Torsdag

Lilly har blivit friskare, men då har istället mannen åkt dit på en förkylning. Så typiskt när det snart är helg och jag är ledig, men sånt är livet.. 

Annars så rullar allting på i sin vanliga takt, jobb och familj är det som står på schemat. Jag och Lilly somnade tidigt igår och vaknade klockan fyra pigga båda två. Men efter en välling för Lilly och en godis för mig så somnade vi om. Jag hade ju faktiskt sovmorgon imorse.

Förresten så tror jag inte att jag visat mina ljuslyktor som jag klädde med dekorplast för ett tag sedan. 


Igen...

Lilly har blivit sjuk igen, som en blixt från klar himmel. Var bara tre veckor sedan hon hade öroninflammation och nu är hon dålig igen.. Feber, hosta, snorig och röd i öronen. Som tur är så är pappan i huset hemma med henne då jag jobbar. 

Annars rullar allting på som vanligt, jobb, försök till kvalitetstid med familjen och en otroligt trött mamma. 

Tapeter

Jag vann för ett tag sedan en tävling där jag får välja en fototapet från Rebels Walls för ett visst värde.. Perfekt då vi funderat på att tapetsera här hemma när tid ges. Nu är bara frågan vad som ska få pryda väggen. Man kan även framkalla ett eget motiv, vilket var min tanke när jag var med i tävlingen då jag tänkte ge det till mannen i hans grabbrum.
 
Den här gillade jag på något konstigt vis, annorlunda och ganska enkel men ändå snygg. (och gul)
 

Söndag

Idag är jag ledig! (Hör en gospelkör sjunga en stund), nu är min introduktion klar och på tisdag börjar allvaret, skillnaden kommer väl egentligen inte bli så stor. Nu kommer jag vara en vanlig personal, jag kommer ta mer ansvar och det förväntas mer utav mig än när jag på tidigare jobb "bara" varit vikarie. 

Förresten, i eftermiddag ska Lilly på sitt första barnkalas. Spännande ;)

Samling

Som många av er vet så samlar jag på pez-gubbar. Det har börjar bli några stycken nu, jag minns inte exakt hur många men över 120st i alla fall.. En riktig färgklick på väggen i mitt pysselrum.
 
 
 
Samlar ni på något?

Torsdag

Torsdag idag! Min enda lediga dag denna vecka. Ikväll ska vi på hockey och fram tills dess ska jag bara mysa med familjen. Har skottat fram eldstaden så det blir kanske att grilla en korv senare. 

Köpte nya underlägg här i veckan, men hittade ingenstans att ha dom. Så dom fick ta plats i hallen :) 


Dockskåp

Som ni säkert minns så renoverar jag dockskåp (en av alla tusen saker jag gör). Nu var det ett tag sedan jag höll på med det. Har två klara skåp som står men har en nederdel som behöver fixas, men det kommer i mån av tid..
 
Mitt favoritskåp som inga små barnfingrar får komma i närheten utav har börjat få lite inredning.
 

Vardagsrum

Här hemma är det mycket svart, vitt och gult nu för tiden, men jag trivs som fisken i vattnet :)
Tänkte dela med mig av två bilder från vardagsrummet.
 
 
 
 
 
 
 

Berlocker

Igår satt jag och gjorde lite fler berlocker, det är ju så himla kul! 



Lördag

Dåligt med bloggande dom senaste dagarna, har varit så otroligt trött efter jobbet att jag vissa kvällar somnat före Lilly. Men nu är det helg och jag är ledig, jobbar sex dagar nästa vecka så det är bara ladda batteriet i helgen. Är mycket att lära sig när man är ny på ett jobb, men jag trivs väldigt bra! 

I helgen hade vi tänkt försöka vara ute, är så varmt och skönt så man får ta vara på dom dagarna. 


Första dagen!

Idag har jag jobbat min första dag på det nya jobbet. Mycket att minnas och ta in, men det ska nog lösa sig efter ett tag. Ikväll har jag bara tagit det lugnt, gjort lite armband, umgåtts med familjen och varit otroligt trött. Därför blir det att gå och sova i princip nu, vilket innebär väldigt tidigt för att vara mig. 



