Söndag

Nu är vi gräsänkor igen, pappan är iväg på jobb. Men nu är det bara två jobbperioder kvar innan han har semester, då står bröllop på schemat ♥ Påtal om det så börjar det vara dags att hitta en klänning snart, men tyvärr så hittar jag inget som passar kroppen eller börsen. Nåja, det kommer, annars kan jag ju alltid gå naken.
 
Här hemma är det för det mesta magläge som gäller. Direkt man lägger ner Lilly på golvet så snurrar hon runt till mage, bra träning! Ser så roligt ut när hon snurrar iväg och kör fast, hon har inte förstått ännu att då kan man snurra åt andra hållet.
 

Projekt

Berättade för någon dag sedan att vi köpt hem nästan 500markstenar och 2 kubik jord. Här är en av sakerna vi gjort, har även lagt sten på lite andra ställen, men det visar jag vid ett senare tillfälle.
Nu ska vi bara inväna att det kommer gräs runtom och hoppas att det blir bra.
 
 

Lördag

Tidigare idag var vi på 50års kalas, var även in till stan och hämtade ut Andreas ringt som varit på putsning och gravyr, han ska nämligen använda sin morfars vigselring. vi fixade även en ring till mig, en nästan likadan som förlovningsringen, slät i rött guld och raka kanter. Efter 50års kalaset åkte vi en sväng på marknad, köpte sockar och sedan var jag nöjd..

Ikväll är det crousing och liveband här i byn. Själv håller jag mig nykter, har inte druckit allohol på ett och ett halvt år och jag klarar mig bra utan. Är mycket hellre med min fina familj än ute på galej.

Rosor ♥

Det är bara en och en halv månad kvar nu tills bröllopet. tiden går himla fort. Känns riktigt skönt att vi inte ska ha något stort bröllop, då behöver jag inte ha panik att hinna fixa allting som ska fixas. Det är nog att fixa kläder och ringar. Ska även gå in på blomaffären och fråga angående en liten bukett, hade tänkt att buketten skulle matcha Andreas slips och helst skulle jag vilja ha rosor som är gammelrosa. Men vi får väl se vad det blir.
 
Måste visa mina rosor som jag fick igår, otroligt vackra!
 

Då var det över

Idag har det varit kalas hela dagen lång. Det var en trött Lilly som somnade i  sin säng, många människor och många intryck. Imorgon står det 50-års kalas på schemat, så hon lär vara trött imorgonkväll också. Mamman är också ganska trött, så vi ska slå på en film och förhoppningsvis somna ganska snart då vi ska upp rätt så tidigt imorgon.
& tack alla som kom idag♥
 
Bjuder på en bild på mina favoriter från tidigare idag.
 

Grattis!

Då var det fredag och ingen vanlig fredag heller, utan min födelsedag! 24år gammal, snart halvvägs till 50. Men än så länge har jag ingen ångest över att bli äldre, kanske kommer om tio år. Klockan är mitt i natten och jag har just gjort klart tårtorna. Lilly sover och snart ska vi göra desamma.

Här är en av tårtorna, glassliknande som står i frysen. Har aldrig förr gjorten så jag återkommer senare om den gick att äta.

LillyVanilly

 
 

Torsdag

Igår var vi på boda borg tillsammans med min mamma, hennes sambo och alla barn. Var riktigt trevligt! Efteråt hamnade vi på festivalområdet där vi gick omkring en stund innan hemgång. väl hemma så handlade vi och sedan somnade jag och Lilly för kvällen, otroligt skönt att inte vara dödstrött när jag vaknade 06.00 för att Lilly ville komma upp..

Förresten så fick jag klockan igår som jag beställt till mannen. Riktigt snygg! (För övrigt, imorgon blir jag ett år äldre.)

