Washitejp

Även fönsterbrädan har fått sig en omgång av washitejp. Det blir som en drog när man börjar använda washitejp, man kan sätta det överallt! Det som är bra med den här tejpen är att du kan fästa den på en tapet utan att du drar med dig tapeten när du drar bort tejpen.

Bvc-besök

Idag var vi som sagt på bvc, 3500gram och 51cm var hon och är nu två och en halv månad gammal (korrigerad ålder sex veckor). 300gram på två veckor har hon gått upp, hon har snart även gått upp två kilo sedan hon föddes så hon växer bra. Imorgon ska vi tillbaka till bvc, Lilly ska få träffa läkaren för en kontroll, hon är ju snart tre månader och mellan två och tre månader så är man på läkarkontroll, tycker bara det är märkligt att vi gör samma kontroller på sjukhuset och bvc, men de är ju bättre en gång för mycket än för lite:)

Klänning

Natten har varit bra och lilly har sovit, hon var vaken där ett tag och var arg, men så är det ju med bebisar. Om ett tag är det även dags att åka mot bvc, ska bli roligt att se om hon gått upp något i vikt. Just nu ligger hon och sover i famnen och jag håller på att vika pappersklänningar som jag ska ha till hennes rum. Superenkelt och hur gulligt som helst. Det finns hur mycket som helst man kan göra till ett barnrum, det måste vara det roligaste rummet att inreda :)
 

Washitejp

Jag satte washitejp på sidan av lampfoten, tänk att något så enkelt kan gör så stor skillnad.
Blev himla bra!

Så himla nöjd!

Tapeterna är uppe och det blev bättre än jag trodde! Senare idag när resten av familjen har vaknat så åker hyllorna och tavlorna upp på väggen och in med möblerna. Ska visa er bilder på hela rummet när det är klart, åh jag är så himla nöjd! Rosa är verkligen en färg som ger ett mysigt intryck.

Snart så!

Snart är tapetseringen klar i Lillys rum, dom övriga väggarna blev ljus gammelrosa. Sen ska mannen lista och efter det ska vi in med alla saker. Just nu är alla saker som ska vara i hennes rum i vardagsrummet, vilket innebär att det är kaos här hemma. Men snart är ordningen återställd med ett snyggare och mysigare rum åt den lilla damen.

Lilly är vaken och leker arbetsledare ikväll. När något inte ser bra ut så får vi höra det. Frågade henne tidigare idag om det blir fint i hennes rum, hon grät först men ändrade sig sen ;)

Tisdag

Sagt och gjort, idag var jag och tittade på tapeter och hittade en som ska få pryda dom andra väggarna i Lillys rum. Så nu håller vi på med underarbetet därinne, spacklet ska torka och Lilly äta, sen blir det att slipa.

Annars så sov Lilly i princip hela natten, vaknade bara för mat och blöjbyte. Tredje dagen i rad som hon sover på natten och inte bara skriker, så skönt att hon inte har ont i magen längre. Imorgon ska vi till bvc för vägning och mätning, ska bli roligt att se hur stor hon är nu, är ju faktiskt två veckor sedan sist:)


First we had each other then we had you now we have everything

Fundering

Nu när fondväggen är uppe och vi står och tittar därinne så börjar vi prata om dom andra väggarna, vi blev sugna på att tapetsera dom så att dom går ihop med fondväggen. Jag måste ut på tapetjakt imorgon och se vad som finns, kanske hittar jag någon som passar:) Annars är vi riktigt nöjda, tapeten i Lillys rum är riktigt snygg och ikväll fick dom nya gardinerna komma upp som jag köpte på rusta för 79kr/paret. När hennes rum är klart kommer jag vilja bo därinne, rosa och mysigt:)

Vi köpte även nya fönsterlampor, två lila hyllor och lite annat som ska in i rummet när det är klart!

Fullt upp

Mannen håller på att lista Lillys rum och jag målar hennes trämöbler hon haft därinne. Lilly själv ligger och sover gott. Har även funderat på att göra om en annan sak i hennes rum, men det återkommer jag mer om lite senare.

Pyjamas

Pappan i huset köpte en pyjamas till Lilly, han tyckte att allting var så rosa så han köpte en svart.
Riktigt snygg faktiskt, han har smak den där mannen :)
 

En trend som kommer stanna?

Lilly har sovit bra inatt med, kanske har det vänt nu?! Man känner sig som en ny människa när hon sover hela nätter och bara vaknar för att äta. Bara hoppas att det håller i sig.

Jag och Lilly somnade kring åtta igårkväll och hon sover ännu. Känns otroligt, är det såhär att ha en nöjd bebis som inte skriker dygnets alla timmar. När hon är vaken på dagarna så sitter hon ibland bara och tittar sig omkring utan att gråtskrika , det har inte hänt förr. Hennes gråtskrik-perioder är mycket färre nu och det är så roligt att se henne gladare.

Nöjd

Imorgon (rättare sagt idag) så ska vi åka och köpa lister till Lillys rum. Kanske blir det klart därinne då och jag kan visa er bilder, hittils är jag då riktigt nöjd!
 