Skåpet! ♥

Åh vad jag älskar mitt skåp som jag fyndade för ett tag sedan och gjorde om ♥
Att jag dessutom har fått ett päron som jag suktat efter är inte helt fel. Äpplet köpte jag efter jul och nu nyligt hade det kommit in ett päron. Jag ville gärna ha det men kände inte att jag skulle prioritera det just nu, men så när jag kom hem från jobbet stod det där, maken hade köpt det åt mig i tidig alla hjärtans dag present ♥
 
 
 
 

Det här med sömn

Lilly är i en fas (hur jävla många faser finns det?) Hon vägrar att somna själv! Jag har till och med lovat att hon kan få en egen ipad, iphone och 3D tv bara hon vill somna själv, gärna före klockan 00.00. Hon kan få en häst eller en blåval, vad som helst! Jag kan avla fram en enhörning om de är det som krävs! 

Hon är racerpigg på kvällarna och när man försöker varva ner henne blir hon bara mer galen. Det är som att se en fotbollsmatch på ullevi där alla supportarar blir vansinniga. 

Vad jag (vi) än provar för mirakelmetoder så slutar det med att hon somnar i sängen. Våran säng. Bredvid mig. Och tro inte att hon gör det fort, nä det ska gärna ta någon timma innan hon har ninjat sig fram till en skön sovtällning.. Suck, de går säkert över, kanske när hon är 15år och skaffar sin första pojkvän. 

Jag är så avundsjuk i detta nu när jag ser uppdateringar på facebook klockan 20.00 att deras barn sover sött. I egen säng. Lugna och fina. 

01.01
Och där somnade hon, tvärs över sängen i en sovställning som ser ut att vara jätteskön.. 


Märk väl hur bra våra sängkläder matchar varandra. 

Dagistankar

Angående det här med förskola eller nä, låt oss kalla det dagis, jag säger alltid dagis. Precis samma som jag säger konsum och inte coop. Jag vet att det är fel, men jag bryr mig inte.. Alla förstår ju ändå vad jag menar.

Många frågar oss när vi ska skola in Lilly på dagis. Vi har inte ens sökt en dagisplats än för vi behöver inte. Andreas är snart arbetslös och är hemma med Lilly. Vilket är superbra för hela familjen (ja inte arbetslösheten, men pappa och dotter-tiden). Han har varit hemma med henne sedan jag började om att jobba och jag (vi) tror att det är nyttigt för alla. Jag får komma ut och jobba, Lilly får spendera mer tid med sin pappa som tidigare haft resejobb och pappan får spendera med tid med Lilly, ja ni fattar.. 

Dagis är jättebra för dom som behöver det. Men vi behöver inte dagis (än iaf). Jag gick aldrig dagis, Andreas började väldigt sent och titta! Det blev människor av oss också. När jag började skolan så kunde jag mycket, minst lika mycket som dom som gått på dagis. Så dagis behöver absolut inte betyda att du lär dig mindre.

Sålänge Lilly har andra barn i sin ålder att umgås med och föräldrar som engagerar sig och lär henne saker så tror jag inte att hon behöver dagis. Som sagt, det är jättebra det finns, men idag har alla sådan dagishysteri, det har blivit en självklarhet att skola in barnen på dagis när dom är ett år och gör man inte det så blir man ifrågasatt hela tiden. 
"Dagis är nyttigt för barnen"
"Dom lär sig så mycket på dagis" 
"Dom får lära sig att ta ansvar"
"Dom lär sig färger, bokstäver..."
Ja ni förstår kanske vart jag vill komma. Det är bra man lär sig på dagis, men är det verkligen dagis uppgift att lära våra barn att ta ansvar? Är inte det våran uppgift som föräldrar? Ska inte vi föräldrar lära våra barn vad som är rätt och fel? Vad som är färgen blå och hur rörelserna till imse vimse spindel är? 
Om Lilly börjar på dagis så ser jag det bara som ett plus om hon lär sig saker där. Jag känner ändå att det är min uppgift att lära min dotter saker. Lära henne att alla månniskor har lika värde, att man delar med sig och respekterar andra. 

Missförstå mig rätt nu. Många föräldar lär sina barn dom här sakerna, men det finns även många som inte gör det. Som förlitar sig på att dagis ska göra det. Det finns föräldrar som aldrig uppmuntrar sina barn till att använda fantasi och exempelvis rita utan istället sätter dom framför tv;n. Det är lite skrämmande att i dagens samhälle är det i många familjer barnen som bestämmer och inte dom vuxna. Jag läste en artikel om det i aftonbladet för ett tag sedan och dom hade väldigt rätt. Idag är många rädda för att säga åt sina barn, att många gånger bestämmer barnen alldeles för stora saker i familjer. Barnen ska inte fatta besluten, det är föräldrarna. Ska man ha overall när man går ut, ja då ska man det, varese barnet vill eller ej. (Nu var de bara ett exempel). 

