Det börjar spåra ur!

Halloween spårar ur mer och mer här hemma. Varför är det inte oftare? Det här var ju kul! Ska då ha det pyntat hela helgen lång, kommer att ha ångest när jag tar bort det sen. Har hur många ideer som helst. Hittade makens låtsasarm som fick bli klämd i dörren och döskallen från akvariet som inte används fick flytta till gravplatsen.

 


Att dekorera

Jag har ett problem, varje gång jag ska göra något så måste jag gå all in. Spelar ingen roll så måste jag göra det med 110%, så även dekoreringen av bron som jag nu håller på med.. Ungarna kommer i slutändan inte våga komma och knacka bus eller godis, i och för sig gör det ju inget för då får jag allt själv istället.. Däremot om någon ska komma och lämna julklappar så lär dom fundera vad det är för idiot som bor här.
När maken kommer hem från jobbet ska jag dekorera klart, är inte så lätt med en bebis som gärna hänger runt armarna. Men det här är vad jag hann åstakomma medans hon sov middag.
I skålen har jag satt min rökmaskin och karamellfärg i vattnet, så det ser ut som blod som bubblar (man måste ha fantasi). Blir kul att se hur det ser ut när det blir riktigt mörkt, mohahaha! (Det där var ett elakt skratt till alla jag kommer skrämma).
 

 
Här under ligger en hantverkare som vi inte var nöjd med. (Som sagt, fantasin flödar)

Snabbt Halloweenpyssel

Ikväll är det spökkväll här i byn och tanken slog mig att det är ju för tusen halloween! Har känts som att det är jättelångt borta, men så är det ju inte,. Håller på att dekorera bron, klart det ska synas att det är halloween här hemma, dock mestadels utomhus.Tänkte visa er ett snabbt pyssel såhär lite i sista minuten.
Gör så att det ser ut som att det runnit blod längst ljus, med lite fantasi kan man iallafall tro det. Det här tar bara någon minut och är inte alls svårt. Leta fram ett rött ljus och ett vit, värm det röda ljuset så det droppar längst kanten på det vita ljus. Klart!
 


 

Helt otroligt!

Jag kan härmed meddela att jag har fått ihop 163 inslagna paket. Har 30-50saker som väntar på att slås in. Sammanlagt har jag fått in MER än 350saker till insamlingen! Anledningen till fler saker än paket är för att dom flesta paket innehåller 2-4saker vardera. Tillsammans kan vi fixa det, tack alla underbara människor och än är det inte över. Samlar in julklappar till mitten av december.

Det känns bra i hjärtat att veta att en massa barn som kanske inte hade fått julklappar kommer att få det.

 

 
Ovanför julklapparna skymtar ni min samling utav pez.

 

Onsdag

Idag var jag ut på byn och bad om lite kartonger till julklappsinsamlingen, bra att ha då endel saker är så himla svåra att slå in, exempelvis alla dessa mjukisdjur.

Ikväll när maken kommer hem ska jag gå igenom lite saker som kom till insamlingen idag, ska även tvätta upp lite mjukisdjur som är väldigt fina men behöver en tvätt.

Påtal om något helt annat så måste jag visa vad jag och yngsta syster gjorde igår. Hon gjorde maränger som vi sedan satte grädde och glass emellan. Supergott, enkelt och en sockerbomb.


Artikel

Igår publicerades det en artikel på alvsbynews.se angående min julklappsinsamlingen. Då kanske jag kan nå ut till ännu fler Älvsbybor.


Du ger så mycket

 Tänk att snart är hon ett år, ETT HELT ÅR!
 
 
 
 Så mycket hon lärt oss detta år, så mycket kärlek hon ger fastän hon inte själv förstår det.
Älskade lilla sockerhjärta ♥

Jävla kommun! (Långt inlägg)

Ibland kan man fundera hur världen fungerar, eller hur vårat samhälle fungerar.. Jag har blivit uppfostrad att hjälpa människor som behöver hjälp och då spelar det ingen roll vilken sorts hjälp dom behöver, kan jag hjälpa så gör jag det. Men jag har börjat tröttna på att hjälpa människor och ställa upp, för så många gånger jag ställt upp för människor, gratis och aldrig fått något tillbaka. Jag har gjort lösnaglar, satt in löshår, skjutsat, hämtat, målat, fixat och listan kan göras lång. Men i samma ögonblick som man hjälpt någon så glömmer denna bort det och när man själv väl behöver hjälp med en liten sak så har folk aldrig tid.
 
Och angående julklappsinsamligen jag håller i. Låt mig förklara några saker för er, jag gör det frivilligt och ensam. Jag får ingenting för det, det kostar mig både tid och pengar, vilket inte gör mig något då jag känner att detta är en viktig sak och jag kan göra något åt det. Det enda jag begär är att julklapparna kommer att komma till barn som annars inte kommer få några julklappar. Men även det verkar vara svårt. Kommunen kan inte hjälpa mig, endel säger att det är pga av lagstiftning och endel pågrund av för lite resurser. Det gör mig otroligt ledsen, jag kommer ge dom färdiga julklappar, inslagna och märkta, det enda dom behöver göra att ta upp ett paket ur en säck och ge till ett barn. Jag sorterar, tvättar upp mjukisdjur, försöker laga saker som är lite trasiga, slår in paket, jagar sponsorer som kanske vill skänka en rulle med julklappspapper så jag slipper bli ruinerad då jag faktiskt bara lever på föräldrapenning, jag springer runt hela byn och sprider lappar för att nå ut till människor så dom har en chans att hjälpa mig. Det är betydligt mer jobb än vad många tror och det ligger otroligt många timmar bakom detta och jag kan inte ens få hjälp att nå ut till dessa barn?!
 
