Socker

 Tisdag! Ikväll är butiken öppen, men det är några timmar kvar tills dess. Just nu håller jag och Lilly på att flytta om marsvinens burar här ute och separera honorna från hanarna då det nog snart väntas ungar och jag inte vill ha fler än dom som kommer. 

Flyttade in två nya marsvin för någon dag sedan, så nu är dom sex stycken. Känns bra att ta hand om dom då ägarna inte ville ha dom längre. 
 
Nu ska jag och den här damen äta lite glass och njuta av lite ledig tid tillsammans. 
 

Lite beröm

Då var det onsdagkväll, imorgon är jag ledig då jag jobbar helgen. Eller ledig är jag inte då jag har butiken på kvällen. Men dagen är jag iaf ledig. 
Hann med en loppis en snabbis idag efter jobbet, köpte upp ett parti med vhsband, alla hon hade rättare sagt för 1kr/st. Så nu ska här byggas! Extra kul var det när jag stannade och frågade om pris så skrattade hon, "ja det ska vara du, vad har du nu för ideer". Ingen aning om vem kvinnan var, men hon visste vem jag var. Fick beröm för min butik och min kreativitet, så kul när man ibland får lite beröm för det man gör. 

Har även hunnit med ikea idag, shoppade solcellslampor som aldrig förr och fyndade även lite andra småsaker. Rea är kul! Och det kommer lysa så fint i trädgården nu när det börjar bli lite mörkt på kvällarna. Dessa och fyra andra sorter som är utplacerade lite här och var. 


Fyndade mig ett bord (två) också för 50kr! 


Tisdag

 Dagarna rullar på, fullt upp med jobb och familjeliv. Jobbar helg i veckan, sen är det lääänge innan jag jobbar helg som behandlingsassistent igen. Känns bra! Synd bara att det är superfint sommarväder just när jag jobbar 7/7 dagar, men sånt är livet och nästa sommar ska jag också ha semester :) 

Butiken rullar även den på, det möblerad om, kommer varor och jag har sån tur som har så söta kunder varje gång det är öppet. 
 
 

Så var det slut

Då var helgen över och en arbetsvecka med 7 dagars jobb väntar. 6 dagar som behandlingsassistent och två dagar som butiksägare. Känns dock skönt att det är min sista jobbhelg vad jag vet. Ja förutom butiken då som är öppen på lördagar. 

I helgen har lilla familjen umgåtts, badat, ätit glass och fått lite nytta gjord. Synd bara att dom lediga helgerna tar slut alldeles för fort och att vardagen kommer ikapp. 

Har bland annat rensat ogräs och fixat lite i en av trädgårdsdelarna här hemma. Helg!

 Jag tackar dom högre makterna att det är fredag eftermiddag och helg. 
Imorgon är det butiken fyra timmar sen kanske lilla familjen hittar på något skoj.

Finns en massa saker jag borde göra, desto mindre saker som jag vill göra. Nåja, det hinns göra någon annan dag. 

 

Glasstjejen

Måste verkligen rekomendera Tupperware (eller hur dom nu stavas), deras glassbehållare där man gör egen glass är verkligen perfekt. Lätt för dom små händerna att hålla i och om glassen börjar rinna så rinner den ner i behållaren.
Lilly fick ett set av dessa av mammans bästa vän Anna som säljer tupperware.
 

Fisketur

Efter jobbet idag så åkte hela famlien iväg på en liten fisketur med båt. Lilly premiärfiskade och det var även premiär för båtåkande. Vi fick med oss 21 matfiskar hem som ska rökas, Så himla gott! Och snart är det helg, bara två dagar kvar som behandlingsassisten och sen butiken lördag.
Helgen ska spenderas med den lilla blöjninjan och hennes pappa.
 
 

För få timmar

Tisdag, varför går veckan så sakta? 
Jag dör! Tiden räcker inte till och kag borde sova två dygn i rad. 

Hur som helst, efter jobbet idag begav jag mig till andra jobbet. Packade upp nya varor, träffa härliga kunder och fick besök av dotter och make. 

Ikväll packades denna upp i butiken! 


Nyheter!

Lite nyheter som kommit idag till butiken. 


Galning

Lilly klättrar... Och klättrar... 
Det är tur att jag inte har dåligt hjärta, för så många gånger per dag som man får hjärtat i halsgropen och blir livrädd att flickan ska slå ihjäl sig. Det är fantastiskt med alla dessa framsteg hon gör, alla nya saker hon lär sig. Men det vore mer fantastiskt om hon kunde lära sig lite lugnare saker som inte kräver en puls på 210. Kanske så som sitta stilla, rita, bygga pussel och lego. Men nej, här ger vi 100% varje dag, varje vaken sekund. Ja den genetiska biten betvivlar jag på att jag är skyldig till. 

Välkommen till det (o)organiserade kaoset. 


Denna skeva värld..

Förr läste jag dagligen aftonbladet, även lokaltidningen. Ja inte i pappersformat, utan på webben som den moderna människa jag är. Bekväma skulle jag nog hellre kalla mig. Hur som.. Jag gjorde detta, men inte längre, nu läser jag tidningen på jobbet när jag hinner, om jag hinner. Det sker så otroligt mycket hemskheter i världen och det gör så ont att läsa det. Även om jag förstår att det slutar inte hända hemskheter i världen bara för att jag slutar läsa om dom, men jag försöker intala mig själv att det som står i tidningarna inte alltid är sant. För hur ska man annars orka med allting, när man vet att det dör människor i onödan hela tiden, att barn blir föräldralösa, vilsna och även slagna. Hur orkar man bära på all information och fakta och inte göra något åt det?! Problemet är att jag måste göra något åt det, många gånger har jag bara inte orken, tiden eller pengarna. Jag vill inte tro att världen är en så ond plats som den verkligen är.. Jag vill ta hem alla dessa fattiga, ensamma och sjuka barn. Men jag vet att det inte går, därför försöker jag ignorera hemskheterna så mycket som det bara går. 

