Butiken

Här har ni ett utav rummena i butiken. Betydligt större, ljusare och fräschare! 




Socker

Lilla sockerhjärtat som egentligen inte är så liten längre. 


Loppis/utställare

Ses vi imorgon? 


Fullrulle

Det är verkligen fullt upp och jag känner att jag ligger minus på mitt sömnkonto. Otroligt jobbigt för en sån som mig som verkligen älskar att sova, det är nog min största hobby. 

Butiken rullar på bra, Lilly är lika galen som vanligt och hemmet förfaller. Med andra ord är allting som det brukar. Nu fick jag höra igår att vi skulle få främmande imorgon så jag får väl panikstäda ikväll när jag kommer hem. Vilket innebär gömma allt skit som ligger framme i någon garderob så det iaf ser lite städat ut. 

Snart!

Vi packar upo, packar ner, bär, blir galna och är trötta. Men snart är vi där, på tisdag öppnar vi i våran nya lokal och vi (jag & maken) jobbar i princip dygnet runt med att färdigställa butiken. Otroligt mycket saker. 



Snart!

Den här veckan och förra veckan har verkligen varit fullspäckade. Imorgon är sista dagen vi har öppet i butiken, sen flyttar vi till våran nya lokal. Så spännande och kul. Tur jag har en fantastisk familj och speciellt pappa som hjälpt mig så otroligt med den nya lokalen. 

Igår packade jag upp trädgårdsfigurer, fler än 90st är det och långt ifrån alla rymdes. 


Flyttning

I torsdags kom trädgårdsfigurer, dock ryms dom inte i den gamla butiken så dom står i den nya och inväntar öppning. Det är faktiskt inte så himla länge kvar, vilket känns riktigt kul och spännande! Längtar som en tok. 

I helgen har vi hjälpt svärfar att flytta, helt otroligt hur mycket saker han har och det känns ju jättekul att veta att snart ska hela butiken flyttas. Så otroligt tråkigt att bära saker, men det blir ju då bra i slutändan (intalar jag mig själv iaf). Kan meddela att om det funnits en tävling vem som har mest porslin i hela världen så hade svärfar hamnat på topp tre, utan tvekan! Det hade nog min farmor i och för sig också gjort då hon har en förkärlek till glas. Detta kommer hon neka "nä inte har jag nå mycke glas," nää bara 12 av varje sort i hela världen. 

Det tar sig

Nu börjar det ta sig i den nya butikslokalen och det är inte så himla mycket kvar. Känns kul att vi snart kommer att flytta, större, ljusare och bättre. Nu ska det planeras hur vi ska ställa sakerna och vad vi behöver för möbler då det blir så pass mycket större att möblerna inte räcker till.. Senare i veckan kommer även trädgårdsfigurerna, dom är påväg upp nu med lastbil. 



Klart!

Nu är den på plats i hallen, blev faktiskt bättre än jag tänkt mig. Först gjorde jag båda dörrarna gula men det blev så otroligt mycket gult så jag målade en svart, använde gamla skärp jag köpt på second hand till handtag. Dock hade jag inget gult skärp så jag fick måla det gult. Få se hur länge det dröjer innan den lilla ninjan "råkar" rita på den eller massakera den på annat sätt. Mitt andra skåp har hon en förkärlek för, har tapetserat om det mer än en gång då hon tydligen finner det roligt att riva sönder tapeten jag klätt dörrarna med. 

Älskar att vi snart bara har renoverade möbler hemma och inte likadana möbler som alla andra. Tycker det är så himla kul när det är lite annorlunda och inte bara vitt överallt. 



Svart & Gul

Nu har jag snart målat klart min nya möbel jag fick i vinter av en bekant som skulle kasta den. Är egentligen inte så supernöjd med den då jag gjorde ett snabbt jobb för att få bort den från garaget, men det duger och om inte annat får den flytta till nya butiken. 



Till småbarnsföräldrar

Till alla förstagångsföräldrar: 

Tio saker som är helt normalt fastän man inte kan tro det. Men ingen fara, vi har alla varit där när plusset visades på stickan. 

1. Du kommer googla, du kommer googla allt från hemorrojder till bebisbajs. Och du kommer ha varje konstig sjukdom som någonsin funnits. 

2. Du kommer att bli en allmän tillgång, okända människor kommer kommentera och känna på din mage och värre blir det när bebis har kommit och främmande människor ska ner med deras smutsiga fingrar i barnvagnen och det enda du skriker inombords är "NEEEEJ, RS-VIRUS".

3. Du kommer vilja strypa folk, säkert något ännu värre. För efter hundrafemtio "goda råd" från omgivningen som verkar känna dig och din bebis bättre än du själv så är det okej att bli lite less. 

4. Någon kommer alltid vara bättre,.. Eller ha det värre.. När det enda du vill är att sova och duscha så kommer alltid någon berätta att dom inte sovit på flera år, vad du än går igenom är någon värre. Jag vill väl inte sova mindre bara för att du inte sovit sedan glödlampan uppfanns!? 