Jag har funderat på att prata med kommunalrådet, bara fråga henne om hon tycker det här är rätt?! Om hon kommer sova gott om nätterna när hon vet att det kommer finnas mer än 100 paket som kanske inte kommer nå fram till dessa barn.
 
I dagsläget så vet jag att julklapparna kommer att hamna någonstans, ni behöver inte vara orolig att jag kommer sitta med alla dessa hundra paket och gotta mig i dom själv. Jag kommer se till att dom kommer till dessa barn, men jag förstår inte varför det ska vara så otroligt svårt att få lite hjälp. Kyrkan har lovat att hjälpa mig, vilket dom också gör. Men dom når inte ut till dessa barn i samma utsträckning som det barn och familjeenheter samt socialen gör. Hade det inte varit sekretess så hade jag delat ut julklapparna själv, men jag kan inte göra det då det är sekretess vilka som behöver dom.
 
Tydligen kan man inte ens göra en bra sak för någon utan att bli motarbetad.
Barnen är det viktigaste vi har, kan vi försöka se till att dom får en julklapp i alla fall?Kreativt kaos tror jag det kallas.

Mera julklappar!

Idag har det kommit en massa leksaker till insamlingen, så ikväll blir det att slå in lite paket.
 
Tidigare idag hade jag dom två yngsta systrarna på besök, vi gjorde ljus, tvål och skålar medans mormor och Lilly tittade på. Yngsta syster stannade kvar och ska sova över här så då har jag lite hjälp ikväll med att slå in paketen. 
 Bjuder på en dålig mobilbild från kaoset i mitt rum. 


Önskelista

Snart är det jul! Så självklart måste jag börja fundera på vad jag önskar mig av tomten. Stektermometer är något jag behöver har jag insett, så det ska jag skriva på önskelistan. Även denna snygga ljusslinga som finns i andra färger också. Den finns på rusta och är väl egentligen en kopia av happy lights, men denna är betydligt billigare. 149kr om jag inte minns fel :) Fleecejacka

Här är en av fleecejackorna jag köpte åt Lilly på loppisen. 10kr var den ju helt klart värd. Försökte få en bild på vildjuret, lättare sagt än gjort då sitta stilla inte är hennes favoritsyssla.
 


Dålig sömn

Då var det söndagkväll. Idag har vi varit och hälsat på några vänner och tittat på deras nya hus, efteråt åkte vi förbi min farmor och farfar och fick oss mat. Skönt att slippa laga mat idag!
 
Det är jobbigt för fröken Lilly här hemma när klockan har blivit omställd. Hon brukar lägga sig klockan nio men klockan nio är ju egentligen åtta idag. Så frågan är ska hon läggas åtta eller nio, trött är hon i vilket fall som helst. Men den senaste månaden har hon somnat på kvällarna för att sedan vakna och inte alls vara på bra humör i några timmar innan hon somnar för natten. Förhoppningsvis går det över snart, det har nämligen dykt upp två tänder i övre käken dom senaste veckorna och jag tror det är deras fel att hon sover dåligt.
 
Lilla sockerhjärta!
 
(GE MIG SOMMAR IGEN!)

Loppis!

Idag var vi som sagt på loppis. Fyndade endel saker till Lilly. Men inte så mycket som jag hade hoppats. Köpte ett fleecefodrat regnställ som hon kan ha till våren, superfint skick och ännu bättre pris. Blev även lite andra kläder och leksaker till henne. Till mig själv blev det några filmer, pez-gubbar till min samling och sällskapsspel. Spel är så himla dyrt att köpa, så när man hittar spel för 30kr/st är det bara slå till! Då gör det ju heller inget om dom inte är så roliga, man har ju då inte betalat 500kr för det. 

 Bjuder på en dålig mobilbild på några av dagens fynd :)Fredag

Fredag! Idag har vi gjort lite ärenden ute på byn, sedan handlade vi. Precis som resten av älvsbyns befolkning, började fundera där ett tag om det redan var jul. Men det var det inte..
Annars har vi varit hemma, städat, lekt och det gamla vanliga.

Men imorgon (!) då blir det loppis för hela slanten. Jag har sett framemot det här i flera veckor :)

Maskerad

Snart är det halloween! Jag tänkte dela med mig av tidigare utstyrslar jag har haft vid maskeradtillfällen. Kanske ger det er några tips! 

Först ut är piratoutfiten som är inspirerad av pirates of the carribanes. En enkel sak att göra, ingenting är köpt nytt utan allt jag har på mig har jag grävt upp hemma, förutom peruken som jag tog av mina syskon.  Sen har vi den gamla tanten, även det en väldigt enkel outfit med saker som fanns hemma.

Sedan är det zombie, här glömde vi bort maskeradkläderna så jag kastade ihop en outfit till mig och maken i all hast. Gamla kläder som jag tog sönder och lite smink. 

Sedan är det den berömda bolibompadraken! Dräkten jag har på mig är mina småsystrars och passade inte alls min storlek, därav dom uppvikta benen och armarna. Inuti dräkten är en fläkt som blåser upp den. 

Sedan har vi trollet. Fick tag i en gammal säck, tvättade upp den och sydde sedan fast knappar och en svans. Gjorde även skor, armband och pannband utav säcken. 


Nu kanske ni fick nått tips i alla fall. Behöver ni andra tips på utklädnad så säg till, jag löser det mesta ;) Livet är skört

 Då var det torsdag, vilket innebär att mannen idag får helg! Det innebär också att idag är det fyra år sedan svärmor lämna jorden. Känns tråkigt att hon aldrig hann träffa Lilly, hon hann bara träffa ett av fyra barnbarn. Usch! Livet är så skört och man vet aldrig hur länge man har kvar här på jorden..
 