Tavlan jag gjorde för någon dag sedan fick sig en ram igår, så nu väntar den bara på att det ska bli klart därinne så den får flytta in tillsammans med alla andra rosa och lila saker :)

Helt otroligt underbart

Nu ska jag berätta att igårkväll kring sju på kvällen så somnade jag och Lilly på soffan, jag vaknade kring åtta och gick för att fortsätta i hennes rum, väntade på att hon skulle vakna, vilket hon också gjorde.. Klockan TOLV(!) hon sov fem timmar i sträck. Hon vaknade, fick ny blöja och mat, sedan somnade hon om. Efter ett tag flyttade jag henne till spjälsängen där hon sov till klockan fyra då det var matdags och efter lite gråt och svammel så somnade hon om fram till nio. Jag är riktigt imponerad!

Lillys rum

Ikväll har Lilly sovit så jag har gjort klart tapetseringen i hemmes rum, gjorde underarbetet igår och imorse så ikväll var det bara att sätta upp tapeterna.. Bad även Andreas spraya alla uttag rosa, hur coolt är inte det? (&nej, färgen är inte brandfarlig, det har vi kollat upp.)

Behöver jag säga att jag verkligen älskar denna tapet? :)

L O V E

Jag har haft bokstäverna L O V E här hemma som jag tröttnat på för längesen, men då kom jag på att jag kunde klä in bokstäverna så får dom flytta in i Lillys rum och självklart blev det rosa och lila.

Baltazar

Idag är ingen vanlig dag, för idag är Baltazars födelsedag.
Fem hela år blir han, tänk att det snart är fem år sedan jag hämtade hem honom.
 

Till Lilly

Igår när vi var iväg och köpte tapeter till Lilly så köpte jag även en kofta åt henne, dock är den lite stor än men jag kunde inte låta bli att köpa den ändå då den var på rea för 49kr och har kostat 249kr :)

Lördag

Idag blir det upp med tapeten om den lilla damen behagar att sova på eftermiddagen. Ska även visa er senare lite pyssel som jag gjort till Lillys rum, ideer finns verkligen, det är bara dugnet som har för få timmar ;) Mannen gjorde även ett riktigt bra resultat av det jag bad honom göramed hans airbrush (mer om det senare).

Bjuder på en bild på Lilly från igår.

Renovering

Här hemma så slipas det och fixas mellan amning och blöjbyten. Ska tapetsera en (två) fondväggar i Lillys rum. Tapeten är så himla snygg och prislappen var också bra, ska visa senare när den får komma upp på väggen. Har även satt mannen i arbete med hans airbrush :)

Kan även meddela att vi köpte nya fönsterlampor och gardiner idag. Rosa såklart!

2 veckor - 9 veckor

Man ser verkligen i ansiktet att Lilly växt sedan hon var två veckor gammal.

Lillys Rum

Det här kommer bli så sjukt snyggt så ni förstår inte!!

Populärt

Det är inte så populärt att klä på sig, men när hon väl hamnat i bilen så tar det inte ens en minut så sover hon. (& ja rosa är en självklarhet när mamman bestämmer.)

Underbart!

Ni ska bara veta hur imponerad jag är! Lilly har sovit inatt (01-05), hon har vaknat och ätit för att efter lite knorrande somna om. Sen att jag då såklart inte kunde sova var ju en helt annan sak. Hon somnade nämligen i sängen med oss och provade jag flytta henne så vaknade hon, vilket resulterade i att jag inte kunde sova, men det gör mig inget. Jag överlever. Det var i alla fall skönt för huvudet och själen att inte ha en bebis som skriker och har ont i magen. Kanske gör det skillnad nu när jag uteslutit allt som har med mjölk att göra.

Förresten så glömde jag visa er när Lilly invigde sina nya tajts och tossor för någon dag sedan:)

Hela långa dagen

Lilly var vaken från 02.30-11.30, då somnade hon på mig och vi sov fram till klockan sex. Hela dagen med andra ord. Men utvilad blev vi omän det är svårt att slappna av med en bebis liggandes på en.

Så ikväll händer ingenting, känns lite konstigt att klockan är åtta och vi i princip nyss vaknade, men sånt är livet:)

Stora tjejen

Måste visa er en bild på Lilly, eller rättare sagt två. Det syns att hon ökat i vikt och numera väger dubbelt så mycket som när hon föddes. Man ser speciellt på låren och i ansiktet att hon blivit stora tjejen. Känns så kul att hon börjar bli större, samtidigt som jag plockar bort kläderna i storlek 44 med en klump i magen, tiden går så himla fort! Snart springer hon omkring här hemma och har inte tid att mysa med mamma i soffan.
9 veckor - 2 veckor
Strl 50 - strl 44

Gråhårig

Klockan halv ett somnade Lilly, halv tre vaknade hon och åt. Jag var helt övertygad om att vi skulle få en bra natt. Nu är klockan sex och hon har inte somnat om ännu. Må då vara att hon håller oss vakna med skrik och har tänkt göra mig gråhårig vid 23års ålder. Det jag undrar mest är hur hon orkar?! Själv skulle jag ha somnat för längesen.
Tycker så synd om henne som har ont i magen och tillslut skriker för att hon är så trött, hade jag kunnat göra nånting så hade jag gjort det. Men tyvärr så funkar inget vi provat och snart har vi gått hål i golvet efter allt bärande fram och tillbaka.

Bara för att hon var så söt med sina goa kinder i sin mössa igår så får ni en bild ;)

Namntavla

Ikväll har Andreas varit med Lilly en stund och jag har suttit och pysslat i mitt rum (japp, jag har ett eget pysselrum/walk in closet). Håller på att försöka mig på att göra en tavla till Lillys rum, faktiskt inte så svårt alls. Använder mig av programmet picasa. Dock är den inte klar ännu tror jag, men det tar sig.