Bröllop - Kläder

Förra veckan köpte vi kostym med alla tillbehör till Andreas. Så klädmässigt är han klar, nu är det bara jag och Lilly kvar. Lillys klänning får vänta ett tag till då jag är osäker på vad hon kommer att ha för storlek då och vill inte köpa något som hon hunnit växa ur. Själv så vill jag ha en väldigt enkelt klänning, ingen typisk bröllopsklänning med tyll och grejer. En enkel och inte allt för dyr klänning, känner inte för att lägga ut flera tusen på något jag kommer använda en gång i mitt liv.
Så jag tänkte fråga om ni har tips på någon finare men ändå enkel klänning (den ska vara vit)?!
 
 
 

Två kubik jord & 480 stenar

Vi sa att när vi, gjort klart gräsmattan, altanen, målat huset, bytt brädor, nya stuprör och nya fönsterbläck så fick det vara bra för i år. Men som vanligt blir det inte så. Jag tror vi lider av någon sjukdom som gör att vi måste arbeta hela tiden. Igår började vi med ytterligare ett projekt, drygt 480 markstenar och två kubik jord köpte vi. I fyra timmar höll vi på med att gräva upp buskar. Vi får väl se vart detta slutar.

Måndag

Då var det måndag igen, vi väntade att våra nya stuprännor skulle komma idag. Men icket, så nu väntar vi på nya markistyget och fönsterbläcken. Frågan är ju bara om det kommer i veckan, fönsterbläcken skulle vara klara redan förra veckan. Så typiskt när man väntar på en massa saker, arbetet här hemma står stilla..
Nåja, vi ska snart åka och hyra ett släp för att få hem lite marksten som vi köpt, det skulle inte bli något mera projekt i sommar, men såklart kom vi på mera saker att göra. Nåja, det blir förhoppningsvis fint tillslut.

Gåstolen

Lilly har fått prova sitta i sin gåstol. Dock har hon inte förstått ännu hur den fungerar så hon smakar mest på den och känner efter lite hur den känns. Tänk att snart springer hon omkring i den och man får passa tårna och Baltazar kommer fly fältet. Det känns så overkligt att den lilla groda som vägde 1720gram nu börjar bli en stor tjej.
 
 

pompom

Köpte för ett tag sedan pompoms, köpte mig sju stycken i olika färger. Har länge velat ha sådana men har aldrig hittat förutom på internet, men då har jag blivit för snål då frakten ändå är rätt så dyr med tanke på grejerna.
 
 
 

Frukt-/matnapp

Är det någon som har provat denna napp till sina barn och kan ge ett utlåtande? För er som inte vet vad det är så kommer en förklaring under bilden. Jag kan tycka att den verkar rätt så bra, men jag har aldrig testat den och känner heller ingen som gjort det (vad jag vet).
 
 
Frukt- och matnappen hjälper ditt barn att äta själv utan att sätta i halsen. Mycket praktiskt - inget kladd! Perfekt att ha med på resan till exempel. Silikonnappen är BPA-fri och enkel att rengöra och sterilisera. Se till att rengöra nappen noga efter användning. Frukt- och matnappen passar till barn från ca 6 månader.

Grillstaden

Det blev en himla skillnad när jag laserade grillstaden, innan var den laserad med någon gräslig brun färg. Men nu passar den perfekt in här hemma. Tänk att lite färg kan göra så stor skillnad, det blir som nytt. Snart har jag nog målat allting som man kan måla hemma hos oss, men det är så kul när man verkligen ser skillnad och resultatet blir bra.
 
 
 

Bröllop

Då var denna midsommar över, vi spenderade den med mannens syster med familj. Och påtal om inget så kan jag nu meddela att vi ska gifta oss, det har varit bestämt sedan länge men vi har velat berätta det för släkt och vänner innan vi går ut med det till alla andra. Vi har valt att ha ett väldigt litet bröllop med bara våra familjer, till kyrkan får givetsvis alla som vill komma. Men efteråt blir det bara väldigt enkelt där vi ska bjuda våra föräldrar och syskon på tårta. Vi vill inte ha ett stort pampigt bröllop, ett litet med våra nära och kära passar oss bättre. Huvudsaken är att man gifter sig av rätt anledning :)

Skrivblock

Idag kom mittskrivblock som jag beställt. Självklart är det Lilly som pryder både fram och baksida.

