Berlocker

Har gjort lite berlocker som nu finns i butiken, passar perfekt på halsband :) Lilly har påbörjat sin önskelista

Tänk att på drygt en månad så fyller hon två år, det innebär att det är två år sedan hon kom in i vårat liv. Tänk så mycket hon har lärt oss under den här tiden och så mycket som hon gett.. Otroligt att en så liten människa kan göra så mycket och vara så omtyckt av så många. Älskade underbara barn!
 
 
 
Lilly har börjat knåpa ihop en önskelista till hennes födelsedag (och jul). Mamma och pappa hälsar att hon har massor med leksaker!
 
♥ Pussel
♥ Kläder storlek 98/104
♥ Mätsticka att sätta på väggen (vart nu den ska rymmas?)
♥ Tofflor storlek 24
♥ Sopset (största hobbyn förutom dockor och låtsasmat är att sopa)
♥ Vantar/Handskar
♥ Dockor med kläder och andra tillbehör
♥ Ny babyvakt då den nuvarande slutat fungera
 
Hon hälsar även att hon får fylla på önskelistan när hon kommer på något mera.
 
 

Lillhjärtat

Sockerunge! 
Det bästa som finns i hela världen, vad gjorde vi innan du kom? Tänk att vi ska få se dig växa upp. Nyheter

Nu har vi fått in tvålar och badbomber i butiken. Luktar supergott! Snart vinter

Förstår ni att snart är det vinter?! Usch få och fasa! Nattetid är det ofta minusgrader nu och jag känner lite för att gå i ide ett halvår. Det enda possitiva är att snart är det dags för julstök, det roligaste på året. Älskar att julbaka, pynta, pyssla och lyssna på julmusik. Men först är det halloween, så himla kul att få pynta både huset och butiken. 
En annan positiv sak med hösten är att det är mörkt på kvällarna, det är faktiskt riktigt mysigt :) 

En massa nytt!

Nu har det trillat in nya ugglor som är oljebrännare (aromalampor). Även en massa annat snyggt har kommit in! 

Fototapet

Idag har jag varit ledig hela dagen. Jag och Lilly har svamlat på här hemma. Den ena på bättre humör än den andra, lilla blöjninjan har bestämt skyllt alla hyss hon gjort på vovven.. 

Här hemma håller vi på att fixa upp makens spelrum. Jag har fått fria händer, så snart är det klart. Vann för längesen ett presentkort på en fototapet från rebellwalls, nu fick den äntligen åka upp! Blev supercoolt. 
Nu ska vi bara byta ut alla eluttag till svarta och göra lite småfix, blev som ett nytt run! 


Funderar

Lördag och snart har jag jobbat klart min jobbhelg som behandlingsassistent. Tur jag har maken som hjälper till i butiken när jag jobbar på annat ställe.. 

Funderar på att öppna butiken mer, snart börjar man (eller kanske redan har, som jag) köpa julklappar. Pysselsuget är även igång hos många nu när det börjat gå mot mörkare och kallare tider.. Ja det tål att funderas på. 

Måste visa en bild på lillan, mamma/mormor tog den här idag :) 


Leksaker

Trillat in massa roliga leksaker nu :) perfekta julklappar/presenter till härliga priser. Påväg in

Snart trillar det inte lite härliga nyheter och påfyllning av brickorna som tog slut på två dagar. Även badbomber och tvålar är påväg in, perfekta presenter/julklappar. 

Bland annat dessa söta aromabrännare kommer strax. Förra beställningen med en annan sort tog slut otroligt snabbt, både hos mig och leverantören så då tar vi hem en annan sort. 
Onsdagnatt

Onsdagnatt, maken jobbar natten lång. Ligger i sängen bredvid blöjninjan, undrar hur många gånger per matt hon sparkar mig i näsan? 

Senaste dagarna har det varit flera inbrott, fyra stycken bara ett stenkast från vårat hus. Riktigt obehagligt! Tur jag har en vakthund, egentligen borde jag skriva en lapp och sätta upp på balkongdörren (ja dom gillar att ta sig in där). "Hej tjuven, tyvärr har vi inget av värde. Vi är fattiglappar med en grym vakthund". Funderar på att sätta elstängsel runt hela huset, med sådära 2500volt, då provar dom bara en gång. Skulle dom ta sig förbi det så kommer det att vara en vallgrav full med pirayor och blodiglar. 

