Det bästa!

Det bästa som finns är familjen! Spökkväll

Ikväll är det spökkväll här i byn, det är extraöppet till 21, skattjakt för barnen och erbjudanden i butikerna. Så även hos oss! Kul när det anordnas saker såhär och vi har så otroligt många fina kunder. 

Butiken går bättre än vad jag vågat hoppas på och folk gillar den. Vilket känns så himla kul! Nya kunder hittar ständigt till oss, även många från våra grannkommuner, vilket är extra kul! 

Lilla älskade butik, jag svär ofta över dig och din lilla yta. Men jag älskar dig! Det bästa beslutet jag tagit var att uppfylla min dröm! 


Söndag

Söndag! Imorgon är det måndag, jag och Lilly ska jag göra lite nytta medans pappan i huset jobbar. 

Lilly övar på kassavanan så hon är beredd när det är dags att börja jobba för mamma. 


Sockerbus!

 En trött och sliten tjej :) 


Pyssel - Pinnstol

Min pappas gamla pinnstol hittade jag för ett tag sedan i min och äldsta lillasysters gamla koja. Istället för att den skulle stå där och ruttna bort så tog jag hem den. Nu har jag slipad den, grundat och måla första varvet. Bara hoppas Lilly blir nöjd när den är klar :) 
Och just det ja, det är ingen fullstor pinnstol utan en för barn, lite annorlunda. 
Lilly hjälpte till att slipa den.
Sjukhusbesök

Igår var vi som sagt och träffade Läkaren + sjukgymnast. Ingen vägning eller mätning blev det då dom tyckte hon såg så fin ut. Sjukgymnasten träffade vi tre minuter, sedan sa hon att vi inte var någon patient för dom och att vi inte behöver komma tillbaka. Hon räknas numera inte som en prematur och är ikapp på alla plan. Sjukgymnasten tyckte hon hade ovanligt bra balans och var pigg och duktig på allt.. Så det känns himla kul måste jag säga. Nog för att det hade varit roligt att veta hur mycket hon väger och hur lång hon har blivit, men det får vi väl veta en annan gång, huvudsaken var att allt såg bra ut.
 
 

Kontroll

Idag ska vi Lilly på kontroll, prematurkontroll skulle man väl kunna kalla det då vi ska åka några mil till sjukhuset och träffa en läkare. Lite märkligt det där då dom sa hon skulle dit då hon var ett år och får en tid först nu, då det bara är drygt tre veckor tills hon blir två år. Nåja, hon är ju då frisk så. Blir väl mest väga och mäta skulle jag tro. Återkommer med siffror på det senare. 

Tänk att hon var såhär liten då hon föddes, ja faktiskt lite mindre än på bilden, här är hon nog två veckor hammal ungefär och väger några hundra gram mer. Bodyn hon har på sig var i storlek 44. Hon vägde ju 1720gram när hon föddes men gick ner till 1600. 


Pyssel - spindel

Som sagt så håller jag på att halloweendekorera butiken. Jag har faktiskt behärskat mig och inte gjort den så läskig som jag skulle vilja. Det får jag spara tills när jag ska dekorera här hemma. Jag kan ju inte skrämma livet ur mina kunder.. 

Nu har jag byggt en spindel, lite mer än 1m bred. Men jag tycker han ser vädligt snäll och oskyldig ut så föehoppningsvis ska jag inte skrämma ihjäl någon :) Han är gjort för att klara väder och vind då han ska befinna sig utomhus.


Förvirrad

Jag kan inte påstå att jag är människan med stor koll. Spökkvällen är ju inte i veckan, den är nästa! Vilken besvikelse, som jag sett framemot spökkvällen också får jag vänta en vecka till! Typiskt! Nåja, så är det när man är förvirrad.. 

Här målat lite kakelplattor med porslinspennor. Perfekta ljusfat och dessutom enkla att göra. 


Nytt i vardagsrummet

Den här hyllan hade jag i butiken, men ville byta ut den och möblera om. Så då fick den flytta hem, jag har dock inte kommit på riktigt vad jag ska ha i den ännu. Det mesta som finns i den nu har jag pysslat ihop eller så är det loppisfynd som jag har fixat upp. Hemma!

Nu är vi hemma efter en trevligt kväll på näringslivsgalan. Haft trevligt och pratat med både kända och okända ansikten. Känns ganska konstigt att beblanda sig med massa företagare, det känns ofta som att jag kommit lite vilse. Men det är klart, jag har bara varit företagare i drygt ett halvår, om tio år så känner jag mig nog mer hemma. 

Men nu saknar vi våran blöjninja, ska bli skönt att få hem henne imorgon igen. Tomt när ingen ligger och sparkar en i ansiktet mitt i natten ;)

Gala

Ikväll är det dags för näringslivsgala här i byn. En gala dit man kan gå som företagare, middag underhållnibg och prisutdelning. Jag tar med mig hela personalstyrkan plus respektive, alltså jag och maken är det som åker dit :) så nu inväntar jag att klockan ska bli två och jag stänger butiken, sen åker jag hem och gör mig klar och sedan vidare mot vackra storforsen. 

