Klädproblem

Jag har verkligen börjar sakna min gamla kropp, inte för att det är så jobbigt att vara gravid utan för att det är så tråkigt att titta på kläder, ingenting passar och det är som att man skrivit ett kontrakt när man blev gravid att man automatiskt vill klä sig fult, för på dom flesta mammavdelningarna så är det tråkiga och fula kläder.. Endel vanliga kläder går såklart att använda fastän man är gravid, men jag vill gärna ha på mig något annat än linnen dag ut och dag in tillsammans med en kofta som inte går att stänga..
 
och påtal om att stänga, växer min mage 1-2cm till så kan jag inte stänga min vinterjacka, så jag måste fundera hur jag ska göra med det då det är tre månader kvar innan bebis kommer..

Magen

Vecka 29

Då var det dags för veckobyte igen, bara en vecka till så är vi i vecka 30, vilket känns riktigt stort. Känns verkligen som att vi börjar närma oss målet :)
 
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
 
Egna Tankar: Den lilla krabaten har börjar sparka uppåt mot revbenen och jag känner av hicka i princip dagligen.. Har även börjar ha sammandragningar på kvällarna och nätterna, magen blir stenhård och spänd samtidigt som bebis lever rövare.. Än så länge har jag inga strior, heller inga åderbråck, men det kommer nog när vi går över det magiska 30 Strecket..

Häftig lampa

Kolla in den här coola lampan som jag hittade, den kan väl egentligen inte vara så svår att göra själv?
Hittade den här!
 

Fredag

Godmorgon!

Halv nio har klockan slagit och det är dags att stiga upp, vi får nämligen grus levererat hem och jag tänkte gå ut och hjälpa mannen att lägga ut en markduk så att vi inte får gräs fulla grusgången.. Kan inte göra så mycket nytta då jag för det mesta får så ont i foglossningarna, men lite ska jag väl klara :)

Världens Bästa!

Det här är utan tvekan världens bästa killar ♥
 

Julklappar

Tänk att snart är det oktober, vilket innebär att det närmar sig bebis men även jul! Jag hör till dom som älskar julen och börjar pynta "för tidigt" enligt många och börjar köpa mina julklappar i början av oktober..
Jag hade tänkt börja köpa julklappar när som helst, är så skönt att börja tidigt och slippa stressen i slutet, speciellt med tanke på att jag kommer vara rätt så tung och klumpig i december.
 
När börjar ni julpynta & köpa julklappar?
 

New nails

I brist på annat så provade jag min nya gele till naglarna tidigare ikväll..

Explodera

Idag har varit en tråkig och jobbig dag att vara gravid på, egentligen vet jag inte varför, eller jo. Mina hormoner har sprutat och Baltazar har varit nära på att göra mig galen, en hund som följer varje steg man tar och sitter och stirrar på en konstant kan verkligen pröva mitt humör in i det sista.. Jag har hållt mitt humör på en bra nivå i 28 veckor ( till och med Andreas tycker det), men idag har jag varit nära på explodera, sen gör förkylningen inte saken bättre..

Bara därför bäddar jag ner mig i soffan och ser tv med en bebis som kommit på hur man sparkar mamman i revbenen..

Tossor

Kolla in dom här söta tossorna som finns att köpa på Lindex.
 

Skötväska

Nu är skötväskan beställd :)
Jag skulle först beställa den blå/svart/vita, men den var slut och jag orkade inte åka till Luleå för att köpa den. Så då tyckte Andreas att jag kunde beställa min favorit fastän den var lite tjejig ;) Den finns även i svart men det kändes så himla tråkigt.
99;- Hos stadium

Bebisfilt

Idag har vi varit och flängt hela dagen lång och nu har jag parkerat i soffan i min nya filt som jag fått av mannen, en mysig och varm filt som passar mig perfekt då jag spenderar rätt så många timmar framför tv;n nerbäddad. På tal om filtar, vi var förbi min pappa och hans sambo tidigare ikväll och då hade hon virkat en supersöt filt till bebis som ska få ta plats i vagnen när den är bäddad, men än så länge så hänger den på spjälsängen som för övrigt nu har flyttat in i sovrummet och står färdig för en bebis.
 

