Året 2014

Snart ett nytt år, det här året kommer jag minnas med värme. I februari fick jag ett heltidsjobb och butiken öppnade 10:e maj och jag uppfyllde min dröm. Sju månader senare blickar jag ut över butiken och försöker ta in att allt det här har jag skapat, från grunden utan banklån och med en väldigt liten börs. Det har hänt så mycket på dessa månader, jag har sett butiken byggas upp, slutat på mitt jobb, haft dubbla jobb hela sommaren, drivit mig själv till vansinne, jag har haft otrolig hjälp utav maken. Vi har slitit vårat hår, jobbat hårt och jag har gråtit. Jag har ringt gråtandes till bästa vännen, jag har skrattat med kunder, jobbat alldeles för mycket, spenderat alldeles för många timmar jagandes leverantörer, sprungit till butiken, fått otroligt stort stöd av make, bästa vän och familj. 


Jag har sett min dotter växa, utvecklas och hon har förgyllt alla mina dagar, hon och hennes pappa har fått mig att vilja kämpa för butiken, att tro på mig själv. Jag är evigt tacksam för alla underbara människor, jag är evigt tacksam till alla mina kunder, alla kunder som väljer just mig, som uppskattar det jag gör. Jag hoppas och tror att 2015 blir ett fantastiskt år fyllt med glädje och drömmar. Jag hoppas jag får fortsätta att uppfylla mina drömmar, jag hoppas även mina närstående får chansen att göra det. 




Om du bara tror på dig själv så är ingenting omöjligt. 

Åter i lager

Efter förra gångens succe som vi knappt hann med så är dom här igen! 

Att ge bort en flaska gott vin i julklapp eller present är alltid uppskattat, men det finns ju faktiskt de som inte gillar vin. Då kan du istället ge denna fina Godisshot!

Gedigen och läcker glasflaska med kork i gammaldags design med söt och god karamell inuti. Häll sprit i flaskan och låt stå ca 1-1,5 timme eller till karamellen lösts upp och servera väl kyld.

Flaskan rymmer ca 70 cl sprit och mäter ca 27 cm lång.



Lilly

Satt och tittade igenom lite anteckningar från när Lilly var en bebis. Svårt att minnas hur jäkla liten hon var med sina 1710gram. När hon var fem månader vägde hon 5100gram, det är inte särskilt mycket. Fast då var det supermycke. Idag väger hon strax över 14kg, man kan inte tro att hon var pytteliten när hon föddes. Hon har verkligen tagit ikapp sig bra både storleksmässigt och utvecklingsmässigt. Det är så kul att se, för hon lär sig nya saker hela tiden och utvecklas så himla fort. Ibland är det skrämmande hur mycket hon verkligen förstår. 



Galning

Lilly körde ett race igår "gör din mamma gråhårig på kortast tid". Inte nog med att hon är ganska förkyld och lättretlig, hon älskar även att göra mig gråhårig. Först provade hon sina nya pennor hon fick i julklapp, ja hon provade hur bra kvalitet det är om man ritar på bordet och golvet. Efteråt stylade hon om min favoritmöbel som jag kämpat med i flera timmar. 


Lilla du


Sockerbus, det bästa här i livet! 


