Påsken

Torsdag till söndag har vi spenderat i stugan. Dock har vi sovit hemma och varit i stugan hela dagarna. Har ätit god mat, haft bra väder, Baltazar har gjort av med all energi och Lilly har myst i vagnet. Lilly har även slagit rekord och sovit FYRA timmar ute i vagnet :)

Trött tjej

Igår så fick jag Lilly att äta ersättningen som läkaren sagt. Skönt att det började fungera också. Har bestämt att hon får ersättningen på kvällen innan vi ska sova, tänker att hon kanske sover lite längre då.

Nu ligger hon ute i vagnet och sover, hon sover aldrig längre än 20minuter åt gången när hon sover på dagarna. Oftast sover hon bara tio minuter och är vaken flera timmar för att sedan sova tio minuter till.

Lill(y)hjärtat

En dagens Lilly :)

Då var den dagen slut

Baltazar ligger utslagen här hemma efter dagen. Det tar på krafterna att springa bakom skoter och fyrhjulingen. Lilly däremot ligger inte utslagen, hon är pigg som en lärka och äter på händerna.
 
Hade tänkt försöka bädda ner oss i soffan och kanske ändrar Lilly sig och kommer på att hon är lika trött som sin mamma. Natten som var så hade Lilly så himla ont i magen så det blev inte så mycket sömn.
 

Torsdag

Torsdag idag, vilket innebär att imorgon kommer mannen hem. Då åker vi och hämtar upp honom och åker sedan mot stugan där vi ska spendera dom närmsta dagarna.

Idag är jag, Lilly och Baltazar i stugan. Vi åker dock hem ikväll få det är skönast att sova hemma då vi inte har någon egen stuga och en liten dam som inte alltid vill sova kvällstid.

Dagens Sjukhusbesök

Som sagt så var vi till sjukhuset idag på tremånaderskontroll (dom räknar från när hon skulle varit född). Fick träffa en läkare. Vi fick som sagt både bra och lite mindre bra nyheter, men låt oss börja med det bra.
 
Dom tyckte hon var himla duktig med nacken med tanke på hennes korrigerade ålder och att hon har rätt så stort och tungt huvud i jämförelse med kroppen. Hon var även en pigg och glad tjej så det fick hon också beröm för. Hon skrattade och sparkade när läkaren klämde och kände.
 
Det lite mindre roliga är två saker.
Ett. låt mig citera läkaren "hon går upp i vikt bra, men inte nog bra". Då går man väl inte upp i vikt bra?! Hon ökar ungefär 0.5-0.6kg i månaden, hon äter tills hon blir mätt men dom vill att hon ska gå upp mera för att "växa ikapp". Vilket låter urbota korkat i mina öron, hon är ju mindre och kommer vara det ett bra tag. Hon går upp i vikt och äter bra. Men då tycker läkaren att vi ska ge ett extra mål med ersättning (hon helammar). Ja det är ju bara lyda order så idag var jag och köpte ersättning och tänkte försöka mig på att ge det till Lilly, pyttsan! Hon spottade och det gick inte, men imorgon kanske det går bättre.. Förstår bara inte hur läkaren tänker då denne säger att hon först ska amma och sedan ska jag ge henne en flaska med ersättning en gång per dag, vad tror ni händer om man ger en mätt bebis mer mat, jo den spyr.. Nåja, bara lyda order och ge henne den där himla ersättningen en gång per dag.
 
Det andra är att Lilly har sedan födseln haft en lite speciell huvudform, hennes bakhuvud står ut lite mer, eller hur jag nu ska förklara så att ni förstår. Men så har hon haft sedan födelsen och när jag påpekat detta så har jag fått höra att det är normalt. När hon blev urplockad och inte gick igenom en vanlig förlossning så är det rätt så vanligt och precis som med allting annat så är alla barn olika.
Hur som helst så var läkaren lite bekymrad över detta så att vi ska tillbaka inom någon vecka för att göra ett ultraljud på huvudet för att se så att det ser ut som det ska och även ta kort på Lillys huvud för att sedan skicka bilderna till en specialist som ska kolla på dom och säga vad denne tror..
Kan även tillägga att ultraljud på huvudet/hjärnan gjorde vi i december och det visade ingenting.
 
Är bara så trött, det är jättebra att vi får kolla upp sånna här saker. Bättre en gång för mycket än en för lite, men det är hela tiden nya saker som man ska oroa sig för..
 
Så nu ska vi till sjukhuset på ca en månad för utraljud av huvudet, sedan om två månader ska vi på en till kontroll och på tre månader ska vi åka dit och göra EKG och ultraljud på hjärtat för att dom ska följa upp hennes blåsljud hon hade när hon föddes..Sen ska vi även springa på bvc för vikt, det är ett heltidsjobb att bara hålla reda på allting.
Dagens Vikt: 4430g
Längd: 56cm
4 månader och 2v  (korrigerad ålder 3månader)

Bra & mindre bra

Idag var vi som sagt till sjukhus för en kontroll, fick både bra och mindre bra besked. Återkommer mer om det på ett tag, nu ska den här damen få sig mat och pyjamas.

