Onsdag

Regnet öser ner ute, ja det possitiva med det är väl att snön försvinner snabbare. Imorse åkte jag ut på ärende till butiken, hade en kund från skellefteå som hade vägarna förbi så 08.30 befann jag mig i butiken. 
Just nu ligger jag nerbäddad på soffan, resten av huset sover fortfarande. 

Bm-besök

Idag var jag till barnmorskan på en koll, allting såg fint ut och magmåttet låg på 29, närmare 30. Med Lilly hade jag 29 i magmått i v.34 och nu är jag i v.30. 
Ja enligt senaste ultraljudet och vad min barnmorska tror så är det en ganska stor bebis därinne. Den var ju lika stor som en bebis i v.31 när jag var i v.29 så det kan bli intressant att se vart detta slutar och om jag måste spricka från ystad till haparandra när den väl ska ut därifrån. Tur det är tio veckor kvar så hinner jag kanske förbereda mig lite mer mentalt på att pressa ut en heffaklump. 

Nåja, järnvärdet hade blivit sämre (113) så jag får börja med järntabletter idag. Med Lilly behövde jag aldrig det då mitt järnvärde var perfekt, men det är ju klart. Hon vägde 1710gram när hon föddes och fick knappt någon näring därinne så hon tog inte så mycket utav mig. När hon föddes gick hon ner till 1600gram, alltså så mycket som bebisen i magen väger nu. Det är lite skrämmande, att den redan nu är lika stor som det Lilly var vid födsel i v.35. 

MagenTul

Idag var jag som sagt till specmödra för ännu en extrakontroll. Allting såg bra ut med fostervatten, flöden och liknande. Han uppskattade att den nu väger 1.6kg. Nästan lika mycket som Lilly vägde när hon föddes. 
Imorgon går vi in i v.30, så det närmar sig med stormsteg. Känner att jag inte riktigt hinner med, vi måste köpa en bilbarnstol innan den lilla kommer. Om det blir en flicka så har vi då gott om kläder från Lilly i dom första storlekarna så det är då ingen panik över. 

Torsdag

Då var det torsdag, imorgon är det dags för tillväxtultraljud igen. Går som sagt var fjärde vecka på extrakontroller på specmödra i piteå, så jag åker dit innan det är dags för jobb. Sen nästa vecka är det dags för besök hos barnmorskan igen. Igår steg Lilly upp 07.00 vilket inte hör till vanligheten, idag hoppas jag hon sover lite längre så kanske jag hinner vila ett tag. Är så less på att vakna på nätterna och tidiga mornar för att inte kunna somna om. Finns ingen skön sovställning och någon sparkar hejvilt. 

Bokstavsklossar

Gjort bokstavsklossar tidigare i veckan. Inget superresultat men dom är iaf hemmagjorda :) Tisdag

Tisdag, veckorna bara springer iväg och jag hinner inte med. På lördag går vi in i v.30 och det är bara 10veckor kvar. 

Helgen som var spenderade vi i stugan med min farmor och farfar. Lilly var väldigt nöjd över helgen och tyckte inte vi skulle åka hem utan bo i husvagnen. Bara det blir lite roligare väder än snö och regn så ska vi åka och sova i husvagnen igen. 

Till helgen hade vi tänkt åka på arcus fyndmarknad, något vi brukar göra mest bara för att göra något annat och vem älskar inte loppisar?!, osett ännu om vi åker då det kom lite annat ivägen. Men sånt är livet. 

Bättre nu

Jag mår så mycket bättre den här graviditeten än med Lilly. Halsbränna, illamående och sådana saker får man räkna med. Men jag orkar mer nu, min foglossning har inte blivit värre utan nästan bättre på senaste. Det jobbigaste nu är att det är tungt att andas när man sitter och ligger, jag känner hur det som trycker över bröstkorgen så det är omständigt att hitta en skön sovställning, men annars har jag inte så mycket att gnälla över. Det ät tungt över lag men jag börjar vänja mig. Känns bra att ändå orka och kunna göra något, förra graviditeten blev jag sjukskriver från ca v.22 pga av foglossning och grejer. 

Går fort

Vecka 28. Läskigt hur fort tiden går! Jag och Lilly piffade upp magen ;) Farmorkakor

Idag så bakade jag "farmorkakor" efter hennes recept, min farmor bakar alltid så gott fika så nu tänkte jag att det var dags att testa dessa goda. Dom blev inte så jättevackra, men goda! Godast är dom när dom är frusna, måste nog gömma dom för mig själv så jag inte äter upp alla. 


Lilla vän

Det är en skrämmande tanke att en dag kommer inte Lilly vara såhär liten, endag kommer hon inte ligga och sparka mig på nätterna i sängen, krypa upp i min famn eller vara beroende av mig. En dag kommer hon klara sig själv, flytta hemifrån och kanske skaffa sin egna familj. Vi kommer inte alltid att bära henne sovandes från soffan till sängen, jag kommer inte föralltid att tvätta hennes hår. 
Vissa dagar blir jag galen av att vara mamma med en treåring som upptäckt sin egen vilja, men så inser jag att tiden går alldeles för fort och en dag är hon vuxen och klarar sig själv. När jag ser till mig själv och mitt eget liv så inser jag hur fort det går, för var inte jag nyss liten?! Var inte jag nyss beroende av mina föräldrar, somnade inte jag nyss i soffan med min pappa. 
Det ger mig lite ångest att veta att det går såhär fort, att på bara några år är hon tonåring och påväg ut i vuxenlivet. 


Äntligen helg

Fredagkväll och det känns helt fantastiskt att denna arbetsvecka är över. I helgen ska jag vila, ja även springa bakom en trotsig treåring då pappan i huset jobbar hela helgen. 

Bebisen sparkar otroligt mycket, Lilly sparkade aldrig såhär mycket. Imorgon går vi in i en ny vecka, då är det dags för v.28 och det är ju faktiskt inte så länge kvar. Tiden går betydligt fortare nu än med Lilly och då kom hon ju ändå fem veckor tidigare. 
Bilden är från förra veckan :)


Till bebis

Klart jag var tvungen att köpa det här till bebisen. 


Ny vecka

Ny vecka nya tag, det var väl inte riktigt så jag kände när jag startade den här dagen. Jag kände mig mer som en säl som inte ville flytta mig från sängen. Men det fungerade inte riktigt, utan det var bara stiga upp med Lilly och bege sig till jobbet. Väl där funderade jag mest på hur långsam en dag kan vara, jag ville bara hem och dra en säck över huvudet. Ja idag var en riktigt dålig dag, jag vet inte varför, hormoner skulle jag tro. Avslutade kvällen gråtandes i makens famn, helt utan anledning. Helt fantastiskt med hormoner som sprutar lite hejvilt. Nåja, nu är den här dagen över och jag ska sova, förhoppningsvis är morgondagen en bättre dag. 
RSS 2.0