Hejja Älvsbyns kommun!

Älvsbys kommun kommer aldrig att sluta förvåna mig. Finns det något dom gör för att satsa på ungdomarna? Det finns ju för fasiken inte ens en ungdomsgård i denna by.
..Och låt oss stänga av storgatan, varför inte stänga av alla vägar från 22-07 ända fram till storforsen, eller ännu bättre! Ge oss förbud att gå ut efter klockan tio, gör ju ändå ingen jävla skillnad när det ändå inte finns något som är öppet, någonstans för ungdomar att vara eller nånstans att gå ut och roa sig..


Jag är fruktansvärt sugen på att starta en klaga-på-älvsbyn blogg och jag är även fruktansvärt sugen på att gå till kommunhuset och fråga dom där människorna (som snart alla är 65+ i princip) vad dom egentligen håller på med. Om dom överhuvudtaget är intresserade av att människor ska vilja bo här om dom inte är 95år ?!




Såhär står det på Älvsbyns kommuns hemsida:
I Älvsbyns kommun kan du arbeta, bo och leva nära naturen. Vi är stolta över skolorna för de yngre och omsorgen av de äldre. Många är engagerade inom föreningslivet och det gör vår kommun levande och livskraftig.


Sanningen:
I Älvsbyn kan du arbeta som vikarie i en livstid och hoppas på att få fast jobb (ungefär 1 av 200 får nämligen det), här kan du bo i ett älvsbyhus (gärna med fjärrvärme som höjs 12.9% efter nyår), du kan gå ut och roa dig ungefär en gång i månaden på Forum, eller varför inte åka till Tresco, dit du för övrigt får gå då vi stängt av den delen av storgatan från kl 22.00-07.00.
Inom äldreomsorgen skär vi ner, vi skär ner så pass mycket att du får jobba arslet av dig och för det mesta vara underbemannad, skolorna är superbra! not, vi skär även ner här och har tankar på att stänga ner nån avdelning på dagis. (det är ju klart, har man inget jobb så behöver man ju ingen dagisplats)

Sist men inte minst, Älvsbyn har inte varit levande dom senaste åren!


Kommentarer
Ninni

Det där var jävligt bra skrivet, skriv ut det som en insändare i PT vettja. Förövrigt har du en rolig och omväxlande blogg. Du verkar även vara en arbetsam och mogen tjej som vet att man måste arbeta hårt för att ta sig dit man vill.

2011-12-03 @ 11:04:16
En helt vanlig Isabell

Håller med föregående talare! Skriv en insändare till Piteå Tidningen tycker jag. Du är så bra på att skriva och använda ord. Det går inte! Vill dom ha kvar ungdommar får dom satsa på mera jobb. Annars flyttar dom ju.

2011-12-04 @ 04:51:27
URL: http://bellybus.blogg.se/
Anonym

Kan ju även tillägas att dom tar in vikarier på högstadiet som inte ens själva har gått UT högstadiet ;) Jäkligt nyttigt!

2011-12-04 @ 17:38:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0