Älskade Byxor

I brist på annat så satt jag och kollade runt på bilder från tidigare i år, hittade kort när jag hade nyköpt mina höga gröna byxor och det är inte förrens nu man uppskattar hur man såg ut innan man blev gravid.. Men det kommer nog en dag då jag kan ta på mig dom igen, eller det måste det då det är dom skönaste byxorna som existerar... Varje gång jag går in i min garderob så ser jag byxorna hänga där så fint och vänta på mig :)
 

Håret

Jag har sagt till mig själv att jag inte ska göra något åt mitt hår nu, egentligen mest bara för att jag inte orkar, vill eller har lust.. Helst skulle jag vilja att det växte en decimeter över en natt.
Alla jag pratar med som varit eller är gravid pratar så gott om deras hår, det tänker jag då verkligen inte göra då mitt bara blivit sämre sedan jag blev gravid. Om jag tvättar håret på morgonen så är det smutsigt ibland på kvällen annars dagen efter, i och för sig har även min hy tagit stryk av graviditeten. Det ser ut som att jag har smörjt in mitt ansikte i matolja eller något annat flottigt och härligt..
 
Det jag egentligen ville komma fram till var att jag skulle hemskt gärna vilja ha den här längden och färgen igen, här har jag dock löshår och bilden är från mars i år har jag för mig.. Detta var en perfekt längd och en perfekt färg. Frisyren eller färgen behövde jag inte bry mig om, om jag inte ville..
 

Måndag

Nu är jag och mannen påväg till sjukhuset där han har en tid. Vi ska även förbi på barnens hus efteråt och kolla på nya däck till våran barnvagn, som jag skrev tidigare så är det Andreas mamma som köpte barnvagnen begagnad innan hon gick bort. Så det enda vi behövde köpa är nya däck, betydligt billigare än att köpa en ny vagn, sen är den i himla fint skick och har ett speciellt värde för oss..

Tester

Jag har gjort en massa tester och enligt dom så blir det mest troligt en pojke. Så vi får väl se om dom har rätt.
 
Enligt gravid.se blir det en pojke
Enligt babyboom.nu blir det en pojke.
Enligt babycenter.com blir det en pojke
Enligt mammasidan.se:s test blir det en flicka.
Enligt kinesiska födelsekartans test blir det en pojke.
 
 
 

Syskonbarn

Tidigare idag så var vi och träffade Andreas tre syskonbarn :)
 
 
 

Instagram

Jag har fått frågan flera gånger om jag har instagram, vilket jag har. Johannaastenvall

Stödstrumpor

Idag är både jag och Andreas två utslagna hjältar, jag har smittat Andreas så att han håller på bli sjuk.. Så ikväll ska vi äta glass, godis och se film;)

Visst får jag snygga ränder av mina stödstrumpor?! ;) För övrigt så är det riktigt obehagligt att ha på sig om man frågar mig, tajta höga sockar...

Inhandlat

Det är ju nu mindre än tre månader kvar tills bebis är beräknad att komma ut och vi har nu det mesta. Jag ska titta på en skötväska, köpa lite fler lakan, en mobil och sen tror jag att det som börjar vara klart.. Salva, olja, puder och sådana saker har jag köpt klart, (känns skönt att ha hemma omän man inte behöver allting direkt), däremot har vi inte köpt några blöjor ännu och jag har ingen aning om när vi ska börja göra det. Kanske lika bra att börja snart då det är bra att ha hemma.. Just nu har vi bara blöjor i större storlekar som passar till Andreas syskonbarn..
 
Min fråga till är då, vilket märke rekomenderar ni på blöjor ?
Det finns ju hur många som helst och det är ju inte alltid så att dom dyraste är dom bästa.
 
 
 
 
 
 

Utslagen hjälte

Nu är klockan mitt i natten och mina ögon står i kors. Har haft middagsfrämmande ikväll, så vi har ätit mat, spelat spel och haft trevligt. Men det känns att man inte orkar lika mycket, både pågrund av graviditeten och förkylningen. Så nu tänker jag krypa ner bredvid mannen och somna :)

Magen

Det känns som att magen står stilla, den verkar inte bli något strörre ;)

V 28

Idag går vi in i vecka 28 :) bara två veckor kvar så är vi på 30, himlar vad fort det känns som att tiden gått.

Cardigan

Hade jag bara vetat om det var en liten tjej eller kille som gömde sig i magen så hade jag köpt en av dom hära. Men nu får jag snällt vänta tills den väljer att komma ut innan jag får veta vad det är. Och ja, jag är en sån som vill ha flickigt eller pojkigt, absolut kan jag klä en flicka i mer pojkiga kläder. Men får jag en pojke kommer jag aldrig klä den flickigt.
Vi är alla olika, men sådan är jag..
Den finns att köpa hos Kappahl för 129:-

 