Bilden är från igår när Lilly somnade en stund i soffan:)

Snygga lampor

Har ni sett dom här snygga lamporna som dom har på Ellos.se. Priset var inte heller helt fel.
Dom får däremot stanna kvar på deras lager för jag har ingenstans att ha dom, men hade jag inte redan köpt lampor till Lillys rum så hade jag nog köpt den rosa :)

Godmorgon

Då var det dags att sti8ga upp enligt Lilly, kanske har mamman så tur att hon väljer att somna om en liten stund innan vi åker mot sjukhuset. När vi ändå åker iväg så ska vi passa på att köpa två till ramar till förstoringarna och handla lite till Lillys gammelmormor.
 
Såhär road är man av babygymet
Bilden är från för några dagar sedan

Don´t you worry child

älskade lillhjärta!

Promenad

Idag har vi varit på promenad med vagnet, vi var förbi hos min mormor och morfar och fick oss lite mat och träffade även Lillys yngsta moster och min moster. Men nu är vi hemma och ska bara mysa och se lite tv. Är så himla trött så förhoppningsvis vill Lilly sova tidigt ikväll. Imorgon väntar sjukhusbesök.

Förstoringar

Har beställt två svartvita förstoringar på Lilly som jag ska ha i vardagsrummet under dom två som vi har nu.
Måste bara komma ihåg att köpa två till ramar så att alla ramar är likadana.
 
Dom här mäter 30xx40cm

Semester

Lilly ligger och sover i famnen och jag ser ullared på tv och vill dit! Var ju två år sedan sist, synd bara att det är 140mil enkel väg. Kanske jag lyckas flörta in mig hos mannen så vi åker dit i sommar ;)
 
Annars händer inte mycket, vi har varit hos Lillys gammelfarmor och gammelfarfar, fick mig mat där och lämnade ett garn som jag köpt så Lilly kanske får sig en till stickad tröja. Handlade mat och gjorde bort lite ärenden idag också,  då behöver vi inte fara ut något imorgon om vi inte vill.
 
Har förresten glömt att visa vad Lilly fått av hennes mormor, en bumbostol! Snart kan hon börja använda den.

Små söta skor

Titta så söta skor dom har fått in på Åhlens, tyvärr är dom såklart för stora för Lillys små fötter.
Men även hennes ska väl växa :)

Minnet

Sedan Lilly kom så har jag varit så tankspridd och glömt saker hela tiden. Tror det är allt skrik från när hon haft magknip som krympt min hjärna. Idag ringde jag till folksam för jag var säker på att jag tappat bort en faktura och ville ha en ny, det visade sig att jag aldrig fått fakturan för den kommer nästa månad. Ja det var då bättre det var så än att jag glömt att betala nånting. Men endel dagar är jag förvånad att jag kommer ihåg att klä på mig innan jag går ut.

Åkt

Nu har mannen åkt iväg för jobb. Riktigt trist men vi får glädjas åt att hon kommer hem på fredag. Jag och Lilly har bäddat ner oss i soffan, Lilly gör det hon gillar mest (snutta tisse) och jag ser lite tv.
 
Har fått flera frågor vart Lillys pannband kommer ifrån. Hon har tre i nuläget (ett har jag tyvärr lyckats tappa bort), jag har köpt alla tre på barnens hus. Har letat som en tok men hittade ingenstans några som hon kunnat ha, men så råkade jag snubblade över några på barnens hus och en av varje fick följa hem.

Dregglisar

I och med att det är hög förbrukning på dreggellappar här hemma (några i timmen) så var jag bara tvungen att köpa dom här två till Lilly. Den röda är så himla söt!

Söndag

Idag är det söndag och det innebär att ikväll åker mannen iväg på jobb och kommer hem på fredag, skönt att han inte är borta två veckor som han brukar. I veckan ska vi till sunderby sjukhus för tre månaders kontroll på neo, dom räknar nämligen från när hon skulle varit född. Blir vägning, mätning, läkarbesök och lite blodprover.
Annars händer inte så mycket den kommande veckan, vi ska befinna oss i stugan om vädret tillåter.
 

Pysseltips

Ett snabbt och enkelt pysseltips är att klä in värmeljus med washitejp,
blir superfint om man har genomskinliga ljushållare.

Lördag

Snart är den här lördagen slut, eller okej det är ännu ett tag kvar men det känns som att det snart är dags att sova igen. Här hemma så håller vi på och städar (just nu är det paus för att det är hockey på tv), köpte som sagt en expedithylla begagnat som har fått ta plats i mitt rum. Perfekt att köpa begagnat då dom annars är ganska dyra på ikea.
 
Lilly har kommit på att hon inte vill ha tuttarna hon hade för någon vecka sedan. Nu ska hon ha en annan sort så det är bäst att fylla på lagret här hemma med sådana tuttar då. konstigt nog så har tuttar en tendens att försvinna och leva ett eget liv.