 

Beskrivning - Ljus

Har fått frågan om hur jag gör mina ljus i koppar. Jag har tyvärr inga bilder på själva tillverkningen så jag ska försöka förklara så gott jag kan.

Lägg ljusstumparna i ett vattenbad. Jag brukar använda en konservburk som jag stoppar ljusstumparna i och sedan ställer jag den i en kastrull med kokande vatten. På så vis så kommer stearinet att smälta. Vill man ha stearinet någon speciell färg så blandar man bara ner en bit av ett färgat ljus om man inte har tillgång till speciell ljusfärg. När stearinet smält tar jag bort dom gamla vekarna som nu flyter i det smälta stearinet. 
 
Sedan har jag köpt nya vekar som jag sätter fast i botten av koppen med hjälp utav en tyngd och lite stearin. Jag lindar den sedan runt en penna som jag lägger på koppen, man kan använda en massa andra saker istället för just en penna. Pennan har den funktionen att den håller fast veken och får den i mitten utav koppen. 
 
Sedan häller ni bara i stearinet i koppen, låter det svalna och efter ett tag fyller ni på med lite mer stearin då det annars kommer bli en grop runt veken. 
 
Var jag otydlig? I sådana fall är det bara fråga om det är något ni undrar.. 
 

Pappersjakt

Då var det onsdag, idag har jag varit ute en sväng och frågat några affärer om dom skulle vilja sponsra med lite inslagningspapper. Går nämligen åt några meter till alla julklappar och en meter som någon ger är en meter mindre som jag behöver köpa. 

Snart kommer även dom två yngsta systrarna och mamma hit. Då kanske jag får hjälp att slå in lite julklappar och bedömma vilken ålder det är på endel saker. I och med att dom är 10 och 12år så har dom lite mer koll än mig. Klä om proppskåpet

Här kommer ännu ett pysseltips. Klä in dom fula proppskåpen i någon fin dekorplast (som på bilden), tapet eller något annat festligt. Klädde om dom här för längesedan, passade även på att sätta samma dekorplast på skåpdörrarna i samma rum så det matchar :)

Tisdag

Tisdag och det känns som vinter ute.. Usch usch usch! Tar lite tid att vänja sig vid kylan, har jag inte gjort det på 24år så kanske jag aldrig gör det..

Här hemma rullar det på som vanligt, Lilly somnade 00.00 igår, mycket roligare att vara vaken än att sova tydligen. Mamman kan inte riktigt hålla med och skulle gärna sova tolv timmar i sträck, varför gick inte det i arv?
 


Pysseltips - Konservburkar

Ett enkelt och billigt pysseltips är att måla konservburkar i någon fin färg och sedan kanske dekorera med olika saker. Här har jag målat en stor korvburk och satt en stjärna på den, den pryder en av Lillys hyllor. Där i samlar jag småsaker från Lilly som jag nångång ska jag göra något roligt med.
 
 
 

Julklappar

Ikväll/inatt har jag suttit och sorterat julklappar. Det är verkligen lättare än vad det låter, att bestämma en ungefärlig ålder på leksaker är inte alls lätt. har delat in åldrarna så att det ska bli "rätt sorts" leksaker till rätt barn. Har suttit i hur många timmar som helst. Men det är roligt, det känns kul att veta att man kommer göra en massa barn glada.
Jag har även för skojs skull dokumentat hur många som lämnat julklappar/inslagningstillbehör bara för att i slutet se. Skriver även ner hur många julklappar som kommer in då det blir färre paket än vad det är saker som kommer, för i flera paket är det mer än en sak. Ofta är det ett mjukisdjur och en leksak då det kommer in väldigt stora partier med just mjukisdjur..
 
Det råder i detta nu lite smått kaos i mitt rum.


Egna Ljus

Jag har gjort egna ljus, har prövat det flera gånger tidigare också. Tanken är att dom ska få ta plats i julkorgarna, som i princip allting annat jag gör just nu. Gjorde både ljus och vaxklumpar till armomalampor. Mycket enkelt och inte alls dyrt då jag använde mig utav gamla ljusstumpar. Det blir alltid en massa stearin kvar när blockljus brinner ner, så istället för att kasta dom så sparar jag dom och sedan gör jag nya ljus. Billigt, rätt så enkelt och personligt! Gjorde även lite andra ljus än bara dom här, men dom får ni se senare nångång.
 
 
 
 
 
Vill ni att jag ska förklara något pyssel jag gör så säg till.
Annars drar jag ingen beskrivning om ändå ingen bryr sig :)

Söndag

 Igår var Lilly hemma med sin pappa medans jag var ute med några tjejer. Väldigt trevligt och kul!

Idag händer inte mycket, kommer snart ännu mera leksaker till julklappsinsamlingen så jag ska nog slå in lite paket ikväll när Lilly somnat. Hittils har det kommit in kring 30saker, känns bra då det vara är oktober ännu. Skulle vara roligt att få in fler än görra året då det blev ca 200paket.

Här är dom som hunnit bli inslagna, ligger en hel hög med saker på golvet som väntar på papper,säkert 100 saker rättare sagt.Lördag

Lördag, inatt var det -10 grader, herregud hur ska jag överleva 30? Nåja, jag har ju överlevt mer än 20 kalla vintrar så det ska väl gå denna vinter också.. Har dock insett att jag måste köpa en vinterjacka. Förra vintern vägde jag betydligt mer och hade lånat en jacka då min var för liten och trasig. Men nu i vinter har jag ingen, så tråkig utgift men det är ju något jag måste ha om jag inte vill frysa ihjäl..
 