Köksstädning

Ikväll har jag städat i alla köksskåpar, helt otroligt så tråkigt det är. Ungefär lika tråkigt som att vika tvätt.. Men nu är det gjort och jag gissar att det inte dröjer mer än en vecka så är det lika stökigt därinne igen. Ibland kan jag verkligen bli tokig av att göra ingenting och måste då börja städa, så har det alltid varit. Hips vips så kan jag storstäda huset och tycka det är roligt, tyvärr är det lite långt mellan gångerna ibland ;)
 

Tre månader

Idag är det exakt tre månader kvar tills bebis är beräknad att titta ut, det firas genom att gå ut och fika/äta med mannen:)

Fullt ös

Jag har ju glömt att berätta.. För någon dag sedan så kände jag bebis hicka för första gången, även Andreas kände det och vi kom fram till att det måste vara hicka vi kände.
Annars så känner jag bebis jämt och alltid känns det som, jag undrar om den där någonsin sover ?! Iallafall inte på nätterna, från ca 23-05 så är det fullt liv därinne och jag har sammandragningar och en sparkandes bebis, vilket resulterar i att jag inte kan sova och känner mig som en zombie på dagarna..
Det är mysigt när bebis sparkar, men det är även mysigt att sova utan någon som möblerar om urinblåsan tre på natten.
 

Tips

Ni har väl inte missat att Panduro just nu har rea och skulle det nu vara så att ni har missat det så tycker jag att ni kan kika in där och göra lite fynd.
 

Sjukling

Jag har gått och blivit förkyld, vilket resulterar i att jag orkar inte göra nånting, förutom att ligga ner.. Det är ingen allvarlig förkylning, men allting blir så mycket jobbigare när man är gravid, jag beöver bara tänka på att gå uppför trappor så blir jag andfådd.

Ikväll ska jag och magen bara ligga i soffan och se tv. Bästa sambon har köpt hem godis också;)

Underbart

Baksmällan två på tv och glass med maräng, banan och varma hallon. Bredvid mig har jag världens bästa människa som jag inte vill byta bort för allt i världen.

Regnet det bara öser ner

Måndag och ute vräker regnet ner. Hade tänkt ringa försäkringskassan och be dom skicka ett nytt papper åt mig ang föräldrapenningen då det första jag fick hem var fel. Dock måste jag ladda upp mentalt först då det alltid är sån kö när man ringer dit "du har plats 90, beräknad väntetid ett liv." jag hinner bli på dåligt humör innan någon har svarat.

Chubby

Jag har inte trott att jag börjat samla på mig vätska, men ack så fel jag haft. Jag ser på både mina fötter och händer att vätskan är ett faktum. Nu får jag inte på mig förlovningsringen och fötterna ser ut att ha varit hårt lindade när jag tar av mig sockarna.. Känns faktiskt lite bra att jag börjat samla vätska, det ger mig inte lika mycket ångest när jag ställer mig på vågen. Jag lovar att innan den här bebisen är ute så har jag gått upp 30kg, vilket verkligen inte behövs, men det kommer sluta där. Nu är jag vecka 27 och har gått upp drygt 15kg, FEMTON! Jaja, Andreas har lovat att älska mig ändå :)

Ett disco

Idag har vi varit på miniracingbanan och hjälpt till. Stått i kiosken och prata i micken. Kom just hem och parkerade i soffan, bebis verkar tycka att det var tråkigt då den genast startade ett disco därinne..

Taklampa Köpenhamn

Såg att rusta har fått in en taklampa i rätt prisklass som föll mig i smaken. Ska helt klart kolla in den här nästa gång jag besöker en stad som har rusta.



Taklampa med högblank finish på utsidan, matt finish på insidan. Mått: 30x15cm. E27. Tygsladd 1,5 m. Finns i färgerna vit/grön, vit/lila och vit/svart.

Full dag

Då var det lördagkväll och idag har vi haft full upp här hemma. Har hämtat ved och travat den, krattat, städat bort lite inför vintern och tusen andra saker.. Så nu har jag parkerat i soffan bredvid mannen som ser hockey, känns verkligen i kroppen att man varit igång hela dagen och foglossning gör sig som vanligt påmind.

Det var någon som bad att få se mer bilder på gungstolen, så varsågoda!
 


 
 
 
 
 

Mobil

Jag (läs vi) har tänkt köpa en mobil, eller egentligen två till bebis. En till sängen och en att ha där vi har skötbädden. Har tittat länge men jag hittar som inte någon som faller mig i smaken och inte kostar nästan 500kr, vilket jag anser är alldeles för mycket pengar för något sådant. Men så var jag in på ikeas hemsida och såg denna mobil, söt och bra pris. Dock vill jag se den live innan jag uttalar mig mer, för är det något jag vet så är det att många gånger ser det bättre ut på bild än i verkligenheten..
Har ni kanske något tips på någon söt mobil, både att hänga i taket och på spjälsängen ?!
 