Det värsta av allt är tidningarna. 50 barn dör i svält och det blir en liten notis. Men när prinsessan gifter sig är det på framsidan, gärna en helt egen tidning bara om bröllopet och dessutom direktsänt på tv. Är det så vi gör för att bedöva våra känslor för alla dessa stackars människor som far illa?! Vi gottar ner oss i någons annans lycka, i det här fallet prinsessans.. 

Ibland på nätterna när resten av familjen sover brukar jag tänka på det. Hur bra man verkligen har det och hur mycket man klagar över skitsaker. Jag brukar titta på min dotter med tårar i ögonen, hur känner alla mammor där ute i världen som ser sina barn dö? Hur överlever dom den smärtan? Jag kan inte sätta mig in i hur det är att inte kunna ge sina barn mat så dom blir mätt. Det finns så många människor som lever i misär och själv är jag arg när det blir reklam mitt i fredagsfilmen eller när mina favoritgodisar är slut. 
Förstår ni vilken värld vi lever i? 

Tiden går alldeles för fort

En gång i månaden är jag ledig fredag, lördag och söndag från mitt heltidsjobb. Från butiken är jag inte ledig, men det gör mig inget. Den där lediga fredag kanske symboliserar all tid man slitit sitt hår på jobbet och sprungit mer än den där sprintern Bolt. Nåja, skönt är det men tyvärr går tiden alldeles för fort och nu är det dags för en ny jobbvecka. Måndagsångest är ganska fantastiskt, vad skulle man annars ägna sina söndagskvällar åt? 

Helst hade jag velat spendera ännu mera tid med den här damen och hennes pappa. 
Under vagnen

Lilly har kommit på att man kan krypa in under vagnen :) Vad ger oss rätten?

Usch vad arg och ledsen jag blir när jag läser om hur folk vräker ur sig saker mot varandra. Oftast över internet där du är skyddad (vad du tror iaf). Hur kan man säga kränkande saker till en annan människa, helt utan anledning. Vad ger mig rätten att skriva/skrika glåpord till någon? Vad ger mig rätten att kalla en annan människa tjock, ful eller misslyckad? Vad har jag för vinning av att kränka en annan människa helt oprovocerat? Får man högre självkänsla själv? Förstår inte människor att dom sårar folk?! Ibland tappar jag tron på mänskligheten, jag hoppas att det jag läser och hör inte är sant, men tyvärr är det så.. Det spelar väl ingen roll för mig om en annan människa är tjock, smal, kort, svart, vit eller något annat? Det är inte min sak, det som spelar roll är vart man har hjärtat och hur man beter sig mot sina medmänniskor. Jag har vänner av alla dess sorter, ingen är mindre värd för att den väger mer än mig eller för att den har en konstig frisyr. För mig är det viktigaste att dom är en bra vän, en bra människa med en god insida. 

Hur ska man kunna lära våra barn vad som är rätt eller fel när inte ens dom vuxna vet det?Som dom säger, döm ingen förrens du gått i deras skor.  (Nånting i den stilen). 

Framtida yrken

Några framtida yrken för blöjninjan:

Arkeolog, för att gräva i jord, sten eller något annat är så fruktansvärt kul. 

Clown, att spexa och svammla är bland det roligaste som finns. Råkar någon skratta så slutar hon aldrig. 

Diktator eller president, ingen förklaring krävs. 

Operasångerska, för att höga toner är fantastiskt. 

Ljuva torsdag

Torsdag.. Skjut mig! Började dagen med att jobba till tolv, sedan hem och avbyta maken. Han åkte på jobbet medans jag och Lilly började gå mot bvc. Kolla upp utslag hon har och prata om vikt och längd. Sunderbyn ska ha kallat oss för längesen, vilket dom inte gjort. Dom ska även ha kollat upp hennes längd då hon är ganska kort för sin ålder plus att hon är prematur, vilket dom inte gjort.. Men nu ska bvc höra av sig till dom, så förhoppningsvis hör vi av dom snart. 
Sedan spenderas några timmar i butiken då den var öppen ikväll, Lilly var inte så nöjd över det. Trött och tjurig så överlevde vi kvällen trots allt. 
Nu skulle jag borda duscha, men jag väntar tills Lilly somnat eller maken kommit hem från jobbet. 
Imorgon väntas jobb igen, jag hoppas dagen går fort och att det blir helg nångång!

Lillys vikt och längd kurva. 


Fulla dagar

Veckorna går, nu är det juli månad och pang säger det bara så är det höst. Visst är jag possitiv?! 

Butiken rullar på, varor trillar in och jag trivs väldigt bra. Heltidsjobbet som behandlingsassistent rullar också på, lite tungt med heltid men det funkar. Är mest jobbigt för Lilly då båda hennes föräldrar jobbar helger, kvällar och pappan även nätter. Blir ett himla pusslande hit och dit. 

Lilly fick en ballong av mormor tidigare i veckan. Den ska såklart följa med överallt här hemma. Hon tryckte in sig själv och ballongen i batman bilen, finns det hjärterum så :)


RSS 2.0