Nya grejer!

Det kom en massa fina grejer idag till butiken. Leksaker och hobbymaterial, nästa vecka kommer inredning och fler ugglor. Även minions kommer snart, förmodligen i slutet av den här veckan, även sprayfärg är påväg in. Det är så kul, så himla kul! 

Fick dock lov att möblera om i butiken så jag rymde alla nya produkter i hobbydelen. 


Kvällstankar

 Hur kan man veta att valen man gör är rätt? Jag funderar mycket, på mina val. Gör jag rätt nu, vad är det värsta som kan hända och kommer jag kunna hantera det? Jag syftar inte på mitt kärleksliv, för min man vet jag är rätt för mig. Jag gifte mig med honom av en anledning, han är min själsfrände, låter kanske löjligt. Men så enkelt är det. 

Jag funderar mer på alla beslut jag tar i övrigt, jobb och liknande. Ska Lilly gå på dagis, ska jag starta eget företag?! Alla dessa frågor tar jag med min man, ventilerar, disskuterar och ber om ärliga åsikter. När det kommer till beslut gällande Lilly är vi alltid överens, vi ser alltid från vad som är bäst för henne, vad vi tror är bäst för henne behöver inte vara bäst för ett annat barn. Men vi har valt att inte ha Lilly på dagis (ja vet att det heter förskola), av många anledningar har vi valt bort det och det känns bäst för oss. 


Jag valde i höst att sluta jobba heltid samtidigt som jag har butiken, jag valde istället att satsa mer på butiken och få mer tid över till familjen. Det bästa beslutet jag gjort kan jag konstatera såhär i efterhand! Pengar är inte allt, bara man klarar sig. Familjen däremot, den är allt! Sålänge jag kan leva ett bra liv, lyx behöver jag inte. 


Jag vill inte blicka bakåt och inse att jag missade min dotters uppväxt eller tappade min make. För ja, det är det som skulle hända om jag inte gjorde ett val. Det hade inte hänt idag, heller inte nästa år. Men en dag hade jag vaknat och insett att jag jobbat bort min familj. Det är ingenting jag vill göra. 


Jag vill älska mitt jobb, jag vill se framemot att gå till jobbet och att starta eget har varit en dröm i så många år. Tack vare min man så vågade jag, fastän många var negativa i min omgivning så gjorde jag det. Det är inte deras liv, det är mitt. Vad är det värsta som kan hända? Jag får stänga butiken? Ja då är det inte svårar än att göra det, jag har inte investerar miljoner i butiken, vilket jag gjort medveten då jag inte vet om detta kommer fungera. Jag har alltid sagt att om butiken går åt helvete så ska jag inte tappa massa pengar, går det åt helvete. Då gör det och jag har i alla fall provat. 


jag vill vakna varje morgon och älska att gå till min butik och se min familj lycklig. Jag vill inte jobba 7/7 dagar, från morgon till kväll som jag gjort dom senaste månaderna, jag vill leva och orka leva efter jobbet. I sommar kunde det gå dagar innan jag såg min dotter pga av mina och makens arbetstider aldrig gick ihop. Det var vändpunkten, då insåg jag att det här vill jag inte göra. Jag bryr mig om inte pengarna jag tappar när jag slutar jobba heltid, det gör inte mig lycklig. Lilly och Andreas gör mig lycklig, inte min lön. Min butik gör mig lycklig och jag ser framemot varje dag jag jobbar där. 


Jag älskar att träffa kunder, att visa dom vad jag har gjort. Att denna butik är min, det är jag som bestämmer och inreder, det är jag som inspirerar. När kunder kommer ner och blir glada av butiken, ber om råd och inspiration, då känner jag att jag har lyckats. Omän jag har lång väg kvar och många gånger sliter mitt hår, så är det värt det. Att driva en butik är så mycket mer jobb än vad man tror, men för mig är det värt det. Jag har suttit i timmar och disskutera med maken och även min bästa vän Anna angående produkter, vad som kan funka och vad som är bra priser. Dom har stått ut med mitt tjat, kanske för att dom ser vad butiken betyder för mig. 