5. Dom här psykotiska föräldrarna har även barn som kan sitta när dom är två veckor, följer viktkurvan perfekt och gråter aldrig, du kommer vara avundsjuk och fundera vad som är fel med ditt barn (även här kommer du googla). Men tillslut kommer du inse att det är skitsnack, deras barn gråter också och nej dom log inte medvetet när dom var sex dagar gamla. 

6. Du kommer uppskatta att dina föräldrar finns, dels för barnvaktande och hjälp men även för att du nu först inser hur jävla jobbig du var ibland när du var liten och dom sålde dig ändå inte på blocket. 

7. Barn kräks, dom pissar i sängen, river huset, ritar på väggar, hittar nagellack och "råkar" spilla ut det på din nya soffa och ja, dom gör dig vansinnig ibland. Det är helt okej att älska att fara på coop helt själv, andas och inte ha en huligan hängandes i benet för att sedan komma hem och fått ny energi. Kom ihåg att ibland kan det vara skönt att vara själv några minuter, det är alldeles för lätt att glömma bort sig själv. 

8. Du kommer att göra nästan allt du inte skulle göra när det gäller dina barn, dom kommer sova i din säng fastän dom inte skulle det, du kommer muta och hota "tar du inte på dig jackan får du inte åka till mormor". Du kommer slå igång ipaden fastän dom kan få fyrkantiga ögon och låta dom se den medans du lagar mat. 

9. Du lär dig uppskatta en dusch ifred eller bara ett toalettbesök, saker du tog förgivet förr är en lyx idag, när du väl får göra nummer två ifred på toaletten utan att någon står och kastar bindor, tamponger och skrattar åt dig så känns det som att du har vunnit på lotto. 

10. Du kommer inte alltid vara jättestolt över dina barn, speciellt inte när dom börjar prata och berättar gärna för okänt folk att pappa fiser och dricker öl, mamma har ingen snopp men långa bröst. Omgivningen kommer förmodligen skratta, du kommer önska att du kunde sjunka genom jordens yta. 

Eller så kanske dina barn nångång följer med till ditt jobb, vi kan låtsas att du jobbar i en butik, ja du till och med äger den. Ditt barn sköter sig exemplariskt till en början medans du själv står och förklara skillnader på 1:14 bilar och kunderna är imponerade av att ditt barn är så lugn och snäll. Vi kan säga att barnet sedan berättar att hen har bajsat, då kan det hända att om du är ägare och ensam arbetare i butiken börjar kallsvettas, vi kan även leka med tanken att det just då strömmar in massor med folk i butiken i samma takt som odören utav bajs sprider sig, vi kan även leka med tanken att nu bestämmer sig hen för att det kliar lite i blöjan. Vi kan säga såhär, det kan hända att det blir en dålig komedi och det helt plötsligt är bajs på fler ställen än bara i blöjan, men nu leker vi ju bara med tanken, det kan även vara så att detta hände någon, någon som äger en butik och säljer bland annat 1:14 bilar. Jag säger inte att det är så, men det kan vara så.. Det kan även vara så att ägaren ändå sålde bilen, torkade bajs och ringde till barnets pappa och var arg så han fick lov att stiga upp fastän han jobbat natt och hämta avkommat. Som sagt det hade kunnat hända, någon.. 


Men lugn, det kommer stunder då dom små ninjorna är helt fantastiska och du svämmar över med kärlek och kan inte förstå hur du kunde vara trött/less/arg/irriterad.. 

En bästa vän

Igår/inatt hade jag besök av bästa vännen, i drygt åtta timmar satt vi och pratade om allt möjligt, sånt man gör med en bästa vän. Drack flera liter te och skrattade åt gamla bravader, precis sådär som det ska vara. Jag är otroligt tacksam att jag har en bästa vän, någon man kan prata konstiga saker med utan att den dömer en, någon som är lika knäpp som en själv. Jag önskar alla människor fick ha en sådan vän. Någon du kan disskutera snygga kändisar, mensvärk, parfymer, roliga minnen och allt annat dumt med. Det händer inte lika ofta nu för tiden som det gjorde förr att vi sitter uppe i timmar å pratar strunt, men det betyder mer nu än någonsin. Att koppla bort blöjbyten och bokföring ett tag och bara vara vän. 

Det enkla

Lilly vaknade mitt i natten, klarvaken. Så vi låg och pratade, pappan i huset jobbade natt så det var bara vi tjejer hemma. Vi pratade om vad alla heter, hur många glassar vi brukar äta och vad hon hade gjort i veckan. Fastän klockan var mitt i natten och jag helst bara vill sova så kan jag inte sluta förundras över denna lilla tjej. Vi bara låg där med huvudena bredvid varandra, hon visade med händerna hur många år hon är och det är sådana stunder man känner sådan otrolig kärlek till sitt barn, inget bråk, ingen trots utan bara jag och hon, liggandes under ett stort täcke i ett mörk rum, pratandes om helt orelevanta saker. Efter ett tag kröp hon upp och la huvudet sitt på armen min och somnade. Vi är faktiskt väldigt bortskämda med att Lilly ofta somnar i famnen eller liggandes tätt intill, visst ibland kan det vara lite jobbigt men vad är bättre än att ha sin egna lilla blöjninja sovandes i famnen?! 