Gjort lite halsband i butiken som passar perfekt som julklappar/presenter :) Pysselvecka

Den här veckan har gått i rasande fart. Jag har jobbat nästan hela veckan då vi utökat våra öppettider, när jag inte jobbat har jag varit med lilla familjen och pysslat. Så kul att ha fått tillbaka energi och intresset för att pyssla! 

Jag har bland annat prova på att dekorera mobilskal, pillrigt men roligt! 


Halloweenpyntning

Snart är det halloween. Så kul! Och visst net ni vad det innebär? Jo halloweenpyntning! Nu har vi påbörjar att pynta butiken, målet är att vara klar i helgen för på torsdag nästa vecka är det spökkväll i byns butiker, ja även hos oss. Vi kommer ha fina erbjudanden och spökligt tema :) jag funderar även på att erbjuda alla barn ett målat sår, måste bara öva lite först för å se om det blir bra. 
Halloween

Nu är jag helt insnöad på halloweendekorationer till butiken. Nästa vecka är det nämligen spökkväll och butikerna har extraöppet, vilket även jag kommer ha. Så nu måste jag komma på hur jag ska pynta butiken, i trappen ner och utanför måste jag hitta på något skoj! Har redan börjat med lite småsaker.. 

Förra året var det bron här hemma som blev utspökad :) Snö

Inatt kom första snön... Suck! 
Jag gillar egentligen första snön, den påminner mig om julen, som är min favorit när det kommer till högtider. Men den påminner mig också om att nu väntar ett halvår av kyla, svettiga snöskottningar och en meter snö. Vintern går alltid bra fram till jul, sen vill jag spy över den och gå i ide fyra månader. Nåja, det här innebär att det faktiskt inte är så länge tills jag kan börja spela julmusik och julpyssla. Som dom säger, inget ont som inte har nått gott med sig. 
Nog för att första snön alltid brukar försvinna, men det dröjer inte länge innan den är här för att stanna.. 


Ledighet

Snart är pappan ledig i flera dagar, det är så skönt med hans schema när han har lediga perioder och man hinner göra lite nytta.. Själv så öppnar jag butiken mer till veckan så det blir mindre ledig tid för mig, men då får pappan och Lilly umgås istället :) Och nästa helg ska vi på näringslivsgalan, en gala för alla företagare här i byn. Ska bli kul att göra något tillsammans.
 
 

Sparbössa

Hur söta är inte dessa robotar som vi har i butiken?! 
Förresten, det är sparbössor :)Måla!

Idag lämnade jag över alla papper så jag slipper bokföringen. Otroligt skönt att ha fixat någon annan som sköter det där åt mig. Ingen mer momsredovisning, ingen mer bokföring. Nu fixar någon det åt mig och jag behöver inte ligga sömnlös om nätterna. Nu får jag tid över till annat roligare, familjen! 

Målade lite porslin och provade göra några trätavlor idag när jag hade en stund över i butiken :) 

Utökning

Höst... Snart vinter... 
Tur att det snart är dags för julpyssel, julmusik och julklappar så jag har något att roa mig med på kvällarna och ignorera kylan utanför.. 

Till veckan utökar jag öppettiderna till butiken, fram till jul till att börja med. Tisdag-Fredag 12-18 och Lördagar 10-14. Samma tider men fler dagar, julklappshandeln börjar trots allt i dagarna, det är snart halloween och vi väntar en massa fina saker som passar fint som julklappar. Även maskeradavdelningen väntar leverans såhär lagomt innan halloween. 

Här hemma står det lite stilla, ideerna är många men börsen är inte så stor och tiden räcker inte alltid till :) Pyssel - svävande kopp

Provade på att göra en "svävande kopp". Resultatet blev väl inte jättebra, men kul var det :) 
Pyssel - Dekorplast

Klätt lampan hemma med färdigskuren vinyl, som jag dessutom säljer i butiken i flera olika utföranden och färger! 
Skönt att inte behöva klippa ut mönster själv och dessutom är alla bitar likadana jämfört med när man klipper ut egna. Fredag

Jag ligger i soffan och funderar hur jag ska möblera i butiken för att rymma alla mina saker. Ingen lätt sak det där, speciellt med tanke på att butiken inte är särskilt stor. 

Nåja, det löser sig väl och gör det inte det så då får det vara tills vidare. 

Vart tog sommaren vägen?

Var det inte nyss sommar?
Nu är det minusgrader flera nätter i veckan, träd som har blivit tomma på löv och kalla vindar. Nä tacka vet jag sommar, tacka vet jag att slippa klä på blöjninjan fjorton lager kläder och bara släppa ut henne på altanen som hon är klädd. Tacka vet jag sol och plusgrader!
 
 
 
RSS 2.0