Fundering

Jag har tänkt göra om lite i Lillys rum, bland annat måla en vägg och göra om hennes garderob. Dock har jag inte bestämt mig om jag ska måla väggen eller om den ska få sig en tapet. Rosa ska det vara i alla fall ;) Ska fundera ett tag och spana runt vad det finns för altenativ, kojan och trädet blir då kvar. Känns som att jag måste ha ett projekt att hålla på med mellan amningar och skrik..
 

NäsFrida

Jag måste bara tipsa alla blivande föräldrar och föräldrar där ute om NäsFrida, har ni inte en så tycker jag ni ska gå och köpa en direkt. Dom finns bland annat på apotektet och barnens hus. Jag tycker även ni ska köpa koksalt som man droppar i näsan innan man suger ut snoret, har verkligen varit en räddare i nöden här hemma. Förstår inte hur en liten bebis kan rymma så mycket snor.
 

Sova

Natten var helt otrolig, Lilly somnade klockan tre liggandes på mig och sov där fram till fem (vågade inte röra sig när hon äntligen somnat). Då var det dags för mat och sedan satte jag henne i babysittern och efter ett tag sov hon igen.

Jag vet inte vad detta beror på, men jag hoppas det upprepas!

Frukost

Jag har ju slutat med mjölkprodukter, gäller även laktosfritt då jag läst att det också kan påverka bebisars magar. Då är bara den stora frågan, vad äter man till frukost om man uteslutit mjölk, fil, yoghurt, smör och allt som har med mjölk att göra?!
Var och köpte mig havremjölk och soygurt idag, havremjölken kan jag ju då ha till havregrynsgröten och jag vet att den går att dricka omän den inte är någon favorit, men soygurten är jag skeptisk till. Men med tanke på priset så borde den vara god. Ni kanske har nått tips på frukost ? :)

Såhär roligt

Natten som var så var det samma visa, dock inte lika mycket gråt och skrik. Otroligt nog så är hon vaken nu, mitt på ljusa dagen! Det är lite som med trisslotter, plötsligt händer det.
Hade tänkt försöka ta mig ut på promenad, men just nu håller ögonen på att trilla igen av trötthet så jag sitter här i soffan och myser med Lilly ett tag till.

Såhär roligt har vi :)

Babysitter

Den här bilden är från igår då Lilly somnade i babysittern efter att ha varit vaken hela natten.

Andningslarm

Jag har funderat på att köpa ett andningslarm, detta är något jag funderade över redan innan Lilly var född. Det skulle nog känns betydligt tryggare att sova då hon sover, en av mina största rädslor är att hon ska sluta andas när jag sover, kanske vända ner huvudet i madrassen när hon börjar rulla runt. Dom kostar endel, men det är en billig trygghet kan jag tycka.
 
Så nu tänkte jag fråga er om ni har provat andningslarm eller vet någon som har?!
Har ni något speciellt märke att rekomendera?
 

Sömntutor

Idag har vi sovit största delen av dagen. Riktigt skönt måste jag säga, känns bara lite tråkigt att man missar hela dagarna, men sånt är livet och vi kan ju glädjas åt att det är vinter. Hade varit tråkigare om det varit sommar..
 
Jag hoppas natten blir lika bra som det dagen har varit, Lilly har sovit som en stock och ätit däremellan. Har hon varit vaken så har hon faktiskt varit på lite bättre humör och inte bara gråtit :) Sa det åt Andreas ikväll, tänk om hon skulle göra såhära på nätterna, bara vakna för att äta. VIlken dröm! Men det kommer det också:)
 
 
Och tack för alla kommentarer, jag har svarat på dom flesta i kommentarsfältet :)

Trött

En tanke slog mig

En tanke slog mig.. Förra veckan vägde Lilly 3200gram och är två månader. 3200 är en ganska normal siffra för en nyfödd bebis. Många väger mer också, jag som tycker Lilly är stor nu och sen komma på att nyfödda är den här storleken. Hur får man ut dom?! Lilly vägde 1720gram när hon föddes, gick ner till 1600 och jag tyckte det var nog stort för att ha rymts i en mage. Hur rymmer man en bebis som väger 4.5kilo ?!
Hur stora var era barn när dom föddes?
 
Jag har sparat en prematurblöja (1-2kg), ska bli roligt att jämföra med hennes blöjor hon har nu, han glömmer så fort hur liten hon verkligen var. När jag tittar på bilder så ser man så tydligt på hennes ben och armar att hon inte hade det där "bebishullet" som annars spädbarn har.
 
Första veckan på avd 56
 
/Måste bara få understryka att jag inte har något emot att få tips, vilket jag även nämt tidigare i ett inlägg. Tips tar jag tacksamt emot, det jag inte gillar är när folk tror sig veta allting bättre än mig och tror sig känna mitt barn bäst och veta vad den vill./

Vakna nätter

Här hemma så sover vi på dagarna och är vakna på nätterna.. Helt omöjligt att få Lilly att vända på dygnet, så det är bara gilla läget. Är så hjärtskärande när hon gråter, vilket hon gör i princip varje vaken minut. Inatt grät hon i åtta timmar, för att sova i två minuter och sedan vakna. Man känner sig verkligen otillräcklig när hon gråter vad man än gör och somnar hon i famnen så vaknar hon efter en liten stund igen. Hoppas det här går över snart och att vi får en glad bebis.
Vi har provat allt känns det som, magdroppar, massage, bära, sjunga, vagga, sluta med mjölkprodukter, sova på rygg, mage, sida, ta tempen, bädda in, bada.. You name it.
 