Lampa

Köpte den här lampan för ett tag sedan,hade tänkt att den skulle få ta plats i Lillys rum direkt jag får tag i några hyllor som jag vill ha därinne. Ville ha rosa lackhyllor men dom finns inte att köpa, vet inte om dom utgått från sortimentet eller om dom bara varit slut..

Makeover

Vårat vardagsrumsbord fick en makeover och blev svart upptill.

♥ ♥ ♥

Älskade lilla barn ♥
(fyra månader & 1 vecka)

Tänder

Godmorgon Världen, ungefär. Idag väntar föräldrautbildningen och lite annat.. Ska även passa på att mysa lite extra med mannen då han åker iväg för jobbvecka på söndag och lämnar mig och Lilly ensamma här hemma. Som tur är så blir han bara borta till fredag då han är ledig över påsken.
 
Lilly har börjat dreggla och inte bara lite. Vi får byta dreggellappar flera gånger i timmen. Jag undrar om det är någon tand på gång då hon har händerna i munnen hela tiden eller om hon bara är en dreggelbebis.
När fick era barn sina första tänder? :)
Bilden är från igår då vi var på kalas

Torsdag

Idag var vi som sagt iväg på kalas och mannen såg även hockey där. Men nu är vi hemma sedan ett tag tillbaka och hela familjen har tagit plats i soffan, imorgon väntar föräldrautbildning och jag ska hämta en hylla som jag köpt begagnat som ska få ta plats i mitt rum.
 
Hittade den här bilden på datorn, här är Lilly tre veckor och väger nästan 2kg. Titta hennes små smala ben, tänk att hon faktiskt var mindre än det här en gång i tiden.. (bodyn som är alldeles för stor är i storlek 40)

Städning

Nu har jag städat hemmet och vi ska snart åka iväg på kalas. Känns skönt att ha hemmet städat inför helgen, nu är det bara dammsugning som behövs göras resten av veckan, vi dammsugare nämligen varje dag då Baltazar löser rätt så stor mängd hår.
Ikväll ska jag sätta mig vid datorn och svara på alla era kommentarer.

Bakning

Igår bakade jag till en vän som fyller år idag, hon skulle inte hinna baka själv så jag hjälpte henne med det. I eftermiddag åker vi dit för att fira henne och träffa Lillys kusiner:)

Lilla Stora Tjejen

För ett tag sedan när jag var iväg för att handla mat så kom det fram en kvinna och titta på Lilly där hon låg och sov i sin bilbarnstol.
"Nämen oj så söt, hur gammal är hon, en vecka?"
"Nä hon är fyra månader"
Kvinnan tittade på mig och trodde jag skojade. Men det är klart, hon är lika liten som en bebis på bara någon vecka fast på kort ser hon så mycket större ut :)

Nattlampa

Köpte ett söt liten nattlampa till Lilly för ett tag sedan. Den sa hon få ha den dagen hon börjar sova själv, den skiftar mellan en massa olika färger och lyser så fint.
 

Ändrad tid

Egentligen så skulle vi till sjukhuset imorgon på kontroll för Lilly, men dom ringde och ändrade om tiden så vi ska dit nästa vecka istället. Ska bli roligt att höra vad dom säger om Lilly, känns bra att åka dit då dom har mer koll på prematurbarn än vad bvc har.
 
Lilly i sin nya jumpsuit/heldress :)

Nytt i garderoben

Det blev lite nytt till Lilly idag, lite nya kläder i storlek 56, små söta skor, pannband och fler dreggellappar då hon dregglar helt sjukt mycket. Jumpsuiten från newbie är så himla söt, pappan kunde inte låta bli att köpa den:)

Tisdag

Då var det tisdagkväll, idag har vi varit på stan en sväng. Hittade inget till mig själv, men till Lilly :) Ska visa det senare ikväll då jag startar datorn. Är så mycket roligare att köpa kläder till henne och nu kan hon ha vissa plagg i 56, det mesta är för stort ännu men hon växer ju :)

Hylla

Den här hyllan finns på åhlens för 399kr. Nästa gång jag åker in till någon stad där åhlens finns så måste jag kolla in den, Det känns som att den skulle passa perfekt hemma hos oss, jag har bara inte kommit på vart ännu. Den hade dock kunnat få vara lite större då den bara är H60xB38xD16.

Måndag

Idag var vi till stugan med Baltazar en sväng,
solen visade sig men tyvärr blåste det väldigt kallt så det blev inte så långt besök.
Nu sitter Lilly i hennes babysitter, hon tittar på babblarna och har faktiskt suttit där en liten stund utan att bli arg. Men slår man av babblarna så blir inte damen särskilt nöjd, nåja tur hon inte sitter så nära tv;n.
 

If you could see me now

 Måste bara få tipsa om gruppen The Script.
Låten nedan är riktigt bra!
 
 

Lilla hjärtat

Tänk att för fyra månader sedan var du den minsta bebis jag någonsin sett, det var många kvällar jag undrade om du verkligen skulle klara dig och önskade inget hellre än att få komma hem och vara en familj.
Nu sitter vi här med en tjej på lite mer än fyra kilo och jag kan inte tänka mig ett liv utan dig, du är det vackraste jag vet och jag kan titta på dig i timmar.
 