LEKA CIRKUS Mobil
 
 

Ang tipset

För någon dag sedan lade jag upp ett tips på hur man maskerar med maskeringstejp och målar utan att färgen rinner in bakom maskeringstejpen. Vilket alltid händer mig när jag målar. Nu var det så att alla inte förstod hur dom menade på bilderna, så jag ska försöka förklara.

Man börjar med att måla i det här fallet den gula färgen på maskeringstejpen (alltså färgen som är i botten) och väggen innan man målar den andra färgen som man ska ha. På så sätt kan färgen (den svarta) inte rinna in bakom maskeringstejpen och det blir en fin kant som inte rinner. Jag vet att det blev lite tjorvigt, men jag vet inte hur jag ska förklara på ett bättre sätt.

Tavellist

Tavellisten i köket. Det har fått komma två nya tavlor till samlingen.

Bebisrörelser

Igår var det en bebis som försökte trycka sig ut genom magen hela kvällen.

Fredag

Då var det fredag och vädret ute var inte riktigt det bästa, regn och åter regn. Men det gör inte så mycket då det finns tusen saker att göra inomhus, började städa här hemma igår och ska väl fortsätta med det idag.

V. 27

Imorgon fredag kliver vi in i vecka 27. Dock tycker jag magen står stilla, känns som att den varit den här storleken länge nu.

Tips på målning

Jag har länge funderat över varför meskeringstejp inte håller tätt när man målar. Det ser bra ut tills man drar bort tejpen, då har det ändå runnit färg. Nu hittade jag hos flygger en bra beskrivning som jag tror funkar, har dock aldrig provat det själv men jag tror att det inte ska rinna igenom färg. Så varsågoda, se och lär! :)
 




Arbetssamma

Idag så håller mannen på med eldstaden och jag bygger ut trädgården. Tror det kommer bli himla fint! Känns bara märkligt att göra det på hösten, men då är det ju klart till våren när det är dags att plantera. Har dock fått stränga order av Andreas att inte lyfta tungt så jag måste ha hans hjälp i princip hela tiden..

Skötväska

Jag har tänkt köpa en skötväska, dock finns det ungefär en miljon stycken och endel är väldigt dyra, alldeles för dyra. Jag tänkte fråga er om ni har något tips på en rätt så rymlig skötväska som inte är sådära jättestor och klumpig. Det är ju även en fördel om den inte kostar fyrsiffrigt.
 

Nyhet

Lagerhaus har fått in två nya affisher som jag helt klart ska köpa :)
Har redan två stycken från lagerhaus på min tavellist i köket, men det ser lite tomt ut så dessa två kommer passa perfekt där!
 


 

Pysselsuget

För några dagar sedan så målade jag om min gunghäst som jag hade när jag var liten. Ska måla det sista ikväll och sedan tänkte jag att ni skulle få se bild:)

Har även lite andra projekt som jag har börjat med smått som ni ska få se, känns verkligen att det blivit höst nu. Då kommer alltid pysselsuget tillbaka.

100

Idag är det 100 dagar kvar. Vilket innebär att imorgon blur det tvåsiffrigt:)

För den sy-sugna

Jag hittade dessa uggle-kuddar på Etsy.com. Men dom kan väl inte vara så svåra att så själv om man bara vet vad man gör. Jag personligen är inte nog bra på att sy för att prova på detta, jag har heller inte så stort intresse av just sy. Gånger som denna så saknar jag svärfmor lite extra, hon hade utan tvekan gjort ugglor till bebis:)
 

what to expect when you're expecting

För ett tag sedan såg jag (läs vi) filmen what to expect when you're expecting, jag både grät och skrattade. Självklart gillade jag den då det handlade om gravida kvinnor ;)
Så nu tänkte jag höra med er om ni har något bra tips på gravid-filmer ?!
 
 

Måndag

Då var det måndag, mannen åkte till jobbet imorse men kommer hem ikväll. Känns skönt att han ska jobba på "hemmaplan" i två veckor nu:)

Har ju även besök av Maja som för tillfället sover, tänkte gå ut på en promenad, klädde på mig och henne, gick 20m till postlådan så sov hon. Så det blev en kort promenad runt kvarteret bara, Måste dock ut och lämna tillbaka bältet jag fått låna av sjukgymnastiken mot foglossningar. Kan även meddela att det inte hjälpte det minsta.

Före/Efter

Här får ni före och efter bilder på gungstolen. Det är bara dåliga mobilbilder men det får duga.