Ikväll åker jag och umgås med några tjejer medans maken och Lilly är hemma. Känns lite märkligt att åka iväg utan dom, men jag blir inte borta så länge och Lilly är ju med sin pappa. Kan vara kul för dom också att ha egentid :) 
 
Mina favoriter :)


 
 
 
 
 

Lill(y)Hjärtat

Underbara barn, det vackraste jag vet
 
 

Inköp - Grind

För någon dag sedan köpte vi en grind till våran kamin som vi har i vardagsrummet. Något vi länge pratat om att köpa, men har inte tagit tag i det förrens nu när det börjar bli kallt ute och vi vill elda. Köpte den här begagnat, så det blev betydligt billigare än en ny.
Skönt att kunna elda även när Lilly är vaken, förut har vi byggt en barriär så hon inte kommit i närheten av kaminen när hon är i gåstolen, för det kan verkligen gå fort att bränna småfingrarna.
 
 

Ang. Julklappsinsamligen

Då var det fredag, idag har det trillat in mera julklappar till julklappsinsamlingen som jag håller i och igår kom det julpapper. Känns så himla roligt att vi är många som vill göra detta för barnen i Älvsbyn.
Snart är det dags att börja slå in paket så jag inte sitter med flera hundra saker i december och inget är inslaget. Det enda svåra kommer vara att märka alla saker utefter ålder/kön. Kommer märka upp saker så gott det går, endel saker är väldigt flickiga, endel pojkiga och endel vädlgit neutrala. Ska även märka upp efter ålder då det kommer in saker till bebisar lika väl som till tolvåringar.
 
 
 
 
En leksak för dig betyder kanske inte mycket, men den betyder mycket för ett barn.

Att hitta julklappar!

Snart är det jul! Jag antar att det inte är något ni alla missat. Jag älskar julen (det enda bra med vinter), jag julpyntar tidigt, tidigare än många andra men tar dock bort det direkt julen är över. Jag julbakar så det sprutar knäck ur öronen och jag kan erkänna att jag har tjuvlyssnat på julmusik på kvällarna när jag pysslat.
 
Men ett problem som återkommer varje år är dessa julklappar. Vad ska man köpa, till vem och kan någon ge mig tips. I år ska jag göra julkorgar till några då ekonomin inte är sådära superhäftig på bara en arbetande och en mammaledig. Men till flera andra ska det inhandlas julklappar.. Hittade den här sidan hittajulklappar.nu och den hjälper en precis med vad namnet säger. Att hitta julklappar, finns massor med bra julklappstips där och man kan välja kategori utefter vad man letar. Det enda jag känner är att det skulle funnits ännu större utbud av saker, men det är en bra sida med många bra tips!
 
 
Har ni några julklappstips ni kan dela med er av? Vad önskar ni er eller vad ska ni ge bort?

Underbara Du!

 

Lära gå vagn

Idag blev jag klar med Lillys lära vå vagn som hon fick från sina kusiner. Slipade, målade och slutligen klippte ut stjärnor och Lillys namn. Den duger, jag är inte riktigt nöjd. Men den fyller sin funktion och den kostade inte många kronor att fixa upp. Skulle vilja fixa upp däcken lite, men det orkar jag helt enkelt inte nu.
 
 
 

Snart helg!

Snart är det helg igen. I helgen har jag inga planer, men däremot nästa helg! Då blir det loppis. Så himla kul! 

Lilly ligger och vilar middag eller hon ligger och slår flaskan i sängen som hon alltid gör innan hon somnar. Så snart kanske hon lägger igen sina blå och vaknar på rätt sida, för det gjorde hon inte imorse.. Själv ligger jag i soffan, numera har tandvärken från mitt hål gått över till grym smärta i en visdomstand som håller på att spricka igenom. Varför får man ens visdomständer? Dom ställer ju bara till med besvär.. 
_______________________

Igår provade jag göra chokladskedar som jag tänkte sätta i julkorgarna, men först måste jag ju prova dom. Så det ska jag nog göra ikväll. Askar & Ljus

Ikväll har jag dekorerat tändsticksaskar och packat dom tillsammans med ljus som jag satt washitejp runt. Var lite jobb med att göra cellofanpåsarna, men det gick det också. 


Nytt projekt

Idag påbörjade jag ännu ett projekt, nämligen att fixa upp en lära-gå vagn som vi fått från Lillys kusiner. Den har några år på nacken och även varit utomhus ett tag. Så nu har jag slipat upp den och håller på att måla. Sen hade jag tänkt göra något tryck på den, men har ännu inte kommit på vad. Kanske den får matcha hennes bil som vi har satt batman märken på. Eller så något annat lite roligt :)
Har ni något tips?Onsdag

Då var det onsdag, igår kände jag Lillys andra tand! Skönt att den äntligen har spruckit igenom, nu kanske hon får sova lite bättre på nätterna framöver. Både mamman och dottern sover dåligt pågrund av deras tänder, usch!
 
Idag händer det så lite som möjligt känns det som. Har sovit som en kratta inatt. Jag och Lilly somnade i soffan kring åtta, vi båda sov till drygt tolv. Sedan vaknade Lilly och verkade drömma någonting. Sen var det kört! Jag sjöng imse vimse spindel halva natten, det var det enda som hjälpte. Stackars pappan som skulle upp och jobba, han måste ha dröm om spindlar och solar som går upp.. Sen när hunden kommer på att han ska ut halv tre på natten i minusgrader, ja då kan jag inte påstå att jag var sådär överlycklig..


Förresten, idag snöade det..
 

Pysseltips flaskor

Ett ganska enkelt sätt att piffa upp gamla glasflaskor och göra dom till ljusstakar är att måla dom. Sedan kan man dekorera dom på olika sätt, jag har klippt ut en mustasch i dekorplast på en, gjort en annan randig med hjälp utav eltejp och den tredje är gjort i griffeltavelfärg så man kan skriva på den om man så önskar.
 
