Grattis!

Idag fyller jag halvvägs till 50, alltså 25 år. Det firas genom att ha jobbhelg. Egentligen tycker jag att ens födelsedag borde vara en ledig dag. Nåja, nu är den inte det.Hjärtat


Fantastiska barn, som jag älskar dig! 


Fullt upp

Full upp dagarna långa, jag vet i alla fall vad jag har att göra. I butiken har sommarrean startat och det har trillat in lite nyheter. Bland annat så finns xl pärlor inne igen, nu i fler utföranden. 


Midsommar

Midsommarafton är förbi, jobbade till halv fem idag och när jag kom hem åkte maken iväg på sitt jobb. Fantastiskt roligt! 
Jag och Lilly spenderade kvällen hemma, åt korv, smörgåsrån, lekte i hennes rum och såg babblarna. Nu sover hon på min arm här bredvid och jag ska alldeles snart lägga igen mina ögon. Lördag imorgon, röd dag och i princip allt är stängt, så även Johannas Hem & Hobby. Måndag

Jag överväger att skaffa helikopterkörkort, kanske för att någon gång hinna dit jag borde hinna, slippa idioter i trafiken och vara lite coolare än alla andra. Nu är jag flygrädd och har alldeles för fullt schema för att hinna ta ett helikopterkörkort. Pengar, ja det har jag nog inte heller för att kunna ordna detta..
 
Jag har två paket att hämta ut till butiken, butiken som jag har öppen 17-20 imorgon och slutar på mitt andra jobb 16.30. Good luck att hinna hämta ut dom utan bil och fyrahundrafemtion mil till butiken (okej, en mindre överdrift). Övervägar att ta bilen, maken kommer ändå sova hela dagen för att han jobbat natt så han märker inte omän jag tar bilen och han får tillbaka den en sekund innan han ska tillbaka på jobbet (kl 20.00 när jag stänger butiken).
 
Det är helt fantastiskt med allt detta pusslande när både har heltidsjobb som innebär kvällar, helger och även natt för maken. Att försöka trycka in ett liv och en blöjninja i schemat är verkligen ingen lek och jag borde utan tvekan tilldelas ett nobelpris.
 
Förresten... Var helt övertygad om att det var tisdag idag, fick veta av mina klienter att så var inte fallet.. Skjut mig! Kan inte den här veckan (& nästa) bara gå i ljusets hastighet.

Ledig helg

I helgen har hela familjen varit ledig (förutom butiken), väldigt skönt och välbehövligt. Nu dröjer det några helger innan vi är lediga samtidigt igen. 

Lillhjärtat följde med på shoppingtur i fredags. Hela familjen fick sig lite nya kläder. Lilly fick sig bland annat en ny solhatt. Tillsammans kan man göra skillnad

Det finns många saker som gör mig upprörd, arg och väldigt ledsen. Sån är jag. 

En av dom saker som gör mig besviken, arg, ledsen och riktigt förbannad är hur dåliga vi många gånger är på att ta hand om våra barn. När jag säger vi så menar jag inte bara du, jag och hon i kassakön på ica, utan Sverige. Svea rike som ska låta att vara så bra, som så många gånger glömmer bort barnen, inte besitter rätt kunskaper och även i många fall ignorerar barnen.. Egentligen pratar jag om hela världen!

Jag läste nånstans att ca 20% av sveriges barn lever i en miljö där det finns missbruk eller där det finns ett riskbeetende. Är inte det ganska skrämmande? 20% av Sveriges barn lever i otrygga förhållanden, känner rädsla, skräck och allt man kan känna. Förstår ni hur många av dessa barn det är som sett saker ingen människa ska behöva se, varit med om saker som ingen ska behöva uppleva.. Sånt gör mig otroligt ledsen och arg. 

Eller alla barn som blivit sexuellt utnyttjade, många gånger av människor som står dom nära. Dessa människor har förstört ett barns liv, dessa människor borde inte få kallas människor. I min värld har alla samma värde fram tills man har gjort något riktigt hemskt, exempelvis sexuellt utnyttjat ett barn. Då har man tappat rätten till att vara lika mycket värd, man har även tappat rätten till mycket annat.. 
Detta är bara min värld och min värld är kanske inte likadan som din. Men just i dessa frågor hoppas jag att våra världar är lika. 

Låt mig visa er en sak som finns att läsa om på rädda barnens hemsida:

De senaste siffrorna i Sverige om sexuella övergrepp mot barn kommer från en enkätstudie med gymnasieungdomar 2009. Där framkom att 58 procent av flickorna och 15 procent av pojkarna hade utsatts för någon typ av sexuell kränkning (till exempel tafsning, sexuellt betonad och ovälkommen beröring eller kränkningar verbalt, på nätet).

I samma studie uppgav 13,5 procent av flickorna och 5,5 procent av pojkarna att de utsatts för grova övergrepp, ofta vid upprepade tillfällen.

Jag klarar egentligen inte utav att se reklamer om människor som har det svårt i andra länder. Jag tror inte jag är ensam, för det är så svårt att förstå hur det är att leva i ett fattigt land där bomber faller och människor dör i svält. Jag kan inte förstå, jag tror inte att jag heller riktigt vågar förstå för det enda jag vill är bara att ta hem alla dessa små barn som far illa i världen, ge dom mat, kärlek och trygghet.. Jag kan inte sätta mig in i hur det är att vara mamma i ett fattigt land och se sitt barn dö, dö pågrund av svält och krig. Jag kan inte sätta mig in i hur det är att se sin förälder bli ihjälskjuten. 

