Bilbarnstol

Då var denna helg snart över, skönt att veckan som kommer har mannen ledigvecka! På tisdag ska vi även till bvc med Lilly för vägning och mätning, blir roligt att se vad vågen visar då det var två månader sedan sist. Sen började jag fundera på en sak, imorgon blir Lilly åtta månader (!), men hon är ju mindre än genomsnittet. När ska man börja byta bilbarnstol? Hon hatar den vi har nu, hon vill gärna sitta rätt upp och inte halvligga som det hon gör i den här. När bytte ni pch vilken stol har ni? Kan ni rekomendera någon?
(Bilden är från i våras).



Kommentarer
Mathilda

Vi bytte precis. Rex är nu 6 månader och väger 9 kg. Han blev bara förbannad på babyskyddet det sista. Nu köpte jag Britax multi tech 2 som han sitter väldigt bra i. Mitt tips är att ta med Lilly till en affär och låta henne provsitta olika bilbarnstolar :)

2013-07-14 @ 20:47:25
URL: http://kungrex.wordpress.com
Anonym

4 månader bytte vi, för tidigt skulle många säkert säga, men ungen växte som en raket och fick inte plats varken på bredden eller längden.

2013-07-14 @ 21:07:08
Johanna

Tror vi bytte då Ella var ett år.. Vi har en Maxi Cosi och tycker den är jättebra. Den har två lägen, en mer sittande och en mer liggande som vi har då hon sommar i bilen.

2013-07-14 @ 21:13:18
URL: http://johanaj.blogg.se
Linda

Hej
Måste erkänna att vi bytt stol till lillan i veckan (född v 26). Blir ett år nu på söndag. Hon har inte direkt protesterat förrän nu över baby skyddet. Har en maxi Cosi mobi som hon fått ärva av store bror. Gillar att den går att ställa i flera steg. För mig är hon fortfarande så liten att det är svårt att fatta att hon kan så mycket. Provade sätta henne i gåstolen för ca tre veckor sedan och go ungen kan gå. Måste jobba mer med att hon inte är denna lilla fågelunge på 852g utan en livlig tösabit som växer upp alldeles för fort.
Ni får prova er fram och se vad Lilly gillar.

2013-07-14 @ 21:38:25
Therese

Vi köpte precis en till L. En britax multi-tech ll. Tror dom flesta stolarna är från 9kg. Sen är det bra om barnet sitter stabilt och orkar göra det en längre stund då lutningen oftast inte är densamma som på babyskydden. L är nu över 10mån och väger 9300g. Hon sitter kanon i sin nya stol och huvudet hänger inte fram när hon somnar, det var jag orolig för då jag sett flera som gjort det. Dom har dock andra stolar. Lycka till!

2013-07-14 @ 21:44:20
URL: http://tisskisset.blogg.se
Anna

Vi har en Acta Graco efter Levi. Oavsett vad ni väljer för märke, tänk på att ta en med reglerbar sits så man kan sätta mer i liggläge om barnet sover. Vi missade en funktionen helt och det ångrar jag.

2013-07-14 @ 21:50:22
URL: http://attiotrenollettnollfem.blogg.se
Anonym

De flesta stolar är från 9kg.. Vi bytte vid 8 månader ungefär men viktigast är att barnen sitter själv stabilt då en vanlig stol kräver mer styrka i ryggen hos barmen!

2013-07-15 @ 07:12:14


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0