Gårdagen

Det är fullt upp nu när mannen är hemma, tyvärr är inte vädret på våran sida så målningen av huset får vänta ett tag. Däremot finns det alltid en massa andra saker att göra. Igår var vi in till stan en sväng, fick en tidig födelsedagspresent av mannen (en blixt). Men tyvärr hade dom gett honom en blixt som inte passade min kamera så vi åkte in för att byta, väldär visade det sig att dom hade ingen blixt som passade min kamera. Märkligt kan jag tycka, dom säljer en kamera som inte har inbyggd blixt, men dom säljer inte blixten. En bilhandlare kan ju inte sälja en bil och inte ha däcken hemma..
Nåväl, gick en sväng på stan och hittade faktiskt lite kläder till mig själv, första gången på ett år. Lilly fick sig också lite kläder, även ett par hörselkåpor:)

Pyssel

Igår så åkte dekorplasten fram och mina burkar i köket fick sig en omgång. Enkelt och billigt, sen om man blir less eller missnöjd är det bara ta bort. I bakgrunden ser ni även grytunderlägget som jag haft ett tag, nu däremot har det fått ny färg. Var beige innan.
 
 

Äntligen!

Då var det äntligen onsdag, vilket innebär att pappan i huset kommer hem idag. Vi åker alldeles snart och hämtar hem honom från tågstationen. Åh så skönt det ska bli att ha honom hemma, men dom närmast dagarna kommer bestå av arbete.
 
Ett av gårdagens köp är detta söta lilla bord :)
 
 

Underbara du

Tanken slog mig att nästa sommar kommer Lilly vara 1.5år och mest troligt kommer hon då att gå. Ganska skrämmande när man tänker efter, hon kommer inte längre vara en liten bebis. Men det känns helt underbart att jag ska få följa hennes framsteg hela livet.
 
Underbara barn ♥
 

Pyssligt

Ikväll när Lilly somnat så gick jag ut på gården och gjorde lite nytta. Men myggen vann den striden och jag flydde för livet. Så istället satte jag mig och pysslade, har bland annat måla om mitt 5-kronors fynd, jag kommer aldrig använda den, utan den får stå och se fin ut på en hylla i köket.

Tisdag

Idag har jag och Lilly varit på en shoppingrunda här i byn. Ska visa senare lite av vad som inhandlades :) och vet ni, imorgon kommer pappan hem. Åh så skönt det ska bli! (&mysigt). Då ska vi färdigställa huset och sen bara ha det mysigt och fara på äventyr.

Men nu ska vi ut på promenad hade jag tänkt, mamman behöver röra på sig då det fortfarande är kvar gravidkilon som klamrar sig fast lite överallt. Kan ju säga att jag fyller ut kläder på ett väldigt osmickrande sätt ;)

Tankar jag tänkt

Tankar jag tänkt denna måndag
 
Kan axeln gå av utav att vagga en barnvagn? Känner att jag börjar ligga i riskzonen
Sova... Bara.en.liten.stund.till
Är du galen unge? att vakna halv fyra och anse att det är morgon är inte okej!
Skjut mig
Kan råka släppa ut en hund i en månad för att sedan ta in honom igen.. kanske
Hur mycket kostar en ny gräsklippare? Jag Betalar!
Hur mycket ska dom ha för att göra en ny babblarna låt?

Dekorplast

Lilly sover sedan ett tag tillbaka och jag har passat på att städa lite, efter ett tag åkte dekorplasten fram och det blev lite förnyelse på krukor och liknande. Även tvättmaskinen fick en liten enkel makeover.