Ska ringa bvc imorgon och fråga om det verkligen inte finns nånting annat man kan ge förutom dom där magdropparna dom säljer på apoteket..

Då var det morgon igen

Då var det morgon än en gång, blir lika förvånad varje morgon när jag tittar på klockan och inser att den är sex på morgonen och vi är vakna.. Just nu ligger Lilly å äter, förhoppningsvis är det inte så långt bort tills hon bestämmer sig för att sova. Förresten så har det blivit kallt ute igen, igår hade vi plusgrader och nu visade mätaren -17, så att gå ut med barnvagnen gick inte idag. Somnar hon inte så får jag väl packa in hon i bilen och fara och köra, det brukar vara ett sömnmedel.

Tips!

Har klickat iväg en beställning med lite kort. FUJI direkt hade ett himla bra erbjudande, halva priset på alla förstoringar. Så jag klickade hem några förstoringar på Lilly och lite bilder från jul och tiden efter det.
 

Utveckling

Man ser verkligen på Lilly hur hon utvecklas varje dag, hon är jätteduktig med nacken och håller huvudet uppe en stund själv.. Hon följer även med blicken, ser verkligen fram emot när hon börjar le medvetet och greppa saker :)
Imorgon så blir hon en månad räknat från när hon var beräknad, men hon är drygt två månader gammal.
 

Babblarna

Tidigare i veckan såg Lilly babblarna för första gången ;)
 

Tur nån som gott ;)

Inatt har det varit samma visa som tidigare nätter och somnar Lilly så är det i famnen och hur vi än gör så vaknar hon och gråter om vi lägger ner henne, jag vet inte hur vi ska lyckas få henne att sova själv. Man sover nämligen inte så bra sittandes med en bebis liggandes i famnen...Nåväl, som tur är så sover hon nångång omän det är dagtid.
 
Tur nån i familjen sover gott i alla fall :)

I Love You

 

Morotskaka

jag bakade morotskaka igår, kan vara en av dom godaste sakerna man kan baka. Bara därför tänkte jag dela med mig av receptet.
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl finriven morot, ca 5-6 morötter
  • 2 dl olja som solrosolja eller rapsolja

  • Vaniljglasyr:
  • 200 gram smör
  • 200 gram färskost (philadelphiaost)
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram smör till glasyren och skär upp det i skivor och lägg i en bunke att bli mjukt.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och vaniljsocker i en bunke.
  5. Skala och riv morötter fint.
  6. Rör i mjölblandningen i äggen.
  7. Tillsätt de rivna morötterna och rör ihop till en jämn smet.
  8. Tillsätt oljan och rör ihop till en jämn smet.
  9. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  10. Häll smeten i långpannan och fördela den jämnt.
  11. Sätt in i ugnen i mitten och grädda i 30 minuter.
  12. Ta ut och låt morotskakan kallna.
  13. Gör glasyren: Blanda mjukt smör med färskost, socker och vaniljsocker till en jämn glasyr.
  14. Bred glasyren över morotskakan i ett jämnt lager.
  15. Skär upp morotskakan i 24 bitar (6 rader på bredden och 4 på längden).
  16. Nu är morotskakan klar att servera.

Grattis !

Idag fyller världens bästa sambo & pappa år!

Surpuppa

Nu ska jag bädda ner mig bredvid en surpuppa och se om det går att få henne att sova. Är några timmar kvar innan det blir att slå igen ögonen antar jag. Natten som var så somnade vi kring sju på morgonen, tur jag alltid har varit en nattmänniska.
 
Här ser ni hennes rosa molnfilt som hon fick av min farbror tidigare i veckan
och även hennes ugglefilt som hon fick igår. En bortskämd liten tjej ;)
 

Present

Idag hade jag en tanke på att baka något, mannen i huset fyller nämligen år imorgon. Tänka sig att det resan är mitten på januari, tiden går så himla fort.

Idag fick vi även ett snabbesök av Ninnie som lämnade en present till Lilly. En supersöt stor ugglefilt!

Klänning

Igår provade Lilly en av sina Lundmyr of sweden klänningar som hon fått. Dom är så himla söta och det känns verkligen att det är kvalitet :)

 

Pyssel

Idag var jag och köpte lite nya pysselsaker, bland annat fler washitejpar. Så när (om) Lilly somnar så hade jag tänkt sätta mig och fortsätta med hennes album:)

Våran stora tjej

Nu har vi varit på bvc, 3200gram och 49 lång är våran tjej. På tre veckor har hon gjort en viktökning på nästan ett kilo. Det är då inte konstigt med tanke på hur ofta och mycket hon äter..

Förresten så blev den här damen två månader igår! Hon börjar bli stark i nacken och kämpar på bra. Jag vet då faktiskt inte när dom brukar kunna hålla upp den själv. Läkarna säger att vi ska räkna henne från bf datumet när det gäller utvecklingen av olika saker, så enligt dom beräkningarna så blir hon en månad på söndag.