 

Elva Månader!

Idag blir Lilly 11 månader (!) bara en månad kvar så är hon ett helt år. Jag hinner inte med, jag kommer aldrig hinna med. Det har hänt endel sedan hon var tio månader, men det mesta vet ni redan om för jag har berättat det. Men jag drar en snabbresume så har jag lite större koll sedan när jag tittar tillbaka.
 
 
 
Lilly:
Har storlek 74 på kläder
Storlek 4 på blöjor
Lärt sig klappa händerna
Står själv, omän en liten stund bara så gör hon det
Kryper, sålänge underlaget inte är för halt, då väljer hon att backa.
Säger Mamma, även pappa men mest när inte pappa är med
 

Egen tvål!

Idag har jag gjort egen tvål för första gången. Superkul! Kommer passa perfekt i mina julkorgar. Idag blev det med doft av vanilj, måste beställa mer tvålmassa. 
 


Mer personligt!

Måndag! Idag har vi hållt oss inomhus, haft besök av Lillys mormor och en av mostrarna. Ikväll hade jag tänkt pyssla om Lilly somnar i rätt så bra tid, just i detta nu ligger hon och vilar lite så jag tänkte passa på att visa er hur man kan göra en burk lite mer personlig.
 
Jag ska göra julkorgar att ge bort i julklapp till några i våran närhet. Där i kommer finnas en massa saker som jag gjort. Närmare jul ska jag baka julgodis och då ska dom få ta plats i dessa burkar som jag sätter etiketter på. Skriver ut etiketterna på vanligt papper och klistrar sedan fast dom på burken. Man kan även hänga etiketterna i ett snöre.
 
 
Etiketterna har jag laddat ner från en sida där det danns gratisetiketter att hämta.

Pyssel - Papercraft

Ikväll råkade min dator åka i golvet och sedan startade den inte. Jag hann se mitt liv passera i revy men som tur är så fixade bästa maken det åt mig.
 
Tänkte dela med mig av ett roligt men lite pillrigt pyssel. Dock är det så värt det när det väl är klart för det är riktigt häftigt och ganska orginellt. Pysslet är i alla fall att vika papercraft, söker man på google "papercraft" finns det hur mycket som helst. Man skriver då ut bilderna på önskat motiv/figur och klipper sedan ut det och klistrar ihop. Hittils finns det bara två små figurer här hemma, men fler ska det bli. Mario är dock inte klar på bilden, han saknar lite saker :)
 
Jag ska också passa på att erkänna att jag hittade detta på intrenet, skrev ut bilderna, klippte ut en figur och sedan gjort maken resten. Figurerna är till hans spelrum.
 
 
Det finns alla möjliga figurer från filmer, tv och böcker. Finns även en massa andra saker som man kan vika. Som sagt, googla papercraft och om det är någon speciefik figur ni önskar.
 
Är det något speciellt ni vill ha tips/pysseltips på så säg till! Är svårt att veta vad ni vill se mer av. Julklappstips, snabba pyssel, dekorplast, pärlor, dockskåp ja det finns hur mycket saker som helst!
 

Förfrågan

Har fått förfrågan av några av er om att dela med mig av fler pysseltips, självklart kan jag göra det. Ska fixa det ikväll när Lilly somnat. Finns även en kategori som heter pyssel där ni kanske hittar något roligt.

______
Upd. Kan nu meddela att jag har gjort om lite i kategorierna och gjort en speciell kategori där jag lägger upp beskrivningar på pyssel jag gör. Då blir det enklare för er att hitta.

Det går undan!

Det händer så mycket saker i Lillys utveckling så jag hinner inte med. Senaste veckan har hon lärt sig massor känns det som. Hon kan klappa händerna och gör det gladeligen hela tiden. Hon säger även mamma, oftast är det mamamamama men på morgonen när hon vaknar och när hon är ledsen är det ett tydligt ma-ma som kommer.
 
Vi har även märkt att hon kan stå själv, utan stöd. Dock bara för en stund tills hon ser något roligt hon ska ha, då tippar hon för hon lutar sig frammåt istället för att ta ett steg. Det går undan nu i gåstolen, hinner överallt! Det är verkligen helt otroligt hur fort det går nu och snart är hon ett helt år!
Bjuder på en halvdålig mobilbild då jag inte har någon annan på när hon står själv. 


Besök!

Igår kom bästa vännen hit, otroligt kul speciellt när hon flyttat en massa mil bort. Vi satt och pratade om allt strunt som finns, hon sov även över här. Fastän hon flyttat lite överallt och befunnit sig många timmars bilresa bort så har vi alltid hållt kontakten. Vi har gjort mycke dumhet och konstigheter ihop. Bara därför bjuder jag på fyra gamla bilder på oss. 
Lördag, tror jag

Lördagnatt eller kanske heter det början på morgon? Idag tror jag att jag har koll på vad det är för dag faktiskt, ett pluspoäng till mig. Vad jag vet så har vi inga planer för dagen och det står heller inget i almanackan, som för övrigt är min livlina. Allting som ska göras skriver jag ner där, annars skulle ingenting kommas ihåg. 

Igårkväll när Lilly somnat satte jag mig och pysslade. Gjorde klart en ljusbeställning och sedan pysslade jag på med lite annat smått och gott. 


Filmtips

Ikväll såg jag en film, hade tandvärk och kunde inte sova. Såg filmen columbus circle. Faktiskt helt okej film som jag kan tipsa om i detta höstmörker. En arvtagerska som har varit instängd i sin lägenhet i nästan två decennier tvingas konfrontera sin rädsla efter att en av hennes grannar har mördats och en detektiv anländer för att påbörja utredningen.

