Beställningar.

Idag trillade en av dom sista beställningarna in till butiken. Nu väntar jag bara på lite småsaker och den stora leveransen på trädgårdafigurer som kommer nästa vecka. Och påtal om nästa vecka, det är ju för tusan då jag öppnar!!

Bland annat denna lampa kom in till butiken idag. 


En ko på grönbete

Vi har en muterad blöjninja här hemma, vi måste ha det.. Lilly är galen! Och det blir bara värre och värre. Nu tror ni kanske att hon har börjat vara ute sent på kvällarna, slå av sin mobil och skolka från skolan. Nä inte ännu i alla fall, men hon är som en ko som blir släppt på grönbete för första gången varje gång hon går ut, får vara lös på en affär eller bara är på det humöret. Hon lyssnar aldrig, hon springer alltid åt motsatt håll.. På affären sticker hon iväg om hon får vara lös, sen bryr hon sig inte om hennes föräldrar försvinner iväg. Hon fortsätter springa, hälsa på folk och framför allt stirra ut människor. Helt otroligt hur snabbt en liten människa med så små ben kan springa. 0.1 sekunder och hon är puts väck, håller det här i sig så ser jag en ljus framtid inom sporten i alla fall.. 

Som sagt, denna blöjninja är galen (och älskar mössor). 


Skynda!

Jag hoppas denna vecka går fort så det blir vecka 19 nångång. Då är det dags för öppning!! I veckan är det jobb 6/7 dagar och det lilla jag är ledig kommer att dpenderas i butiken och med familjen, förmodligen dom två kombinerade med varandra. Dvärgar

Nu har det kommit in söta dvärgar till butiken :)Ännu en..

Idag kom ännu en leverans, nu börjar det fyllas på riktigt bra. Nästa vecka kommer ännu en och öppningsveckan kommer den största med trädgårdsfigurerna. Tänka sig att imorgon är det två veckor tills det är öppning och ännu är det endel kvar att ordna. 

Har även kommit lite bakrelaterade saker, så som dessa utstickare. 


Kan själv!

Här för någon dag sedan mötte maken och Lilly upp mig när jag slutade jobba. Den lilla damen ville nu inte åka vagn som hon annars gillar, nä hon skulle köra vagnen. 

Liten börjar bli stor! 


Ang butiken

Många jag pratar med tror att jag enbart kommer att sälja hobbymaterial i butiken. Det är fel, jag kommer sälja en massa andra saker också.. Så som Trädgårdsfigurer, inredning, maskeradkläder, nageldekorationer, baktillbehör, krukor, leksaker. Ja listan kan göras lång. Jag råder er att besöka min Facebooksida: Johannas Hem & Hobby där jag ständigt uppdaterar produktkategorierna och även snart släpper en tävling.
 
Ett ytterst litet urplock.
 

Vi hoppas!

Jag hoppas en av mina leveranser kommer i veckan så jag hinner fixa i butiken i helgen. Jobbar nämligen min djävulsvecka nästa vecka (enbart ledig torsdag) och veckan efteråt öppnar jag. Det närmar sig verkligen! 

Jag har fått mig rosa arbetsbyxor utav maken, självklart var blöjninjan tvungen att inspektera och vi måste nog köpa likadana till henne. 


Spikat!

Tisdagkväll, idag har jag jobbat och efter jobbet fixat lite saker till butiken. Mitt öppningsdatum är även bestämt! 10:e maj slår jag upp dörrarna, 10.00-15.00. Så spännande! Helgen

I helgen har vi varit i stugan hela dagarna. På kvällarna har vi åkt hem och sovit hemma, skönast när man har både barn och hund med sig. 

Vädret har varit med oss, förutom blåst och Lilly har haft fullt upp att sysselsätta alla, Baltazar har haft fullt upp med att valla fyrhjulingen och jaga pinnar. 

Otroligt skönt med tre dagra ledighet, helst hade det fått vara tre månader. 


Mitt datasnille

Nu är det bestämt, Lilly kommer att sköta mina papper, allt som har med moms, budget och liknande att göra ska hon få fixa. Ni ser ju bara hur bra hand hon har med datorn, ungefär lika bra som mamman.
 
 
Oroa er inte, det här en gammal dator som har pensionerat sig.

Drömmar


Det tar sig i butiken, tänka sig att jag håller på att förverkliga en av mina drömmar. 


Underbart!

Torsdag! Idag är sista jobbdagen för den här veckan, underbart med tre dagars ledigt över påsken! 

I helgen blir det familjemys. Ska bli riktigt skönt att rå om familjen. Förresten så har Lilly sedan en tid tillbaka börjat klättra upp i soffan, rättare sagt någon månad. Men nu gör hon det i ljusets hastighet och blir helt lyrisk när hon väl är i soffan. Kan inte påstå att hon besitter något vett när hon är i soffan, att kasta sig runt runt bland alla kuddar är fruktansvärt roligt. Mindre roligt för mig och maken som håller på att få en stroke varje gång. 

