Krokar

Nu när vi gjort om här hemma och plockat bort allt det grafiska så är det endel saker vi bytt ut. Våran väggkrok i köket där vi hänger kökshanddukar passade inte längre in så Andreas byggde en ny. Passar mycket bättre in hos oss. 

Familjedag

Idag stängde jag butiken och hade en familjedag. Ibland behövs det också och då Andreas jobbar helger, kvällar och nätter ibland så passade denna dagen utmärkt. Så hela familjen åkte till Luleå, gick på loppisen på arcus och sedan några butiker. Flickorna fick lite påfyllning i garderoberna då det närmar sig sommar. 


Vi köpte även matchande dressar åt dom. Så himla söta! 

Stora damen

Tänk att nu är det inte så himla länge kvar tills hon blir ett år. Tiden går verkligen supersnabbt. Köpte byxor åt Molly för ett tag sedan då hon växt ur sina. Köpte strl 86, men kan säga att jag nog skulle köpt 92 då dom var alldeles precis. Tänk så olika flickorna blev. Lilly hade 92 när hon var kring 2år. 

Avlastningsbord

Har glömt att visa avlastningsbordet som vi eller mest Andreas har byggt till köket. Precis som jag ville ha det. Två gamla lastpallar och några gamla brädor. 

Storstädning

Snart har jag rensat klart här hemma, så skönt! Gått igenom förråd, skåpar och alla vrår. Har fem kartonger med saker som ska bort, har varit ännu mer men har sålt bort endel. Vi har även möblerat om lite i hallen och fixat så det blev mer plats. Ja det är fatastiskt skönt att plocka bort alla dom där sakerna som jag ändå inte använder. 


Nu skulle jag borda ta tag i Lillys rum, hon har saker överallt. Inte särskilt mycket leksaker då hon rensade i sitt rum ganska nyligt. Men möbler och stora saker som tält, dockskåp, legoförvaring osv. Det känns som att det är stökigt omän det är städat och det blir så svårt för henne att hitta sina saker. 

Påtal om Lilly så måste jag säga att jag är imponerad. Hon har glasögonen på sig hela tiden, vilket hon haft från dag ett. Inga disskutioner utan hon tar på sig dom på morgonen och av dom på kvällen. Så himla duktig! 

Lilla hjärtat!


Stol

Molly har en stol i butiken som hon kan sitta i när hon är med mig på jobbet. Väldigt skönt då hon är otroligt tung att bära på efter ett tag. Fixade upp stolen idag så den ser lite roligare ut. Full fart

Det är fullt upp hela dagarna, så när väl kvällen kommer så somnar jag snabbare än barnen. Har varit fix i butiken, håller på storrensa här hemma och städa ur skrymslen och vrår. Men det blir skönt när det är klart, man har ju saker överallt som man aldrig använder. 


Min fina familj, det bästa jag har! 

Gos ❤

Våran lilla gos med världens skönaste kinder. Älskade unge! 

Påsken

Så var påsken över, i princip. Jag och flickorna kom hem från husvagnen för en stund sedan. Tanken var att sova där till imorgon iallafall, meeeeen då cirkulationspumpen valde att gå vidare till andra sidan igårkväll/natt och jag vaknade upp halv två inatt med endast 13 grader i husvagnen så blev det bestämt så att vi åkte hem. Pappan i huset slapp den fadäsen då han jobbade natt. 


Och Molly har kört all in, fredag  (eller var det torsdag?) så märkte vi att hon var väldigt arg och varm. Feber... boom! 
Inte nog med det så var det första tanden som valde att börja komma upp och göra henne till en demon. Med feber, ont i munnen och ett jävla humör så har hon hållt sin mamma vaken största delen av dom senaste dygnen och enda sättet det går att sova på är ovanpå mamman. Jättemysigt tänker ni, ryggskott tänker jag. En donna på mer än 12kg hängades runt en största delen av dagarna och sovandes i famnen tar ganska hårt på ryggen som numera är ett minne blott. 
Nu hoppas jag att feber försvinner, tanden i underkäken har kommit upp och att det blir lite sömn för min del. 
Nu är det bara x antal tänder kvar som också ska spricka igenom, halleluja för småbarnslivet känner jag just nu.. 


Helgen

Helgen spenderades i husvagnen, hela familjen samlad i en trång husvagn. Ja det har sin tjusning det med, fast nog skulle det vara skönt med en förgård. 


Jag och Lilly fixade påskris till husvagnen och till gammelfarmor och gammelfarfars stuga. Våran lilla Mulle Meck, hon vandrade omkring i skogen och letade björkar som är vita och funderade om träden inte fryser på vintern när dom tappat löven. 

Molly håller full låda dagarna i ända. Det är en hårfin gräns mellan skratt och gråt. På onsdag blir hon 9(!) månader. Ännu har det inte kommit några tänder, krypa är hon inte intresserad utav. Att röra sig överhuvudtaget när man är på golvet intresserar inte henne faktiskt. 
Köpte nya byxor åt henne idag, storlek 86, ja 92 kan hon också ha. Dom blir såklart superlånga till hennes 68cm. Men för att rymma dom där 12.1kg så behövs det. Tänk att flickorna blev så olika. Lilly var 1.5 år när hon hade strl 86 som Molly har nu. 

Lilly

Herregud vad Lilly håller låda. Man får verkligen skratta åt hennes uttalanden och funderingar. Varje dag är det något nytt. Man kan verkligen fundera vart hon får allt ifrån. 


Ikväll låg jag, hon och Molly i sängen, A jobbar natt. Lilly surrar i vanlig ordning, ett knep hon tar till för att inte råkas somna. 
L: Mamma, hur kom Molly in i din mage. 
Snälla Lilly, klockan är 10. Nu måste du sova. 
L: jag vet! Hon kröp kanske upp i rumpan och sen in i magen och började växa därinne. 
Lilly sov.... 

Tidigare ikväll: 
MAMMAAAAAAA!!!
Ja vad är det Lilly? 
Molly förstör mitt liv
Oj det lät allvarligt
Hon gör det!! 
Vad har hon då gjort? 
Hon stör mig när jag packar
Men du är ju i ditt rum och hon är i köket med mig. 
Ja men hon lever om. 
Molly satt och lekte med enskallra. Som lilly gett henne innan hon gick till sitt rum... 

Ska bli intressant att se hur mycket Molly kommer "förstöra hennes liv" när hon börjar gå. 

Andra saker hon kläckt ur sig senaste tiden: 

"Mamma, har pojkar en snabel?"

"Mamma, du måste nog lyfta upp dina tissar när du dushar". 

"Mamma, dina trosor börjar nog vara för små.."


Nyheter

Så himla mycket snyggt som trillat in i butiken! 

Glasögon

Igår var vi och hämtade ut Lillys glasögon. En nöjd tjej som fått välja själv. Hon var imponerad hur stor sanden och vägen var, men de är inte så konstigt med tanke på att hon har ganska mycket synfel. 


Idag kring 14 ringde förskolan, då var glasögonen trasiga. Så 21 timmar tog det innan dom pajade första gången. Detvar det vi hade väntat oss, som tur var så kunde dom laga det direkt. Känner på mig att det blir några svängar till optikern närmsta tiden för att laga dom. 

RSS 2.0