Bumbo

Bumbostolen är väldigt uppskattad här hemma, sålänge någon sitter bredvid och ger alla saker som kastas iväg. En perfekt sak den där bumbostolen, har med den när vi åker bort till människor som inte har matstolar till bebisar, funkar utmärkt att mata henne medans hon sitter i den och den är liten och lätt att ta med.
 
 

Loppis

Idag är det sol ute! Underbara sol, jag och Lilly har varit en sväng på loppis som bara var hundra meter hemifrån. Köpte en massa leksaker till sandlådan.

Här är Lilly idag, en glad och somrig tjej!

Littlephant ♥

Hur kan man inte älska märket littlephant som Lindex har?  Helt gudomliga kläder och hade jag haft några nollor till på mitt konto så hade jag köpt alla kläder dom har i flera storlekar så att vi kan använda dom länge ♥
 
 

Pappan shoppar

Berättade för pappan i huset som är på jobb att det kommit ett par supersnygga hängselbyxor från littlephant till lindex. Så idag hade han shoppat till Lilly, bra smak den där karln :) Nu inväntar vi bara att han ska komma hem om några dagar.

Sju månader!

Idag blir Lilly sju månader (!) jag har sagt det så många gånger förr, men det tål att upprepas. Vad gjorde vi innan hon kom till världen? Jag kan verkligen inte se mig ett liv utan henne (inte utan Andreas heller för den delen).
 
Hon är sju månader men korrigerad 1.5månader bakåt. Vilket innebär att läkarna räknar henne nu som 5.5 månad gammal. Sen utvecklas ju alla barn i olika takt, spelar ingen roll om dom är prematurer eller inte..
 
Lilly:
♥ Har fortfarande storlek 62 på kläder
♥ Sist hon vägdes (vid 6månader) så vägde hon 5920gram, så nu borde hon verkligen ha gått över 6kg.
♥ Rullar gärna från mage till rygg, däremot från rygg till mage händer inte lika ofta. Kanske för att hon avskyr att ligga på mage ;)
♥ Ska smaka på allting hon kommer åt, spelar ingen roll om det är en telefon eller något ätbart..
♥ Hon äter oftast två mål "mat" om dagen, en portion gröt och en mat (oftast burkmat).
♥ Sover i sin egen säng på natten, vaknar oftast kring fem på morgonen och äter en flaska för att sedan somna om.
♥ Hon har börjat dreggla mindre och är fortfarande tandlös.
 
Det är säkert något som jag glömt att skriva, men då får jag fylla på det senare :)
 
 

Bästaste Mamma ♥

Idag fyller Lillys mormor år! Så om Lilly bestämmer sig för att vara på bra humör idag så hade jag tänkt åka och hälsa på henne ♥
Jag är så tacksam att just hon är min mamma, allting hon lärt mig, hur hon uppfostrat mig och hur hon alltid stället upp. Det sitter aldrig fast och hon finns alltid där. Världens bästa mamma och delad världens bästa mormorplats. Min mormor och Lillys mormor får dela på den platsen.
 
 

Älskade sommar

Fastän vi inte haft något superbra väder på senaste så kan jag inte låta bli att verkligen älska sommaren. Vi har så lång och kall vinter då man håller sig inomhus för det mesta. Ska bara bli så roligt när vi gjort klart utsidan på huset och verkligen få njuta, förra året byggde vi en ny altan och hann aldrig riktigt njuta av huslivet, men i år då ska vi tillbringa många sommarkvällar ute på våran altan.
 
Hur kan man inte älska sommaren?
 