Bestämda damen

Tidigare idag så satt Lilly i vagnet och var lite sur för att ingen bar omkring på henne.
Frågade om hon skulle se hockey med pappa och fick jag det här till svar:
 
"ser jag ut att gilla hocket mamma"

Söndag

Då var det söndag. Igår var vi hos mannens bror med familj, åt middag och hade trevligt. Lilly var som vanligt på sitt bästa kvällshumör och berättade att hon ville minsann hem och sova. 
Nu är det hockey på tv och mannen sitter klistrad. Lilly ligger och sover i min famn och jag går igenom bilder på datorn, har blivit någar tusen bilder sedan Lilly föddes.
 
Och vet ni, idag har jag och Lilly sovit i princip hela dagen med undantag för mat och blöbyte såklart. Kring elva så ville inte Lilly sova mera så mannen tog henne och så somnade hon hos honom. Efter ett tag kom dom in till sovrummet där jag låg och vilade, hon åt och somnade bredvid mig. Jag vaknade halv fyra och råkade väcka Lilly då jag flyttade på mig, vilket var lika bra för då tog jag mig äntligen upp. Kan säga att det var otroligt skönt att sova bort i princip hela dagen, sover så dåligt när jag sover bredvid Lilly då jag vaknar flera gånger i timmen och tittar så hon inte rullat runt och ligger med huvudet neråt i madrassen. Och Lilly vaknar mellan 3-5gånger i timmen för att hon tappar tutten eller för att jag råkar flytta mig en centimer ifrån henne, sen att hon somnar kring två på natten och äter var tredje timme gör ju ingen sömnen något bättre.. Men man får passa på att mysa med henne när hon ligger bredvid, snart är hon inte alls intresserad av att sova i min famn och är hellre på upptäcksfärd.
 
 
 

Lilly

Idag har vi en trött tjej här hemma:)

Besök

I eftermiddag har vi haft besök av Lillys mormor + sambo. Har ätit mat och umgåtts :) Lilly har mestadels sovit hos mormor som mer än gärna bär henne fram och tillbaka genom huset.
Annars händer inte mycket, jag har passat på att städa ikväll när Lilly har varit lugn och legat hos sin pappa. Imorgon står det middag på schemat hos mannens bror med familj, så det ser vi framemot.
 
Sjukhuset ringde idag och ändrade Lillys tid som hon hade där på onsdag, så vi ska dit på en och en halva vecka istället då det inte skulle finnas någon läkare då vi egentligen skulle dit.
 
Mina två favoriter ♥
 
 

Fyra Månader

Idag är det fredag, inte vilken fredag som helst! Den 15/3, vilket innebär att Lilly idag blir fyra månader (okorrigerat). Våran stora tjej! Tänkte jag skulle göra som tidigare månader och uppdatera vad som händer just nu, är ju roligt att ha kvar till senare.
 
Lilly:
Väger 4200gram
Är 54cm lång
Har fortfarande storlek 50 på kläder men har börjar ha vissa plagg i storlek 56.
Har hittat sina händer, dom är oftast knutna i ansiktet, annars befinner dom sig i munnen.
Dregglar som en tok, tänder på g eller bara en dregglig bebis ?!
Sover bättre på nätterna så länge hon får sova i min famn eller bredvid bröstet.
Kan ligga i babygymet tio minuter ibland utan att bli hyysterisk.
Skrattar och pratar när man pratar med henne.

L I L L Y

 

Torsdag

Då var det torsdag, Lilly ligger och vilar här bredvid i soffan. Jag och mannen har passat på att städa här hemma. Natten har varit rätt så bra, både jag och Lilly har sovit, hon somnade liggandes på mig och sov så i några timmar för att sedan bli flyttad till sängen. Känns skönt att omän hon har ont i magen och är väldigt ledsen på dagarna och kvällarna så sover hon rätt så bra på nätterna. Jag har börjat bli så van att hon ligger tätt bredvid mig så nu gör det mig inget, det är trångt men det är bara acceptera läget. Hellre det än att hon inte sover alls.
 
Igår kom mitt nya objektiv, så nu är det bara fota!

Tandläkaren

Idag var jag som sagt till tandläkaren, undersökning och drog ut en visdomstand och x antal tusen fattigare. Kan berätta att jag hade ångest innan jag gick dit, jag är som sagt livrädd för sprutor och tandläkare. Jag har heller aldrig dragit ut en tand, heller inte fått bedövning i munnen eller lagat ett hål. Japp, snart 24år och aldrig gjort något förutom undersökningar.
Själva utdragandet av tanden var väl egentligen inte så farligt, heller inte sprutan. Jag fick dock bedövningssalva som dom använder till barn för att då skulle sprutan kännas mindre.  Men sen när bedövningen började släppa började smärtan komma och hela kvällen har jag funderat på att gräva ner mig  i snön och komma fram om någon vecka. Att ha en bebis som gallskriker och riktigt ont i munnen är ingen bra kombination, andas sjuttioelva gånger och hoppas att det blir en lugn och skön natt.
 
