Bm-besök

Idag var jag till barnmorskan på kontroll. 
Jag har lika stort magmått nu (v.25+3) som jag hade när jag väntade Lilly i v.29 så förmodligen blir jag betydligt större än vad jag var med henne. Men hon var ju inte så stor så det är ju inte så konstigt att magen var mindre plus att andra graviditeten brukar magen bli större. 

Magmått 26cm 
Hb: 120
Blodtryck 110/70
Hjärtljud 148

Påsk

Påsken har vi firat i stugan, ätit god mat, myst, tagit det lugnt och haft trevligt. Påsken är nog faktiskt bättre än julen, julen är mest bara stressig medans påsken är längre och man kan sätta sig ner och njuta av ledig tid. 
Lilly har hållt igång för fullt och lekt en massa, hon är nog himla nöjd som fått all uppmärksamhet och stått i centrum. 
Nu ligger hon utslagen här bredvid och sover, det tar på krafterna att leka och äta godis i dagarna tre. Och det bästa av allt, än är inte påsken slut, två lediga dagar kvar. Retrogodis

Snart är denna arbetsvecka slut, i helgen hade jag tänkt passa på att städa hemma och rensa lite i förrådet då mannen ändå jobbar hela helgen. Känns som att en rensning skulle behövas. 

I veckan har det trillat in en massa nyheter i butiken, massor med pyssel och annat kul. Även retrogodis har vi fått påfyllning utav.


Helgen

I helgen var hela familjen i husvagnen, var riktigt härligt väder ute så vi var ute hela långa helgen. Lilly lekte i snön, åkte bob med kusin Maja och hade kul. Vi vuxna satt mest vid elden och hade det trevligt och snart är det påsk och då får vi hoppas det är lika fint väder! Torsdagnatt


Att sova nu för tiden är inte så busenkelt som det alltid varit. Det gör ont, sparkar, är obehagligt och man måste upp och pinka 400 gånger per natt. Så det blir endel dötid på nätterna när man ligger vaken och stirrar i taket, senaste veckorna har jag legat och funderat på att göra om här hemma, otroligt nog så har jag inte tagit tag i saken då jag annars kan vara väldigt snabb på det då jag får ideer.. 

Jag är sugen på att flytta Lillys rum, så hon får ett större rum och lillasyster (ja eller om det nu blir en lillebror) får hennes rum, inte för att den kommer att behöva ett eget rum utan mer för att få mer plats till Lilly. Hennes säng tar sådan fruktansvärd plats och hon vägrar sova i den, hade den rymts så hade jag flyttat in den i vårat sovrum så kanske hon hade velat sova i den, men den ryms tyvärr inte och det känns bra att ha den framme ifall att hon kommer på att hon vill börja sova där. Ja sen är den 80cm bred så även en vuxen kan ju faktiskt sova i den. 
Men samtidigt så vet jag inte vad jag ska göra med sakerna som är i rummet nu som kommer bli Lillys rum en dag.. Ja ni förstår det är många problem nu, stora världsproblem.. 

Känner att jag skulle vilja göra om här hemma, jag ska bara se till att vinna pengar så jag kan göra om toaletten och tvättstugan. 

Illamående

I början av graviditeten mådde jag ganska illa men spydde aldrig. Sedan försvann illamåendet och nu har det kommit tillbaka fast värre. Dom senaste fyra/fem veckorna så spyr jag och det kan vara när som helst det slår in. Inatt vaknade jag av sammandragning och en bebis som sparkade och illamående. Efter att ha försökt ignorera illamåendet så gick det inte tillslut. 

Nåja, jag kan ju glädjas åt att foglossningarna inte blivit så mycket värre och att det går ganska bra dagtid än sålänge. 


Helgen

I helgen har vi varit i husvagnen, men gud vad jag längtar till sommar. Är så less denna snö och kyla, ska bli så skönt att slippa klä på sig 40 lager kläder, det är nog jobbigt som det är att vandra omkring med foglossning. 

Men vi har haft trevligt och mest bara myst. Andreas och Lilly har åkt bob och byggt snöfigurer, jag har vilat en ganska stor del av helgen. Växer!

Magen växer och växer, imorgon går vi in i v.23 och det är fortfarande 17veckor kvar. Jag hoppas den stannar av lite i växten för magen börjar vara ivägen redan nu.. 
På kvällarna är den så himla spänd så det blir jobbigt, man känner även att den är ivägen när det är dags att sova.. 

Foglossningarna håller i sig, men har inte blivit värre, halsbrännan hälsar på i princip varje dag och jag börjar bli måttligt less den.. 


I mars (21 om jag minns rätt) ska vi på nästa ultraljud, ska ju som sagt på ultraljud en gång i månaden så dom kan hålla reda på hur det är med bebisen därinne. Den sparkar då för fullt, jag märker mest av det på kvällarna då jag varvar ner eller sitter ner på dagarna. 

Snart helg!

Så skönt med fredag imorgon! Den här veckan har gått väldigt fort, är nog för att Andreas varit ledig, då brukar alltid dagarna gå fort. 

I helgen kanske vi åker till husvagnen och spenderar helgen där, Lilly har länge pratat om att åka till husvagnen och sova över, men det beror på vad vi får för väder. 

Här är Lilly i sin nya minionsdräkt och keps som hon köpte i piteå förra helgen. 


RSS 2.0