Växthus

Jag fick mig två tomatplantor och en gurkplanta av en kvinna. Jag visste inte riktigy vart jag skulle ha dessa så jag bestämde mig för att bygga ett växthus. Gjorde en fantastiskt bra ritning. Ni som vet hur mina ritningar ser ut vet precis vad jag menar. Sedan snickrade jag ihop en stomme med brädor från min kära pappa och fönster från min moster. Andreas fick hjälpa mig att montera fönstrena och fixa lite vinklar. Men det är klart och jag är nöjd. Lagom storlek och enkelt att ställa undan till hösten. Dessutom är allting inuti växthuset återbrukade saker som jag hade liggandes hemma. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Snart två år!

Tänk att snart blir Mollsan två år! Ja snart två år som tvåbarnsmamma, ja det har inte alltid varit sådär superenkelt och dom är så otroligt olika dessa två. Lilly hon var ganska nöjd efter att hennes kolik försvann. Hon fann sig i alla situationer, Molly not so much, hon finner sig inte i någon situation om hon inte valt den själv.  

När jag startade butiken så var  Lilly ungefär 1.5år och följde mig på jobbet vissa dagar, fann sig i det, lekte och när hon blev less gick hon och sov i åkpåsen bakom kassan. Skulle aldrig Molly göra, a.l.d.ri.g. Hon kräver full uppmärksamhet 24timmar, varje dag.  Inga undantag förutom om hon är upptagen med att äta något gott. Hon vill bo i famnen, helst krypa in i livmodern igen, Lilly hon kunde sitta bredvid mig på gräset när jag rensade ogräs, Molly hon anser att ogräs inte ska ha mer uppmärksamhet än henne  omän det handlar om 5 minuter och gör hela hennes omgivning uppmärksam på detta. 
Ja tänk så olika det kan vara. 

I utveckling är dom också otroligt olika. Lilly var prematur, vilket kan innebära att utveckling när dom är små är lite senare. Men hon började krypa när barn oftast gör det, hon pratade dom typiska orden, började gå när hon var 14 månader helt själv. Ja hon var sådär som barn är mest, Molly däremot... hon är inte intresserad, det är inte det att hon inte klarar saker, det gör hon om hon anser att det behövs. Men det behövs inte, enligt henne. Hon började gå själv när hon var ca 20 månader, vägrar att krypa eller ta sig fram på något annat sätt än att gå. Klättra finns inte på världskartan, det är jobbigt och hon anser inte att det är något som behövs. Hon säger mamma, pappa och sen sina egna ord. Ja titta och där existerar väl när hon själv vill.  Hon förstår allt vi säger, ber man henne gå och kasta ett skräp, hämta sina skor, gå och hämta något, ja hon gör det, hon förstår men anser tydligen inte att prata är något man behöver kunna när man kan skrika rakt ut, ropa på pappa och grymta när man blir arg. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Bortskämd

Förra veckan kraschade jag telefonen. Det hela började med att jag skulle åka till verkstaden för att höra vad dödsdomen var på våran bil som gått sönder (bara dött) några dagar tidigare. Det regnade, alltså spöregn, i massor så när jag kom fram till verkstaden hade jag bråttom ut och bråttom in. När hoppade ur bilen så hörde jag en smäll och där låg min telefon med skärmen neråt i den blöta asfalten. Hela skärmen var spräckt, men telefonen fungerade det. Väl inne på verkstaden, sådär lagomt jävla bitter över att jag just spräckt skärmen så får jag veta att bilen skulle kosta lika mycket att laga som den var värd. Kände bara att detta är en fantastisk dag och jag verkligen älskar mitt liv. Nåja, bilen står numera på uppfarten, bogserad till sin plats och där kan den stå och skämmas. För resten av sitt liv. 
Så att, nu måste vi införskaffa en ny bil, SÅ OTROLIGT KUL! Eller så inte...

Hur som, på torsdag blir jag tydligen ett år äldre och fick igår en tidigt födelsedagspresent av min kära man. En ny telefon! Nu kommer jag kunna ta en massa fina bilder och dessutom se skärmen utan alla sprickor. Har ingen bild på mina nya telefon då den just nu ligger i mina händer, men jag kan bjuda på en bild på den gamla. 
(null)

Herregud

Ja herregud vad tiden går, midsommar är över. Vi spenderade den i stugan tillsammans med min farmor & farfar. Tyvärr var inte vädret med oss men man kan ju inte få allt hör i världen. 

Blev inte så många bilder tagna, kanske för att jag hade annat för mig. 
(null)

(null)

RSS 2.0