För att komma till något roligare så får ni en bild på Lilly från förra veckan (?).
 
& jag säger det, lita aldrig på en tandläkare med sneda tänder..
 
 

Bvc-besök

Då har vi varit på bvc, Lilly blir fyra månader på två dagar, väger 4200 och är 54cm lång. Lilla stora tjejen! Just i skrivandes stund är pappa här med traktorn och skottar våran gång in till huset. Det rasade massor med snö för ett tag sedan och vi fick en härlig hög (dryga 1m) med snö utanför bron. Tur han har traktor så han kan hjälpa oss!

Trångt

Då var det onsdag, jag har just ringt och ändrat tiden hos bvc till i eftermiddag då det krockade med mitt tandläkarbesök. Resten av familjen sover och jag hade tänkt krypa ner bredvid dom. Är dock ganska trångt i sängen då Lilly tar upp halva. Hur kan en som väger fyra kilo ta så mycket plats?! Ja hon verkar då sova skönt i alla fall, vilket hon borde göra efter igårkväll och inatt då hon hade ont i magen.

En pratades tjej

Lillhjärtat har börjat prata här hemma. Säger man "aaaa" eller "ooo" så härmar hon det oftast. Det tar en liten stund men man ser hur hon formar munnen likadant och ibland så kommer det ljud. Ser då himla sött ut!
Försökte filma det, men varje gång jag tog fram kameran så slutade hon göra ljuden, så typiskt.
 

Lilla Familjen

Tänk att i fyra månader har vi varit en familj, det känns som att Lilly varit med oss hela livet samtidigt som det känns som att det var igår hon kom ut till världen. ♥
 
Vad skulle jag göra utan er?

Utedag

Idag var vi till stugan en sväng, Baltazar gjorde av med lite energi och Lilly sov i vagnen. Solen sken och det var dryga 12 grader kallt ute. Lilly sover fortfarande, hon har sovit drygt tre timmar och jag är riktigt förvånad. Men det tar på krafterna att vara en liten bestämd dam.
 
Odjuret var då nöjd i alla fall och sprang omkring som att han aldrig gjort annat.

Nytt Objektiv!

Just nu är detta påväg hem till mig. Nu ska jag bara köpa mig en blixt och sedan börjar min kamera vara komplett, ska bli så kul att ha två objektiv och en bra kamera nu när vi har Lilly.
30-110/3,8-5,6 VR - WHITE
 

Lill(y)hjärtat

Måndag och veckorna verkligen springer iväg. Tänka sig att Lilly blir fyra månader (okorrigerat) på fredag, i fyra månader har hon funnits i våra liv. Snart är hon tio år och man undrar vart tiden har tagit vägen. Hon blir starkare i nacken för varje dag som går och idag somnade hon själv i vagnen, efter lite tjorv med tutten så somnade hon själv! inomhus! Det har inte hänt många gånger, om det någonsin hänt. Det går framåt och det är det som är huvudsaken. Hon har dock fortfarande väldiga problem med sin mage och har ont i det ofta, men det börjar också bli lite bättre. Hon skriker mindre på nätterna men har fortfarande ont på dagarna och kvällarna och man hör hur det bråkar därinne.
 
 

Washi

 
Räknade mina rullar och insåg att jag hade 54st. Nu får det räcka för ett tag rymmer inte alla på mitt rör längre :)
Tur det inte är så dyrt ;)
 

Söndag

Söndag idag och vi inväntar främmande. Lilly vaknade på helt fel sida idag och sover nu i min famn i hopp om att vakna på rätt sida.

Imorgon är en ny vecka, står bvc-besök och dra-ut-visdomstand på schemat. Har haft ångest över det där tandläkarbesöket mer än en månad nu. Jag avskyr att gå till tandläkaren, dyrt och plågsamt! Men Lilly drog ut en tand då hon var fem veckor, så jag borde klara av det :) sen blir hon fyra månader nästa vecka, lilla tjejen börjar bli stor!

Bild från igår när vi såg melodifestivalen, Lilly tyckte det var så intressant så hon somnade.

Ny Matta

 Har ju glömt att berätta att jag köpte en ny matta för ett tag sedan. En orange! Kan vara en av dom snyggaste färgerna, speciellt i inredning. Mattan fick högsta betyg av våran lurviga familjemedlem.

Lördag

Då var det lördag, idag har vi hälsat på Lillys farfar och sedan handlat mat. Blir kött och potatisgratäng idag, hur gott låter inte det?!

Annars händer inte mycket idag, Lilly tyckte vi bara skulle vara hemma och mysa,
så då är det bäst att lyssna och lyda:)

Gunghäst

Min gunghäst som jag hade när jag var liten har fått sig en stjärna.
Målade om den i höstas och nu föll även den offer för dekorplasten.

