Lilla du

Sockerhjärta, två och ett halvt år. Vart tog tiden vägen? 

Du pratar för fullt och bygger meningar, går på toa och blir kanske blöjfri i sommar. Du tar efter allt man gör och är väldigt uppmärksam. Otroligt viljestark är du och fortsätter du såhär kommer du bli politiker. Lilla du, jag kan inte förstå att du nyss var en pyttebebis som vägde mindre än två mjölkpaket.. Söndag 10-15

Vi ses väl? 
Butiken håller extraöppet, det kommer vara godisregn, ansiktsmålning m.m.


Sommar!

Nu är fontänen igång så nu är det officiellt sommar, omän det nu inte känns så ute. Fredag

Imorgon är sista lördagen vi har öppet på väldigt länge. Detta för att vi har fullplanerade kommande helger med rallycross, miniracing och annat kul. Så efter imorgon kommer vi ha öppet måndag-fredag 12-18 :) 

Vi har fått in en massa nya saker till butiken idag. Massa roliga saker och pyssel! 
Här är Hobby!

Butiken har gått och skaffat maskot! New in

Fått mig en ny matta i vardagsrummet utav mamma. Nu är det bäst jag lägger igen mina ögon så jag orkar upp när ninjan vaknar och skriker välling. Att våga & drömma

Tänk om mitt huvud inte var så fullproppat med ideer hela tiden eller tänk om jag inte skulle behöva sova på nätterna. Jag har så mycket jag vill göra så jag vet inte hur jag ska hinna. Det är inte så att det blir för mycket och jag gör saker så jag kommer gå in i väggen, utan det är saker som får en att blicka framåt och kämpa för dagen. Det är roliga saker och jag tycker verkligen det är kul, jag är nog egentligen en sån där människa som vill ha massor utav järn i elden, hela tiden ha nya projekt och alltid något nytt pågång. Sen är jag ganska bra på att satsa lite väl högt, alltid göra allting så "storslaget". Jag nöjer mig sällan med mellan utan måste ha allt. Det som gör mig mest förvånad över mig själv är att jag på nått sätt intalat mig själv att sikta högt men inte deppa om det inte blir så högt och storslaget. För det mesta ser jag det som en lärdom och satsar lika högt nästa gång men har då förbättrar lite saker för att få det ännu bättre. Jag kan inte anordna något utan att ta i lite extra, ibland onödigt kanske men det är så jag fungerar och när jag har en ide så måste jag för det mesta göra det, gärna igår. Jag är otroligt impulsiv men nånstans har jag en gränssättning för vad som är genomförbart. Men det många funderar på länge, det gör jag på en gång. Det har både sina bra och dåliga sidor. Tänk så olika man kan vara, jag bryr mig inte om vad andra ska tycka när jag exempelvis färgar mitt hår, medans andra knappt törs byta brun nyans på håret för dom är rädd för att misslyckas och vad andra ska säga. Varför ska vi bry oss så mycket i vad andra tycker? Det är inte deras liv vi lever, det är inte deras bekymmer vad vi gör och inte gör. 

Hur ska du nånsin komma frammåt om du aldrig vågar och satsar, hur ska du nånsin kunna leva ut dina drömmar om du hela tiden är rädd för vad andra ska tycka.. Vem bryr sig om vad dom tycker, vad säger det om dom?
Vad vill du bli när du blir stor, varför blir du det inte? Vad vill du göra av ditt liv? Varför gör du det inte? Varför vågar du inte? Vad är det värsta som kan hända?  

Låt mig ge dig ett tips, fråga alltid dig själv vad det värsta som kan hända är och utgå därifrån. Vad är det värsta som kan hända om du söker det där jobbet? Du får ett nej, ingen har dött av ett nej från en arbetsgivare, du lärde dig säkert något utav det och du vågade. Nu behöver du inte undra "tänk om".. 
Vad händer om du färgar ditt hår grönt? Det blir som värst fult och då kan du färga om det. 
Vad är det värsta som kan hända, våga lev ditt liv som du vill. Inte som alla andra vill. Älska dig själv så kommer människor att älska dig, sluta tryck ner dig själv och tro på dig själv. För om inte du tror på dig själv, vem ska då göra det? 

