Nackträning

Lilly är ju som dom flesta vet ett prematurbarn, vilket innebär att hon föddes för tidigt och kan vara lite senare i utvecklkingen när hon är bebis, sen är det mesta väldigt individuellt när det kommer till små barn. Endel går när dom är tio månader, endel är bra bit över året innan dom tar sina första steg. Men man ska vara beredd på att många saker tar längre tid för ett prematurbarn, så som hålla upp huvudet, sitta, gå, krypa och så vidare.
Lilly är tre och en halv månad okorrigerad, nästan två och en halv månad korrigerat. Hon lyfter huvudet när hon ligger på mage (när hon själv vill) och är stabil i nacken när man håller i henne, men inte så stabil så att hon kan hålla det helt själv, man får vara på sin vakt. Men det går framåt och man ser för varje dag hur hon blir starkare och starkare, våran duktiga tjej!
Hur gamla var era barn när dom blev stabila i nacken och kunde hålla huvudet själva?
 
Sen är det inte så populärt att ligga på mage :)


Kommentarer
Josephine

Leon har varit väldigt stark hela tiden. (Jag "tackar" koliken för det tror jag) Han kunde hålla huvudet i stort sett helt själv när han va 2 månader.
Men däremot hatar han att ligga på mage. Han blir skitförbannad rent ut sagt. Så vi har inte varit jätte flitiga på att träna på att göra "armhävningar". Så på det är han inte jättduktig tyvärr. Undrar om dom "vänjer" sig vid att gilla att ligga på magen?

2013-03-05 @ 18:18:22
URL: http://mammajosephine.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0