Torsdag

 Då var det torsdag, imorgon fredag. Veckorna verkligen springer fram! Lilly är hemma med sin pappa som är ledig och jag befinner mig i butiken, den lilla blöjninjan pratar mer och mer för varje dag. Helt otroligt vad hon uppfattar saker omkring sig och lär sig både bra och mindre bra saker. 
 
 

Nyheter

Igår trillade det in en massa pysselnyheter! Även dessa fina assietter och muggar kom :) Så kul!

I vår byter jag lokal, så fantastiskt! Den är så mycket större än dagens lokal, jag kommer till och med att ha toalett och lager inuti lokalen. Ja ni hör ju själva så fantastiskt! Dock är det ett tag kvar, det är fortfarande mycket som behöver göras. Men det kommer bli himla fint när det är klart! 


Jävulskap

Ni vet när det blir obehagligt tyst i huset, det betyder bara en sak. Jävulskap pågår för fullt! Man förbereder sig mentalt på att ens barn har gjort något, problemet är bara att man vet aldrig vad då dom är ganska påhittiga.. Ibland har det ritats över hela kroppen med en tuschpenna, ibland har det slaktats en toarulle i små små små molekyler över hela hemmet eller så har dom hittat ens mobiltelefon som den lilla avkomman faktiskt hanterar minst lika bra som sin mamma. Här en dag hörde jag ett glädjetjut från Lilly, PAPPA! Skrek hon och kom med telefonen som hon hade hittat nånstans, det betyder "jag ringer pappa", tyvärr är det väldigt sällan pappan i huset som hon ringer. Ringer någon, det gör hon. Gärna nån gammal chef, någon som man har i telefonboken men man vet inte varför eller så någon leverantör. Lika härligt varje gång och det är lika roligt att i panik trycka av samtalet innan någon vid andra änden svarar. Här för ett tag sedan ringde hon arbetsförmedlingens kundtjänst, kul om dom hade svarat och ungen hade vrålat "DAAAJS (bajs)". 

Temafest

Ikväll har vi temafest! Temat är att du ska klä ut dig till något som börjar på samma bokstav som ditt namn. Andreas är Alan i baksmällanfilmerna och jag är.. Ja det förstår ni nog.
Pyjamas

För ett tag sedan så köpte vi en ny pyjamas till Lilly, självklart så blev det denna då vi är en liten nördfamilj. Vi hittade den på pojkavdelningen, där vi oftast handlar till Lilly när vi vill hitta lite coolare kläder än bara rosa och hello kitty, klänningar i all ära men ibland är det kul med inte bara rosa och typiskt tjejiga kläder. Det är så himla tråkigt att till tjejer ska det bara vara rosa och pluttisnuttit medans till killar är det lite coolare, (ja enligt mig). Tur för oss då att man faktiskt kan handla på pojkavdelningen fastän man har en flicka.
 
Däremot är det lättare sagt än gjort att ta en bild på den lilla vilden där hon tittar in i kameran.
 

Mammas hjärta!

 
 
 

Datasnillet

Vi har fått en liten datanörd här hemma. Hon älskar att titta på filmklipp på sig själv från hennes yngre dagar. 
Som ni kanske ser så har hon ett sår i pannan, hon skallade en expedithylla i lite för hög fart igår, som "tur" var så var det pannan som fick ta smällen och inte tänder, näsa eller ögon. Tur Lilly är en riktig hårding. Lilly for president

Om Lilly var president;

Då skulle alla serveras glass, dygnet runt.

Ingen skulle behöva borsta tänderna. 

Alla soffor skulle vara hoppvänliga, ja det skulle nog faktiskt vara krav på att man var tvungen att hoppa i soffan. 

Papper skulle förbjudas och alla skulle rita/skriva på det som låg närmast, exempelvis en fot, bord, matta, you name it! 

Mat skulle bara intas vid spelciella tillfällen och skulle oftast vara korv, leverpastej och ost eller något som är starkt. Helst skulle man bara äta godsaker till frukost, lunch, middag och kvällsmål. Gärna kakor, bullar, glass och liknande. 

