Logopeden

Tidigare i veckan var vi till logopeden, Mollys andra besök där. Vi pratade mest om vad hon hade skrivit i journalen, hur vi ska jobba med bild och tecken för att försöka underlätta för Molly och om två månader ska vi dit på en uppföljning för att se hur det går. 

Problemet är inte att Molly inte förstår, hon förstår allting vi säger men vi förstår inte henne. Hon säger fortfarande bara enordsmeningar och ganska få ord, pekar inte på saker (finns vissa undantag) och blir mest frustrerad/arg när vi inte förstår. Såklart, vem hade inte blivit det? Det händer även att när hon lär sig ett nytt ord, så tappar hon ett hon redan kan. 

Ord hon kan säga (med risk att den här senila mamman glömmer något):
Mamma
Pappa
Lilly
Mormor
Tack
Gris
Täcke
Molly (säger hon väldigt sällan)
Festis (tappade hon i höstas och än är det inte tillbaka) 
Bajs
Ballong (men låter mer som bulla, men det betyder ballong)
Docka
Kiss
Banan (även detta ord har hon tappat på senaste) 
Kiwi (mormors hund, dock ett sällsynt ord men ibland händer det)

Hon kan även låta som en hund och gris. 
När hon tappade ordet festis så ersatte hon det med täcke. Så nu betyder täcke: filt, kudde, täcke, festis. 

(null)

Hon har en språkstörning, så långt har vi kommit och det var inte någon nyhet, men det känns skönt att alla runt omkring börjar se vad vi sett länge. Hon är som sagt väldigt fåordig och är drygt 2.5år. Hon fick en pärm, där det finns lite bilder på saker hon kommer i kontakt med och en bild på hur man tecknar ordet, så här hemma tränas det tecken för mamman och pappan. Boken ska vi uppdatera med lite fler saker som vi tror hon kan ha nytta utav. 

I veckan ringde artbetsteraupeuten och frågade om vi ville träffa dom i väntan på att psykologiutredningen ska starta. Fick veta att tidigast maj kommer den starta, men dom ligger lite efter så det kan bli senare. Och då är det semestertider, så vi siktar väl mot hösten och blir glada om det startar snabbare. Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0