Nya Utemöbler

I framtiden är våran plan att glasa in halva våran altan. Då ska jag köpa möbler i konstrotting, det har jag redan bestämt! En snygg soffa, med bord och två fåtöljer, eller kanske en divansoffa. På Trademax.se har dom en massa snygga utegrupper som jag gärna skulle vilja ha här hemma. Bland annat denna (Venedig Loungegrupp).
Men ännu är det ett tag kvar innan det blir någon inglasning, däremot så går vi i tankar om att köpa ett nytt matsalbord till altanen då det vi har just nu är ett vitt i plast som har sett sina bättre dagar. Det här fastnade jag för, ett lite större ett så att man rymmer besök och som ser stabilt ut. Sen att det var supersnyggt och skulle passa perfekt till vårat nymålade hus är ett stort plus. Ett krav som vi har är att stolarna är som nedan, att man kan luta ryggstödet och att man rymmer sex stolar.
 
Det finns såklart även en massa andra saker hos dom som jag inte skulle tacka nej till. För att komma till deras hemsida klicka på länken www.trademax.se
 

Vackeröga ♥

Nu är det mindre än en vecka innan mannen i huset kommer hem, ska bli så himla skönt! Då blir han hemma några dagar extra och kommer hem några dagar tidigare, vi ska göra klart det sista på huset och sedan ska vi bara mysa hela familjen och njuta av vårat vackra hus!
 
Tror även den här damen längtar tills pappan kommer hem ♥
 

Älskade Sockerhjärta ♥
 

Cupcake

Idag hade Lilly sin cupcakemössa på sig som bonusmormor gjort, hur söt som helst! :)

Rosor ♥

Har plantera vita rosor i en kruka som ska få stå på bron när den är färdig. Älskar verkligen rosor, det måste vara bland dom vackraste blommorna som finns, speciellt vita eller gammelrosa. Krukan är för övrigt ny och jag älskar den verkligen, den är gjort i något material så att den är lätt, annars brukar stora krukor väga bly och vara riktigt jobbiga att flytta, men inte den här.
 
 
 
 

Pallkragar

Igår hade jag som sagt besök av lillys mostrar och mormor. Då fick jag bland annat hjälp att måla mina pallkragar, blev så himla mycket snyggare! Tänk vad lite färg kan göra och det behöver heller inte bli så dyrt. Vi använde oss av färgen som vi målar huset med :)
 

Supersnyggt!

Åh vad vårat hus kommer bli fint när det är klart! Hoppas den här veckan går fort så mannen kommer hem nångång så att vi kan fortsätta med allting som jag inte kan göra själv. Och snart kommer våra stuprännor och nya markistyg också. Varje gång man svänger in på kvarterer och ser huset så blir jag sådära himla glad och tänker "så himla snyggt!, här bor vi!" :)
 
 

Älskade älskade du ♥

Tänk att vi kunde skapa något så vackert, det är verkligen helt otroligt när man tänker på det. Du har bott i min mage i nästan åtta månader, vi har skapat dig och du är våran alldeles egna lilla prinsessa som vi ska se växa upp, vi ska få se dig lära dig gå, prata, utvecklas, börja skolan, bli kär, flytta hemifrån och förhoppningsvis skaffa egna barn.. Du kommer vara i våra liv föralltiid ♥
 
än
 
 
 

Frågor & Svar

Jag tänkte försöka ta mig tid och svara på lite frågor medans Lilly ligger här bredvid och sover.
 
Vad laserar du med? :) Våran bro skulle också borda få sig en omgång men vet ej vad jag ska använda.
Jag använder lasyr som heter altanlasyr (svart), det bästa du gör är att gå till en färgaffär och fråga vad som finns. Där har dom färgprover som du kan titta på och på så vis få en uppfattning om vad du tror skulle passa bäst hos dig.
 
Får jag fråga, hur mycket ord behövs till en pallkrage, på ett ungefär, ca??
Det beror helt och håller på vilken storlek du menar på pallkragarna. Jag har två olika storlekar på mina (se bild). Om jag inte missminner mig så går det ungefär tre säckar jord till en pallkrage av den mindre sorten. Ca 5 till den större, men då beror det självklart på hur mycket du vill fylla dom.
 