Föräldrautbildning

Idag var vi på våran första föräldrautbildning. När man såg dom andra bebisarna som var ungefär lika gamla som Lilly så insåg man att hon är himla liten. Här hemma känns det som att hon är så stor :) annars gick det bra, Lilly var inte så imponerad av tillställningen och berättade det för oss. Men det kan ju inte alltid vara roligt.

Lite Tips

När jag var gravid så ville jag veta så mycket som möjligt om allting, vad är bra att veta, att ha hemma och att tänka på. Jag fick många tips och goda råd, men det var även mycket som jag inte fick veta och mycket jag inte hann ta reda på i och med att Lilly kom lite tidigare än jag räknat med.
 
Så jag tänkte ge några snabba tips till alla gravida läsare, finns hur många som helst så jag kanske delar med mig av fler senare.
 
♥ Jag föredrog att ha omlottbody till Lilly när hon var nyfödd, mycket enklare att ta på istället för att börja dra över huvudet, men det är nog en smaksak.
 
♥ Införskaffa en näs Frida eller annan nässug, kan vara en av dom bästa sakerna i världen när man är småbarnsförälder.
 
♥ Salvan inotyol, supersalva mot allting. Funkar även fint till andra saker än röda barnrumpor, exempelvis om man bränner sig, är torr eller om bebisen blir röd om halsen från mjölk och dreggel :)
 
♥ Handsprit, räddaren i nöden! Att sprita händerna är en av dom bästa tipsena jag kan ge, en liten bebis blir lätt sjuk och att sprita sig (och dom som hälsar på) kan hjälpa mot bla förkylningar.
 
♥ Amningsnapp, guds gåva mot såriga och onda bröst!
 
♥ När bebisen kommer, ta kort! vi har flera tusen bilder på Lilly och jag tycker ändå det känns som att vi tog för lite kort när hon var nyfödd och så även nu,
 
♥ Det är ingen lek när mjölken rinner till (om du frågar mig i alla fall), brösten spränger och det i princip sprutar mjölk ur dom, men det lugnar ned sig och blir bättre. Vilket jag inte trodde att det skulle bli, jag trodde dom skulle göra fruktansvärt ont tills jag slutade amma om sissådär ett år.
 
 
♥ Och framförallt, känns något konstigt ÅK IN! bättre en gång för mycket än för lite. Du känner din kropp bäst, ingen annan! Talar bara av egen erfarenhet, hade inte vi åkt in den där torsdagen så hade dom inte märkt att Lilly mådde dåligt i magen, dom hade inte sett att hon var 43% för liten och dom hade inte plockat ut henne, en vanlig förlossning gick inte då hon inte hade klarat av det. Läkaren berättade att hon hade inte klarade sig länge till i magen.

Duktiga ♥

Nu åker vi mot första föräldrautbildningen :)
 
Kolla in hur duktig och stark jag är i nacken.

Husgarderober

Behöver jag berätta hur mycket jag älskar Lillys husgarderober?!
Ska bli en till lite senare där jag tänkte att hon kan ha sin leksaker, ska bara köpa en billy bokhylla och övertala mannen att bygga dörrar.
 

Händer

Lilly har hittat sina händer och har dom gärna i ansiktet hela dagarna eller äter på dom, ibland knäpper hon händerna och bara tittar på dom. Ser så gulligt ut, många gånger ser det ut som att hon tänker "hmm, vad mer kan man göra med dom?"
 

Lillys Rum

 
 
 

Blir intressant

Idag har vi varit ute på promenad, hela familjen. Bara så tråkigt då Baltazar är ett odjur i koppel och vi inte får till det, skulle haft mannen som talar med hundar här.
Annars händer inte cmycket, imorgon är det dags för våran första föräldrautbildning, vi missade ju den som var innan bebisen tittade ut (Lilly kom ut samma dag som den började.) Blir intressant att se vad Lilly väljer att vara på för humör imorgon.
 
Fått frågan om jag kan göra en snabb beskrivning av picasa, ska sätta mig ner och försöka mig på det ikväll om Lilly tillåter, så det kanske kommer upp imorgon :)

Pärlplatta

Igår började jag projekt bygga pärlplatta. Andreas laddade hem en app åt mig på ipaden som gör om bilder så att det blir pärlplattemönster. Så nu håller jag på att försöka bygga en pärlplatta som ska bli en bild av Lilly. Ska bli intressant att se hur den kommer att se ut när den är klar :)
 
Tillägg: Appen jag använder heter Bead it

Onsdag

Idag har vi gjort... Ingenting! Eller jag har skottat snö, tvättat, dammsugit och allt annat som hör vuxenlivet till. Hade även tänkt åka en sväng till stugan så att Baltazar får springa av sig lite energi, men det återstår att se om det blir idag eller någon annan dag.
 
Idag hade Lilly sin Lundmyr of sweden klänning :)

Galgar

Jag har fått frågor om vart jag köpt Lillys rosa galgar och dom kommer faktiskt från dollarstore,
så då vet ni det :) Billigt och bra!
 