Badning/duschning skulle ske en gång i kvartalet efter att någon mutat en med båda det ena och det andra. 

Man skulle få använda en hel tvål varje gång man tvättade händerna och ingen skulle tycka det var konstigt.

Diska skulle vara ett välbetalt jobb då det är bland det roligaste som finns. 


Fredag

Idag trillade det in ännu fler nyheter, även dom efterlängtade bokstavsstämplarna är åter i lager. Så kul när det kommer nya produkter. Snart kommer dessutom dom nya dofterna på doftljuaen, luktade på dom när vi var på formex och dom luktar supergott! Formex

Tisdagkväll efter jag stängt butiken så åkte jag och maken med tåg till stockholm för att besöka formex, första gången jag varit till stockholm faktiskt. Efter 12 timmars tågresa så gick vi på mässan hela dagen, hittat lite nya leverantörer, träffade våra nuvarande leverantörer, provsmakade säkert hundra olika godisar och klämde på lite nyheter. Luktade även på doftljus tills näsan höll på trilla av, har ju village candle i butiken så vi passade på att lukta på alla nyheter och beställa in nya dofter, även lite annat nytt blev det som kommer i mars. Bland annat dessa kuddar kommer att komma in. 


Efter att vi varit på mässan fick vi vänta från 18.30-22.40 då tåget hemmåt gick, 10.00 var vi hemma idag och då var det bara hem och duscha för att sedan åka vidare mot butiken. Känns att man varit på resande fot sedan tisdagkväll, men nu ligger jag hemma i soffan med Lilly som ser någon barnfilm på dvd;n innan hon ska sova. 

Jaaa!

Igårkväll hade jag och Lilly besök av Lillys mormor. Mormorn råkade i ett svagt ögonblick säga "kom ihåg att lämna hunden hos tobbe imorgon", vilket Lilly uppfattade och Lilly har en tendens att ibland malasönder hennes mammas hjärna med saker som hon hört kommer att hända. I två timmar när vi skulle sova berättade Lilly för mig: 

- "Mamma, vovve, tobbe, Mamma, mamma, MAMMAAAAA!
- ja Lilly jag vet, vovven ska åka till tobbe imorgon.
- mamma, tobbe, vovve
- ja vovven ska till tobbe
- vovve, tobbe, mamma
- mmmmm
- MAMMAAAA! 
- Ja Lilly?
- Tobbe, vovve!!!
- Ja Lilly, jaaa! Vovven ska till tobbe.
- Vovve, Tobbe, Tobbe, Vovve, Vovve

Såhär höll det på, i evigheternas evighet och jag undrar varför min hjärna är som ett överkört flingpaket?! 

Trots!

Åh herregud, här hemma pågår det någon sorts trots. Det ekar genom väggar "neeeeej, miiiiiiin, gåååååå" och varken mamma eller pappa är särskilt mycket värda. Var inte för nära, titta inte, andas helst inte, kraven är många från den mindre nöjda blöjninjan. Fel person får inte ta på overallen, bara endel mössor är nog bra, glass ska ätas gärna dygnets alla timmar och pappa ska passa sig riktigt noga. Tur det finns ljuspunkter ibland då hon inte är så himla arg. Kan bara fantisera hur det kommer bli när hon är tonåring. 

Men hon är himla söt när krafterna tar slut och det krävs lite vila. 


Röd dag

Så skönt det ska bli när alla röda dagar är över och man får lite rutin på saker och ting. Nu är det mest bara tjorv när butiken ska vara öppen och stängd. Nåja, idag är det tisdag och röd dag, men det bryr jag mig inte om. Butiken är öppen 12-15, ska ändå vara där och packa upp lite varor, dammsuga och städa så då kan jag ju lika gärna ha öppet också. Hos oss - kök

Kan hända att jag gillar svart/vit när det kommer till inredning. Mattan fick jag av mamma i julklapp :) Lördag

Då var snart denna arbetsvecka över. Har jobbat i butiken och när den varit stängd har jag varit behandlingsassistent, samma sak nästa vecka. 

I butiken rullar det på, nyheter för året trillar in och snart åker vi på formexmässan! 


RSS 2.0