Vecka 29

Då var det dags för veckobyte igen, bara en vecka till så är vi i vecka 30, vilket känns riktigt stort. Känns verkligen som att vi börjar närma oss målet :)
 
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
 
Egna Tankar: Den lilla krabaten har börjar sparka uppåt mot revbenen och jag känner av hicka i princip dagligen.. Har även börjar ha sammandragningar på kvällarna och nätterna, magen blir stenhård och spänd samtidigt som bebis lever rövare.. Än så länge har jag inga strior, heller inga åderbråck, men det kommer nog när vi går över det magiska 30 Strecket..


Kommentarer
Jessica

Bebis får vara rädd om sin mammas revben ;)
Tycker fortfarande det är mysigt med sparkarna, men antar att det kommer bli värre med det ;)

2012-09-28 @ 14:09:46
URL: http://frokenwesstrom.blogspot.com
evelina

Mysigt! Efter vecka 30 tycker jag att allt gått så himla fort :)

2012-09-28 @ 14:53:14
URL: http://evelinacharlotta.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0