Sjukling

Lilly är sjuk... Igen.. Hosta snor och rinnande ögon, helt fantastiskt! Vilket innebär ytterst lite sömn för mamman, pappan stiger upp fyra på morgonen så han är inte till så mycket hjälp nattetid för tillfället. Natten inleddes perfekt, snoriga blöjninjan somnade på soffan innan jag ens hunnit säga abrakadabra, maken sov sin skönhetssömn och jag satt med mina inventeringslistor och skulle färdigställa dom, njöt av tystnaden och räknade inköpspriser. Så hör jag små fotsteg och en liten varelse som mumlar "min mamma, bajs". (Bajs är ett välanvänt ord här hemma för tillfället.) det där med bajs var falskt alarm, hon ville ha en yoghurt. Klart hon fick det, 0.2 sekunder senare hostar hon tills hon spyr och jag tackar gud för plastmattor! Vad händer när hon spyr? Jo hon blir ledsen, så medans jag står på alla fyra, torkar spya och försöker lugna med "att det gör ingenting, mamma torkar upp det sedan lägger vi oss i sängen och myser", så spyr hon igen för att hon börjar hosta så fruktansvärt när hon gråter. Ja ni kanske ser cirkeln, tillslut ger jag upp, tar barnet och går till sängs. Spyan lär inte springa iväg direkt. Men nu är klockan snart halv fyra, så jag ska smyga upp och torka spyan innan mannen vaknar och ska på jobbet. Ibland är livet lite extra fantastiskt. 

Nyheter!!

Åh vad det trillar in mycket fint i butiken! Endel saker har faktiskt varit så pass fina att dom tagit slut på under en timma, kul när man hittar rätt och folk gillar sakerna. 
Det är så mycket nyheter nu så jag minns inte ens alla och ännu mer är påväg in, några saker kan jag räkna upp som just inkommit: airhockeyspel, diskmedelstunnor, vinylstickers, diskmedelspumpar, tavlor, montana gold sprayfärger, doftljus, hyllor, trådkorgar i koppar, 
Och även denna snygga glasbox! 



Lilla julafton!

Igår firade vi lilla julafton med makens familj hemma hos oss. Gjorde trerätters och även tomten hittade hem till oss fastän det inte var julafton, fyra glada barn som öpnnade paket. Eller ja, tre glada iaf, Lilly var väl inte så imponerad av tomten. När tomten först knackade bakom fönstret var han inte värd mycket och Lilly blev helt förstörd och började prata på ett språk vi aldrig hört. Men sedan blev hon nöjd när hon fick sig en städvagn, mick med stativ som lyser och spelar och en till docka. Är det något hon älskar så är det dockor, att sopa och dansa/sjunga. Så det prickade in väldigt rätt allting. Alla nöjda och mätta så slocknade Lilly i soffan när alla hade åkt, ja efter hon suttit på pottan och pinkat! Hon kan om hon vill, men det är sällan roligt att sitta på pottan dock. 
Bilder blir det inget av idag då dom fortfarande ligger kvar i kameran. 

Snart jul!

Snart är det jul! Är det bara jag som inte har någon julkänsla ännu?! Känns inte alls som att julafton är denna vecka. 

I helgen har det varit extraöppet i butiken, full fart hela föregående vecka. Har säkert slagit in en miljon julklappar, men det är så himla kul att folk faktiskt väljer att handla julklappar hos lilla mig.



Dockskåp

Har påbörjat ännu ett dockskåp, så himla kul! Snart är tapetsering och målning klart :) Tror det här är mitt 6:e skåp som jag renoverar, dessutom har jag ett trevånings som står och väntar på mig. 



Fullt upp

Det är full fart i butiken såhär dagarna innan jul. Superkul! Dessutom väntar vi en massa leveranser med nyheter, så spännande! 

Måste även passa på att rekomendera village candle, lukta otroligt gott (speciellt ljuset på bilden), prisvärda och dubbla vekar för att undvika att ljuset brinner rätt ner och att det blir kvar en massa stearin på kanterna. Alla våra doftljus i glasburk kostar 159kr


Söndag

Söndag! Idag har vi hälsat på bästa vännen som gått och köpt hus har även hunnit med att sova 14 timmar inatt, välbehövligt! 

Vi har fått in village candle till butiken för någon dag sedam :) Nio olika dofter har vi än sålänge. 



Nyhet!

Nu är plåtbilarna här, dom är så himla fina!! 