Våra barn är bara små en gång i livet och jag vill spendera all tid som bara går med min dotter, jag vill inte titta tillbaka på hennes barndom och tänka att jag kunde engagerat mig mer eller spenderater mer tid med henne, jag vill titta tillbaka och se att jag gjorde allt jag kunnat för att göra henne till en bra människa med sunda tankar. 

Gonatt! 

Går

Lördagskväll! Lilly har gått omkring här hemma, en lurig liten dam dedär. Hon kan gå, när hon tror att ingen ser går hon hur mycket som helst. När vi ser går hon ytterst lite, helt kryper hon då det går betydligt fortare. Många gånger går hon utan att tänka på det, men direkt hon kommer på sig så sätter hon sig på rumpan. 
Nåja, det kommer när det kommer och hon kan om hon vill. 


Med sorg i hjärtat

Ikväll jobbade jag förmodligen mitt sista pass på björkgatan (på länge iaf), det är med sorg i hjärtat faktiskt. Jag trivdes otroligt bra med både personal och brukare och kände glädje när jag gick till jobbet, det är väldigt sällan jag känt så på ett jobb, aldrig någon måndagsångest eller ångest att vara tvungen att jobba. Det var bara tråkigt att det bara var vikariat och man fick springa som en höna fram och tillbaka och aldrig veta när man jobbade. 

Men på måndag börjar jag på min nya arbetsplats, förhoppningsvis kommer jag trivas lika bra där. Nu kommer jag ha ett schema, vilket känns toppenbra! 

Förresten, ikväll när jag kom hem så hade jag en present som väntade. Maken hade köpt päronet åt mig som jag suktat efter. Passar perfekt bredvid mitt äppel. Bästa make! 


Tändrosor

Jag och Lilly har gjort tändrosor, kanske inte så vackra men dom funkar fint till att tända eld i kaminen. 



Dom är gjorda av äggkartong som jag rivit sönder och format till rosor, sedan doppar man dom i smält stearin och låter dom torka. Enkelt och roligt! 

älskade barn!

Lilla sockerhjärta! ♥
Vad gjorde vi innan vi hade dig? Förutom då att vi sov länge på morgonen, såg en hel film på kvällen och åt varm mat. Snart har du funnits bland oss i femton månader och varje dag lär du oss något nytt. Att se hur du utvecklas för varje dag som går värmer ens hjärta.. Du är det vackraste vi har!
 
 

Mustaschtvålar!

Idag har jag ägnat mig åt lite pyssel, grundmålat en möbel jag köpte för ett tag sedan och även gjort ljus och tvålar. Invigde min nya form som jag fick av bästa vännen i julklapp. En mustaschform! Hon känner verkligen mig och vet vad jag gillar, i och för sig kanske det inte undgått någon att jag älskar mustascher.
 
 

Återvinning - armband

I eftermiddag har jag provat på att göra armband utav lp-skivor. Lite tidskrävande och alla resultat blev inte bra, men kul var det och återvinning är alltid roligt! 

Det syns inte så bra på bilden, men det var inte så enkelt att ta en bra bild. På baksidan hänger det en berlock. 


Jaaaa!

Förra veckan var jag ju på en arbetsintervju ang en heltid för en som är mammaledig, jag hade hoppats att jag i alla fall skulle få sommarjobb där då det var många som sökte. Men vet ni vad?! Idag ringde dom och jag fick jobbet! Min första heltid, nu kommer jag ha ett schema, jag kommer veta när jag är ledig, när jag jobbar helg och en fast inkomst varje månad. Lyckan är obeskrivlig! På måndag börjar jag som behandlingsassistent! 

Stugan

Idag var det så fint väder ute så vi packade ihop hela familjen (inkl hund) och åkte till stugan. Solen sken, graderna visade -6 och det var vindstilla. Sånna här dagar är det himla mycket värt att vara ledig! 


Pulkåkning

Idag har vi lite mildare väder ute, så då passar vi på att gå ut och åka lite pulka. 



Äntligen!

Idag efter jag jobbat klart så åkte vi iväg för att fixa bilen, nu låter det säkert som att jag stått i ett garage med skitiga händer och utövat min kreativa sida, men nej! Maken och Tobbe har fixat det, jag och Lilly har varit med mormor och mostrar under tiden. 

Men nu är bilaset fixat, förhoppningsvis så behöver den inte kärlek på ett bra tag. Vi kom just hem och nu ska jag krypa till sängs så jag orkar upp till jobbet imorgon. 



RSS 2.0