L O V E

 

"God morgon"

Klockan är fem på morgonen och jag ligger i soffan och ser tv, Lilly har alldeles precis somnat så jag ska lägga mig och sova och hoppas på lite sömn innan vi åker iväg till bvc. Dock återstår det att se om hon behagar att fortsätta sova då jag lägger ner henne, hon sover nämligen på mage liggandes på mig, det enda som funkade inatt för att få henne lugn. Hon har haft riktigt ont i magen inatt, skrikit och gråtit som att det inte fanns någon morgondag.
 
En bild från igår
 
 

Tapeter

Ellos.se har börjar med tapeter och wallstickers. Dom hade faktiskt endel fina tapeter som jag inte skulle tacka nej till. Dock har jag inte orken att tapetsera om här hemma för tillfället..
 

Invigning

Idag så invigde vi en av Lillys bodysar från Lundmyr of sweden i storlek 50 som hon fått i present :)
 

Tisdag

Idag har vi inte gjort mycket, var ut med bilen en sväng hela familjen och som vanligt så sover Lilly hela bilresan. Idag visar mätaren lite mildare, -12 grader. Så om de fortsätter såhär kanske vi kan ta en promenad med barnvagnet imorgon, vi har satt en gräns på -10grader. Är det kallare än så är vi inte ute med vagnet, onödigt för Lillys små lungor att vara ute när det är kallt.
För övrigt så ska vi till bvc imorgon, det blir intressant att se om damen har vuxit något sedan förra veckan:)

Babyvakt

Våran babyvakt har det blivit något fel på, den laddar ur batteriet fastän den är avslagen. Vilket innebär att den håller i ca 10minuter, sedan är batteriet slut. Så nu ska vi köpa en ny babyvakt då vi inte har kvar något kvitto på den här och vi behöver en babyvakt. Dom är ju perfekta att ha om man vill gå ut och göra något medans Lilly sover, exempelvis skotta snö.
 
Jag tänkte fråga om ni har tips på en bra babyvakt, för det är ju verkligen en hel djungel medalla olika märken och modeller.

Tutte

Lilly har aldrig velat ha tutte, tummen å bröstet är det enda som har varit bra för damen.. Men dom senaste dagarna så har hon tagit tutten, om så bara för ett tag. Vi har inte velat att hon ska ta tutte, men när hon skriker så många timmar per dag som hon gör så är det ganska skönt att hon blir lugnare av tutte. Dock passar det bara när hon själv vill, vilket inte är så ofta :) Helst så använder hon bröstet som tutte, men när mamman får agera tutte flera gånger i timman så är det ibland skönt att ha en rosa stand in:)

Skeptikern

Jag satt och försökte locka fram ett leende av Lilly, vilket gick sådär ;) Hon ser väldigt skeptisk ut.

Måndag

Måndag idag, vi har besiktat bilen på morgonen, så nu är det gjort. Annars händer inte mycket, termometern visar -20 grader så vi håller oss inomhus idag och myser ner oss i soffan.. Jag och Lilly sov på soffan inatt, hon somnade där igårkväll och sen när hon vaknade var hon arg och hungrig så vi låg kvar där så pappan i huset skulle få några timmars sömn utan en skrikande bebis i örat.. Men nu är alla glada tysta, för ett tag iallafall och jag ligger och ser The 4400.

Your advice

Vissa dagar så skulle jag verkligen haft den här bodyn till Lilly. Jag uppskattar verkligen när människor ger en råd, fastän jag bara lyssnar med ett öra och väljer själv vad jag vill ta till mig, men det finns en gräns. När folk ska bry sig i allt och helt plötsligt vara experter på allt, då känner jag att jag börjar bli lite less..
 

När man tittar tillbaka

När jag tittar på bilder från November och December då vi låg inne med Lilly så har jag svårt att förstå att vi är där vi är nu. Hemma och friska, inga slangar inkopplade eller sköterskor som springer omkring.. Nu har vi en pigg bebis som växer och blir större och större för varje dag som går.
 
Våran lilla Lilly Vanilly♥
 

Lilly Vill ha ;)

Mamman har varit in på H&Ms hemsida och hittat en massa saker som Lilly vill ha. Självklart har jag pratat med Lilly om detta och hon håller med mig, det här vill hon ha:)
 

Stora tjejen

Tänk att snart blir hon två månader (på tisdag) och hon väger 3kg. Känns som att hon blivit så himla stor :)

Set, tröja + byxa

Titta vilka söta set H&M har fått in, självklart så vill vi ju ha det rosa! Sen var det ett bra pris också för både byxa och tröja. Måste nog in på H&M nästa gång jag besöker en stad så jag kan klämma lite på dom och se om dom är sköna :)
Dom finns i storlekarna 50-68
 

Utvilad

Natten som varit har Lilly sovit, med undantag för att äta då men det är ju helt normalt. Vi somnade på soffan igårkväll och jag vaknade sex imorse att vi låg kvar där och hon har inte skrikit en endaste gång på hela natten.. Lite smågrinig för att hon varit hungrig, men direkt hon ätit så har hon somnat om..
Nu är klockan halv åtta och hon sover fortfarande, än är det bara jag som är vaken i huset och jag måste säga att det är otroligt skönt att ligga nerbäddad i soffan bredvid fröken bestämd och bara titta på henne, utan att hon har ont i magen och bara gallskriker..
 
Vaknade dock av att jag trodde det läkte vatten här hemma, tills jag insåg att jag sov i soffan och det var pumpen i akvariet som lurade mig.