Bästa!

viktuppgång

Det verkar som att jag är den enda gravida som inte gått upp typ tre kilo på 25 veckor. Alla sitter och berättar/skriver att dom bara gått upp max fem kilo och är mer än halvvägs. Själv så har min våg skenat iväg för längesedan och mer kommer den att öka. Det gör mig egentligen ingenting att jag gått upp lite väl mycket i vikt, så länge jag mår bra och bebis mår bra.
 
Samtidigt så äter jag mycket mindre onyttigt nu än innan jag blev gravid, jag äter betydligt mer frukt och små portioner oftare nu.
 
Hur mycket gick ni upp? :)
(självklart får ni vara anonyma om ni vill det)

Finbesök

Imorgon får jag besök av lilla Maja (Andreas brorsdotter), hennes mamma ska jobba så jag och Maja ska mysa :)

Söndag

Det har varit dåligt med uppdatering i helgen. Dels för att blogg.se och deras app inte fungerar som den ska och jag har haft annat för mig.

Idag är sista dagen på Andreas semester, så imorgon åker han iväg för två veckors jobb igen. Känns himla trist, men man får inte alltid välja.

Veckobyte

Idag är det dags för veckobyte igen. Det är faktiskt inte så länge kvar till vecka 30 och efter det är det bara tio veckor kvar. Ibland känns det som att vi inte hinner vara med, tiden bara springer iväg.

Ge mig tips!

Jag tänkte fråga er om ni har något tips på en god efterrätt?! Vi får nämligen middagsgäster imorgon och jag hade tänkt bjuda på en efterrätt, men jag vet inte vad!

Godmorgon!

Som en klocka så vaknar jag varje morgon mellan sex och åtta, ibland somnar jag om efter bara några minuter och ibland ligger jag och snurrar en timma innan jag somnar om. Den här morgonen verkar det vara omöjligt att somna om, bebis har disco och hur jag än ligger så är det obehagligt. Så det är bara att se glad ut och stiga upp. På dryga två timmar så åker jag till barnmorskan och då ska vi mäta magen :) ska bli spännande att se!

Vänskapsband

 Jag hittade detta, det måste jag såklart prova! När jag var liten gjorde jag hur många vänskapsband som helst, men ingen har nånsin berättat för mig att man kan göra med hjärtmönster :)
 

Bra dag

Idag har vi fått mycket gjort här hemma, kapat ner träd, buskar och fått bilen fixad av min snälla farfar. Nu är det bara vänta på att soptippen ska öppna så vi får åka iväg med alla kvistar.. Förresten så har min förlovningsring fått flytta till en halskedja nu, känner att mina fingrar sväller ganska mycket dagtid och jag vill inte vara tvungen att klippa upp den så den blir förstörd, så den får hänga runt halsen tills bebis har tittat ut:)

Adjö

Idag så roar vi oss med att ta bort buskar och träd här hemma. Jobbigt men ack så skönt att få bort det :)

Flodhäst

Endel dagar känns det som att jag väger 200kg och är en flodhäst, medans andra dagar känns magen inte alls så stor och jag glömmer ibland bort att jag är gravid.
På den här bilden ser magen inte så jättestor ut kan jag tycka, jag är ju faktiskt ändå i vecka 25. Men jag har väldigt svårt att förstå att magen ska bli ännu större och hur kommer jag inte se ut om tio veckor ?!

Magen

Till höger är vecka 21 och vänster 24. Magen har faktiskt växt fastän det inte känns som det.

Johanna

Då det sällan kommer upp bilder på mig i bloggen, (förutom på min mage) så kände jag att det kanske var dags att visa er en bättre bild på mitt hår. Bilden är dock inte dagens, utan från igår innan jag åkte på ljusparty.
 
 
 
 

Måndag

Idag har vi haft sol, vilket vi inte direkt är bortskämda med den här sommaren. Trist bara att jag är så himla trött jämt, sist jag var till barnmorskan så var alla mina värden bra. Ska dit igen på torsdag så vi får väl se om dom har förändrats och det är därför jag är trött.. Vi ska även mäta magen för första gången på torsdag :)
 
Jag bjuder på en bild på Baltazar från tidigare idag, här ser ni även hur våran gräsmatta ser ut efter att vi byggt altanen, ska krattas till och fyllas på med jord för att sedan så in den.
 

Tidningsdax

Här är kvällens underhållning :)

Gungstolen

Idag har vi satt upp väggdekoren i lekrummet, ni ska få se bilder senare. Ska iväg och äta kräftor nu! Tills vidare får ni en bild på gungstolen :)

RSS 2.0