Ljusbricka

Fixade en ljusbricka med hjälp av några ljushållare och betongfärg på en gammal bricka. 

(null)

(null)

(null)

Mina favorittjejer ❤️

(null)

Tandborstning

En skriker rätt ut när hon får tandborsten, en skriker rätt ut när du tar av henne den. Man kan ju undra vem av dom som är Molly. 
(null)

Lördag

Så var det lördagkväll, den yngsta i familjen har just somnat och ligger tätt intill mig här bredvid. 

Idag hade jag butiken stängd, spenderat dagen med familjen och några av mina syskon, en bra dag med andra ord. Funderar på det här med butiken, hur viktig den är för mig, som ett litet skötebarn. Jag undrar hur många timmar per dag jag tänker på saker runt omkring den. Vad jag ska göra, hur jag ska utvecklas med den och ja, stundvis även att bara skita i det, lägga ner, skaffa ett vanligt jobb där du jobbar dina timmar, sen går du hem, stänger av. Där du vet att varje månad får du lön, du har semester, betald dessutom och du behöver inte oroa dig om det går åt helvete på din arbetsplats en dag, det får chefen oroa sig för.  Det är inte alltid kul att driva företag, det är många sömnlösa nätter och svettiga dagar. Många tror att jag jobbar 12-17 i butiken, sen är det inget mer. 
"Du jobbar ju bara 5h/dag, hur kan du vara trött?"
Riktigt så enkelt är det inte, dessutom hade jag kunnat ha butiken öppen 12h per dag om jag vill, förutsatt att jag skulle ha kunder under denna tid,  men det skulle jag inte ha. Jag har haft öppet 10-18 i två år, sedan utvärderade jag och kollade när jag egentligen har kunder. Så då anpassade jag mina tider efter det, dessutom anpassade jag tiderna mycket efter mina barn. För att jag ska hinna spendera tid med dom. När jag var gravid med Molly jobbade jag fram tills förlossningen, hade stängt  två dagar och sedan var jag i butiken igen och jobbade. Så ja, jag vet exakt vad det innebär att jobba mer än 5h per dag. 

Låt mig ge ett exempel på vad jag gör när butiken är stängd. 
Jag (vi) söver barnen, sedan slår jag upp min dator. Där fixar jag hemsidan, sökoptimerar, gör annonser, gör banners, svara på mejl, svara på meddelanden via facebook och instagram, gör kundjobb, lägger in nya produkter, skriver produktinformation, tjorvar med någon vara som varit trasig vid leverans, ja listan kan göras hur lång som helst. 
Morgonen kan jag slita upp barnen, fixa barnvakt för att åka på ett möte, i värsta fall ta med mig barnen på möte, vilket har hänt. Jag har suttit och ammat samtidigt som jag deltagit i möten. Sedan ska jag göra ärenden, det kan vara allt från bankärenden till kanske hinna köpa ett par skor till barnen. Därefter lämnar jag Lilly på förskola, Molly är antingen med sin pappa om han är ledig, med hennes mormor men ibland får hon även följa med mig för en arbetsdag i butiken. 

Jag vill inte verka gnällig, det här har jag valt själv. Det  här är en livsstil som jag gillar och det fungerar för min familj. Men nästa gång du ska gnälla att jag bara jobbar 12-17 eller att det tog en timma innan jag svarade på ditt mejl. Minns bara att jag driver det här företaget själv, en butik och en webbshop, samtidigt som jag har två små barn och ett hem. Jag ber om ursäkt att jag inte svarade direkt på ditt meddelade som du valde att skicka en lördagsnatt 03.00. (Ja sånt händer..) 

Tisdag

Ja så var det tisdag, igår var vi som sagt till grannkommunen. Vi skulle till en sjukgymast (det var vad bvc sa) vi fick träffa en barnläkare. Igen.... 
helt meningslöst att åka dit, då dom konstaterade det vi sagt hela tiden. Att hon är bekäm, har inte så bråttom och gör ju faktiskt framsteg fast det tar lite längre tid. 
Att dom dessutom hade förstått det som stt VI var oroliga och ville ha en tid, det var då verkligen fel. Det var bvc som var oroliga och barnläkaren där som ville att vi skulle åka. 

Jaja, nu har vi varit där. Ska tillbaka på fyra(!) månader och då ska vi träffa en sjukgymnast. Ifall det behövs. 

Sjukgymast

Så var det helg igen. På några timmar tar jag barnen och åker till butiken, sista arbetsdagen denna vecka. A jobbar helg så jag och flickorna får roa oss själva. 

På måndag ska vi till sjukgymast med Molly. Hon har problem med att ta sig från sittande till stående och även liggande till sittande. Att gå sålänge man håller någon i handen är inga problem. Hon kan egentligen gå själv med är lite för feg för det ännu. Ibland glömmer hon bort sig och knatar på några steg själv, tills man ser att hon inser att ingen håller i henne. Då sätter hon sig på rumpan. 
Ja vi får väl se på måndag vad sjukgymasten säger, det viktigaste är att se så det inte är någon orsak till varför det är så utan att det kanske bara beror på att hon helt enkelt inte är intresserad. Ja vi får se på måndag. Måste åka till grannkommun för att träffa den sjukgymnast så butiken kommer jag få stänga på måndag, inte för att det är hela världen. Det är såklart viktigare att få åka med Molly än ha butiken öppen. 

Bjuder på en bild på dom här två damerna. Det är nu himla tur Molly har en fruktansvärt snäll storasyster som hjälper henne, leker, tröstar och ser till henne. Lilly är otroligt omtänksam när det kommer till hennes omgivning, har hon bara en godis och någon vill ha, då ger hon den. Är någon ledsen så tröstar hon och sedan målar en teckning med hon och den som är ledsen med hjärtan. En liten tjej, med väldigt stort hjärta. 
(null)RSS 2.0