Skitdag

Den här dagen har varit skit i princip rätt igenom, faktiskt. Började morgonen med en leverans på baghera bilarna. När jag börjar kolla så fattas det saker, hade beställt sex bilar och ett ställ, det kom fyra bilar och inget ställ.. Efter vad som kändes som ett liv i telefonkö med en tvååring hängandes i byxbenen så fick jag vet att det sista paketet hamnat i helt fel kommun.
Eftersom den där telefonkön tog längre än beräknat så blev det panik till jobbet, Lilly skulle följa med till butiken och sedan skulle maken hämta henne när han vaknat (han hade jobbat natt & kommit hem 07.00). Jag kastar in leveransen och barnet i bilen, okej kastade gjorde jag inte men bråttom hade jag.. 
När jag började köra kändes det som att något var fel på bilen, jag som inte är så insatt i bilar och en gång råkade säga att det spinner på kolven när det var fläktremmen som tjöt, stannade iaf bilen, kolla så däcket satt fast då de kändes som att det skulle lossnat, men fast satt det och jag tänkte att det är bara en minuts körtid till butiken kvar så jag kör dit och ringer sedan maken för att berätta att något är fel.. 
Efter 30m smäller det i bilen och det går inte längre att köra, jag skrek så högt så jag höll på dö, vi kan säga att jag skrek vuxenord och Lilly satt i baksätet, coollugn och berättade "mamma, titta pippi". Jo Lilly, det är pippi i trädet, kan du vänta bara en sekund innan mamma brinner upp och du blir utan mamma för resten av ditt liv.. Var så arg så tårarna sprutade, ringde maken och var ännu argare (som att han kunde fixa det från sängen, billös). Ringde sedan min pappa, som tyckte jag skulle lugna ner mig och inte vara arg, bilar går sönder. (Kan inte påstå att hans ord gjorde mig mindre arg). Tillslut kom han & farfar till undsättning och hjälpte mig att ta mig till butiken..
 
Väl i butiken var det kaos, Lilly hatade tydligen allt i hela världen och hängde bokstavligt i mina byxor och gnällde, i flera timmar då maken åkte till grannkommunen för att köpa delen som var trasig till bilen.. Jag ljuger inte när jag säger att det var fantastiskt skönt att stänga butiken idag och efter en middag hos mamma landa i soffan.. Imorgon hoppas jag på en bättre dag.. En mycket bättre dag..
 
 

Mindre än två veckor!

Förstår ni att det är mindre än två veckor kvar till jul! Helt sjukt!! 

Här hemma är det fullt upp med det mesta. Lilly har varit sjuk men äntligen börjat bli bättre. Hon har blivit en hejjare på prata om det kommer nya ord varje dag, det går verkligen superfort nu i talet och hon förstår så himla mycket.

Butikem rullar på, vilken dag som helst trillar det in doftljus i massa olika dofter. 



Dockskåp

Fredag igen! Jag hinner inte med känner jag. Igår jobbade jag som behandlingsassistent och maken befann sig i butiken, alla överlevde och kunderna var nöjda. Det viktigaste :) 

Jag har plockat fram dockskåpsgrejerna igen och fortsatt på mina renoveringar. Så himla kul det är, tyvärr har bara dygnet för få timmar ibland. 


Skjut mig!

Lilly manövrerar en iphone/ipad bättre än vad pippi långstrump är stark. Hon beter sig som att hon inte gjort annat och har full koll på alla appar, hur youtube funkar, vilka spel som är inne osv. Youtube och bygga pussel är två riktigt stora favoriter just nu, förr såg vi babblarna 25 000 000 gånger per dag. Nu ser vi dom där j-vla unboxning filmer. Det är alltså en människa som öppnar kinderägg, i TJUGO MINUTER! Lilly är helt besatt och imponerad av alla dessa småfigurer som hen plockar fram. 
Ni vet när man var liten och längtade till något sådär supermycket, hur långt tid allting tog och hur man väntade och väntande, gångra det med femtio miljoner så förstår ni hur jag känner varje gång jag ser dom där gula äggen som öppnas och ut plockas en värdelös liten plastleksak, det tar aldrig slut! När det väl är slut, ja de ser vi en till.... 
RSS 2.0