Jag har haft flera människor som varit in till butiken och sökt jobb. Jag har haft in människor med glöd och passion och människor som nästan ursäktar sig för att dom finns. Jag vet vem jag skulle ha anställt, jag skulle nog anställt den som kan lyfta fram sig själv, inte på ett smörigt sätt utan på ett sätt där man ser att glöden finns, att dom vill jobba och dom vill uppfylla sina drömmar. 
Skulle jag hålla en anställningsintervju finns det några saker jag skulle fråga som är viktiga för mig, två av dom är 
"Vad har du för drömmar om framtiden" och "har du någon hobby". Båda dom sakerna är otroligt viktiga för en människa tror jag. Att ha en hobby kan vara vad som helst, men något du gillar att göra, något du tycker är roligt. Alla människor behöver något i livet som är roligt och en frizon, något du kan göra för att koppla av eller släppa all stress i vardagen. Det spelar ingen roll om det är att pyssla eller rida i ett stall, bara du har något som du älskar att göra. 

Full vecka

Så var denna vecka slut, lika slut som jag känner mig. Inte för att det varit ovanligt mycket att göra i butiken eller så. Utan för att jag har så mycket jag borde och vill göra så jag blir trött av blotta tanken. Lilly har just somnat i soffan efter en lång dag med kusinen Maja. Pappan i huset jobbar natt så jag kan göra precis vad jag känner för (ja de kan ju även när han är hemma iof), jag ser framför mig hur jag storstädar huset, pysslar och fixar. Istället ligger jag i soffan, trött fastän jag sovit massor och funderar hur länge en hund kan skälla.. 
Färg

Ingen har väl dött av lite färg?! :) Blottare

Hur kan man inte gilla dom här söta blottartomtarna? Tisdag

Tisdag, ny vecka väntar i butiken. Från och med nästa vecka kommer butiken även vara öppen måndagar. En dag mindre ledigt, men det är smällar man får ta. I sommar kommer vi hålla lördagsstängt då vi kommer vara ute på uppdrag nästan varje lördag. Blir mest bara tjorvigt för mig och kunderna om butiken bara ska vara öppen bara vissa lördagar. 

Igår var vi och städade i gamla lokalen, dock är det inte riktigt klart men snart så. Ska bli himla skönt när den är klar och jag slipper den. Trodde faktiskt jag skulle sakna den då det faktiskt var där allting började, men jag trivs så himla mycket bättre i den nya. Första tävlingen!

Igår var vi iväg till Luleå med endel utav RC-avdelningen från butiken. Det var tävling och vi sålde reservdelar. Jag tävlade även, min första tävling och jäklar så kul det var! Lite svårt med en ny bana men det var riktigt kul och jag fick verkligen ännu mer mersmak för det. Kom trea i min final, gick ändå ganska bra förutom lite bil och däckproblem. Det var i alla fall inte sista tävlingen jag är med i. Det är lite extra kul att köra då det är en sån mansdominerande sport, för visst är det något extra med att slå killar i att köra radiostyrt då man är ensam tjej på tävling. 
Lilly följde också med, skötte sig exemplariskt och underhöll sig hela dagen. Vi steg trots allt upp lite före 07.00 och var där till ca 16.30. Pappan i huset agerade mekaniker och även han skötte sig bra :) 


Sommar tack!

Nu får gärna sommaren komma! Har börjat plocka fram trädgårdsgrejerna och inväntar bara värmen. Men med tanke på vart jag är bosatt så kommer väl somnaren i början av juli och slutar i slutet av juli.. 


Härlig morgon

Då var det fredag igen, 04.00 slog Lilly upp sina ögon. Kan inte påstå att jag jublade och gjorde vågen när hon väckte mig och berättade att "Lilly upp". Försökte övertala henne att sova fem timmar till, det var riskfritt.. Nu har vi varit vakna två timmar, ögonen svider pga av trötthet och Lilly sitter och sjunger, några decibell för högt med tanke på tid på dygnet. Men jag håller hoppet uppe, jag tror hon snart somnar och sover två timmar. Jag tror kanske egentligen inte att det kommer att ske, men jag hoppas.. 