Påslakan

Hade det inte varit för att vi har ett dubbeltäcke så hade jag beställt hem dessa påslakan. Randigt och prickigt är så himla snyggt!
 

Zebra

Jag har fått flera frågor vart Lillys zebrarandiga body kommer ifrån. Hon fick den av hennes farfar i julklapp, men jag råkar veta att den finns att köpa på Lindex :)
Den är i storlek 44 och passar perfekt just. Den är så söt och mjuk, fastän det är tvättad flera gånger så är den fortfarande sådära mysigt mjuk och fin i färgen så jag funderar på att köpa en till fast i storlek 50
 

Vakennatt

Jag och den här tjejen har varit vaken största delen av den här natten, men som tur var så vilade jag igår när Lilly sov.. Nu idag ska vi med bilen på verkstad, skriva på faderskapsintyg och sedan hämta mina systrar på skolan. Tänk att det redan är fredag, veckorna går så himla fort och på måndag börjar Andreas om att jobba, har varit skönt att ha honom hemma så länge som jag haft, men han måste ju börja om nångång.
 

Hemma hos oss - Vardagsrum

 Som sagt så storstädade jag hemma och bytte accentfärg i vardagsrummet. Numera är det svart, vitt, grått och rött.. Köpte mig en ny matta att ha under vardagsrumsbordet igår, 200kr begagnat och den var bara uppackad, perfekt pris då dom kostar kring 500-700kr nya :)
 
 
 
 

Middag

I eftermiddag har vi ätit köttsoppa hos min farmor och farfar, Lilly hon somnade och trodde sig att sova i bilbarnstolen.
Vi har även lånat deras dammsugare så ikväll ska vi tvätta mattor och rengöra sängen.

Julklapp

Pappan i huset fick en tavla av Lilly i julklapp.
 
 

Lillys rum

En liten titt i Lillys rum, vi håller bland annat på att göra en tavelvägg:)

Storstädning

Ikväll har jag storstädat vardagsrum, Lillys rum, toa och pysselrummet. Bytte lite färger i vardagsrummet, ni får se bilder imorgon då jag varit och hämtat en ny matta:)

Nu sitter jag och Lilly i soffan och har just ätit, förhoppningsvis somnar hon nu och sover några timmar så att jag får några timmars sömn.

Lilla Lilly Vanilly

älskade älskade du ♥
 

Sjukhusbesök

Nu har vi varit på sjukhuset och är påväg hem, allting gick bra och provsvarena får vi veta imorgon eller på fredag:)
Lilly väger nu 2930gram och är 48,5cm lång. Vilket innebär att hon snart väger 3kg!

Att åka bil är inte alltid roligt, först var det kul, sen tråkigt och tillsist tröttsamt;)

Instagram

Har fått frågor om jag har någon instagram och ja det har jag.
Sök på JohannaaStenvall så hittar ni mig.
 
För alla er som inte har instagram på eran mobiltelefon. Det går lika bra att kolla in den på
(Ja farmor och svärfar ni vågar klicka på länken, det är inget virus)
 

Sjukdomar

Då var klockan sex på morgonen och Lilly har precis somnat, själv så ska jag äta lite frukost och sedan är det inte så länge kvar innan det börjar bli dags att rulla mot sjukhuset. Och påtal om sjukhus, en av mina största rädslor är att Lilly ska bli sjuk, speciellt att hon ska få RS Virus. Det är en stor anledning till att vi för det mesta håller oss hemma och om vi hälsar på någon så är det om dom är helt friska och samma sak gäller dom som hälsar på oss.. Vi har även valt att ta avstånd från barn som går på dagis, detta för att på dagis sprids alla möjliga sjukdomar, så som förkylningar. Hon får helt enkelt vänta ett bra tag till innan hon får träffa andra små barn som har dagisplatser där dom vistas, det är ingen förlust för henne heller då hon inte förstår och det är heller ingen förlust för dagisbarnen då dom ändå inte kan leka med Lilly.
 
 
Sen är hon fortfarande jätteliten, hon är i samma storlek som en liten nyfödd bebis.
Hon väger inte ens 3000gram ännu.
 
Endel accepterar våra val, andra blir irriterade och sura. Men det får stå för dom, mig bekommer det faktiskt inte. Vi har gjort våra val, (som faktiskt inte alls är särskilt konstiga) av en anledning.  Vi vill inte bli sjuka.
 
 

Inte bara ett

Bara hoppas att natten blir lugn och att Lilly sover ett tag i alla fall. Vi ska ju till sjukhuset imorgon så jag vill gärna få någon timmes sömn.
Sen på fredag ska vi åka och skriva på papper om att Andreas är pappa. Det är inte bara ett man ska komma ihåg att göra, papprena till skatteverket ang Lillys namn är då inskickade.

Sömntutor

Jag och Lilly somnade kring elva idag efter att ha varit vaken inatt. Så vi sov till drygt fyra på eftermiddagen med undantag för matpauser. Det är tur att vi bara har ett barn när hon är vaken och arg hela nätterna, då kan jag sova när hon sover. När skulle jag annars hinna sova?!

Ikväll hade jag tänkt göra lite saker i hennes rum, så som städa då vi bara ställt in alla hennes saker där. Hennes rum är fullt i leksaker och annat smått och gott, det har ju nämligen varit ett lekrum för Andreas syskonbarn och mina yngsta syskon i ett år. Gjorde ett lekrum direkt vi flyttade in då vi visste från början att inom en snar framtid ska vi ha en bebis:) Hon har ju även en koja därinne som jag byggde av panel som vi rev bort från hallen.