Förra året höll jag i en leksaksinsamling för att kunna ge barn julklappar. Barn som annars kanske inte hade fått några, det kan låta lite för världen. En julklapp, men för mig var det betydelsefullt att veta att jag gjort någon glad. Över 400 julklappar delades ut, över 400 paket slog jag in och otroligt många timmar gick åt. Jag vann inget på det själv, förutom vetskapen om att någon skulle bli glad. Jag begär inte att hela sverige ska samla ihop julklappar, men jag vill åtminstone att alla nångång hjälper en medmänniska, att vi som kan nångång räcker ut en hand och hjälper dom som har det svårt, fastän socialen inte alltid gör sitt bästa, fastän sverige inte alltid lever efter barnkonventionens regler så kan väl åtminstone vi, vi vanligt dödliga hjälpa till med det lilla vi har. Nästa gång är det kanske vi som behöver hjälp.

Tillsammans kan vi göra skillnad! 

Skylten

För någon dag sedan så kom skylten upp till butiken. Så nu hittar man mig kanske lite lättare och det ger ett lite seriösare intryck, får vi hoppas i alla fall.Söndag

Söndagkväll. Helgen har spenderats på miniracingbanan där vi jobbat i kiosken och haft med oss lite av butiken. Lilly har trivts bra och tittat när morfar tävlat. 

Imorgon är det daga för jobb, som behandlingsassistent. Nu var min två veckors semester över. Känns tråkigt att inte vara hemma med resten av familjen, men det ger inte mat på bordet. 


Älskade sockerhjärta, bli aldrig stor ♥
 
 

Blöjuggla

Jag har gjort otroligt många blöjtårtor åt människor. Har länge velat prova göra något annat än bara tårtor, så idag provade jag göra en uggla. Tänkte att jag skulle börja med något lätt och sedan utveckla det. Jag ska lära dig allt...

Tänk att jag ska följa din väg mot vuxenlivet. Jag ska göra allt i min makt för att guida dig till att bli en bra människa, omtänksam, snäll och glad. Jag ska lära dig att ingenting är omöjligt och att du ska kämpa för det du vill. Jag ska lära dig att vänner kommer och dom går, pengar är inte allt här i världen och familjen är det viktigaste du har.
 
Jag kommer att göra dig galen, jag kommer att skämma ut dig och du kommer sucka åt mig. Men det gör ingenting för jag vet att när du sen sitter där själv, med egna barn. Då kommer du förstå, du kommer förstå varför dina föräldrar gjorde som dom gjorde och du kommer förstå att allt vi gjort var för att vi älskade dig.
 
Jag ska älska dig tills jag inte längre vandrar på denna jord, jag ska ge dig all min kärlek varje dag och förklara för dig människors lika värda. Att hudfärg spelar ingen roll, att människor med handikapp är underbara människor det med och att gamla människor en gång var lika ung som dig. Jag ska lära dig att stå på dig och aldrig acceptera att någon människa far illa.
 
Jag ska lära dig att avundsjuka är inget att sträva efter och att älska sig själv är så otroligt viktigt. Jag ska förklara för dig att det gör ingenting om du inte vet vad du vill bli när du blir stor. Det gör heller inget om du inte gifter dig och köper hus, utan istället gör något annat. Så länge du gör det för att du själv vill det.
Bara du kan hitta vägen till din egen lycka.
 
Jag kommer torka dina tårar, jag kommer lägga plåster på dina knän, jag kommer göra flätor i ditt hår och gå på din examen. Jag ska hålla dig hårt i min famn och viska att allt kommer bli bra. Jag ska skydda dig mot världens elakheter så gott jag kan.
Jag ska ordna kalas åt dig, blåsa såpbubblor, fara på picknick och pussa dig gonatt varje natt. Vi ska skratta i vinden, dansa i regnet och önska att dagen aldrig tar slut.
 
Jag ska gråta på din student, när du flyttar hemifrån, när du klarar ditt körkort och jag vet att jag alltid kommer stå rakryggad och vara stolt. Stolt för den du är, den jag hjälpte dig att bli.
 
Jag ska lära dig allt jag en gång fått lära mig.
 
 

Snart börjar allvaret om

Dagarna bara springer iväg, snart är min två veckors långa semester slut och jag börjar om på mitt andra jobb. Har varit skönt med semseter fastän jag haft butiken extraöppen.. Har lite smått (läs mycket) ångest över att börja om att jobba igen, vet att heltid är jobbigt och jag hinner se Lilly så himla lite. Men snart Lilly, snart ska mamma bli miljonär och bara jobba när hon själv vill :)
 
För hur kan man inte vilja vara hemma med denna sköna tjej varje dag?!
 

Underbara sommar!

Visst är det helt fantastiskt med lite sol?! Senaste dagarna har vi hållt på här ute, golvet till min trädgård är klar och blommor är planterade. Jag verkligen älskar sommar! Tänk om man hade fått vara ledig maj-augusti, vara hemma hela familjen och njuta av den underbara sommaren. RSS 2.0