 
Så fint :) vars har du köpt alla små söta prydnader ? :)
Jag har köpt dom överallt och samlat på mig dom i flera år. Många av alla figurer jag har vid dammen kommer ursprungligen från min mamma som en gång i tiden sålde trädgårdsfigurer.
 
Såå snyggt huset blir! Vad använder ni för färg, är det en svart svart eller är den bruten?
Frägen vi använder är svart, helt svart.
 
Jag ska svara på era andra frågor någon dag framöver som handlar om Lilly.
 
 

Målning

Idag har vi haft besök av Lillys mormor och två av hennes mostrar. Medans mormor var med Lilly så målade vi, perfekt att få hjälp att måla av två tjejer som gillar det. Mina pallkragar blev äntligen målade, bron fick ett andra varv, sandlådan fick sig en omgång och en av mina kabeltrummor fick bli vita.
Är förresten en massa kommentarer som jag ska svara på ikväll ang. Huset och lite annat.

Nya lampor

För ett tag sedan köpte vi nya utelampor. Dom vi hade var skamligt fula och jag har svårt att se att dom någonsin har varit snygga. Dom här kommer från Jula.
 
 

Mössan nere

Imorgon hoppas jag på bra väder så att jag kanske får göra lite nytta här hemma, är så mycket som behöver göras. Men det mesta står stilla när det regnar.
Lilly har somnat för natten och själv ligger jag och slötittar på tv och ska snart inta sängen. Måste bra visa er hur Lilly föredrar att sova i vagnen, med mössan nere. Gärna för hela ansiktet så man får gå och dra upp den hela tiden när hon somnat.. Dom senaste kvällarna då vi arbetat med huset så har hon fått vara med i vagnet och sedan när vi gått in har vi bara lyft in henne i sin säng där hon fortsatt sova. Är så himla skönt att hon äntligen börjat få lite rutin och sover några timmar innan hon vaknar och ska äta.
 
 

Sömntutor

Idag har det regnat i princip heöa dagen, jag som hade tänkt måla klart bron här hemma, men det får bli en annan dag.. Jag och Lilly somnade i soffan ikväll i sådär tre timmar, så nu kommer hon nog inte vara så intresserad att sova för natten förrens på någon timma. Nåja, sånt är livet. Det vardå skönt att sova!

Måndag

Då var det ny vecka igen, jag och Lilly ligger fortfrarande kvar i sängen. Ska strax stiga upp och kanske göra någon nytta, finns hur mycket som helst som borde göras. Laserade brogolvet igår, blir att göra det klart senare idag.

Tips - Leksak

Jag måste bara tipsa om denna leksak som vi köpte till Lilly för några veckor sedan och igår köpte vi en till förpackning. Det är hennes stora favorit, lätt att greppa och färglatt, man sätter ihop ringarna, hur man vill. Vi har hängt dom i barnvagnet, bilbarnstolen och lite överallt. Sedan kan man även hänga dit leksaker.

Arbete pågår

Idag var vi på kalas hos en liten kille som fyllde två år, sedan blev det att fortsätta här hemma med huset. Mannen åker iväg på jobb imorgon igen så vi vill hinna göra så mycket som det bara går. Tyvärr kan vi inte göra allting klart då vi väntar på våra nya plåtar och fönsterbleck, så det får göras när mannen kommer hem igen. Köpte för övrigt två nya klockor idag, precis min smak!

Det tar sig

Här hemma arbetas det för fullt långt in på natten. Det svarta är snart färdigmålat! Sen ska vi byta ut brädorna runt fönster och dörrar, sätta ny plåt på kanten av taket och måla bron, då börjar det mesta vara klart för den här gången. Kommer kännas så himla skönt när vi är klara för det är verkligen inte roligt att måla ett hus två varv..

Bästa du!