Rullar på

Då var det tisdag och dagarna rullar på i vanlig takt. Imorgon ska vi tillbaka till sjukhuset för att göra en uppföljning, det enda jag vet dom ska göra är väga, mäta och ta om några blodprover för att se så alla värden fortfarande är bra, sedan om det är något mera dom ska göra det återstår ju att se. Bara hålla tummarna att allting ser bra ut och att damen har växt!
 
 

Åkpåsen

Inatt har Lilly sovit rätt så bra faktiskt, nästan så man blir orolig när hon sover mer än två timmar i sträck.
Annars händer inte mycket, bästa vännen kommer på besök ikväll och just nu har vi besök av Lillys mormor och hennes sambo.

Att sova i vagnen går bra om man får ligga i åkpåsen;)

Önskan

 
Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att vara dig själv och stå för det du har sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig vänner i rikligt mått
och vänner att lita på.
 

Gråt och skrik

Ikväll så grät Lilly i flera timmar oavbrutet vad jag än gjorde. Ingenting dög och tillslut tänkte jag att vi provar väl att gå ut med vagnen, när jag klätt på henne klart och lagt ner henne så somnar hon. Vi hann inte komma ut genom dörren så sov hon, men innan jag tog på henne ytterkläderna så skrek hon bara ännu mer om jag provade lägga ner henne i vagnet.
Ja det är verkligen otroligt. Jag gick ändå ut på en timmas promenad, hade ju redan hunnit klä på henne alla hundra lager med kläder, vi gick förbi gammelfarmor och gammelfarfar där hon sov sig igen besöket, sen sov hon hela kvällen och vaknade bara för att äta och sedan fortsätta sova. Det tog på krafterna att vara arg en hel eftermiddag.

Sommar

Åh vad jag saknar sommaren, varma dagar, gröna gräsmattor och min fontän. Den här sommaren blir även Lillys första, ska bli så himla mysigt att vara ute hela familjen på gården :)

För hon är det enda

Klockan är snart fem på morgonen och hela huset sover, tro det eller ej men det gäller även dottern. Jag minns inte sist det hände, är osäker om det nånsin hänt. Bara för att hon somnat och verkar ha tänkt fortsätta med det så kan inte jag sova. Kanske för att jag är van att vara vaken den här tiden och ha en skrikandes bebis vid min sida..

Det är verkligen fascinerande att titta på henne när hon ligger här bredvid, så liten och oskyldig. Helt ovetandes om världen och alla dess hemskheter. Tänk att hon är något vi skapat, det finns bara en av hennes sort och hon ligger här bredvid. Hon kommer vara med oss resten av våra liv, vi kommer bråka, skratta, gråta och dela livet tillsammans. Hon är min dotter, min dotter jag skulle offra allting för och hon är bara sju veckor gammal men har redan fastnat i mitt hjärta så hårt som jag trodde ingen kunde göra. Att man skulle älska sina barn har jag alltid förstått att jag kommer göra, men att man kunde älska någon så mycket, det kunde jag aldrig tro. En kärlek som med ord inte går att beskriva, jag letar fortfarande ordet som ska beskriva min kärlek till henne och våran familj.

Jackor

Kolla in dom här jackorna från Ellos.se, jag skulle kunna köpa allihopa till Lilly bara för att dom var så söta. Men jag behärskar mig och än så länge bara tittar :)
 

i´m not allowed

Den här bodyn måste jag hitta så jag kan köpa till Lilly :)

Trött? Jag? Nej nej

Jag förstår inte hur man orkar vara vaken och gråta hela nätterna. Men jag är heller ingen sju veckors bebis ;) Men ibland så är hon vaken, tyst och lugn. Dom få gångerna blir jag nästan rädd att det är något fel.

Tavlor

Hade jag bara haft orken så hade jag storstädat hela huset, jag har inte ens plockat bort all jul ännu och det är inte likt mig. Men när man har en bebis som är vaken på nätterna och vill amma minst en gång i timmen i vaket tillstånd så blir det inte så mycket annat gjort än amma, sova och äta. Mannen tog i alla fall ner granen idag, jag brukar alltid plocka bort den på mellandagarna så den har fått stå väldigt länge nu. Tur mannen i huset är hemma och kan hålla lite ordning i huset, men snart börjar han om att jobba så då blir det jag och Lilly två veckor för att sedan ha mannen hemma en.

Sen skulle jag vilja åka till stan och köpa fler ramar så jag kan göra min fotovägg i vardagsrummet, även kolla in en tavla som jag sett som kanske passar i köket på tavellisten:) Men det får bli när damen här hemma väljer att sova om nätterna.

Telefonpratare

Natten som var så var det samma visa, Lilly var vaken och arg. Så nu har hon sovit hela eftermiddag och det har mamman också gjort, man blir verkligen tom i huvudet när hon är vaken hela nätterna och gråtskriker. Men förhoppningsvis går det här över snart.

Där ett tag när hon låg och ammade så såg det ut som att hon låg och pratade i telefonen :)

Sju veckor

Idag blir Lilly sju veckor gammal, snart två månader:) Hade hon kommut ut när hon egentligen var beräknad så hade hon varit två veckor idag. Mamma & pappas lilla prinsessa! ♥

Torsdag

Natten som var valde Lilly att vara vaken, somnade hon sov hon max fem minuter för att sedan vakna igen. Såhär höll hon på fram till ca tolv på dagen då jag äntligen fick henne att sova, sen är det de enda vi har ägnat våran dag åt, sova. Mannen i huset har gjort en massa nytta och vi tjejer har vilat..