Min dröm är att öppna butiken på heltid, att ge fingret åt alla som inte trodde på mig. Att bevisa att vill man något nog mycket så är det inte omöjligt. Jag har blivit idiotförklarad för att jag slutade på min heltid, hånad för mitt koncept, jag har blivit skrattad åt när jag berättat om mina visioner. Jag har hört allt ifrån "du kommer inte tycka det är roligt på nån månad, ska du stänga då", "det där kommer inte fungera i lilla Älvsbyn". Det är så många som inte trott på mig, som inte trott att jag skulle klara butiken fram till hösten. Nu är hösten här och butiken går bara bättre och bättre, vi (japp vi, jag & maken) gör allt för att göra våra kunder glada, vi letar i timmar efter produkter, pressar priser och sliter ibland vårat hår, allt för våra kunder. Och jag älskar det, jag älskar att låsa upp dörren och komma in till butiken. 


 Men utan min man hade jag aldrig fixat det här, han är en klippa som alltid ställer upp och alltid tror på mig. Butiken hade aldrig funnits om det inte varit för honom. När alla andra motarbetat och inte trott på mina drömmar och visioner, då har han stått där rakryggad och sagt att jag klarar det, han har stöttat mig, tårkat mina tårar när det varit motgångar och jobbat till sent på natten för att hjälpa mig fixa butiken 💕 han har alltid trott på mig, sagt ärligt vad han tycker om mina val och hjälpt mig på alla sätt han kan. Vad hade jag gjort utan honom? 

Valvaka

Söndag, hela familjen är samlad i soffan framför valvakan. Får se om jag orkar se hela, väntas nämligen jobb imorgon. Hoppas även mina tre leveranser kommer inom kort, det börjar bli tomt på vissa ställen i butiken :) 

Det sa bara pang, två dagar så var nästan alla ugglor slut. Tur det kommer fler, fast i lite annat utförande :) 


Ledighet!

Idag var hela familjen lediga, så i åkte ut och spanade in nya ica som blev superfint! Sedan åt vi lite lunch och tog oss en fika. Så härligt att ibland vara lediga samtidigt mitt i veckan :) Posters

Nu har det trillat in lite festliga posters till butiken :) 
Vissa är 30*40 och andra 40*50. Första dagen

Tisdagkväll, Lilly har somnat (Hör och häpna!) och maken är på jobbet. Idag var första dagen i butiken med mina nya öppettider som innebär dagtid istället för kvällstid. Gick bra, tiden gick fort och det var in en massa härliga kunder. SÅ KUL!
 
Annars så rullar det på här hemma, väntar som ett barn på julafton på lite leveranser som är påväg in till butiken och Lilly, ja hon gör som dom flesta andra i hennes ålder gör; klättrar, svara nej på alla frågor förutom om hon vill ha glass, säger mamma och pappa 20000 gånger på dag, myser emellanåt och delar ut lite pussar och kramar. 
Och sova nära är det bästa som finns, annars blir det problem att somna på kvällarna. Lilla hjärtgryn, stanna tiden ett tag! 


Torsdag

Torsdag och ikväll har jag butiken öppen, ska bli så kul att få packa upp alla nyheter! Till veckan ändrar jag mina öppettider och kommer ha öppet tisdag och torsdag 12-18 istället för 17-20. Ska bli intressant att se hur det blir. 

Idag jobbar pappan i huset, så jag och Lilly har gjort LP-skålar, sorterat sockar och städat hennes rum. Var verkligen jättestor ide att städa därinne för efter fem minuter såg det likadant ut. Nyheter

Ikväll när jag kom hem från jobbet hade jag fått en leverans till butiken, så himla kul! Jag blui som ett barn på julafton, så jimla mycket fina saker! 
Imorgon blir det att packa upp sakerna då butiken är öppen. Talet

I november blir Lilly två år, än så länge är hennes ordförråd väldigt litet. Hon säger saker som mamma, pappa, titta, vovve och liknande ord. Men annars gör hon sig förstådd med "teckenspråk", hon pekar och visar vad hon vill. 
Hon har även sitt eget språk som inte är så lätt att förstå, app betyder iallafall usch. 
Hur mycket pratar era småttingar? 

Sockerhjärta! 
Lediga dag!

Måndag och alla i familjen är lediga, en possitiv sak med att jobba olika skift är att man ibland är ledig en vardag. Vi har spenderat natten i Lillys mormors stuga. Första gången för Lilly som hon är här och hon trivs bra, har plockat lingon som det visade sig att hon älskar, föredrar lingon framför blåbär, märkliga unge! RSS 2.0