ni göra kontroller ang mitt bränsle så vi lär ses betydligt tidigare än om 10år.

Kurvor

Molly Vs Lilly. 

Deras viktkurvor, som dag och natt. 
Ni kan ju fundera vem som äger vilken. 
Från när dom är i ungefär samma ålder. 

Flickorna

7månader. 

Vikt har jag ingen aning om då det är en månad sedan sist, över 10kg iaf. Lilly vägde ca 5900gram vid denna ålder. 

Kläder har hon 80 på, nått plagg i 74 passar och så även 86.
 
Hon sitter, men vägrar i sten att röra sig mär hon ligger ner. Tror väl jag det, varför försöka lära sig krypa när folk faktiskt man bära på en. 

Inga tänder ännu, Lilly var kring 8månader när hon fick sin första. 

En av bilderna nedan är på Lilly i 1års åldern och en är på Molly nu 7mån. 

Kojbygge

Att bygga kojor är något Lilly gillar, här har hon byggt en koja så hon och syrran ska rymmas. Våra fina barn ❤

7 månader

Tänk att imorgon blir du 7månader, lilla gos❤

Skriv inläggstext 

Måndag

Veckorna verkligen springer fram och det är fullt upp. Molly blir snart 7månader, Lilly har gått förskola en månad och trivs bra. Själv har jag lite olika projekt pågång. 


I helgen var vi på revy medans barnen var hos morfar med sambo. Helt okej föreställning och skönt att vara bara vi två i ca 2,5h. Båda damerna är i nån fas där det skriks mer än vad huvudet klarar av. Lilly har börjat bli så himla bestämd och visar verkligen när hon inte håller med, vilket resulterar i att man är så trött på kvällarna efter våra strider så ibland slocknar man före barnen. Sen är det så typiskt, man är så trött att ögonen går i kors och ingen av barnen visar det minsta tendens på att vara det minsta trött. Sedan när man väl får dom att somna ligger man klarvaken själv och har tusen saker i huvudet. Precis som nu, Lilly var lite ledsen ikväll så pappan i huset åkte på jobbet så vi tjejer kröp ner i sängeb tillsammans för att sova, Molly delade såklart inte den åsikten och kämpade tappert med att vara vaken medans Lilly funderade över saker en fyraåring funderar över, sånna där saker som man inte alltid har något svar på. Tillslut slocknade dom både två och jag kände direkt att nuuuuu ska jag äntligen sova tills Molly vaknar och ska äta, ja det krävs mycket mat för att hålla igång den där damen. 
Men så blev det icket, efter att ha snurrat en timma utan att somna bestämde jag mig för att skriva några rader. Men nu ska jag försöka mig på att besöka John Blund innan den minsta vaknar. 

RSS 2.0