Glassnyheter

Ni har väl inte missat att GB har kommit med nya glassar, dom ser riktigt goda ut! Tyvärr har jag inte provat någon då jag inte äter glass just nu när jag ammar Lilly, onödigt om hon skulle få ont i magen och mamman behöver verkligen inte äta glass med tanke på vad vågen visar.
 
Har ni smakat någon och vad tyckte ni om dom?

♥ ♥

Det är skönt att sova på pappa ♥

Kvällspromenad

Ikväll har jag och Lilly varit på promenad i två och en halv timma, man får passa på när mätaren visade ynka -4grader. Så nu har jag fått nog med motion för idag och kryper ner i soffan.

Bjuder på en mobilbild från Lillys garderober. Den lila är det senaste tillskottet:)

Bokstäver

 Hittade dom här snygga bokstäverna med belysning, skulle passa perfekt i Lillys rum. Dom är handgjorda av Lotta Rubom och finns hos Mangarum.se. Prislappen ligger på 529kr/st
 
 

Nackträning

Lilly är ju som dom flesta vet ett prematurbarn, vilket innebär att hon föddes för tidigt och kan vara lite senare i utvecklkingen när hon är bebis, sen är det mesta väldigt individuellt när det kommer till små barn. Endel går när dom är tio månader, endel är bra bit över året innan dom tar sina första steg. Men man ska vara beredd på att många saker tar längre tid för ett prematurbarn, så som hålla upp huvudet, sitta, gå, krypa och så vidare.
Lilly är tre och en halv månad okorrigerad, nästan två och en halv månad korrigerat. Hon lyfter huvudet när hon ligger på mage (när hon själv vill) och är stabil i nacken när man håller i henne, men inte så stabil så att hon kan hålla det helt själv, man får vara på sin vakt. Men det går framåt och man ser för varje dag hur hon blir starkare och starkare, våran duktiga tjej!
Hur gamla var era barn när dom blev stabila i nacken och kunde hålla huvudet själva?
 
Sen är det inte så populärt att ligga på mage :)

Mixa och matcha

Tur att barn är söta fastän dom har alla regnbågens färger på sig, för i det här huset så verkar vi inte kunna matcha färger. Lila, rosa, vitt, svart, rött, orange, grått, you name it! Om man tittar på sockarna så kan man ana vem det är som klätt denna godbit ;) Och påtal om kläder så ska jag visa er lite senare vad Lilly fick igår av sin gammelfarmor :)
 
Kolla mamma! jag kan sitta själv... typ...

Mjölken tar slut

Jag vaknade kring sex imorse över att jag hörde någon skratta och mycket riktigt. När jag vaknade och öppnade ögonen så möttes jag av en glad liten tjej med stora blå ögon. Om hon skrattade åt mig så blir jag inte förvånad, min sovstil och smutsiga hår måste vara en rolig syn. Men efter blöjbyte och lite frukost somnade hon om och drömde något mindre roligt lät det som. Vad drömmer en bebis egentligen? Att någon tar tutten och gömmer den eller att mjölken tar slut?

Lilly har börjat dela mitt intresse mer och mer, vara vaken länge på kvällen och sova länge på morgonen. Hon somnar i min famn nångång mitt i natten och sover gärna till tio på förmiddagen, då har hon hunnit äta två gånger men somnat om. Jag måste säga att jag tycker det är otroligt skönt, sedan är jag en människa som hellre är vaken sent och sover längre på morgonen än tvärtom.

Lilla hjärtat

 

Nytt i Lillys rum

Äntligen har Lillys krokar kommit upp i hennes rum, är flera veckor sedan jag köpte dom men vi har inte velat sätta upp dom förrens garderoben var klar så vi visste om det skulle passa och det gjorde det!
Där ser ni även hennes nya rosa galgar och två av hennes nya koftor.

Måndag

Då var det måndag och ny vecka, imorse visade mätaren -27 grader. Kan väl inte påstå att jag var så jätteimponerad, men sånt är livet. Idag ska vi försöka bli klara med Lillys nya garderob och jag ska städa klart i mitt pysselrum om lilla damen tillåter det.
För tillfället ligger lilly i bärsjalen och sover, en himla bra uppfinning detta och det var därför jag frågade er tidigare om tips på bra bärsele då jag skulle vilja ha en som vi kan använa när vi är utomhus och åker iväg.
 
Bjuder på två bilder från igår, hur kan man inte älska detta barn?! ♥

Fruktfat

Vi köpte oss som sagt en ny fruktskål i fredags som fick ta plats på köksbordet, eller vad det egentligen är har jag ingen aning om, men vi använder dom som fruktskål. Jag har länge velat ha ett snyggt då det andra vi haft egentligen varit en vanlig skål, en ful dessutom.
Finns på åhlens

Bärsele

Vi har tänkt köpa en bärsele då Lillys största hobby är att bli buren. Så nu tänkte jag fråga er om ni har någon erfarenhet av bärselar. Någon som är bra eller mindre bra?  Det är ju verkligen en hel djungel med olika modeller och märken, så då tänkte jag att ni kanske har mera koll än vad jag har.
 