Ibland tror jag vi glömmer stanna upp och bara se det enkla. Vi behöver inga lekland eller roliga spel på ipaden för att våra barn ska vara lyckliga, vi behöver bara lyssna och ligga tätt bredvid.
 
Men visst är det skönt ibland med ett spel på ipaden eller en stund på ett lekland, det kan jag inte neka. 

Galningar

Idag har jag varit ledig, så jag tog galningen på 15kg och åkte till hennes favoritkusin Maja och hennes storebror. I flera timmar så lektes det och jag tänkte att nu borde väl ändå denna ninja vara trött, väl hemma så plockade jag fram täcket, lade mig i soffan och såg framför mig hur jag skulle få ligga där och bara ta det lugnt i nån minut. Pappan åkte på jobbet, Lilly blev galen för att jag hade tagit mitt(!) täcke. Hon skulle ha täcket, jag vägrade som den otroligt pedagogiska föräldern jag är. Jag erbjöd att vi skulle dela täcke, det är ju trots allt ett dubbeltäcke, tror ni hon ville dela? Såklart inte, så nu ligger jag i soffan under täcket och hon ligger på golvet, arg som ett bi under andra delen av täcket.. När hon väl lugnat ner sig en aning och andats djupt tio gånger genom näsan, tror ni inte då att hunden börjar skälla som att han blivit helt galen. Hotade hunden med ett veterinärbesök han aldrig skulle få komma hem ifrån och ninjan på golvet fick ipaden. Kan jag få slötitta på tv i tio minuter utan att någon i min omgivning blir rabiat och galen!?! 

På bar gärning

- Vem har ätit upp chokladen Lilly?
- Pappa! 
- Har pappa ätit choklad?  
- Mmmm.  
- Jag ser det.. 
- .....





Snart sex år

Snart sex år med dig, det känns som en evighet sedan vi möttes första gången. Vad gjorde jag innan jag började bygga ett liv med dig? 

I år har vi varit gifta två år, förlovade fyra och tillsammans sex år. Tiden springer iväg och våran galna avkomma blir tre år i år! Har vi börjat bli gamla? 


Vi har hunnit med mycket, det känns som att vi levt ihop så många år så det förflutna har suddats bort bakom horisonten. Har inte vi alltid levt tillsammans? Har inte vi alltid skrattat åt dåliga interna skämt tillsammans? Har inte du alltid retat dig på mina klädhögar? Har inte jag alltid stört mig på din sova-åt-helvete-för-nära sovstil?  

Tänk att vi är föräldrar, blev det som vi tänkt? Jag tror livet blev bättre än vad vi trott, okej jag trodde barn gillade att sova lika mycket som mig, där fick jag en käftsmäll av verkligheten när det visade sig att våran blöjninja gärna sover men mitt emellan sina föräldrar, sparkandes ninjasparkar och somnar inte förrens åt helsike försent. 

Vi är inga experter på att vara föräldrar, men vem är det? Vi äter inte alltid enligt kostcirkeln, vi glömmer ibland d-droppar och konsumerar lite väl mycket välling ibland. Ibland tar vi kanske för mycket badskum när vi badar och allting är inte ekologiskt. Vi glömmer ibland att ninjan fångar upp varje fult ord vi säger och jag slår mig väl inte för brösten när hon berättar i kön på ica att pappa gillar öl, okej det är inget jag är stolt över och kommer skriva in i mitt cv. Men jag blir varm i hjärtat när hon på kvällen kryper upp i famnen med tutten, dockan och ett täcke för att slutligen somna. Där nånstans känns det som att vi har lyckats och alla ord som "bajs, piss, öl, epa" är utsuddade och jag förtränger att hon berättade för en okänd kund i butiken att hon har pissa på mattan. 


Det är inte alltid lätt att vara mamma, fru och egenföretagare. Men jag gör så gott jag kan och försöker få tiden att räcka till och jag älskar dig A för att du ser mig, du ser när jag är helt slut, du tar hand om hemmet när jag har fullt upp med butiken, du hjälper mig med mina galna ideer och du gör det du tror är bäst för din familj. Jag och huliganen här bredvid hälsar att du är fantastisk! 

Ps. Lilly berättar för mig att "pappa, ööööl, epa". Du kanske har något att förklara för mig Andreas? ;) 

Nyhet

Vi har fått in superfina papperssugrör till butiken, passar perfekt som dekoration eller pysselmaterial. 



Påsk

Jaha, då var det påsk igen. Internet fylls av söta påskkärringar och påskpyssel. Påsken har aldrig varit så viktig för mig, förutom när man var liten och fick vara ledig från skolan. När Lilly blir lite äldre så blir det nog mer påskpyssel och påskdekoration. Igår målades det i alla fall påsktecknibgar med klistermärken här hemma, Lilly var nöjd så då är nog jag också nöjd. Vi målade även hjärtan eller ägg som Lilly kallar dom. 



RSS 2.0