Förresten.. Imorgon har vi stängt butiken, vi kommer befinna oss på miniracingtävling.

Förnya

Med lite färg så kan man piffa upp det mesta. Härhar jag använt mig utav montana gold :) 


Läsa

Lilly har börjat tycka om att man läser böcker för henne, tidigare har hon mest bara slitit boken ur handen på en. Men nu vill hon gärna att man läser, är så mysigt att ligga och läsa för henne och plötsligt så somnar hon i ens famn. Hinner man läsa ut boken innan hon somnar så ska hon alltid läsa själv efteråt, oftast somnar hon då med boken tätt intill. 


Lilla Prinsessa

Vi är otroligt bortskämda med att ha en prinsessa sovandes i famnen. Hon somnar flera gånger i veckan i ens famn, högt uppkrupen, tätt intill ❤️ Nu har hon även börjat gilla att man läser för henne när hon ligger i ens famn, oftast somnar hon efter halva boken. Det är stunder som dessa som man känner vad man har, när man andas in hennes doft, hör hennes djupa andetag och försöker förstå att detta är ett liv vi skapat. Vi var nära att förlora dig när du var sådär pytteliten, men nu är du en stor tjej som håller på upptäcka allt spännande 😘 älskade underbara du, ibland gör du mig gråhårig och samtidigt otroligt stolt. Älskade lilla Lilly 💟Andra veckan

Andra veckan i nya butiken, stortrivs därnere i ljuset och det är ju helt fantastiskt att inte behöva trängas längre!

Måste bara städa ur gamla lokalen och ta dom sista sakerna därifrån. Men det får jag göra någon dag då jag har tid. Slut ledighet

Då var denna ledighet över och det var dags för en ny jobbvecka i butiken. Har hunnit påbörja städningen ute på gården och plocka fram trädgårdsgrejerna. Jag och Lilly har även varit och lekt i lekparken i helgen när pappan i huset jobbade.. 

Igår var vi till luuuläää som Lilly skulle ha sagt. Köpte mig larm till butiken, Lilly fick sig lite nya kläder då hon vuxit ur det mesta helt plötsligt. Fick mig även ett par nya skor av maken, välbehövligt då mina kanske sett sina bättre dagar. Nytt

Lilly har fått sig en ny stol/fåtölj av mormor. Supernöjd tjej. 


Borde bli miljonär

Huset borde städas, ja verkligen städas. Kanske till och med saneras. Känns som att allting bara stått stilla och smutsen bara lagts på hög senaste veckorna. Varför är inte jag miljonär och har städhjälp? Ja det vet jag ju svaret på, för att 
1. Jag är egen företagare och driver en liten butik i en by på typ 8000 invånare. 
2. Jag spelar väldigt sällan på spel så chansen att vinna något är väldigt liten.
3. Jag har ingen rik avlägsen släkting som just dött och gett mig arvet. 
4. Jag får ingen veckopeng av min man. Visst borde jag väl få det?! Bara för att jag är jag, måste lyfta detta på nästa familjemöte. Måste bara införskaffa familjemöten i hushållet först.. 

Nåja, det som är bra med bilder är att man inte ser allt kaos. 


Lilly

Åh herregud vad Lilly har börjat prata, det bara sprutar nya ord varje dag och jag känner att jag inte hinner med! Hon har blivit så himla stor och självständig, ja tjurig och målmedveten också. Jag är helt övertygad om att tjurigheten kommer från hennes pappa, ja mig är det då inte ifrån. 

Nu uppfattar hon allt man säger, vilket kanske inte alltid är sådär jättebra. Hon tar även efter otroligt mycket från sina mostrar. Är så roligt att se då hon är med dom två yngre mostrarna (11 & 13år), hon älskar verkligen att vara med dom och deras kompisar och står oftast i centrum i deras sällskap. Lilly och hennes yngst moster på bilden, 


RSS 2.0