Söndag

Idag har vi hälsat på Lillys morfar och bonusmormor, även moster var där. Efter besöket åkte Andreas iväg på träning och vi andra somnade. Hunden på golvet, jag och Lilly i soffan. Sen så har Andreas byggt klart Lillys lilla garderob som har fått ta plats bredvid den rosa. Ska visa er bilder på det hela lite senare då denna garderob inte hunnit få några fönster ännu :)

Bjuder på en bild från för någon dag sedan då hon höll på somna i sin babysitter :)

Present - Kofta

Lillys gammelfarmor (min farmor) har stickat en kofta åt henne, supersöt och visst är det något särskilt när det är hemmagjorda saker. Det är faktiskt någon som suttit och gjort det bara till den personen.
Hon fick tidigare en tröja (se HÄR!) som hon använder flitigt, speciellt under overallen.
 

Lamptittaren

Pappan är och roar sig med sina syskon så jag och Lilly har krypit ner i soffan och ser film (Lilly tittar på lampor & jag på film). Det är fortfarande oväder ute så vi får nog stryka promenad från dagens lista.

Sova Själv

Jag har ju glömt att berätta att Lilly ibland sover själv i vagnen här hemma. Det händer inte så ofta, men det händer! Man lägger ner henne i vagnen och ger tutten, så efter ett tag efter lite tjorv så sover hon, men hon måste ligga på sida, annars vägarar hon sova. Men i alla fall, från att aldrig sova någon annanstans än i famnen till att sova längre och längre stunder i vagnen är ett himla framsteg :) Våran lilla tjej börjar bli stor!
 

Innedag

Ute så snöar det och blåser så man vill inte sticka ut näsan genom dörren, hade tänkt gå på en promenad då mätaren visar -6 grader, men det får vänta. Så vi roar oss i soffan istället, Andreas och Lilly ligger och tittar på ipaden och jag leker med mina inställningar på nykameran.
 

Lördag

Idag ska jag åka ut och hämta hem mit paket, är en förstoring som ska upp på väggen bredvid bilden på Lilly. Ska senare beställa fler så att det blir en hel fotovägg. Väggen där bilderna ska upp har varit tom i ett och ett halvt år nu, vi har verkligen inte kommit på vad vi ska sätta upp där, men nu bestämde vi oss för att göra en fotovägg..
 
Ni får en bild på Lilly då jag inte hämtat ut bilden till fotoväggen ännu.

Gårdagen

När vi var iväg igår och lämnade något jobbrelaterad till Andreas arbetskompis så var vi på stan en snabbis. Hittade faktiskt i princip ingenting. Lilly fick sig en kofta och body i storlek 50 och vi köpte ett fruktfat. Sedan åkte vi och hälsade på Lillys mormor där vi även fick oss lite mat.

Fredag

Då var det fredag och idag åker vi nog iväg en snabbis till grannkommunen för att lämna något som har med Andreas jobb att göra (jag har ingen aning om vad vi ska lämna). Kanske går vi på stan en sväng, det beror på vad våran lilla dam väljer att vara på för humör och hur min rygg mår.
 
Bjuder på en bild från igår då Lilly låg på fårskinnet.

8 Sanningar

Jag har blivit utmanad, av Emma, att skriva åtta sanningar om mig själv!
Så då är det bäst att göra det :)
 
♥ Jag är en samlare, dock bara när det gäller saker jag gillar,  washitejp och presentpapper är mina stora passioner för tillfället och jag äger över 40 rullar washitejp och över 30rullar presentpapper, för det kan vara bra att ha :) Andra saker kastar jag gärna, ibland är jag och Andreas inte riktigt överens då jag anser att det som hamnar i förrådet aldrig mera kommer att komma ut och då kan vi lika gärna göra oss av med det.
 
♥ En av dom bästa sakerna jag vet är att sova, gärna länge. Dock är detta något som försvunnit sedan jag fick barn då Lilly inte riktigt delar detta intresse med mig.
 
♥ Jag har fyra tatueringar, en som är 70cm lång och går från låret till bröstkorgen, en på handlenden, en i nacken och en bakom örat.
 
♥ Det kan gå hur länge som helst mellan gångerna jag städar (förutom damsuga som jag gör i princip varje dag), men när jag väl gör det så storstädar jag gärna hela huset på en gång och känner mig otroligt nöjd efteråt.
 
♥ Jag dömer folk direkt jag träffar dom, men jag är alltid villig att ändra åsikt. Vilket i princip aldrig händer då jag oftast hade rätt från början angående människan.
 
♥ Jag hatade färgen rosa fram tills jag var drygt 19år, vilket man inte kan tro nu då jag inrett hela Lillys rum i rosa och även mitt pysselrum går i rosa.
 
♥ Jag har färgat håret över 100gånger, jag vågar nog säga över 200gånger. Jag har haft i princip alla färger man kan ha på håret. Blond, brunt, svart, rött, rosa, lila, blått, orange ja som ni förstår så kan listan göras lång.
 
 
♥ Jag har alltid drömt om att starta eget och jag är helt övertygad om att jag en dag kommer att göra det.
RSS 2.0