Var även på efterkontroll idag, allt var bra:) Vi pratade om kejsarsnittet och tiden på barnintensiven, när man pratar om det nu så känns det så långt borta. Det känns som att det var flera månader sedan vi låg inne på sjukhuset, fastän det bara är två veckor sedan vi blev utskrivna och fyra veckor sedan vår första permis.

Julklapp

Lilly fick i julklapp ett till täcke, mamman hade nämligen önskat det då hon bara hade ett täcke sedan tidigare och det är alltid bra att ha två. Hon fick även två påslakanset till det, så nu pryder ett rosa påslakan hennes säng.. Hennes blåa säng, ja man kan ju inte få allt i rosa ;)
 

Amning - Ett laddat ämne

Att amning var ett laddat ämne var något jag visste redan innan jag fick barn. Men att människor skulle ställa så fruktansvärt dumma frågor och bry sig, det trodde jag faktiskt inte om mänskligheten. Att människor i min närvaro, sambo, familj och bvc frågar hur det går med amning är helt förståeligt, det är bvcs jobb att fråga hur det går och ge tips. Men när människor jag knappt känner, sådana som man bara hälsar på inne på konsum i vanliga fall börjar ställa korkade frågor så som:
"Jaha, har du nog med mjölk." Allvarligt, vad har du med det att göra och spelar det för någon roll för dig?! Vill du ha en skvätt till kaffet eller?
"Blir hon inte hungrig när du helammar" Jag brukar bara svara att Ja det blir hon, men då ammar jag. Ibland hoppas jag att dom förstår hur dum fråga det är.
 
Jag ammar min dotter, har tänkt helamma henne till sex månaders ålder om allting flyter på bra, därefter tänker jag fortsätta amma men även börja ge henne mat. Det är mitt val och jag ser inte ner på människor som inte kan eller vill amma, men för mig är det bara en självklarhet att amma om det funkar, det är enkelt då man alltid har med sig maten i rätt temp, det är mysigt (när man får igång det på riktigt) och framförallt så är det bra för barnet med bröstmjölk. Vi har bröst och bröstmjölk av en anledning, sedan att endel har oturen att inte kunna amma eller gör valet att ge ersättning, det får stå för dom och jag sörjer med alla mammor som vill amma men inte får det att fungera.
 
Jag förstår bara inte vad det är som ger folk rätten att ställa dumma och privata frågor när man fått barn, jag har fått kommentarer så som "amma henne inte hela tiden, bröstet ska inte vara som en napp". För det första så ammar jag när Lilly är hungrig, ibland går det någon timma och ibland 20 minuter, sen är amning mer än bara mat, det är närhet och tröst. Jag blir så irriterad på alla moraltanter som ska få det att låta som att dom är amningsexperter och vet vad min dotter vill. endel barn ammar ofta, endel mer sällan, endel mammor vill amma, endel kan inte och andra vill inte.. Jag kan bara tänka mig vilka reaktioner dom som inte ammar får "men herregud, varför inte det".

I love you

Vägning

2680gram vägde Lilly idag, vilket innebär en ordentlig viktökning då hon i torsdags vägde 2445gram. Vi ska åka och väga henne en gång i veckan för att hålla koll på vikten så att hon inte börjar gå ner i vikt helt plötsligt, men nästa vecka blir det inte på bvc utan på sunderbyn. Vi ska nämligen till en läkare där för att ta nya prover och se så allting ser bra ut :)

Bvc

Nu åker vi strax iväg till bvc för att se om damen växt något sedan i torsdags då vi var där.

Alla i vattnet

Ikväll har jag badat Lilly, vilket inte alls var särskilt populärt. Efteråt hamnade Baltazar i duschen, även där så var det sura miner. Enda stället det inte var sura miner var när jag rengjorde akvariet tidigare idag, kanske för att jag inte uppfattar om fiskarna är arga eller glada. 
 
Imorgon ska vi till bvc, vägning och mätning står på agendan. Blir intresant att se om hon har gått upp i vikt och i sådana fall hur mycket. Hon ammar mer och mer och får bröstmjölk i flaska mindre och mindre, så vi får väl se om hon får i sig nog och går upp i vikt.
 

Godnatt ♥

Nu kryper jag och den här mannen ner i sängen för att kanske få oss någon timmas sömn innan den lilla damen vaknar och det är dags för mat. Imorgon (idag) står ingenting på schemat, förutom att jag hade tänkt försöka mig på att baka en cheesecake och bara mysa med min lilla familj ♥
 

Nytt år!

Då var det ett nytt år, ett år som kommer innehålla många fina ögonblick. Lilly lär sig sitta, kanske gå, hennes första sommar, jag och mannen påbörjar vårat femte år tillsammans och vi ska göra klart utsidan av huset med allt vad det innebär. Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst att drömma om alla saker som kommer att hända detta år, men jag slutar här för att inte bli för tjatig :)

Nyårsafton spenderades hos mannens bror med familj, en lugn kväll med god mat och trevligt sällskap. Nu är vi hemkomna och har en hund som är nervös, dom där raketerna är inget han gillar.

RSS 2.0