Ljushuvud

Igårkväll när den lilla sov så provade jag mer decoupage på ljus. Påtal om ljusen som jag gjort så råder jag er om ni gör likadana att inte tända dom eller ha bra uppsikt när dom är tända. Finns en brandrisk när det är papper man fäster på ljuset.

 


Förvirrad och pyssel

Tidigare idag skrev jag att det var tisdag, maken berättade att det var onsdag idag. Ja vad vet jag?

Ikväll har jag sorterat pysselrummet. Har hur mycket pysselsaker som helst och ändå är det mer jag vill ha. Nångång när börsen tillåter skulle jag vilja prova på att göra egna halsband och armband. Gärna stämlpa läderarmand och snygga berlocker.

Ni som gillar att pyssla, vad gör ni? Har ni något tips på ett roligt pyssel?

LillHjärtat

Idag kan jag inte minnas att hon varit så himla liten.
Jag minns hon var liten, men inte 1720gram. Inte pytteliten.
 
 

Tisdag

Idag har jag suttit i telefonen i princip heöa dagen. Både samtal angående julklappsinsamlingen, privata samtal, advokatsamtal och allt som kan tänkas. Väldigt varierande i alla fall. 

Angående julklappsinsamligen har jag fått superbra hjälp av kyrkan och fått klartecken att jag kommer nå ut till "rätt" barn tack vare kyrkan och kommunen. Känns bra att veta med säkerhet så jag inte står där i december med en hög med julklappar och inga barn. 

Att göra personliga ljus.

Jag har fått frågor om hur man gjort ljusena nedan. Jag ska försöka förklara så pedagogiskt och enkelt som möjligt, tjovar jag för mycket får ni säga till.. Sen får ni bilder från mobiltelefonen men det får ni överleva.
 
Ni behöver
- Blockljus
- Skrivare (om ni vill göra egna bilder, annars bara någon rolig servett)
- vita servetter
- tejp
- A4 papper
- Värmekälla, jag använder locktången men hårfön och liknande fungerar också
- bakplåtspapper
 
Ska ni ha en personlig bild (om inte hoppa över detta). Välj ut bilden ni ska ha, mät så att ni får rätt mått i förhållande till ljuset. Klipp sedan ut en servett (ta bara översta lagret av servetten, ofta har dom flera lager) och tejpa fast på ett papper. se bild
 


Sedan skriver ni ut bilden. Jag lämnar inga som helst garantier att pappret inte kommer fastna i eran skrivare, det gjorde det för mig första gången. Ett tips är att inte göra servetten så mycket större än vad bilden kommer att bli och tejpa nogrannt.
 


när ni skrivit ut bilden klipper ni ut den i valfri storlek. Väljer ni att göra av en servett med mönster så klipper ni ut det mönster ni vill använda.. Sedan lägger ni servettbiten mot ljuset, lägger bakplåtspapper över och värmer. Använder ni locktång som mig så tänk på att den är jättevarm och man får inte hålla på samma ställe för länge för då blir det gropar i ljuset pga av att stearinet kommer smälta så att bilden fastnar på ljuset..
 


Sedan är det klart! Nu är det bara börja tillverka, är det något ni undrar över är det bara fråga. Jag har säkert varit jätteotydlig eller tjovat till det mer än vad som behövs.
 
 

Pyssel - Ljus

Har hittat ett nytt beroendeframkallande pyssel. Decoupage på ljus, rätt så enkelt och roligt. Man kan ju göra dom personliga och ge bort i julklapp och present. 
 


Så bra!

åh vad glad jag blev när jag såg att bloggappen hade en uppdatering. Nu fungerar mina favoriter igen, dock har jag tappat alla bloggar som jag följde så jag måste lägga in dom igen och med mitt minne så blir listan tom. Inte minns jag vad om hette, så det vore kul om ni lämna en kommentar med era bloggar. Några har jag sedan sist då jag bad er skriva, men skriv igen för jag hittar dom inte i mitt arkiv..

Här hemma sover Lilly middag, hade tänkt gå ut med vagnen senare då vi inte har någon bil. Ska leta reda på lite naturmaterial och försöka pyssla ihop något, har en massa ideer som jag tänkte försöka genomföra inom en snar framtid. Skulle behöva ta bilen när mannen kommer hem från jobbet och åka till stugan, behöver mossa! Ska även se om jag hittar några större löv :)
 


Som en dammsugare

Lilly är snart elva månader (nio korrigerat) och hon har sedan ca en vecka tillbaka kommit in i en sorts fas där hon bara ska vara i famnen. Man får inte sätta henne i gåstolen för då blir det protester och hon spretar med benen åt alla håll. Ska man sätta henne på golvet så blir hon sur och stel som en pinne. Nä antingen ska hon stå upp när någon håller i henne eller så ska hon vara i mamma och pappas famn. Kan tyckas mysigt, men när pappan är och jobbar är det rätt så påfrestande, ska jag gå på toa så får jag muta henne med en majskrok :)
Nåja, hon är snart fjorton år och då kommer jag sakna tiden då hon helst av alla ville vara i famnen.
 
Annars rullar allting på som vanligt, hon kämpar på med att ta sig framåt, för det mesta går det bara bakåt på golvet men ibland kommer hon på att hon kan ställa sig på knä och gunga. Hon har även provat på det där med att utforska allting och varje litet skräp som finns åker snabbt som attans in i munnen, hon är effektivare än en dammsugare!
 
 

Ljuva natt!

Klockan är mitt i natten, hund()%#&(#¤=) väckte mig just. Resten av huset sover som om inget har hänt. Nog för att om någon skulle bomba vårat sovrumt så är jag rätt övertygad om att dom ändå skulle sova.
 