Hårt arbete

Oj vad vi arbetar här hemma, klockan tolv ikväll stängde vi locket på målarburken och ska fortsätta imorgon. Vi har haft sådan tur att Lillys mormor varit här och underhållt Lilly medans vi jobbat och hennes sambo har hjälpt oss att måla. Verkligen guld värt att få hjälp!

Huset är nästan målat ett första varv nu, så på fredag ska vi vara klara om vädret är med oss. Kommer att bli så himla fint när det är klart, synd bara att vi inte var miljonärer så vi kan göra om bron, nya garageportar och nya balkongdörrar. Men det kommer i sinom tid, vi har faktiskt bara bott här 1.5år och redan gjort så mycket. Men det är ju så om man vill trivas där man bor, vi säger inte bara att vi ska göra saker, utan vi gör dom också. Vi lägger våra pengar på huset och Lilly, vi är inga som är ute och super eller slösar pengar på sådana saker, utan allt läggs ner här hemma.

Måla hus

Här hemma började vi måla huset idag, kan meddela att jag inte kommer sakna det gula.

Trädgården

Bjuder på lite bilder från trädgården och fontänen. Fortfarande småfix kvar men det tar sig!

Fullt upp

Här hemma är det fullt upp med huset, stuprännor ska plockas ner, brädor ska bytas, huset ska tvättas & målas, vindskydd ska upp och en massa andra saker. Så med andra ord har vi det vi gör. Tur vi tycker det är roligt :)

Barnkläder

Hur söt var inte den här jumpsuiten? Perfekt nu när det är varma dagar, ska kolla in den nästa gång jag åker in till stan. Tänkte fråga er en sak, vart köper ni era barnkläder? Oftast handlar jag på h&m, kappahl, cubus och lindex, Köper även ofta begagnat sålänge det är i fint skick. Men det kan vara roligt med tips på lite andra ställen, kanske på internet ni har någon favoritsida eller en affär :)
Kommer från kappahl

Snart!

Då var det lördag, bara en dag kvar tills mannen kommer hem efter två långa jobbveckor på bortaplan. Fastän han jobbat såhär i flera år så vänjer man sig aldrig riktigt, speciellt inte nu sedan Lilly kom. Är så himla skönt när han är hemma.
Jag har sagt det förr och säger det igen, alla ensamstående föräldrar där ute, ni gör det himla bra! Jag tycker det är nog att vara ensam två veckor för att sedan ha pappan hemma en. Men i sensommar  blir det nog ändring på detta och mest troligt börjar han jobba närmare hemma så att han får komma hem varje dag, vilket lyx!
 

Det där med att sova

Lilly har som sagt börjat sova i sin egna säng, vilket funkar jättebra när hon väl bestämmer sig för att sova. För ca två vecka sedan var det inga problem, efter lite stök och bök så somnade hon och sov oftast till fem då hon vaknade och ville äta. Detta var rena drömmen kan jag meddela då vi annars är vana att ha en bebis som skrek dygnet runt i fyra månader pga av bla magen.
Men nu har hon fått för sig att somna och sedan vakna efter en kvart och vägra somna om. Hon är gärna vaken länge efter att hon tagit denna lilla taktikvila, som ikväll. Hon var så trött så hon höll på somna där hon låg i babygymmet, då jag gjorde henne klar och lade ner henne i sängen. Väl där somnade hon i princip direkt, men vaknade efter ca 15minuter och somnade inte om förrens två och en halv timma senare. Hon låg och pratade, sprattlade, fick komma upp då hon ansåg att det inte var roligt längre, jag satt bredvid henne, sjöng och ja listan kan göras lång. Såhär har det varit i två veckor nu, undrar om det är någon fas eller om hon bara besämt sig för att såhär ska våra kvällar se ut..
Till saken hör att dagtid sov hon i princip ingenting, det är näst intill omöjligt att få henne att sova mer än 20minuter 2-3gånger per dag. Om hon inte åker bil, då kan hon sova lite längre..
 
RSS 2.0