Sockerhjärta

Älskade lilla vän, snart är du 1½ år. Vart tar tiden vägen?
 
 

Ge mig sommar!

Tänk att snart är det sommar, som jag längtar!
 
 

Varor

Tidigare ikväll så packades det upp varor som kom idag. Så himla kul! 

Ett litet urplock


Måndag

Varje dag då jag kommer hem från jobbet så hoppas jag att mina leveranser har kommit. Är som ett barn dagen före julafton! 

Till helgen har jag långledigt, alltså ledig fredag också. Så då ska jag spendera tid med familjen, rå om maken och Lilly. Ska bli otroligt skönt, har så dåligt samvete när jag jobbar så mkt och ibland knappt hinner träffa dom. Men det blir nog bättre, bara allting blir klart med butiken och om en månad har jag semester i två veckor. Söndag

Söndag.. Imorgon väntas jobb återigen, i och för sig så är det jobb för det mesta just nu. Angående butiken så inväntar jag fler leveranser nu och förhoppningsvis kommer dom snart. 

Här hemma rullar allting på, Lilly är galen och lär sig nya hyss varje dag. Att hoppa i soffan är bland det roligaste som finns och även öppna fickor med dragkedjor. 

Inspekterar leveranserna som kommit till butiken. 


Mystjej

Ikväll när jag kom hem från jobbet så möttes jag av en kramsjuk liten tjej. Nu sover hon i famnen, det finns inte mycket som slår att titta på sitt sovandes barn. Ledig dag

Idag var jag ledig från jobbet, så då befann jag mig i butiken. På förmiddagen så var hela familjen ute på gården och efteråt åkte vi till butiken där vi har målat, satt upp lampor, prismärkt och fixat. Nu är det mindre än en månad kvar tills öppning, ganska mycket kvar att fixa. Men det ska jag nog hinna.

Här är avdelningen med smyckesdelar.


Det tar sig

Det tar sig i butiken, nu är det lite småfix och väntan på fler produkter som är beställda! 

Humör på hög nivå :) här ska trädgårdsfigurerna ta plats! 


GalningLilly är galen när man är på affären. Hon springer alltid åt motsatt håll och bryr sig inte det minsta om mamma och pappa försvinner ur synfältet. 

Att starta eget företag

Får många frågor vad det är för något som jag håller på att starta. Så låt mig sådära lite snabbt och enkelt förklara. I Maj kommer jag att slå upp dörrarna till min egen lilla fysiska butik, namnet är Johannas Hem & Hobby och kommer inntehålla precis det. Hem och Hobby, jag kommer sälja hobbymaterialt (allt mellan himmel och jord), inredning, trädgårdsfigurer och lite annat smått och gott. Med andra ord så är det ganska brett utbud i en söt liten butik.
 
Jag får även förfrågan om hur man gör när man ska starta eget, det är inte så supersvårt just biten att starta upp allting. Det är efteråt det blir lite svårare med moms, bokföring och sådana saker.
 
Man skickar in papper till skatteverket där man ansöker om F-skatt (FA-Skatt om du ska jobba på sidan om) och man ansöker även om momsregistrering. Detta kan ta upp till sex veckor innan man får besked om så det borde man ha med i beräkningarna. När man väl fått dessa papper godkända så är det i princip bara tuta och köra. Öppna företagskonto, fundera över budget, jaga leverantörer, räkna vinst, moms och försöka gissa vad omsättning kommer bli. Skaffa kassasystem, kortläsare, försäkringar, skyltning, produkter, lokal, ja ni förstår kanske att listan är lång och det kräver oerhört mycket tid om man tänk satsa på det (om inte, starta inte eget)..
 
Men innan man startar eget så ska man sätta sig ner, jobba på en affärside, bolla ideer med människor och ställa sig några frågor.
Finns det någon förfrågan på detta.
Tror jag på detta själv
Vilka är mina konsumenter
Vill någon köpa mina tjänster/produkter
Vilka är mina konkurrenter
Ska jag försörja mig på det här
Behöver jag låna pengar, om så är fallet, hur mycket?
Även här kan listan göras lång, men räkna på budget, tänk över ideen och var inte rädd att fråga människor vad dom tror. Var även pessimistisk ibland, skulle du klara av att gå i konkurs?

Så spännande!

Det är så spännande allting nu, några leveranser är lagda och jag inväntar invrigt att dom ska komma. Tänk att på drygt en månad är tanken att jag slår upp dörrarna till Johannas Hem & Hobby! Så otroligt kul! Detta är något jag drömt om väldigt länge och precis som ordspråket jag har tatuerat i nacken "if you believe it, you can achibe it". Tror man på något, då kan man lyckas och detta är en stor erfarenhet med en massa jobb. 
 
 

Spännande!

Mina papper är klara och går allt som det ska så öppnar jag butik i maj. Så spännande! Supermycket att göra innan dess, samtidigt som jag har mitt heltidsjobb och familj. Men det kommer gå bra och maken hjälper mig väldigt mycket. RSS 2.0