Påtal om familj så har jag maken bredvid mig, som alltid ligger han som ett jävla hello kitty plåster på ett skrubbsår, när jag ska sova så vill jag ha space så jag kan snurra mer än vindsnurrorna han bygger. Mannen är av en helt annan tanke, han kryper gärna in under skinnet på en bara det hade varit möjligt. När jag snällt ber han flytta efter för att han ligger på min sida och jag ramlar ut så mumlar han något i stil med (detta i sömnen), men jaaaaa! Sen händer inget, jag upprepar mig och inget händer. Då sparkar jag honom lite lätt, varav han mumlar "men jag ligger här", nä skojar du? Det har ingen missat. Jag brukar till och med lura honom att lägga sig på sin egen sida, jag lägger mig på hans sida när han somnat och som en magnet kommer han närmare och närmare. Då går jag över till min sida igen och sover gott på mina 80 cm madrass. Tills den lilla vaknar och vill sova med oss, då var vi tillbaka på ruta ett minus sju. Jag har ännu mindre plats och något som mäter knappt 70cm över havet bredvid mig som tar upp en halv säng! Hur kan man ta upp mer plats än man är lång? 

Måndag

Idag tog jag Lilly i vagnen och gick ut. Var och hängde upp lappar angående julklappsinsamligen, lämnade även lappar på endel affärer. Trodde 25 lappar skulle räcka, det gjorde det inte så jag får fixa fler sen när Lilly sover.
 
Snart kommer pappan hem från jobbet, kanske jag skulle ställa mig där jag hör hemma (köket) och göra någon middag. Eller så får han svälta helt enkelt.

Snart ett år sedan

Det är snart ett år sedan vi åkte in till förlossningen för att kolla om mina minskade fosterrörelser. Ett helt år! Ibland när jag tittar tillbaka på det känns det som hundra år sedan, medans ibland känns det som igår. Jag minns fortfarande skräcken jag kände när dom la mig på operationsbordet och jag minns fortfarande hur liten Lilly var där hon låg som en groda på ens bröst.
 
Ser ni så stora hennes minisockar såg ut? Lillhjärtat ♥
 
 
Ibland slår tanken mig, vad som hade hänt om vi inte åkte in den där dagen i november. Hur allvarligt allting egentligen var och än idag så vet vi inte varför det blev som det blev. Självklart är jag rädd att samma sak ska hända igen om vi nångång vill skaffa ett syskon till Lilly.
 
 
Jag tänker också ofta på att när jag kom in på förlossningen och skulle göra en ctg-kurva så var jag väldigt lugn för det var ju inget fel på varken bebisen eller mig (trodde jag), men ändå hade jag 160/120 i blodtryck och har alltid annars legat på 90-110/60-80. Jag har alltid haft lågt blodtryck, så även under graviditeten och det där är en sak som kan störa mig. För ingen reagerade på det, fastän jag påpekade det för sköterskorna.
 
Nåja, Lilly är här. Hon växer, är frisk och en helt underbar liten människa. ♥
 

Lilly

Lilly är inte ens ett år ännu och hon har redan fulla sitt rum med saker. Nog för att det var fullt med saker där redan innan hon föddes då hon har mostrar som har donerat väldigt mycket saker som dom inte längre velat ha.. Även många saker är ifrån när jag och maken var liten.
 
Snart fyller hon år och då kommer det bli påfyllning med saker i hennes rum. Några saker hon önskar sig är leksaker som låter och är lite roligare än bebissakerna hon har nu, hon önskar sig även en bebispulka, gåvagn, kläder (hon har 74 nu, så gärna strl 80). Det finns hur mycket som helst som Lilly vill ha, men jag kommer inte på så mycket just nu.
 
 

Helgbesök

I Helgen har vi min yngsta syster på besök (10år). Vi har ätit älgkött och klyftpotatis, ska snart äta glass och få en ordentlig sockerkick innan läggdags. Men hos storasyster får man vara vaken huuur länge man vill, vilket brukar vara till ca 23.00 då ögonen trillar igen i soffan. Vi har även tittat på barnkanalen x antal timmar, min hjärna kokar över av all dubbad film.
 
Lilly tycker det är superkul med besök, ännu en som vill bära henne, leka och som dessutom har långt hår som man kan slita i.
 


Andy Warhol

Jag verkligen älskar våra två nya affischer från moderna museet. Så himla snygga och stilrena, en av dom har fått komma upp ovanför fåtöljen i vardagsummet. Undrar hur många gånger jag har tänkt visa den där himla fåtöljen, kanske lika många gånger som aftonbladet överdriver i sina artiklar, alltså väldigt många (snudd på hela tiden).
 
 
 
 

Julklappsinsamlingen

 Varför blir min text så stor när jag uppdaterar från bloggappen?
 
Nåja, väntar in nästa vecka då jag ska ha kontakt med kyrkan igen angående julklappsinsamligen. Känns bra att jag fått kontakt med någon som kan hjälpa mig att nå ut till rätt familjer. Påtal om julklappsinsamlingen så kommer det snart en liten artikel (heter det så?) om det för att jag ska kunna nå ut till ännu fler älvsbybor. Känns så roligt att jag får så pass bra respons och att alla kan hjälpa till med så enkla medel. Att bara skänka en leksak gör skillnad!
 
Och sen ville dom ha en bild av mig till artikeln. Ja men eller hur! Jag är aldrig med på bild, jag står gärna bakom kameran. Enda bilderna på mig från i år är bröllopsbilderna. Har en bild från bb som Andreas tagit som jag skulle kunna använt, alla människor som sett den har gapskrattat, även min egen mamma. Så hemsk är den. Jag skulle tappa alla läsare om jag la upp den här, så jag låter bli!


Höj musiken!

