Hörseln

När Molly föddes så kunde dom bara se att hon hörde på ett öra. Så idag har vi varit tillbaka till Sunderby sjukhus för att kolla det andra örat. Hur roligt Molly tyckte det var kan ni ju bara fantisera om.
Hur som så fick dom inte ut något nu heller, det kan bero på hennes förkylning, vätska bakom trumhinnan eller så är det så enkelt att hon inte hör något på ena örat. Hur som så känner jag att det är ingen ide att oroa sig, vi ska tillbaka på en månad och då får vi förhoppningsvis svar. Hur det än är så kan man ju inte påverka det och det skulle ju vara ofantligt (är det ens ett riktigt ord?) tråkigt om hon inte hörde något på ett öra.

I väntrummet så myste hon på och hade ingen aning om att någon snart skulle förarga henne.

<3

Onsdag

Andreas tredje jobbnatt, bara en till efter den här sedan har han helg och halleluja för det! Känns som att någon trampat sönder mitt huvud. Molly har varit vaken och ingenting har varit bra i princip hela nätterna, som tur är sover Lilly hela nätter och vaknar hon så kommer hon över till sängen och fortsätter sova. Men jag kan inte påstå att jag känner mig som någon supermamma på morgonen när Lilly vaknar och man knappt sovit något själv. För att inte tala om det ständigt dåliga samvete jag har för att det känns som att jag inte hinner ge Lilly den tid hon behöver. Molly ammar ganska mycket på kvällarna och ligger inte i vagnen mer än 15min innan hon blir vansinnigt arg. Ja och bärselen jag köpte, den hatar hon, förhoppningsvis kommer hon vänja sig vid den för det skulle verkligen vara smidigt då jag jobbar och är själv hemma med barnen.
Imorgon väntas jobb, ja det var jobb även idag och lördag har vi extraöppet då byns butiker har det. Skönt är det att min mamma bor så nära butiken och kan vara med barnen endel, otroligt mycket värt.

Söta när dom sover

Vi överlevde första natten själva, men det känns i kroppen att Molly valde att somna klockan fem imorse och Lilly kom över och frågade om det var morgon där kring sju-åtta. Jag sjöng inte halleluja kan jag meddela.

Första dagen

Idag började Andreas om från hans semester och föräldraledighet. Han jobbar natt så det blir första natten jag är själv med båda flickorna. Började inte så bra då Lilly var väldigt bekymrad att hennes pappa inte var hemma och det slutade med att hon fick lägga sig i soffan och sova. Det blir lite jobbigare när man är snart fyra år och har en lillasyster som tar tid från mamma och pappa inte är hemma och kan underhålla. Så tillslut somnade hon bredvid mig medans jag ammade Molly. Molly hon gick starkt in direkt och startade ett världskrig, mest troligt är det magen som spökar. Men hon somnade och tog en microcila på sissådär fem minuter så jag hann duscha. Hade glömt hur det är att ha en bebis och försöka hinna duscha när man är själv. Nåja, nu ligger vi i sängen, Molly äter för ovanlighetens skull (ironi), men det är klart. Väger man lite mer än 5200gram vid fem veckor ålder så behöver man mat ofta och hela tiden.

Citat

Andreas läste en text där det stod något om att skaffa barn och jag hör någon med bestämd röst. "Ingen mer unge, då sparkar jag ut den" - Lilly 3år 10månader

Denna unge

Idag blir Molly fyra veckor om man räknar veckor, hon blir ju en månad den 12:e så det är som lite tjorvigt beroende på hur man räknar. Hon växer så det knakar, hon är lika stor nu som Lilly var när hon var ca fem månader. Det är ganska sjukt.

Lilly har lite problem med den nya familjemedlemmen och trotsar mer än vanligt. Senaste hysset är hennes konstverk på väggen och tvn. Lilly har ritat på tv;n i hennes rum. Igår låg jag i soffan och ammade Molly och lyssnade på när Andreas konfronterar och frågar varför hon ritat på tvn. varpå ungen svarar "förlåt att jag ritade på tv;n, men ibland händer det bara sånna saker när man inte vet bättre." Ja hon har svar på tal iaf. Det är rart med barn. Hon har även blivit väldigt "bebis" och kan helt plötsligt inte gå när Molly åker vagn, påstår att hon behöver börja om med blöja och liknande. Förhoppningsvis går det över snart.

RSS 2.0