Idag är vi och fyller i våra tatueringar, Lilly är med sin mormor under tiden. Och efter vi är klara här ska vi äta lunch och gå på lite affärer, lite egentid bara med maken. Det första vi gjorde när vi åkte var att spela hög musik i bilen, så tar vi vara på våran tid medans Lilly myser med mormorn.Lådor

Lilly har lärt sig att öppna kökslådorna och gör det gärna. Så nu blir det ett skohorn mellan lådorna. Att hjälpa barn

Igår så hamnade jag i en konversation som handlade om en tjej som förra året samlade ihop julklappar, (begagnade leksaker som befolkningen skänkt) som hon sedan slog in och gav bort till en organisation/kommun som sedan gav det till barn som inte får några julklappar pågrund av olika saker. Kanske har familjen inte råd eller har andra problem, så som missbruk och liknande. Orsakerna kan vara många. Det visade sig att hon har flyttat och inte kan göra detta i år. Så jag tog beslutet att göra det, för mig känns det som en viktig sak. Julen ska vara barnens högtid och kan jag hjälpa barn så gör jag glädjeligen det.
 
Så idag har jag suttit i telefonen hela dagen, ringt fram och tillbaka. Jag får ingen hjälp utav kommunen då det är nya lagar som säger att dom inte längre kan hjälpa till med sådana saker. Så jag har fått jaga organisationer som kan hjälpa mig. Det jag behövde hjälp med är vart jag ska lämna julklapparna så jag vet att dom kommer till "rätt" barn. Jag samlar ihop alla leksaker man vill skänka, slår sedan in dom men där tar det stopp.. Jag har ingen aning om vilka familjer som behöver hjälp. Så efter många samtal så har jag kommit lite längre och har nu fått lovat av kyrkan att dom ska hjälpa mig då dom har kontakt med många familjer, har även prata med kvinnojouren, lions, majblomman och säkert någon mera.. Dom andra väntar jag på svar ifrån och endel kände att dom inte nådde ut till rätt målgrupp..
 
Men förhoppningsvis kommer jag tillsammans med alla vänliga människor som vill skänka leksaker, att ge barnen en fin jul. Att dom får känna sig uppskattade och att föräldrarna inte behöver ha dåligt samvete för att dom inte har råd att köpa julklappar..
 
Jag hoppas att göra skillnad, omän så bara för ett barn så är det värt allt besvär. Så alla Älvsbybor, leta igenom förråden och ge bort en leksak som inte längre används. Det kan betyda mycket för någon annan.

Städning

 Då var det onsdag, imorgon jobbar mannen sista dagen för den här veckan. På fredag ska vi och tatuera oss, fylla i tatueringen vi gjorde för ett tag sedan. 

Annars idag händer inte mycket, jag fortsätter min städning av huset. Man samlar på sig så himla mycket saker i alla skåp och lådor. Lilly hjälper självklart till, river ut allting och smäller i skåpsdörrar ;) 

 

Lillyfåtölj

Lilly fick sig en fåtölj av två av sina kusiner som dom inte längre ville ha. Jag målade den och klädde om den så gott jag kunde. Så nu matchar den våran andra fåtölj. Gjorde så att jag kan ta av tyget om det skulle behöva tvättas. 
 Pysselrum

Mitt pysselrum börjar vara klart här hemma. Lite småfix kvar bara. I ena delen av rummet är skrivbordet med alla saker som hör till pysslandet och i andra delen är det en röd soffa. Den röda soffan köpte jag begagnat för en billig peng och den passar perfekt därinne. Lagomt stor.
 
 

Vuxenprat

 
Nu när man själv är vuxen (på papper i alla fall) och har det där svenssonkittet, villa, vovve, dock inte volvo men kombi, barn, är gift och så vidare så kan jag fundera över vad som vuxna sa när man var liten. Saker jag med all sannolikhet kommer säga till Lilly, saker som egentligen är till någon tröst eller bara puckade.
 
"Det viktigaste är inte att vinna, utan att delta och ha roligt", skitsnack! Det viktigaste är att vinna, varför ska jag annars tävla, då kan jag väl lika gärna göra något annat som inte innehåller någon form av tävling!? Ingen minns en tvåa..
 
"Du kommer förstå när du får egna barn". Ska det vara en tröst till att alla andra får förutom jag? Jävligt klen tröst i sådana fall.. 
 
"Men låt nu dina bröder vara med och leka med dina kompisar, dom ser ju upp till dig". Men fuck no! Jag bad inte om syskon och jag bad definitivt inte om att vara nån förebild!
 
"Men johanna, du är äldst..." Det hördes ofta när vi syskon bråkade. Vafan det var inte jag som började! Snor någon mina dockor så måste jag försvara mig om det då blir blod, svett och tårar så får dom skylla sig själv. Den som är med i leken får leken tåla har jag hört.. 
 
"- vad heter killen då? 
- men inge
- jasså heter han inge"
Det där har jag hört miljontalsgånger, när jag var 10år var killar äckliga och dumma. Jag ville inte pussa killarna i klassen, dom var ju dumma! När man himlat med ögonen och berättat detta fick man ALLTID till svar "ja men det är för att dom är kär i dig".. 
....och killar säger att tjejer är komplicerade, jag retar inte någon jag är kär i, ännu mindre klappar till den. 
 
"Vad ska du bli när du blir stor, du kan bli vad du vill..." Seriöst, som tolvåring ville jag bli konstnär, fröken, vetrinär, författare, hemmafru och säkert något annat smart som jag aldrig blev. Jag kunde inte bli vad jag ville, jag visste i och för sig aldrig vad jag ville bli för det ändrades lika fort som namnet på sötaste killen i min dagbok. "Idag är jag kär i Martin, nä nu är jag kär i Patrik, åh jag är så kär i Anton." 
 
Har ni några typiska saker era föräldrar sa till er?  
RSS 2.0